Hirdetés
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
Mikor egy excel sheetet masolok es kijelolom, hogy masolja majd kivalasztom, hogy uj munkafuzet akkor fogja es az egesz munkafuzetet masolja egy uj munkafuzetbe. Es nem ertem miert. Van valami titkos beallitas?
Office 2010 -
cortez25
senior tag
válasz
Delila_1 #11097 üzenetére
nem, félreértettél,tuti rosszul fogalmazok. Szóval, nekem két szám közötti számok kellenek, ha egy harmadik oszlopba,tetszöleges két szám között amit beírok egy másik oszlopba.
A1 B1 C-oszlop
130 150 131
132
133
.
.
149 A1- és a B1-t tetszőlegesen változtatom, de mindíg az A1 a kezdő és B1 a végső, szám.vagy ahol megtalálja ezeket a számokat a közte lévő sorokat kilistázza.
-
cortez25
senior tag
bocs 1-es és a 3-as alkatrészei érdekelnek.
-
cortez25
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom,hogy megköszöntem-e a sok segítséget amit picivel korábban kaptam, de sikerült megoldanom a gondot. Mégegyszer köszi.
Viszont van most is problémám amiben a segítségeteket kérném:
Van egy hatalmas excel adatbázisom. A lényeg,hogy termék nevek és azok alkatrészei vannak felsorolva. Viszont én ebből a halmazból csak az épp nekem szükségeseket szeretném kinyerni. PL:
termék alkatrész
1 A
1 B
1 C
1 D
2 A
2 B
2 C
2 D
2 E
3 A
3 B
3 C
3 D
3 EÉn a 3-as termék alkatrészeit szeretném látni....
Üdv: Cortez25 -
Delila_1
veterán
válasz
fokukac #11089 üzenetére
Ez a makró a gyűjtő füzetből indítva a megadott útvonalú könyvtár xls fájljait egyenként behívja, és az A2:D_utolsó_sor tartományukban lévő adatokat egymás alá bemásolja a gyűjtő füzetbe.
Sub Osszevon()
Const utvonal = "D:\valami\" 'Itt írd át az útvonalat
Dim FN As String, WB As Workbook
ChDir utvonal
FN = Dir(utvonal & "*.xls", vbNormal)
Do
If FN <> "." And FN <> ".." Then
Workbooks.Open Filename:=FN
usor = Range("A65536").End(xlUp).Row 'Behívott füzet alsó sora
Range(Cells(2, 1), Cells(usor, 4)).Copy 'A2:Dvalahány tartomány másolása
ActiveWindow.ActivateNext
gy_usor = Range("A65536").End(xlUp).Row + 1 'Gyüjtő füzet alsó sora
Cells(gy_usor, 1).Select
ActiveSheet.Paste 'Beillesztés
ActiveWindow.ActivatePrevious 'Behívott füzet
ActiveWindow.Close 'Bezárás
End If
FN = Dir()
Loop Until FN = ""
End Sub -
fokukac
nagyúr
sziasztok!
szakmai kérdés:
Van egy könyvtár, amiben van mondjuk 300 db, egyforma szerkezetű excel. Mindegyikből szükségem lenne kb. 2-3 adatra (készítő, minősítés, dátum), amik mindegyikban ugyanabban a rublikában vannak, és aztán pivotot csinálni belőlük, hogy ki melyik hónapban hányat csinált, és milyen volt a minősítés átlaga.
Hogy tudnám a legegyszerűbben kiszedni ezeket az értékeket?
Van erre valami függvény, vagy makró, vagy akármi?Előre is köszönöm.
-
Delila_1
veterán
válasz
zsotesz81 #11085 üzenetére
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 7 Or Target.Column = 8 Then
Dim icolor As Integer
If Target = "low" Then icolor = 35
If Target = "medium" Then icolor = 36
If Target = "high" Then icolor = 40
If Target = "" Then icolor = 15
Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = icolor
End If
End Sub -
zsotesz81
senior tag
Sziasztok
Egy kis segítség kéne. Van egy táblám aminek a G és H oszlopában az alábbi értékek lehetnek: low, medium, high. Azt már megcsináltam, hogy értéktől függően adjon a cellának háttérszínt. A gondom az, ha bármely más cellába beírok valamit (ami nem a G vagy H oszlopban van) akkor annak a hátterét visszaállítja fehérre. Ez azért gond mert a táblázatom alapszíne szürke. Tehát azt szeretném valahogy megoldani, hogyha valamelyik cellába beírok valamit akkor maradjon meg a szürke háttér. Ha töröltem egy cella tartalmát akkor is visszaváltott fehérre, de ezt még sikerült orvosolni.
Ezt írtam eddig:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim icolor As Integer
If Target = "low" Then icolor = 35
If Target = "medium" Then icolor = 36
If Target = "high" Then icolor = 40
If Target = "" Then icolor = 15
Target.Interior.ColorIndex = icolor
End Sub
A 15 volna a szürke color indexe. -
Delila_1
veterán
Itt van az új makró a pontosítások után:
Sub mmm()
Dim talal As Variant, usor As Integer, sor As Integer
Dim adat_1, adat_2Windows("segédtábla.xls").Activate
Sheets(1).Select
usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.CountFor sor = 2 To usor
adat_1 = Cells(sor, 1): adat_2 = Cells(sor, 2)
Windows("főtábla.xls").Activate
Sheets(1).Select
On Error Resume Next
talal = Columns("A:A").Find(adat_1, LookIn:=xlValues).Row
Workbooks("főtábla.xls").Sheets(1).Cells(talal, 1) = adat_2
Windows("segédtábla.xls").Activate
Next
End SubAlt+F11-gyel behívod a VBA szerkesztőt. Bal oldalon a kiválasztod a füzetedet – mindegy, hogy a kettő közül melyiket. A néven jobb klikk, Insert, Module. Jobb oldalon kapsz egy üres felületet, oda másold be a makrót.
Mindkét füzeted legyen nyitva. Az egyikben állva Eszközök, Makró, Makrók – vagy ezek helyett Alt+F8 –, kapsz egy párbeszéd ablakot, ott indítod a hangzatos mmm című makrót. -
perfag
aktív tag
válasz
zz13zolika #11080 üzenetére
Keresd angolul! How to enable or to disable hyperlink warning messages in 2007 Office programs and in Office 2010 programs: Microsoft terméktámogatás (angol!). Nem fordították (még) le, vagy csak én vagyok béna
és nem találtam.
Solid Edge fájlokat nyitsz meg Excelből?Szerkesztve! megvan magyarul, igaz, hogy 2003-ra, de majdnem mindegy.
-
zhari
csendes tag
válasz
Fehér Mancs #11072 üzenetére
Szuper. Köszi
-
zz13zolika
csendes tag
Sziasztok.
Megtudja valaki mondani, hogyan lehet kikapcsolni az excelbe (2007, win7) ezt a figyelmeztetést? Figyelem
A megnyitás a saját szerverünkről történik.
Nagyon idegesítő kerestem mindenhol, de nem sikerül kikapcsolnom, és minden egyes hivatkozás megnyitásakor felugrik. Naponta százszor.
Előre is köszönöm.
Üdv:
Z. -
TNT
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #11076 üzenetére
Először is köszönöm a gyors választ.
m.zmrzlina
1. igen külön fájl
2. Igen, ez a cél. Gyakorlatilag a hibás neveket szeretném a segédtáblában szereplő névre cserélni.Delila_1
>Úgy vettem, hogy mindkét füzetben az első lapon vannak az adatok.
Igen az elsőn vannak.>Nem írtam bele hibakezelést arra az esetre, ha a főtábla.xls-ben nem szerepel a segédtábla.xls valamelyik adata.
Ez sajnos előfordulhat. Ha nem találja meg akkor azokat hagyja figyelmen kívül.>Továbbá nem tudom, a főtáblában melyik "a főtábla adott mezője", ahova át kell másolni a segédtábla B oszlopában található értéket.
Ha pl. a főtábla A7-mezőjében van találat akkor épp ezt az A7-et kell lecserélni.Remélem válaszoltam minden kérdésre.
-
Delila_1
veterán
Írtam egy makrót, de több dolog tisztázatlan. Úgy vettem, hogy mindkét füzetben az első lapon vannak az adatok. Nem írtam bele hibakezelést arra az esetre, ha a főtábla.xls-ben nem szerepel a segédtábla.xls valamelyik adata.
Továbbá nem tudom, a főtáblában melyik "a főtábla adott mezője", ahova át kell másolni a segédtábla B oszlopában található értéket. A makró a megtalált adat sorának a B oszlopába írja a segédtábla B mezőjét.
Ha ezeket a dolgokat tisztáztuk, megmondom, mi(ke)t kell átírni a makróban, és egyáltalán hogy kell alkalmazni. Ha nem leszek itt, biztosan kisegít valaki.
Sub Javit()
Dim talal As Variant, usor As Integer, sor As Integer
Dim nev, szam
Sheets(1).Select
usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
For sor = 2 To usor
nev = Cells(sor, 1): szam = Cells(sor, 2)
Windows("főtábla.xls").Activate
Sheets(1).Select
talal = Columns("A:A").Find(nev, LookIn:=xlValues).Row
Workbooks("főtábla.xls").Sheets(1).Cells(talal, 2) = szam
Next
End Sub -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #11076 üzenetére
Na jó (Mea maxima culpa) az első kérdés fölösleges volt.
Hiába az a k...va diklekszia
-
m.zmrzlina
senior tag
Két kérdés.
1. A főtábla és a segédtábla egy munkafüzet két különböző munkalapja, vagy két külön fájl? Gyanítom a második.
2. találatkor a főtábla adott mezőjét a Ez azt jelenti, hogy azt a cellát kell átírni a segédtábla adott sor, B oszlop elemére amiben a találat volt? Tehát, hogy még érthetőbb legyen (vagy még zavarosabb) Ha a főtábla A5-ben megtalálom a melléktábla A5 értékét akkor a főtábla A5 felveszi a melléktábla B5 értékét?
-
TNT
csendes tag
Egy kis segítséget kérek.
Adott egy főtábla.xls és egy segédtábla.xls.
A feladat mindössze annyi, hogy a segédtábla első oszlopában lévő elemeket keresse végig a főtábla első oszlopán és találatkor a főtábla adott mezőjét a segédtábla 2. oszlopában lévő elemére cserélje ki.
Ha Visual basic kód lenne a megoldás akkor kérlek azt is írjátok meg, hogy azt hol és hogyan tudom használni.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fehér Mancs #11072 üzenetére
Sokkal egyszerűbb, mint az én megoldásom. Annyit viszont tévesztettél, hogy a végén -2 helyett -1 kell.
zhari magyar Exceljéhez
=OFSZET($A$2;0;OSZLOP()*2-1) -
zhari
csendes tag
Köszi. Értem, működik.
-
zhari
csendes tag
így sajnos nem jó.
-
Delila_1
veterán
-
zhari
csendes tag
és az AA oszlop utáni hivatkozásoknál, hogyan kell módosítani a képletet?
-
zhari
csendes tag
Delila_1
Köszönöm. (+1 köszi, hogy külön írtad így már értem is) -
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #11060 üzenetére
Nem figyelted, hogy az első sor nem a következő oszlopból veszi a 2. sor értékét – csak a B oszlopban –, az oszlopra történő hivatkozás cellánként nő eggyel.
-
-
zhari
csendes tag
Sziasztok!
Egy hivatkozási problémám lenne:
A1-be szeretném A2 értékét, B1-be C2-ét, C1-be E2-ét, D2-be G2-ét és így tovább. De ezt nem tudom "meghúzni".
Hogyan tudnám ezt megcsinálni fgv-kel. (indirekt vagy cella fgv.?) -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #11048 üzenetére
Csodálkoztam volna, ha egyformán értjük a dolgot.
-
-
varsam
őstag
válasz
bugizozi #11045 üzenetére
Pl ha a dátumok az A1-től kezdődnek, akkor egy külön oszlopba berírod, hogy =hónap(A1) Ezzel megkapod a hónap számát. Ez után egy külön lapon 1-től 12ig egymás alá leírod a hónapszámokat, majd szumhatöbb függvénnyel összeadod a hozzájuk tartozó értékeket.
szumhatöbbnek pedig összegtartomány a számok oszolpa, kritériumtartomány a hónapszámok oszlopa, kritérium pedig az adott hónapszám az új lapon.
Delila_1 és Fire/SOUL/CD
Az a baj, hogy van olyan hely, ahol egymás alatt 3 sor egyesítve van, hogy jobban látsszon nyomtatásban, viszont van ahol kell mind a 3 sor, mert egymásból számolnak. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy szép nagy táblázatot aminek egyik oszlopában vannak dátumok (2011.08.09), a másikban pedig számok. Olyan kimutatást kellene csinálni amiből hónapokra (január, február...) lebontva látszanak az összegek. Ez még annyira nem is lenne vészes, viszont a dátumok össze-vissza vannak
meg lehet ezt valahogy oldani, vagy csak úgy ha sorba rendezzük a dátumokat?!
Előre is köszönöm!
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #11043 üzenetére
Ez csak akkor igaz, ha a további oszlopokban is össze vannak vonva hármasával az oszlopok.
Szerintem a nem nevet tartalmazó sorokat jobbra kellene tolni egy cellával, a nevek oszlopában pedig minden így keletkezett "lyukat" fel kellene tölteni a fölötte lévő értékkel. Akkor lehet rendezni. A két újonnan bevitt név karaktereit a háttér színére állítanám.
A jobbra toláshoz segít a Ctrl és a plusz billentyű.A "lyukak" feltöltéséről volt már itt szó, a Ctrl+g kulcsszóval meg lehet találni.
-
válasz
varsam #11042 üzenetére
Annak a 3 cellának az összevonása nem kivitelezhető? Mert ha igen, akkor ugyanúgy tudnál sorba rendezni, mint hagyományos esetben. Mondjuk egy kis képet (ha nem is valós adatokkal vannak feltöltve a cellák) dobhatnál, abból pontosan látszana, hogy mi is a helyzet és nem lenne félreérthető a dolog...
-
varsam
őstag
Tudok úgy sorban rendezni egy táblát, hogy minden egymás alatt lévő 3 cellát egynek vegyen?
Szóval az 3 csoportba vannak a cellék, elsőbe név, alatta kettőbe pedig tulajdonságok, mellettük lévő cellákba számolások vannak, és szeretném név valamint számolások értékük alapján sorba rendezni őket, úgy hogy a tulajdonságok és értékek a megfelelő helyen maradjanak.
Lehet ilyet csinálni? Ha értitek amit szeretnék. Mivel idő közben változnak az értékek, illetve bekerülnek majd új nevek is, ezért nem jó az, hogy rögtön sorrendben viszem fel a dolgokat az elején, hanem utána is kéne rendezni tudni. Képzeljetek el egy árlistát. A nevek mellett nem lehetnek tulajdonságok, mindenképp alul kell lenniük. -
-
Koczka
tag
válasz
Apollo17hu #11037 üzenetére
.
-
Koczka
tag
válasz
Apollo17hu #11037 üzenetére
Köszönöm.
Hihetetlen hogy néha hogy föl tud pumpálni ez az excel. -
Koczka
tag
Üdv.
Excel 2003 > beírom a kis cellácskájába hogy 0805 erre ö okosabb kiríja, hogy 805 ?
-
Jucus84
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11034 üzenetére
Na, addig játszottam, amíg sikerült. Elkezdtem az egészet elölről és így már jó.
Köszönöm mindenkinek. -
-
Jucus84
csendes tag
válasz
Apollo17hu #11032 üzenetére
Köszi, ezt is próbáltam, de így betömöríti szorosan egymás mellé mind a 6 oszlopot és nem tudom széthúzni. Olyan, mintha az első osztásvonalon belül lenne az összes oszlop.
Ez nem az én napom... -
Jucus84
csendes tag
Sziasztok!
2010-es excel-ben készítek diagramokat. Rögtön az első sorban egymás mellett dátumokat vannak, alattuk különböző értékek. A dátumokat félévenkénti bontásban vannak, mindig az adott hó utolsó napját jelölik (pl. 2009.06.30, 2009.12.31, stb...)Akármit csinálok a diagramon az év stimmel, viszont pl. 2009.06.30 helyett 2009.07.01-et hoz. Mintha nem a táblázatból venné az értékeket, hanem csak simán, 6 havonkénti bontásban beírja a dátumokat.
Segítsen valaki, hogy lehet átállítani, hogy azokat a dátumokat mutassa, amiket én beírok a táblázatban.Köszönöm: Judit
-
kovy79
őstag
válasz
m.zmrzlina #11021 üzenetére
Azon csináltam és tökéletes!
Köszi szépen! -
kovy79
őstag
válasz
m.zmrzlina #11019 üzenetére
Aha, értem, köszi. Arra gondolsz, hogy a "ő"-t keresse az Excel, majd cserélje le az "ő" betűre?
Így az egész táblában mindenhol le lesz cserélve? -
kovy79
őstag
Valaki szaki tudna segíteni a gondomban?
Egy ismerős telefonjából kimentettem az sms-eket .csv formátumban, amit ugyebár szépen meg is nyit az Excel, de az ékezetes karakterek megjelenítése nem az igazi.
A karakterkódolást lehet utólag valamivel módosítani? Esetleg egyéb ötlet? -
b.bone
senior tag
válasz
Delila_1 #11010 üzenetére
Szia,
Ne haragudj, hogy értetlenkedem, de megkérdezhetem, hogy hogyan?
A help-ben azt találtam, hogy a DATE-et a mögötte lévő zárójelben adjuk meg. pl. DATE(2011,10,11), de ebben az esetben, hogyan adom meg úgy, hogy mindig a mai nap legyen? Illetve, hogy nem kell hozzá zárójel?
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Segítsetek kérlek, mert megőrülök a dolgo miatt
.
A lényeg, hogy két táblát szeretnék összehasonlítani, ezért létre szeretnék hozni ún. kulcsokat, amik állnának egy egyedi kódból és egy dátumból. Ezeket az összefűz függvénnyel raknám össze. DE.
Az egyik táblázatnál simán megy, a következő formátumban lesz a sorhoz tartozó kulcsom: 2011.02.01.8827
Ezzel szemben a másik munkafüzeten lévő táblázatban ha ugyanin a dátumot és a kódot összefűz függvénnyel össze akarom húzni, egy nyavajás számot ad. Egyszerűen nem tudom, hogy mit kellene átállítani, hogy a dátumot ne alakítsa át. Borzasztóan idegesítő...
-
Delila_1
veterán
válasz
b.bone #11005 üzenetére
A tól-ig tartományt így határozhatod meg a feltételes formázásnál:
=AND(E1>=TODAY();E1<=TODAY()+7)
Látod, a zárójelbe nem kell a nulla érték.
Szerk.
Az utolsó példádnál a mai napot, és az ezt követő 7. napot akarod formázni?
Akkor =OR(E1=TODAY();E1=TODAY()+7) a képlet.A feltételes formázásokat az Excel a bevitel sorrendjében hajtja végre. Ha elsőként a felső képletet adtad meg mondjuk sárga háttérrel, ez fog érvényesülni, mert a második képlet szintén a mai, és a +7 napi dátumot tartalmazó cellákat formázná meg. Itt az első parancs az érvényes, nem az utolsó, mint a katonaságnál.
Végrehajtja a többi formázó képletet is, ha nem ugyanazokra a dátumokra vonatkoznak.
-
b.bone
senior tag
Sziasztok,
Azt próbálom elérni, hogy az Excel kiszínezzen nekem cellákat, ha azokban a dátum egyhéteb belül van, vagy már múlt idő.
Ezért Conditional formatting-ban a következő feltételeket adtam meg:
=$E3<=TODAY(0)
Ilyenkor pirosra színez, de sajnos akkor is kiszinezi a cellát, ha nincsen benne semmi.
Ha esetleg valahogy egy idő periódust adnék meg (mondjuk elmúlt egy hónap) akkor az üres cellákat nem színezné igaz?A másik feltétel, ha a dátum a következő egy héten belül van. Mivel jöttem rá, hogyan kell idő intervallumot megadni ezért hekkeltem egy kicsit:
=$E3>TODAY(0) Sárgítja
=$E3>TODAY(0)+7 Vissza fehéríti, és ez a magasabb prioritású...de jobban érezném magam, ha benyalna valami hasonlót:
$E3>TODAY(0) to TODAY(0)+7
$E3>TODAY(0) - TODAY(0)+7
$E3>TODAY(0) AND $E3<TODAY(0)+7Tud valaki segíteni ebben?
-
Delila_1
veterán
Az összesítő lap F oszlopában az INDIREKT(F$1&"!A:G") függvény adja meg az FKERES függvény keresési tartományát, a B1ny lap A:G oszlopát.
Az F1 cellában van a lap neve, ahol keressen.A következő oszlop indirekt függvénye a G1 cellában szereplő lap (B2ny) A:G tartományában keres.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest