Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tevfik
tag
Ismeri valaki a VateraPST tömeges termék feltöltő programot?
Van lehetőség benne ki és be importálni " csv " adatbázist.
Meg akartam duplikálni a termékeimet. Egy darab sablon terméket elkészítettem majd fogtam és exportáltam. Kaptam egy CSV. fájlt amit excel megnyitottam bemásoltam az első sort a 2.,3. és így tovább. Vissza olvastattam importáltam és tökéletesen láttam a felvitt termékeket.
A termékleírás pedig tele lett kusza jelekkel "" -> ...-> --'.--" és hasonlókkal. Amikor az első sablont készítettem akkor a program HTML-s szövegszerkesztőjét használtam. Le lehet fixálni a termékleírásos mezőt, cellát hogy ne változzon benne semmi, még ha hozzá se piszkálok akkor sem?
-
poffsoft
veterán
válasz
csferke #13092 üzenetére
Sajna nincs, úgy néz ki.
Pedig nekem is megkönnyítené az életemet ....Delila_1: az a * 1 nagyon szép volt!
Én csak ezeket buta és lassú konverziós fv-eket tudtam volna ajánlani:
Range("A1").Value = CSng(Range("C3").Comment.Text) + CSng(Range("C4").Comment.Text)
vagy:
Range("A1").Value = CInt(Range("C3").Comment.Text) + CInt(Range("C4").Comment.Text)Szöveg számmá: Konverziós függvények
-
-
bugizozi
őstag
Hello!
Ha a cella megjegyzésébe csak számot írok, akkor azzal tudok számolni, vagy azt csak szövegként ismeri?
pl:
C3 megj: 10
C4 megj: 10Range("A1").Value = Range("C3").Comment.Text + Range("C4").Comment.Text
Az A1 cellában azt szeretném látni, hogy 20, viszont most azt látom hogy 1010
Köszönöm!
-
q13579
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #13091 üzenetére
Itt a mintafile:
http://data.hu/get/4807257/Munkafuzet20.xlsx
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
A #13032-ben feltett Word-al kapcsolatos kérdésemre senkinek nincs ötlete?
-
-
q13579
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #13089 üzenetére
Szia!
Először is nagyon köszönöm a segítséget!
Másodszor.
A gond éppen az, hogy pl az 'a' nevű munkavállalónak több sora is lesz, mégpedig annyi, ahány napot ő dolgozott. Viszont a munkanap oszlopban adott hónapban MINDIG ugyanaz az érték szerepel, ami azt reprezentálja, hány munkanap is van a tárgy hónapban.
A te megoldásoddal az lesz a gond, hogy a számított mezőben összeadja az összeget és munkanapok számát és ebből képez hányadost. A munkanapok számát viszont nem kellene összeadni
.
-
q13579
senior tag
válasz
föccer #13087 üzenetére
Így van.
Mindenkinek minden nap más fizetés, mondjuk teljesítménybér.
Tehát ez rekordonként változó érték, míg a munkanapok száma egy statikus érték, amely minden rekordba belekerül egy hónapra vonatkozóan ugyanolyan értékkel.
Ha ezt az értéket a kimutatástáblába beszúrom úgy, hogy az átlaga jelenjen meg, akkor ugye megkapom azt a napszámot, amely rekordonként rögzítve lett.
Tehát pl. Kiss Mihálynak van 2010. januárra 10 sora (ennyit dolgozott), amelyben eltérőek a bérösszegek. (minden nap más bért kapott). Viszont ezekhez a sorokhoz tartozik még egy érték, a 22, mert ennyi munkanap volt januárban.
A kimutatástáblában szeretném látni Kiss Mihály egész január havi bérét (ugye ez sima összesen) és a munkanapok számát (22) (Itt meg megadom, hogy ennek az oszlopnak az átlaga szerepeljen). Ha azt akarom megtudni, hogy mennyi volt az egy munkanapra jutó átlagbére Kiss Mihálynak, akkor 22-vel kellene elosztanom, ezt viszont jelen tudásom szerint nem tudom excel-ben megtenni, mert a számított mező az összesen fizetést fogja elosztani az összesen munkanapok számával.
Én azt szeretném, hogy a 22-vel osszon, ne a 22 X 10 (ennyi sor van ugyanis a példa szerint).
Ez kivitelezhető valahogyan?
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
A következő, kimutatástáblával kapcsolatos kérdésem lenne. Érdekes feladat, én nem jöttem még rá a megoldásra.
Adott egy lapított, alaptábla, amelyben minden embernek minden hónapra vonatkozóan fel van sorolva a bére. Minden emberhez tartozik egy felettes, ez is meg van egy oszlopban, minden rekordban.
Egy negyedik oszlop tartalmazza az adott hónapra vonatkozó munkanapok számát. Ez ugye szintén minden rekordnál szerepel, attól függően, melyik hónapról van szó.
A kérdés az, hogy kimutatástáblában hogyan lehetne egy külön (számított) oszlopban megjelenítenem, hogy pl adott munkavállalónak, vagy felettesnek mennyi volt adott hónapban az EGY NAPRA JUTÓ BÉRE.
Ugyanis, ha átlagértékként rakom be a kimutatástáblába a munkanapok számát, attól még a számított mező nem az átlaggal fog számolni sajnos.
Nem tudom világos-e a probléma, nagyon nagy segítség lenne egy jó ötlet.
Előre is köszönöm.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #13084 üzenetére
A HOL.VAN megadja az oszlop sorszámát, a KARAKTER átalakítja az oszlop betűjelére. Ehhez csak annyit kell tudni, hogy az A karakter ASCII értéke 65.
A KARAKTER függvény a paraméterében megadott számot alakítja betűvé.
Szerk.: szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #13082 üzenetére
H2-be: =KARAKTER(HOL.VAN(G1;A1:E1;0)+64)
G3-ba: =HA(DARABTELI(INDIREKT(H2&":"&H2);G2)>0;"van";"nincs") -
m.zmrzlina
senior tag
Van egy ilyen táblázatom.
G1-ben listás adatérvényesítéssel kiválaszthatók a fejléc elemei. Azt szeretném, hogy ha G2-be beírok egy számot akkor mondjuk G3-ban megjelenjen, hogy a G2-be írt szám benne van-e a G1-ben kiválasztott elemmel jelölt oszlopban. Én DARABTELI()-vel gondoltam megoldani de nem tudom megadni a változó tartományt a f-nek.
-
Lord Zyx
csendes tag
Kedves Delila_1, és tisztelt föccer!
Rendkívül hálás vagyok a segítségetekért.
Nagyon köszönöm!
Tisztelettel,
Lord Zyx -
föccer
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #13079 üzenetére
Jah, én még 2003-as excelt használok.
Akkor marad a segédoszlopos megoldás. Annál egyszerűbb nem lesz.
üdv, föccer
-
Delila_1
veterán
válasz
föccer #13074 üzenetére
Még egyszerűbb, ha egy új oszlopba beviszel egy képletet: =A1 & "" (feltételezve, hogy az adat az A1 cellában kezdődik). Ezt lemásolod az eredeti adatok mellé, majd kijelölöd, másolod (Ctrl+C). Ráállsz az eredeti A1 cellára, Irányított beillesztés, Értékként.
A segédoszlopot ezután törölheted. -
Lord Zyx
csendes tag
válasz
föccer #13071 üzenetére
Ehh
, viszont felmerült egy másik gond:
Ezt a táblázatot el kell küldenem feldolgozásra, ahol egy általam nem ismert rendszer készíti elő a táblázat adatait nyomtatásra. Ha a táblázatban függvényhivatkozás van, akkor biztos, hogy a függvény által behivatkozott értékek megmaradnak?
Értem ezt úgy, hogy esetleg nem lehetne-e az értékeket valahogy inkább átemelni a megfelelő (2.) táblázat megfelelő soraiba, ahol azok ugyanúgy (mint az 1. táblázatban) ki vannak írva?
(Remélem érthetően írtam...)
Segítségedet előre is köszönöm...
u.i.: A két táblázatot akár egy munkalapra is össze tudom hozni, ha ez az információ jelent valamit az ügy érdekében...
-
Ramius
őstag
Tudtam én, hogy kínosan egyszerű lesz a válasz. Köszönöm.
-
föccer
nagyúr
válasz
Ramius #13072 üzenetére
Üss elé a szóközt és akkor nem fogja automatán átformázni dátummá.
Vagy miután egyszer átformázta, akkor szöveg formátumot fog neki adni. Ekkor nem kell meglepődni, hogy átírja a cella értékét, simán újra be kell gépelni és elvileg akkor már nem fogja megint átírni.
De a legegyszerűbb, ha írsz elé egy szóközt.
üdv, föccer
-
Ramius
őstag
Üdv. Kérdésem -gondolom- rémesen egyszerű, én mégse jöttem rá a válaszra eddig. Tehát: milyen cellaformázással tudnám rávenni az excelt, hogy a beírt "6-18" értéket ne vegye dátumnak, és ugyanígy jelenítse meg? Ez ugyanis nyitvatartási idő lenne
-
föccer
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #13067 üzenetére
Nem értem ezt a felirat szűrést. Egy képet be tudnál szúrni, hogy hogy néz ki a tábla, és hogy milyen végeredményt szeretnél elérni?
üdv, föccer
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
föccer #13066 üzenetére
Segédoszloppal autoszűrő nélkül is megy, ha a kérdéses oszlopot beviszem az Érték mezőbe és az Összegzés alapját Összegre állítom. Innen egy Értékszűréssel megoldható.
Arra gondoltam, hogy a Feliratszűrésben is meg lehet adni többszörös feltételt csak én nem jövök rá, hogy hogyan.
-
föccer
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #13064 üzenetére
Simán állítsd be a legfelső sorra az autoszűrőt, és ott válaszd az egyéni szűrést, ahol 2 feltételt tudsz megadni akár és akár vagy kapcsolóval.
Ha ez is kevés, akkor csinálj egy segédoszlopot, amiben valamilyen HA() függvénnyel kiíratsz egy számot, attól függően, hogy milyen kombinációt akarsz megjeleníteni. Ezután csak erre a számra kell rászűrnöd autószűrővel.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Lord Zyx #13063 üzenetére
Természetesen a B1-be beírt függvényt utána le kell másolni a második táblázatban olyan hosszan, amilyen hosszan a keresést el akarod végeztetni.
Egyébként meg lesd meg a súgóban az fkeres() leírást. Onnan ki tudod vadászni, hogy pontosan hogyan is kell alkalmazni.
üdv, föccer
-
m.zmrzlina
senior tag
Van egy kimutatásom, abban egy oszlop amiben a következő 4 értékeket vehetik fel az elemek:
"0"
"no"
telefonszám pl a köv. formátumban 301110000
emailcímSzeretnék egy szűrést csinálni ami csak a telefonszámok sorait jeleníti meg. Feliratszűrővel egyenként ki tudom szűrni mindhárom felelsleges értéket (0, no, emailcím) de együtt nem megy.
Lehet-e a szűrésben valahogyan összekapcsolni több feltételt?
-
föccer
nagyúr
válasz
Lord Zyx #13061 üzenetére
Második táblázatban a B oszlopba (ha a keresett adatok az A oszlopban vanna) írd az alábbi függvényt:
=fkeres(A1;[első táblázat adat tartománya];2;0)
Azt nem írtag, hogy a két táblázat ugyan azon a munkalapon van-e vagy valamilyen másikon, vagy egy egészen más munkafüzetben. Amikor a függvény írásánál ehhez a részhez érsz, akkor egérrel egyszerűen "keretezd be" a kérdéses tartományt, és az excel automatán beírja az adott tartományi hivatkozást. Annyit kell még megtenni, hogy rögzíteni kell a tartományt.
Ez a "$" jelekkel kell elvégezni. Ha pl az első táblázat tartománya a "B1:C10" hivatkozása van, akkor ezt át kel írni a "$B$1:$C$10" formátumra. A lényeg az, hogy minden azonosító elé be kell tenni egy dollár jelet.
üdv, föccer
-
Lord Zyx
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Nekem óriási segítség lenne, nektek lehet bagatell.
Egyáltalán nem vagyok az excel függvényei terén jártas, de legkésőbb mai nap éjfélig meg kell oldanom egy problémát, mert ha nem akkor... (hála az elfuserált feladatleosztásnak) Mindegy.Az alábbival küzdök:
Van két táblázat az alábbiak szerint:
1.
a - 1
b - 2
c - 3
d - 42.
a -
a -
b -
c -
c -
d -
d -
d -A második tábla a, b, stb adataihoz kellene hozzárendelni az első táblázatban szereplő megfelelő értékeket, annyiszor, ahányszor a 2. táblázatban szerepel.
Lehet, nagyon primitív a kérés, és létezik egyszerű megoldás, de a pánik miatt nem jövök rá. Óriási segítség lenne, ha segítenétek.
-
VGYke
addikt
válasz
Apollo17hu #13055 üzenetére
Ráadásul ez a pdf ott fityeg valahol a fontos mentett dolgaim között elég rég óta
(anno kerestem is a folytatását, de nem találtam).
Köszönöm! -
Apollo17hu
őstag
válasz
föccer #13056 üzenetére
Ezt a jegyzetet 7 éve írta egyetemi tanárom, minket ebből oktattak. Azóta már kibővítve, könyvbe foglalva kiadták, valószínűleg ezért tűnt el szinte teljesen a netről. (Az első oldalát le is vágták, ahol a szerző és a cím szerepel...)
-
föccer
nagyúr
válasz
Apollo17hu #13055 üzenetére
Save as...
Egy ilyen leírást kerestem már évek óta
üdv, föccer
-
VGYke
addikt
válasz
Apollo17hu #13052 üzenetére
Hopsz, olyan hosszan írtam előző hozzászólásomat, hogy közben Te is írtál. Viszont a megoldást még mindég nem értem.
-
VGYke
addikt
válasz
Apollo17hu #13050 üzenetére
Apollo17hu: Ezt nem értem. Nem vagyok profi. Tudnál írni róla bővebben?
Tehát az alapkérdés az, hogy ha véletlenszámot állítok elő egy excel makróban, az miért mindég ugyan az az érték az excel első indításakor, az indítási helytől (otthon, munkahely, op. rendszer, office, stb.) függetlenül? Makró példámban indításnál 16, bezárásnál 14.
Másold be az Auto_Open, Ato_Close mintámat egy tök üres excelbe, meglátod.bandus: a véletlen szám soha nem lesz 1!
-
Apollo17hu
őstag
válasz
bandus #13051 üzenetére
A szorzói jók, mivel az Rnd függvény intervalluma [0...1[, vagyis az 1-et nem tartalmazza. A felszorzás után pedig veszi az egészrészét, tehát ez rendben van. Azt hagyta ki, hogy a kódba egy külön sorba bele kell írnia a Randomize parancsot, ami "ténylegesen" véletlen számokat fog eredményezni. Ez a kulcsszó azért van elkülönítve az Rnd függvénytől, hogy hiba esetén könnyebb legyen a tesztelés. (Az Rnd függvény miatt minden egyes tesztelésnél más-más értékek jöhetnének ki, de így ki lehet kommentelni a Randomize kifejezést, ami a tényleges véletlenszerűsítést végzi.)
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Ismét megakadtam egy primitív makrós feladattal, tudnátok segíteni?
Makróm:
Sub Auto_Open()
indit = Int(Rnd() * 23)
MsgBox indit
End SubSub Auto_Close()
vege = Int(Rnd() * 27)
MsgBox vege
End SubTehát azt szeretném, hogy megnyitásnál generáljon 0-22 közötti egész számokat, bezárásnál 0-26 közötti egész számokat.
Nos, ha ezt a makrót tartalmazó munkafüzetet megnyitom, minden egyes alkalommal indit=16 és ha nem csinálok semmit, bezárásnál mindég vege=14.
Véletlen számként indításnál állandóan 16, bezárásnál 14 -
Winner_hun
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #13047 üzenetére
Scroll Lock lett benyomva pár órája, köszönöm.
-
válasz
Winner_hun #13046 üzenetére
Ablakfelosztás van vagy be van kapcsolva a Scroll Lock
-
Winner_hun
félisten
Nyilakkal való lépkedéskor miért nem a mellette levő cellába ugrik a program? Egy egész oszlopnyit arrébbgörgeti a dokumentumot, a kijelölés viszontmarad az eredeti cellán.
-
yoogie
aktív tag
Sziasztok!
Erre valaki esetleg?
-
VGYke
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #13042 üzenetére
Még nagy hirtelen csak annyit: plagizáltam egy midi fájl lejátszás makrót. Ebben van játszás, leállítás, de nincs benne a 64-bit
Hát ha valaki hasznát veszi...
Private Declare Function mciExecute Lib "winmm.dll" _
(ByVal lpstrCommand As String) As Long
Sub PlayMIDI()
MIDIFile = "xfiles.mid"
MIDIFile = ThisWorkbook.Path & "\" & MIDIFile
mciExecute ("play " & MIDIFile)
End SubSub StopMIDI()
MIDIFile = "xfiles.mid"
MIDIFile = ThisWorkbook.Path & "\" & MIDIFile
mciExecute ("stop " & MIDIFile)
End Sub -
VGYke
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #13042 üzenetére
Nagyon köszönöm hogy írtál! Eddigi ügyeket szabadidőnben, a munkahelyen kreáltam. Most otthon akartam volna folytatni és éppen a hajamat téptem, hogy itthoni próbálkozásnál, Office 2010 (64bit) alatt mi a baj ezzel: Private Declare Function PlaySound Lib.... a "PtrSafe" titokra soha nem jöttem volna rá! A többit majd holnap próbálom, dolgozóba kell menni reggel.
-
Private Declare PtrSafe Function PlaySound Lib "winmm.dll" _
Alias "PlaySoundA" (ByVal lpszName As String, _
ByVal hModule As Long, ByVal dwFlags As Long) As Long
Private Sub Play_Click()
Const SND_ASYNC = &H1
Const SND_FILENAME = &H20000
WAVFile = "D:\test.wav"
Call PlaySound(WAVFile, 0&, SND_ASYNC Or SND_FILENAME)
End Sub
Private Sub Stop_Click()
Call PlaySound(vbNullString, 0&, SND_ASYNC Or SND_FILENAME)
End SubMegjegyzés
A deklarációba bekerült nálam a PtrSafe, mert x64-es a rendszerem. 32 bites rendszernél nincs rá szükség. -
VGYke
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #13040 üzenetére
Kösz a választ! Azért ennyire nem vagyok profi, mint írtam a makrót kigugliztam, tehát nyilvános helyről loptam.
1. ASYNC, SYNC megoldás nem jó, ezt kérdés feltevésem előtt is kipróbáltam. Addig "lefagy" = nem válaszol az excel, amíg véget nem ér a lejátszás, egyébként ez így utólag logikus.
2. Kísérletezni fogok vele.... bár ettől jóval kevesebbhez is kevés vagyok...így belegondolva próba nélkül fog egy "diiing" hangot adni, de holnap kipróbálom.
Egyébként azért örültem meg ezen makrónak, mert nem csak tréfának jó, hanem bizonyos makró események hanggal történő jelzésére is. Szinesíthet, ha valakinek van kedve ezzel szórakozni.
Még egy makrós kérdés: VB hogyan lehet nagyon egyszerűen megoldani azt, hogy ha fut egy makró, gomb, egérgomb megnyomásra, mozdításra fejeződjön be? -
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Találtam a neten egy jó kis makrót, Auto_Opennel vagy bármivel alkalmazva, jó kis tréfákat, egyebeket lehet vele megoldani:
Private Declare Function PlaySound Lib "winmm.dll" _
Alias "PlaySoundA" (ByVal lpszName As String, _
ByVal hModule As Long, ByVal dwFlags As Long) As LongConst SND_SYNC = &H0
Const SND_ASYNC = &H1
Const SND_FILENAME = &H20000Sub PlayWAV()
WAVFile = "Hang.wav"
WAVFile = "Elérési út\" & WAVFile
Call PlaySound(WAVFile, 0&, SND_ASYNC Or SND_FILENAME)
End SubSzóval, futtatva lejátszik egy Hang.wav nevű fájlt, tök jó. Viszont addig játszik, amíg vége nincs a wav-nak, játszik akkor is, ha bezárjuk az excelt. Hogyan lehetne leállítani?
Egy kis kiegészítés: Állítólag nem minden környezetben fut, ezt így lehet megtudni:
If Not Application.CanPlaySounds Then
MsgBox "Sorry, sound is not supported on your system."
Exit Sub
End If -
kreiszdavid
csendes tag
Üdv!
abban kéne a segítségetek:Hivatkozással megtudtam csinálni hogy egy képet megjelenítsen az excelben. Ha képletmásolással lehúzom akkor csak mindig ugyanazt az egy képet mutatja. Nekem az volna a jó ha mindig a sorban az alatta lévő elérési útját mutatná és akkor az a kép jönne fel hivatkozáskor ami a szöveghez tartozik. A mappában a képek neve megegyezik a cellákban lévő szöveggel
képek elérési útja:
c:\Képek\munka\cipők\szállás u\BAI12AB5141GR.JPGköszi
-
Delila_1
veterán
válasz
attiati #13036 üzenetére
Újra átolvasva a kérdésedet, valóban nem kell a +1.
Nem szükséges, hogy a képlet a mellette lévő oszlopra hivatkozzon, de a balra mellette lévő oszlopban legyenek bármilyen adatok ahhoz, hogy dupla kattintásra végig lemásolódjanak a képletek. Ameddig van adat, addig lesz másolat.
Most, hogy kiveszed a +1-et, működni fog a duplaklikk, mert a másik lehetőség, hogy az aktuális oszlopban legyenek folyamatosan valamilyen adatok, képletek.
-
-
csferke
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #13034 üzenetére
Sima szövegként vannak feltüntetve a dátumok, de minden más megoldás is számításba jöhet.
-
-
csferke
senior tag
Szasztok!
Igen, igaz ez nem Excel téma de sajna a Word fórumon hiába tettem fel a kérdést. Tehát megpróbálom itt is hátha tud valaki segíteni.
Word 2007
A szövegben szerepel 2 dátum óó/nn/hh/éééé formában. Van-e lehetőség és hogyan lehet kivitelezni, hogy ha az 1. dátumot megváltoztatom akkor automatikusa változzon a 2. is.
Az automatikus változás -31 nap kellene, hogy legyen. Értelemszerűen változnia kell a nn/hh/éééé-nek.óó/nn/hh/éééé
1. dátum 07/23/02/2012
2. dátum 18/23/01/2012Az óó a 2.-ban állandó csak az elsőben változik de ezt nem kell figyelembe venni a dátumnál.
köszi
-
sziasztok!
van két táblázatom, egy 60k soros mailcímekkel, beosztásokkal, stb.
van ennek egy kivonata, 500 soros, ahol viszont csak az emailcímek adottak. hogyan tudnám megoldani, hogy az 500 soros táblázatban a megadott emailcímekhez tartozó pl. munkahelyet valamilyen fv kitöltse, azaz megkeresse az óriási táblázatban ugyanezt a mailcímet tartalmazó sort, és annak az éppen szükséges oszlopát átmásolja. azért lenne jó, mert így nem kellene egyenként megkeresni a mailcímeket... vlookup fv-el nem nagyon akar összejönni
köszi a segítséget
-
-
SecMan
csendes tag
XML adatok szerkesztése Excel-el (2003)
Amit meg kellene oldalom:
egy xml-t importálni, szerkeszteni, majd exportálni xml-ben.
Amíg az xml-be nem került ismétlődő adat, addig működött is.
Ráadásul az ismétlődő elem darabszáma is változó elemenként, ezért nem csinálhatom azt, hogy c1,c2, magyarul annyi oszlop, ahányszor előfordul egy elemben.Tudnátok valami támpontot adni, hogy alakíthatnám olyanná, amit Excel is megeszik?
A forrás:
<root>
<elem>
<a></a>
<b></b>
<c></c>
<c></c>
<c></c>
<c></c>
<d></d>
</elem>
<elem>
...
</elem>
...
</root> -
Delila_1
veterán
válasz
attiati #13024 üzenetére
Ilyesmi kell hozzá:
=MAX(INDIREKT("A"&SOR()+1&":A"&SOR()+$C$1))
ahol az összegek az A oszlopban vannak, és a C1-be írod be, hány szám maximumát akarod kiszámoltatni. Pl. C1=5. A B2-ben megadott képlet az A3:A7 max értékét adja, lehúzva a képletet a B10 az A11:A15-ét.
Egyébként nem kell végighúzni a képletet. Mikor beírtad az elsőt, a cellán állva a jobb alsó sarkában lévő kis fekete négyzetre klikkelsz duplán, és az végig másolja addig, ameddig a tőle balra lévő oszlopban valamilyen adatot talál, vagy addig, ameddig a saját oszlopában van adat.
-
attiati
veterán
Van az elmúlt 1000 napra minden nap egy számom, ami folyamatosan változik véletlenszerűen fel és le.
A legelső naptól kiindulva kiválasztom egyesével a számokat és végignézem. Azt szeretném kideríteni, hogy a következő például 75 napban mekkora volt a legnagyobb kilengés felfelé és lefelé a kiinduló naptól kezdve. Ha megvan, akkor átugrok a 2. napra és az azt követő 75 napot vizsgálom.
Ezt egyszerűen meg tudom csinálni a min, max függvénnyel, és ha megvan a min. max érték, akkor leosztom a kiinduló értékkel, és megvan a százalékos elmozdulás. És végighúzom a függvényt, így mindig a következő 75 napot vizsgálja.
Ha végeztem mind a 925 nappal (ugye a 926. naptól már ugyanazt a 75 elemű mozgó idősort vizsgálom, mint a 925. napon), akkor szeretném optimalizálni a számítást.
75-ről növelném vagy csökkenteném a vizsgált mozgó időszak napjainak számát. És ki szeretném számolni minden számú mozgó időszakra (10 naptól egészen 400 napig az összes variációra).
Elég unalmas lenne mindig eggyel hosszabb időszakra végighúzni a képletet 400 féleképpen.
Erre szerintetek van valami egyszerű megoldás, vagy csak manuálisan lehet?
(a valóságban jóval nagyobb mintáról lenne szó, mint a példában)
(szeretném optimalizálni az időszak napjainak számát, és megtalálni azt a hosszúságú időszakot, ami mellett max. 10,11,12… 500 %-os elmozdulás volt) -
poffsoft
veterán
If Not IsError(Application.WorksheetFunction.Match(Cells(i, 1), Range(Cells(i + 1, 1), Cells(10, 1)), 0) Then Application.WorksheetFunction.Match(Cells(i, 1), Range(Cells(i + 1, 1), Cells(10, 1)), 0)
legalábbis gugli szerint
az előző kérdésemre senki semmit?[link]
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #13020 üzenetére
Erre gondoltam, köszi!
-
VGYke
addikt
Magamnak válaszolok, de hátha valaki tudja a megoldást.. Az a baj, a VB kiakad a vasúti sínnél (hiányzik).Átírtam a fentieket (gondolkodás nélkül, primitíven):
Do While Application.WorksheetFunction.Match(Cells(i, 1), Range(Cells(i + 1, 1), Cells(10, 1)), 0) = True
A Do While -ba írtam már mindent: "most: TRUE, előbb>0; isnumeric(), stb", nem hathtja meg. A Vasúti sínnél kiakad. -
válasz
#83216640 #13018 üzenetére
Tartományban lévő számok szorzása egy számmal
Nyilván, hogy csökkentsd, így 1-nél kisebb számmal kell szoroznod, pl ha 1%-al csökkentenéd, akkor 0,99-el -
törölt tag
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne. Van egy oszlop, x cellával, random számokkal, azt szeretném ha az oszlopban lévő számok értéke csökkenne x%-al. Hogy tudom kivitelezni? -
poffsoft
veterán
válasz
Delila_1 #13011 üzenetére
Megoldottam a magyar képletek angolra konvertálását.
Nem elegáns, de működik :
(a feltételes formázás passziválását is lassan megoldom)Public Function ToI(ByVal SStr As String) As String
'
' Formula To International Makró
' By poffsoft
' 2012.02.26.
'
ActiveWorkbook.Excel4IntlMacroSheets(1).Range("A1").FormulaLocal = SStr
ToI = ActiveWorkbook.Excel4IntlMacroSheets(1).Range("A1").Formula
End Function1 darab "nemzetközi makrólap" beszúrása kell a munkafüzetbe, annak egyetlen celláját használjuk...
SStr pedig a :
ActiveWorkbook.Sheets(SourceSheetIndex).Range(SourceCell.Address).Formulamegj.: Amíg az Excel4IntlMacroSheets(1) - re a nevével hivatkoztam, valamint amíg az ActiveWorkbook -ot nem szúrtam elé, nem működött
Viszont a mai kérdésem:Hogyan lehet azt figyelni, hogy az aktív cellában szerkesztették a megjegyzést?
Konkrétan azt kellene csinálni, hogy ha szerkeszti valaki a megjegyzést, a megjegyzés utolsó sorát kellene az aktuális dátumra cserélni ami elvileg igy néz ki:
"Modified: 2012.02.27." -
VGYke
addikt
Sziasztok! Meg tudnátok mondani, hogy az alábbi primitív makrórészletnek mi lehet a baja?
Dim i
For i = 1 To 9
Cells(i, 3) = Application.WorksheetFunction.Match(Cells(i, 1), Range(Cells(i + 1, 1), Cells(10, 1)), 0)
Next i
Szóval: Van pl. A1:A10 tartomány, adatokkal. Excel képlettel B1-be írja bele =Hol.van(A1;A2:A10;0) értékét, B2-be=Hol.van(A2;A3:A10);0);stb. Mit rontok el? -
cousin333
addikt
Bocs, hogy nem válaszoltam, nem voltam gépközelben. De látom, sikerült megoldanod a problémát. Igen, azt az oldalt én is ismerem, sőt, tulajdonképpen én is onnan néztem ki anno.
Az a helyzet, hogy ennek a képletnek a legnagyobb rákfenéje, amivel te is találkoztál: alapvetően nem mindegy, hogy a forrásadatok (X és Y) függőlegesen, vagy vízszintesen vannak-e, az eredményt (az együtthatókat) függőlegesen, vagy vízszintesen várod-e illetve, hogy a tizedes elválasztód pont, vagy vessző...
-
tevfik
tag
Üdv!
Egy webáruházba xml fájlt csinálok tömeges feltöltésre és a következő problémám akadt!
Az admin felületen manuálisan lehet felvinni a képeket.
Tehát az én esetemben így nézz ki : 146_1.jpg
Viszont előzőleg vdb exportáltam csv-t és ezt a stuktúrát kaptam a képekkel.
C:\Users\Felhaszáló\Desktop\2012/146_1.jpg
Ha ezt másolom a cellába- a webáruház nem tudja értelmezni. Hogyan lehet csoportosan levágni az első felét?
C:\Users\Felhaszáló\Desktop\2012/146_1.jpg
C:\Users\Felhaszáló\Desktop\2012/146_2.jpg
146_1.jpg
146_2.jpgígy tovább, folytatva. Több mint 5000db termék
Köszönöm!
-
Delila_1
veterán
válasz
Mannon #13003 üzenetére
Nekem van, mert megírtam.
Sub Érték_beillesztése()
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues
Application.CutCopyMode = False
End SubEzt a makrót a personalba vidd be (több leírást találsz itt róla a fórumon). Mikor bevitted, az Excelben Alt+F8-cal előcsalod a makrókat, kiválasztod a listából (ha van több is), és az Egyebeknél gyorsbillentyűt rendelsz hozzá.
Működés: Kijelölöd és másolod (Ctrl+C) a tartományt, oda lépsz, ahova az értéket be akarod illeszteni, és megadod a bill. kombinációt.
-
Mannon
tag
Üdv,
Tudja valaki, hogy van-e billentyűkombináció arra, hogy cella irányított beillesztése értékként.
Nekem a sok helyen írt ctrl+alt+v nem mükszik @-ot ír.Köszi előre is, bár kétlem hogy lesz.
Pussza
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3291
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest