- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Hogy tudom megoldani azt, hogy például, ha A1 cella üres, akkor az F1 cella "0 Ft" legyen, viszont, ha A1 cella szöveget tartalmaz, akkor érvénybe lépjen a B1, C1, D1, E1 cellára vonatkozó matematikai képlet, és az F1 cellába kijöjjön a végeredmény?
Úgy már sikerült, ha konkrét szövegre írom meg a képletet, ( pl: =HA(A1="";"0 Ft")+HA(A1="smart";(B1+C1+D1+F1)) ),de nekem úgy kéne, ha nem csak konkrét szöveget ismer fel, hanem bármilyen szöveget... esetleg úgy is jó, ha felsorolás egyik elemét ismeri fel.
Előre is köszi!
-
djzomby
csendes tag
Sziasztok!
Excel problémám a következő:
A mellékelt fotón látható, hogy egy meglévő tartományból A1:E5 kell kigyűjteni egy külön helyre (A10-től kezdődően) adatokat. Egyik oszlopba nevek kerülnek, másikba pedig tantárgynevek, amelyből az adott diák megbukott. Ha egy diák több tárgyból bukott, akkor mindannyiszor kell külön sorban szerepelnie, ahányszor és amiből bukott. (Ecxel 2007-et használok.)
Köszi a segítséget!
-
atillaahun
veterán
Helló ismét,
egyelőre csak elméleti síkon érdekelne, hogy megoldható-e szerintetek az alábbi elképzelésem.
Vettem egy 50e-s cégadatbázist, illetve ahhoz való hozzáférést. Ebből csak az e-mail címekre van szükségem. De nyilván úgy van megoldva, hogy ne lehessen csak úgy egyben kimásolni az egészet, hanem az egyes cégek neveire keresve és kattintva látszanak az adatok. Egy oldalon egyszerre csak egy cég.
Tudom, hogy az excel képes weblapok tartalmát behivatkozni, ilyet már csináltam, és a tartalomból is kitudnám bányászni a címeket, ezért 2 kérdésem marad.
Lehet-e olyan weboldalak tartalmára hivatkozni, vagy lekérni azt, amikre fejlhasználónév/jelszó-val kell belépni?
A másik, hogy makró szinten (mert gondolom arra lenne szükség) megoldható-e olyasmi, hogy ezen az oldalon a makró "megnyomjon egy gombot" - a következőt, majd az így megjelenő új oldal tartalmát kérje le?
-
Delila_1
veterán
válasz
lizakattila #13995 üzenetére
Készíts kimutatást. A SOR-hoz tedd az oszlopod címét, és ugyanazt az ADAT-hoz is (2003-as verzió), ahol a darabszámot kéred, és máris kész.
2007-es verzióban a címet a SORCÍMKÉK-hez és az ÉRTÉKEK-hez tedd.
-
lizakattila
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #13994 üzenetére
Köszönöm!
Jó lesz. Csak minden adatból egyet ki kell vennem egy új oszlopba (az lesz, amit keresek) és utána már másolható lesz a függvény is.
Erre nem tudtam rájönni, hogy ne egyenként kelljen keresgélnem. -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
lizakattila #13993 üzenetére
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne:
Van egy adathalmazom, kb 12000db adat, mely főként számokból áll. Ezek ismétlődnek (van amelyik 100x szerepel benne, van amelyik 5x... stb).
Hogyan/mivel lehetne azt megoldani, hogy megtudjam, hogy melyik adat hányszor szerepel a listában?
Nem szeretném egyenként megszámolni, hogy melyikből hány van, mert kb 6-700 féle adat szerepel benne, melyek ismétlődnek. -
buherton
őstag
válasz
cousin333 #13991 üzenetére
Nagyon köszi! Ez nagyon hasznos lesz, mert bár tudok angolul de a szakkifejezéseket nem, sajna.
Következő problémába ütköztem: Van egy egy excel amiben van kb 560 rekord. Ezt én valamilyen forma szerint szeretném mappába, azon belül excelekbe, azon belül pedig lapokra szétszedni. A VBA gyönyörűen működik, mindaddig, amíg el nem éri a 81.-ik létrehozandó excelt. Bármit csinálok, mindig errorral áll le. Van valamilyen limit az excelben, hogy nem megy tovább?
-
buherton
őstag
Ismertek valami jó oldalt, ahol le van írva, hogy egy cellának milyen tulajdonságait lehet megváltoztatni? Természetesen VBA-ra gondolok. Elsősorban az a "sortörés több sorba", illetve az oszlop szélesség állítása érdekelne.
-
scott_free
senior tag
excel 2003, apró, de bosszantó kellemetlenség: egyszer rámentem az "Oldaltörés megtekintése" nézetre, azóta meg a normál nézetben is látszik a nyomtatási oldaltörés ilyen fekete szaggatott vonallal.
ezt hogyan tudom eltávolítani a normál nézetből? -
Emu
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, így már sikerült
-
-
Delila_1
veterán
válasz
AlyArkhon #13975 üzenetére
Javaslom, hogy a napok számát az A oszlopban az összegző sor elejére írd.
Kijelölöd a példád szerinti 1:5 sort, Adatok | Tagolás | Csoportba foglalás.Újabb kijelölés (8:11 sor), F4 billentyűre ismétli a csoportba foglalást. Ugyanezzel a módszerrel foglald csoportba a többit is.
A sorazonosítók mellett balra "-" jelek jelentek meg, ezekre kattintva egyenként bezárhatod az adatokat tartalmazó sorokat. A balra fent lévő egyesre kattintva minden napnak csak az összesítő sora látszik, a kettes kibontja a sorokat.
A C2 képletét átírtam.
Szerk.: először véletlenszámokat vittem az E34:J38 tartományba, később írtam be a rendes értékeket. A képletet csak a G oszlopig másoltam, azért vannak a H oszlopban hamis adatok, ne törődj vele!
-
netboy
senior tag
Sziasztok!
Hol állítható be a 2007-es Exceltől, hogy a munkalapfüleket több sorba és ne egymás mellé helyezze el?
-
cashback
őstag
Feltöltöttem ide az előző táblázatot: [link]
-
AlyArkhon
őstag
Megcsináltam amit leírtál , értem mit akarsz vele elérni , de nekem másra lenne szükségem.
[étrend] itt egy screenshoot arról hogy mit szeretnék. Alul ugye található egy táblázat amiből ki olvastatom a gyümölcsökhöz tartozó értékeket. ( ez csak egy apró példa a későbbi táblázatokhoz képest , rengeteg tulajdonság illetve érték kellene majd nekem ez csak pár a példa kedvéért )Szóval B2-B5 ig lehet beírni a gyümölcsöket ( ezen lehetne úgy változtatni makrózással vagy valamilyen összetettebb képlettel, hogy egy adott helyre lehessen beírni az összes adott napi terméket( jelen esetben gyümölcsöt) és C2 től H2 ig már csak a gyümölcsökhöz tartozó értékeket helyettesítené be a függvény majd summázva jelenne meg az érték ( a többi ugye rejtve marad ( C1-H5) vagy másik oldalon helyezkedik el .
Előre is köszönöm..
-
-
lappy
őstag
=1*HA(DARABTELI(F21:F25;"x")>0;DARABTELI(F21:F25;"x");"")
pontosan nem tudom mi is kell, de ez megszámolja hogy az adott neveknél a B oszlopban az x számát és beszorozza 1-el
ha C - re kell 2 szerest venni akkor előre 2 írsz, de ha csak a darab kell akkor törölheted az 1 est elől a többit meg csak átírod -
Emu
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem excel problémámban:
Adott egy táblázat "A" oszlopokban a nevekkel, "B-C-D-E-F" oszlopokban különböző opciókkal. Egy olyan képletre, vagy bármi egyéb megoldásra lenne szükségem, hogyha valaki a saját neve mellé "B" oszlopba tesz mondjuk X-t akkor a táblázat végén az összesítő sorban egy 1-es szám mint érték jelenik meg. Ha a "C" oszlopba tesz X-t akkor az összesítő soron 2-es szám mint érték érték jelenik meg, és így tovább. Erre van valami ötletetek?Köszi!
-
AlyArkhon
őstag
Sziasztok. Szeretnék csinálni egy pár táblázatot ( étrendhez ) és gondoltam excelbe megcsinálom de mivel nem értek hozzá így [ez] a megoldás nem túl kifizetődő
4 szóhoz megírtam 48 db ha-ba ágyazott fkeres függvényt .
Hogyan lehet ezt egyszerűen megírni ? Gondolom a képből nagyjából egyértelmű mit szeretnék elérni , ha beírsz egy mezőbe egy szót a táblázatból akkor az ahoz tartozó értékeket is szeretném ha szummázná . Amolyan napi listára gondoltam , igaz még jobb lenne ha 1 mezőbe több gyümölcsöt is be lehetne írni ( esetleg létezik erre is megoldás ? )Előre is köszönöm..
-
Forchalad
tag
válasz
Delila_1 #13964 üzenetére
Köszönöm a válaszod, de szerintem rosszul fogalmaztam
Szóval akkor úgy néz ki a helyzet hogy:
Van egy értékem, egy célszám amit el kell érni. Naponta vezetem, hogy aznap mennyit értem el. Ez eddigi napokon elért számokat összesítem (SUM) függvénnyel. A kettő különbségével megkapom hogy mennyi az amit még hozni kell.(amit még el kell érni)
Ebből a számból(tehát hogy mennyit kell elérni) szeretném kiszámolni azt hogy mennyit kellene NAPONTA elérni hogy a kampány végére végezzek.
DE ugye ez a szám változik ahogy a hátra lévő napok száma csökken.
A képleteddel nekem az a bajom, hogy az oké hogy van egy kezdő dátum, de nincs benne az hogy meddig nézze(milyen dátumig) tehát hogy hány nap van még hátra...!
Jelen esetben még van hátra 17 napom a kampány végig. Holnap már csak 16 értelemszerűen.
Magyarán az kell hogy az értéket a hátralévő napok számával szeretném osztani, ami ugye dinamikusan csökken napról-napra egyel. Erre kéne egy képlet.
Köszönöm
-
Forchalad
tag
Sziasztok!
A kérdés a következő:
Hogyan lehet azt megoldani hogy van egy értékem tegyük fel 1000, ezt osztani szeretném egy számmal, ami a napok múlásával csökken.
Ma 10-el oszt, holnap már csak 9 és így tovább...!
Ezt én szeretném megadni hogy mennyitől kezdjen el, úgymond visszaszámolni.
Biztos van erre valami függvény.
Köszönöm!
-
lappy
őstag
válasz
atillaahun #13961 üzenetére
Szűrő! és törlöd az üres sorokat sortörléssel!
-
lappy
őstag
válasz
atillaahun #13959 üzenetére
Szövegből oszlopok elnevezésű dologgal szétszeded oszlopokra!
Az Adatok menüben válasszuk a Szövegből oszlopok parancs! -
atillaahun
veterán
Sziasztok, ilyen cellákból hogy szednétek ki az email címet (2003-mas verzióban)?
tel: 53/311500 fax: 53/500843 e-mail: www.admiraltravel.hu, admiraltravel@t-online.hu
Másolás, beillesztésen kívül persze, mert van belőle vagy 16e. A cím mindig a sor végén van, tehát a JOBB függvénnyel el tudok indulni, csak utána hogy mondom meg neki, hogy csak annyi karakterig menjen balra, amíg szünetet talál?
-
Delila_1
veterán
válasz
Metathrone #13956 üzenetére
A függvények, képletek beírását "=" , vagy "+" jellel kell kezdeni. Ha "+" jellel kezded, akkor az Excel önállóan írja be elé az "=" jelet, akkor lesz a függvény, vagy képlet elején "=+". Az eredmény ugyanaz.
-
lappy
őstag
válasz
Metathrone #13956 üzenetére
A különbség csak annyi hogy pozitív lesz a szám tőle, ha negatív "-" jelet teszel akkor negatív lesz a szám! Mondjuk én csak szum fv. használtam, ill próbáltam ki!
-
Metathrone
csendes tag
Köszönöm az eddigi válaszokat, nagy segítség volt!
Annyi problémám van még, amire nem találom a választ. Több függvényt láttam már, amiben az egyenlőség jel után egy "+" jel van. Miért? Mit csinál vagy módosít a függvényen?
Itt egy példa: =+HA(SZÁM($Y10);FKERES($A10;$AI$7:$BC$49;6;0)+FKERES($A10;$AI$7:$BC$49;7;0);"")
-
hallgat
csendes tag
válasz
hallgat #13954 üzenetére
Közben meg van a megoldás, vagy legalább is egy működő képlet...
Hátha segít valakinek, aki hasonló dolgot keres:
=INDEX(Munka2!A:T;HOL.VAN(A2;Munka2!$A:$A;0);HOL.VAN(B2;Munka2!$A$1:$T$1;0))
A fügvény így a Munk2 lapon A:T tartományban lévő sor és oszlop metszéspont értékét adja eredményül, a Munka1 A2 és B2 celláinak értékeire keresve.
Munka1 A2 cellájában lévő értéket keresi Munka2 A oszlopában és a sor számát adja vissza,
majd Munka1 B2 értékét keresi Munka2 A1:T1 tartományában és az oszlop értéket adja
vissza az INDEX függvénynek.Lehet csak nekem újdonság, de ez nagyjából az FKERS és a VKERES funkcióinak az összefűzése.
-
hallgat
csendes tag
válasz
Delila_1 #7514 üzenetére
Delila_1(#7514)
-------------------------------------------------------------------------------
Ha számok vannak a C4 és F4 cellákban, akkor
=INDEX(Munka2!$A$1:$P$97;Munka1!C4;Munka1!F4),ha viszont az F4-ben betűt adsz meg oszlopazonosítóként, akkor
=INDEX(Munka2!$A$1:$P$97;Munka1!C4;Munka1!F4)Mindkét példában a Munka1 lapon van a C4 és F4, az adatokat pedig a Munka2 lapról veszi a képlet. Figyelj, következetesen kevered a munkafüzetet és a munkalapot!
-------------------------------------------------------------------------------Sziasztok!
Ez a képlet és leírás sem mai darab, de küzdök vele és nem jön össze
Hasonló a feladat, mint az akkori kérdezőnek, Retekegérnek.
Röviden:
Munka1 lapon "A" oszlop cikkszámokat tartalmaz szám formátumban.
"B" oszlop tárhely azonosítókat, számként
"C" oszlopba kéne bekeresnem az "A" cikk készletét, ami "B" tárhelyen fellelhető.Munka2 lapon vannak a készletek, de mátrixban
"A" oszlop a cikkszámokat tartalmazza
Az 1. sor pedig a tárhely azonosítókat,
a metszéspontokban vannak a készletek.Az idézett Delila megoldás engem #HIV! hibára dob és nem tudom miért, pedig olyan szép
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
poffsoft
veterán
válasz
Metathrone #13952 üzenetére
1.) az IsEmpty(Cell) negáltja a NOT IsEmpty(cell)
2.)Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Select Case Target.Address
Case "$A$1", "$A$3"
If (IsEmpty($A$1) AND IsEmpty($A$3)) OR (NOT(IsEmpty($A$1)) AND NOT(IsEmpty($A$3))) Then Makró_1
Case "$D$1", "$D$3"
'.
'.
'.
End Select
End Sub -
Metathrone
csendes tag
válasz
Metathrone #13951 üzenetére
Előző hozzászólásom törölve, jól működik, csak találkoztam egy új problémával; szóval akkor kellene az adott makrónak lefutnia, ha ezek a feltételek teljesülnek: A1 és A3 nem üres illetve A1 és A3 üres.
Köszönöm a segítséget
-
Metathrone
csendes tag
válasz
Delila_1 #13949 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Jól működik a dolog, ám történt egy apró félreértés. Az adott makrónak akkor kell lefutnia, ha a cella értéket kap, nem akkor ha töröljük a cellából az értéket. Így is jó, mert akkor is kell egy frissítés, ha az értéket kitöröljük a cellából, de akkor is, ha értéket kap. Erre szeretnék egy megoldást.
Köszönöm
-
mizu_
tag
Sziasztok!
Egy mappában van rengeteg Excel file-om. VB-ben kellene írnom egy olyan scriptet ami mindegyikből kimásol x sort (ez még menne is). A problémám azzal van, hogy hogyan tudnám lekérdezni, hogy hány darab file van a mappában és ezt az x darab fájl nevet, hogy tudnám mondjuk egy tömbbe berakni amin végig tudna menni pl. egy for ciklus.
-
Delila_1
veterán
válasz
Metathrone #13948 üzenetére
Ezt akkor tudod automatikusan megoldani, ha a billentyűzettel törlöd a cellák tartalmát. Ha 1 db makród van a 6 cellához, akkor a lenti makrót másold a lapod kódlapjára.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If IsEmpty(Target) And (Target.Address = "$B$10" Or Target.Address = "$C$3" Or _
Target.Address = "$D$12") Then
Makró_neve
End If
End SubÉn csak 3 címet írtam be (B10, C3 és D12), ezt egészítsd ki 6-ra, és a saját címeidre.
Ha a 6 kiürített cellának más-más makrókat kell indítaniuk, akkor a következőt másold a lapod kódlapjára.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If IsEmpty(Target) Then
Select Case Target.Address
Case "$B$10"
Makró_1
Case "$C$3"
Makró_2
Case "$D$12"
Makró_3
'.
'.
'.
End Select
End If
End SubItt is csak 3 címet adtam meg. Az indítandó makrók címe nálam Makró_1, Makró_2, és Makró_3.
-
Metathrone
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet azt megoldani, hogy egy rögzített makró lefutása csak akkor történjen meg, ha egy feltétel teljesül?
Akkor kellene lefutnia 1 alkalommal a makrónak, ha egy adott cella nem üres. Egy lapon 6 db ilyen cella van, gondolom minden cellához külön meg kell írni a makrókat.
Köszönöm előre is a segítséget
-
psg5
veterán
Üdv!
Excelben készített táblázatban hiperhivatkozással nyit meg egy másik fájlt a képlet.
Open office-ban azonban csak akkor lehet a képletre kattintva a hiperhivatkozást előhozni, ha a képletben módosítok (mondjuk kitörlök egy zárójelt majd visszaírom)
Miért? Oppenoffice-ban kellene állítani valamit? -
pjtr
aktív tag
Sziasztok
Kiszámoltam teljesen, lécci nézzétek meg:
Sajnos nem értek az excelhez, ezért csak ilyen tirpák megoldással tudom megcsinálni:
Ilyen sorrendben csináltam:
1. lépés
Alap fül:
Ez csak egy sablon, amibe majd berakom a friss meccseket.
(a szisztémát ne kérdezzétek, a neten találtam, most pofozgatom).
2. lépés
10meccs_3esély fül:
Az A2-E54 vannak a meccsek, az általam majd megrakott variációban
Itt kicseréltem CRTL+H- val az adatokat az alapfülhöz képest.
pl.:
39/H---30/H
59/V---138/Vstb.
3. lépés
Az Odds fülön:
Ugyanezt megcsináltam, de most az oddsokkal helyettesítem be.
Az Oddsokat az I5-M15 cellákból szedtem.
A végén az oddsokat összeszoroztam az általam megrakott Téttel, és így kaptam meg a végeredményt, amit nyerhetek.Hogy lehetne az megcsinálni, hogy én csak az I5-M15 cellákba viszem be a friss oddsokat, és akkor kiszámítja majd nekem a várható nyereményt.
Ami állandó, azok a meccs kimenetelek betüjelei (H-azai, D-öntetlen,- V-endég), az előtte lévő szám, mindig az aktuális meccs sorszáma lenne. pl.: 30/H
Mint látjátok rohadt sok lépésből tudom csak megcsinálni, ezt szeretném egyszerűsíteni.
(sok lépés--->sok hiba lehetőség9
Minden ötletett szívesen fogadok!
köszönöm
-
pimmi
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #13944 üzenetére
köszi
-
pimmi
senior tag
sziasztok, van egy jutalékszámoló exelem, =SZUM(B42*C6) az egyik oszlop ilyen
ezt szeretném lefelé folytatni, de ha kijelölök 2-öt, és lehuzom akkor az újaknál változik a c egyel mindig nő, de igy kéne maradnia, =SZUM(B37*C2) és csak a b nek kellene egyel nőni, ezért rosszul számol,
nem tudom értitek - e ?köszi
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #13941 üzenetére
Köszönöm.
Most már valahogyan majd elboldogulok.
-
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #13939 üzenetére
Megpróbálom.
Ha a I15 és a J15 cellában teljesül mindkét feltétel (érték a tartományon belül kerül beírásra), akkor ne írjon ki semmit, vagy mondjuk azt, hogy "RENDBEN".
Ha a beírt érték kívül esik a feltételen, akkor pedig azt adja vissza, hogy "HIBA".
Tehát akkor is hibaüzenet szükséges, ha bármelyik cellában helytelen adat van, attól függetlenül, hogy a másik helyes.
Köszönettel.
-
-
AttyVin
aktív tag
Kedves Fórumozók!
Még egy kis segítséget kérnék.
Az alábbi képlet esetén, ha bármelyik beírt érték megfelel a kritériumnak, akkor "O" értéket kapok. Ha nem, akkor az eredmény "HAMIS":
=HA(ÉS(0<J15;J15<4);HA(ÉS(0<I15;I15<4)
)
Hogyan kellene átszerkeszteni, hogy szöveges eredményt adjon vissza (pl. "RENDBEN", illetve "HIBA")?
Előre is köszönöm.
-
csferke
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #13935 üzenetére
Köszönöm
Úgy tűnik megfelel a képlet. Tesztelem élesben. -
-
csferke
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #13933 üzenetére
Majdnem
Általában néhány napról (1-7) van szó.
Namármost az A3-ban megjelenik pl. 3 15 (azaz 3nap 15óra). Ehhez a 3 naphoz kellene hozzáadni 1-et ebben az esetben.
Ha az órák száma kisebb mint 8 akkor +0 (3nap 7óra) = 3+0 = 3
Ha az órák száma 8 és 12 között van akkor +0,5 (3nap 9óra) = 3+0,5 = 3,5
Ha az órák száma nagyobb mint 12 akkor +1 (3nap 17óra) = 3+1 = 4
Értelemszerűen az órák száma nem lehet több mint 24 mert akkor már a napok száma emelkedik.Ha megkérhetlek akkor angolul, mert angol Excel-t használok.
-
válasz
csferke #13932 üzenetére
Remélem jól értettem, azaz az A3-ban lévő napok számához kell hozzáadni 0,5-t vagy 1-et, attól függően, hogy A1 és A2 dátum közt eltelt hónapok száma 8 és 12 közé esik avagy 12-nél több...
Ha jól értettem, akkor A4 képlete
=HA(DÁTUMTÓLIG(A1;A2;"m")<8;A3;HA(ÉS(DÁTUMTÓLIG(A1;A2;"m")>=8;DÁTUMTÓLIG(A1;A2;"m")<12);A3+0,5;A3+1))
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Megakadtam a dátumok, napok számításánál/számolásánál.
A1 (dd.mm.yyyy hh:mm)
A2 (dd.mm.yyyy hh:mm)
ezekből A3=A2-A1 (dd hh) és eddig eljutottam.Hogyan tudnám kiszámítani az A4 (szám) cella tartalmát?
A feltételek a következők:
- az A3-ból a napok száma (dd) és ha A3(hh) kisebb 8-tól akkor nem kell hozzáadni semmit
- az A3-ból a napok száma (dd) és ha A3(hh) 8 és 12 között van akkor hozzá kell adni 0,5-őt
- az A3-ból a napok száma (dd) és ha A3(hh) 12-től nagyobb akkor hozzá kell adni 1-etRemélem érthetően sikerült megfogalmaznom a kérdést.
köszönettel
-
hallgat
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #13930 üzenetére
Ezer hála, még a nullás sorok is megoldva.
Perfect!!!Köszönöm!!!
-
válasz
hallgat #13929 üzenetére
Sheets("Munka1").Range("B1:T1").Copy
Sheets("Munka2").Range("L2").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=True
usor = Sheets("Munka2").Range("A1").End(xlDown).Row
Sheets("Munka2").Activate
Sheets("Munka2").Range("L2:L20").Copy
Sheets("Munka2").Range("L21:" & "L" & usor).Select
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
Sheets("Munka2").Range("L" & usor).Select
Dim i As Integer
For i = usor To 2 Step -1
If IsEmpty(Sheets("Munka2").Cells(i, 14)) Or (Sheets("Munka2").Cells(i, 14)) = 0 Then
Sheets("Munka2").Rows(i).Delete
End If
Next i -
hallgat
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #13928 üzenetére
Kicsit elbíbelődtem, mire regisztráltam egy feltöltő helyre
Ez sajna 2010 Excelben vagyon, a Munka1-et csak teledobáltam valamivel, de a kód szempontjából remélem ez nem okoz gondot.
Előre is köszi!!!
-
-
hallgat
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #13926 üzenetére
Nem tudom, hogy mit csinálok rosszul, de így most Munka2-n semmit nem törölt, Munka1-en azonban mindent.Kicsit több a kódból, hátha valahol előrébb csinálok marhaságot...
Sheets("Munka2").Range("L2").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
ActiveSheet.Paste
Sheets("Munka2").Select
Dim i As Integer
If IsEmpty(Cells(i, 14)) Then
Rows(i).Delete
End If
Next iMár az usor-ral is megszenvedtem, mire elfogadta L oszlopban, mert hibára futott mindig, míg a munkalap azonosítót elé nem tettem.
Láma is vagyok a témához e igaz, de így már végképp nem értem.
-
-
hallgat
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #13924 üzenetére
Szia!
Igen, eddig ezzel volt vége a makrónak, hogy az AutoSzűrővel leszűrte a 0 és üres sorokra, aztán leállt, majd kézzel töröltem, ahogyan írtad.
Viszont a maradék adatokat vinném tovább új munkafüzetbe és ha nem muszáj, nem készítenék erre itt még egy makró gombot, hanem folytatnám az eredeti programot.
Most ezzel szenvedek, de vagy mindkét munkafüzet lapon megcsinálja a törlést, vagy leállok hibával, vagy...
Szóval még nem működik
Dim i As Integer
If IsEmpty(Cells(i, 14)) Then
Rows(i).Delete
End If
Next iElőtte már csinál pár dolgot, másolgat, transzportál, mifene, most már "csak" L oszlopban található üres cellák alapján kéne a sorokat törölnie, de csak Munka2 munkalapon, mert most kitörli munka1-en is
-
-
hallgat
csendes tag
Sziasztok!
AutoSzűrővel leszűrt sorokat hogyan tudom makróval kijelölni és törölni?
Bár lehet nem is így jó a kérdés.
Van egy táblázat, aminek egyik oszlopában adatok. Az oszlop egyes soraiban azonban nincs adat, vagy az érték nulla.
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy mondjuk vizsgálja meg B oszlop celláit fentről lefelé.
Ahol üreset vagy nullát talál, azt az egész sort törölje ki sortörléssel, aztán keresse a következő üres, vagy nullát tartalmazó cellát B oszlopban és ha talál, akkor azt a sort is törölje sortörléssel, mindezt addig, míg el nem ér az előre definiált utolsó sorig?Ez így ciklus szagú leírás, de minden megoldás érdekel
Előre is köszönöm!!
-
Pityke78
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #13921 üzenetére
Szuper, köszönöm.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
A 2007-es excelben hogyan tudom egyszerűen kijelölni az objektumokat, képeket, ha egy munkalapon mondjuk több 10, vagy 100 db van?
A régi excelben volt lehetőség, hogy a rajzeszközöknél egy nyíllal körbe lehetett jelölni a területet és azon belül mindent kijelölt. Itt hogyan működik?Köszönöm
-
pjtr
aktív tag
Lappy, Fire/Soul/cd
K6-O16 cellákba beviszem az általam kiválasztott 10 meccs odssait, akkor a jobb oldali nagy táblázatban kiszámolja soronként az oddsokat, és kiírja a G oszlopba a végeredményt.
Tehát ez mindig változik, csak a jobb oldali táblában lévő cellák értékét frissíti az aktuális oddsal, amit megadok.
"Nekem viszont az nem világos, hogy a B1/C1/D1/E1/F1 cellák mi alapján tartalmazzák azt, amit?"
Oda mindig az aktuális odds menne, amit a K6-O16 mezőkben megadok.
Huhh hirtelen nem tudom jobban megfogalmazni Bocsi
Köszönöm, hogy próbáltok segíteni.
-
"Valahogy úgy gondoltam, hogy behelyettesíti a cellákba pl 68/H -->2,1, de úgy, hogy a 68/H maradjon-látszodjon a sorban."
68/H esetén lehet számolni 2,1-el, FKERES() függvény lehet segítségűl hívni. Nekem viszont az nem világos, hogy a B1/C1/D1/E1/F1 cellák mi alapján tartalmazzák azt, amit? -
pjtr
aktív tag
Szia
Látom még nem nagyon Tippmixeltél
pl.:
B1 68/H (68/Hazai odds) értéke az M8-as cellában található, ami 2,1
D7 74/D (74/döntetlen odds) értéke az N11-es cellában található, ami 3,1.
Így néz ki az első sor:
1,95x3,05x2,44x3,05x3,1x200 Ft (Tét) = 27442 Ft
Tehát valahogy így kellene behelyettesíteni az összes kimenetelt a jobb oldali nagy táblába, hogy ne kelljen kézzel írogatni.
köszi peti
-
pjtr
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, egy Készülő tippmix táblázathoz.
Valahogy így nézne ki: [link]
1,
Azt szeretném, ha a K6-O16 cellákba beviszem az általam kiválasztott 10 meccs odssait, akkor a jobb oldali nagy táblázatban kiszámolja soronként az oddsokat, és kiírja a
G oszlopba a végeredményt. (Sajnos lemaradt, 200 Ft-al meg kell szorozni még a végeredményt, az adja majd a nyereményt.)
Valahogy úgy gondoltam, hogy behelyettesíti a cellákba pl 68/H -->2,1, de úgy, hogy a 68/H maradjon-látszodjon a sorban.2,
Ezt szeretném majd kombi játékra is kiszámolni, de nem tudom hogy lenne gyors, és célszerű.Minden segítséget megköszönök, mert én segghülye vagyok sajnos.
Köszönöm peti
-
hallgat
csendes tag
válasz
Delila_1 #13834 üzenetére
Szia!
A segítséget még egyszer köszönöm!
Végül ez lett a nyerő kód, bár fogalmam sincs, hogy miért nem működött addig, míg Nem a munkalap azonosítókkal együtt jelölgettem ki a területeket
A lényeg, hogy működik:
ActiveSheet.Paste
Selection.AutoFilter Field:=14, Criteria1:="=", Operator:=xlOr, Criteria2:="<1"Hátha valakinek még jól jön...
-
Bocimaster
csendes tag
válasz
Bocimaster #13908 üzenetére
Sub Makró3()
'
' Makró3 Makró
''
Windows(" v1_barni.xlsx").Activate
Range("A3:S3").Select
Range("S3").Activate
Selection.Copy
Windows("...mutatokkal 2.0_barni.xlsm").Activate
ActiveSheet.Paste
Range("AQ4").Select
Windows(" v1_barni.xlsx").Activate
Range("A2:S2").Select
Range("S2").Activate
Selection.Copy
Windows("..._mutatokkal 2.0_barni.xlsm").Activate
ActiveSheet.Paste
End Sub- ehhez kéne egy feltétel
( és ez csak két sor másolása , feltétel nélkül)
-
Bocimaster
csendes tag
Sziasztok!
Egy kéréssel fordulok hozzátok. Van 2 táblázatom (2 fájlban) Az A táblázatba bele kell másolni a B táblázat azonos sorait. Az A táblázat több sorból áll, illetve vannak lyukas sorok is.
De mind a két táblázatban van egy számozás (használhatjuk kulcsnak is).- makró lehet csak megoldani?
u.i: A B táblázat sorrendben van, az A táblázat - persze nincs.
- előre is thx
[imgw=http://noob.hu/2012/05/30/tabla.JPG]
-
AttyVin
aktív tag
Kedves Fórumozók!
Lehet, hogy pofonegyszerű a megoldás, de eddig nem sikerült megtalálni.
Ennek a képletnek a beírása után miért nem működik a dolog
=HA(0<D17<32;1;0)
Bármilyen számot beírva a D17 cellába, (tartományon kívül vagy belül) mindig 0-at vissza...
Köszönettel.
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Van egy táblázatom ahol a C oszlopban cikkszámok vannak, a D-től H-ig különböző termék adatok vannak. Az megoldható e, hogy ha autószűrővel a különböző oszlopokat leszűröm, akkor a megmaradt sorok C oszlopában található cikkszámokat egyszerűen tízesével egy cellába vesszővel elválasztva összedjem. A táblázat kb. 800-900 sort tartalmaz, melyből a szűrések után 150-200 sor marad.
Most a következővel csinálom, de ez így macerás hetente többször is újra írni:
=A2&","&A3&","&A4&","&A5&","&A6&","&A7&","&A8&","&A9&","&A10&","&A11 -
Sziszmisz
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #13903 üzenetére
thx
-
-
Sziszmisz
csendes tag
=HA(VAGY(M21=$N$10;N21=$N$10;O21=$N$10;P21=$N$10);"";(HA(N21=!!!!!!!!!!!!;"";SOR())))
Jelenleg arra keresem a választ hogy miként definiálhatnám a sok !!!!! helyére azt hogy ha ez egy szám és nem karakterlánc.Létezhet erre megoldás?
Köszöntem: Sziszmisz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged