Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Hadeska22: MSI Creator Z16 - szomorú konklúzió
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #11297 üzenetére
Szia!
Az összevont cella egy "tábla" nevű lapon van. Az "adat" nevű lapon van az adattábla ohonan dolgozik. Ez pedig a függvény:
=FKERES(G5;adat!A:E;5;HAMIS)Köszönöm a fáradozásod!
Képet most nem tudok tenni mert már úton vagyok, a mobilon meg örülök, hogy meg tudom nyitni a táblát, nem még képet is csinálni róla!
-
Delila_1
veterán
válasz
mr.nagy #11296 üzenetére
Le kellene pontosan írnod. Milyen nevű lapon, melyik cellában van az fkeres keresési értéke, mert ettől változik a szöveged hossza.
Írd meg a lap nevét, és a tartományt, ahol keres az Fkeres.
Milyen nevű lapon van az A6:D6 összevont cellád?Szerk.: legjobb, ha beteszel egy képet a két lapról úgy, hogy a lapneveket is lehessen látni.
-
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #11295 üzenetére
Lehet már fáradt vagyok de ezt most nem értem! Bocsánat.
Van egy egyesített cellám, ami az A6, B6, C6, D6 cellák egyesítésével jött létre. Ide fkeressel adom az értéket egy másik lapfülről. Éppen ezért változik mindíg a megjelenített szöveg hossza, tehát egyszer 25 karakter, máskor 500. Azt szeretném elérni, hogy ennek függvényében automatikusan állítsa be a betűnagyságot, hogy mindg beleférjen a megadott mezőbe, de ugyanakkor mikor kevés itt a szöveg akkor is töltse ki minél jobban a helyet.
Huh, érthető voltam?
-
Delila_1
veterán
válasz
mr.nagy #11294 üzenetére
A
Select Case Len(Target.Value)sor helyett
Select Case Len(cells(Target.row,5).Value)legyen. Az 5 az E oszlop, ahelyett annak az oszlopnak a számát írd be, ahol a hosszú szövegek megjelennek.
A Case kezdetű sorokban a Range(Target.Address).Font.Size helyére cells(target.row,5) kerüljön.
A
Set ter = Intersect(Target, Range("A6:D6"))
sorban az a terület legyen, ami előidézi a szövegek változását.Tehát ha az A6:D6 tartományt változtatod, és ennek hatására az E oszlopban változik a szöveg, akkor működik a most mutatott új sorral.
-
Delila_1
veterán
válasz
mr.nagy #11292 üzenetére
A laphoz rendeld az alábbi makrót:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim ter As Range
Set ter = Intersect(Target, Range("A6:D6"))
If ter Is Nothing Then
Select Case Len(Target.Value)
Case Is <= 40
Range(Target.Address).Font.Size = 18
Case 41 To 100
Range(Target.Address).Font.Size = 16
Case 101 To 200
Range(Target.Address).Font.Size = 14
Case Is > 200
Range(Target.Address).Font.Size = 12
End Select
Else: Exit Sub
End If
End Sub -
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Egy újabb segítséget kérnék! Egy olyan makróra lenne szükségem ami megvizsgál egy megadott cellatartományt (pl: ("A6
6")) vagy egy adott cellát és az abban található karakterek számától függően módosítja a betű nagyságot (pl: 0-40-ig 18-as betűnagyság, 40-100-ig 16; 100-200-ig 14; 200-tól 12-es).
-
vjani77
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem excel-ben, sorok elrejtésével kapcsolatban. Ha a sor elején van egy függvényem ami „igaz” vagy „hamis” van e rá mód, ha az eredmény „hamis” akkor elrejtse az egész sort???? (office 2007)
Segítséget nagyon köszönöm
János -
Koczka
tag
Üdv.
Emeletes törtet miként lehet létrehozni excel 2003-ban?
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Olyat, hogy tudnék csinálni, hogy adott egy tábla (2007-s excel), aminek az első oszlopában beírt dátumok napjain a B mező kitöltéséig, mondjuk a gép bekapcsolásakor mindig jelezzen, hogy ki kellene tölteni, majd a kitöltés után leállna a következő dátumig és így tovább...
Ilyen létezik vagy ez már túl bonyolult lenne...
Várom a válaszokat! Köszönöm
-
Delila_1
veterán
válasz
mr.nagy #11278 üzenetére
Így gondoltad?
Sub Tizenhat()
Dim sor As Integer, usor As Integer, oszlop As Integer, sor_1 As Integer
oszlop = 3: sor_1 = 2
usor = Range("B65536").End(xlUp).Row
For sor = 13 To usor
If sor_1 < 6 Then
Cells(sor_1, oszlop) = Cells(sor, 2)
sor_1 = sor_1 + 1
Else
sor_1 = 2
oszlop = oszlop + 4
sor = sor - 1
End If
If oszlop = 19 Then
MsgBox "Ide jön a nyomtatás"
'ide jön a nyomtatás
Range("C2:R5").ClearContents
oszlop = 3
End If
Next
End Sub -
válasz
kangool #11273 üzenetére
Foxit Reader-ben van olyan funkció, hogy "lebutítja"/szövegesen jeleníti meg (nem konvertálásról van szó) a PDF-et, és onnan már át lehet copy/paste-ezni a dolgokat. Én még nem találkoztam olyan PDF-el, aminek a tartalmát így ne lehetett volna átvinni Excelbe, ha gondolod próbáld meg. (bár írtad, hogy több pdf olvasóval is próbálkoztál, de lehet, hogy a Foxitban nem használtad ezt a lehetőséget)
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Van egy táblázatom, ahol a B oszlop 12. sorában van a fejléc és onnantól az adatok (cikkszámok). Az adatsorok száma változó. Egy olyan makróra lenne szükségem, ami innen kivesz 16 értéket, ezt elhelyezi megadott cellákba (egyenként deffiniálva hova tegye az értékeket, pl: C2;C3;C4;C5;G2;G3;G4;G5;stb). Majd elvégez egy megadott műveletet (ami egyébként nyomtatás). Ezután jön a következő 16 cikkszám amit a már diffiniált helyre tesz és újból jön a művelet és így tovább míg adatot talál a megadott oszlopban.
Megoldható ez valahogy? Remélem érthető voltam.
-
kangool
tag
válasz
m.zmrzlina #11272 üzenetére
PDF fájllal van gond. Próbáltam sok olvasóval, optimalizáltam is, de ugyanaz a helyzet.
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Dátum alapján a hetet szeretném kiíratni, erre próbáltam is használni a =WEEKNUM() függvényt, de sajnos helytelen értéket ad vissza... Vagy egyel nagyobb, vagy egyel kisebb a hét száma, mint amennyinek lennie kellene.
Tudja valaki a megoldást?
-
kangool
tag
PDF-ből ha kimásolok szöveget excelbe csak egy halom krix-krax halmaz jelenik meg. Szerintetek mi a probléma?
-
Angerfis
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #11266 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!Nálatok a pont!
Köszi még egyszer -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Angerfis #11264 üzenetére
Szerintem sem kell feltétlenül makró.
Itt is van egyféle megoldás.
-
bugizozi
őstag
válasz
Angerfis #11264 üzenetére
Munkafüzetfájl megtekintés vagy szerkesztés elleni védelme
Ez nem lenne számodra jó megoldás, mert akkor nem kellene makrózni
-
Angerfis
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki készíteni egy olyan macrot amit ha elindítom az excel fájlt akkor előjön és kéri a jelszót és addig nem lép tovább?Már sok félét próbáltam de eddig egy sem volt jó
Előre is nagyon szépen köszönöm! -
pitman
őstag
válasz
m.zmrzlina #11241 üzenetére
Lehet, hogy rosszul magyaráztam el, hogy mit szeretnék, de a képleted enged olyan értéket bevinni, amit nem lenne szabad.
A feladat az lenne, amit az én képletem megvalósít, viszont ez nem akar működni érvényesítésként.
B1 cellában tetszőleges értékek lehetnek vagy lehet üres is a cella.
B2-ben azon lista elemei fordulhatnak elő, amikben a hol.van függvénnyel keresünk.
B5-ben vagy semmi vagy 1, illetve 2 a megengedett érték a következők szerint:
Ha b2 tartalma a lista bal oldali elemi között megtalálható és b1 <>"M" akkor 1-est vagy semmit lehet elfogadni; ha b2 értéke a lista jobb oldalában található vagy b1="M" akkor 2-es vagy semmit lehet elfogadni. Az 1, 2 vagy semmi kivételével b5-be semmilyen más érték nem kerülhet bevitelre.A legújabb képleteddel simán be lehet írni akár 5-öt is b5-be, ha b1 üres.
-
Padam
aktív tag
Sziasztok!
A következő Excelben kérném a segítségeteket:
http://www.filesonic.com/file/1885000741Ez a napi beosztás kezelésesére szolgál és a következő "korlátozásokra" lenne szűkség:
A 3-13-ig sorban, a B,C oszlopban a személyeket csak egyszer lehessen kiválasztani, illetve, aki a szabadság, betegszab. sorban szerepel (15-18) szintén ne lehessen kiválasztani az adott napon.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
-
don.racz
csendes tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne: Van egy excel fájlom, azon belül 3 munkalap. Meg lehet-e oldani azt, hogy bizonyos cellák egyformán működjenek. Tehát ha mondjuk az 1-es munkalapon A1 cellába beírom hogy "békacomb", akkor a 2-es és a 3-as munkalap A1-es cellájában is az legyen beírva, hogy "békacomb". Rem érthetően írtamElőre is köszönöm segítségeteket!
-
danih
veterán
OK, megpróbáltam az orosz excelemben, ez a kód
=ЛЕВСИМВ(A1;ДЛСТР(A1)-3)*1
az utasítások ugyanazok, mégsem kapok értéket....UI
=ЛЕВСИМВ(A1;3)-ra viszont kapok.... =LEFT(A1;3) -
danih
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek!
Esetleg a parancs angolul? a "lenght" nem jó -
-
danih
veterán
Sziasztok. Eljutottam odáig, hogy behozza nekem az értékét, tehát mondjuk azt, hogy "110 Ft". De ezt meg nem tudom használni, számolni vele nem tudok. Hogyan tudnám "kivenni" ebből csak a számot, szigorúan "parancsokkal", tehát semmi kézimunka?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
pitman #11240 üzenetére
Vagy én értek valamit félre vagy te. Nekem a másik feltétel is működik:
Ha üres cellát is el lehet fogadni az 1 vagy 2 helyett akkor módosítani kell a képletet:
=VAGY(HA(ÉS(B1<>"M";SZÁM(HOL.VAN(B2;H2:I2;0)));VAGY(B5=1;B5=""));HA(ÉS(B1="M";SZÁM(HOL.VAN(B2;J2:K2;0)));VAGY(B5=2;B5="")))
Az elírást én is észrevettem a képletet is ennek figyelembe vételével csináltam meg.
-
pitman
őstag
válasz
m.zmrzlina #11233 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek.
Úgy látom, hogy elírtam a képletemet, a végén levő hol.van függvénynek a b2 értékét kellene keresnie, nem a b5 értéket. Ettől függetlenül nem működik.
Sajnos a Te képleted sem azt csinálja, amit szeretnék. Ha a második feltétel teljesül (b2 értéke megvan a második felsorolásban és b1="M"), akkor működik, egyéb esetben bármit enged beírni.
Azért kellene az érvényesítés, mert ezt nem egyetlen cellára akarom alkalmazni, hanem egymás mellet többre. Automatikusan nem írható be az érték, mert a b5 sor cellái vagy nem tartalmaznak majd értéket, vagy igen, de akkor csak az aktuális oszlopban levő egyéb értékek függvényében lehet elfogadni 1-et vagy 2-őt.
A feladat az lenne, ha a b2 sorban levő érték megvan az első listában és b1 sor nem "M" , akkor a b5 sor vagy üres vagy 1 lehet. Ha b2 sor értéke a második listában található vagy b1 sor ="M", akkor a b5 sor vagy üres vagy 2 lehet (értelemszerűen egy adott oszlopra vonatkozik a feltétel). Nem tudom, hogy ez így érthető-e?
Igazából azt nem értem, ha a képlet a táblázatban jó, akkor érvényesítésnél miért van vele problémája?A makrós dolog működik, nagyon köszönöm, ezzel már el fogok boldogulni.
-
emitter
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #11238 üzenetére
hmm, most megjegyezte, sorry, akkor nem tudom tegnap mi lehetett a probléma...
-
-
danih
veterán
válasz
m.zmrzlina #11235 üzenetére
Jó ötlet. Ám a fő gond, hogy a weblapról ilyen web queryvel nem tudom lehozni az adatot, mert dinamikus, és nem azt mutatja, ami nekem konkrétan kell megnyitáshoz.
Viszont ami kell, magában a html forrásban benne van. -
danih
veterán
Szép estét!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell egy excel-mezőbe beimportálni egy számot ami egy weboldalon van?
Tehát olyasmire gondolok, hogy ráugrom az A1-re, és oda pedig az akármi.com/kispista.html fájl-ban lévő szükséges infót beillesztem, mégpedig úgy, hogy rákeresek egy string-re, és a string után következő macskaköröm közti értéket hozom be.
Azaz van mondjuk a kispista.html-ben egy olyan hogy 'anyamkinja', utána meg egy érték: "1111,1" (van decimális jel). Ezt az értéket szeretném kivakarni valahogy....
Köszi! -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
pitman #11231 üzenetére
Én is ezen gondolkoztam, hogy viszonylag jól körülhatárolt feltételek alapján lehet a bevihető adat 1 vagy 2 akkor minek az érvényesítés de ha ez kell ám legyen.
Ezt tedd a képletbe:
=VAGY(HA(ÉS(B1<>"M";SZÁM(HOL.VAN(B2;H2:I2;0)));B5=1);HA(ÉS(B1="M";SZÁM(HOL.VAN(B2;J2:K2;0)));B5=2))
A kérdés második felére:
Van a Workbook objektumnak SheetChange eseménye:Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
MsgBox "A(z) " & ActiveSheet.Name & " munkalapon a " & Target.Row & ". sor és a(z) " & Target.Column & ". oszlop" & Chr(10) & " metszéspontjában lévő cella módosult!"
End SubSosem használtam még de kipróbáltam és úgy tűnik működik.
Jobbklikk a ThisWorkbook-on majd View Code helyre másolni. -
Delila_1
veterán
válasz
pitman #11231 üzenetére
Már csak azt nem értem, mi az
-nek érvényesítés! Egy szép hosszú, egészséges képlettel be tudod íratni a B5-be az 1-et, vagy 2-t. A felhasználó úgyis csak azt választhatná a két érték közül, ami a B1 és a B2 értéke szerint 1, vagy 2.
=HA(ÉS(B1<>"M";SZÁM(HOL.VAN(B2;H2:I2;0)));1;HA(ÉS(B1="M";SZÁM(HOL.VAN(B2;J2:K2;0)));2;""))
Ha egyik feltétel sem igaz, akkor üres string kerül a B5-be.
A B6-ban az =B5=1 képlet IGAZ eredményt ad, ha valóban egyenlő a B5 1-gyel, minden más esetben HAMIS lesz az értéke. Nem tudom erre van-e szükség.
-
pitman
őstag
válasz
m.zmrzlina #11230 üzenetére
Köszi a segítséget.
A B5 cellába beírt értékhez szeretnék érvényesítést készíteni a megadott képlet használatával.
A képlet figyeli a b1 cella értékét, illetve a b2 cella értékének egy adott tartományban kell lennie, és e két feltétel függvényében a b5 értéke 1 vagy 2 lehet. Magyarul a b1 és b2 függvényében a b5-be 1-et vagy 2-őt engedjen beírni.
A képlet b6-ba bemásolva működik.
B5-be érvényesítésként bemásolva nem csinál semmit.
B5-be érvényesítésként az =b6 feltételt megadva működik.Azt hogyan lehet megcsinálni, hogy minden munkalapon tudjam követni a változásokat, ne csak azon, ahova a kód be lett írva?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
pitman #11229 üzenetére
A kérdésed első részét légy szíves illusztráld képpel és a kérdéses fv-nyel mert így az az érzésem, hogy nagyon messziről fogunk nekiindulni.
A változtatott cella sorát a Target.Row-val az oszlopát a Target.Column-nal tudod lekérdezni.
Pl:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
MsgBox "A(z) " & Target.Row & ". sor és a(z) " & Target.Column & ". oszlop" & Chr(10) & " metszéspontjában lévő cella módosult!"
End SubArra figyelj, hogy ezt nem új modulba kell másolni, hanem ahhoz a munkalaphoz kell rendelni amin a változást akarod figyelni. Jobbkatt a munkalap fülön majd Kód megjelenítése opció.
Biztos van más módszer is, én így szoktam csinálni.
-
pitman
őstag
válasz
m.zmrzlina #11210 üzenetére
Újabb problémám adódott az érvényesítés kapcsán. Van egy képletem, ami igaz vagy hamis eredményt ad egy cellába beírt érték (ezt kellene érvényesíteni) és két másik cella tartalmának összehasonlításával. Ez egy cellába beírva szépen működik is, azonban érvényesítésnél feltételként beírva nem. Ha viszont az érvényesítésnél azt a cellát adom meg feltételként, amiben ugyanez a képlet található, akkor megcsinálja a feltételvizsgálatot. Ez mitől lehet?
Elképzelhető, hogy mégiscsak makrót kell írjak a feladat megoldásához. Hogyan lehet lekérdeni, hogy a táblázat módosításakor mely cellában történt a változás? Próbálkozok a WorkSheet_Change eseménnyel, de nem működik, egyszerűen nem tudom rávenni, hogy lefuttasson bármilyen kódot, ami ide van beírva. Olyan, mintha soha nem kerülne ide a végrehajtás. Ez mitől lehet?
-
emitter
őstag
sziasztok,
hogyan tudom megmondani az excelnek (2010) hogy jegyezze meg a beállított egyéni színeimet? Tegnap bevittem 5 egyéni színt, mára ugyanabban a doksiban már "elfelejtette"... Csináltam egyéni szín-témát is (Lap elrendezése -> Témák -> Színek -> Színösszeállítás megadása), de a színei nem jelennek meg a palettában. Amúgy egy grafikon görbéinek színét akarom beállítani vele.
-
Delila_1
veterán
Csak annyit kell tudni a feladathoz, hogy a MA() függvény mindig az aktuális dátumot adja. Az ehhez hozzáadott, vagy ebből kivont másik dátum a két dátum közötti napok számát adja.
Vegyük, hogy a garanciális idő lejárata az A2 cellában van.
Szövegesen kiírja a hátra lévő napok számát, vagy azt, hogy hány napja járt le a garancia:
=HA(A2>MA();"Még " & A2-MA() & " napig garanciális"; MA()-A2 & " napja járt le a garancia")Másik forma, amivel tovább tudsz számolni, pozitív, vagy negatív értékkel adja meg ezeket a napokat. Ami lejárt, az negatív értékkel jelenik meg.
=HA(A2>MA(); A2-MA(); (MA()-A2)*-1 )
Az egységárat a kapott értékkel arányosan tudod felosztani. -
Dave™
nagyúr
Sziasztok, ismét szeretnék kérni némi segítséget
Beágyazott függvények kellenének szerintem, a következő problémához:
Vannak garanciális gépek, amiket ingyen javítunk garanciaidő alatt. Garancián túl viszont ára van a javításoknak. A garanciaidőből van, ami 2010-ben lejárt, van, ami 2011-ben már lejárt, van, ami még nem járt le de idén le fog, van 2012-es és van 2013-as is. Egy éves egységárral dolgozunk, amit napok alapján arányosan kellene kiszámítani az éven belül lejáró gépekre. Pl. ha valaminek október 30-án szűnik meg a garanciája 2011-ben, arra 2011-ben a 2011-es éves egységárat 2/12-vel megszorozva tudjuk kiajánlani az árat. Persze napokra bontva kellene, hogy pontos legyen. Egy oszlopban vannak a dátumok, és van bennük 2010, 2011, 2012 és 2013 is, legutóbbi egyelőre tárgytalan, de a 2012-esek érdekesek lehetnek a 2012-es árajánlatok miatt. Hogyan tudnám ezt megoldani? (Dátumokkal kellene számolnia az évből hátralévő résszel, arányszámot képezve). Külön oszlopokkal értékre váltva a dátumot sikerült, de egy oszlopban szeretném
Meg lehet úgy oldani, hogy figyelembe vegye az éveket? Mármint ami már lejárt (2010 összes és 2011 a mai napig lejártak) azok fizetős szolgáltatások, a jövőbeniek pedig ingyenesek? A beágyazott függvényeknek mi a normál szintaktikája? Próbálkozgattam, de nem a legeredményesebben... Köszönöm
-
pitman
őstag
válasz
m.zmrzlina #11218 üzenetére
Így már értem, mi volt a gond.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #11222 üzenetére
Végre valami jó hír.
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #11220 üzenetére
Meg lehetne még próbálni a terület 1-gyel való szorzását (irányítottan), hátha az eltüntetné a láthatatlan karaktereket, és számmá alakítaná a cellák tartalmát.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #11219 üzenetére
pitman-nak válaszoltam mert írta, hogy neki működik az FKERES() amit a #11211-ben kérdeztem. Gondolom begépelte a számokat, úgy nekem is működött.
A képleted a "2" karaktert távolítja el. 2017-ből 017 lesz.
Sőt a KÓD() akkor is 50-et ad ha az eredeti cellatartalomra írom be meg akkor is ha a <Backspace>-szel preparáltra.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #11218 üzenetére
Lusta vagyok kikeresni, melyik hsz-re vonatkozott ez az írásod.
Egyszerűbben is eltávolíthatod az első karaktert.
=jobb(a1;hossz(a1)-1) -
m.zmrzlina
senior tag
-
pitman
őstag
válasz
m.zmrzlina #11211 üzenetére
Nálam működik, ha beírom.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #11214 üzenetére
-
pitman
őstag
válasz
m.zmrzlina #11210 üzenetére
Nincsenek, vagy szám van a cellában vagy betű(k) egy megadott listából.
Bár, ha a listában % jel szerepel, azt sajnos beengedi a szám mögé. -
Delila_1
veterán
válasz
Kinézetre az A oszlopban számok, az E-ben szövegek vannak, azért nincs egyezés.
-
föccer
nagyúr
válasz
Az egyik értékként, a másik számként van megadva, ha jól látom. Ezért nem találja meg.
üdv, föccer
mod: deila: Lassú
-
m.zmrzlina
senior tag
Nem tudom használni az FKERES()-t
Az E:F oszlopok egy "adatbázis" ahol a tételek mellett azonosítószám van. Az A:B oszlopok ennek az adatbázisnak egy részhalmaza ahol lehetnek olyan hibák, hogy az azonosítószám mellett nem a megfelelő tételek vannak (a példában ökör,ló)
Szeretnék egy FKERES()-t a C oszlopba ami az A oszlop azonosítóit kikeresi az E oszlopban és az F oszlopból a hozzá tartozó tételt beteszi a C oszlop megfelelő cellájába.
Azt hittem, hogy ez milyen egyszerű de nem. Az eredmény a képen.
Mit szúrok el? -
pitman
őstag
válasz
Fehér Mancs #11207 üzenetére
Köszönöm, megnézem ezt is.
-
pitman
őstag
válasz
m.zmrzlina #11199 üzenetére
Köszönöm, ez tökéletes.
A hol.van visszatérési értékére nem gondoltam, hogy így lehetne vizsgálni. -
Fehér Mancs
tag
válasz
pitman #11194 üzenetére
Makró nélkül szerintem nem lehet megoldani, legpraktikusabb megoldás a reguláris kifejezések használata:
Ezt először aktiválni kell a VBA-ban (Microsoft VBScript Regular Expressions 5.5 -> aktiválás leírása pl.: http://lispy.wordpress.com/2008/10/17/using-regex-functions-in-excel/ )
Ezután pedig egyszerű makró közbeiktatásával lehet használni az excelben is függvényként:
pl.:
makró:
Dim reg As New RegExp
Public Function RegExpLike(Source As Range, Pattern As String, Optional IgnoreCase As Boolean = True, Optional MultiLine As Boolean = True) As Boolean
reg.IgnoreCase = IgnoreCase
reg.MultiLine = MultiLine
reg.Pattern = Pattern
RegExpLike = reg.Test(Source.Value)
End FunctionAz excel függvény, ami ellenőrzi, hogy az adott cellában alfanumerikus karakter van (ékezetes betűkkel megspékelve):
=RegExpLike(A1;"^[A-Z0-9ÁÉÍÓÖŐÚÜŰ]*$")Szinte bármilyen minta keresésére, cseréjére, számolgatására fel lehet használni, neten jó leírások vannak erről.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #11205 üzenetére
Arra gondolok, hogy pl az 123AC-ből az 123 az szám az AC meg mondjuk benne van a listában de így együtt nem érvényesíti mert az egész együtt se nem szám és az 123AC mint karaktersorozat nincs is a listában.
Szerk:
Ok igazad van, ha szóköz van a szám meg a betű közt akkor engedi -
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #11204 üzenetére
A hol.van megtalálja, akár csupa betű, akár vegyesen van számmal.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #11202 üzenetére
Mondjuk nem tudom, hogy számok és betűk vegyesen előfordulhatnak-e egy cellában mert azt biztosan nem engedi a képlet és akkor bukott a megoldás.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #11202 üzenetére
Óriási hibát követtem el, kihagytam 1 zárójelet (és az Excel nem kiabált rám).
Gyönyörűen működik.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #11199 üzenetére
Ez klassz ötlet!
Szerk.: sajnos számot nem enged beírni, pedig a képlet alapján úgy nézett ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3312, 94% Akkumulátor
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest