- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.zmrzlina
senior tag
Nem mondom, hogy minden tekintetben végleges megoldás de első körben úgy tűnik működik.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim cella As Range
Dim datumoszlop As Integer
Dim maradekos As Integer
maradekos = (Target.Column Mod 2)
Select Case maradekos
Case Is <> 0
datumoszlop = Target.Column - 1
Case Is = 0
datumoszlop = Target.Column
End Select
If Not Application.Intersect(Target, Range(Cells(3, datumoszlop), Cells(18, datumoszlop + 1))) Is Nothing Then
For Each cella In Range(Cells(3, datumoszlop), Cells(18, datumoszlop + 1)).Cells
If Not cella.Address = Target.Address And Target.Value <> "" Then
If cella.Value = Target.Value Then
MsgBox Target.Value & " erre az időpontra nem osztható be!"
Target.Value = ""
Exit Sub
End If
End If
Next
End If
End SubÉn a te munkafüzeted B:C oszlopát érvényesítéssel együtt lemásoltam rendre D:E, F:G ...stb-be a dolgozók tartományt pedig áthelyeztem. Teszteld, ha gond van jelezd!
-
radam
csendes tag
Sziasztok!
Azt megtudom oldani képlettel, hogy ha az egyik cellának az értékét változtatom, akkor ahhoz hozzárendelje a változtatás napját? (Pl.: ma beállítom az értékét, akkor a szomszédos cellába rögzüljön a mai nap, viszont holnap másik értéket állítok be neki, ekkor a szomszédos cella dátuma is változzon a módosítás napjának megfelelően?
Köszönöm.
-
pitman
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #11393 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom.
-
félisten
válasz pityeszka #11394 üzenetére
Egy képet, dobjál, hogy lássam mi a szitu, és akkor megadom a megfejtést...
(Bár abból a képletből (HA() függvény) illene rávezetődni a megoldásra)Messss
Megsasolom, bár Nekem Office 2010 x64-em van... Az egyik gyári táblát legenerálom, abban van egy rakás lekérdezés, aztán megnézem...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Messss
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #11390 üzenetére
Biztos, hogy több lekérdezés van az access-ben és azonos verziószámú az excellel.
Kipróbáltam, hogy az egyik lekérdezésből táblát készítettem és azt is sikerült áthoznom excelbe. Viszont lekérdezést nem..... -
pityeszka
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #11391 üzenetére
Pont ellenkezőleg van a táblázat vízszintesen a napok, függ. pedig regg, dél, este, átl, hideg/meleg, kabát.Még mindig ott vagyok elakadva, hogy hideg van-e vagy meleg.
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
pitman
őstag
Meg tudnátok mondani, hogyan lehet publikus konstans értékeket deklarálni?
Cellapozíciókat szeretnék eltárolni, melyek a munkalap több szubrutinjában is felhasználásra kerülnek. Szeretném, ha csak egy helyen lennének megadva, így ha módosítás szükséges csak át kell írni, és minden hol a jó értékkel megy majd a feldolgozás.
Próbálom a helpben levő minta alapján csinálni, de nem engedi, hibaüzenetet ad. -
félisten
válasz pityeszka #11389 üzenetére
Példa kedvéért A oszlopban a napok, B oszlopban reggeli-, C oszlopban déli-, D oszlopban esti hőmérsékletek vannak, akkor E1-be kerülő képlet a következő.
=HA(ÁTLAG(B1:D1)<16;"Vegyél kabátot";"Ne vegyél kabátot")Ha nem ilyen struktúrájú a táblázat, akkor a fenti képletet már tudod alakítani.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Messss #11383 üzenetére
1. biztos, hogy több lekérdezés van az access adatbázisban?
2. Azonos verziójú az Excel és az access? (pl ha 2007-es access-al készült az adatbázis, akkor 2003-as excel esetén lehetnek(és vannak) problémák ez esetben)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
pityeszka
őstag
Sziasztok.
Kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy táblázat benne a hét napjaival.Minden napnál megvan adva, hogy reggel, délben, este mennyi a hőmérséklet.Ki kell számolni a napi átlaghőmérsékletet.Ezt megoldottam a szum-átlag számítással.
Következő lépés: állapítsd meg, hogy hideg van-e vagy meleg annak függvényében, hogy az átlaghőmérséklet kevesebb mint 16°C vagy sem.Ennek függvényében pedig határozd meg, hogy kell-e kabátot venni vagy sem.Előre is köszönöm.
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
scr
csendes tag
oooohh b+.. minek fordítják le ezeket a rohadt függvényneveket ? köszi
-
félisten
-
Padam
aktív tag
válasz m.zmrzlina #11373 üzenetére
Szia!
Szuper, így már működik, köszönöm szépen!
A napok egymás után lesznek, tehát most van a B,C, szeptember 6. az D,E, stb..
Előre is köszi ezt is!
-
scr
csendes tag
Sziasztok!
van ötletetek, hogy mitől lehet ez a hiba? ugyanezt eljátszotta az előző gépemen is egyszer, aztán hiphopp magától megjavult. általános formátumban van minden oszlop, nincsenek fölös spacek, tuti hogy benne van az oszlopban a keresett érték. annál az egy cellánál kiírt eredményt sem értem, hogy honnan szedi, az az alatta lévő oszlop.. esetleg az indexmatch magyar nevét megsúghatnátok
köszi előre is -
Messss
csendes tag
ÜDV!
Egy (lehet, hogy bugyuta) kérdésem lenne...
Egy access adatbázis lekérdezéseit szeretném egy excel munkafüzet munkalapjaira áthozni külső adatként.
Azonban az access adatbázisnak csak az egyik lekérdezését tudom áthozni, a többit nem látja az excel.Kérlek segítsetek!
Köszi!
-
Delila_1
veterán
válasz Pulsar #11378 üzenetére
Kijavítottam a hibát. A htm formátumban mentett, és Excelben megnyitott fájlon futtatsd a makrót.
Sub Rend()
Dim usor%, sor%
Application.ScreenUpdating = False
Range("A:A,E:F").Delete Shift:=xlToLeft 'Oszlopok törlése
ActiveSheet.DrawingObjects.Delete 'Objektumok törlése
usor% = Range("A1").End(xlDown).Row - 1 'Felső sor%ok törlése
Rows("1:" & usor%).Delete Shift:=xlUp
Columns("A:C").UnMerge 'Összevonások megszüntetése
usor% = Range("A65536").End(xlUp).Row 'Dátum formátum
Range("A1:A" & usor%).Select
Selection.NumberFormat = "mmmm dd/"
Selection.SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Select 'Üres cellák kitöltése az A oszlopban képlettel
Selection.FormulaR1C1 = "=R[-1]C"
Columns("A:A").Select 'Érték beillesztése a képletek helyére
With Selection
.Copy
.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
End With
Range("D1:D" & usor%).FormulaR1C1 = "=SEARCH(""Rendőr"",RC[-3])" 'Képlet a D oszlopba
For sor% = usor% To 3 Step -1 'Üres sorok törlése
If Cells(sor%, 2) = "" And IsError(Cells(sor%, 4)) Then Rows(sor%).Delete Shift:=xlUp
If IsNumeric(Cells(sor%, 4)) Then Range(Cells(sor%, 1), Cells(sor%, 3)).HorizontalAlignment = xlCenterAcrossSelection
Next
Columns(4).Delete Shift:=xlToLeft 'D segédoszlop törlése
Range("A1").Select
Application.ScreenUpdating = True
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
-
Delila_1
veterán
Mented a fájlt htm formátumban. Behívod az Excelbe, és lefuttatod az alábbi makrót, amit egy másik füzetben tárolsz.
Sub Rend()
Dim usor As Long, sor As Long
Application.ScreenUpdating = False
'Oszlopok törlése
Range("A:A,E:F").Delete Shift:=xlToLeft
'Objektumok törlése
ActiveSheet.DrawingObjects.Delete
'Felső sorok törlése
usor = Range("A1").End(xlDown).Row - 1
Rows("1:" & usor).Delete Shift:=xlUp
'Összevonások megszüntetése
Columns("A:C").UnMerge
'Dátum formátum
usor = Range("A65536").End(xlUp).Row
Range("A1:A" & usor).Select
Selection.NumberFormat = "mmmm dd/"
'Üres cellák kitöltése az A oszlopban képlettel
Selection.SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Select
Selection.FormulaR1C1 = "=R[-1]C"
'Érték beillesztése a képletek helyére
Columns("A:A").Select
With Selection
.Copy
.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
End With
'Üres sorok törlése
For sor = usor To 3 Step -1
If Cells(sor, 2) = "" Then Rows(sor).Delete Shift:=xlUp
Next
Range("A1").Select
Application.ScreenUpdating = True
End SubMivel a kapitányságok nem egyformán viszik be a dátumot, az A oszlopban lesz némi változatosság.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
m.zmrzlina
senior tag
Lehet, hogy engem kiemelt ügyfélként kezel a rendőrség (eleget kerestek már rajtam ) de ha én lementem Excelbe a linken lévő oldalt (nem szövegként beillesztve hanem html-ként) akkor egy fia felesleges szóközt nem találok benne.
Na jó, a táblázaton kívül van egy pár link meg kép egyhalomban de az egyszerűen törölhető. És a dátum sem ugyanúgy van megadva minden kapitányságnál de ennyi.
-
veterán
válasz m.zmrzlina #11375 üzenetére
bocs, parancsolj itt van egy példának:
[link]és amit szeretnék belőle:
sallang nem kell, üres sorok sem a dátum egységesen éééé.hh.nn. ha lehet text cella típusba
és a szóközöl eltávolítása.
lehetséges ez?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz m.zmrzlina #11371 üzenetére
m.zmrzlina, perfag.
Elosszor is koszonom a valaszotokat.Vegul is nem titok. A police.hu-n fent leveo trafi adatokat akarom exelbe rakni. Ott egy html alapu tablazatba van rakva. Direkt, vagy sem szinte alig van ugyan az ketszer leirva, ha tobb havi eredmenyt nezunk. Vagy az eleen vagy a vegen van tobb szokoz, illetve egy egy betu el van utve.
Azert akarnam makroba, mert tobb muveletet szeretnek egymas utan elvegezni. Tehat csak bemasolom az adatokat, es kapok eredmenykent egy rendes adathalmazt. Jelen formajaban feldolgozhatatlan, ha mondjuk statisztikat szeretnek belolecsinalni. -
m.zmrzlina
senior tag
Van rá igény, de lehet a 2-es munkalapon is a dolgozók neve.
Az nem gond, ha másik munkalapon van a név mert az érvényesítésnél úgy láttam nevet adtál a tartománynak és úgy használtad. Használd a #11367-ben lévő változatot az kezeli azt a problémát, hogy csak a B3:C18 tartomány változásainál lép működésbe a makró azon kívül nem ellenőrzi az adatbevitelt.
Viszont létrehoztam egy makrót és beírtam amit javasoltál, de továbbra is enged két azonost kiválasztani.
Szerintem az lehet a gond, hogy nem a munkalaphoz rendelted a makrót. Ne azt csináld, hogy Insert>Module és oda másolod a makrót, hanem jobkatt a munkalapfülön ott Kód megjelenítése opció. Itt van leírva néhány hsz-ban, hogy hogyan kell csinálni. (köszi Delila_1 )
Illetve arra van tipped, hogyan lehetne megcsinálni, hogy, ha a következő napoknál is működjön a dolog?
A következő napok adatai hol vannak elhelyezve?
-
Padam
aktív tag
válasz m.zmrzlina #11366 üzenetére
Szia!
Van rá igény, de lehet a 2-es munkalapon is a dolgozók neve.
Viszont létrehoztam egy makrót és beírtam amit javasoltál, de továbbra is enged két azonost kiválasztani.
Illetve arra van tipped, hogyan lehetne megcsinálni, hogy, ha a következő napoknál is működjön a dolog?
Köszi az eddigi és az elkövetkezendő segítséget is!
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Pulsar #11368 üzenetére
Ha makróval szeretnéd megoldani a szóközök eltüntetését akkor próbálkozz ezzel:
Sub trimmel()
Dim cella As Range
For Each cella In Range("A1:D24").Cells 'ide a zárójelbe természetesen a saját tartományodat írod
cella.Value = Application.WorksheetFunction.Trim(cella)
Next
End Sub -
veterán
Sziasztok!
Szeretnek irni egy olyan markot, ami formaz.
Tehst be vsn egy ossze vissza formazott adat halmazom, amit egy forma vilagra kene hoznom. Eddig nem is olyan nagy gond. A poblemam ott kezdodik, hogy a 600 sorbol van egy csomo, aminel a cellakban a szoveg elott, es / vgy mogott egy vagy tobb space le van utve. Ezeket hogyan tudnam eltavolitani? -
m.zmrzlina
senior tag
Javított verzió aminek mindegy, hogy a B3:C18 tartományon kívül mit hová szeretnél beírni:
Dim cella As Range
If Not Application.Intersect(Target, Range("B3:C18")) Is Nothing Then
For Each cella In Range("B3:C18").Cells
Target.Value = ""
Exit Sub
End If
End If
Next
End If
End Sub -
m.zmrzlina
senior tag
-
m.zmrzlina
senior tag
Első körben próbáld a következő makrót a kérdéses munkalaphoz rendelni:
Dim cella As Range
For Each cella In Range("B3:C18").Cells
Target.Value = ""
Exit Sub
End If
End If
Next
End Sub -
perfag
aktív tag
válasz ArchElf #11362 üzenetére
Csak tapogatózom.
Makró van benne? Amikor összeáll egy munkafüzet a fejlesztés végén én az összes munkalapot átmásolom egy új, üres munkafüzetbe + a makró lapokat. A félbemaradt futtatások, próbálgatások valahol az Excel fájl rejtett bugyraiban otthagynak egy rakás adatot, vagy csak nagyra fújnak valami tárhelyet, szóval ez jelentős méretcsökkenést hoz.Közben találtam: ha a fájlt többen használják [itt].
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Az excel file miért nő óriásira, ha telepakolom diagramokkal?
Azt hittem csak a meta-adatokat tárolja a diagram legenerálásához...1 workbook
- 4 pivot (két ~20.000 soros forrásból):
~ 22 MB
beletesztek még 8 diagrammot (aminek az alapja a négy pivot közül az egyikből a forrásadatok)
~ 50 MB
Office 2007/2010AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Delila_1
veterán
válasz balu999 #11359 üzenetére
Lehetne jobb klikk, de az agyonvágná a gyorsmenüket.
Meg lehet még csinálni, hogy beviszel egy érvényesítést, és abból választod ki, amihez képet szeretnél megjeleníteni.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz balu999 #11356 üzenetére
Több kép esetén beszúrod a több képet, beállítod a méretüket, elhelyezed.
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Select Case Target.Address
Case "$A$1"
If ActiveSheet.Shapes("Picture 1").Visible = True Then
ActiveSheet.Shapes("Picture 1").Visible = False
Else
ActiveSheet.Shapes("Picture 1").Visible = True
End If
Case "$A$2"
If ActiveSheet.Shapes("Picture 2").Visible = True Then
ActiveSheet.Shapes("Picture 2").Visible = False
Else
ActiveSheet.Shapes("Picture 2").Visible = True
End If
Case "$A$3"
If ActiveSheet.Shapes("Picture 3").Visible = True Then
ActiveSheet.Shapes("Picture 3").Visible = False
Else
ActiveSheet.Shapes("Picture 3").Visible = True
End If
End Select
End SubA Case kezdetű sorokban azt adod meg, hogy melyik cellára akarsz duplán kattintani, az alatta lévő sorokban pedig azt, melyik kép jelenjen meg - tűnjön el a duplaklikkre.
A sort folytathatod az End Select sorig.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz balu999 #11354 üzenetére
Szúrd be a képet, tedd a megfelelő helyre, állítsd be az ideális méretet.
A laphoz kell rendelned az alábbi makrót.
Az A1 cellára duplán klikkelve eltűnik, újabb duplaklikkre láthatóvá válik a kép.Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Target.Address = "$A$1" Then
If ActiveSheet.Shapes("Picture 1").Visible = True Then
ActiveSheet.Shapes("Picture 1").Visible = False
Else
ActiveSheet.Shapes("Picture 1").Visible = True
End If
End If
End SubErre gondoltál?
[ Szerkesztve ]
-
balu999
tag
Sziasztok
Kis segítséget kérnék .
Azt szeretném elérni ,hogy ha egy bizonyos cellára kattintok akkor a táblázatban megjelenjen egy kép .
Pl. ha A1 cellára kattintok megjelenik egy kép ami ugyanabban a mappában van mint az az xls file amit megnyitottam.Köszi
-
pitman
őstag
válasz m.zmrzlina #11310 üzenetére
Igen erre gondoltam, nagyon köszönöm kipróbálom.
-
bugizozi
őstag
válasz ArchElf #11348 üzenetére
Szia,
-makró mind2 gépen alacsonyra van állítva, amin megy illetve amin nem is
-szekresztés/csatolásoknál így van megadva a két csatolt excel: \\servernev\mappa\mappa\excel.xls
-és az ucsó kérdésed... a könyvtár mappelés lesz a hibásahol nem megy ott fel van csatolva egy hálózati meghajtó (\\servernev\mappa) és azon belül van egy mappa amiben van az excel ami gyűjti az adatokat a másik két excel másik mappában
ahol megy, ott csak az asztalra van kitéve egy mappa ami a \\serverneve\mappa-ra mutat...megmondom őszintén erre nem gondoltam hogy ez befolyásolhatja a dolgot, ezért sem említettem az első hsz-omnál, sry Delia mivel én úgy gondolkodtam hogy a felcsatolt hálózati meghajtó és az asztalra kitett mappa ugyanarra helyre mutat, tehát ugyanaz a kettő ezek szerint tévedtem na mindegy, lényeg hogy mostmár tudom hogy hogyan műxik
köszönöm AE
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
ArchElf
addikt
válasz bugizozi #11347 üzenetére
Nem lehet, hogy van valamelyik táblában van makró és az egyik gépen erősre van állítva a biztonság? Linkelés rendben van (relatívvagy abszolut elérési útvonal van használva)? Könyvtár mappelés van?
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
-
Delila_1
veterán
válasz bugizozi #11341 üzenetére
Eszközök - Beállítások - Számolás lap.
Itt a "Számolás" csoportban az "Automatikus", és a "Munkafüzet-beállítások" csoportban a "Külső hivatkozásokat felfrissít" legyen bejelölve.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
office 2003
szitu: van egy excelem, amihez van 2 excel "hozzácsatolva", ahonnan összegezi az adatokat. ez úgy működik hogy megnyitom az excelt, majd utána a másik kettőt és ilyenkor elkezd dolgozni (cellák újraszámolása).
probléma: van amelyik gépen ez megy, van amelyiken nem (nem számolja újra a cellákat)
kérdés: mi lehet beállítva azon amin megy, és mi nincs azon amin nem?Előre is köszönöm a segítséget!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
félisten
Elég összetett hiba lehet, de pl tipikusan akkor jelentkezik, ha különböző verziójú excel-ben van használva a project, de a fejlesztő nem figyelt (vagy nem tudta), hogy bizonyos függvények/ActiveX vezérlők nem használhatóak ugyanúgy... Pl Office 2010 x64-ben készült, activex vezérlőket is tartalmazó project, dobhat ilyen hibát egy 2007-es Office-ban...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
radam
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne.
A probléma: van egy cellám, tele van írva szöveggel (értelmes magyar mondatok). A szomszédos cellában szeretném egy HA függvénnyel megjeleníteni, hogy egy adott szó szerepel-e a szöveget tartalmazó cellában.
Milyen függvényt kell még bevetnem? -
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #11328 üzenetére
Sikerült is.
Köszönöm.
Mindjárt találtok egy Access kérdést az Access topikban.
Ránéznétek?
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
félisten
-
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #11326 üzenetére
Vannak olyan rekordok, amik egyedül vannak, vannak amik duplák, vannak amik több ezren...
Accessben gondolkodom, hogy lekérdezéssel menne egyszerűbben.
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
félisten
Remek, létrehozni létrehoztad, szűrni már nem tudod...
Rendezés még működik? Csak dupla sorok vannak, avagy triplázás vagy még több számú előfordulás is játszik?Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #11323 üzenetére
Szia
Ez tiszta sor... de behal az Excelem ekkora adathalmaz szűrésénél...
Most nézem ,hogy ne mis 40.000, hanem 400.000 sor van.
-
Delila_1
veterán
válasz Delila_1 #11322 üzenetére
Ímé szép magyar nyelven:
Jelöljük ki a szűréshez az oszlopot vagy a tartomány, illetve lista egyik celláját.
Válasszuk az Adatok menü Szűrő, majd Irányított szűrő parancsát.
Hajtsuk végre a megfelelő műveletet:
Ha az AutoSzűrőhöz hasonlóan helyben szeretnénk szűrni a tartományt vagy a listát, jelöljük be a Helyben szűrje választókapcsolót.
Ha a szűrés eredményét máshová szeretnénk másolni, jelöljük be a Más helyre másolja választókapcsolót, majd a Hova másolja mezőben adjuk meg a cella hivatkozását.
A cella kijelöléséhez ideiglenesen elrejthetjük a párbeszédpanelt a Panel elrejtése gombra kattintva. Jelöljük ki a cellát a munkalapon, majd kattintsunk a Panel megjelenítése gombra.
Jelöljük be a Csak az egyedi rekordok megjelenítése négyzetet.A szűrt listát másolhatod (ez már tőlem).
-
félisten
Select all the rows, including the column headers, in the list you want to filter.
Tip
Click the top left cell of the range, and then drag to the bottom right cell.
On the Data menu, point to Filter, and then click Advanced Filter.
In the Advanced Filter dialog box, click Filter the list, in place.
Select the Unique records only check box, and then click OK.The filtered list is displayed and the duplicate rows are hidden.
On the Edit menu, click Office Clipboard.
The Clipboard task pane is displayed.
Make sure the filtered list is still selected, and then click Copy Copy button.
The filtered list is highlighted with bounding outlines and the selection appears as an item at the top of the Clipboard.
On the Data menu, point to Filter, and then click Show All.
The original list is re-displayed.
Press the DELETE key.
The original list is deleted.
In the Clipboard, click on the filtered list item.
The filtered list appears in the same location as the original list.
Nem lehet, hogy az IE-vel kellene megnézni? FF és társai "néha" nem szeretik az MS oldalakat...
-
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #11319 üzenetére
Hála a vállalati szabályoknak, ezt az oldalt sem érem el
-
Oly
őstag
Sziasztok
Van egy 40.000 soros táblázatom, de sok benne a duplika.
Hogyan tudnám eltüntetni a felesleges sorokat?
Kis tábláknál eddig úgy csináltam, hogy egy új oszlopban csináltam egy ilyen fgv-t:
=if(a2=a1;1;0)
Ezt követően leszűrtem a 0 értékre, ami csak az egyedi eseteket tartalmazta.Na ez 40.000 sornál már meghaladja az Excel tudását, és kiírja, hogy ez túl bonyolult, csináljak mást
Ötlet?
-
mr.nagy
tag
válasz Delila_1 #11301 üzenetére
Még is csak zaklatlak még egy kicsit!
Ebből a kódrészből:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Target.Address = "$G$5" Then Dim meret As Integer Select Case Len(Range("A6"))A $G$5 cella időközben kiderült, hogy függvényen keresztül fogja kapni az értéket, így nem működik az egész makró.
Javítható a fenti kód, ennek megfelelően?HMNote10Pro
-
Delila_1
veterán
válasz mr.nagy #11312 üzenetére
Sub Négy()
Dim sor As Integer, usor As Integer, sor_1 As Integer
sor_1 = 1
For sor = 10 To usor
If sor_1 < 5 Then
Cells(sor_1, 1) = Cells(sor, 1)
sor_1 = sor_1 + 1
Else
sor_1 = 1
sor = sor - 1
MsgBox "Ide jön a nyomtatás"
'ide jön a nyomtatás
Range("A1:A4").ClearContents
End If
Next
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
-
Delila_1
veterán
válasz mr.nagy #11309 üzenetére
Sub Tizenhat()
Dim sor As Integer, usor As Integer, oszlop As Integer, sor_1 As Integer
oszlop = 1: sor_1 = 1
For sor = 10 To usor
If sor_1 < 5 Then
Cells(sor_1, oszlop) = Cells(sor, 1)
sor_1 = sor_1 + 1
Else
sor_1 = 1
oszlop = oszlop + 4
sor = sor - 1
End If
If oszlop = 17 Then
MsgBox "Ide jön a nyomtatás"
'ide jön a nyomtatás
Range("A1:A4,E1:E4,I1:I4,M1:M4").ClearContents
oszlop = 1
End If
Next
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz pitman #11307 üzenetére
Ha erre gondolsz, akkor az ActiveSheet.Name helyett próbálj meg Sh.Name-t használni.
Így:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
MsgBox "A(z) " & Sh.Name & " munkalapon a " & Target.Row & ". sor és a(z) " & Target.Column & ". oszlop" & Chr(10) & " metszéspontjában lévő cella módosult!"
End SubNem használtam még ezt a módszert de az argumentumokból ez következik.
[ Szerkesztve ]
-
mr.nagy
tag
válasz Delila_1 #11303 üzenetére
Na még egyet segíts, aztán nem zaklatlak egy ideig!
Az A9 cellában van a fejléc, alatta az adatok. Innen 4 adatot átkellene másolni az A1,A2,A3,A4 cellába, elvégezni egy műveletet. majd a következő négy a listából+művelet és így tovább, míg van adat. Hasonlóan a nem régiben kért makróhoz.
HMNote10Pro
-
törölt tag
sziasztok!
egy kis segítségre volna szükségem, a visual basic topik elég halott, így itt próbálkozok.
ezen a linken szerepel a probléma és az a megoldás is, de nem tudtam makrónak megírni.
hasonló eset áll fenn, csak nálam 3 halmaz van több száz számmal, de ömlesztve is lehetnek, mivel be tudom utólag azonosítani, hogy melyik halmazhoz tartozott. ezeket ki tudom exportálni vesszőkkel elválasztva, és be tudom illeszteni a megfelelő helyre. majd be tudom írni a keresendő összeget, de ahogy rányomok a program futtatása gombot, hibába ütközik a "Debug.Print: Debug.Print" sorban. egyáltalán nem tudok programozni, ami nehezíti a feladatot.
a válaszokat előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
pitman
őstag
válasz m.zmrzlina #11263 üzenetére
Elnézést, hogy csak most reagálok, kicsit el voltam veszve.
Azt hiszem, hogy ezt szerettem volna. Végül megírtam makróban a vizsgálatot, nagyon köszönöm az eddigi segítségedet.Még egy kérdésem lenni az az aktuálisan megváltozó cella helyének meghatározásához.
Az általad leírt megoldás jól működik addig, amíg a cellából munkalapon belül lép ki az ember, azonban ha a szerkesztést úgy fejezi be, hogy átvált egy másik munkalapra, akkor a sor és oszlop értékeket jól adja vissza, viszont a munkanap neve már az új munkalapé lesz (így viszont a kívánt ellenőrzéseimet rossz munkalapon fogja elvégezni). Ezt hogyan lehet orvosolni? -
vjani77
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #11305 üzenetére
Köszönöm szépen úgy néz ki a szűrés elég lesz nekem.
Üdv János -
félisten
válasz vjani77 #11304 üzenetére
1. Csak makróval lehet
2. Nem tudom, hogy konkrétan mit is szeretnél kivitelezni, de lehet, hogy az autofilter/szűrés is megfelelne.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
vjani77
csendes tag
Sziasztok köszönöm szépen a segítséget a sor elrejtéssel kapcsolatban. Kipróbálom. De makró nélkül nem lehet megoldani a problémát??
Köszi a segítséget. János -
Delila_1
veterán
válasz mr.nagy #11298 üzenetére
Az adat laphoz rendeld a makrót.
If Target.Address = "$G$5" Then
Dim meret As Integer
Select Case Len(Range("A6"))
Case Is <= 40
meret = 18
Case 41 To 100
meret = 16
Case 101 To 200
meret = 14
Case Is > 200
meret = 12
End Select
Range("A6").Font.Size = meret
End If
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Viccrovat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Honor 200 Pro - mobilportré
- OLED TV topic
- Óra topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest