- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz Solar_Wind #13199 üzenetére
Egy cellában megadod a címet, valahogy így: =év(ma()) & ". évi akármi"
Legyen a példában ez a C1 cella tartalma.A diagramon kijelölöd a címet, és a szerkesztőlécen megadod lapnévvel együtt a cím helyét:
=Munka1!C1Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Solar_Wind
senior tag
Sziasztok,
2007-es Excel-hez lenne kérdésem.
Adott nagyon sok chart. Ezeket havonta a "source data" alapján frissítjük, de csak az adat frissül, a chart elnevezése nem.
Hogy lehet azt megoldani, hogy a chart elnevezésén belül (mondjuk egy évszám), vagy akár az egész elnevezés frissüljön magától?
Köszönöm
-
Delila_1
veterán
válasz poffsoft #13197 üzenetére
Lehetne egyszerűbben is, szűrés nélkül, ha ismerném a feltételes formázás kritériumát. A makróban ezzel lehetne operálni. Ha a C oszlop aktuális cellája megfelel ennek a feltételnek, akkor ..., ellenkező esetben ...
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Vizes Tomi #13195 üzenetére
Szívesen.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Vizes Tomi
tag
válasz Vizes Tomi #13192 üzenetére
Mégsem tudom elrejteni a formázott sorokat.
-
Delila_1
veterán
válasz Vizes Tomi #13192 üzenetére
Szűröd szín szerint, a Nincs kitöltés paraméterrel, ezzel elrejted a színezett sorokat. A makró futtatása után megszünteted a szűrést.
-
Delila_1
veterán
válasz poffsoft #13190 üzenetére
Ezért írtam jobb ötlet híján, hogy rejtse el a formázott sorokat, arra már rá lehet kérdezni a makróban.
Szerk.: Akkor most egy nem létező kérdésre válaszoltam.
[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
válasz Vizes Tomi #13188 üzenetére
.
bocs, csak nekem lett volna macerás[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Vizes Tomi #13188 üzenetére
Szűrd a C oszlopot úgy, hogy a színezett sorok rejtettek legyenek. A makró az F oszlopba beírja a két formázott sor közötti, E oszlopban található számokat.
Ha nem jó az F oszlop, a két, csillaggal jelölt sorban a 6-ot írd át egy üres oszlopod sorszámára.
Sub osszegek()
Dim sor As Long, ossz
ossz = 0
For sor = 2 To ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
If Rows(sor).Hidden = True Then
Cells(sor, 6) = 0 '******
Cells(sor - 1, 6) = ossz '******
ossz = 0
Else
ossz = ossz + Cells(sor, 5)
End If
Next
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Vizes Tomi
tag
Sziasztok
Az a kérdésem, hogy a harmadik oszlpoban vannak feltételes formázással kijelölt számaim. A köztül lévő sorokban és az ötödik oszlpoban lévő számokat kellene összesíteni valahogy. A legfőbb gáz, hogy olyan 85 ezer sorom van
jelen példánál maradva a 0,00001493, és a 0,0001493 egészen a 0,00010279-ig.Dátum Idő mennyiség
2012.01.01 0:00:00 59,0
2012.01.01 0:01:00 1,3 0:01:00 0,00001493
2012.01.01 0:02:00 1,3 0:01:00 0,00001493
2012.01.01 0:03:00 1,3 0:01:00 0,00001493
2012.01.01 0:04:00 7,6 0:01:00 0,00008842
2012.01.01 0:05:00 7,6 0:01:00 0,00008842
2012.01.01 0:06:00 7,6 0:01:00 0,00008842
2012.01.01 0:07:00 7,6 0:01:00 0,00008842
2012.01.01 0:08:00 8,7 0:01:00 0,00010103
2012.01.01 0:09:00 8,8 0:01:00 0,00010219
2012.01.01 0:10:00 8,9 0:01:00 0,00010279
2012.01.01 0:11:00 59,6 0:01:00 0,00068944
2012.01.01 0:12:00 59,6 0:01:00 0,00068944
2012.01.01 0:13:00 59,6 0:01:00 0,00068944Köszönöm
Vizes Tomi
-
lapa
veterán
válasz kajti86 #13185 üzenetére
itt két lehetőséged van:
1. kiegészítesz mindent 0 prefixxel (6 --> 006). ez lenne a jobb, mert utána magától működne. ha ez opció, akkor írok egy képletet rá, ami átalakítja a mostaniakat.
gondolom ez egyébként is jó lenne, ugyanígy bajos lesz 2006.10. is (gondolom a 8 itt hónapot jelöl).
2. ha így kell maradnia a szövegnek, akkor szét kell szedni a pöttyök között lévő számokat segédoszlopokba, és akkor számként értelmezve a 100 nagyobb lesz, mint a 6. ha ezt szeretnéd erre is lehet képletet csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
kajti86
csendes tag
Sziasztok!
Sorba rendezési problémába ütköztem.
Leltári számokat szeretnék sorba rendezni. A formátum az 2006.8.1.2 például.
A probléma az, hogy pl. a 2006.8.1.9 után a 2006.8.2.1-nek kellene következnie, ehelyett a 2006.8.10.1 majd később a 2006.8.100.1-es jön és csak ezek után következik a 2006.8.2.1-es.Próbálkoztam már egyszerű cellaformázás átállítással, de nem működött.
Sajna nincs ötletem.Remélem, tudtok segíteni.
-
Vizes Tomi
tag
Sziasztok
Bocsánat az eltűnését, és hogy nem válaszoltam a segítő postokra.
Az a helyzet, hogy végre megkaptam azt a táblázatot amit szerettem volna másféle problémákkal. Most nekiugrok és kibogozom amit szeretnék.Köszönöm mindenkinek ami segíteni próbált,
Sziasztok
Vizes Tomi
-
cousin333
addikt
válasz asuspc96 #13180 üzenetére
Akkor most tisztázzuk még egyszer, amolyan kérdezz-felelek formában:
- van 3000 sorod és 5 oszlopod (ez fix? kb. mindig ennyi?)
- a számok 1 és 100 között vannak (van egy behatárolható tartomány?)
- kell az X leggyakoribb szám kilistázva
- kell az Y leggyakoribb egymás utáni kombináció (egymás utáni számok? egymás alattiak? egy sorban lévő kombinációk?Mennyire változnak a számok? Függvényként kell, vagy csak néha-néha kéne kiszámolni (gondolom igen)?
"We spared no expense"
-
asuspc96
őstag
válasz Fehér Mancs #13171 üzenetére
Szia!
Term. lehet...a sorok (lefelé) kb. 3000 szélességre 5...
kombináció hány elemű...? ne hozz zavarba....bővebben ?asuspc96
-
spammer
veterán
Nem értem, mi lehet a gond Hiába guglizok, sablonleírásokat találok arról, hogyan kell engedélyezni.. De már engedélyeztem a makrókat, és mégsem engedi..
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
-
plaschil
aktív tag
Üdv!
Találkozott már valaki olyan problémával (ha egyáltalán az, és nem pedig valami speciális beállítás), hogy megnyit egy excel fájlt, és ha belekattint a sheetre, akkor onnantől kezdve olyan, mintha folyamatosan nyomná a bal egérgombot, tehát egyfolytában jelöli ki a cellákat akármit csinálok vele. De az egéren már nem nyomok semmit. Ez egyszer egyik pillanatról a másikra sikerült. Bármit csinálok ezt csinálja, pl. fájl újranyitásánál, gép újraindításánál.
Más: bill-lel hogyan tudok sheet-et váltani?
[ Szerkesztve ]
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
Oly
őstag
Sziasztok
Lenne egy olyan gondom, hogy az Excelben beillesztett ListBox-om, minden megnyitásnál átméretezi magát egy kicsit.
Gyakorlatilag összezsugorodik, így nem látszik minden adat.A kollégák, akik használnák, nem tudják minden megnyitásnál átméretezni, ezért valami megoldás kellene, hogy ne zsugorodjon,.
Találkozott már valaki ezzel?SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
spammer
veterán
Excelben szeretnék VBA scriptet írni, de inaktív a developer menüben a Visual Basic és a Macros gomb is. Macro securityben már enabled-re állítottam, meg a Trust Access to the VBA project object model is be van pipálva.
Miért inaktív még mindig?
-
-
poffsoft
veterán
talán:
az adataid 1 -100 tartományból vannak.
Valamilyen módon képezel ezekből 4-5 számot tartalmazó csomagokat.
Az egyes csomagokban azt kell vizsgálni, milyen számpárok- számhármasok képezhetőek. Itt szvsz nincsen értelme módust keresni, plusz ugye tudnunk kell, hogy kombináció,variáció vagy permutáció-e ....Aztán meg kell számolni minden csomagból az adott számpár-hármas előfordulását.
Ez lenne a "számpár 1. , 2., 3., módusa"szerintem pl olyasmiről van szó, hogy ha az x bajnokságban a meccsek általában 3:2-re végződnek( vagyis egy csapatnak a módusa 3:2 (vagy 2:3)), érdemes neked is 3:2-t tippelned rá....
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
Külön cellákban vannak...
Figyelj, ha bejön akkor utalok Neked és poffsoft kollégának is 1-1M-át ....de ehez létfeltétel a segítségetek!
(Ha nem akkor term. tárgytalan )
Fel kellene venni a kapcsolatot valami zárkózottabb helyen...sőt még a program írás is esélyes lesz rá ha excel nem működik....mert tényleg nagy pénzről van szó...
Ha benne vagy akkor írj(atok).
Bármilyen további kérdésedre válaszolok készséggel...poffsoft:
"nekem sem tiszta még mindig a párosok, hármasok kérdése. ez nem egyszerű feladatnak látszik."
Nem egyszerű, (de ha bejön bár kétlem) akkor nagyon sokat fog érni
pl nagyon jó lenne ha a párosokat csak 1-100-ig nézné mondjuk 4-5db szám lenne egy csokorban amiben a "párokat" kellene néznie majd ezeket a csokrokat összegeznie és ebből levonnia azt a következtetését, hogy melyek a leggyakoribb számpárosoküdv, asuspc96
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz plaschil #13158 üzenetére
Sub valami()
Dim sor As Long
sor = 1
Do While Cells(sor, 1) <> ""
If Rows(sor).Hidden = False Then
MsgBox sor
End If
sor = sor + 1
Loop
End SubAz Msgbox helyére jön a műveleted.
[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
Üdv!
Írtam egy do while-t ami az oszlop végéig megy, viszont ha szűrök valamire valamelyik oszlopban akkor is elmegy a do while a végéig. Tehát pl. 1000 soros a fájlom, leszűröm 200 sorra, mégis végigmegy mind az 1000 soron a makró. Tehát mintha le se szűrtem volna. És mondjuk például egy összeadásnál elég szar dolog. Hogyan tudnám megoldani azt, hogy csak a leszűrt adatokon menjen végig a ciklus? Jelenleg úgy csináltam meg, hogy a leszűrt adatokat átmásolom egy temp sheet-re ahol elvégzem vele a műveletet. De sztem ez lassú, úgyhogy szeretném optimalizálni azzal, hogy nem másolgatom át sehova.
[ Szerkesztve ]
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
lapa
veterán
válasz poffsoft #13156 üzenetére
pedig a pivot a legegyszerűbb és valszeg legzseniálisabb cucc excelben. szerintem érdemes rászánni 10 percet egy ilyenre:
A B
mi mennyi
alma 2
alma 3
béla 4
cecil 1
béla 4
alma 3
cecil 8ezután ráálsz A1-re, majd data / adatok --> pivot / kimutatás.
kis ablak előjön, egyből finish / kész.
kijön egy új fülön pár kék keret, meg egy segédablak. segédablakban "mi" megfog és belehúz az A oszlop nagy téglalapjába. itt már lenyűgöződhetsz hogy milyen hasznos.
most jön a java: a "mennyi" -t behúzod a jobb nagy kockába. kijön az egyes tételek összege.
most találj valami ennél ezerszer bonyolultabb adatsort, és húzgálj belőle statisztikát fél perc alatt.
persze ez csak ízelítő, vannak kisebb-nagyobb aknák az úton. például hajlamos néha nem a szummáját kiírni a tételeknek, hanem a számosságát (azaz 7 alma helyett 3-at). ezt a pivotban a "mi" oszlopfejléc felett a "Sum of mennyi"-re jobb gombbal kattintva tudod moddolni (field settings vagy mező tulajdonságok).
[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
nekem sem tiszta még mindig a párosok, hármasok kérdése. ez nem egyszerű feladatnak látszik.
Plusz én is tanultam újakat a móduszról ( bár excel 2007 van itthon)a pivotot meg ahogy van , passzolom.
Szóval, gyanús, hogy csak makróval tudnám megoldani- bár az algoritmusról még elképzelésem sincsen...
(#13154) asuspc96: Hogy működik-e azt lapa-tól kérdezd, én csak lefordítottam, hátha neked sem angol a locale..
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz asuspc96 #13154 üzenetére
párokat nem fog tudni.
ha a példasor egyes számai (azaz a példádban számjegyei) külön cellákban vannak, akkor arra működik, és kihozza a 3-at és külön az 5-öt holtversenyben.
persze ha sok cellában pölö 173 van, akkor azt is megérti.
ezekkel a számpárokkal megzavartál ám rendesen. ha a fentiek nem válaszolják meg a kérdésed, akkor írd le újra mit szeretnél, és hogy hogy vannak az adatok. most akkor számpárokat keresel (mint "3 és 5 vagy 5 és 3 egymás után"), vagy külön a 3-at és külön az 5-öt? ez utóbbira jó a képlet (függvény, mittomén).
nem nézek utána, mert már beírták. ez a "módusz.több" tömbképlet volt az, ami rémlett nekem. de ez a megoldás azért jóval többet tud. mondom, nem én találtam ki, kopipészt volt.
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
cousin333:
Office 2007
Várj akkor nyomok egy instant példát
Pistike kitalálja, hogy elkezdi írogatni a számokat 1-100-ig 10-esével sorban
majd mivel teljesen véletlenül hasból írja előfordulnak párok
pl. 1 5 3 8 1 3 5 6 9 2 <-- ebben a gyakori az 5-3;3-5 számpár volt (akár több sorban is lehetséges)
a több tízezret itt úgy kell érteni, hogy max 100e (nekem ez már számjegyekből sok )poffsoft:
B1-be:
=MÓDUSZ(B1:B100)
B2-be:
=MÓDUSZ(HA(NINCS(HOL.VAN(A$1:A$100;B$1:B1;0));A$1:A$100))akkor ez működik és sorba is rakja az előfordulási valószínűségük alapján ?
lapa:
"volt anno ezekre a tömbképletekre egy leírásom, de nagyon alaposan archiváltam."
Ha nagyon szépen megkérlek utána jársz a dolognak ?"amennyire én értem ennek a működését arról van szó, hogy a tömbképlet már csak azokat a cellákat nézi, amik nem egyeznek meg a B1 (illetve lejjebb B$1: Bx) értékével"
Igen valahogyan úgy kellene, hogy ami már valószínűsítve volt azt már kihagyja és jöhet a következő majd a következő (és ezeket mindig kihagyja a rákövetkező elemzésben)
jobb képet nem találtam
De ez remekül takarja mi kellene...a legvégén csak a legvalószínűbb eset maradna abból a sokezer számból...előre is köszi, asuspc96
-
lapa
veterán
válasz asuspc96 #13151 üzenetére
bevallom őszintén én ezt a kombót a netről néztem, de elvileg az előfordulást mutatja. nekem legalábbis műxött a tesztadatokon.
volt anno ezekre a tömbképletekre egy leírásom, de nagyon alaposan archiváltam.
amennyire én értem ennek a működését arról van szó, hogy a tömbképlet már csak azokat a cellákat nézi, amik nem egyeznek meg a B1 (illetve lejjebb B$1: Bx) értékével.
persze lehet akármilyen alakú a tartomány, nem csak egy oszlop. azért pártízezer sornál már gondolom elmolyol vele majd. aztán az is lehet, hogy ilyenkor pont a tömbképlet miatt marha gyors.
a fordítást is köszi.
ja, kettőspont B, nincs szünet.
persze ha eseti jellegű a feladat, akkor sorba rakod meg két klikkel pivotálod és voilá. ha több oszlop van, akkor ehhez azokat viszont egymás alá kell pakolnod, ami necces lehet egy < 2007 verziónál.
[ Szerkesztve ]
-
cousin333
addikt
válasz poffsoft #13150 üzenetére
Ma is tanultam valami újat...
"kérdéseim: egy adattömbben a módusz a leggyakoribb értéket adja meg"
Úgy látom, hogy Excel 2010-ben a MÓDUSZ már mint kompatibilitási függvény szerepel, és az új változatban kettéosztották:
1. Van a MÓDUSZ.EGY, ami megfeleltethető a régi MÓDUSZ-nak
2. Van a MÓDUSZ.TÖBB, ami tömböt ad eredményül, és pontosan gyakoriság alapján rendezi sorba az elemeket. Ezt tömbképletként kell bevinni, különben az 1. pontbeli eredményt kapjuk.asuspc96: Több tízezer szám esetén a tömbképlet felejtősebb... bár elnézve a konfigodat még az is működhet... Amúgy melyik Excel verzióról beszélünk? A kombinációra vonatkozó kitételt továbbra sem értem
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
asuspc96
őstag
Nem nem házi feladat....az egyszerűbb lenne...
Ez egy több tízezer számból álló tömb... a mosolygós fej az ott kettőspont B akar lenni szünetekkel együtt ? (fontos a szünet?)szerk.: poffsoft:
Igen pl, hogy a 823 a 912 nagyon gyakori egy sorban.... (mivel sok szám van itt előfordul..)
És ezt kellene meghatározni ezeket a párokat pl ha van már 2-3 minimum az már gyakori a többihez képest...Remélem kezded kapiskálni...köszönöm, asuspc96
[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
B1-be:
=MÓDUSZ(B1:B100)B2-be:
=MÓDUSZ(HA(NINCS(HOL.VAN(A$1:A$100;B$1:B1;0));A$1:A$100))kérdéseim: egy adattömbben a módusz a leggyakoribb értéket adja meg (vagyis a második, harmadik, x-edik leggyakoribbat ezzel nem találod meg...)?
nem a gyakoriságot kellene valahogy használni?
szvsz ez csak makróval menne...Az eredeti kérdés második felét meg már nem is értem... leggyakoribb kombinációk???
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz asuspc96 #13144 üzenetére
ennek így elsőre eléggé házi feladat szaga van. na mindegy, tömbfüggvénnyel. legyen A1:A100 a tartományod.
B1-be:
=MODE(A1:A100)
B2-be:
=MODE(IF(ISNA(MATCH(A$1:A$100;B$11;0));A$1:A$100))
ez utóbbinál fontos, hogy ctrl + shift + enterrel fogadd el. utána simán lejjebb húzhatod a 3., 4. ésatöbbire.
mondjuk nekem régről rémlik egy másik (hatékonyabb) út is, de nem eléggé.
-
tevfik
tag
Szóval..
Termékeket szeretnék felvinni vaterára!
Van egy feltöltő program, vaterapst.
Azonos termékeket szeretnék felvinni amiknek pl a darabszáma a termékleírás és sok dolog megegyezik kivétel a termék név.
Struktúrájában így képzeld el...
BOX1
BOX2
BOX3A programban elkészítettem megfelelően a BOX1 majd ezt fogtam és exportáltam CSV-be. Excelben kaptam egy sort. Azt megfogtam és szépen lehúztam addig amennyi van belőle. Tegyük fel 10 db. Majd a terméknévnél beírtam szépen BOX1-től BOX10-ig.
Mentettem. Vissza importáltam a programba. Ezután minden adat stimmelt kivétel a termékleírás. A termékleírás HTML módban is szerkeszthető a programban.
Visszaimportálásnál következő problémák adottak. Az előre megszerkesztett szövegben különböző fura karakterek jelentek meg. """" ---- ___ és hasonlók.
Remélem ez így érthetőbb...
-
-
asuspc96
őstag
Szerbusztok!
Hogyan tudom meghatározni X számból, hogy melyik az első, második, harmadik, stb...leggyakoribb szám ?
Illetve meglehet határozni leggyakoribb kombinációkat ? (első, második harmadik...)előre is köszi, asuspc96
-
spammer
veterán
válasz spammer #13139 üzenetére
Tárgytalan. Megoldottam úgy, hogy 2 munkalap, egyiken vannak az adatok, számítások, végösszeg, így a másik lap az első lapról olvassa ki végösszeget tartalmazó részt és csak azt menti el csv-be.
-
lapa
veterán
válasz tevfik #13100 üzenetére
konkrét megoldás így elsőre még messze van. először is azt kell látnod, hogy a csv igazából egy egyszerű szöveges fájl. az excel megnyitja, de nem mindig úgy viselkedik ahogy kéne. különösen hülye szegény, ha úgy érzi dátumot talált pl.
először is az kéne lokalizálni tényleg az excel-e a ludas, vagy az elképzelhetetlenül fantasztikus pst2.
szóval exportálj ki egy tételt, csv-n jobb gomb --> megnyitás... --> jegyzettömb.
itt látod mit exportáltál. próbaképp importáld vissza, simán kinézem hogy már itt is gond lesz. az excel nemigen pakol bele ilyeneket.
fontos, hogy lásd mi a mezőket elválasztó jel.
ha ezt szépen megette a pst és nincs krikszkraksz, akkor lehet tovább lépni. a korábban beimportált excelest ugyanígy jobb gombbal megnyitod jegyzettömbbel, és megnézed miben különbözik. ha itt van a gubanc, akkor legalábbis jó lenne látnunk egy-két sort (akár xxxxxx-re átírva minen szöveget), hogy minek kéne kijönnie és ehelyett mi van.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Azt be lehet valahogy állítani, hogy CSV-be mentéskor a rejtett oszlopokat ne mentse ki? Mert kizárólag az árakat (végösszeg) kellene menteni csv-be, a többi oszlopot pl. cikkszám stb. jó lenne, ha nem exportálná ki. Vagy ha így nem is, akkor meg lehet adni, hogy egy munkalapról kijelölök egy oszlopot (ár) és csak azt mentse CSV-be?
-
Delila_1
veterán
válasz Vizes Tomi #13127 üzenetére
Épp tegnap írtam egy fórumtársunknak erre egy makrót. Két helyen javíts benne.
Az egyik
a cserélendő terület helye: ter = "$E$5: I1407",
a másik az
If IsNumeric(Mid(ertek, b%, 1)) Or Mid(ertek, b%, 1) = Chr(44) Then _ sorban a Chr(44)-ben a 44. Ott vessző volt a tizedes jel, de érdekes módon nem fogadta el
Mid(ertek, b%, 1) ="," módon. Ha nincs tizedes tört az átalakítandó számok között, az
Or Mid(ertek, b%, 1) = Chr(44) részt hagyd ki.Az ASCII értéket úgy határozhatod meg, hogy a szövegrészben kijelölöd a karaktert, másolod, és egy másik cellába beilleszted. Erre az új cellára hivatkozva a =KÓD(cella) megadja az értéket. Hosszabb karaktersorozat esetén az első karakter kódja a visszatérési érték.
Sub Szam()
Application.ScreenUpdating = False
Application.Calculation = xlCalculationManual
Dim ter As String, sz As Variant, b%, uj$, ertek
ter = "$E$5:I1407"
For Each sz In Range(ter)
ertek = sz
If ertek <> "" Then
uj$ = ""
For b% = 1 To Len(sz)
If IsNumeric(Mid(ertek, b%, 1)) Or Mid(ertek, b%, 1) = Chr(44) Then _
uj$ = uj$ & Mid(ertek, b%, 1)
Next
Range(sz.Address) = uj$ * 1
End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
MsgBox "Kész"
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
lapa
veterán
válasz Vizes Tomi #13135 üzenetére
kimásoltad a szóköznek látszó dolgot, vagy beírtál szóközt?
ha f2-vel belemész a cellába is ott van a szóköznek látszó dolog?
-
cousin333
addikt
Üdv!
Esetleg részleteiben vagy egészében nem tudnád elérhetővé tenni a fájlt? Csak mert akkor mindenki ki tudná próbálni a saját megoldását, és nem telne el olyan sok idő két javaslat között...
ui: az eredeti csv fájl, vagy annak részlete lenne a legjobb.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
VGYke
addikt
válasz Delila_1 #13120 üzenetére
lapa Delila_1, köszönöm! Bennem van a hiba, nem fogalmaztam meg a kérdésem világosan.
Tehát függetlenül az exceltől (bár onnan származnak az adatok, de immár ez lényegtelen), van egy T(i)=értékeket tartalmazó adathalmazom, ahol i=1-től véges egészig tart.
Pl. T(i1)=5, T(i2)=3, T(i3)=6, T(i4)=5, T(i5)=3, T(i6)=100, T(i7)=5, T(i8)=9
Helyes sorrend: T(i1)=5, T(i2)=3, T(i3)=6, T(i4)=100, T(i5)=9.
Tehát VB-ben, erre keresnék egy egyszerű for-next, while-wend, mit tudom én ciklust, mert ahogy én megírtam az nevetséges.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Vizes Tomi
tag
válasz Vizes Tomi #13131 üzenetére
Visszaolvastam egy kicsit egy kollégának volt hasonló gondja megcsináltam amit Delila_1 írt
sajna nekem sem működött . Pedig Delila_1 a szememben egy nagy excel ász.
ne nem offolok tovább -
lapa
veterán
f2 --> szóköznek látszó izé kijelöl --> ctrl + c --> oszlop kijelöl --> ctrl + h --> "mit cseréljen" --> ctrl + v --> alt + a --> bódog.
-
Vizes Tomi
tag
válasz Vizes Tomi #13128 üzenetére
A táblázat felett elmélázva rájöttem, hogy végül is az egész táblázatom nem ér semmit ebben a formában, tehát tartoztam az excel ördögnek egy kis küszködéssel.
Az ötlet továbbra is kell mert a táblázatot újragyártatom a megfelelő szakikkal, és akkor már gyorsan le tudnám nyomni azt ami nekem kell.Köszönöm
Sziasztok
-
Amice
csendes tag
Üdv!
Ha Cella formázás/Szám-nál az Ezres csoport elől kiszeded a pipát, nem javul a helyzet? (elötte kijelölve az egész oszlopot)[ Szerkesztve ]
-
Vizes Tomi
tag
Itt vagyok megint végül is az ötlet működik egy darabig mert az összefűzött számokat szövegnek írja, de egy másolás beillesztés után már enged átalakítani, csak az a bajom, hogy nőnek a számok , így nem tudom végigrántani az egész táblázaton. Na mind 1 már ez is több m int a semmi
-
Vizes Tomi
tag
Üdv mindenkinek!
A következő problémám lenne. Van egy CSV fájlom. Ezt megnyitom excellel király, de az a baj, hogy az utolsó oszlopban lévő számok szövegek legalábbis gondolom mert balra vannak igazítva, a cellaformázásban általános ír. Olyan minta az ezres elválasztó vagy egy szóköz lenne a számokban pl 4 876. Így nem tudok vele számolni. Hogy a viharba lehet kiszedegetni ezt onnan. A trim és a tisztít függvények hatástalanok. A súgó is nézegettem, de azt írta, hogy a helyette függvényt is be kell dobni, azzal átalakítani és úgy már a trim vagy a tisztit függvény is jó. Oké de mi az ezres elválasztó ASCII kódja . Vagy valami ötlet.? Vagy most az jutott az eszembe, hogy akkor jobbról négy karakter levágása utána balról egy a kettő összerak és már jó is? Na kipróbálom, de egy másik ötlet is jó lenne, hagy tanuljak
Köszönöm
Sziasztok
-
Amice
csendes tag
Sziasztok!
Egy problémával fordulnék Hozzátok. 3 műszakos dolgozói munkaidő nyilvántartó táblázatot szeretnék készíteni. Itt a fórumon találtam már egy hasonló megoldást, de nem felel meg teljesen az elvárásoknak. A táblázatban lenne vezetve a munkaidő kezdése, és vége, amiből ki kellene számítania, hogy ebből mennyi időt dolgozott délelőtt, délután, és éjszaka. A gond a műszakbeosztással van, mert a délelőtt az 6:00-14:30, a délután 13:30-22:00, az éjszaka pedig 21:45-6:15 (mindhárom műszakban 30 perc szünet)
A műszak kezdések, és vége 1-1 cellában lennének, ha változik, akkor ne kelljen átírni minden képletet (jelenleg is tervben van a munkaidő beosztás változtatása) Továbbá a táblázatnak rugalmasan kellene kezelnie ezeket az időpontokat, mert vannak dolgozók akik 8:00-ra, 9:30-ra járnak, és több, esetleg kevesebb időt dolgoznak mint 8 óra. A 30 perc szünetet abból a műszakból vonja le, amelyikben több időt volt a dolgozó.
Amit találtam megoldást, azzal az a gond, hogy a műszakok nem fedik egymást (6:00-14:00, 14:00-22:00, 22:00-6:00)
Makrót nem szeretnék használni, remélem tudtok segíteni ennek a megoldásában, mert én már napok óta töröm a bucim, de nem tudtam kitalálni a olyat, ami 100%-ba megfelelne.
A segítségeteket előre is köszönöm!! -
Delila_1
veterán
válasz lordring #13122 üzenetére
Erre egyszer azt javasolta valaki, hogy a TotalCommander-ben újra hozzá kell rendelni a kiterjesztést az Excelhez. Nálam nem jött össze, mikor ilyen hiba volt.
Régen volt, nem emlékszem, mi hozta rendbe.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
lordring
aktív tag
Na, remélem most látszik.
[ Szerkesztve ]
-
lordring
aktív tag
Sziasztok! A következő gondom van: a Desktopra kirakott excel panacsikonjaimat nem nyitja meg a rendszer, hanem az alábbi hibát kapom. Csak excel fájlokkal csinálja, word, powerpoint, minden más ok.
Újratelepítettem az Office-t, kiléptettem tartományból a gépet, majd újra be. Semmi eredmény.
Van esetleg vkinek ötlete?[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
Mese a megjegyzésekben.
Sub Gyomlal()
'Az A1:A10 tartomány beírása az "eredeti" tömbbe
eredeti = Application.Transpose(Range("A1:A10"))
'Egyformák törlése az A oszlopból
For sor = 10 To 1 Step -1
If Application.CountIf(Columns(1), Cells(sor, 1)) > 1 Then _
Cells(sor, 1).Delete Shift:=xlUp
Next
'A kigyomlált A1:Ax tartomány beírása az "uj" tömbbe
usor = Range("A1").End(xlDown).Row
uj = Application.Transpose(Range("A1:A" & usor))
-
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Ismét exceles makrós kérdéssel jelentkeznék. Megoldottam ugyan a feladatot, de valami iszonyatosan bonyolultan, biztos a hozzáértők tudnak sokkal egyszerűbb megoldást.
Előállítok egy egyváltozós tömböt (ezt így hívják ), ahol egy keresés találati sor eredményeit gyűjtöm. Azonos sorok szerepelhetnek, de az azonosokat ki szeretném gyilkolni.
Egyszerű példaként: T(1)=5 érték, T(2)=3, T(3)=6, T(4)=5, T(5)=3, T(6)=100, T(7)=5, T(8)=9
Tehát vannak benne ismétlődő elemek, de ha ismétlődik, az "alatta" való ismétlődést ki akarom irtani és a helyes sorrend: T(1)=5, T(2)=3, T(3)=6, T(4)=100, T(5)=9.
Ezt excel képletekkel több oszlopba megírva nem nagy ügy, DARABTELI-t bűvölve, de sajnos a VB-ben változókkal nem működik a COUNTIF (csak range-t lehet megadni, tehát ki kellene iratni az értékeket excelbe, stb.)
Van ötletetek makrós (VB) megoldásra? Én ugyan írtam egyet, de az annyira ronda és bonyolult, hogy inkább senkinek nem mutogatom.[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
lapa
veterán
válasz Delila_1 #13005 üzenetére
csak egy megjegyzés, mert láttam az oldal tetején és nemrég volt hasonlóm: én óvakodnék az ékezetektől meg spec magyar karakterektől minden szinten. jelenleg csak sejtésünk van róla, hogy nálunk egy egész komoly access program pölö ilyenek miatt nem működik bizonyos accessekben, más accessekben meg igen (az access verziók és nyelvek kb random működnek vagy nem - van hogy tökugyanaz az access verzió másik gépen elhal meg ilyenek, és nem szeku vagy trust beállítás).
persze lehet, hogy soha semmi baj nincs belőle, de ténykérdés, hogy ezek angolra vannak hitelesítve, jobb szárazon tartani a puskaport.
-
Delila_1
veterán
válasz #74459392 #13106 üzenetére
Szorozd fel 1-gyel a számokat.
Beírsz egy tetszőleges cellába egy 1-est, másolod (Ctrl+C). Kijelölöd a konvertálandó területet, jobb klikk, Irányított beillesztés, Szorzás.
-
törölt tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogyan kell excel-ben tisztít függvényt használni? Van egy táblázatom tele számokkal, amit egy programból exportáltam excel fájlba, de az a baj, hogy minden számnál az ezreseknél van egy szóköz, amit el kell távolítanom, mert így nem tud számolni vele a program. Hogyan lehet ilyet csinálni?
-
gyga
senior tag
válasz föccer #13102 üzenetére
ÁÁ tudtam hogy vmi ilyesmi a gond, ezt a keresést nem lehet megoldani más függvénnyel? mert nem kellene felcserélni az oszlopokat... meg hát ott van még az A oszlop is amiben vannak adatok ezekhez nem kellene hozzá nyúlni..
[ Szerkesztve ]
A kisebbség is számíít, teszkó.
-
föccer
nagyúr
Az fkeres mindig a legbaloldalibb (az első) oszlopban keresi a keresési értéket, így biztosan, hogy fel kell cserélned a két oszlopot.
Utána meg valami ilyesmi lesz a függvényed:
=fkeres(min(B1:B20);B1:C20;1;0)
Ez már feltételezi, hogy a B és C oszlopokat felcserélted.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
gyga
senior tag
sziasztok. küzdök egy fkeres függvénnyel de nem megy:
adott B C oszlop ezekben van adat 1-20ig a C oszlopban meg kell keresnem a legkisebb összeget és a mellette levő B oszlop celláját kellene kiíratni.
Bizti hót egyszerű de már késő van nekem.A kisebbség is számíít, teszkó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest