- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tökfey
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megoldani, hogy egy olyan munkaidő beosztást csináljak, amiben a műszakok mellett ott vannak a hozzájuk kapcsolódó bérpótlékok szorzói is. Tehát, az első sorban az szerepelne, hogy délelőtt/délután/éjszaka/stb., mellette pedig ugye az aktuális műszakra járó bérpótlékok szorzói. Na és nem akarom minden egyes alkalommal bepötyögni, hogy a délelőttre ennyi jár, a délutánra meg annyi. Az lenne a legjobb, ha elég lenne beírnom, hogy délelőtt, stb. és mellette magától beírná, hogy arra mennyi pótlék jár. Remélem érthetően, amit szeretnék...Ezt hogy lehetne megoldani?
-
petrusz82
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #10698 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, tökéletesen működik, Két napi agyalásomat oldottad meg egy csapásra!
Hálám örökké üldözni fog!
Üdv: Péter
-
-
petrusz82
aktív tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség a következővel kapcsolatban:
A lényeg, hogy a "link" szöveg eltűnjön, mint a "http://www." részben.
Ezt a felső részben úgy tudtam elérni, hogy a hivatkozás szerkesztése menüben a "megjelenő szöveg" tartalmát töröltem.
Azonban ezt a műveletet megközelítőleg 30000 esetben kéne végrehajtani.
Tehát a cél, hogy a hivatkozás elérési címe látszódjon, a link pedig nem.A segítséget előre is köszönöm!
-
sonar
addikt
válasz
ArchElf #10695 üzenetére
Van kb 100.000 mért adatom és szeretném megnézni az eloszlását.
Ha pivottal csinálok egy XY-os chartot akkor kb megkapom a Gauss görbét, csak elég hepehupás lesz mert minden adatot ábrázol.
Illetve a szórásokat is ki akarom számolni.A linkeket kösz, majd átolvasom, meg azt hiszem kicsit fel kell elevenítenem a statisztika tudományát.
-
ArchElf
addikt
Mármint excelben levő pontokból, vagy hogy képzeled el kb...? Mit szeretnél, kicsit konkrétabban?
"Csak úgy" szeretnél gauss görbét rajzolni, vagy megadott pontokra Gausst illeszteni?
AE
-
-
sonar
addikt
Meg tudja valaki mondani nekem, hogy Gauss görbét hogyan lehet rajzolni?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #10688 üzenetére
KÖSZÖNÖM
-
válasz
Fire/SOUL/CD #10687 üzenetére
A fene, balfax voltam, illet volna egy üzenetet kiírni, amikor befejeződött a "villódzás"...
Szólok is egy modinak, hogy szerkesszen bele. -
válasz
Mr.Csizmás #10686 üzenetére
Oksa, akkor ennyi lenne, felkommenteztem, ahol kell, remélem egyértelmű.
Private Function FSCD_Header_Footer_Changer()
'hol találhatóak az Excel munkafüzetek
Const MY_PATH = "D:\mrcsizmas\"
'mi a kiterjsztésük
'(ez így azért is jó, mert az xlsx fájlok is olvashatók)
Const MY_EXTENSION = "xls"
Const MY_HEADER_LEFT = "Fejlécben BALRA kerülő szöveg"
Const MY_HEADER_CENTER = "Fejlécben KÖZÉPRE kerülő szöveg"
Const MY_HEADER_RIGHT = "Fejlécben JOBBRA kerülő szöveg"
Const MY_FOOTER_LEFT = "Láblécben BALRA kerülő szöveg"
Const MY_FOOTER_CENTER = "Láblécben KÖZÉPRE kerülő szöveg"
Const MY_FOOTER_RIGHT = "Láblécben JOBBRA kerülő szöveg"
'csak a láblécek legyenek módosítva
'False értékre állítva, a fejléceket is módosíthatod
Const MY_ONLY_FOOTER = True
Dim My_WorkBook As Workbook
Application.ScreenUpdating = False
Application.DisplayAlerts = False
FName = Dir(MY_PATH & "*." & MY_EXTENSION)
Do While Len(FName) > 0
Set My_WorkBook = Workbooks.Open(MY_PATH & FName)
With My_WorkBook
For i = 1 To .Worksheets.Count
.Worksheets(i).PageSetup.LeftFooter = MY_FOOTER_LEFT
.Worksheets(i).PageSetup.CenterFooter = MY_FOOTER_CENTER
.Worksheets(i).PageSetup.RightFooter = MY_FOOTER_RIGHT
If Not MY_ONLY_FOOTER Then
.Worksheets(i).PageSetup.LeftHeader = MY_HEADER_LEFT
.Worksheets(i).PageSetup.CenterHeader = MY_HEADER_CENTER
.Worksheets(i).PageSetup.RightHeader = MY_HEADER_RIGHT
End If
Next i
.Save
.Close
End With
Set My_WorkBook = Nothing
FName = Dir()
Loop
Application.ScreenUpdating = True
Application.DisplayAlerts = True
MsgBox ("Az összes munkafüzet módosítása sikeresen megtörtént.")
End FunctionUI: Először azért készíts másolatot a módisítani kívánt fájlokról, biztos , ami biztos...
[ Módosította: Grafiqs ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #10685 üzenetére
egen
-
válasz
Mr.Csizmás #10683 üzenetére
Egy kérdésem lenne, aztán gyorsan megírom, szóval a fejléc/lábléc minden munkalapon más és más lehet. Azt szeretnéd, hogy az összes munkafüzet összes munkalapján ugyanaz legyen a lábléc?
-
perfag
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #10683 üzenetére
Bakker, ez régen működött. A 2010-ben nálam sem megy, valamit megváltoztattak.
Sőt, az innen List of all files contained within a Directory letöltött fájl is kiakad.
John Walkenbach oldalán ez nálam műxik. -
perfag
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #10677 üzenetére
Ha megvan a fájllistád: List files in a folder
Megnyithatod a fájlokat: How to open a file from VBA
És jöhet a Fire javasolta módosítás. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #10678 üzenetére
ezt akarnám elkerülni, hogy mind a 86 darabot egyenként kelljen megnyitogatni...
-
Akit érint, letölthető az MS Office 2010 első javítócsomagja:
Szervizcsomag a Microsoft Office 2010 (KB2460049) 32 bites kiadásához - MagyarSzervizcsomag a Microsoft Office 2010 (KB2460049) 64 bites kiadásához - Magyar
-
válasz
Mr.Csizmás #10677 üzenetére
1. betöltöd a munkafüzetet
2. módosítod az élőlábat/láblécet
PageSetup.LeftFooter = "Balra kerülő szöveg"
PageSetup.CenterFooter = "Középre kerülő szöveg"
PageSetup.RightFooter = "Jobbra kerülő szöveg"3. mented a munkafüzetet és bezárod
az 1-3 pontokat ismétled, szép egymás utánba megnyitva a munkafüzeteket.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv!
újabb excel kínlódás....
majdnem száz db file-ben kellene lecserélni az élőlábat....ugyanaz a szöveg mindenütt, semmi extra. hogy lehetne megoldani?
-
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #10674 üzenetére
Ha már itt vagy: a [10637]-ben kérdeztem, hogy a DATDIF miért mostohagyereke az Excelnek, erről nem tudsz valamit?
-
Az egér, meg a billentyűzet (főleg együtt), csodákra képes...
Kijelölsz egy területet/teljes sort/teljes oszlopot stb, akkor ugye a kijelölést egy vastagabb fekete vonal/keret veszi körül. Ha erre a keretre ráállsz az egérkurzorral, bal egér nyomva tartása mellett, már mozgathatod is pl. Egy pár tipp a lehetőségekről.
# egérkurzor a kereten -> kijelölés mozgatása, ha a célterület nem üres, rákérdez a felülírásra
# egérkurzor a kereten + CTRL -> kijelölés másolása, ha a célterület nem is üres, akkor sem kérdez rá a felülírásra
# egérkurzor a kereten + SHIFT - >kijelölés mozgatása beszúrással (vízszintes vagy függőleges beszúrás)
# egérkurzor a kereten + CTRL + SHIFT -> kijelölés másolása beszúrással (vízszintes vagy függőleges beszúrás)
Ezek azok a dolgok, amiket nem szoktak tanítani, kevesen ismernek, mégis ezek az "apróságok" teszik lehetővé/segítik elő, hogy valaki hatékonyan dolgozzon az Excel-el...
-
sz.j
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #10671 üzenetére
Közben én is próbálkoztam ...., lehet, hogy nem "szakszerű a menet" de az alábbiak szerint sikerült.
Sor(ok) kijelölése --- jobb klikk a sorra --- Másolás --- újabb jobb klikk a kijelölt sorra --- Irányított beillesztés --- OK
Annak ellenére, hogy sikerült, nekem úgy rémlik, hogy hajdanán sokkal egyszerűbb megoldással lehetett ezt megcsinálni .....
Amúgy még egyszer köszi a segítséget!
-
sz.j
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #10662 üzenetére
Bocs, ez lemaradt:
"Arra azért figyelj, hogy jónéhány Excel függvény nem működik OO-ban."
Ezzel az OOo-val jó régen már csináltam ilyen beszúrást és akkor sikerült a képleteket is tartalmazó új sorok beszúrása ...., csak sajna elfelejtettem hogyan kell csinálni ....
-
sz.j
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #10662 üzenetére
-
m.zmrzlina
senior tag
Ugyanúgy mint Excelben.
Insert (sor vagy oszlop ami kell) aztán Copy>Paste special, és kiválasztod, hogy mit akarsz beilleszteni.
Szerk:
Arra azért figyelj, hogy jónéhány Excel függvény nem működik OO-ban.
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok.
Bővítenem kellene az eddig használt Excel táblázatot jó pár sorral ill. egy-két oszloppal és ehhez kérem a segítségeteket.
Open Office org-ot használok.
Hogy tudok sorokat, ill. oszlopokat úgy beszúrni/másolni, hogy a cellákban lévő képletek is bennük legyen, ne kelljen cellánként külön-külön beírni?Előre is köszi a segítséget.
-
Delila_1
veterán
válasz
DjSteve85 #10658 üzenetére
Egy apró kiegészítés cousin333 válaszához:
Amikor nem talál a helységnévhez megfelelő irányítószámot az FKERES függvény, akkor nulla értéket ad. Az
=HA(FKERES(A1;Fülneve!A:B;2;0)="";"Hiányzik az irányítószám";FKERES(A1;Fülneve!A:B;2;0))
függvény ezt kiküszöböli.
Az FKERES függvény tartományát ki lehet terjeszteni a teljes A:B oszlopra, nem szükséges a kezdő- és befejező sort beírni.
-
cousin333
addikt
válasz
DjSteve85 #10656 üzenetére
Üdv!
Célszerűen rendezd az 1. lapfül elemeit az irányítószám szerint sorrendbe, majd cseréld fel az A és B oszlopokat (hogy a településnév legyen elöl).
Feltételezem, hogy az 1. lapon A1:A100-ig vannak a nevek, és B1:B100-ig az irányítószámok.
Ekkor a 2. lapfülön az A oszlop első sorába írd ezt a függvényt:
=FKERES(A1; Fül1neve!$A$1:$B$100; 2; HAMIS)
A Fül1neve helyett nyilván az első fül neve kell (de ha kijelölöd, automatikusan beírja neked). Ha nincs olyan nevű település (mert pl. elgépelted), akkor #HIÁNYZIK hibát dob.
-
DjSteve85
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy függvényre, vagy képletre, vagy mifélére!
A problémám a következő :
2 lapfüles a táblázat:
Lapfül1:
Az ország összes települése
A oszlop: irányítószámok
B oszlop: települések
Lapfül2:
Az ország bizonyos települései
A oszlop: üres
B oszlop: "bizonyos települések"Szeretném ha A oszlop nem üres lenne, hanem áttenné az irányítószámokat, ha pedig elírás lenne, akkor pl. HIBA üzenettel helyettesítené.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv! Steve -
perfag
aktív tag
Dolgom volt du., közben látom Delila már adott rá megoldást, de ha már kész, ide teszem.
Sub copy_data()
Dim rng As Range
Dim tcell As Range
Dim w, i, j, k As Integer
'előkészítés
j = 1 'célcella számláló
k = 2 'dátum oszlop távolsága jobbról
'a gyűjtőlapon C4-be kezd adatot áthozni
Set tcell = Worksheets(1).Range("C4")
'de előbb lefelé 100 cellának törli a tartalmát
Range(tcell(1), tcell(100)).ClearContents
'munkalapok
For w = 2 To 6
'az adatok D3:D8-ban
Set rng = Worksheets(w).Range("D3:D8")
'vizsgáódás, másolás
For i = 1 To 5
If Not rng(i) = Empty Then
'a mai naphoz képest mi régebbi, mint 3 hónap,
'ám én inkább 90 napot használnék:
'If DateDiff("d", rng(i, k), Now) >= 90 Then
If DateDiff("m", rng(i, k), Now) >= 3 Then
tcell(j) = rng(i)
j = j + 1
End If
End If
Next
Next -
válasz
m.zmrzlina #10649 üzenetére
Huuúú Szuper !
Thank you !
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
VANESSZA1 #10648 üzenetére
Igen lehet. Excel 2007-nél legalábbis:
Mentéskor az Eszközök>Beállítások menüben tudod megadni a jelszót.
Ha megadtad a jelszót fogja kérni még egyszer.
Többet itt tudhatsz meg:
http://spreadsheetpage.com/index.php/tip/spreadsheet_protection_faq1/ -
Úgy le lehet védeni jelszóval egy Excel táblázatot, hogy megnyitás előtt kérjen jelszót, de ne látszódjon addig semmi a táblázatból?
-
Delila_1
veterán
Az két makró ezt csinálja:
Ha az első lap A1 cellájába beírod a dátumot, automatikusan indul a kigyűjtés erre a lapra, A2-től kezdődően. A beírás indítja az első makrót, ami nekilódítja a másikat.Az utóbbi végigszalad a másodiktól az utolsó lapig. Minden lapon végignézi az A oszlopban tárolt dátumokat soronként (amik feltehetően az utolsó karbantartás dátumai).
Ahol az első lap A1-es dátumánál 90 nappal, vagy annál régebbi dátumot talál, a sor első 15 oszlopát (A:O oszlopok) átmásolja az első lapra egymás alá.Ahhoz, hogy automatikusan induljon a kért dátum beírásakor, 2 makró szükséges.
Az elsőt a gyűjtő (első) laphoz rendeld, a másodikat modulba.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then karbantart
End Sub
.
Sub karbantart()
Dim sorGy%, lap%, sorLap%, usorLap%
sorGy% = 2
Rows("2:10000").ClearContents
For lap% = 2 To Worksheets.Count
Sheets(lap%).Select
usorLap% = Sheets(lap%).Range("A65000").End(xlUp).Row
For sorLap% = 2 To usorLap%
If Sheets(1).Cells(1) - Sheets(lap%).Cells(sorLap%, 1) >= 90 Then
Range(Cells(sorLap%, 1), Cells(sorLap%, 15)).Copy Sheets(1).Cells(sorGy%, 1)
sorGy% = sorGy% + 1
End If
Next
Next
Sheets(1).Select
End SubHa több oszlopod van, mint 15, a
Range(Cells(sorLap%, 1), Cells(sorLap%, 15)).Copy Sheets(1).Cells(sorGy%, 1)
sorban írd át a 15-öt. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #10642 üzenetére
megoldva manuálisan
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Adott a következő táblázat:
Amit eddig skerült megcsinálni feltételes formázással:
-ha a vastagság alá írok egy számot ami szerepel a listába, akkor a listában azt a számot lilára színezi
-ha 10 alatti számot írok be, azt a cellát, amiben a 10 szám szerepel lilára színezi
-ha 80 fölötti számot írok be, azt a cellát, amiben a 80 szám szerepel lilára színeziAmit nem sikerült megcsinál, és amiben kérném a segítségeteket:
- ha pl 13 számot írok be akkor a 15 cellát színezze lilára
- ha pl 58 számot írok be akkor a 60 cellát színezze lilára
...Meg lehet ezt valóstani makró nélkül csak simán kattingatással.
nekem nem sikerült
Előre is köszönöm a segítő hsz-okat!
-
Mr.Csizmás
titán
üdv!
hogy lehetne megoldani a következőt: adott egy lista.xls, benne 4 oszlop, konkrétan hidakról van szó, ilyen formában
| xxx | yyyy | 111 | zzz |
lényeg, hogy a harmadik oszlopban van a 4 számjegyű azonosító, ezzel megegyezően van ugyannyi még üres xls file. pl. a 111 jelű hídnak nyitva van egy 111.xls
a következőt kellene kivitelezni: a lista.xls-ből az azonosítószámnak megfelelően az üres xls-ek meghatározott mezőit feltölteni az xxx, yyy, és zzz mezőkkel (csak számok és betűk, semmi változó, vagy extra dolog). ezt hogy lehet megoldani?
-
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #10640 üzenetére
Tehát 5 munkafüzet van ugyan, de laponként akár több száz alkatrész is lehet. Hurrá, végre felfogtam.
Szűréssel sem lehetne kihagyni a makrókat? Nem mintha nem tudnám megcsinálni, de ahhoz tényleg kellene látni a munkafüzetet. Vagy alaposan leírni mi hol van. -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
perfag #10639 üzenetére
Azért mert szerintem jogos igény, hogy egymás alatt szeretné látni a karbantartandókat. Ezzel a módszerrel minden alkatrésznek kellene lenni a főoldalon egy sorának amiben az érték megfelelően HA()függvényezve vagy látszik vagy nem. De ha az első 15 alkatrész nem vár karbantartásra akkor csak a 16.sorban lesz valami. Tudom le lehet szűrni meg minden de szerintem is egyszerűbb itt egy makró csak ahhoz látni kéne a fájlt.
Én nem szórom úgy a makrókat mint Delila_1, hogy ha kell fél óra alatt tízet összehoz ha nem olyan az igény ahogy ő a probléma leírása alapján gondolja.
-
fess
őstag
válasz
perfag #10636 üzenetére
a dátumok közötti idő,a pirosra színezés az megy,csak pl.ha van 3 munkalapom,függősín-kompresszor-karbantartandó elemek,akkor a kompresszor munkalapról hogyan tudnám kiíratni a karbantartandó elemek lapra azokat a dolgokat,amiket már karban kell tartani.
nem nagy az adatbázis,csak úgy kell megcsinálni,hogy a különböző elemei külön munkalapokon legyenek. 5 elem van összesen,5 munkalap,plusz ez lenne a hatodik,ahol ki lenne gyűjtve a karbantartást igénylő alkatrészek neve -
perfag
aktív tag
Apropó, nem tudja valaki DATEDIF (DÁTUMTÓLIG) függvény történetét? Chip Pearson szerint a 2000-es Exceltől kezdve van. A FUNCS.XLS-ben benne van. De sem a Súgó, sem a függvényvarázsló nem tud róla. Gyalog beírható, műxik is. Miért mostohagyerek?
-
perfag
aktív tag
Mondjuk nem tudom mekkora alkatrész bázissal dolgozol, de meg lehet kerülni a makrót. Először is a dátumok közötti különbséget kell kezelni, innen el lehet indulni:
Dátumok és időpontok használata az Excel programban
"az első lapra azoknak az alkatrészeknek a nevét kiírná amik karbantartásra szorulnak." ehhez egy gyűjtögető makró kellene, de minek. Szerintem meg lehetne oldani, hogy az első lapon egy oszlopban megjelennek az alkatrésznevek, mellettük meg az eltelt idő. Vagy egyszerű sorba rendezéssel kigyűjtheted a szükséges alkatrészeket, vagy feltételes formázással mondjuk piros lesz azoknak az alkatrészeknek a neve ahol matatni kell. -
fess
őstag
válasz
perfag #10634 üzenetére
a célcella nem változna.azt hogyan lehet beállítani,hogy a makró elinduljon automatikusan?
különböző alkatrészek karbantartási ideje van több munkalapon,és azt akarom,hogyha beírjuk az első lapra a dátumot,az minden lapra automatikusan felkerüljön és kiszámolja az utolsó karbantartás óta eltelt időt,és ha az pl. több mint 3 hónap,akkor az első lapra azoknak az alkatrészeknek a nevét kiírná amik karbantartásra szorulnak. -
fess
őstag
sziasztok
excelben makróval hogyan lehetne azt megcsinálni,hogy ha 1 munkalapon az egyik szám kisebb mint egy általam megadott szám,akkor azt egy új munkalap adott sorába kiírja?
eddig nem nagyon foglalkoztam makrókkal,így totál kezdő vagyok benne. -
varsam
őstag
új kérdés:
Hogy tudok access-ben lévő lekérdezést külső adatforrásként megadni, hogy excel frissítés után a megadott sheet-en a lekérdezés eredménye legyen? Szóval nem acces-ből akarom exportálni, hanem excelbe importálni az adatokat. -
Pityke78
őstag
válasz
m.zmrzlina #10626 üzenetére
Köszi.
Megpróbáltam, de hiába állítom át .-ra, úgy se működik, lapaból dátumként hozza be. -
varsam
őstag
válasz
m.zmrzlina #10624 üzenetére
köszi szépen
-
Pityke78
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #10623 üzenetére
Nem találom.
Ha netán megvan pontosan, akkor beírhatnád. Köszi
-
-
Pityke78
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #10621 üzenetére
hol tudom átállítani, hogy ne pont, hanem vessző legyen?
excel 2007 -
válasz
Pityke78 #10620 üzenetére
# Nyisd meg az Excel-t (az érintett munkafüzetet még ne)
# A beállításokban állítsd át, hogy pont legyen a tizedeselválasztó
# Nyisd meg a táblát(most nem szabadna, hogy dátumok jelenjenek már meg)
# Jelöld ki az összes számokat tartalmazó cellát
# CTLR+H, cseréld le a pont-ot vesszőre az összesen(ekkor általános formátumúak lesznek a cellák(balra zárt) és vesszővel lesz elválasztva a tizedes rész)
# Állítsd vissza az Excel beállításaiban újra vesszőre a tizedeselválasztót...
# Most formázd számformátumra a szükséges cellákatKicsit körülményes, de talán megfelel...
-
Pityke78
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #10618 üzenetére
Ezt az adattáblát egy gépből húzták le és alapból így kaptam az adatokat. Gondolom ott pont-al jelölték a tizedesvesszőt és ezért lett dátum formátum belőle.
Sajnos máshogy nem tudták kimenteni az adatokat és gondoltam hátha van valami konverziós módszer.
Azért köszi. -
válasz
Pityke78 #10617 üzenetére
Igen, az lesz belőle... Értem a problémád, de ez nem az Excel hibája...
Nem szabad összekeverni a tizedesjegy elválasztót, még megszokásból sem pl:
Alapfelállás: adott egy új/teljesen üres/formázatlan munkafüzet.
Ha egy cellába beírod, hogy 56,8 (vesszővel van elválasztva a tizedesjegy), majd ezt átformázod dátumra, akkor 1900.02.25-öt kapsz, nem pedig aug. 56-ot(1956.08.01-et)Te is ezt a bakit követted el, kapásból dátumként írtad be a számot, mert pont-ot használtál a tizedesjegyek elválasztására. (56.8)
Viszont, ha ezt még számként is átformáztad, akkor kapmpeca, azt nem lehet visszaállítani általánosra, mert sosem volt általános a cella, a pont használata miatt kapásból egyénire formáztad.UI: ha számot szeretnél beírni, tizedesjegyekkel, akkor mindig az alapértelmezett tizedeselválasztót kell használni. Ez magyar Excel-ben alapban a vessző, míg pl az Angol-ban meg a pont...
-
Pityke78
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #10615 üzenetére
Általános és számformátumban is a 20668 lesz belőle.
-
varsam
őstag
Üdv
Feltételes formázással kapcsolatban lenne kérdésem.
Hogy tudok egy egész sort formázni egy táblázatban, annak egy konkrét értéke alapján?
Szóval ha a táblában az egyik cella értéke pl kisebb mint 7, akkor az az egész sor legyen piros háttérrel. -
-
Pityke78
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #10613 üzenetére
Mindkét megoldással 20668 lesz belőle.
Egyéb ötlet? -
-
Pityke78
őstag
Srácok!
Hogyan tudom visszenyerni az eredeti számot excelben, ha dátumként ábrázolja.
Mondjuk az eredeti szám 56,8. Dátumként ábrázolva: aug.56, vagy 1956.08.01.
Ebből hogyan tudom visszanyerni a 56,8-at? Ha számként jelenítem meg, akkor is 20668 lesz belőle.Vélemény, ötlet?
Köszi
-
válasz
m.zmrzlina #10609 üzenetére
2 okból sem működhet
1. mert ránézésre nem működhet...
2. ha még működne is, egy jelszóval védett munkafüzetbe, hogyan illesztesz be makrókódot?Az előadó tanárbácsit el kell küldeni tanfolyamra...
-
ArchElf
addikt
válasz
m.zmrzlina #10586 üzenetére
WTF???
Ez működik is?AE
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
medvezsolt #10605 üzenetére
Szivesen.
-
medvezsolt
senior tag
válasz
m.zmrzlina #10586 üzenetére
Köszönöm
-
Pá
addikt
Látom jól elvagytok.
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #10602 üzenetére
Neked is!
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #10600 üzenetére
Nem pontos a meghatározásod.
"Erre a te színlekérdezős makród is azt válaszolja (akármilyen színe van a háttérnek) hogy átlátszó." Arra ír átlátszót, ami a feltételes formázás előtt átlátszó.Biztosan le lehet külön-külön kérdezni RGB szerint, mármint az alapszínt, de már nagyon péntek este van ahhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- alza vélemények - tapasztalatok
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Trollok komolyan
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Spórolós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest