- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Ezt nem hiszem el
Megcsinálom a kódot a fül aktiválásához, ami működik is úgy ahogy kell (bár így persze rugalmatlan a kezelés, de legalább frissen mutatja az adatokat)
Ezután nekiálltam egy ellenőrzést belevinni a kimutatási táblába, hogy egyetlen sor se maradjon ki az összegzésekből.
Ezt is sikerült abszolválnom. Saját magam ill. az ellenőrzési folyamat kontrolljához a fejlesztés idejére beiktattam egy fül aktiválás nélküli színezett cella összeadást. Gondoltam majd manuálisan frissíttetem a tartalmát a kontrollhoz.
Viszont csak nézem, hogy folyamatosan jó értékek szerepelnek ebben a kontroll cellában.
Nekiálltam kutakodni mi is okozhatja ezt, de bevallom őszintén, hogy nem igazán jöttem rá.
Ekkor beiktattam egy a problémamegoldást elindító függvénylekérési csoportot és meglepően tapasztaltam, hogy ezek is frissülnek szépen, ahogy kell.Mivel nem tudtam mire vélni a dolgot kiszedtem a fül aktiválásakor lefutó kódot, hogy lássam mi is történik. Mondanom sem kell, hogy azóta is frissül rendesen minden egyes cella.
Legyen szíves valaki világosítson fel miért is kellett két napot azzal töltenem, hogy megoldjak egy olyan problémát, ami a jelek szerint nem is kellett volna, hogy probléma legyen
-
commanDOS
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11598 üzenetére
Érthető, működik.
Köszi a segítséget! -
Válts LibreOffice-re, ami OOO után nem jelent nagy gondot, abban a Calc 1 millió sort kezel már. [link]
"Higher Number of Rows Per Calc Sheet
Calc spreadsheets now support 1 million rows instead of former 65,536 rows. "commanDOS
0-t lehet osztani, csak értelmetlen, viszont a 0-val való osztás nem is értelmezhető.
Ha azt szeretnéd, hogy ha 0 bármelyik is, attól még 0 legyen az eredmény, akkor ezt a képletet írd be és másold le majd szummázd=HA(HIBÁS(A1/B1);0;A1/B1)
-
commanDOS
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2 oszlopos 7 soros cellatartományom, a beírt számokat soronként el kellene osztani egymással, majd összeadni. Tehát pl A1/B1+A2/B2.
Eddig semmi. De a sorok közül változó hogy mennyit töltök fel. Lehet, hogy csak az első 3-mat, de így a többi üres lesz, azaz zérus. A 0-val meg ugye nem lehet osztani, így hibát dob.
Valami olyan "HA" fv. változat kellene, ami csak akkor enged osztani, ha az adott cellában számérték van. Egyéb esetben a teljes tagot ...+(A3/B3)+.... kihagyja az összeadásból.Tud valaki segíteni?
-
biker
nagyúr
OOO-ban hol van elrejtve az, hogy ÚJ dokumentum megnyitásakor automatikusan ne formázzon át cellákat?
van egy csv-m, benne ilyen adatok: 3215.05 pl, ezt megnyitva OOO-ben default dátummá alakítja, és 3215-05-01 lesz belőle, ami nem alakítható vissza
-
AtHoS
nagyúr
Erre valaki valami értelmeset?
Elgondolkodtam, hogy a Kimutatás fül aktiváláshoz beteszek hívást a kérdéses függvényre, mely hívásban fixen lesznek a tartományok és a színkódok. Bár a színkódokat le tudom kérni forrás cellákból, így talán azokat nem kell fixálni.
Minden esetre nem a legrugalmasabb ez a megoldás, de hát ha senki nem tud jobbat....
-
ArchElf
addikt
válasz
m.zmrzlina #11583 üzenetére
Option Explicit
AE
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
ArchElf #11582 üzenetére
Nem az Initialize-n belül deklaráltam ott csak értéket adtam neki. Időközben kiderült, hogy elírtam a változó nevét (rossz egy sz-szel
) mindenhol máshol pedig kettővel.
Ha viszont a Form-on definiálod, akkor a form bármely tagja eléri (nem kell átadni),
Csak rendesen le kell írni.Köszi
-
ArchElf
addikt
válasz
m.zmrzlina #11581 üzenetére
Ha az Initialize-ban deklarálod, akkor sehogy (mert csak annak a kontextusában léteznek).
Ha viszont a Form-on definiálod, akkor a form bármely tagja eléri (nem kell átadni), ha Protected-ként deklarálod, akkor a Form és a leszármazottjai, ha Internal-nak, akkor az adott namespace-en belül bármelyik tag, ha pedig Public-nak, akkor akárki.AE
-
m.zmrzlina
senior tag
Van egy UserForm-om aminek az Initialize eseményében értéket adok két (a kód elején) ilyen
formában deklarált változónak:Private jovalasz As Integer
Private roszvalasz As IntegerHogyan tudom ezt a változót átadni A UserForm-on lévő TextBox KeyDown eseményének?
A KeyDown esemény azt csinálja, hogy ha a TextBoxba valaki <Enter>-t üt akkor megvizsgálja hogy a TextBox tartalma egyenlő-e valamivel és ha igen akkor a jovalasz-t növeli eggyel hanem akkor a rosszvalaszt és egy Label-en kiírja azt. -
Zomb€€
őstag
Sziasztok!
Egy Access makróból szeretnék excelbe másolni fileokat, és közben el is szeretném nevezni az adott sheetet.
Az alábbi parancsot használom:
Set Wsheet = Wbook.Worksheets.Add
Viszont itt nem tudok nevet megadni. Hogy lehet megoldani, hogy a default "Munka4" helyett mindjárt bizonyos névvel hozza létre a munkalapot? -
radam
csendes tag
Szia!
Van az excel-nek egy olyan beállítási lehetősége, hogy Számítási beállítások (2007-ben: Excel beállításai/Képletek/Számítási beállítások), itt a Munkafüzet kiszámítása beállítás neked valószínűleg nem Automatikusra van állítva (hanem Csak kérésre). Állítsd át Automatikusra és próbáld ki!
-
Gab
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #11571 üzenetére
=SZUM(A1*B1)
=SZUM(A2*B2)
=SZUM(A3*B3)és mégis mindig az A1*B1 végeredménye jelenik meg mindnhol
tök egyszerű minden és mégsem
-
radam
csendes tag
Sziasztok!
Egy apró gyors segítséget szeretnék kérni.
Feltételes formázást szeretnék beállítani egy oszlopra úgy, hogy ha egy adott cella a három elemű lista (pl.: H, VL, "" [üres]) értékeitől eltérő tartalmú, akkor legyen mondjuk piros.Illetve arra lehet feltételes formázást kérni, hogy ha egy oszlopban dátumok vannak viszont keveredik a rövid és a hosszú dátumformátum, akkot különböző színnel jelöljük meg őket.
Köszönöm.
-
-
Gab
őstag
sziasztok,
sajnos az excel nem a fő területem
eddig minden rendben volt, az utóbbi egy hétbe jött elő a hiba, próbáltam 2003 és 2007 -ben is
egyszerűadott 2 szám oszlop A, B
C -ben summa szorzat amit meg is csinál, majd lehúznám érvényesítve a többi sorra is
a képletet rendben átmásolja megfelelően az adott oszlop, adott sorára hivatkozva, DE
a szorzat mégis mindenhol ugyanannyi lesz, hiába mások a számok és a másolt képletek -
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Belefutottam 2003-as excelnél egy kis problematikába.
Van egy táblám, amiben oszloponként vannak tárolva különböző típusú kiadások.
Az egyik oszlopban több "beszállítótól" származó összeg szerepel, melyek egymástól a cella háttérszínével vannak megkülönböztetve.A tábla mellett található egy Kimutatás fül, melyen az előbbi oszlop értékeit cellaszínenként szétbontva kellene összegezni.
Kis keresgetés után kiderült, hogy a 2003-as excelben nincs beépített függvény ehhez, így kialakítottam a következőt, melyet beraktam egy modulba:
Function szinesosszeg(tartomany As Range, szin As Range)
Dim szam
For Each element In tartomany
If element.Interior.ColorIndex = szin.Interior.ColorIndex Then
szam = szam + element.Value
End If
Next
szinesosszeg = szam
End FunctionEz rendben is működik, szépen össze is számolja a kérdéses cellákat, de sajnálatos módon az összegzés nem frissül sem automatikusan sem F9-re.
Viszont, ha belemegyek a kérdéses cella/cellák szerkesztésébe és semmiféle változtatás nélkül ütök egy entert, akkor azonnal frissíti az összegzést. Persze mindezt az összes, a fenti függvény hívását tartalmazó cellára el kell végezni.
Ebből nekem nagyon úgy tűnik, hogy a kérdéses függvény hívását kellene valamilyen szinten automatizálni. Mivel az összegzendő cellák más lapfülön találhatóak, így kézenfekvő lenne a Kimutatás fül aktiválásával ezt végrehajtani.
Sajnos itt akadtam el, ezt hogyan lehetne általánosan megoldani, mivel a függvény cellánként változó bemenő paramétert igényel (szín kód).
-
Delila_1
veterán
válasz
mr.nagy #11565 üzenetére
Teszteld ezzel. Csak estefelé leszek gép közelében, addig biztosan kibuknak a hibák.
A makró első részében (a **-os sorig) az első lap 100. oszlopába teszek egy x-et ahhoz, hogy a második rész gyorsabb futású legyen. Ezt az oszlopot a végén törlöm. Ha foglalt a 100. oszlop (CV), a 100-at a replace funkcióval írd át egy üres oszlop számára. Négy helyen szerepel.Sub szamitas()
Dim WS1 As Worksheet, WS2 As Worksheet, sor%, usor1%, usor2%, lel
Set WS1 = Sheets("első")
Set WS2 = Sheets("második")
WS2.Select
usor1% = Range("G2").End(xlDown).Row
For sor% = 2 To usor1%
On Error GoTo Köv
lel = WS1.Range("E:E").Find(Cells(sor%, "E")).Row
Select Case WS1.Cells(lel, 1)
Case 380
Cells(sor%, 7) = WS1.Cells(lel, 7) + Cells(sor%, 7)
WS1.Cells(lel, 100) = "x"
Case 390
Cells(sor%, 7) = WS1.Cells(lel, 7) - Cells(sor%, 7)
WS1.Cells(lel, 100) = "x"
End Select
Köv:
Next
'***************************************************************************
WS1.Select
usor1% = Range("A2").End(xlDown).Row
For sor% = 2 To usor1%
If Cells(sor%, 1) = 380 And Cells(sor%, 100) <> "x" Then
usor2% = WS2.Range("E2").End(xlDown).Row + 1
Range(Cells(sor%, 2), Cells(sor%, 5)).Copy WS2.Cells(usor2%, 2)
Cells(sor%, 7).Copy WS2.Cells(usor2%, 7)
End If
Next
Columns(100) = ""
End Sub -
Pá
addikt
"Dinamikus web query jelszóval védett oldalakra" témában senki sincs otthon?
Közben még eszembe jutott ez+az, amivel fel lehetne turbózni. -
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #11553 üzenetére
Kipróbáltam, jól működik, úgy tűnik. Azonban közben rájöttem, hogy ez még így nem teljes, ugyanis még a következő lehetőségek is elő adódhatnak.
1. az első fülön a művelet oszlopban nem 380 vagy 390 szerepel, hanem bármilyen más érték. Ekkor ezeket figyelmen kívűl kellen hagynia.
2. az első fülön a művelet oszlop 380 értéket tartalmaz, azonban nincs a második fülön hozzá adat (azonosító). Ekkor az adott sor B, C, D, E, G oszlopában szereplő mezőket az első üres sorba át kellene tenni az elsőről a másodikra a megfelelő oszlopokba. -
Delila_1
veterán
válasz
Mythunderboy #11563 üzenetére
Ha a Munka1 lap A vagy B oszlopába írsz, a makró megcsinálja. Ezt a makrót a lapodhoz kell rendelned - amire több leírást találsz itt a fórumon.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 1 Or Target.Column = 2 Then
Dim WS2 As Worksheet, usor%
Set WS2 = Sheets("Munka2")
Columns("A:B").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, _
CopyToRange:=Sheets("Munka2").Range("A1:B1"), Unique:=True
usor% = WS2.Range("A1").End(xlDown).Row
WS2.Range("A1:B" & usor%).Sort Key1:=WS2.Range("A2"), Order1:=xlAscending, Header:= _
xlGuess, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
DataOption1:=xlSortNormal
End If
End SubSzerk.: a régi makrót töröld ki.
-
Mythunderboy
csendes tag
válasz
Delila_1 #11562 üzenetére
Még két dologban szeretnék segítséget kérni.
1,Mivel a megszűrendő értékek folyamatosan változnak mindig indítanom kell a makrót hogy frissüljön a szűrt érték. Van megoldás arra hogy magától frissítsen ha új értékek jelennek meg? Vagy egy aktiváló gombbal? Az auto_open csak az első nyitásnál frissit aszem...
2, A kapott értékeket növekvő sorrendbe tudom helyezni szintén frissülve egy makróval?
Köszönöm
Tboy -
Delila_1
veterán
válasz
Mythunderboy #11561 üzenetére
Szívesen. Örülök, hogy összejött.
-
Delila_1
veterán
válasz
Mythunderboy #11558 üzenetére
A hivatkozási értéken mit értesz? Függvényt?
Most az A oszlopba képleteket vittem be (amik a D oszlop azonos sorában lévő értéket szorozzák 2-vel). A B oszlopba különböző számokat tettem. A
Sub EgyeniErtekek()
Columns("A:B").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, _
CopyToRange:=Sheets("Munka2").Range("A1:B1"), Unique:=True
End Submakró rendben átviszi a Munka2 lapra a két oszlopból azokat a sorokat, ahol az A érték a B-vel együtt egyszer fordul elő. Pl. ha az A oszlopban 2× szerepel 6, a B oszlop hozzájuk tartozó értéke különböző, akkor a Munka2 lapon is 2× lesz ott a 6-os, a különböző B értékkel. Ha viszont mind a két 6-oshoz azonos B tartozik, a másik lapon csak 1× jeleníti meg.
Az oszlopok első sora cím legyen, lehet hogy ennek hiánya miatt duplázta az első sort.
-
Mythunderboy
csendes tag
válasz
Delila_1 #11513 üzenetére
Nagyon Köszi a segítséget!
rájöttem,hogyan működik és egy problémára akadtam, azok az értékek amiket szűrnék hivatkozási értékek és ezért nem működik...ha simán beírok a vizsgált oszlopba számokat tudja szűrni..bár így is az első értéket duplán jeleníti meg...(miért?)..szerintem ez így jó segítség lenne ha ezeket a problémákat is segítenél megoldani...előre is Köszönöm:
Üdv:TBoy
Ui:Ha nem egy oszlopot vizsgálok hanem egy tömböt(Lásd kép) akkor hogy tudnám szűrni? -
válasz
mhorvat #11549 üzenetére
Sajnos nem értem mit is szeretnél, mert vagy nem jól írtad le korábban, vagy Én nem értem jól... 60%-ra nem lehet felvinni az egyik oszlopot, csak ha arányosan csökkented a másikat, ellenkező esetben a szumma összege is megváltozik...
Próbáld meg újra leírni, egyszerű számokkal pl szumma=1000 (100%), részösszeg1=500(50%), részösszeg2=500(50%) és akkor ebből mit is szeretnél kapni. Így talán meg fogom érteni...
-
Delila_1
veterán
válasz
mr.nagy #11552 üzenetére
Ez a makró megoldja, bár egyúttal megszünteti az ellenőrzés lehetőségét. Az eredeti értékeket tartalmazó G oszlopot el is rejthetted volna.
Sub szamitas()
Dim WS1 As Worksheet, WS2 As Worksheet, sor%, usor%, lel
Set WS1 = Sheets("első")
Set WS2 = Sheets("második")
WS2.Select
usor% = Range("G2").End(xlDown).Row
For sor% = 2 To usor%
lel = WS1.Range("E:E").Find(Cells(sor%, "E")).Row
If WS1.Cells(lel, 1) = 380 Then
Cells(sor%, 7) = WS1.Cells(lel, 7) + Cells(sor%, 7)
Else
Cells(sor%, 7) = WS1.Cells(lel, 7) - Cells(sor%, 7)
End If
Next
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
mr.nagy #11550 üzenetére
Majd kiderül, jól értettem-e. Mindkét lapon a G oszlopbeli értéket kell összegezni, vagy a különbségüket kiszámolni? Kivonásnál melyik a kivonandó?
A képen az első lap G értékéből vontam ki a második G-jét, ill. összegeztem azokat.
A második lap H2 cellájának képlete:
=HA(INDIREKT("első!A"&HOL.VAN(E2;első!E:E;0))=380;INDIREKT("első!G"&HOL.VAN(E2;első!E:E;0))+G2;INDIREKT("első!G"&HOL.VAN(E2;első!E:E;0))-G2)
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a következő megoldásában, igazából nem tudom függvénnyel megoldható-e, de gyanítom makró is kell hozzá. A legnagyobb gond azt sem tudom, hogy kezdjek neki.
Egy táblázatban két fül van, mindkét fülön az E oszlopban van egy egyedi azonosító szám, a G oszlopban egy mennyiség érték, az első fül A oszlopában van egy műveleti kritériumot jelző szám. Ha ez a szám 380 akkor összeadást kell végezni, ha 390 akkor kivonást. A sorok száma változó, mivel az első fül egy adatbázis lekérdezésből kapja az adatokat. Azt kellene megoldani, hogy az első fülön található kritérium alapján keresse meg a második fül egyedi azonosító szerinti mennyiségi értéket és az első fülön található mennyiségi értékkel módosítsa a kritériumnak megfelelően.
-
mhorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11536 üzenetére
Nem lehet erre egy sima közelítő függvényt írni? Én manuálisan 3. vagy 4. alkalomra eltaláltam mennyi a maximum, hogy 60% legyen a teljes is, erre nincs függvény vagy képlet? Szomorú.
-
ArchElf
addikt
google keresés helyett:
Hogyan lehet lekérdezni, hogy az adott tábla milyen verziójú excelben fut. Elsősorban a nyelv érdekelne, mert olyan problémám van, hogy pivot-hivatkozásonál nem mindegy, hogy a függvénynek (blank)-et (angolul) vagy (üres)-t (magyarul) adok meg argumentumnak...Lehetőleg ne makrós megoldás legyen, mert az csak nehezítené a helyzetet... Ja és Office 2007/2010.
AE
-
perfag
aktív tag
Szerintem cellába nem lehet. Vagy ha lehet is, hát onnan kezdve nem titkos.
Makróban viszont el tudom képzelni, egy maszkolt InputBox-szal. Mások is így csinálják: [Password Character InputBox].
(A Daniel Klann-os forrásra több helyen hivatkoznak, de már nem él a link.)
Két InputBox-szal begyűjtöd a felhasználói nevet és a jelszót, hozzáadod a lekérdező stringhez és jönnek a zadatok.
-
Pá
addikt
Az előzőhöz kapcsolódik, de más jellegű a kérdés, szóval ezt külön hsz-be írom.
Amikor beírják a jelszavukat a passwordos cellába, jó lenne, ha nem mutatná a karaktereket, hanem csak ilyen csillagocskákat jelenítene meg a képernyőn. Ez megoldható valamiféle formátummal, vagy akárhogy?
-
Pá
addikt
Szeretnék csinálni egy dinamikus web query-t.
A sima már megvan, szóval szépen lehozza a webblapról az adatokat, de jelenleg csak az én felhasználó fiókomra működik. Úgy szeretném felturbózni, hogy mondjuk az A1 cellába beírhatnék egy felhasználó ID-t, ez kerül a http://... link végére. Az A2 meg A3 cellákba beírnám a hozzá tartozó felhasználónevet és a jelszót, amivel be tudna lépni a fiókba.
Azért lenne jó, mert a mostani file-t csak én tudom használni, mivel csak az én fiókomhoz fér hozzá. Ha pedig dinamikus lenne, ahogy fent leírtam, akkor oda tudnám adni a többieknek (akik nem értenek annyira excelhez, hogy saját maguknak megcsinálják) és ők csak beírnák a cellákba az ID-jüket meg a login adataikat és már használhatnák is a filet.
-
biker
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #11540 üzenetére
igen, rosszul gondolkodtam
-
biker
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #11538 üzenetére
köszi!
sajna a 3-4-5-6x ismétlésekre nem jó, ezért 2-3-4 lépésben kell azt hiszem lejátszam, de megoldható -
m.zmrzlina
senior tag
1, Jelöld ki a teljes adattartományt és rendezd arra az oszlopra amiben az azonosítók vannak!
2, Szúrj be egy segédoszlopot az azonosítók oszlopa mellé!
3, A segédoszlop első cellájának a képlete (ha nincs fejléc és első sortól indul az adat és A-ban vannak az azonosítók) =IF(A1=A2;1;0). Ezt lemásolod az utolsó sorodig a segédoszlopban!
4, Jelöld ki a segédoszlopot és nyomj egy Ctrl+c-t!
5, Ctrl+Shift+v vagy Edit>Paste special. Csak a Numbers-t hagyod kipipálva és rámásolod a vágólapot a segédoszlopra (gyakorlatilag a segédoszlop képleteit felülírod saját értékükkel)
6, Rendezd az adattartományt a segédoszlopra!
7, Töröld az összes sort amiben a segédoszlop cellájának az értéke =1!
8, Töröld a segédoszlopot is!
Nem magamtól vagyok ilyen okos
Innen szedtem.
Ja és ki is próbáltam OOo.Calc 3.1.1-ben
-
biker
nagyúr
van egy 65.000 soros cikklistám vonalkódra redezve, tele duplikátumokkal (vagy 6x-ozással)
hogyan lehetne mindenből csak egy sorom? a többi 2-3-4-5-6-7-8 nem kell?!?!OOO-ben, mert csv
-
-
mhorvat
senior tag
Üdv,
olyan - szerintem viszonylag egyszerű - matematikai problémám volna, hogy:
Bal és jobb oldalt is négy részösszeg látható, majd ezek szummázva, a legvégén pedig a teljes végösszeg látható. A részösszegek alatti cellák azt számolják, külön-külön a két részösszeg hány százaléka a teljesnek.
Az egyes részösszegek nem mehetnek a teljes összeg 60%-a fölé, vagyis 40-60%-ig változhatnak (például a mostani 48% bal oldali maximum 60% lehet, ekkor a jobb nyilván 40% lenne és fordítva). Szeretnék egy olyan cellát létrehozni, amely kiírja, hogy még hány forintot írhatok be maximum, hogy ne menjek 60% fölé. Naivan beírtam, hogy teljes összeg*0,6 - jelenlegi részösszeg, de ekkor nem veszi számításba, hogy már a megnövekedett szummának a 60%-a több, mint amit eredetileg számolt. Egyszóval ahogy írogatom be a fenti dőlt betűs képlet által kidobott összeget egyre közelítek a 60%-hoz, mert "görgetem" az egészet.
Egy olyan képletre lenne szükségem tehát, ami egyből megmondja, hogy hány forintot írhatok még hozzá, hogy az az új (megnövekedett) szumma 60%-a legyen összesen maximum.Remélem érthető a probléma és tudtok valami okosságot mondani, köszönöm előre is.
-
Delila_1
veterán
válasz
Pulsar #11529 üzenetére
Az A oszlop formátuma nn. - a B oszlopé nnnn
Feltételes formázással megadhatod az A és B oszlopra, hogy ha a nap azonos a fölötte lévővel, akkor a betű színe legyen azonos a háttér színével. A képlet: =$C3=$C2A C oszlopot el is rejtheted. Ott az első képlet a C4 cellában van, az A és B oszlopokban pedig a 3. sorban. A feltételes formázás A3-tól B sokadikig tart.
-
föccer
nagyúr
válasz
Pulsar #11529 üzenetére
A tól és az ig oszlopokat nem lehet szétszedni külön oszlopba? Azért így sokkal macerásabb megállapítani, hogy mikor van 00:00.
ezt a legegyszerűbben ugye összefűz(bal(B3;2);":";"közép(B3;3;2)) lehet a legegyszerűbben. Értelem szerően ez csak a tól ig időpontot adja meg.
üdv, föccer
-
válasz
Delila_1 #11528 üzenetére
oké, de közbben változott kicsit a feladat
a gond, az, hogy a dátum nem jó helyen van, vagyis amire nekem szükségem lenne, hogy ahol már dátumilag mást írunk, ott más is legyen, ne arra a napra vegye. Tehát a 20. sor még 2011-10-01 de a 21. sor már értelemszerűen már 2011-10-02
Esetleg valamilyen makróval ez megoldható? -
föccer
nagyúr
válasz
Pulsar #11524 üzenetére
A "B" oszlopban sort alkotnak az egymást követő időpontok? Azaz mindig ugyan annyit kell az előzőhöz hozzáadni, hogy megkapjuk a következőt?
Esetleg egy olyan nem lehet jó, hogy
A1-be beírod a kezdő dátumot
A2-be:=HA(B4=0;A3+1;A3)
A oszlop dátum, B oszlop idő formátumban megadva.
üdv, föccer
-
Sziasztok.
Ismét a segitségeteket szeretném kérni.
Van egy táblám aminek A oszlopa üres, csak A1-ben van egy kezdö dárum. Pl 2011-10-01
B oszlopban e mellett lefele idöponrok vannak, pl 8.00, stb
Azt szeretnem makroval, hogy a b oszlopot figyelve mindaddig irja ki ugyan azt a datumot, amit A1-be, ameddig az ora el nem eri a 0.00-t ha elerte, novelje meg egy nappal, es folyassa tovabb. Remelem erthetoen sikerult fogalmaznom :-) -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Melyik függvénnyel tudom megcsinálni, hogy egy oszlopban mennyi nem üres mező van? -
Delila_1
veterán
válasz
MaciLaci68 #11519 üzenetére
Én sem jöttem volna rá magamtól, segítséget kértem.
-
MaciLaci68
csendes tag
válasz
Delila_1 #11514 üzenetére
Soha nem jöttem volna rá. Köszi.
Azért kellett mert van egy képletekkel teli táblám és galád módon ha kedvem van néhány képlet helyére értéket írok kézzel, hogy azzal számoljon tovább (nyugi, az eredeti képletet aztán vissza tudom írni makróval ha kell). Amit átírok azt viszont eltárolom, eddig a cellacímet pl A!$B$31 így tároltam. Azonban ha ezt a cellát jó kedvemben kivágom és arrébb illesztem be, akkor a a letárolt cím már nem OK. Ha viszont nevet tárolok, akkor az mindig OK lesz, mert cellaáthelyezésnél a név megy a cellával. -
Delila_1
veterán
válasz
Mythunderboy #11515 üzenetére
-
Mythunderboy
csendes tag
-
Mythunderboy
csendes tag
Köszi MaciLaci de mutatom a táblázaton hogy néz ki valójában .A tok és ráma alkatrészeket kellene szűrni mindegyikből csak egy legyen mert néha van egyező értékű közötte. A darabszám nem lényeges azt már megoldottam hogy helyére kerüljön ...a szűrt értéknek egy másik munkalapon (üres) kellene megjelennie ....
-
Delila_1
veterán
válasz
MaciLaci68 #11511 üzenetére
Megvan a rövid elérés.
Cells(1) = Range(Selection.Address).Name.Name
-
Delila_1
veterán
válasz
Mythunderboy #11502 üzenetére
A makró az aktuális lap T oszlopába gyűjti az egyéni értékeket, majd átmásolja a Munka2 lap A oszlopába. Másolás után törli az ideiglenes T oszlopot.
Sub EgyeniErtekek()
Columns("A:A").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range( _
"T1"), Unique:=True
Columns("T:T").Copy Sheets("Munka2").Range("A1")
Columns("T:T").ClearContents
End Sub -
MaciLaci68
csendes tag
válasz
Delila_1 #11508 üzenetére
Igen látom a szememmel, de programban akarom kezelni. Köszi a megoldást ami hasonlít az enyémhez.
Az "bosszant", hogy az aktív cellának nagyon sok tulajdonságát egyszerűen meg lehet tudni (pl: címe, szélessége, értéke, védett-e, sor és oszlopazonosító stb..), de nem tudom egyszerű módszerrel a nevét kiszedni. -
MaciLaci68
csendes tag
válasz
-
Delila_1
veterán
válasz
MaciLaci68 #11507 üzenetére
Kijelölöd a szöveget, és a Konvertálatlan (vagy valami hasonló nevű) gombot megnyomod.
-
Delila_1
veterán
válasz
MaciLaci68 #11503 üzenetére
Miért is van erre szükség? Hiszen ha van az aktív cellának neve, akkor a szerkesztőléc bal oldalán láthatod kiírva.
Ez a makró is végig böngészi a neveket, csak egy kicsit gyorsabban.
Sub CellaNeve()
Dim i As Long
For i = 1 To ActiveWorkbook.Names.Count
On Error GoTo Hiba
If ActiveWorkbook.Names(i).RefersToLocal = Selection.Name Then
Range("A1") = ActiveWorkbook.Names(i).Name
Exit Sub
End If
Next
Hiba:
Cells(1) = "A " & ActiveCell.Address & " cella nincs elnevezve"
End Sub -
MaciLaci68
csendes tag
válasz
MaciLaci68 #11506 üzenetére
Ezek a fejek bekavartak.
A B oszlopnál a a feljhelyett kettőspontB
Tapsolósok helyett kettőspontC
VÉGEREDMÉNY-nél szándékosan raktam fejet.Hogy lehet ezeket kikapcsolni?
-
MaciLaci68
csendes tag
válasz
Szia,
Makró nélkül is megy. Egy munkalapon mutatom.C oszlop: fejléc: EREDETI ADATOK: itt vannak az adataid egymás alatt C2-től lefelé
B oszlop:fejléc: SORSZÁMOZÁS: B2-be: =HA(A2<>"";MAX($B$11)+1;"") és ezt húzd le
A oszlop: fejléc: EZEK KELLENEK: A2-be =HA(HIBÁS(FKERES(C2;$C$11;1;HAMIS));C2;"") és húzd le
E oszlop: VÉGSŐ ADATOK SORSZÁMA: E2-vel kezdődően 1,2,3...... sorszámot lefelé a végtelenig
F oszlop fejléc: VÉGEREDMÉNY: F2-be: =FKERES(E2;B
;2;HAMIS) és lehúzni
-
Pá
addikt
válasz
Delila_1 #11504 üzenetére
Hmm, akkor nem tudom.
Amúgy a "barátom" a google volt, én ez alapján csináltam meg. -
MaciLaci68
csendes tag
Szervusztok,
Az alábbi makró szerepe hogy ha az aktív cellának van neve, akkor azt A1 cellába beírja.
Kicsit bonyolult lett, az összes nevet átnézi a program és ha az aktív cella címe egyezik valamelyik név címével akkor megvan a tettes.
Szóval nekem csak az aktív cella neve kellene egy egyszerűbb módszerrel. Kínomban találtam ki ezt a bonyolultat.Sub NEVEKRE_hivatkozás()
aktívcella = ActiveCell.Address
Lap = ActiveSheet.Name
aktívcellacím = "=" & Lap & "!" & aktívcella
névszám = ActiveWorkbook.Names.Count
For i = 1 To névszám
On Error Resume Next
nevekcímei = ActiveWorkbook.Names(i).RefersToLocal
If nevekcímei = aktívcellacím Then
név = ActiveWorkbook.Names(i).Name
Range("A1") = név
Else
End If
Next
End Sub -
Mythunderboy
csendes tag
Sziasztok tudna valaki segíteni?
Egy munkafüzet munkalapján számítások után értékeket kapok,ezek az értékek között vannak azonosak melyeket szeretnék szűrni úgy,hogy automatikusan mindenféle gombnyomás nélkül egy új munkalapon jelenjenek meg már többszöröződés nélkül!...2007-es excel-t használok......(tudom van szűrés gomb ami ezt megoldja de ezt automatikusan szeretném megjeleníteni mindenféle gombnyomás nélkül...gondolom valami makró segíthetne de ennyire nem értek hozzá...előre is köszönöm a segítséget
Üdv: TBoy -
Pá
addikt
válasz
Delila_1 #11495 üzenetére
A tools/references-nél hozzá kell adni a solvert, valahogy így és utána már simán működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya (ELKELT)
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest