Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz m.zmrzlina #11700 üzenetére
Lehet, hogy nem kellene letiltani a ScreenUpdating-et...
Azt tiltod, ami a (képernyő)frissítésért is felel...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #11701 üzenetére
Lehet, hogy nem kellene letiltani a ScreenUpdating-et...
Ebben - ami nem jól működik - nincs tiltás.
Private Sub cb_bezar_Click()
Unload uf_eredmeny
End SubAmiben van tiltás (és engedélyezés) az működik.
???
Vagy az Unload parancs tiltja a frissítést is?
-
félisten
válasz m.zmrzlina #11702 üzenetére
A korábbi példádban még van két munkalap kiválasztás is (Select), lehet, hogy az zavar be...
Ezenkívül az sem mindegy, hogy milyen módban jeleníted meg a form-ot, azaz csak egy info ablak és attól még lehet matatni a munkalapon, avagy egy modal ablak, amikor nem, amíg a form-ot be nem zárod...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #11703 üzenetére
Próbáltam a bezárást úgy hogy az Unload-ot csak simán a Screenupdating False-True közé tettem - semmi eredménnyel. A combobox Change-ben is van munkalap váltás és az megoldja a problémát ezután tettem bele azt a két sort.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #11703 üzenetére
Modal ablak, nem lehet matatni.
-
félisten
válasz m.zmrzlina #11704 üzenetére
Megjeleníteni egyik form-ról a másikat próbáld meg így (UserForm1-en lévő CommandButton1-el jeleníted meg a UserForm2-őt, Modal módban (a Modal mód azt jelenti, hogy amíg az adott ablakot/Form-ot be nem zárod, addig nem tudsz kattintani máshova, se munkafüzetre, se másik form-ra stb))
Private Sub CommandButton1_Click()
UserForm2.Show vbModal
End SubA UserForm2-ön lévő CommandButton1-el meg így zárd be a UserForm2-őt.
Unload Me
End SubEz Nálam kifogástalanul működik évezredek óta...
[ Szerkesztve ]
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #11706 üzenetére
Akkor nálam valami nagy gáz lehet mert a te megoldásoddal ugyanaz a jelenség mint az enyémmel.
Nálam alapértelmezésben Modal mindkét form.
[ Szerkesztve ]
-
Badb0y
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #11687 üzenetére
Milyen elnézést Inkább azt írd meg mivel tudlak kárpótolni
Ez akkor csak a notebook.xls.re működik igaz ? Nem probléma, félre ne értsd, csak, hogy melyikre tegyem be.
Kipróbálom egyáltalán el tudom-e indítani
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
félisten
válasz m.zmrzlina #11707 üzenetére
És ha simán az ablak/form jobb felső sarkában lévő X-el zárod be, akkor is ez a szitu?
Badb0y
Ezt nem kell indítani, ez egy függvény, amit úgy használhatsz, mint pl a SZUM függvényt. Ha új modulba bemásolod a kódot (első bekezdés), amit adtam, akkor egy adott cellán állva elkezded begépelni, hogy =FSCD és már látod is a függvény nevét meg hogy egy cellát kell megadni bemenő paraméterként.[ Szerkesztve ]
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #11709 üzenetére
-
Badb0y
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #11709 üzenetére
Ahham
És azt, hogy lehet megcsinálni, hogy ez a függvény bekerüljön a default fv-k közé, mert ezt akkor beteszem és akor nem kell mindig megcsinálni ezt az insert module cuccot.
Egy nagyon nagyon pici kérdés, 2 space van a márka név után, ez véletlen, vagy így megoldható csak.
Illetve van vmi properes cucc, hogy csak az első betű legyen nagy a többi kicsi. Ez nagy átírást igényel ?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz m.zmrzlina #11710 üzenetére
Először is egy új/üres munkalappal kezdj, arra tegyél egy activex CommanButton-t, ami megjeleníti a UserForm1-et, a UserForm1-re megint egy CommandButton-t, ami negjeleníti a UserForm2-öt, UserForm2-re egy CommandButton, ami bezárja. Mindezt úgy, ahogy korábban írtam(abban a formában, a modal-t is úgy használva), semmi más.
Ha ez működik, akkor a VBA kódoddal van gond, ami akár abból is adódhat, hogy különböző események is fel vannak programozva, és esetleg "keresztbe tesznek" egymásnak stb.
Így legalább kiderül, hogy merre kell keresni a hibát. Ha a kódodban, azt sajnos csak Te tudod megtenni/javítani...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Badb0y #11711 üzenetére
Pontosan melyik sorban (a notebook.xls A oszlopában) van a dupla szóköz?
A pl TOSHIBA helyett Toshiba megoldható szerintem, mert a gyártó kerül az első helyre mindig, viszont ugye a típusszámnál hülyén néz ki a pl NVS1234 helyett a Nvs1234, de ha így kell, az is kivitelezhető.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #11712 üzenetére
Mondom, hogy nagy gáz van nálam, mert így viszont rendben működik.
Köszi az eddigieket
-
Badb0y
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #11713 üzenetére
Amikor a fv-t lefuttatom legenerálja a nebet és a pl toshiba után van a kész névnél a két szóköz. És igen a nagy toshiba első betűje legyen csak nagy.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #11712 üzenetére
Na meglett a hiba.
A második form Initialize() eseményében volt egy sor ami rejtett munkalapot akart aktiválni és ez akasztotta meg a programot.Csak azt nem értem, hogy a munkalapról viszont szépen beolvasta a form összes labelére az összes adatot.
Private Sub UserForm_Initialize()
'Dim vissza As String
'vissza = ActiveSheet.Name
Dim hova As String
'Application.ScreenUpdating = False
'Worksheets("eredmenyek").Visible = True
Worksheets("eredmenyek").Activate
For j = 1 To 4
hova = Cells(1 + j, 7).Value
For k = 1 To 10
Controls(hova & k).Caption = Cells(1 + k, 1 + j).Value
Next
Next
'Worksheets("eredmenyek").Visible = False
'Worksheets(vissza).Activate
'Application.ScreenUpdating = True
End SubA kikommentezett sorok kerültek be utólag és így már működik.
Köszi mégegyszer.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Badb0y #11715 üzenetére
Function FSCD_GetMachineInfo(MyRange As Range) As String
Dim MyString As String
Dim MyArray() As String
Dim MyRightMarker_Good() As Variant, MyRightMarker_Bad() As Variant
MyRightMarker_Good = Array("11.6", "12.1", "12.5", "12.6", "13.1", "13.3", "14.1", "15.6", "17.3", "18.4")
MyRightMarker_Bad = Array("11,6", "12,1", "12,5", "12,6", "13,1", "13,3", "14,1", "15,6", "17,3", "18,4")
MyString = MyRange.Value
For i = 0 To UBound(MyRightMarker_Good)
MyString = Replace(MyString, MyRightMarker_Bad(i), MyRightMarker_Good(i))
Next i
MyString = Replace(MyString, "BONTOTT", "")
MyString = Replace(MyString, "NB", "")
MyString = Trim(MyString)
MyString = Replace(MyString, ",", " ")
MyString = Replace(MyString, " ", " ")
MyArray = Split(MyString, " ")
MyString = ""
For i = 0 To UBound(MyArray)
If Not (InStr(1, MyArray(i), ".", vbTextCompare) > 0 Or _
InStr(1, MyArray(i), ",", vbTextCompare) > 0 Or _
InStr(1, MyArray(i), """", vbTextCompare) > 0) Then
If i = 0 Then
MyString = MyString + StrConv(MyArray(i), vbProperCase) + " "
Else
MyString = MyString + MyArray(i) + " "
End If
Else
Exit For
End If
Next i
FSCD_GetMachineInfo = Trim(MyString + "Laptop")
End Functionm.zmrzlina
Igen, ezek azok a hibák, amit csak a kód készítője tud kibogarászni, de a lényeg, hogy meglett a bug...[ Szerkesztve ]
-
Badb0y
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #11717 üzenetére
Nagyon köszönöm. A space-t meg innen szedtem ki, MyString = MyString + StrConv(MyArray(i), vbProperCase) + " " így tökéletes
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Badb0y #11718 üzenetére
Én a szerkesztési idő alatt még módosítottam a kódon, szerintem az idő alatt másoltad ki.
Nem kell módosítani rajta semmit, mert akkor nem hagy ki szóközt a gyártó meg a típus között pl ToshibaSatellite L650-17Q LaptopTöröld a függvényt és másold be újra kódot és akkor nincs szükség módosításra.
(Az elvvel teljesen ellentétes az a módszer)Amúgy meg szívesen.
[ Szerkesztve ]
-
Badb0y
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #11719 üzenetére
Ahham köszi
Van arra mód, hogy ez a fv-t az alapértelmezett fv-k közé felvenni ? Tehát, hogy meglegyen mint egy szumma fv pl. ? Ha igen, hogy lehet ?
-
Sziasztok,
Adott két oszlop az egyikben egy típus jelzés van a másik oszlopban egy mért idő.
Hogyan tudnám megcsinálni, hogy az adott típushoz tartozó Min/Max időt megkapjam?
Elég fárasztó lerendezni és kézzel kijelölni a tartományt.
Szóval hogyan tudnám megkeresni a MIN/MAX-ot úgy, hogy egy másik oszlopot is figyelembe vegyen?tipus time
4158CL9 0:50:38
4158CL9 1:35:16
4158CL9 2:56:51
4158CL9 0:47:10
4158CL9 0:37:33
4158CL9 0:38:17Üdv: sonar
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
félisten
Makróval megoldható, csak pár infóra szükség van
1. Melyik oszlopban vannak a Típusok, és melyikben az időadatok?
2. Van-e fejléce az oszlopoknak?
3. Melyik cellától kezdődjön az összesítő táblázat? (Pl C1-től és függőlegesen legyenek a típusok és melléjük a MIN/MAX értékek)[ Szerkesztve ]
-
perfag
aktív tag
Akkor szerintem nem értjük egymást. Vagy én nem értem a feladatot, vagy Te a megoldást.
A megoldásomhoz nem kell rendezett tartomány, nem kell tartományt kijelölni sem. Az Excel-t azért nem árt ismerni.
Ha H4-be beírom tömbképlettel {=MAX(SOR(C:C)*(C:C<>""))}, akkor megvan a tartomány utolsó cellája.
Ha H3-ba beírod a keresett típust, akkor a
{=MIN(INDIREKT("d5:d"&H4))*(INDIREKT("C5:C"&H4)=H3)}
tömbképlet megadja az adott típushoz a minimum időértéket.Én ezt értettem a feladat leírásodból, adott típusra a minimum és a maximum meghatározása.
-
m.zmrzlina
senior tag
A következő elrendezést és Excel2007-et feltételezve a következő lehet egy megoldás:
A:B tartomány lefelé folytatódik.
És a makró:
Sub minmax()
Dim min As Single
Dim max As Single
Dim tipus As String
Dim i As Integer
For i = 1 To Range("A1048576").End(xlUp).Row
Cells(i, 1).Select
tipus = ActiveCell.Value
min = ActiveCell.Offset(0, 1).Value
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("D:D"), tipus) = 0 Then
Do While ActiveCell.Value <> ""
If ActiveCell.Value = tipus Then
If ActiveCell.Offset(0, 1).Value <= min Then
If ActiveCell.Offset(0, 1).Value >= max Then
max = ActiveCell.Offset(0, 1).Value
End If
End If
End If
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
Cells(Range("D1048576").End(xlUp).Row + 1, 4).Value = tipus
Cells(Range("E1048576").End(xlUp).Row + 1, 5).Value = min
Cells(Range("F1048576").End(xlUp).Row + 1, 6).Value = max
End If
Next
End Sub -
perfag
aktív tag
válasz m.zmrzlina #11728 üzenetére
Á, értem. Kell egy kigyűjtés és minden típusra a minimum-maximum.
Tömbképlettel, makró nélkül, H8-ba beírva, H7 üres kell legyen:
{=INDEX(INDIREKT("$C$5:$C$"&$H$4);HOL.VAN(0;DARABTELI($H$7:H7;INDIREKT("$C$5:$C$"&$H$4));0))}A lista C5-től indul, lehúzható. Ha elfogytak a unique iteme-ek, akkor #HIÁNYZIK üzenetek jönnek, ha nem tetszik, akkor törölhetők.
H4-be az utolsó sort megállapító {=MAX(SOR(C:C)*(C:C<>""))} tömbképlet kell innen, a minimum és maximummal együtt.
[ Szerkesztve ]
-
Kösz mindenkinek, de ráfanyalodtam és összehoztam makróval.
Arra még elég volt a tudásomA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
félisten
Berakom ezt a makrót is, ha másért nem, hátha mások találnak benne a későbbiekben hasznosítható ötletet.
'FSCD_MIN_MAX_With_Unique Macro
Dim MyCell As Range
Dim MyCollection As New Collection
Dim MyValue As Variant
Dim MyTypeSrcRange As Range, MyTimeSrcRange As Range, MyDestRange As Range
Dim MyTypeColumnRow As Range, MyTimeColumnRow As Range
Dim MySrcColumn As String
Dim MySrcRow As Integer
Dim MyFxs As WorksheetFunction
Set MyFxs = Application.WorksheetFunction
Application.EnableEvents = False
Application.ScreenUpdating = False
'A TÍPUS adatok ettől a cellától kezdődnek
Set MyTypeColumnRow = Range("A2")
'Az IDŐ adatok ettől a cellától kezdődnek
Set MyTimeColumnRow = Range("B2")
'Az elkészítendő TÁBLÁZAT kezdőcellája (táblázat bal-felső sarka)
Set MyDestRange = Range("C2")
Set MyTypeSrcRange = Range(MyTypeColumnRow.Address & ":" & Chr(MyTypeColumnRow.Column + 64) & Cells(Rows.Count, Chr(MyTypeColumnRow.Column + 64)).End(xlUp).Row)
Set MyTimeSrcRange = Range(MyTimeColumnRow.Address & ":" & Chr(MyTimeColumnRow.Column + 64) & Cells(Rows.Count, Chr(MyTimeColumnRow.Column + 64)).End(xlUp).Row)
For Each MyCell In MyTypeSrcRange
On Error Resume Next
MyCollection.Add MyCell.Value, CStr(MyCell.Value)
Next MyCell
i = 1
MyDestRange.Offset(0, 0) = "Típus"
MyDestRange.Offset(0, 1) = "MIN"
MyDestRange.Offset(0, 2) = "MAX"
For Each MyValue In MyCollection
MyDestRange.Offset(i, 0).NumberFormat = "@"
MyDestRange.Offset(i, 0) = MyValue
MyDestRange.Offset(i, 1).NumberFormat = "[h]:mm:ss"
MyDestRange.Offset(i, 1).FormulaArray = "=MIN(IF(" & MyTypeSrcRange.Address & "=""" & MyDestRange.Offset(i, 0) & """," & MyTimeSrcRange.Address & "))"
MyDestRange.Offset(i, 2).NumberFormat = "[h]:mm:ss"
MyDestRange.Offset(i, 2).FormulaArray = "=MAX(IF(" & MyTypeSrcRange.Address & "=""" & MyDestRange.Offset(i, 0) & """," & MyTimeSrcRange.Address & "))"
i = i + 1
Next MyValue
Set MyTypeSrcRange = Nothing
Set MyTimeSrcRange = Nothing
Set MyDestRange = Nothing
Set MyTypeColumnRowe = Nothing
Set MyTimeColumnRowe = Nothing
Set MyCollection = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
Application.EnableEvents = True
End Sub[ Szerkesztve ]
-
bagyo
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek abban, hogy az EXCEL-ben lehet-e számformátumban lévő adatot egy másik cellában magyar szövegértékre átalakítani. Pl. A1 cella értéke 12000 akkor az A2 celláben jelenjen meg: tizenkettőezer.
A BAHTSZÖVEG függvénnyel csak az ékes thai nyelvre sikerült a számot átalakítanom, de ez momentán nem kell Előre is köszi. -
félisten
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz m.zmrzlina #11728 üzenetére
Csak hogy ne maradjon az archívumban hülyeség kijavítatlanul, a makró helyesen:
Sub min_max()
Dim min As Single
Dim max As Single
Dim tipus As String
Dim i As Integer
For i = 1 To Range("A1048576").End(xlUp).Row
Cells(i, 1).Select
tipus = ActiveCell.Value
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("D:D"), tipus) = 0 Then
Cells(1, 1).Select
Do While ActiveCell.Value <> ""
If ActiveCell.Value = tipus Then
If ActiveCell.Offset(0, 1).Value < min Then
ElseIf ActiveCell.Offset(0, 1).Value > max Then
End If
End If
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
Cells(Range("D1048576").End(xlUp).Row + 1, 4).Value = tipus
Cells(Range("E1048576").End(xlUp).Row + 1, 5).Value = min
Cells(Range("F1048576").End(xlUp).Row + 1, 6).Value = max
End If
Next
End Sub -
Badb0y
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #11724 üzenetére
Neked nincs ott a 2 space Nekem még mindig ott van
-
félisten
válasz Badb0y #11735 üzenetére
Nincs, de szerintem tudom mi szívatja a buksidat. (Meg ezek szerint minden topikosét)
Ha kimásolod a kódot, majd beillszted az Excelbe, akkor a
MyString = Replace(MyString, " ", " ")helyett ezt másolja be, azaz kiszedi a kódból a többszörös space-t.
MyString = Replace(MyString, " ", " ")Megkérdem, hogy ezt a PH motor avagy valami más pl böngésző helyesírás ellenörzője stb okozza-e.
[ Szerkesztve ]
-
Badb0y
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #11736 üzenetére
Basszus tényleg
-
félisten
válasz Badb0y #11737 üzenetére
A böngésző a ludas, viszont kipróbáltam és a Google Chrome rendes munkát végez, olyannyira, hogy az Excelbe beillesztett makrókód formátumában is megegyezik a PH!-s formátummal. (Szóköz/tabulátorok stb, mind tökéletes)
Szóval azt tudom csak jelenleg javasolni, hogy aki forrást másol PH!-ról, az tegye fel a Chrome-ot...
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
sziasztok
Lenne egy grafikonos problémám.
Mégpedig az, hogy adott egy állásidő, ami ugye nem 100%, hanem ennek mondjuk az 57%-a! Ez az 57% fel van bontva kb. 5 féle összetevőre.
A grafikonomon az 57 % nak kellene megjelennie és az oszlopot felbontania 5 féle összetevőre, ami ezt kiadja!Hogy tudom megcsinálni, hogy az 57% vagyis egy cella értéke legyen 100%??
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
válasz Sickboy25 #11739 üzenetére
addig eljutottam, hogy az 57 % a grafikonom! Viszont ebbe a grafikonba, hogy tudom beleszúrni a különböző értékeket?
2007-es excel-ről beszélekKöszönöm a segítséget...
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
veterán
Sziasztok!
Van olyan fügvény, vagy valami amivel ki lehet iratni a sheet nevét. Persze ez önmagában nekem kevés. van egy halmozott fkeres fügvényem, ami három sheet-en keres így:
=HA(HIBÁS(FKERES(AA4;'C:\keres.xls]Line 8'!$A$4:$T$1700;4;HAMIS));HA(HIBÁS(FKERES(AA4;'C:\keres.xls]Line 9'!$A$4:$T$1700;4;HAMIS));FKERES(AA4;'C:\keres.xls]Line 11'!$A$4:$T$1700;4;HAMIS);FKERES(AA4;''C:\keres.xls]Line 9'!$A$4:$T$1700;4;HAMIS));FKERES(AA4;''C:\keres.xls]Line 8'!$A$4:$T$1700;4;HAMIS))
Azt szeretném, hogy egy cellába írja ki, hogy melyik sheet-en találta meg a AA4-es cella értékét. Lehet ilyet?
-
Delila_1
veterán
válasz Pulsar #11741 üzenetére
A Cella("filename") függvény megadja a fájl teljes elérési útvonalát, a fájlnevet, és a lapnevet. Ebből szövegfüggvényekkel ki tudod keresni a lapnevet.
=JOBB(A1;HOSSZ(A1)-SZÖVEG.TALÁL("]";A1))
A hosszú, vidám (HA-HA-HA) függvényedbe beépítve egy segédoszlopban kiírathatod.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
-
Delila_1
veterán
válasz Pulsar #11744 üzenetére
Nem is kell a CELLA függvény.
Ahol most a hamis ágakban az fkeres-ek találatát írod ki {pl. a függvény végén az FKERES(AA4;''C:\[keres.xls]Line 8'!$A$4:$T$1700;4;HAMIS)}, ott "Line 8" legyen a kimeneti érték.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Pulsar #11747 üzenetére
A fájl útvonalát és nevét csak akkor kell beírni a képletbe, ha a képletet tartalmazó, és a keresendő tartományok nem azonos fájlban vannak.
A kereső lap D4 cellájába írtam a képletedet a füzet megnevezése nélkül. Még annyit rövidítettem rajta, hogy a HAMIS helyett mindenhol nullát írtam.
=HA(HIBÁS(FKERES(AA4;'Line 8'!$A$4:$T$1700;4;0));HA(HIBÁS(FKERES(AA4;'Line 9'!$A$4:$T$1700;4;0));FKERES(AA4;'Line 11'!$A$4:$T$1700;4;0);FKERES(AA4;'Line 9'!$A$4:$T$1700;4;0));FKERES(AA4;'Line 8'!$A$4:$T$1700;4;0))Az E4 képlete
=HA(HIBÁS(FKERES(AA4;'Line 8'!$A$4:$T$1700;4;HAMIS));HA(HIBÁS(FKERES(AA4;'Line 9'!$A$4:$T$1700;4;HAMIS));"Line 11";"Line 9"))Abban az esetben, ha a Line 8 lapon van találat, ennek a képletnek az értéke (kimenete) HAMIS lesz. Hagyhatnánk így is, mivel tudod, hogy az E oszlop HAMIS értékénél a Line 8 lapon talált a keresésnek megfelelő adatot, de beírhatunk az F oszlopba egy új képletet:
=HA(BAL(E4;4)<>"Line";"Line 8";E4)
ami a Line 8-at is kiírja.Lehet, hogy van egyszerűbb megoldás, biztosan jelentkezik vele valaki.
-
Messss
csendes tag
ÜDV!
Lenne egy egyszeű kérdésem, ám mégsem tudok rájönni a megoldásra...
Egy munkalapra helyeztem egy ComboBox-ot. Ezt kellene valahogy feltölteni elemekkel, de nem úgy, hogy valamelyik munkalapról kelljen betölteni.
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- Ingatlanos topic!
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple notebookok
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- 3 havi XBOX GAME PASS Ultimate PC-re Xboxra
- Casino Deluxe 2(Sierra) pc játékszoftver
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest