Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35601) Gargouille válasza BBéci (#35593) üzenetére


Gargouille
őstag

"Feleslegesen vitatkozunk, mert nekem nagyon kevés tapasztalatom van elemlámpákkal, ellentétben veled. Csak arra tudok alapozni, amiket a neten találtam, tehát ne engem hibáztass!"

1. Amit ide leírsz azok a te szavaid nem másé, vagyis kizárólag te felelsz értük. Ha butaságokat írsz akkor vállald a felelősséget érte, nem kell másra kenni. Ez igaz a stílusodra is, amiről korábban írtad, hogy olyan amilyen, nem tehetsz róla. De akkor mégis ki tehet róla? A te stílusod, egyedül te döntöd el, hogy milyen legyen, nem más.

2. Magad írod, hogy nem értesz ehhez az egészhez, mégis nagy mellénnyel fikázod például a Convoy lámpákat, noha valószínűleg még a kezedben sem volt soha. Szemben az itt fórumozó többséggel akiknek mind van ilyenjük (nekem speciel 4db), és szemben veled értenek is hozzá, ráadásul napi szinten használják, modolják és pontos tapasztalataik vannak róla. Ők egyöntetűen állítják, hogy kifogástalan minőségű (én is ezt mondom). Érdemes elgondolkodnod mit írsz le, mielőtt sommás ítéletet mondasz hozzáértő közösség előtt valamiről amihez nem értesz és gyakorlati tapasztalatod sincs vele.

3. Ha azt gondolod, hogy egy termék attól lesz "minőségi", hogy drága, akkor becsapod magad. Az olcsó húsnak híg a leve sokszor igaz, ahogy az is, hogy attól mert valamit túláraznak még nem lesz jobb. Ezek lózungok csak. Ha a valós műszaki tartalom alapján akarsz egy tényleg minőségi lámpát akkor meg érdemes odafigyelned azokra akik tudják mit beszélnek.

4. Ha csak arra kell a lámpa, hogy janizz vele a haverok előtt akkor vegyél valami jó drágát, de itt senki nem fog hasraesni egy 100 dolláros lámpától, van aki hetente többet költ lámpára.

No offense, csak kicsit szerényebben is elő lehetne adni.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#35602) BBéci válasza #33253120 (#35596) üzenetére


BBéci
titán

"Autóba csipeszes, mágneses esetleg fejlámpát keresnék a helyedben több fényerő fokozattal. A klasszikus zseblámpa, ahogy előttem is írják csak hátráltatni fog."

Akkor Neked is külön leírom! :K
9 éve használok egy Fenix P3D-t, ami a vásárlásakor kiemelkedően jónak, erősnek számított, persze a méretéhez képest. Szinte mindig nálam van, akár autóban, akár kerékpáron utazom és sohasem hátráltatott.

"mielőtt nagyobb pénzt dobok ki az ablakon vásárolok egy terméket a vállalható ár/minőség osztályú merítésből"
Múlt héten rendeltem Zanflare F1-et, ami válasz az idézett mondatodra.

Szeretem a jó minőséget, és ha tehetem, olyat vásárolok.
Kellemes érzés egy japán ARS ágfűrésszel, Kuker metszőollóval gyümölcsfát gondozni, mint valami Aldiban kaphatóval. Van itthon mindből, tapasztalatból beszélek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#35603) BBéci válasza jozsi252 (#35600) üzenetére


BBéci
titán

Igaz! Az a 70 perc szerintem arra vonatkozik, hogy egy elemmel/akkumulátorral annyi ideig üzemeltethető az adott fokozat.
Kivételesen korrekt a Gearbest részéről, hogy leírják: csak 30 mp-ig működik a Flare fokozat. Ezért elismerést érdemelnek!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#35604) BBéci válasza Gargouille (#35601) üzenetére


BBéci
titán

Kérlek idézd, mi volt a nagy mellényes Convoy fikázás!?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#35605) ZozzV6 válasza BBéci (#35599) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Nekem Li500-as van ami 4 akkus de ha ezt veszed javaslom inkább az EU plug verziót ;)

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#35606) BBéci válasza ZozzV6 (#35605) üzenetére


BBéci
titán

Azt hiszem, elég lenne a két akkus változat, mivel csak két KeepPowert rendeltem. És lámpám sem lesz soha annyi, mint Neked. ;)
A csatlakozót nem figyeltem, csak találomra rákattintottam a linkelt kis Liitokala alatti sorban megjelenők egyikére. Mindenesetre köszönöm a figyelmeztetést!

Miért tartjátok jobb megoldásnak a mód memóriát, mint amikor mindig alap fokozattal kapcsol be egy lámpa?

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#35607) demars válasza MAC72 (#35598) üzenetére


demars
addikt

Vagy 10 percig agyaltam, hogy miért írtad, hogy ti nem szoktátok megenni. :DDD Aztán leesett, bocsi, félre gépeltem.
Köszi a kódokat. :R

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!

(#35608) poczabence válasza kner (#35591) üzenetére


poczabence
tag

Srácok!

Régóta gondolkodom a Boruit RJ-02 mellé egy másik fejlámpán. A Skilhunt H03at régóta nézegetem ( itt a topicban is nagyon ajánlott. ). Viszont az Imalent HR20 is felvetődött bennem. Olvastam hogy az előző szériával voltak gondok, de az új kék kupakos már elvileg rendben van. Ki melyiket ajánlaná inkább?

A beépített töltő nem nagyon izgat, mert van egy frankó xtar töltőm, szóval inkább azt használnám.

Köszi a választ.

[ Szerkesztve ]

(#35609) #33253120 válasza BBéci (#35602) üzenetére


#33253120
törölt tag

Nekem csak ilyen egyszerű 6000Ft-os magyar kovácsoltvas ágvágóm van. Kb 7 éves, és még nem kellett élezni, markolatot cserélni... Az az egyszerű fajta, amit disznóvágásra szoktak venni, mert tartósan viszi a csontot is. Hiszek a gyártók minőségében, de nem vallom, hogy csak a drága lehet a jó. :)

(#35610) BBéci válasza #33253120 (#35609) üzenetére


BBéci
titán

Egyáltalán nem biztos, hogy a drága jó is. De az esetek többségében az a helyzet.
Készülnek kiváló minőségű eszközök hazánkban is, néha meglepően kedvező áron lehet hozzájuk jutni. De ami kivételesen jó minőségű, azt meg kell fizetni, lásd: Vass cipők.

Ha már KeepPower akkumulátorokat rendeltem, talán töltőből is azonos márkájú lenne a jó választás.
Ezt ismeri valaki?

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#35611) kner válasza BBéci (#35599) üzenetére


kner
csendes tag

Azt szoktam mondani, hogy mindent abban a munkapontban kell használni, ahol jó és egészséges. Egy 1 db 18650-es celláról működő (és ennek megfelelő méretű) lámpa az olyan 600...800 lumenre jó. A többi már medzsik és játék a számokkal.
Nem olyan rossz ez egy ekkora lámpától. Sokmindenre elég tud lenni. Ha több kell, akkor nagy dögöt kell venni, több akksival.

Töltőkről röviden a véleményem:

- SkyRC MC3000 a hengeres akkuk töltőkirálya. Ez igazából már egy jól megépített battery analyzer, nem is pusztán csak egy töltő. Pusztán töltőnek megvenni drágállni szokták egyesek.
Mindent be tudsz rajta állítani 10mV illetve 10mA felbontásban és a pontossága is elég jó (erről több cikket, youtube videót találni, ha érdekel). Elég méretes darab, így utazáshoz nem ideális. Itthon viszont csak ezt használom.

- Opus 3100-at nem szeretem, mert PWM-ezik. Ez azt jelenti, hogy mindig ugyanakkora árammal tölt és süt ki (azt hiszem valahol 2...3 A között), csak a kitöltési időt változtatja. Kisebb akkuk ezt nem biztos, hogy annyira szeretik. De erről megoszlanak a vélemények. Ami viszont biztos, hogy e miatt a stratégia miatt pontatlanul mér kapacitást. Egyik kollégámnak van ilyen töltője (sok egyéb másmilyen mellett). Ő sok cellát kezel és mér, segway és egyéb elektromos hajtásos projektekben. Kíváncsiságból megmértük az OPUS pontosságát. Az ő példánya durván 10%-ot téved kapacitásmérésben. Mi ezt a PWN nemideális tulajdonságainak tudtuk be.

- Nitecore D4-et szoktam ajánlani, ha jó ár/érték arányú, minőségi töltő kell. Erről tudni kell, hogy négy cellát képes tölteni, de csak kétcsatornás az áramgenerátora. Szükség esetén időosztásban használja a két csatornát a négy cella között. E miatt kettőnél több cella töltésekor duplázódik a töltési idő. Ez azonban nem von le semmit sem abból, hogy egy pontos, jó töltő. Beépített tápegységgel, aminek köszönhetően csak egy borotvazsinór kell hozzá és megy konnektorról, illetve szivargyújtóról is használható. Ez az utazótöltőm.

- LiitoKala töltőket nem ismerem, de itt sokan szeretik őket.

(#35612) ZozzV6 válasza BBéci (#35606) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Módmemória nem feltétlenül és nem minden esetben jobb. 3-tól több módos lámpáknál jobb ha van vagy bekapcsolható mert ha nagy mód kell sokat kell nyomkodni. 3 módnál rövid idő felváltogatni ott nem annyira kell. Viszont pl a Skilhunt H03 meg a Manker és Utorch lámpák tudják azt, hogy egy gombnyomással az utoljára használt módot vagy a legkisebbet érd el.
Skilhuntnál:
-rövid kattintás utolsó használt mód tehát mint egy módmemória.
-1 másodpercig nyomva tartva bekapcsolás: legkisebb mód
Mankernél és Utorchnál ugyanez csak pont fordítva.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#35613) BBéci válasza kner (#35611) üzenetére


BBéci
titán

Mintha már korábban olvastam volna a fenti sorokat. :U

Néztem a Nitecore UM-20-at, a leírás és a vélemények valamint a kedvelések alapján nem lehet rossz.

(#35612) ZozzV6
Igen, valóban az a legtutibb, ha lehet választani. Kellemetlen lehet, ha legutóbb a legmagasabb fokozaton kapcsoltam ki a lámpát és legközelebb a fényes csempéjű fürdőszobában azzal kapcsol be.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#35614) Cyberneko válasza jozsi252 (#35600) üzenetére


Cyberneko
tag

Á, ez nem igaz. A convoy s2+(8)-am is elment kézben tartva 70 percet, amikor kellett. Igaz, hogy amikor ezt teszteltem, pont -10C° volt odakint...

(#35615) kner válasza BBéci (#35613) üzenetére


kner
csendes tag

Szerk.: most látom, közben Zozz már leírta.

[ Szerkesztve ]

(#35616) jozsi252 válasza Cyberneko (#35614) üzenetére


jozsi252
veterán

Minden attól függ milyen hűtést kap a led. De nyilván az értékeket nem a "sarkvidéken" mérik.

iPhone 13 Pro Max

(#35617) Cyberneko válasza jozsi252 (#35616) üzenetére


Cyberneko
tag

Igen, csak azt szerettem volna jelezni, hogy jól hangzik az a "70perc turbó" érték, de milyen aksival, milyen induló-külső hőmérsékleten, és a végén milyen forró lesz a lámpa? Mert ezek mind nagyon nem elhanyagolható dolgok.

(#35618) Gargouille válasza BBéci (#35613) üzenetére


Gargouille
őstag

Ha már töltő, akkor esetleg ezt is érdemes megnézned (Xtar VC2 Plus Master):

https://www.akku-elem.hu/Xtar-VC2-Plus-Li-Ion-es-Ni-Mh-akkumulator-tolto.html

Én hosszas tökölés után vettem ilyet, ami jó benne, hogy hordozható méret és powerbank-ként is tudod használni ha a szükség úgy hozza. És egyébként egy elég jó és megbízható töltő az eddigi tapasztalataim alapján.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#35619) ZozzV6


ZozzV6
senior tag

Skilhunt H03 stepdown. Nem tudom hogy hőre vagy időre lép vissza. Ehhez egy újabb mérésre lenne szükség.
A kis kiugrásoktól tekintsetek el. Telefonnal készült mérés. De az szépen látszik ahogy a melegedés miatt az elején is kissé csökken a fényerő, majd szépen kb 15 másodperc alatt fokozatosan csökkenti le 60%-ra a szintet nem leugrik hirtelen. Ezért nem tűnt fel a visszalépés használat közben.

[ Szerkesztve ]

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#35620) kner válasza BBéci (#35599) üzenetére


kner
csendes tag

Ez a lámpa tud hosszabb ideig akkora fényerőt. És még a LED neve is éppen XHP35 HI.

(#35621) ZozzV6 válasza ZozzV6 (#35619) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Mértem még párat. Ha hideg állapotról indítottam vagy már egy teszt után viszonylag melegről akkor is kb másfél percnél vett vissza turbóból. Szóval úgy néz ki idő alapú a stepdown H03-nál.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#35622) BBéci válasza kner (#35620) üzenetére


BBéci
titán

Ez jobban tetszene! :K

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#35623) BBéci válasza BBéci (#35622) üzenetére


BBéci
titán

Illetve mégsem, mert sokkal drágább, nagyobb és nehezebb.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#35624) VANESSZA1 válasza Joshi (#35568) üzenetére


VANESSZA1
őstag

Köszönöm a segítséget. Megrendeltem a picikét. Kíváncsi vagyok mit tud egy ilyen csöppség :)

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#35625) kner válasza BBéci (#35623) üzenetére


kner
csendes tag

Hiába :N Kis lámpa: kis fény, nagy lámpa: nagy fény! :P :DDD

(#35626) kner


kner
csendes tag

Nitecore TIP-re lejárt a kupon, vagy csak nem enged még egyet rendelni?

(#35627) ZozzV6 válasza kner (#35626) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Én egyet se vettem és nem működik. Szerintem lejárt vagy elfogyott.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#35628) benfolds


benfolds
őstag

a múltkor már említettem, hogy mintha a convoy c8 fekete eloxálása nem lenne olyan erős, mint az ezüstszürke s3-é. nem igazán hagy nyugodni a dolog, nem tudom eldönteni, hogy jól érzem-e, vagy csak beképzelem. annyi biztos, hogy a matt érzékenyebb, jobban meglátszik rajta minden, míg a simább szürkét sosem kell "simogatnom". megvan egy éve és semmi kopás nincs rajta, pedig kb. 100-szor ki-be pattintottam már a biciklis tartóba is, a c8 pár hetes, de a bezelje már több helyen kopik.

(#35629) ZozzV6 válasza benfolds (#35628) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Szerintem lehet a szürkén is van csak az eleve csillog és azon nem tűnik fel. Míg a matt feketén elég feltűnő ha kiüt az alumínium színe.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#35630) benfolds válasza ZozzV6 (#35629) üzenetére


benfolds
őstag

full makulátlan ez a szürke...ez a gunmetal is olyan simább, mint a szürke, nem matt, mint a fekete, ugye?
(amúgy egyik nap a kosárba akartam tenni a kedvencekből egy fekete s2+-t vagy s3-at már nem tudom, és azt írta ki, hogy discountinued, amiből rögtön levontam a következtetést, hogy igazam volt, a selyemfényű szürke festés jobb, ezért tartották meg azt :DDD )

(#35631) ace22 válasza Cyberneko (#35614) üzenetére


ace22
tag

Tudtommal 18650-es akkura épülő lámpa nem tud 1000 lument folyamatosan szobahőmérsékleten (nem ideértve a 18650 cellával IS üzemelő, de alapvetően 26650-re tervezett böhöm nagy lámpákat).

Még a nagyobb fejrészű, hűtőbordás darabok, mint a Nitecore MH20 (vagy klónjai, mint a Nitenumen NE01 és a Lumintop SDmini) hőmérséklet alapon leszabályozzák a fényerőt pár perc után. A szerényebb kivitelűek (pl. SOFIRN) turbóról high-ra 3 perc, high-ról mid-re 30 perc után időzítővel szabályoznak le.

A jó öreg Convoy S2+ (pláne a 8 X 7135) tudtommal nem rendelkezik sem hőszabályzós, sem időzítős védelemmel, ezért észnél kell lenni, ha a legmagasabb fokozaton megy.

(#35632) MittuDomain_ válasza benfolds (#35630) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Kellett ezt linkelni...
Még meg sem jött sem az S2+, sem az F1, de már gondolkozom, kellene-e egy ilyen is. :)

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#35633) kner válasza poczabence (#35608) üzenetére


kner
csendes tag

Mi a baj a fekete Imalent HR20-akkal?
Nekem van egy, bár alig használom a H03 mellett. Autóban van tartalék lámpának.
Pont gondolkoztam rajta, hogy veszek mégegyet valakinek ajándékba. Az illetőnek handy lenne, hogy a telefontöltőjéről tudná tölteni (bár ki tudja, ezek az új Galaxy Edge-ek már lehet, hogy USB-C-sek).

(#35634) benfolds válasza MittuDomain_ (#35632) üzenetére


benfolds
őstag

állítólag élőben is olyan szép, mint képen és videón. :) én csak azért vettem feketét, mert ebben a színben nincs xpl-es. :(

fú basszus ez a blf fórummotor mekkora egy katasztrófa...ilyenkor jövök rá, hogy a prohardver mennyire jó minden máshoz képest.

[ Szerkesztve ]

(#35635) kurtuzov


kurtuzov
senior tag

Láttatok már olyan elemlámpát aminek olyan ledje van, mint ennek a mennyezeti lámpának? [link]
Van létjogosultsága egyáltalán ilyennek elemlámpák esetében?
Mennyire érdemi LED frissítés ez, mit tudtok róla? Magát a mennyezeti lámpát érdemes megvenni ezzel?

[ Szerkesztve ]

(#35636) ZozzV6 válasza poczabence (#35608) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Nekem úton van 2 db HR20. Ha türelmes vagy kipróbálom és elmondom milyen. Nem zsákbamacskát kell venned.

Benfolds: A fényerő állító tekerő kiesett, meg az USB takaró és a gumigomb egybe kiesett.
Remélem az új már jobb lesz nekem is.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#35637) ZolkoW válasza kurtuzov (#35635) üzenetére


ZolkoW
őstag

magas CRI-jű ledek vannak néhány elemlámpában, Nichiák híresek arról, hogy a 92-t eléri ez az érték, CREE-ből azt hiszem, csak 80 körüliek vannak. az alis oldal nem adja meg, mit jelent náluk a magas, ha jól figyeltem :)
A többi csak optika a leden, szerintem.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#35638) Cyberneko válasza ace22 (#35631) üzenetére


Cyberneko
tag

Az egész megjegyzésem arra irányult, hogy ez fenix a leírása alapján tudja a 1000lumen turbot, 70percig... Olyat, hogy a s2(8) is tudja olyan körülményt én is ki tudok találni, csak én nem írok ekkora um... furcsaságot le, mint itt.
(És ahol ekkora csúsztatást leírnak...)

(#35639) Gargouille válasza Cyberneko (#35638) üzenetére


Gargouille
őstag

Lehet tévedek de a runtime amit odaírnak az arra vonatkozik, hogy mikor merül le az akksi (nyilván az elméletileg legnagyobb kapacitású akksi), de ez egy elméleti adat, mint kb a wifi eszközöknél a dobozra írt átviteli sebesség. ☺ Azt már érthető marketing okokból nem írják oda, hogy amúgy 5 perc után leszabályoz a lámpa...

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#35640) kurtuzov válasza ZolkoW (#35637) üzenetére


kurtuzov
senior tag

Nem kényszerből, de led mellett teregettem a minap.
A saját zoknijaimnál nem, de az asszony zoknijainál gondom akadt a színek összepárosításával.
Emiatt érdekelne jobb színvisszaadású led lámpa.
Az alis extra CRI től azt várom, hogy hozza egy CREE 80-85%át. :)
Lehet ezt a mennyezeti lámpát berendelem és lesz erről is tapasztalat...

(#35641) BBéci válasza Gargouille (#35639) üzenetére


BBéci
titán

Tutira erről van szó, ezt írtam korábban én is. Kissé megtévesztő, olyan, mint a házimozi erősítőkre írt 7x150-180 watt. Egyszerre cak egy csatornát hajtva, 1 kHz-es mérőjellel, 1 % (vagy még magasabb) torzítás mellett. A valóság pedig 7x80-90 W, jó esetben.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#35642) ZozzV6


ZozzV6
senior tag

Újra él Gearbesten a Nitecore TIP kód fekete, black, grey és golden színekre. 14,99$
Kód: NTCGB
Végre sikerült egyet vennem. Remélem nem bánom meg. Mondjuk a Tube is úton van. Lehet azt asszony megkapja vagy továbbpasszolom bontatlanul.

[ Szerkesztve ]

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#35643) benfolds válasza ZozzV6 (#35642) üzenetére


benfolds
őstag

melyiket rendelted? advanced knife bro a nichiat ajánlotta a melegebb színhőmérséklet miatt. a videó alapján továbbra is a hidegebb árnyalatot favorizálom. :U

(#35644) UberMutant válasza ZozzV6 (#35642) üzenetére


UberMutant
őstag

hehe, komolyan továbbadnád a jobb lámpát és megtartanád a műanyag gagyit ?
a tip sokkal jobb, csak nincs rá szükséged ;]

(#35645) ZozzV6 válasza UberMutant (#35644) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Félreértetted. A TIP-et rendeltem most így egyértelműen azt tartanám meg. A műanyag Tube menne tovább.
A kupon nem érvényes a Nichiás CRI verzióra sőt az XP-G2-esből is csak a leírt színekre.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#35646) Gargouille válasza BBéci (#35641) üzenetére


Gargouille
őstag

Pontosan! És valahol ez azért disznóság mert elég megtévesztő egy teljesen laikus embernek. Aki mondjuk pont ez alapján beruház egy drágább lámpába, azt gondolván, hogy akkor egy óráig is nagy fényerővel tud világítani (hiszen ott van a táblázatban), majd koppan egyet mikor leszabályoz neki a lámpa 1 perc után.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#35647) ZozzV6 válasza Gargouille (#35646) üzenetére


ZozzV6
senior tag

De erre valók az ilyen fórumok, hogy tájékozódhasson az ember :K

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#35648) ZozzV6 válasza ZozzV6 (#35647) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Meg hogy elköltse minden pénzét. :D
Van egy doksim amibe minden rendelést fel írok, hogy mikor és honnan lett rendelve. Most jelenleg 20 feletti a mindenféle csomagok száma amit várok, persze ebbe nem csak lámpás dolgok vannak de már odaírtam magamnak a végére, hogy eddig és ne tovább mert ez tényleg rekord mennyiségű rendelés még ha nem is mind az enyém. :W

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#35649) UberMutant válasza ZozzV6 (#35645) üzenetére


UberMutant
őstag

tyű, akkor megnyugodtam , teljesen kivert a víz, hogy a tipet rakod parkolóra. :D

(#35650) Gargouille válasza ZozzV6 (#35647) üzenetére


Gargouille
őstag

Én is ezért ragadtam itt. A barlangászat miatt mindig is különös vonzalmam volt a lámpák iránt, de amíg ide nem tévedtem addig ez a zseblámpás világ teljesen ismeretlen volt előttem, mármint az, hogy már "itt tart a tudomány" ezen a téren. Bárhol jártam és megláttam egy zseblámpát biztos, hogy megnéztem, kipróbáltam de mindig szomorúan konstatáltam, hogy ez gagyi. Magamban meg folyton mondogattam, hogy mi a lópikuláért nem csinálnak már normális zseblámpákat, mikor minden adott ma már ahhoz, hogy igazán jót lehessen gyártani (led, akksi, elektorinka stb...).

Aztán rátaláltam erre a fórumra és ráébredtem, hogy nem csak én vagyok ilyen perverz és, hogy csinálnak ma már jó lámpákat, csak valahogy soha nem látni őket a boltokban, meg úgy általában sehol, a hétköznapi ember számára ez egy "rejtett világ". De számomra maga a paradicsom. :D

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.