- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
pitman #11198 üzenetére
Én úgy adnám meg a feltételt adatérvényesítésben, hogy a "Megengedve" opciónál nem a "Lista"-t választanám ki hanem az "Egyéni"-t
Itt képlettel a következőképpen adhatod meg, hogy mit fogadsz el bevitelként:
=VAGY(SZÁM(I1);SZÁM(HOL.VAN(I1;$M$6:$M$11;0)))
A fenti képlet I1-be számot és olyan karaktersorozatot enged ami az M6:M11 tartományban benne van. Ugyanis a HOL.VAN() #HIÁNYZIK-ot (hibát és nem számot) ad vissza ha a keresési érték nem szerepel a táblázatban.
Ha a SZÁM() és a HOL.VAN()első argumentuma relatív hivatkozással van megadva (pl I1) akkor nyugodtan másolhatod az adatérvényesítést az összes érintett celládba, működni fog.
-
pitman
őstag
válasz
Delila_1 #11197 üzenetére
Office 2003 alatt dolgozom jelenleg, de más verziókban is működnie kellene.
Makróval csináltam már hasonló dolgokat, igaz az nem formázott csak értékeket számolt. Annyi problémám volt vele, hogy lassította az adatbevitelt (a következő cellába ugrás előtt gondolkozott egy kicsit), ami zavaró volt. Ha lehetséges makró nélkül szeretném megoldani a dolgot. -
Delila_1
veterán
válasz
pitman #11196 üzenetére
Úgy látom, titok, melyik Excelt alkalmazod.
Ha nem akarsz nagy területet feltételesen formázni, lehet egy makrót rendelni a lapodhoz, ami figyeli a bevitt értékeket, és azoknak megfelelően formázza a cellákat.
A makróhoz szükséges tudni, hova akarod bevinni korlátozottan az adatokat, melyek legyenek a megengedett értékek, melyik értékhez milyen formátumot szeretnél megadni, és hogy a bevitt érték celláját, vagy másikat formázzon-e.
-
pitman
őstag
válasz
Delila_1 #11195 üzenetére
Azt sejtem, hogy ez a megoldás, csak a konkrét megvalósítással vagyok bajban.
Az érvényesítésnél azt meg tudom oldani, hogy csak az adott betűket fogadja el, de ekkor számokat nem tudok beírni, illetve fordítva.
A feltételes formázást az meg tudom oldani a feltétel részletes megadásával, csak ez elég hosszú lesz, így ha sok cellára kell alkalmazni, nagyon megnöveli a fájlméretet.
Ezért lettem volna kíváncsi, hogy nincs-e valamilyen beépített függvény, amivel azt lehet vizsgálni, hogy egy adott érték egy megadott sorozat része-e? -
pitman
őstag
Létezik olyan függvény, amivel azt lehetne vizsgálni, hogy egy cellába beírt karakter vagy karaktersorozat egy megadott listában megtalálható-e?
Konkrétan az lenne a feladat, hogy egy adott cellába csak számok és bizonyos betűk kerülhetnek beírásra pl. (34, "A", "AB", "D" stb.), ha más érték került bevitelre, akkor a feltételes formázás segítségével a cella színeződjön át. Hogyan lehetne ezt a lehető legegyszerűbben megoldani, hogy ne kelljen minden elfogadható karakterre/karakterkombinációra beképletezni a vizsgálatot.Az is megoldás lehetne, ha listából lehetne a cellába az értékeket bevinni, csak arra nem tudok rájönni, hogy hogyan lehet rávenni, hogy bármely számot és a megadott betűket fogadja csak el.
-
gyros3
csendes tag
válasz
Fehér Mancs #11192 üzenetére
Köszönöm!
-
Fehér Mancs
tag
válasz
gyros3 #11190 üzenetére
Ha az adott oszlop összes mezőjében van szám (nem formázási kérdés, hanem legyen kitöltve), akkor alapból sum-ot dob fel, amúgy pedig COUNT-ot a pivot.
Sajnos ha már egyszer úgy olvasta be, hogy adott oszlopban van egyéb ( pl.: karakteres ) érték is, akkor azt mindig úgy fogja kezelni. Ha ezen segíteni akarsz, akkor egy teljesen új pivotot kell készíteni az adathalmazra.
( Ui.: a pivoton belüli group-olás is ugyanez a logika alapján működik, ha dátumot vagy számot akarunk csoportosítani, ott is minden értéknél számnak/dátumnak kell lennie )
-
gyros3
csendes tag
Sziasztok,
bátorkodom újra megkérdezni, hogy tudtok-e valami megoldást az alábbi problémára:
"Sziasztok,
az lenne a kérsdésem, hogy a 2007-es excelben, amikor pivot táblát hozok létre, hogyan tudom megoldani, hogy az "Adat" mezőben lévő értékeknél minden oszlonál alapból az összeg jelenjen meg és ne kelljen egyenként módosítanom, hogy az éppen darabot, összeget vagy átlagot szeretnék látni.
Példa:
Szeretném látni a sorokban a vevőket, oszloban a hónapokat, az adat részben pedig az teljes havi értékesítést. Amikor egymás után behúzom a hónapokat, akkor van, amelyiknél az összeget írja ki és van, amelyiknél darabszámot, pedig a cellák formázása az alaptáblában megegyezik."Előre is köszönöm!
-
gyros3
csendes tag
Sziasztok,
bátorkodom újra megkérdezni, hogy tudtok-e valami megoldást az alábbi problémára:
"Sziasztok,
az lenne a kérsdésem, hogy a 2007-es excelben, amikor pivot táblát hozok létre, hogyan tudom megoldani, hogy az "Adat" mezőben lévő értékeknél minden oszlonál alapból az összeg jelenjen meg és ne kelljen egyenként módosítanom, hogy az éppen darabot, összeget vagy átlagot szeretnék látni.
Példa:
Szeretném látni a sorokban a vevőket, oszloban a hónapokat, az adat részben pedig az teljes havi értékesítést. Amikor egymás után behúzom a hónapokat, akkor van, amelyiknél az összeget írja ki és van, amelyiknél darabszámot, pedig a cellák formázása az alaptáblában megegyezik."Előre is köszönöm!
-
cortez25
senior tag
Sziasztok!
Hülye kérdés következik...
Lehetséges-e szűrt állományba FKERES-t használni? Mármint,hogy csak a szűrt állományban keressen?
Üdv: Cortez25
-
DjSteve85
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11186 üzenetére
Teljes a siker!
Big Thx! -
válasz
DjSteve85 #11185 üzenetére
Esetleg így próbáld meg + hasábok
-
DjSteve85
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11183 üzenetére
megpróbálom, ismerős amit írtál, csak én a törzsmező miatt vetettem el, de így ahogy leírtad jónak tűnik.
thx!
jelentkezek, ha kész és jó/nem jó... -
válasz
DjSteve85 #11182 üzenetére
Ha jól értlek, akkor személyenként/cégenként stb kellene formanyomtatványt készítened és az adatok szépen megvannak excel táblában? Ha igen, akkor Word körlevél lesz a legegyszerűbb megoldás, a körlevél forrásának (adatforrás) megadható az excel tábla, illetve speciálisan beállítható, hogy melyik mezőre van szükséged belőle.
(Ezt a meglévő átvételi nyomtatványt használod törzsdokumentumként, és az adatforrásból(ami az excel munkafüzet) beszúrogatod a kívánt mezőket) -
DjSteve85
csendes tag
Szükségem lenne a munkámhoz egy excel, vagy world segítségre!
Feladatom:
van egy átvételi formanyomtatvány, és azt kéne feltöltenem adatokkal. (sokkal)
Milyen módon tudnám automatizálni, hogy egy külső excel táblából behívja a rekordokat?
minden adat külön cellába van. (cím, cégnév, stb.) -
Rometer
csendes tag
Hello. Dátum tengelyre (horizontal axis) lenne szükségem egy diagramhoz, de a kijelölés ellnére az excel dátum helyett egyenlő osztásközönként elosztva teszi le a pontokat és nem időarányosan. Néha kisebb időközökre sikerül a beállítás, illyenkor a Format Axis... menü Axis Options ablaka is más képet mutat.
-
válasz
Delila_1 #11177 üzenetére
Hát ha arra a fedettpályás atlétikai vb lebonyolítására is alkalmas képződményre gondolsz, akkor igen, az kész van.
(Már jó ideje)
Közelmúltban azért nem voltam egy darabig, mert végre sikerült 10 napot pihenéssel/nyaralással tölteni, amire az elmúlt 5-6 évben nem volt példa. -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #11175 üzenetére
Kész a terasz?
-
-
zoli1962
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11170 üzenetére
Igen ott van!
Próbálkozom
-
Delila_1
veterán
válasz
zoli1962 #11169 üzenetére
Nézz szét itt, és ezen a környéken.
2003-ban a Beszúrás, Név, Név megadása almenüben adhatsz nevet egy területnek, és ugyanott módosíthatod is.
A módosításnál lépj be a Hivatkozás mezőbe, és nyomj F2-t a szerkesztő üzemmódhoz, másképp elrontod a képletedet. Mikor kész, nyomd meg a Hozzáad gombot – módosításkor is. A panel bezárása előtt érdemes a Hivatkozás mező jobb oldalán lévő színes gombot megnyomni, megmutatja a képletnek megfelelő területet. Ha hibáztál, így könnyen észreveszed.
-
válasz
zoli1962 #11169 üzenetére
Nem emléxem már, de mintha a beszúrás/név/név megadása és ezen belül van valami lehetőség rá...
Szerk na ez lesz az..., úgy átszik még egy darabig nem kell cavinton-t szednem...
-
zoli1962
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11168 üzenetére
Köszönöm a tippet,de még nem értem célba.Excel 2003-t használok. Ebben adat-képletvizsgálat-figyelőablak megjelenítése van. Gondolom ez lenne a 2010-ben szereplő névkezelő. Ebben a cella képleteit meg tudom nézni,de a vezérlőét nem.
-
válasz
zoli1962 #11167 üzenetére
A "trükk" ebben rejlik, ezt vizsgáld meg.
(2010-ben (meg talán 2007-es Excelben is) a Képletek fül/Névkezelővel tudod előcarázsolni a fenti ablakot) -
zoli1962
csendes tag
Innen le lehet tölteni egy példa programot: http://www.ozgrid.com/FreeDownloads/ChangingCombo2.zip .Ezt szeretném "lekoppintani" annyi különbséggel, hogy az egymásra épülő legördülő menü adatait egy másik munkalapon tárolnám. Az első lista össze is jön,de a második nem. A bemeneti tartomány eredeti neve itt MyRange .Hiába csatlakoztatom egy másik munkalapról az adatokat, csak az első oszlopot írja ki azt is minden esetben. Két napja túrázok rajta,de nem jön össze(inas)
-
-
-
hzcs
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11154 üzenetére
igen, sajna ez, de csak win7-en. Xp-n működik rendesen is. W7en próbáltam kompatibilis módban indítani, de az sem segített.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Delila_1 #11162 üzenetére
Ez így hirtelen ellenőrizve tök jól működik, köszönöm szépen a gyors segítséget, életmentő volt
Még egy gyors kérdés a jövőre vonatkozóan: az megoldható valahogyan, hogy vkeresnél a pluszjelet lehúzva a sorokat növelje az excel a képletben? Erre gondolok: =vkeres(D2; D
; 2 -> ezt a sort nem növeli lehúzva, csak a keresett éréket, a képletben az elsőt).
-
Dave™
nagyúr
válasz
Delila_1 #11160 üzenetére
Ha jól értem az a megoldás van csak, ha minden oszlophoz hozzáfűzöm a géptípust (tehát lesz egy géptípus és szolgáltatás oszlopom mind a hat szolgáltatáshoz). Ez sajnos túl komplexé teszi a dolgot.
itt egy link a rövid példához, hogyan néz ki a valóságban. Persze sokkal több sor meg komplexebb nevek, de példának megteszi
Az ajánlat fül C oszlopa kellene a legegyszerűbben. LINK
-
Dave™
nagyúr
válasz
Delila_1 #11158 üzenetére
Lehet rosszul írtam: az árak fülön minden sor egy egyedi gép, ezekhez tartozik utána hat oszlop a hat szolgáltatáskategóriával. Tehát egy géphez hatféle szolgáltatás tartozhat, hatféle árral. Az ajánlat fülön vannak a gépek különböző szolgáltatásokkal, de mindegyikhez csak egy szolgáltatás kapcsolódik a hatból, viszont össze-vissza. Lényegében két feltétel kellene az fkereshez.
Köszönöm a gyors reakciót
Mellékelek egy mintafile-t, ha az segít.
-
Delila_1
veterán
Az Árak fülön minden sorban szerepeljen a gép neve. Ha akarod, a másodiktól kezdve a karakter színe legyen olyan, mint a háttér, akkor nem zavar.
Ha csak minden 6. sorban szerepel gépnév, kukkants ide a kitöltéshez.Szúrj be egy oszlopot a gépnév elé. Ennek az oszlopnak a képlete (címsort feltételezve)
=B2&" "&C2
Ezzel a gép nevét és a szolgáltatást összefűzted, közöttük egy szóközzel.Az fkereshez ezt írod be.
=fkeres(A2&" "&B2;Árak!A:A;......;0)Feltételeztem, hogy az Ajánlat lapon az A oszlopban vannak a gépnevek, B-ben a kategóriák.
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok, ismét a segítségeteket kérném
Van két fül, az elsőn egy ártáblázat, a másikon ebből kell szerepeltetni a megfelelő árakat. Mondom hogy kell elképzelni:
Árak fül: A oszlopban gép típusok, utána a következő hat oszlopban különböző szolgáltatási kategóriák, legyen I - VI-ig a jelölésük. Mindegyik géphez tartozik tehát hat különböző ár a hat kategóriának megfelelően. Ez idáig oké.
Ajánlat fül: van egy oszlop gépekkel, meg van egy a különböző szolgáltatási kategóriákkal. Teljesen vegyes, de minden géphez egy szolg. kategória tartozik csak.
Ehhez az ajánlat fülhöz minden gép és adott szolgáltatás mellé kéne beemelni az árak fülről a megfelelőt. FKERES ugye nem jó önmagában, mert hatféle szolgáltatás lehet és mindig változik. Amit eddig kitaláltam az az, hogy mellé FKERES-ezem mind a hat szolgáltatást, és VKERES-sel kiválasztom a megfelelőt az adott sorban. Ezzel az az egy gondom van, hogy a VKERES nem növeli a sorok számát a képletben, csak a keresendő cella sorszámát. Ezt hogyan lehet növelni húzással? Vagy van esetleg egyszerűbb megoldás a problémára?
Nagyon köszönöm előre is!
-
-
hzcs
senior tag
Na a helyzet... ugyanaz az office verzió: win7 alatt nem nyitja meg, xp alatt megnyitja. Friss telepítés mindegyik. Ötlete valakinek?
-
hzcs
senior tag
Hali!
Van a cégnél egy riportkészítő program (ESB Rave Report), amivel excel fájlként mentem el a dokumentumot. Namost az én gépemen eddig office 2007 ultimate volt, most 2003, de egyik se nyitja meg azt a fájlt, amit a reporterrel készítettem. Ugyanezt a fájlt elküldve másik gépre (szintén office2007), megnyitja. De olyat ír ki, hogy kompatibilis mód, és mintha konvertálna valamit az elején. Nálam ez nincs, csak kiírja, hogy nem olvasható vagy sérült a tartalom, kívánom-e megjavítani. De akár igen, akár nem, nem nyitja meg. Próbáltam a megnyitás és javítással, de azzal sem ment. Mi lehet az oka és hogy lehetne ezt orvosolni?
-
Delila_1
veterán
válasz
bozsozso #11150 üzenetére
Jó azt is tudni, hogy ha a hónapok lapjain azonos cellában van egy adat, amit az összegző lapon akarsz összesíteni, van rá egy egyszerű megoldás.
Pl. minden lap C35 cellájában van egy havi összesítő érték, akkor az összegző lapon az
=szum(Január:December!C35) képlet egy lépésben összegzi ezeket.
Csak arra vigyázz, hogy a Január és December lap közé ne keveredjen be oda nem tartozó lap.A szum helyett lehet átlag, min, max, stb függvény is.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #11149 üzenetére
Hát nem konkrétan erre gondoltam, de már ebből megkaptam amit szerettem volna. Az INDIREKT függvény volt amire nekem szükségem volt csak eddig még nem ismertem.
Köszönöm a segítséget.
-
-
bozsozso
őstag
Sziasztok!
Azt meg tudom csinálni valahogyan, hogy egy cella tartalma alapján hivatkozzak egy munkafüzet egy munkalapjára.
Pl.:vannak január,február,március stb. nevű munkalapjaim valamint egy összesen. Ha az összesen munkalap A1 cella tartalma január és a b1 cellában úgy szeretnék megjeleníteni adatokat, hogy a tartalma =darabteli(Január!A1:M45;"találat")
Azt szeretném elkerülni, hogy a képletben található Január!-t az A1 cellából vegye
-
gyros3
csendes tag
Sziasztok,
Példa:
Szeretném látni a sorokban a vevőket, oszloban a hónapokat, az adat részben pedig az teljes havi értékesítést. Amikor egymás után behúzom a hónapokat, akkor van, amelyiknél az összeget írja ki és van, amelyiknél darabszámot, pedig a cellák formázása az alaptáblában megegyezik. -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Varga Csaba #11142 üzenetére
Itt egy link ahol jó segítség található ahhoz, hogy meghatározd vajon milyen is a védelem valójában.
Ha szerencséd van akkor egy sima lapvédelemről van szó és akkor tudsz VBA kódot illeszteni a munkafüzetbe. Ez egy kipróbált kód, nekem eddig mindig működött ha sima jelszavas lapvédelmet kellett feloldani.
-
Varga Csaba
aktív tag
Üdv,
A segítségeteket szeretném kérni, adva van egy excel táblázat amiben az útvonalnyilvántartásomat csinálom, cégtől kaptam a szerzője nem fellelhető...
A munkafüzet bizonyos celláit jelszavas védelemmel látták el ezért nem tudom az üzemanyagnormát a régi 9 literről az aktuális 8,6 literre módosítani, mert ha megpróbálnám átírni az alábbi üzenet fogad:
"a módosítani kívánt cella védett ezért nem módosítható"A lapvédelem feloldásához pedig nincs jelszavam...
Tud valaki esetleg segíteni?
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #11135 üzenetére
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #11128 üzenetére
A kérdés így szólt:
"ha számot írok H vagy D sorba akkor az A sorba beírja a dátumot (éppen most)"Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.EnableEvents = False
If Target.Column = 4 Or Target.Column = 8 Then
If IsNumeric(Target) Then Cells(Target.Row, 1) = Now()
End If
Application.EnableEvents = True
End Sub -
akos_1
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #11130 üzenetére
Köszi, működik.
A Selection.Cells kifejezést nem ismertem, igazából ez volt a kérdés lényege. (Próbálkoztam sok mindennel de pont ezzel nem
)(kezdő vagyok)
A makróból való kijelölést úgy gondoltam, hogy elindítom a makrót, aztán feljön egy ablak, ami arra kéri a felhasználót, hogy jelöljön ki egy tartományt, kijelöli és lefut utána ugyan ez.
Az ablaknál olyanra gondoltam, mint ami a függvényvarázslónál is sok helyen van. (Tehát itt is a felhasználó választaná ki a tartományt)Szerkesztés:
Közben megkaptam a választ erre is, úgyhogy köszönöm.
-
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
akos_1 #11129 üzenetére
Én így keresnék legkisebb értéket:
Sub kikeres()
Dim legkisebb As Double
Dim hely_sora As Double, hely_oszlopa As Double
Dim cella As Range
legkisebb = ActiveCell.Value
For Each cella In Selection.Cells
If cella.Value < legkisebb Then
legkisebb = cella.Value
hely_sora = cella.Row
hely_oszlopa = cella.Column
End If
Next
Cells(hely_sora, hely_oszlopa).Interior.ColorIndex = 3
End SubMivel változik a tartomány én a felhasználóra bíznám a kijelölést (ha meg lehet oldani). A makrót a kijelölés elvégzése után kell indítani.
Ha nem megoldható, hogy a felhasználó jelöljön ki akkor megoldható makróból is de jobban írd körül, hogy mi alapján kell a kijelölést elvégezni!
-
akos_1
csendes tag
Sziasztok!
Excel makróírásban kérném a segítségeteket. (office 2007)
Szóval a feladat az volna, hogy van egy munkalapom, amin sok szám van. Ezek közül kijelölnék valamennyit (mindíg változó), amikről szeretném megmondani mondjuk h melyik a legkisebb szám a kijelöltek közül.
A gond ott van, hogy a kijelölt tartományomat nem tudom beolvastatni.
pl activecell.currentregion vagy usedrange parancsokkal az egész blokkomat kijelöli, de nekem csak egy része kéne. Hiába kerestem az excel súgóba nem találtam olyan utasítást ami "Range" -t jelölne ki.Amikor kész függvényket használok, akkor ugye gyakran van, hogy ki kell jelölni tartományokat, az is jó lenne ha ezt az ablakot meg tudnám hívni, amivel be lehet olvastatni a tartományt. Akkor futás közben jelölném ki a cellákat amikből később dolgozna a programom. (mondanom se kell, hogy ezt az ablakot se tudom hogyan kell meghívni)
Hát egy kicsit hosszú lett, de remélem átjön a lényeg. Előre is köszi aki válaszol.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
zoli1962 #11119 üzenetére
Ilyen logika mentén is el lehet indulni:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 4 Or Target.Column = 8 Then
Range("A" & ActiveCell.Row).Select
ActiveCell.Copy
ActiveCell.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
ActiveWorkbook.Save
End If
End SubHa vagy a D vagy a H oszlopban változik valami akkor a változtatott cella sorának és az A oszlop metszéspontjában lévő cella tartalmát értékként magára másolja.
Ez az A oszlop megfelelő cellájából kitörli a benne lévő képletet így az a cella többet nem fog újraszámolódni.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
zoli1962 #11124 üzenetére
Vess egy pillantást Kornl23 #10954-es hsz-ban lévő kérdésre és a rá adott válaszra. Ha az a módszer jó neked akkor tudjuk pontosítani és a te munkafüzetedhez illeszteni a makrót.
-
föccer
nagyúr
válasz
zoli1962 #11124 üzenetére
Kijelölöd az összes dátumot tartalmazó cellát. Nyomsz egy ctrl+c (másolás), majd a kijelölést meghagyva jobb klikk a területen-> irányított beillesztés, ahol kiválasztod az értéket, és leokézod. Ekkor a kimásold adatokból az értékeket beszúrja az aktuális területre, felül írva ezzel az ott lévő =most() képletet. Így amikor legközelebb beírsz egy új adatot, ezek a cellák nem fognak változni, hiszen nem képlet van benne, hanem csak egy dátum/idő.
Üdv, föccer
-
zoli1962
csendes tag
válasz
perfag #11121 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek.Föccer ötletét végigpróbáltam,de a leírt képlettel ez nem működik ,mert ha kiveszem az újraszámolást akkor az utolsó sorba se teszi be a dátumot.Ha meg mentéskor kérem az újra számolást akkor átírja mindet (Ez várható volt.)
Perfag ötletét is kipróbáltam a fapados részt .Végig csináltam igazad van csinálok egy új oszlopot és átmásolom-irányított beillesztés-csak érték.Ezután írnék egy új adatot az új dátum(oszlop) nem változik a régi igen (az egész) .Csak egy baj van az új oszlopba nem írja be az új dátumot (utolsó rekord).Remélem érthető voltam előbb is megértetted a problémámat -
perfag
aktív tag
válasz
zoli1962 #11119 üzenetére
Hát, a Most() az mindig az éppen most-ot adja ha be van kapcsolva a tábla automatikus újraszámolása.
Ha az a problémád, hogy rögzíteni szeretnéd a dátumot amikor egy számot bevittél, akkor vagy makrót kell használnod, vagy a celláidat ki kell venned az újraszámolásból. Erről volt is már szó itt. Egy fapados módszer: kijelölöd a dátumos celláidat, Másolás, majd irányított beillesztés, csak adattal. Ettől eltűnnek a képletek.
Ha nem ez a problémád, akkor nem értettelek meg. -
zoli1962
csendes tag
Sziasztok !
Program :Excel 97A3=HA(VAGY(SZÁM(H3);SZÁM(D3));MOST();"")
A4=HA(VAGY(SZÁM(H4);SZÁM(D4));MOST();"") és így tovább. Tehát,ha számot írok H vagy D sorba akkor az A sorba beírja a dátumot (éppen most).
A problémám csak annyi,hogy amikor írok egy új sort az összes dátumot átcseréli és nem tudok rájönni miért.
VBA makrót nem írtam csak Excel függvényt
A tippeket köszönettel veszem -
Delila_1
veterán
Ha erre gondoltál,
ez a makró állítja elő:
Sub megj()
For Each CV In Range("A2:A11")
név = CV
If Weekday(név, 2) = 1 Then m = Date - 3 Else m = Date - 1
név = Year(m) & "." & Right("0" & Month(m), 2) & "." & Right("0" & Day(m), 2)
On Error Resume Next
CV.AddComment
CV.Comment.Text Text:=név
CV.Select
ActiveCell.Comment.Visible = True
CV.Comment.Shape.Select True
With Selection.ShapeRange
.ScaleWidth 0.48, msoFalse, msoScaleFromTopLeft
.ScaleHeight 0.23, msoFalse, msoScaleFromTopLeft
End With
Next
End Sub -
Oly
őstag
Sziasztok
Excel makróban szeretnék egy kijelölés (2 cella egymás mellett) celláíra külön hivatkozni.
Valami ilyesmi:
var1$=Selected.Cells Bal oldali cella
var2$=Selected.Cells Jobb oldali cellaHogyan tudom ezt megcsinálni?
-
Delila_1
veterán
válasz
varsam #11109 üzenetére
Azt elmulasztottam megírni, hogy a makrót ahhoz a laphoz kell rendelned, amelyiken elő akarod csalni a képet.
Ennek a módjáról már sokszor volt szó, legutóbb itt. -
perfag
aktív tag
válasz
varsam #11101 üzenetére
Nem egészen világos a problémád.
Egy lehetséges változat: van mondjuk 5 képed, melyekből egy cella értékétől függően egy látszik. A megoldás ebben az esetben az 5 képet beilleszteni, egymásra igazítani, ebből négyet elrejteni, majd egy makróval megoldani a cella figyelést ill. kép elrejtést/megjelenítést vezérelni. -
zhari
csendes tag
Üdv.
Az lehetséges, hogy egy cella értékétől vagy egy fgv. eredményétől függjön egy cella megjegyzésének a tartalma? ( magyar Excel 2007) Dátumként kéne szerepelnie a következőnek cella megjegyzésként =HA(HÉT.NAPJA(MA();2)=1;MA()-3;MA()-1) -
Delila_1
veterán
válasz
varsam #11104 üzenetére
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target = "" Then Exit Sub
If Target.Address = "$B$2" Then 'ehelyett írd azt a cellát, amibe adatot viszel a kép
'megjelenítéséhez
Dim utvonal As String
Dim FN As String
utvonal = "D:\valami\valami_más\" 'ide írd a saját útvonaladat
FN = "képneve.jpg" 'ide írd a beszúrandó kép nevét kiterjesztéssel
Range("D2").Select 'a D2 bal felső sarkához illeszti a képet, írd át
ActiveSheet.Pictures.Insert(utvonal & FN).Select
End If
End SubHa a B2 cellába írsz valamit, a D2-be beilleszti a képet, aminek az útvonalát és a nevét a kiterjesztéssel együtt megadod a jelölt sorokban.
-
Delila_1
veterán
válasz
cortez25 #11099 üzenetére
Azt hiszem, megértettem, de közel sem biztos.
A RANDBETWEEN(x;y) függvény adja az x és y értékek közötti véletlen egész számokat.
Ezt cellákra hivatkozással is megadhatod: =randbetween($a$1;$b$1), és másolhatod.Ha nem találsz a függvényeid között ilyent, az Eszközök - Bővítménykezelő menüben a két Analyzis kezdetűt jelöld be.
-
varsam
őstag
üdv
Olyat lehet csinálni akár képlettel, akár makróval, és ha igen akkor hogyan, hogy ha egy cella felvesz egy bizonyos értéket, akkor oda beszúrjon egy képet fájlból, vagy akár egy már másik meglévő képet copy/paste-eljen oda?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest