Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
bnorci71
üzenetére
Az adatok az A1-ben kezdődnek mindkét fájlban, vagy máshol, azonos sorokban, vagy nem?
Az excel1 első sora azonos az excel2 első sorával, vagy az excel2 első sora már tartalmazza a plusz adatokat? Az excel2-ben az emelet és ajtó a címmel azonos cellában szerepel, vagy külön? Ezek az adatok fontosak.Kicsit bőkezűbben bánhatnál a vesszőkkel, háromszor elolvastam az írásodat, mire úgy-ahogy megértettem, mi a lényeg. Talán csatolhatnál 2 képet a két fájl elrendezéséről.
Az sem mindegy, hogy az Excelnek melyik verzióját használod, írd meg.
-
bnorci71
addikt
Szasztok!
kicsit körülményes amit szeretnék a megoldásról meg fogalmam nincs
így megpróbálom leírni mit szeretnék.
Van egy adatbázisból legyűjtött excel táblázat legyen ez az excel1
Van egy ugyan ezen adatbázisból legyűjtött excel tábla ami tartalmaz plusz információkat viszont minden sor 2x szerepel benne. excel2
ez egy fogyasztói nyilvántartás ahol az excel1-ben nem szerepel emelet ajtó a címnél excel2-be ez megvan, de az adatbázisba minden fogyasztóhoz 2 bekötés -ez most nem lényeg, hogy mi csak ez az elnevezése- tartozik az excel1-be csak az egyik szerepel az excel2-be viszont mindkettő.
Namost azt szeretném ha exel1-be valahogy átkerülnének a címadatokhoz az emelet ajtó infok -külön oszopba vannak-, vagy excel2-ből az excel1-be nem szereplő sorok eltűnnének
Gondolom a 2 excel táblát kellene valahogy összehasonlítani mint a TC-be a shift F2 gombbal 2 mappa összehasonlítása -
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Kell a ciklus? Ha a teljes tartományt akarod másolni feltételek nélkül, akkor elég ez is a Munka2 lapon állva:
range("a1:d100").copy sheets("Munka3").range("a10")
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ha az egyik cellámban Dátum formátumban van megadva az érték pl. 2011.06.14. akkor egy másik cellába ki lehet íratni betűkkel, hogy melyik hónapról van szó? (pl jelen esetben "június")

-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Megoldódott.
-
m.zmrzlina
senior tag
For... Each...Next ciklussal szeretném Munka2 egy adott tartományát Munka3 ugyanolyan méretű de pár sorral feljebb lévő tartományába másolni.
Hogyan tegyem?
-
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Ez jó hír.

-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
A ws.Range("B1").End(xlDown).Row annak a műveletnek a VB-s leírása, mikor a B1 cellán állva Ctrl+le nyilat nyomsz. Ha üres a B oszlop, vagy csak a B1-ben van érték, a fókuszod ilyenkor az alsó, 1048576. sorodra áll.
Mivel az usor% változó értékét
usor% = ws.Range("B1").End(xlDown).Row + 1 -ként adtuk meg, ez a 1048577. sort adja meg a változónak, ami eggyel több, mint amit az Excel lelke kibír. Ezért jelez joggal túlcsordulást. -
Delila_1
veterán
válasz
gigi183
üzenetére
Az Nts oszloptól balra lévő hármat fixen írod be, vagy valami képlet adja az értéküket?
Ha fixen, az alábbi egyszerű kis makró megoldja a lenullázást.A makrót ahhoz a laphoz kell rendelned, amelyiken ezt a műveletet végre akarod hajtani. Lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. Bejutottál a VB szerkesztőbe, a jobb oldalon kapott üres lapra kell bemásolnod.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.EnableEvents = False
If Target.Column = 5 And Target = 0 Then
Dim sor%, oszlop%
sor% = Target.Row: oszlop% = Target.Column
Range(Cells(sor, oszlop - 2), Cells(sor, oszlop - 1)) = ""
End If
Application.EnableEvents = True
End SubA csatolt képen nem látszik, milyen betűjelű oszlopban van az Nts. A makróban úgy vettem, hogy az E (ötödik) oszlop tartalmazza. Bemásolás után az If Target.Column = 5 And Target = 0 Then sorban írd át az 5-öt a megfelelő értékre.
A füzetedet másként, makróbarátként kell mentened, a kiterjesztése meg fog változni xlsm-re. Az Excelben is módosítanod kell a biztonsági beállításokat, ha eddig nem volt makrót tartalmazó füzeted.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Ha a helyfoglalásnál % jelet teszel a változó után, akkor integer (egész) típusú értékeket vár értékként. Ilyenkor a Dim változó után nem kell (nem is engedi) az As Integer meghatározást.
A dim v$ string (szöveges)-, a v# double (lebegőpontos)-, a v! single (lebegőpontos, más tartománnyal)-, a v& long (egész, más tartománnyal, mint az integer)-, a v@ currency (fixpontos) értéket fogad. A napokban jöttem rá véletlenül, hogy elég a dimenzionálásnál megadni a %, $, stb. jeleket, a makró további részében már el lehet hagyni, de szerintem jobb később is kiírni a könnyebb követhetőség érdekében.
A túlcsordulást megelőzheted az
usor%=range("H1048576").end(xlup).row+1 formával.Ne hidd, hogy csak Te szenvedsz a makrók megírása közben.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm még egyszer a segítséget, úgy tűnik működik. Bár sokszor éreztem úgy mint Bodri az Argó című filmben (ti. hogy "Sok nekünk ez a meló Tibi!") de végül összejött.
Végül a cellák nem ott és nem úgy voltak ahogy először írtam (vagy ahogy te értetted) de átírva a hivatkozásokat rendbe jött.
Annyi szépséghibája van a dolognak hogy ez a sor
usor% = ws.Range("B1").End(xlDown).Row + 1 'Első üres sor a ws.B oszlopában
meg ez:
usor% = ws.Range("H1").End(xlDown).Row + 1 'Mint fentmindaddig kiakadt Overflow hibával amíg nem volt legalább két sorban adat az általad A.xls munkafüzetnek nevezett listában. Pedig usor%-nak nem adtunk adattípust -tehát Variant lett-
abba pedig bele kellene férnie 1048576-nak.Vagy tévedek?
-
gigi183
csendes tag
Megint én

Van egy másik táblám, ami szintén nagyon hosszú és a lényege az, hogy az Nts oszlopban lévő értékeket kell eggyel csökkentenem és ha 0 lesz az érték, (vagyis jelenleg 1), akkor a cellát illetve az attól balra lévő 3 másikat ki kellene törölni. Van erre valami automatizálási lehetőség?
Csatolom a képet, ebben is vannak összevont cellák ímmel-ámmal...
-
Delila_1
veterán
válasz
gigi183
üzenetére
Kijelölöd a tartományodat C3-tól jobbra, és le, ameddig kell.
Feltételes formázás, Új szabály, A formázandó cellák kijelölése képlettel.
Az "Értékek formázása, ha ez a képlet igaz" rovatba ezt írod:
=DARABTELI(B:B;C3)=0, és megadod a zöld karakterszínt.
Újabb formázás, a 2. képlet =DARABTELI(D:D;C3)=0, itt az áthúzott szöveget adod meg.A feltételes formázás képletében az első egyenlőségjelet úgy kell érteni, mintha egy HA feltétel lenne, vagyis HA a darabteli függvény az előző oszlopban nem találja meg az aktuális oszlopbeli nevet, akkor az aktuális név legyen zöld színnel írva (C oszlopban kezdődött a formázás, ehhez képest a B az előző oszlop).
Javaslom, hogy háttérnek pasztell színeket adj, mert a mostani a vad piros, és lila háttéren nem látszik majd a zöld szöveg.
-
gigi183
csendes tag
Lenne az előbbivel egy kis gondom, nem értem mi lehet a probléma.
Csatolom a táblázatomat amivel dolgoznom kellene, erre kellene megcsinálni ezeket a beállításokat amiket leírtam az előbb. Lehet hogy a cellaösszevanások miatt vagy ilyesmi, de nem működik tökéletesen. Amit küldtél képet abban is valami nem stimmel nekem, mert pl Előd csak egy napra jött tehát neki is meg kellene kapnia a sárga hátteret..Az én táblám meg még annyiban nehezebb, hogy vannak olyan nevek amik többször szerepelnek egy oszlopban ami annyit jelent, hogy több szobát is ugyanarra a névre vettek ki, illetve egy névvel nem csak azonos típusú szobát vehet ki (lásd: G16 és G18-as cella).
A táblázatban a jelölések: a nevek mögötti betűk jelölik, hogy milyen áron vették ki a szobát (tehát lehet hogy csak ketten vannak egy négyágyas szobában) a cellaháttér is ennek megfelelően van. Felső sorban a napok. Bal oldali oszlopban a szobák típusát jelölték.Annyiban változtatnék a formázáson az előbbihez képest, hogy mondjuk az utolsó éjszakájukat itt töltőket áthúznám, az érkezőket meg zöld betűszínnel jelölném.
Itthon magyar 2007es office-om van, a melóhelyen meg angol van, ha ez számít. Először itthon szeretnék rájönni aztán segítené a munkámat benn.
-
gigi183
csendes tag
-
gigi183
csendes tag
Sziasztok!
Nem volt időm mindent átböngészni, szóval bocsi, ha esetleg már volt ilyen kérdés.
Adott három oszlop pl péntek szombat vasárnap. A cellákban nevek vannak, amik jelölik, hogy az emberkék aznap éjjel a szálláson lesznek-e. Tehát vannak akik csak 1 vannak akik mindhárom napon maradnak. Kb 100 sorról beszélünk. Előfordulnak üres cellák is. Létre szeretnék hozni egy olyan gombot amihez egy olyan makrót rendelnék, amely formázná a középső oszlopot aszerint, hogy az előző oszlopban szerepelt-e a név, ha nem vagyis új érkező akkor mondjuk pirosra váltana a betűszín és félkövér lenne, illetve a következő oszlopban szerepel-e a név, ha nem vagyis aznap elmegy, akkor pedig mondjuk citromsárga lenne a kitöltő háttér szín.
Nem tudom mennyire voltam érthető

-
minilisa
csendes tag
sziasztok
egy sorozattal kapcsolatos kérdésem van: adott egy szám (projektkód, ez állandó), szóköz, majd egy betű(állandó), szóköz, majd ismét egy szám, aminek a sorozattal növekednie kellene (eggyel).
Egy ideig ez tök jól ment is, simán lehúztam a cella jobb alsó sarkát, de most az ELSŐ számot növeli meg, aminek állandónak kellene lennie, és nem bírom visszaállítani az eredeti módszert, hogy a második számsort növelje (pl 10241 s 234, alatta 10241 s 235, stb) itt a 234-et kellene ugye, de a 10241-et növeli meg annak ellenére, hogy ez egy kész file, ami eddig úgy működött, hogy a második számot növelte meg, semmit sem állítottam át. Mi lehet a baja??előre is köszi!!!
Mini -
Pá
addikt
Kéne nekem egy Fkeres függvény, ami nem egy táblázatban keres, hanem dinamikusan váltogat mondjuk 6 táblázat között.
Ezt úgy akartam megoldani, hogy a 6 táblázatnak mind adtam egy tartománynevet és van egy cella, amelyikben mindig az a tartománynév szerepel, amelyikben éppen keresni akarok. A gond az, hogy az Fkeres nem tudja értelmezni ezt a cellát. Ha kézzel beírom a tartománynevet az ok neki, de ha a cellára mutatok, amiből ki kéne olvasni, az már nem megy neki. Hogy tudnám megoldani, hogy az fkeres függvény tudja értelmezni, hogy a cella, amire rámutatok abban mindig egy tartománynév szerepel?
Vagy ha ez nem megy, milyen más módon tudnék egy fkeressel dinamikusan több táblázatban is kutakodni? Egyszerre mindig csak 1 táblázatra van szükségem, de szeretném, ha tudna a táblázatok között váltani automatikusan, amikor kell.
-
Delila_1
veterán
válasz
Zomb€€
üzenetére
Nem lenne szabad elszállnia. Be van kapcsolva az Excelben az Analysis ToolPak - VBA?
Próbáld így:set terület=range("a1:c1000")
workbooks("ebből.xls").sheets("erről_a_lapról").terület.copy
workbooks("ebbe.xls").sheets("erre_a_lapra").select
usor=range("a1").end(xldown).row+1
range("a" & usor).select
selection.paste -
-
Zomb€€
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy lehet változóban tárolni egy bizonyos Range-t (pl.:"A13:A1123")? Több excelből szednék adatokat, és egyszerűbbnek látom betárolni egy változoba, csak nem tudom hogy lehet-e.
-
Delila_1
veterán
Hiperhivatkozást szúrj be a cellába.
Beszúrás - hiperhivatkozás - A dokumentum adott pontja. A megjelenő ablakban kiválaszthatod az ugrás helyét, valamint azt, hogy mi legyen a megjelenő szöveg az ugrást előidéző cellában.
A cellán jobb klikkre is előjön a hiperhivatkozás menüpont. -
Pá
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi! Mindenképp egy kész képletet akartam rá és nem is gondolkoztam el rajta, hogy ez mennyire egyszerű.

Kéne még valami...
Olyat lehet, hogy egy cellára ha rákattintok, akkor automatikusan "átdob" egy másik megadott munkalapra? Szóval az a cella ilyen nyomógombos teleportkapu féleség kéne legyen.
Makro nélkül szeretném, ha lehet, de nem fontos, ha nem megy. -
-
Pá
addikt
Hogy tudom beállítani, hogy egy cella értékét mindig lefele a következő páros számra karekítse?
Pl
53,50 --> 52
44,80 --> 44
69,99 --> 68 -
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
OK. Várom a beszámolót.
-
-
nyunyu
félisten
Adott egy Excel 2010.
Ha beirom egy mezobe, hogy =ÉV(MA()) akkor helyesen visszaadja, hogy 2011.
Ha azt irom, hogy =ÉV(DÁTUM(2010;4;30)), akkor azt, hogy 2010.DE ha =ÉV(MA()-DÁTUM(2010;4;30)) a keplet (amit egy nagyobb keplet reszekent szorozni szeretnek), akkor 1 helyett 1901.01.01-et ad vissza.
Azt beszorozva a kivant ertekkel 1901-szer nagyobb a vegeredmeny, mint kene...

-
attiati
veterán
meg lehet ezt oldani excelben (office prof. plus 2010) egy makróval?:
1. automatikusan kimenti egy több munkalapos excelből az adott munkalapot (csak azt)
2. fájlformátum: szöveg (tabulátorral tagolt) txt
3. fáj nevének formátuma: imp110607valami.txt, ahol a középső szám mindig az aznapi dátumnak megfelelően változna
4. elérési út: mindig fix -
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Lehet, hogy hibával léptél ki valamelyik makróból, ezért nem érvényesült az
Application.EnableEvents = True sor, letiltva maradt a makrók futtatása.Ctrl+g-vel bejön az Immediate ablak, oda írd be a fenti sort, és enterezd le.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszi a választ, és külön köszönöm a kommentes választ.
Sajnos nem működik a kód de nyilván én szúrok el valamit mert a tiédtől sokkal egyszerűbb kódok sem működnek amit munkalaphoz rendelek de sajna most egy darabig nincs időm komolyan foglalkozni a dologgal.
Ráadásul most fogok részt venni egy Számalkos VBA2 tanfolyamon és megígérem hogy nem fogok szót ejteni rólad mert restellném magam hogy ilyen támogatással mint a tied csak addig jutottam ameddig.
Majd még visszatérünk a problémámra de ameddig nem tudok értelmeset kérdezni addig maradok magamnak és küzdök a problémámmal magam (ha lesz rá időm).
-
csferke
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek!
Ezzel már elboldogulok.
Egyébként hol lehet a Help-ben megtalálni ezeket a parancsokat?
Nekem nem vagy csak részben sikerült. -
-
válasz
csferke
üzenetére
ActiveCell.Offset(0, -1).Select - aktuális cellától balra lép 1-et
ActiveCell.Offset(0, 1).Select - aktuális cellától jobbra lép 1-et
ActiveCell.Offset(1, 0).Select - aktuális cellától lefelé lép 1-et
ActiveCell.Offset(-1, 0).Select - aktuális cellától felfelé lép 1-etBevallom, olyan billentyűzet kombinációt nem ismerek, ami az első üres cellára ugrana az adott sorban vagy oszlopban. Amúgy a CTRL+ kurzormozgatókkal kísérletezz, így az első/utolsó használt cellára ugorhatsz az adott sorban/oszlopban.
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne macro parancsokkal kapcsolatban.1. Hogy lehet egy olyan parancsot kiadni, hogy egy bizonyos cellából (pl. A10) lépjen x cellát balra és az legyen az aktív? Ugyanúgy jobba, lefelé vagy felfelé.
2. Ha egy oszlopban vannak adatok (pl. A1:A23) akkor hogy tudom aktívvá tenni az utolsó beírás alatti első sort (A24)? Próbálkoztam a Ctrl+End, Ctrl+PageDown és hasonlókkal de nem jött be.
köszönettel
-
Geryson
addikt
Nem fog az agyam és nem jövök rá...

Adott ez:
=HA(J2<0;J2*-1;J2)
Ki kellene egészíteni azzal, hogy ha a K2-ben "Euro"-van írva, akkor J2-öt szorozza L2-vel.
-
Geryson
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
És tényleg!
Tökéletes. Delila, olyan Pivotot csaptam össze, hogy öröm nézni! 
Csináltál nekem egy olyat, mely szerint (egy kicsit átírtam mondjuk):
=HA(ÜRES(M2);0;HÓNAP(M2))
Hogyan lehetne megtanítani neki, hogy ne számot írjon, azaz januárhoz "1", stb., hanem nevet? Csak úgy, hogy beviszem a 12 számot és nevet és "HA" függvénnyel rámutatok?
-
Geryson
addikt
Még egy gyors kérdés, a Pivot megjelenített értékeinél hol állítok formátumot? Kellene az 1000-es tagolás, mert hülyén néz ki a sok összefolyt nagy szám, de nem találom...
-
Geryson
addikt
Sziasztok!
Egy bődületes táblázatnál elkezdtem megcsinálni a Pivotot, de sajnos ugye még van egy csomó hiba benne. Visszamegyek az eredeti adatbázisba, átírok kategóriákat, javítok, pontosítok. Sajnos a Pivot nem frissül, hogyan tudnám ezt elérni?
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
'A B.xls füzetből indulunk. A munkalaphoz rendelt eseménykezelő
'csak a saját munkalapján tud dolgozni, ezért innen indítunk
'olyan makrókat, amik nincsenek munkalaphoz rendelve.
Application.EnableEvents = False 'Eseménykezelés letiltása
Dim utvonal, Érték, sor%
sor% = Target.Row 'Adatbevitel sora
utvonal = Cells(sor%, 1) 'Az A oszlopba bevitt érték
If Target.Column = 1 Then 'Ha az A oszlopba vittél be adatot,
Darabteli utvonal, sor% 'meghívom a Darabteli makrót, átadva a 2 változót
End If
If Target.Column = 2 Then 'Ha a B oszlopba írsz értéket,
Érték = Cells(sor%, 2) 'az Érték változó vegye fel a bevitt értéket
Beír Érték 'Beír makró meghívása, az Érték változó átadásával
End If
Application.EnableEvents = True 'Eseménykezelés engedélyezése
End SubSub Darabteli(utvonal, sor%)
'Ez a makró az átvett "utvonal" változót keresi az A.xls Munka1 lapján, a B oszlopban,
'a COUNTIF (darabteli) függvénnyel. A B.xls A oszlopába történt beírás hívja meg a makrót.
Dim ws As Object, usor%
Set ws = Workbooks("A.xls").Sheets("Munka1") 'A ws változó tartalma innen kezdve az egyenlőség jobb oldala
usor% = ws.Range("B1").End(xlDown).Row + 1 'Első üres sor a ws.B oszlopában
If Application.WorksheetFunction.CountIf(ws.Range("B:B"), utvonal) = 0 Then
'Ha a B.xls A oszlopába beírt "utvonal" nem található az A.xls B oszlopában,
'vagyis a darabteli=0
ws.Cells(usor%, 2) = utvonal 'az utvonal változót írja be az ws.B oszlop első üres sorába
Else
'ha van "utvonal" a ws.B oszlopában, keresse meg, és a hozzá tartó H oszlopban lévő értéket
'írja be a kiinduló füzet (B.xls) B oszlopába.
'Itt nem kell a B.xls-re hivatkozni, mert nem léptünk át Select-tel az A.xls-be, csak leskelődtünk.
Cells(sor%, 2) = Application.WorksheetFunction.VLookup(utvonal, ws.Columns("B:H"), 7, 0)
End If
End SubSub Beír(Érték)
'A B.xls B oszlopába történt beírás hívja meg ezt a makrót.
'Akkor írsz értéket a B oszlopba, ha az fkeres nem talált A oszlopbeli útvonalat.
Dim ws As Object, usor%
Set ws = Workbooks("A.xls").Sheets("Munka1") 'Mint fent
usor% = ws.Range("H1").End(xlDown).Row + 1 'Mint fent
ws.Cells(usor%, 8) = Érték 'A ws.H oszlop első üres sorába beírja az értéket
End SubAz eseménykezelés letiltása azért kell a laphoz rendelt makróba, mert a munkalapon történt minden változásra beindul. Próbáld ki az Application.EnableEvents = False sor nélkül lépésenként futtatni, és meglátod, hányszor fut le feleslegesen. A lépésenként futtatáshoz tegyél a makró elejére egy stop-ot, majd írj a B.xls-be egy útvonalat, vagy km-t.
Az end sub előtt vissza kell állítani True értékkel! -
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
A júzer által használt füzetbe, a munkalaphoz:
Application.EnableEvents = False
Dim utvonal, Érték, sor%
utvonal = Cells(Target.Row, 1)
Érték = Cells(Target.Row, 2)
sor% = Target.Row
If Target.Column = 1 Then
Darabteli utvonal, sor%
End If
If Target.Column = 2 Then
Beír Érték
End If
Application.EnableEvents = True
End SubSzintén abba a füzetbe, modulba:
Sub Darabteli(utvonal, sor%)
Dim ws As Object
Dim usor%
Set ws = Workbooks("A.xls").Sheets("Munka1")
usor% = ws.Range("B1").End(xlDown).Row + 1
If Application.WorksheetFunction.CountIf(ws.Range("B:B"), utvonal) = 0 Then
ws.Cells(usor%, 2) = utvonal
Else
Cells(sor%, 2) = Application.WorksheetFunction.VLookup(utvonal, ws.Columns("B:H"), 7, 0)
End If
End SubSub Beír(Érték)
Dim ws As Object
Dim usor%
Set ws = Workbooks("A.xls").Sheets("Munka1")
usor% = ws.Range("H1").End(xlDown).Row + 1
ws.Cells(usor%, 8) = Érték
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Csak este tudok foglalkozni vele, ha addig nem kapsz választ, megpróbálom.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Tegnap kicsit fáradt voltam már. Szóval:
A felső rész B oszlopát írja a felhasználó (jelenleg a H-t is amit szeretnék kiváltani) Ez az FKERES-sel tökéletesen megy is.
Azt szeretném ha a felső munkalap "B" oszlopába ír egy útvonalat és ez még nem szerepel az alsó munkalap "A" oszlopában akkor azt a hozzá tartozó távolság adattal együtt hozzáfűzi az alsó munkalaphoz növelve ezzel az FKERES adatbázisát.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Az enyém így néz ki:
A felső rész A oszlopát írja a felhasználó (jelenleg a H-t is amit szeretnék kiváltani) Ez az FKERES-sel tökéletesen megy is.
Azt szeretném ha a felső munkalap "A" oszlopába ír egy útvonalat és ez még nem szerepel az alsó munkalap "A" oszlopában akkor azt a hozzá tartozó távolság adattal együtt hozzáfűzi az alsó munkalaphoz növelve ezzel az FKERES adatbázisát.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszi a gyors választ.
Az első része tökéletesen működik is. Az egy más kérdés, hogy az adatbázisban (másik munkafüzet) mehet egymás mellé a két oszlop ezért az FKERES két középső paramétere pl $A:$B;2 de ez csak részletkérdés.
A másik részét a válaszodnak nem értem. Vagy te értetted félre a kérdést, vagy én a választ.
Azt szeretném, hogy az adatbázis munkafüzet mondjuk üresen indul és ahogy beír az "A" munkafüzetbe a júzer egy addig a B-ben nem szereplő karaktersorozatot és beírja a hozzá tartozó távolságot (hat oszloppal arrébb) akkor ezzel kiegészíti az adatbázist amit azután az FKERES használni tud.Így az adatbázis folyamatosan "hízna" hónapról hónapra miközben az azt használó "A" munkafüzet minden hónapban nulláról indulna.
Talán érthető lesz.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Ez egy sima fkeres.
=FKERES(A1;[MásikFüzet.xls]MunkalapNeve!$A:$F;6;0)Az A oszlop pedig =[MásikFüzet.xls]MunkalapNeve!$A1
-
m.zmrzlina
senior tag
Van egy munkafüzetem amiben az egyik oszlopba kézzel gépel be útvonalakat cellánként egymás alá a júzer. Hat oszloppal arrébb a települések távolságát írja be soronként.
Szeretnék csinálni egy "adatbázis" munkafüzetet amiben szerepelne az összes útvonal amit egyszer már begépeltek (távolsággal együtt) és azt szeretném ha egy adott útvonalat begépelnek az A munkafüzetben és az a karaktersorozat szerepel a B (akár meg sem nyitott) munkafüzetben akkor a hozzá tartozó távolságot automatikusan visszaadja az A munkafüzet megfelelő cellájában.
Elsősorban nem kész megoldásokat várok hanem útmutatást, hogy merre induljak el. Nem szeretnék felesleges energiát feccölni zsákutcának bizonyuló megoldásokba.
-
Geryson
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Teljesen jogos! Köszönöm, működik!
-
-
Geryson
addikt
Adott egy tök egyszerű feltételes formázás:
=$N2>0
Ezt szeretném úgy átírni, hogy ha egy adott cellában van egy vagy egy másik szó plusz maga az eredeti feltétel, csak akkor alkalmazza, de sajnos nem sikerül, pedig erre gondoltam:
=ÉS($N2>0;$K2="Ft";$K2="Euro")
Mi a gondja?
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az eddigieket megoldja, a további cellákba be kell írni a képletet.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Geryson
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tudtam én, hogy mindenfélét kitalálok csak megoldani nem lehet...

-
-
Delila_1
veterán
válasz
Geryson
üzenetére
=ha(e3="Pénztár";"–";"")
Úgy van, a régi, adatokat tartalmazó cellákba ne másold be a képletet.
Legfeljebb egy kis makróval lehetne megoldani az oszlop felülírását.Sub E_oszlop()
Dim sor%, usor%
usor% = Range("E5000").End(xlUp).Row
For sor% = 3 To usor%
If Cells(sor%, 5) = "Pénztár" Then Cells(sor%, 6) = "–"
Next
End SubEz a kitöltetlen sorok 6. (F) oszlopába ír a Pénztár szót tartalmazó E oszlop mellé hosszú kötjelet, a nem Pénztár-t tartalmazók melletti F cellát békén hagyja. A mostani adatokat rendbe teszi, a további cellákba érdemes beírni a fenti képletet.
-
Geryson
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
Nem

Tehát ha E3=Pénztár, akkor a cella értéke "-" legyen
viszont ha nem Pénztár, akkor üres legyen! Semmi ne legyen benne! Eddig megy.Na mármost én arra gondoltam, hogy ezt olyan cellákra is ráhúznám, ahol már be van írva dátum (és nem jön létre az E3=Pénztár szabály) és konkrétan akkor szépen ki is törli üresre.
Egyetlen megoldás az lenne, hogy visszamenőleg nem alkalmazom ezt a függvényt? És a jövőben meg amikor valaki dátumot bevisz a függvény cellájába, akkor meg törli azzal a mozdulattal a függvényt (hiszen akkor már nem is kell).
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- UPDATE!!! Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 5-11 gen.
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

így megpróbálom leírni mit szeretnék.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Fferi50