Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
plaschil
üzenetére
For i = 1 To SorokSzama
If Cells(i, 5) = 72 Then
If Cells(i, 4) = "5415" Or "5415B" Then
If Left(Cells(i, 2), 2) = "ez" Or Left(Cells(i, 2), 2) = "az" Or _
Left(Cells(i, 2), 4) = "emez" Or Left(Cells(i, 2), 4) = "amaz" Then
'történjen valami
Else
'történjen valami más
End If
End If
End If
Next -
Pá
addikt
A legördülő menü méretét lehet valahogy állítani?
Most úgy néz ki, hogy 28 elemből lehet választani, de amikor rákattintok a legördülőre, akkor egyszerre csak 8-at látok ebből. Jó lenne, ha egyszerre láthatnám az összeset, hogy ne kelljen scrollozgatni.
-
plaschil
aktív tag
válasz
plaschil
üzenetére
Úgy tűnik mintha nem lehetne megadni több feltételt egy if-ben. Érdekes. Na de ha így nem megy, akkor megírom minden feltételre egyesével az if-et azon nem múlik. Viszont akkor azzal az akadállyal kell megküzdenem, hogy meg kell vizsgálnom, hogy pl. "XXX"-el kezdődik-e egy adott cella tartalma.
-
plaschil
aktív tag
válasz
zsotesz81
üzenetére
Köszönöm azóta rájöttem. Most azzal szenvedek, hogy végigmegyek az egyik oszlopon (E) és megnézem hogy az értéke 72. Ha annyi akkor nézze meg hogy ugyanabban a sorban a (D) oszlopban ez az érték van-e: 5415 vagy 5415B. De nem működik. Az első IF az megy.
For i = 1 To SorokSzama
If Cells(i, 5) = 72 Then
If Cells(i, 4) = "5415" Or "5415B" Then
Ide kell még 1 feltétel (B) oszlop tehát (i, 2) ez* Or az* Or emez* Or amaz* -zal kezdődik (!)
End If
End If
NextHát kb. ennyi.
-
-
plaschil
aktív tag
válasz
plaschil
üzenetére
No azt hiszem ezt megoldottam. További problémák merültek fel: fel szeretném vetetni makróval, hogy az egy oszlopban lévő 4 db szűrési feltételnek megfelelő sorok legyenek szűrve. Hogy egyszerűbb? Ha felvetetem, vagy ha megnézem hány soros a fájl és IF-el megcsinálom? Csak azért mert pl. 2 feltételnél még működik (makró rögzítésnél) de 4-nél már nem.
ActiveSheet.Range("$A$1:$FM$5909").AutoFilter Field:=2, Criteria1:= _
"=szoveg_1*", Operator:=xlOr, Criteria2:="=szoveg_2*", Operator:=xlOr, Criteria3:="=szoveg_3*", Operator:=xlOr, Criteria4:="=szoveg_4*", Operator:=xlOr
Ezzel a 4 feltétellel nem szűri le az adatokat. De ha csak 2-őt adok meg akkor igen.
Ötlet? -
plaschil
aktív tag
Üdvözletem!
Olyan makróra lenne szükségem, hogy egy felugró ablakból ki lehessen tallózni egy fájlt, amit meg kéne nyitni különböző szűrések miatt. Na én már a megnyitásnál elakadtam. A megnyitó rész xls fájlokkal tökéletesen működik, viszont nekem csv fájljaim vannak, ráadásul egy halom. Több száz megabájt. Szóval ha csv fájlt tallózok be neki, akkor kb. 2 oszlopba beírja a kb 80 oszlopot, pontosvesszővel elválasztva. Hogyan tudnám megírni úgy a kódot, hogy rendesen nyissa meg a csv-t fájlt?
-
Delila_1
veterán
válasz
kriszwells
üzenetére
Szívesen.
Persze, hogy felteheted a kérdést, legrosszabb esetben nem kapsz választ.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Estig nem leszek gépnél, de más is tud válaszolni.)
-
Ripitxx
csendes tag
válasz
poffsoft
üzenetére
Hali!! A kérdéseidre a következőket tudom mondani
Az első kérdésedre a válaszom az hogy nem mivel kiderült hogy az Oo-nak a program nyelve hasonlít M.office de a VBA nem használja ennek magam is utána jártam (de ha úgy kérdezed hogy voltam e akkora hü..... akkor a válasz az igen
)
A második kérdésedre a válaszom úgy szint nem ugyanis az Oo-nak a saját alap makróját próbáltam átírni hátha beveszi de nem jött össze
-
Delila_1
veterán
válasz
kriszwells
üzenetére
Írd át az INDEx függvényt, hogy a teljes A oszlopra hivatkozzon.
=index(A:A;B1;1)
-
-
Delila_1
veterán
válasz
kriszwells
üzenetére
Beírod a szövegeket az A200:A... tartományba.
A Testreszabás menüben az Eszközöknél találsz egy Fényképezőgép nevű ikont, azt kiteszed a többi ikon közé.
Beírod az Index függvényt egy távol lévő cellába, mondjuk az AA1-be, és ott hagyod a fókuszt. Jó széles legyen az AA oszlop, hogy teljesen kiférjen a hivatkozott szöveg.
Rákattintasz a fényképezőgép ikonra, kapsz egy szálkeresztet, amivel rajzolsz egy téglalapot az A1 cellába.
Beírod a B1-be azt a sorszámot, ahányadik szöveget először akarod megjeleníteni az A200:A... tartományból. A szövegek végén jelezheted, hányadik új szöveg következik ezután, és a B1-be ezt kell megadnod a következő szöveg megmutatásához.
Vajh' érthető-e ez így?
Kép:
http://kephost.hu/share-655D_4F2BAC92.html -
kriszwells
aktív tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Kösz a gyors választ!

Elmondom valójában mit szeretnék hátha kapok rá valami jó ötletet valakitől. Persze nem feltétlen excelbe...
Van egy saját készítésű Lapozgatós könyvre hajazó valamim, tehát 200 oldalnyi pár mondatos fejezetek, mint a szokásos lépj a x oldalra vagy az Y-ra stb.
Szeretném egy kis felületen megjeleníteni mindig az adott szöveget, amit ott el lehet olvasni, majd a végén lévő utasítás alapján vagy egy gombnyomásra, vagy az oldalszám beírásával megjelenik a következő.
E mellé jönne pluszba, és ezért gondoltam az excelre, hogy ott lehet kockadobás szimulátort csinálni. Kockadobás, Adott értékből elvesz egyet vagy hozzáad attól függően hogy nyerünk vagy vesztünk... stb.
Nem tudom érthető-e

A megjelenített szöveg mellett lenne egy állandó kisebb táblázat a 'karakter' tulajdonságaival (értékeivel) amik menetközben változnak. -
Delila_1
veterán
válasz
kriszwells
üzenetére
Az A1 képlete legyen =INDEX($A$200:$A$400;$B$1;1)
-
kriszwells
aktív tag
Kösz a segítséget az előzőekért!
De lenne még pár kérdésem:
pl. Egy táblába mondjuk A200 -tól A400-ig minden egyes cellában van egy-egy 2-3 mondatos szöveg.
Tábla elején, mondjuk A1ben szeretném megjeleníteni ezen A200-A400 cella valamelyik tartalmát, attól függően, hogy a B1-be milyen számot írok be 200-400 között? Majd Ismételt beíráskor egy újabb cella tartalmát írja ki az A1-be.Olyat lehet hogy mondjuk 10szer 10es egymás melletti cellákat egyesítem, hogy az egy cellának számítson?
-
Delila_1
veterán
Rendeld a lapodhoz a makrót. Az A oszlopba írva a B-ben lesz a dátum, a C-ben a sorszám.
Mikor törölsz az A-ból egy adatot, üres lesz az azonos sorban lévő B és C cella, a sorszámok maradnak. Ha ebbe az üres A-ba új adatot írsz, a következő sorszám lesz a C-ben.Pl. folyamatosan írtál az A1-be, A2-be és A3-ba. A C1=1, C2=2, C3=3. Törlöd az A2-t, a C2 (és B2) üres lesz. Új értéket írsz az A2-be, a sorszáma 4 lesz, amiből látszik, hogy később töltötted ki a 2. sort, mint a 3-at.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 1 Then
If Not IsEmpty(Target) Then
Cells(Target.Row, 2) = Date
Cells(Target.Row, 3) = Application.Max(Columns(3)) + 1
Else
Range("B" & Target.Row & ":C" & Target.Row) = ""
End If
End If
End Sub -
Pá
addikt
Olyat lehet esetleg, hogy ha írok egy cellába, bármit. Akkor a mellette lévőbe automatikusan beírja az aznapi dátumot. Arra kéne, hogy mondjuk egy év távlatából nyomon tudjam követni, hogy melyik cellába mikor írtam. Persze kézzel is beírogathatom mellé, de nyilván sokkal egyszerűbb lenne automatikusan.
Van egy másik kérdésem is, lényegében ugyanaz mint a fenti, csak dátum helyett sorszámot kéne mellé írjon. Ha ez segít a bejegyzéseket egymás alá írnám és sorrendben, mint egy logot. Csak minden bejegyzést kéne automatikusan számozni és dátumozni.
-
Pá
addikt
Azt szeretném, ha lenne egy mezőm excelben, ahol mindig lekérné az aktuális eur árfolyamot. Meg egy másik ahol ugyanezt usd-vel.
Gondolom web quieryvel a legegyszerűbb, de nem tudom melyik honlapról érdemes. Esetleg van olyan site, ami támogatja az ilyesmit? De egyéb megoldás is érdekel, ha van.
edit: ez már nem olyan fontos, de menő lenne, ha esetleg olyat is lehetne, hogy csinálok egy oszlopot, ahol minden sorban egy nap lenne január 1-től december 31-ig és mindig automatikusan beírná a megfelelő sorba az adott naphoz tartozó árfolyamot.
-
Ripitxx
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Hát sajnos nem igazán tudom megtenni ugyanis itt csak a lapon folytatandó műveletekhez engedi hozzá rendelni
. Lehet hogy én vagyok a balek de fúlósan nem tudom össze hozni de ha még nem említettem volna ezt a műveltetett open office-val csinálom
. Kicsit más a felépítése mint az excel-nek ami kicsit nehezíti a megoldást részemről de ha ezek után is van ötleted ,hogy kivel vagy mivel van gond vagy netalán megoldásod van azt is örömmel várom! -
Delila_1
veterán
válasz
sadams
üzenetére
Az új lapon a számok szerint rendezd a tábládat.
Ha nem fontos a sorrend, csak az, hogy ne ABC-ben legyenek az A oszlop értékei, a 3. oszlopba tehetsz véletlen számokat, és azok szerint rendezhetsz.
Szerintem nem fontos új lapra másolni, mert igény szerint vagy az A, vagy a C oszlop szerint rendezel, ennek megfelelően változik a sorrend.
-
sadams
tag
Adott egy excel tábla több száz sorral mondjuk név szerint abc sorrendben. Nem akarok ennél a táblánál változtatni a sorrenden, azonban mégis szükségem lenne a soroknak valamilyen teljesen összefüggéstelen sorrendjére:
pl.
Kiinduló állapot:
1. sor
2. sor
3. sor
4. sor
5. sorVégeredmény (pl.):
5. sor
1. sor
3. sor
2. sor
4. sorArra gondoltam, hogy kiinduló tábla végére lehetne egy oszlopot rakni ahova beírnám, azt a sort, ahova kerülnie kell a sornak és ez alapján átpakolni valahogy egy másik munkalapra, aminek eredménye az összefüggéstelen sorrendű tábla lenne, viszont nem tudom, hogy tudnám ezt megvalósítani. Van erre valakinek bármilyen ötlete?
-
Ripitxx
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm a segítséget de mivel a makrózáshoz igen csak gyökér vagyok
(ezt nem tagadom
) volna még egy kérdésem az általad adót parancsot az én dokumentumomhoz rendeltem alakítottam de valami okból kifolyólag hibát irki

If Target.Address = "$C$7" Then Range("C8:C12")= ""
Amit már egy jó ideje próbálok rájönni mi a kínja
de magamat ismerve valami primitív dolgot felejtettem el segítségedet előre is köszönöm!!!!!!!!!!u.i.:Ha gondolod és neked egyszerűbb egy sablon dokumentumot át tudok küldeni az eddigi munkásságomról.
-
dellfanboy
őstag
Elég egyszerű a kérdésem, de én még nem jöttem rá
Excelben 2007.es, hol hogy kell beállítani hogy az áramlás office színek a kitöltő és betűszínnél megjelenjenek?
Ha ráklikkelek a lap elrendezés>színek fülre akkor több színsémát lehet kiválasztani. áramlás, office, hegy stb.
Ezeket az egyedi színeket felvettem a gyorsindítósávra azonban hiába jelölöm ki a cellát és klikkelek a kitöltőszínre, ott ezek a színsémák nem jelennek meg. (persze egyéni színeknél rgb-be biztos megvannak ezek a színek)
kitöltőszínnél akarom, hogy megjelenjen egy sor pl. az áramlás színskálával.
köszi -
Delila_1
veterán
válasz
kriszwells
üzenetére
A véletlen határait így adhatod meg:
=VÉL()*(FelsőHatár-AlsóHatár)+AlsóHatár
Az alsó, és felső határok értékeit 1-1 cellába írhatod be, és azokra hivatkozhatsz a képletben.
-
válasz
kriszwells
üzenetére
Ez alapján, nem lesz nehéz kivitelezni a dolgot.
-
poffsoft
veterán
válasz
kriszwells
üzenetére
http://office.microsoft.com/hu-hu/excel-help/vel-HP005209229.aspx
Ha segít...Delila: Köszönöm.
Ha a
public sub Inc(ByRef ArgumentI%)
ArgumentI%-át írom a főrutinhoz public-nak, akkor a mindig aktuális argumentumra fog ez hivatkozni?
Vagy tévúton járok? -
kriszwells
aktív tag
Excelben szeretnék szerepjátékhoz (asztali) egy egyszerűbb rendszert, ami a megadott számokból dobja ki az eredményt, ehhez lenne szükségem pár függvényre, ha tudtok mondani.
pl. Adott számot (amit beírok) megszorozza egy 1,00 és 1,99 (véletlen) közötti számmal kiadja az eredményt - azaz véletlenszámot generálljon 0 és 100 között
másik:
hogy ezt a véletlen számot úgy generálja, hogy adott értéktől függően generáljon mondjuk 1-10 között vagy 10-20 között - (érthetőbben: 10 oldalú kockával dobva minél nagyobbat dob/írok be annál magasabb 10es skálából generálja a véletlenszámot)
Ha valami nem érthető akkor konkrétabban is leírom.
Ezekre valami megoldás?!

Kösz!
-
Delila_1
veterán
válasz
Ripitxx
üzenetére
Beviszed az érvényesítéseket. Vegyük, hogy az első az A1 cellában van, ettől függ a következő érvényesítés listája. A második érvényesítés a B1-ben van. További, az előzőeket figyelembe vevő érvényesítések vannak még a C1 és D1 cellákban.
A munkalaphoz rendeled az egysoros makrót, ami törli a B1:D1 tartományt, ha változtatod az A1 értékét.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then Range("B1:D1") = ""
End SubÉrtelemszerűen módosíthatod az "$A$1"-et az indító cellád címére, és a "B1:D1" tartományt a törlendő cellákéra.
-
WGW
csendes tag
Sziasztok Mesterek!
Problémám, amelyben a segítségetekre szorulok:
Több munkalapos excelben dolgozom és az egyik munkalapon (A) adatokat kell kinyernem másik munkalapok (X,Y,Z) adott celláiból. Az FKERES függvény kitűnő volna számomra, de "kézzel" kell beállítanom, hogy mikor dolgozzon X,Y v. Z munkalapról. Az A munkalapon azonban tudok olyan oszlopot létrehozni, ami megállapítja és kiírja, hogy X,X v. Z, de ezt a munkalapnevet valahogy ebből a cellából kellene kiolvasnia az FKERES függvénynek.... na ez nem megy sehogy.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
poffsoft
veterán
válasz
bugizozi
üzenetére
Másképpen : hogyan lehet olyan sub-ot létrehozni, ami az argumentumában megadott változót külön értékadás nélkül ( i%=Inc(i%) ) tudja megváltoztatni úgy, hogy a szülő kódban, a sub visszatérése után is megmaradjon az új érték.
Lehet, keresnem kellene valami irodalmat a vba alapjairól

-
Ripitxx
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Nos ez elég hülyén fog ki jönni de valójában ez egy készülékek adatait csoportosító adat táblázat amit korlátozót számítástechnikai félszeres híján calcal kel megoldani. De pontosabban ez úgy tudom leírni hogy vannak készülék amelyek paraméterei, adatai és tulajdonságai éltérőek, viszont a hozzátartozó rész egységek ugyan azok vagy hasonlok is lehetnek, és hogy ezeket az adatokat egy szerűbb legyen kezelni létre hoztunk egy adat tábla gyűjteményt lista elrendezésben amelyben az adót készüléket kiválasztva a hozzátartozó egységre szűkíti a választékot amivel továbblehet szűkíteni az azt követő kivitelezéseket. Nos mivel ezt elég sűrűn és elégé változómódon használjuk ezért a hibák kiküszöbölés konkrétan ha egy másik készüléket választunk ne maradjanak ott az előző tartozékok adatai hanem legyen üres tisztában vagyok hogy ezt egy sima HA() függvénnyel elehet intézni, csak sajnos az emberi tényezőt figyelembe véve nem biztos hogy ö is tisztában hogy hogyan működik ezért keresek olyan megoldást amelyek készülék váltásnál azonnal üresre váltja a hozzárendelt cellák adatait hogy még véletlenül sem maradjon benne marhaság!!!
És ez a rövidebb változat!!
-
Delila_1
veterán
válasz
Ripitxx
üzenetére
Nézd meg pl. a 10159-es kérdést, és a választ rá. Az üressé válást úgy oldhatod meg, hogy az első, érvényesítést tartalmazó cella egyes értékeihez üres tartományt rendelsz.
Pl. az érvényesítés lehet gyümölcs és zöldség. Írsz egy tartományt, ami a gyümölcsök neveit tartalmazza, és a tartomány neve gyümölcs. Kijelölsz egy üres tartományt, aminek zöldség nevet adsz, de nem írsz bele adatokat.
Az A1 cellában választhatsz a két tartományból. A B1 cella érvényesítése ez legyen: =INDIREKT(A1). Mikor az A1-ben a gyümölcs-öt választod, a B1 érvényesítésében megjelennek a gyümölcsök nevei. Az A1-ben a zöldséget választva üres lista lesz a B1-ben.Mire jó ez?
-
Ripitxx
csendes tag
Hali ujra fogalmaztam a kérdés mivel az előző igencsak érdekesre sikeredet hát ha így tudtok segíteni (vagy megérteni)

Létre hoztam egy táblázatot amiben a cellákban (A1;A3;A5....) listák szerepelnek amelyekhez más oszlopok celláira mutatnak (C2;D3;E4;...)amikhez munka lapokat rendeltem(Munkalap 1,2,3,4,...) ha az első cellában egy adót tartalomra kattintok akkor a következőnél már csak az adót hozzárendelt adataihoz férek hozzá és így tovább. Arra lenék kíváncsi hogyan tudnám beállítani azt hogy az első cellában lévő listán mást választók akkor a többi cellában lévő értékek adatok, listák űresőseké váltsanak AZONNAL (a HA függvény bizonyos okokból nem a legjobb megoldás).

ennél pontosabban és részletesebben csak kérés re írom le mert igencsak hosszadalmas!!

-
Ripitxx
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!!!!
Egy kis segítséget szeretnék kérni exel-el kapcsolatosan.

Adót egy cella amihez több oszlop adati hozzá vannak rendelve lista szerűen
ha választok a listáról akkor a következő cellánál már csak az adót oszlop adatai vannak hozzárendelve és így tovább a probléma a következő ezt úgy kéne kivitelezni hogy ha az első cellánál változtatom a kijelölést akkor automatikusan szegye ki az azt követő cellából a régi adatot hogy az üres legyen.
Bocs pontosítok a lista rendszer kész csak az első cella módosításkor a következő cellában az előző hozzárendelésből maradnak bent az adatok.

-
Wolfan
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy rejtélyes hiba kapcsán.
(bocsánat ha korábban volt már róla szó de sürgős lenne és nincs időm keresgélni)Adott egy excel 2003-as tábla ami teli van egész számokkal,egyszerű összeadásos, kivonásos, szorzásos, osztásos képletekkel.
Van egy bosszantó vélhetőleg kerekítési hiba amikor az összeadás után egy számjeggyel eltér az eredmény. pl.: összead 5 cellát - amelyekben szintén képlettel kapott eredmény van - és az összeg vége mondjuk 3 helyett 4-re végződik.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
poffsoft
veterán
válasz
bugizozi
üzenetére
Ennek örülök

Közben meglett a hiba: a cells().addcomment előtt, ha van már comment a cellában, törölni kell a cells().comment.delete- vel.
Csak nem tudtam értelmezni a hibaüzenetet (valami "object (_Global) failed" volt)...Viszont kommenttel kapcsolatosan újabb kérdés: hogyan tudom a comment szövegdobozát átméreteztetni vele úgy, hogy a teljes tartalom látszódjék benne? Az A1 cella commentjéhez ugyanis pár sort még hozzáfűzök, azt írom a B1-be, de az új sorok nem látszanak, mert kicsi marad az ablak magassága?

p.s.: amúgy valamiért a te rövidített kódodat nem fogadja el, nekem így működik (persze lehet, itt meg az volt a baj, ha a scope1.comment volt üres (IsNothing)?):
Set scope1 = Sheets("Sim training").Cells(MyMonthAr(MyMonth) + MyRow, 4 + MyCol)
Set scope2 = Cells(cr1, cc1)
sText = scope1.Comment.Text & vbLf & Text1 & vbLf & Text2 & vbLf & Text3
If Not IsNothing(scope2.Comment) Then scope2.Comment.Delete
scope2.AddComment sText -
Delila_1
veterán
Az 500 sorra eddig is jó volt, most átírtam, hogy annyi oszloppal számoljon, ahány van.
Sub átrendez()
Dim sor%, usor%, oszlop%, uoszlop%, sor1%, WS2 As Worksheet
Set WS2 = Sheets("Munka2")
usor% = Range("A1").End(xlDown).Row
uoszlop% = Range("IV1").End(xlToLeft).Column
sor1% = 2
For sor% = 2 To usor%
WS2.Cells(sor1%, 1) = Cells(sor%, 1)
For oszlop% = 2 To uoszlop%
WS2.Cells(sor1%, 2) = Cells(sor%, oszlop%)
WS2.Cells(sor1%, 3) = oszlop% - 1
sor1% = sor1% + 1
Next
Next
End Sub -
varsam
őstag
Üdv,
Excel 2007-ből hogy tudok úgy txt-be exportálni, hogy én állítsam a szövegjelölő, mezőhatároló karaktereket?
-
poffsoft
veterán
Üdv!
Most az lenne a kérdésem, hogy egy cellának a "Comment" megjegyzés ablakát hogyan tudom egy másik cellába átmásolni makróban? Vagyis nem az egész cella kell, hanem a megjegyzés ,megjegyzésként

köszi

-
Delila_1
veterán
Sub átrendez()
Dim sor%, usor%, sor1%, WS2 As Worksheet
sor1% = 2
For sor% = 2 To usor%
WS2.Cells(sor1%, 1) = Cells(sor%, 1)
WS2.Cells(sor1% + 1, 1) = Cells(sor%, 1)
WS2.Cells(sor1% + 2, 1) = Cells(sor%, 1)
WS2.Cells(sor1%, 2) = Cells(sor%, 2)
WS2.Cells(sor1% + 1, 2) = Cells(sor%, 3)
WS2.Cells(sor1% + 2, 2) = Cells(sor%, 4)
WS2.Cells(sor1%, 3) = 1
WS2.Cells(sor1% + 1, 3) = 2
WS2.Cells(sor1% + 2, 3) = 3
sor1% = sor1% + 3
Next
End Sub -
shiz
csendes tag
-
Delila_1
veterán
A Munka2 lapra viszi át az adatokat. Feltételezem, hogy a másolandó lapon a címsor alatt, a 2. sorban kezdődnek az adatok.
Sub átrendez()
Dim sor%, usor%, sor1%, WS2 As Worksheet
sor1% = 2
For sor% = 2 To usor%
WS2.Cells(sor1%, 1) = Cells(sor%, 1) & " 1"
WS2.Cells(sor1% + 1, 1) = Cells(sor%, 1) & " 2"
WS2.Cells(sor1% + 2, 1) = Cells(sor%, 1) & " 3"
WS2.Cells(sor1%, 2) = Cells(sor%, 2)
WS2.Cells(sor1% + 1, 2) = Cells(sor%, 3)
WS2.Cells(sor1% + 2, 2) = Cells(sor%, 4)
sor1% = sor1% + 3
Next
End Sub -
shiz
csendes tag
Üdv!
A következőben kérnék segítséget:
Ezt kellene makróval átalakítani:
_____1 _2 __3
Alma 10 70 100
Körte 30 90 40ilyenné:
Alma 1 10
Alma 2 70
Alma 3 100
Körte 1 30
Körte 2 90
Körte 3 40Előre is köszi a segítséget.
A makró azért kell mert sokszor kellene megcsinálni és több száz soros táblákról van szó. -
erich85T
csendes tag
válasz
tpopity
üzenetére
Szia!
Elég gyakran használnám, alapvetően az a baj, hogy több ezer soros táblázatot kellene összefésülnöm efféle módon és nagy segítség lenne ha már így létre tudnék hozni egy eredménytáblát két munkalapról avagy két táblázatról.
A "kézimunka" végülis nem baj ha sok, csak valamiféle olyan módszer kell, ami két táblázat összefésüléséből létrehoz egy harmadik különbségtáblázatot.
-
erich85T
csendes tag
Különbségtábla elképzelésemre valakinek van még valami ötlete? Nagyon Szenvedek vele :S
Az elképzelésről a kép itt:
muszakitanacsado.hu/kepek/kulonbsegtabla.jpgVálaszokat előre is köszönöm!

-
VásRló
tag
Sziasztok.
Van egy adatlista.
Az adat formátuma: 1 850413
Ez azt jelenti, hogy az illető 1985.04.13-án született.A kérdésem az lenne, hogy át lehetne-e alakítani ezt a kódot dátumra, az 1-est és szóközt meg eltüntetni.
-
poffsoft
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Delila, Fire, köszi.
Egyelőre sikerült működésre bírnom, elég szedett-vetett kód, de a táblázatot elkészítette
-
lajszer
tag
Hali!
Szeretnék egy darts-kiszámolós táblázatot csinálni excelbe.
Olyat, hogy tudnék megcsinálni, hogy ha pl 60 marad, akkor egy másik cellába ez jelenjen meg (D20 D10) és ez mindig változzon, van erre valami függvény? Vagy egy külső, másik táblázatból, be tudnám olvastatni? Úgy gondolom hogy abba beleírom 180-tól, ezeket az ún. kiszállókat, tehát ez egy két oszlopos, kb. 180 soros táblázat, és akkor innen kéne beolvassa. -
-
Delila_1
veterán
válasz
poffsoft
üzenetére
Tulajdonképpen a függvények nevét szeretnéd két nyelven ismerni. Ahhoz itt egy segítség
-
Delila_1
veterán
válasz
poffsoft
üzenetére
Makrólap:
Megírod a szép, működő képletet. Lapfülön jobb klikk, Beszúrás | Nemzetközi makrólap.
A képletet, és az(oka)t a cellá(ka)t, ami(k)re hivatkozik, átmásolod a makró lapra.
A képletet tartalmazó cellán állva a cellában a magyar, a szerkesztőlécen az angol megfelelője látszik. -
erich85T
csendes tag
Sziasztok!
Itt mindig olyan segítőkész emberkékre találok, remélem mostani kérdésem is válaszra talál majd. A feladat a következő lenne: Adott két táblázat (munkalap), és a két táblázat különbségét kéne venni, ezt egy haramadik táblázatba (munkalapra) kéne tenni. Erre érdemes makrót írni, vagy valamit tud ezzel az excel kezdeni egyszerűen is?
pl: adott A és B táblázatból készítünk egy C táblázatot mely AB különbségeit tartalmazza.
(A) táblázat (oszlopokat kötőjellel választom el):
a - 2 - 3
a - 3 - 7
b - 1 - 2
b - 3 - 4(B) táblázat:
a - 2 - 3
a - 3 - 7
b - 3 - 2
b - 3 - 4
c - 1 - 1(C) eredmény táblázat:
b - 1 - 2
b - 3 - 2
c - 1 - 1Úgy is felfoghatjuk, hogy olyan program kell, ami azon adatokat teszi be egy táblázatba amely adatból adott A vagy B táblázatban csak az egyikben szerepel, tehát aminek a másik táblázatban nincsen párja.
Várom az ötleteket, illetve megoldásokat. Köszönöm előre!
)) -
poffsoft
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Elvileg járvány van, uh. szigorúan vedd a kezelést!!! félóránként ismétlés szükséges!

Itt pont az a lényeg, hogy a makrón kívülről (a munkalapról) lehessen módosítani a kivánt képletet, ez meg sajna (nem annyira sajna) magyar. Azt már megtaláltam, hogy a makróban angol név kell. Meg valami olyasmit is, hogy ilyen esetben egy nemzetközi makrólapot kell létrehozni, arra bemásolni először a képletet, és onnan másolni be a célcellába, de ez konkrétan tök kínai nekem..
-
bugizozi
őstag
Egy kis exceles poén

-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát sajnos nem jó így sem. Beszúrni rendesen beszúrja word-be. Na mindegy lehet csinálok a a makró végére word-be szövegcserét ha más nem lesz.

-
válasz
poffsoft
üzenetére
Makróban mindig a függvények angol nevét kell használni, akkor a Formula is jó lesz, minden esetben. Ez esetedben annyit jelent, hogy nem DARABTELI, hanem COUNTIF
UI: Azt hittem a kávéhiány, de úgy látszik le fogok padlózni(fáj e fejem, ver a wasser), valami vírus garázdálkodik bennem. Sebaj, kell vírusirtót szereznem, az majd helyretesz (3dl forraltbor, 1 dl pálinkával)

-
-
poffsoft
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi,
részsiker van, a hibát megtaláltam, csak a megoldást nem tudom:
Szóval, bonyolultabb a képlet, mint a minta, és azt hiszem az ";" okozza a gondot .
Ez a végleges képlet (stringben tárolja a K10 cella):
'=E20+DARABTELI(G20:AK20;"O")
Ha a ";"-t kitörlöm, már működik a beillesztés, csak a képlet hibás úgy.
Erre mi a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ötlet?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

)
. Lehet hogy én vagyok a balek de fúlósan nem tudom össze hozni de ha még nem említettem volna ezt a műveltetett open office-val csinálom
) volna még egy kérdésem az általad adót parancsot az én dokumentumomhoz rendeltem alakítottam de valami okból kifolyólag hibát irki

))
Fferi50