Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 20241101_080855
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MittuDomain_
őstag
válasz redhunter #68899 üzenetére
És miért/mitől legyen taktikai?
A villogó módokat mindenki őszintén rühelli. Egy zombi apokalipszis idején sem gondolom, hogy segít ha SOS-t villog, ha közben naponta megkeseríti vele az életed.(Félre ne érts, a linkeden a lámpák pont okésak, csak furcsa volt itt azt látni, hogy taktikai lámpát keresel.)
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
redhunter
senior tag
válasz MittuDomain_ #68901 üzenetére
Hu,igazad van csak azért irtam taktikait mert kb ezalatt a cimszó alatt láttam olyanokat a linkelt shopból ami érdekelne.De végülis nekem a taktikai mivoltja nem számit.
PSN - RedFoxHun
-
redhunter
senior tag
Inkább szórtabb fényt ,nem kell ez jedi kard effekt,bár nem tudom hogy ez ilyen kis méretnél mennyire kiküszöbölhető.Néztem most videot a convoy s2 plusz sst40 ről,kb ez jó is lenne.De még nézegetem a sofirn márkát is,nem tudom hogy minőségben melyik a jobb
[ Szerkesztve ]
PSN - RedFoxHun
-
jézusom
addikt
válasz MittuDomain_ #68901 üzenetére
Nekem mondjuk a taktikai azt jelenti, hogy a színe kamuflázs de nem sok ilyen van. Egy jó digit terep nagyon frankó lenne.
-
Gargouille
őstag
válasz jézusom #68904 üzenetére
Abban az a legjobb, hogy ha véletlenül az erdőben kiesik a zsebedből, akkor garantáltam soha nem találod meg.
Amúgy nekem is tetszenek az ilyen digital mintázatú cuccok, de már rájöttem, hogy sem bicskából, sem lámpából nem igazán praktikus.
[ Szerkesztve ]
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
JHMEG
csendes újonc
Üdv!Ritkán de azért még be be kukkantok ide is.
Fenix HM61R mennyivel jobb a Hl 55-höz képest?Most már csak melóba használom a hl 55-öt,elszakadt a tömítése is az aksinál,másikat nem találtam hozzá.Keresek valamit az utódjának. Kb 2-3 éve voltam itt utoljára akkor is az utódot kerestem,de még azóta sem találtam meg az igazit .Utorch és a sofirn nem jött be,nem elég homogén a fényük.
Illetve most már keresek lámpát kisgyereknek 3 éves kortól.Szempont,hogy azért világítson,de nem kell fényágyúnak lennie,ne legyen gagyi,később ha nagyobbak lesznek akkor is tudják használni. -
törölt tag
válasz Gargouille #68908 üzenetére
Olyat kell venni amin van egy karika rikító szín. És akkor megtalálni.
-
Ibis
csendes tag
Sziasztok!
YLP Panda 4.0 -ról van valakinek közvetlen tapasztalata?
Ilyesmi lámpát keresek a H03 utódául. A H03 közepes fokozaton egyre hangosabban sípol sajnos. -
Gargouille
őstag
-
MC Pite
veterán
Én a picurnak most rendeltem lámpát, meg is jött a Trustfire HC12, és úton van még a Sofirn HS05, majd eldől melyik marad. Cserélhető akkusat akartam, kis minimál fénnyel, kicsi/könnyű strapabíró(!) testtel, és legyen rajta lehetőleg zár (sw-es). A gyereklámpák drágák, és nem elég masszíval, sem jövőállók amiket találtam (Fenix HL16 konkrétan kölyöklámpa, vagy akár Nitecore NU20 is jó lehet hasonlónak; de a Fenix HM23 is jó lehet ha nem kell 14500 kompatibilitás csak AA elem/akkus).
HL55 és SP40 mellett: [kép]
Fura, hogy az MC12 60 lumenje szerintem erősebb az SP40 90étől (ami kb hasonló mint a HL55 55 lumenje).
HL55höz hasonló a Nitecore HC60, azt is nagyon szerettük, évekig használtam, és tölteni is tud és van moonlight mód is pl térképolvasáshoz, közeli szereléshez (az is NW változat volt mint a Fenix meg a SP40).
Kérdésem is lenne
CR123 elemből ha vennék tartaléknak a 16340 mellé, jól látom hogy mindegy hogy A vagy A nélküli az elem?[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
sarajhvh
tag
válasz WestBam #68907 üzenetére
Igen. ilyen töltőkábelt az ember lassan a kukában is talál.
Az hogy a töltő csatlakozó a menetes részbe van beépítve, eleinte nekem kicsit fura volt,
mára kimondottan tetszik, ráadásul igen, a kis c-port teljes biztonságban van.
Még mindig izgatja a fantáziám az Olight Perun 2.
Pár tesztet olvastam a típusról, de számomra még mindig nem egyértelmű, hogy turbó
módból 1000 Lumenre lép vissza, vagy a gyártó által megadott értékre, ami 800 Lumen.
Tudom hogy a gyakorlatba 800-1000 Lumen környékén az a 200 Lumen (+ - ) nem igazán oszt-szoroz, de a végére szeretnék járni.
Neked esetleg lenne valami tuti forrás ez ügyben? -
jézusom
addikt
válasz Gargouille #68916 üzenetére
Ez nagyon tetszik! Oroszból jön? Eu tagok, kell áfát fizetni még?
-
lomposfarkas
tag
válasz #89309696 #68887 üzenetére
"Beépített akkus, USB-ről tölthető lámpák okkal kerülendők? "
Nekem még nincs rá okom, bár csak kettőt ismerek, ezek nem tűntek annyira söpredék gyártmánynak Mindkettőt használom több, mint 1 éve, a Sigmát szinte napi használatban, új korukban megnéztem az üzemidőket is (de most sem romlott le feltűnően):
https://www.decathlon.hu/p/fejlampa-terepfutashoz-onninght-710-300-lumen-fekete-narancssarga/_/R-p-129885?mc=8370255
Onnight 710 fejlámpa
Megadott üzemidő:
3, 6, 20 óra.
Mért üzemidő:
3, 8, 20 óra.https://www.sigmasport.com/en/produkte/licht-systeme/sportleuchten/sport/headled-ii
Sigma fejlámpa
Megadott üzemidő:
2, 5, 20 óra
Mért üzemidő:
2, 5, 20 óra -
lomposfarkas
tag
Lesz itt is egy egyszerű, kétceruzás lámpa, sufniban hagyni itt-ott ennyiért pont jó:
https://www.aldi.hu/hu/ajanlatok/ajanlatok-csuetoertoektol-20211021/reszletes-oldal/ps/p/lightwayled-zseblampa-3/ -
Gargouille
őstag
válasz jézusom #68926 üzenetére
Igen, Oroszországból jött (azt hiszem Szentpétervár-ról). Nekem szerencsém volt, mert a vámot elkerülte, de ez csak véletlen. Szerintem most már áfát tuti fizetni kell rá és vámot is. Ezzel együtt is azt mondom, hogy megérheti mert minőségben, fényben, kidolgozásban és minden szempontból olyan minőség mint mondjuk az Armytek.
A 3.0 nekem a kedvenc fejlámpám, főleg az benne a király, hogy a két led (flood és spot) egyszerre is tud működni és mindkettő fényerejét külön-külön lehet állítani, így én magamnak egy baromi jó vetítési képet hoztam össze, az erősebb flood fényhez raktam még egy kis spot-ot is így közelre is tökéletes és kültéren is jól használható. Nem is használom nagy fényerőn.
A led színe nekem picit még lehetne sárgásabb, de ez már a saját perverzióm én kifejezetten szeretem ha nagyon meleg, sárgás a fénye egy lámpának.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
törölt tag
válasz WestBam #68933 üzenetére
Jézusom mennyi fénykép, minden porszemet 5 szögből lefotóz. Alapos oké, de azért ez így ömlesztve kicsit sok. És nincs kültéri tesztfotó sötétben. Persze azoknak nem sok értelme, mert az expoidővel, érzékenységgel bármilyen lámpa bármivé varázsolható, csak hiányolom.
Kutyát sétáltatni mondjuk nekem is jobb lenne fejlámpa, mivel a kezeim foglaltak. Csak én jobban kedvelem a kézilámpákat. Meg nagyobb fényerő is azzal érhető el.
Egyébként mennyibe kerül egy átlagos akku és töltő? Mert én nézegetem a zseblámpás boltokat beépített akkus lámpák 800-1000 lumen és 20 ezer pénz. A Convoy ennyi pénzből 4-5000 lument ad. Azért az nem mindegy. Ennyire drága az akku meg a töltő még (ami kell a Convoyhoz) ami kiadja az árkülönbséget, vagy ennyire túlárazottak a beépített akkus lámpák?
Az a baj még sose volt 800-1000 lumenes lámpám, nem tudom mire képes. Lehet az is elég volna. Egy autó távolságija az 1500 lumen körül van, a kettő 3000, ahhoz lehetne hasonlítani, de a meleg fényű halogén egy akkora foncsorral tök más, mint egy zseblámpa.
-
HollyBoni
veterán
válasz #89309696 #68935 üzenetére
Ha nem volt még normális lámpád, akkor 700-800 lumentől is le fog esni az állad mikor először bekapcsolod. Bár én is lámpa b*zi vagyok egy kicsit, szerintem kutyát sétáltatni totál felesleges 700-1000 lumennél több. Sőt, lehet még alacsonyabb fokozaton fogod járatni a lámpákat miután hozzászokik a szemed a sötéthez, és csak néha kapcsolod fel max fokozatra.
Olyan töltőt amivel egyszerre egy akkut tudsz tölteni már kapsz 2-3 ezer forintért kínából. Akku az nagyon attól függ hogy milyen típus, mekkora kapacitás és honnan veszed.
Itthon úgy látom egy normális 18650 akku olyan ~3000ft-ért van, de eddig sosem vettem itthonról szóval lehet vannak olcsóbb források. -
WestBam
Topikgazda
válasz #89309696 #68935 üzenetére
A lumen, vagyis a fényáram nem minden infó egy lámpáról. Ha elveszed előle a reflektort máris nőni fog a fényáram, csökkenni a fényerő (kandela). Ha fókuszálod a fényét akkor csökken a kisugárzott teljes fénymennyiség (lumen), ellenben nő a fényerő (cd), vagyis távolabbra is el fogsz vele látni. Itt egy kép, talán jobban szemlélteti a dolgot:
Egy 1000 lumenes lámpa lehet alacsony kandela értékű, akkor "flood" a fénye, vagyis szórja a fényt. Nem fogsz vele távolra ellátni, cserébe közel szélesen és viszonylag egyenletesen fog mindent megvilágítani.
Ellenben ha "thrower" vagyis fókuszált fényű a lámpa akkor az 1000 lumen fényáram mellett távolra, akár 500+ méterre is elvilágíthat, viszont ekkor maga a fénynyaláb az alapvetően szűkebb lesz, valamint várhatóan lesz egy jól elkülönülő "hotspot", ami egy erősebben világító fénykorong a fénynyaláb közepén. Egy 4-5000 lumenes lámpa nem feltétlenül tud olyan távolra is fényt eljuttatni, mint egy akár 1000 lumenes, de fókuszált fényű, cserébe valószínűleg közel sokkal fényesebb lesz minden, amit megvilágít.Példák:
Maglite ML300LX - 625 lumen, 45440 cd
Olight Warrior X - 2000 lumen, 82600 cd
És az Olight Baton Pro - 2000 lumen, 7275 cd
Láthatod, hogy harmad annyi fényárammal is meg lehet a 100 méteres célpontot világítani, ellenben ehhez 6x annyi fényerőre (cd) volt szükség. A Warrior X fényárama is magas, ergo van szórt fény, valamint a fényereje is magas, tehát távolra is eljut a fénye.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
törölt tag
válasz HollyBoni #68936 üzenetére
Az nem drága. Akkor ezek szerint ennyire túlárazottak az beépített akkus lámpák.... Mert a Convoy 20+párezerért dupla lument és valószínű jobb minőséget is ad, mint a beépítettek 20 ezerért. És a beépített akkusba sem a legjobb akku lesz az ezer százalék, hanem egy 1-2 ezer Ft-os, meg egy 1000 Ft-os töltőegység.
Közelre tuti, hogy kevés fény kell, sőt be se lesz kapcsolva. A világító pórázba is mikor belenézek utána vakon megyek. Jobb lámpa nélkül sétálni, csak ugye a póráznak világítania kell, hogy más lásson minket. Ha megy a zseblámpa is akkor távolra semmit nem fogok látni, mert a pupilláim beszűkülnek úgyis, de valószínű még a kutyát is zavarja.
A sok fény a pofáraesés miatt érdekelne, mert hát menő beteríteni a fél megyét, mások előtt királykodni.
Bár aztán... Az ember megunja hamar, utána meg ott van a kezében egy 20 ezres lámpa amit legkisebb fokozaton használ.Ilyen az mikor 30-as éveidben jársz. 20-as éveimben a legerősebbet venném, 40-esben már azt ami a felhasználásomhoz szükséges. 30-asban meg vergődés van, hogy hát de mi legyen mindkettő kéne.
WestBam
Az a Warrior X vetítés jó lenne kép alapján, eléggé távoli, de eléggé széles is. Sőt a közepe még túl erős is. Ahham. Ezek szerint ha jó lámpát választok akkor az 1000 vagy 1500 lumen is bőven jó lehet.
Más probléma, hogy ezeket a paramétereket csak a normálisabb lámpáknál adják meg gondolom én, az összes többinél nem, legalábbis nem találkoztam még ilyen számokkal. Olyan ez, mint a hangszóróknál az RMS aztán az ember döntse el belőle mi van. Már kezdem érteni.[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
válasz #89309696 #68938 üzenetére
Igen, sajnos a példád jó. RMS vs. PMPO Csak van aki az RMS-t is szemrebbenés nélkül behazudja. Sajnos néha még a "nagyok" is.
Egyébként a kutyus is szeret látni, igaz jobb szeme van mint nekünk, de én elég sokat járok ki vele mostanában erdőbe és bizony ahol mászni kell ott megáll és megvárja, hogy megvilágítsam neki a terepet, addig nem jön fel/megy le.
A Warrior x az barokkos túlzás lenne kutyát sétáltatni, arra bőven elég egy kisebb modell is. Városban én az M1T Raidert viszem általában magammal, az pl. 500 lument tud, de kaksit megkeresni és ránézni, hogy a futi másik végében felszedett-e valamit bőven elég ez is. Mondjuk ez valós 500 lumen, nem csak egy random ráírt szám. Erdőben vak sötétben nagyon jó a Nitecore MH12S és az Olight M2R Pro is. Mindkettő drágább, mint a belőtt kereted, ellenben mindkettő szerintem átlag feletti tudással rendelkezik kezelés/minőség és fény tekintetében is. Ezekhez szerencsére már nem kell pluszban akku, viszont a 21700 akku plusz kapacitása az jelentősen megnyújtja az üzemidőt, ami nekem mondjuk fontos, nem szeretek centizni (és persze van nálam tartalék lámpa is ) és véletlenül sötétben maradni. Egyébként ezek a lámpák reálisan kb. 7-800 lumen fényáramot tudnak folyamatosan tartani, a többi amik a turbó fokozatban elérhetőek azok inkább csak arra valók, hogy szétnézz velük, a hővédelem visszaveszi a fényáramot, hogy ne melegedjen túl a lámpa. Hidegben tud kicsit többet is tartani folyamatosan, ha kell, de nyáron kb. a fenti érték a reális, vagy nagyon flood lámpa esetén lehet több is valamivel, vagy nagyobb lámpaméret esetén is lehet növelni. Nem érdemes a méretet a végtelenségig növelni, egy Warrior X méretű lámpát már kevésbé kapsz fel szívesen, mint egy kis méretű és könnyű darabot. HA megveszed akkor használd is.
Egyébként elemes lámpán nem törted a fejed? Városban kutyát sétáltatni az is elegendő lenne. Pl. E20v2 vagy MT2A alkalmas lenne a feladatra. Drágábban van sajnos a Maglite Mini Pro Plus, az is jó lehet erre a célra, és ezek elmennek elemmel is, ha környezetbarát akarsz lenni akkor egy pár Ladda akkuval és egy olcsó töltővel jó is vagy sokáig. De úgy is be fog szippantani ha belekóstolsz[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
"És a beépített akkusba sem a legjobb akku lesz az ezer százalék, hanem egy 1-2 ezer Ft-os, meg egy 1000 Ft-os töltőegység."
A beépített akkus vagy töltős lámpáknál érdemes utánanézni, hogy a beépített töltő hogyan végzi a töltést, mert előfordulhat, hogy túltölti a lámpát.
Erről WestBam is írt a blogjában, ha jól emlékszem.
Azt nem írtad mennyit szánnál a lámpára, de kutyasétáltatásra nem vennék túl drága lámpát; és beszereznék egy tartalékot is, normális akkukkal meg töltővel.[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
törölt tag
válasz csibe1 #68940 üzenetére
Tartalékot nem akarok, mert ha lemerül hazatalálok a telefonnal. Meg tartaléknak ott vannak a sima elemesek. Max 20 ezret, de lehet már az is túlzás erre, sőt. Nyáron nem is lenne használva, mert nem lesz sötét már 5 órakor.
Most megnéztem az elemes kislámpáimat, mind 100 lumen alatti és valószínű ez is kamuval, szóval egy valós 500 az bőven elég lesz, nincs értelme annál többnek. Ez már egy kiindulópont, a gyártók úgyse árulnak el ennél többet.Már csak kéne olyat találni ami ilyen átlagosan közepes. Legyen távolsága is, de terület is és ne legyen hirtelen levágva a fénye, mert az nagyon zavaró. Meg ne legyen kékfényű, mint a gagyi olcsó lámpák.
Majd ha hazaérek megnézegetem őket, de szerintem az Olight termékei között megtalálom majd amit keresek, mert ott látom sokféle van és mind tölthető. -
Chris Kiki
senior tag
válasz WestBam #68937 üzenetére
Ha fókuszálod a fényét akkor csökken a kisugárzott teljes fénymennyiség (lumen), ellenben nő a fényerő (cd), vagyis távolabbra is el fogsz vele látni.
Nem keverednek itt véletlenül a fogalmak? A Lumen nem változik a fókuszálás függvényében, az a teljes kibocsátott fényáramra vonatkozó adat.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
jézusom
addikt
Liitokala töltő nem drága, csak most az áfa miatt már az rá jön, viszont akksit pár száz forintért tudsz venni, vagy bontasz magad, laptopból, elektromos bicikliből.
Egy convoy s2+ elég jó ha kutyázni mész, jól zsebre lehet vágni. Én már elhagytam, helyette van 2 c8 tuningom, sst40-el. Itthonra azért jobb egy olyan, hogy lássam miért ugatnak, ha úgy van, néha ez is kevés. Sétálni meg többet ér a praktikum, hogy zsebre tudod vágni.
Még annyi, hogy jó ötlet a fejlámpa, de gondolj bele, hogy télen inkább a sapkát fogod felvenni[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
[link]
Hát ez a Warrior Mini azért megtetszett. -
MC Pite
veterán
Egy baja -gyereknek- van ahogy próbálgatram, hogy végigmegy a turbón is, ami brutális. Ha a fehér/tükrös ekőszaba szekrény előtt, vagy fekénk fordulva nyomja el 1000 lumenig, az halál
zolikaDB: Ahogy írták MC12, bocs, egyik helyen elírtam.
Fehér Farkas: Szevasz itt is .Kiindulásnak a Sofirn SP40-et ajánlanám neked, ehhez hasonlítsd amiket keresel, könnyebb ha van egy 'origo'.
Az 5 lumen tökéletes szerelni, 90 (inkább 70) kutyasétához, a high/turbo körbenézni (turbót külön lehet kapcsolni, ez előny). Középen is van pánt, nem drága, közepes a gyári akkuja, jó színhőmérsékletek vannak, szabványos a töltője, van rajta zár, kb nullát meríti az akkut; plusz mágnestalpas. Alap védelmek megvannak (hő, akku tekintetében) benne, a fénye sokaknak ideális (széles meg spot is egyben). A pánt egyszerű és sisakra már nem jó, de ennyiért jó horgászni/otthonra/sportolni.
Sok olcsóbb lámpánál az alap 4-10 lumenes lépcső nagyon hiányzik, és hamar gigalumenekre ugranak, amit eleve piszok rövid ideig tudnak.
De ha tetszik, az MC12 is szabad lesz, de szerelni a 3 lumen kicsit kevés, a papíron 60 (inkább másfélszerese) meg sok, de sportra meh tök jó a fénycsóvája.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
WestBam
Topikgazda
válasz #89309696 #68946 üzenetére
Arról azért tudj, hogy van neki egy kis problémája. Ha lezárod nincs gond, de ha zárás nélkül kerül valami fém a kapcsolóhoz akkor bekapcsolhat! Nekem eddig 3-4 alkalommal sikerült direkt előidézni és egyszer valóban véletlen bekapcsolt a zsebemben, de több embernek is kiégette már a zsebét. Én sokat hordtam EDC a lámpát zárás nélkül, de az ördög sosem alszik.
-
törölt tag
válasz WestBam #68948 üzenetére
Mi az az EDC? Miért pont fém? Ezek szerint érintős gombja van?
Ez ennyire fel tud melegedni? Égetéshez kell azért hőmérséklet bőven és ebben van túlmelegedés elleni védelem, veszi is vissza a fényerőt.Amúgy nem, nem tervezem magamnál hordani, meg fiókba se bedobni úgyhogy nem tartok tőle.
[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
válasz #89309696 #68949 üzenetére
EDC = Everyday Carry, vagyis minden nap hordott valami.
A gombja nem érintős, nyomkodós, csak a lengőkapcsoló miatt sajnos bután oldották meg és megfelelő ellenállás esetén a lámpa bekapcsol. Egyébként írtam róla blogbejegyzést is, abban kb. mindent el tudsz róla olvasni. A hővédelem valós, de ezeknek a TIR lencsés lámpáknak nagyon fókuszált a fénye, maga a fénynyaláb égeti ki a ruhát
A Warrior Mini 2-ben már van közelség szenzor, hogy ha valamihez közel tartod akkor visszalép, ha nem megy el előle az "akadály" akkor ki is kapcsol.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest