Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36501) Victorio válasza -szabi- (#36500) üzenetére


Victorio
aktív tag

Nagyon bele vagyok szerelmesedve az L6-ba. Erdőben szoktam használni. Pont elég széles a terítése, hogy egy ösvény két oldalát is láthatóvá tegye, de nem olyan erősen világítja meg a csóva széle már, hogy zavaró legyen és a káprázás miatt messzebbre ne lássak jól. Ahhoz viszont elég erős és koncentrált a fénysugár, hogy egy messzebb lévő túristajelzést is észrevegyél vele.
Olyan átmenet a flood és a spot között, aminek számomra nagyon el lett találva az aránya.

Amíg nem volt meg addig egy Astrolux S2 volt szolgálatban (nagyon hasonló a vetítése a C8-hoz, SMO refi, XPL-HI LED). Ez keskenyebb csóvát ad, de szintén elég erős. Amióta megvan az L6, csak akkor viszem ezt ha nem akarok sokat cipelni. Az L6 jóval használhatóbb.

Mindennapi városi EDC-re meg egy OP refis Astrolux S1-et hordok (hasonló vetítésű mint az S2+) Szép szórt, elmosott hot-spotú fényt ad - zárt térben, közeli dolgokat megvilágítani tökéletes. Ilyenre tényleg nem kell másfél kilós nagy batár fotonágyú.

Szóval leginkább az a két dolog határozza meg milyen lámpa jó neked, hogy mire akarod használni, és mekkora súlyt vagy hajlandó cipelni.

Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.

(#36502) gyenesmartin


gyenesmartin
őstag

Sziasztok!
Bicajra/motorra milyen lámpát ajánlotok?
A lényeg, hogy a szembejövőt ne vakítsa el, de én is ellássak vele viszonylag messze.
A lehető legkevesebbért természetesen.

(#36503) ace22 válasza Gargouille (#36498) üzenetére


ace22
tag

F1 gondolatok:

Az övcsipesz karistolását elemcsere esetén meg lehet akadályozni, ha egy darab papírt csúsztatsz a csipesz és a test közé. :)

A töltőnél levő O gyűrűket nem szilikonzsíroztam, hanem 8B grafitceruzával besatíroztam. A tailcap menetét teflonos szilikonzsírral kezeltem (bár nem sokat kell akkut cserélni a beépített töltő miatt). A grafitozás amúgy az övcsipesz karcolásmentes felpattintásában is segít.

A kapcsoló keménysége függ az akku méretétől! Panasonic védett és nem védett akkuval teljesen más az érzés. A sok beépített védelem miatt nem indokolt a védett akku használata amúgy sem.

S2+: nem egy kategória, a beépített töltő (és védelmek) miatt inkább a Lumintop EDC25 vagy a Nitenumen TA01 kategóriája (mindkettő két kezelőgombos és nagyobb az S2+-nál).

Amúgy van a Convoy családnak S2+ méretű, beépített töltős változata is, a BD03...

(#36504) FBLLMAG válasza gyenesmartin (#36502) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Szia!

A jók azok drágábbak. Fenix BC30R, ezzel biztos látsz és nem vakítod a szembejövőt. De jó a SolaStorm RX02 is.

És a másik véglet Convoy S2, S2+ vagy S3 optikáját lecserélni TIR lencsére. Erről ZozzV6 topiktársunk tudna többet írni. Megtaláltam a videóját. Pár € -ós gumival felteheted a bicajra. :K

(#36505) Gargouille válasza ace22 (#36503) üzenetére


Gargouille
őstag

Igen, ismerem az összes Convoy lámpát a kínálatból, a BD... -sorozat mind beépített töltős. A BD03 inkább az S3 töltős tesója.

Az F1-et én Samsung védelem nélküli flat top cellával használom, nem tudom mi köze a kapcsolónak az akkuhoz, de nem csak nekem tűnt keménynek. Ha arra gondolsz, hogy a hosszabb akku jobban megfeszíti a rugót vagy ilyesmi és ezt érzed a kapcsolón akkor az konstrukciós hiba.

Az, hogy megveszel egy több mint 10.000Ft-os lámpát és papírcetlit kell dugdosni az övcsipesz alá, meg grafitceruzával, szilikonzsírral kell feljavítgatni... értem amit írsz, ha ez egy 10 dolláros lámpa lenne, akkor azt mondom tökéletes így ahogy van, belefér. De ez alapesetben 40 dollár és első ránézésre is azért több ponton bele lehet kötni. Ebben az árkategóriában azért szerintem jogosan elvárható, hogy a gyártó minden részletében ügyeljen a minőségre és a tervezésre.

Az S2+ valóban másik kategória, másra való, én pusztán a gyártási minőség és átgondoltság tekintetében hasonlítottam hozzá és abban - szerintem - érezhetően jobb. Sokszor keverednek a fogalmak, mert amikor minőségről beszélek akkor sokan jönnek a funkciókkal meg kiegészítőkkel, csomagolással, aminek semmi köze a minőséghez.

A minőség azt jelenti, hogy milyen színvonalú valaminek a kivitelezése, nem pedig azt, hogy milyen funkciókra képes vagy milyen kiegészítőket adnak hozzá, esetleg milyen a marketing körítése. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#36506) ace22 válasza Gargouille (#36505) üzenetére


ace22
tag

Pontosan arra gondolok, hogy a hosszabb, védett akkuval keményebb a kapcsoló. Még egy terület, ahol helye van a fejlődésnek.

Az övcsipesz tailcap-on való rögzítése nem jó ötlet, de nem is arra tervezték, hogy gyakran csavargasd, miután beépített töltője van.

Az O gyűrű és a menet kenése akármilyen árkategóriában elkerülhetetlen. Ahol csúszó súrlódás van, ott kenni kell...

Az F1 valódi ára 20 USD. Szinte mindíg van ilyen kupon. A 40 USD inkább csak a bevezetés és a marketing műve, kétlem, hogy sok F1 találna gazdára ilyen áron.

Minőség alatt az elvárásoknak való megfelelés mértékét értve az S2+ tényleg nagyon jó, kiforrott darab, de volt miből fejlődnie. Ne felejtsük el, hogy az F1 első szériás darab, talán lesz F1+ is... :) Több ötletetet olvastam itt, talán a gyártó megfogadja őket.

[ Szerkesztve ]

(#36507) gyenesmartin válasza FBLLMAG (#36504) üzenetére


gyenesmartin
őstag

Jelenleg egy BLF A6-osom van. Arra is gondoltam, hogy egy alumínium lappal kitakarok egy kicsit, hogy a szembejövőt ne vakítsa el. Vagy még inkább egy C8-on gondolkodtam, hogy messzebb is lássak, és szintén kitakarni egy kis részt belőle.

(#36508) ZozzV6 válasza gyenesmartin (#36507) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Reflektoroknál a takargatósdi nem lesz jó mivel a ledből közvetlenül jövő szórt fénye is van és a reflektorról visszaverődő is keveredik. Világíts a falra és takad el a felét a kezeddel. Nem az lesz a hatás amire számítasz.

F1: ha hosszabb akkuval változik a gomb keménysége azt jelentené a kapcsoló panel össze vissza lötyöghet a tailcapban. A kapcsoló és panelja fix. Hosszabb akku csak a rugót nyomja jobban össze ami a panel túloldalán van.
Bárki nármit mond a minőség nekem s Convoynál jobb. Nem mondom ezt rossznak mert nagyon jó főleg 12$-ért de van még mit csiszolni. A flare mód is lehetne 1 perces.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#36509) G@ben válasza ZozzV6 (#36508) üzenetére


G@ben
addikt

Valóban igaz, hogy a kitakarás nem segít, csak egy hosszú shield, mint a baseball-sapkákon. És kiegészíteném azzal, hogy nem csak a reflektorosnál van így, hanem a lencsésnél is, most próbáltam ki a 4 fokos lencsével, és szinte semmit nem változik a fénye fél kitakarásnál.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#36510) gyenesmartin válasza ZozzV6 (#36508) üzenetére


gyenesmartin
őstag

Réz lappal kitakarva a szórtat teljesen el tudtam takarni, a hotspotot viszont csak gyengíteni.

(#36511) FBLLMAG válasza ace22 (#36506) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Ez a belső töltés néha problémás, még a drágább lámpáknál is. Lásd Klarus XT12GT - mintha túltöltene. :(

Akkor lehessen már kiszedni az akkumulátort. Meg aztán jó ha lehet cserélni. Esetleg CR123 elemeket is használ. Erdő mélyén, sziklás környezetben, azért nem jó ha lemerül, és csak egy vészlámpa marad nálad. :O

Ha a kapcsolón is érezni a hosszabb akkumulátort, akkor az a kapcsoló sem biztos, hogy hosszú életű lesz. Bár inkább tévedjek. Amikor a legjobbat várod, és tönkremegy, na ez milyen érzés. Árban meg már kezdi közelíteni az Olight, Fenix egyes termékeit, amik ugyebár, megint más kategória. :(((

(#36512) Dr.NX


Dr.NX
addikt

EagleEye X2R-be ilyen ICR18650-26HM/FM 2600mah Button Top Protected akksit tettem, de a kapcsoló nem csak kattanásra vált, hanem a legenyhébb érintésre (kb. 1 mm benyomásra) is. Jól sejtem, hogy túl hosszú az akksi és emiatt bizonytalan? Vagy a kapcsolóval van baj?
Jobban járnék egy ilyen NCR18650B button top unprotected akksival?
Köszi a választ előre is.

Elfogadom a sütiket.

(#36513) FBLLMAG válasza ZozzV6 (#36508) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Szia ZozzV6!

Elismerem, tisztelem a tudásod.

A kapcsolónak fixnek kéne lennie a rugó másik oldaláról. Viszont ha már a kapcsolón érezni a változást, akkor már nemcsak a rugó ment össze. Ez a későbbiekben, tálán még meghibásodáshoz is vezethet. (A lapka amire a kapcsoló szerelve van, is kissé meghajolhat. A kapcsoló meg ugyebár műanyag, finom szerkezet. Valamikor a 90 -es években találkoztam hasonló problémával, még karbantartóként.) De mint írtam, ne legyen igazam.

(#36514) ZozzV6 válasza FBLLMAG (#36513) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Köszönöm!
Mindjárt szétszedem a kapcsolót és megnézem, hogy van összerakva. Előbbinél lehet félreérthető voltam a minőséggeé kapcsolatban. A Convoyt tartom jobbnak a Zanflare-nél egy hajszálnyival.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#36515) ZozzV6 válasza FBLLMAG (#36513) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Na szét is kaptam gyorsan. Felépítésre ugyanaz mint a Convoyban megszokott. Panel aminek egyik oldalán egy OMTEN1288 kapcsoló, másik oldalán rugó. Már itt bukik a teória mert a panel kisebb mint egy Convoyban tehát még nehezebb lenne meghajlítani.


A másik dolog ami miatt nehezebb különbséget érezni, hogy ennek a gombja fémből van csak a peremébe lett ragasztva egy gumi membrán. Szóval csak a kapcsolót magát érezni. Nincs ami tompítson a kattanáson.
kipróbáltam azt is hogy az ujjammal koppra összenyomtam a rugót a komplett tailcapban de ugyanúgy kemény érzete volt és ugyanúgy kattant. Én attól féltem az elején hogy egyáltalán érintkezni fog-e az akksival a rugó mert az akksi olyan ményen beesett hogy ihaj.

Aki így ezt az egységet összébb tudja nyomni jobban vagy kevésbé azzal nem szívesen fognék kezet :D

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#36516) Tony21


Tony21
tag

Megjött végre az F1.
Csomagolás/körítés és a módok kiosztása csillagos ötös.
Ezektől eltekintve nem estem tőle hanyatt, ez is csak egy lámpa.
Ennyi pénzt persze megért, 19-ért nem vettem volna meg.

(#36517) Ra3 válasza Tony21 (#36516) üzenetére


Ra3
őstag

Ez hogy "csak egy lámpa" bármiről elmondható amiről itt beszéltünk valaha is, ha konyhai robotgéppel lenne kombinálva akkor hanyattesnél tőle? ;]

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#36518) FBLLMAG válasza Dr.NX (#36512) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Szia!

Azért nem kell mindjárt a problémát keresni mindenben. A Te lámpád ugyebár reverse-clicky rendszerű. Tehát bekapcsolod, mikor részben megnyomod, váltasz módot. Ezeknél előfordul, hogy alig érsz hozzá, és módot vált. Ha kiveszed az akkumulátort és megváltozik a kapcsoló működése, finomabban kezd járni, vagy ellenkezőleg, jobban megfogja, na csak akkor kezdjél gyanakodni. ;)

(#36519) Victorio válasza ZozzV6 (#36515) üzenetére


Victorio
aktív tag

Az a tömítőgyűrűnek látszó dolog minek van a lezáró gyűrűben?
Ott nem pont az lenne a lényeg, hogy fémesen érintkezzen a kapcsoló nyákján lévő gyűrűvel?
Hogy megy itt akkor az áramút?

Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.

(#36520) FBLLMAG válasza ZozzV6 (#36515) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Kösz szépen a képeket. Itt ha éreztek valamit a kapcsolónál, csupán gyengébb minőségre, selejtre merek gondolni. Ez viszont, remélem, egyedi.

Remélem nem tér vissza a XxxxxFire 20+ % kapcsoló romlása. ;]

(#36521) ZozzV6 válasza Victorio (#36519) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Az semmit nem szolgál normál működés közben. Nem is emeli el a rögzítő gyűrűt. Maximum olyan funkciót tudok elképzelni ,hogy ha eltörne a rugó ne zárjon rövidre a gyűrűvel és nem kapcsol be akkor magától a lámpa. Vagy a panel közelpéhez közelebb alátámasztást nyújt. Nitecore-ban is láttam már ilyet. Ha kiveszem akkor se változik semmi.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#36522) Cyberneko válasza gyenesmartin (#36502) üzenetére


Cyberneko
tag

Egy vagy 2 convoy s2+ filléres tartóval és 20x60°-os TIR optikával :)

(#36523) Victorio válasza ZozzV6 (#36521) üzenetére


Victorio
aktív tag

Érdemes lenne kipróbálni, hogy mi változik a kapcsolásérzetben ha:
- Kicseréljük a kapcsoló panelt egy Convoyosra vagy valami hasonlóra.
- Kicseréljük a nyomógomb sapkát gumiharangra.
- Mindkettőt kicseréljük.
Megoldódna a Nagy Zanflare Kapcsoló Rejtély :))

Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.

(#36524) ZozzV6 válasza Victorio (#36523) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Kapcsoló panel nem jó bele a convoy. Nem fér bele. Max maga a kapcsoló más beszállító és keményebb rugó van belül.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#36525) kner válasza cbrfireblade (#36491) üzenetére


kner
csendes tag

Ha csak néha viszed magaddal, és nincs extra igényed, akkor tökéletes az L6.
Amiben a Q8 jobb, az szerintem
- a szállíthatóság (övtokban vagy vállra akasztva - bár övön kicsit nehéz)
- praktikusabb méret (rövidebb)
- állványmenet (munkalámpának használható)
- oldalsó kapcsológomb (sokkal könnyebb az oldalgombos lámpákat kapcsolgatni)
- világító nyomógomb (apróságnak tűnik, de praktikusan sok helyzetben nagyon jól jön)

Pusztán fényerőben a Q8 nem tud annyival többet az L6-nál, hogy csak ezért megvedd.
Számomra pont a fentiekhez hasonló apróságok számítanak. Így az L6 mostantól biztosan több időt fog a polcon tölteni.

(#36526) Victorio válasza kner (#36525) üzenetére


Victorio
aktív tag

Oldalsó nyomógombja van az L6-nak is ;)

Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.

(#36527) bwoay válasza Dr.NX (#36512) üzenetére


bwoay
nagyúr

szerintem igen. S2(+) kapcsán valakit már írt hasonló jelenségről itt, és az S3-ban pont ezt a poblémát orvosolták. de nyugtass meg, hogy flat top is jó az x2r-be, mert én azt rendeltem hozzá :U

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#36528) ZozzV6 válasza Victorio (#36526) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Van de a ki-bekapcsoláshoz fogást kell váltani. Q8-nál nem.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#36529) Dr.NX válasza FBLLMAG (#36518) üzenetére


Dr.NX
addikt

Bocs, de te pont a forward clicky működést írod le, amit az X2R éppen produkál.
Reverse clicky-nek nem szabadna sem bekapcsolnia, sem módot váltania, amíg el nem éri a kattanást.

@bwoay: Nem tudok nyilatkozni a flat topról, mert nekem ez a korábban linkelt védett button top van csak.

Elfogadom a sütiket.

(#36530) kner válasza Victorio (#36526) üzenetére


kner
csendes tag

Tudom :-)
Csak azzal nem tudod kikapcsolni. Legalábbis a stock driverrel nem.

(#36531) FBLLMAG válasza Dr.NX (#36529) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Szia!

Nekem van ilyen kapcsolású is és olyan kapcsolású is.

A Forward esetén félig kapcsolgatva váltasz, majd rákapcsolsz.

A Reverse esetén rákapcsolsz, majd később váltasz.

De lehet, hogy tévedek, és fordítva van. A neten ezt találtam. ;)

(#36532) kner


kner
csendes tag

Találtam kiváló zárt tokokat.
25 mm x 140 mm
25 mm x 155 mm
Jobban mondva ezek félig zártak (csak a lámpa feje felől). Tehát nem olyasmik, mint pl. az F1 tokja.

Q8-hoz pedig ezt vettem.

[ Szerkesztve ]

(#36533) bwoay válasza FBLLMAG (#36531) üzenetére


bwoay
nagyúr

ez pontosan úgy van, ahogy írod, és pont ezért nem normális, ha egy reverse clicky lámpa (mint amilyen az x2r is) már a kattanás előtt vált.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#36534) Tony21 válasza Ra3 (#36517) üzenetére


Tony21
tag

Értsd, nem tűnik ki különösebben a szürke tömegből, nem tör rám a birtoklási vágy.
Ezzel szemben egy L6, Q8, MF01, DT70, stb nem ilyen.
Nem azt mondom, hogy rossz lámpa, de teljes árat semmiképp nem ér.
Úgy vettem, hogy ha nagyon megtetszik megtartom, ha nem, nem.
Mivel tölthető, így megkapja fater névnapjára :)

(#36535) ZozzV6 válasza kner (#36532) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Köszi a tippeket!
A P12-mhöz úgysincs tok és az első pont annak a gyárija. A Zanflare F1 meg szinte pont megegyezik a P12 méretével ahhoz is jó lesz. Az F1 tokot meg megkapja valami kisebb lámpa ami jobban belefér.
A hama tokot le tudnád fotózni benne a Q8-al? Köszi!

Lencsevédő kupakok:
Sajnos autóm is elromlott így most a hétvége azzal ment el de megpróbálok valamikor nekiülni a 3D nyomtatott lencsevédő kupak rajzolásnak. Mindenáron feliratosat szeretnék csak valahogy szerencsétlenkedek a felirattal :P Felirat nélkül már rég meglenne. Úgy akarom, hogy minden lámpa neve rajta legyen a saját kupakján.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#36536) FBLLMAG válasza Dr.NX (#36529) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Szia!

Bekapcsolás nélkül is ilyen finom mozdulatokra vált módot?

(#36537) ZozzV6


ZozzV6
senior tag

Úgy látom kapcsolókat is tisztába kell tenni:
Reverse clicky: kikapcsolt állapotban ha nem nyomjuk kattanásig a gombot nem lesz semmi. Ha kattanásik nyomjuk záródik az áramkör és utána módot úgy váltunk, hogy elég csak annyira megnyomni a gombot hogy még nem kattan de már megszakad az áramkör. Ilyen lámpák pl: Összes Convoy S széria, C8, BLF A6, Astrolux S1, S2, S3.A hiba az lehet ha túl érzékeny, hogy a gumigomb nagyon nekifeszül a kapcsolónak. Javítása: Kiszeded a kapcsoló panelt és a gumigombot, majd a gumigomb kis bütykéből ami középen a kapcsolót nyomogatja levágsz fél-1mm-t.
Forward clicky: Kikapcsolt állapotban nem kell kattanásik nyomni hogy zárja az áramkört. Ezért előre ki kell választani kattanásmentes nyomkodással a módot és úgy kattintani. Ilyen lámpák PL: Convoy L2. A Nitecore P12 és Convoy L6 főkapcsolója is ilyen de ott villogtatni todsz a kapcsolóval azért raktak oda ilyet. A módváltásra az oldalgomb szolgál. Nem tudom a Zanflare F1-be miért nem tettek ilyet.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#36538) Dr.NX válasza ZozzV6 (#36537) üzenetére


Dr.NX
addikt

Köszönöm, ki fogom próbálni! 👍

Elfogadom a sütiket.

(#36539) Kolty


Kolty
aktív tag

Sziasztok.
Fejlámpát kéne vásárolnom.
Olyan kérdésem lenne, hogy max 20.000.ft.ig milyent érdemes venni?
Fontos, hogy idehaza lehessen ennyiért kapni.
Az se árt ha fókuszálható :)
Ilyenem van, ennél erősebbet kellene.

Majd elfelejtettem.
Lehetőleg egybe legyen az akkuval, vagyis ne a pánton legyen külön az akku.
Illetve 18650 vagy AA legyen az áramforrás.

[ Szerkesztve ]

(#36540) hentes555


hentes555
senior tag

Sziasztok!

Otthoni használatra szeretnék egy kisebb, olcsó lámpát venni, olyan max 1000-1200 Ft-ig. Annyi lenne a célja, hogy este kimenni bezárni a nagykaput, lemenni a kertbe bezárni a tyúkokat. Ennyi pénzért mik a legjobb vételek?

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#36541) bwoay válasza ZozzV6 (#36537) üzenetére


bwoay
nagyúr

köszönet! utolag belegondolva már nem is logikus, amit irtam, mert ha kattanasra valtana a reverse clicky, akkor mindig ki- bekapcsolni kellene a valtashoz, holott pont az az elonye, hogy erre nincs szukseg...

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#36542) ZozzV6 válasza hentes555 (#36540) üzenetére


ZozzV6
senior tag

SK68 vagy a Uking ZQ-X900. 1 db AA elemmel működnek. Nem mondom hogy megbízható mert sokat nem használom ezeket egy mégis elromlott de ebbe az árba felesleges lítium akkusakat nézegetni.

Szóval azzal kalkulálj, hogy elromolhat, kontakt hibázhat.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#36543) hentes555 válasza ZozzV6 (#36542) üzenetére


hentes555
senior tag

Köszi a választ :)
És ezeknek a fényereje tényleg külömbözik (350<->600) attól hogy mindkettőben "Q5" led van?

Ezt is néztem még, erről mi a véleményetek? [link] Vagy a másik kettőnek valamivel jobb a minősége?

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#36544) Alex91 válasza hentes555 (#36540) üzenetére


Alex91
félisten

[link], en most ilyet vettem, bar kicsit dragabb. De sk68-bol erdemes egybol legalabb kettot venni, mert nalam is egy kontaktos lett...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#36545) ZozzV6 válasza hentes555 (#36543) üzenetére


ZozzV6
senior tag

El ne hidd azokat a számokat. Jó ha 100-150 lument tudnak. Nincs különbség. Ezeket hasra ütve írják be kb.

[ Szerkesztve ]

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#36546) Kozy10


Kozy10
tag

Flashsale: Convoy C8 XP-L HI V2 1A $16
27 db maradt még:

[link]
Pontokkal $11.21-re le lehet vinni az árát :C

[ Szerkesztve ]

(#36547) MittuDomain_ válasza Kozy10 (#36546) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Köszönöm, nem kell, de vettem...

és :R

[ Szerkesztve ]

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#36548) MittuDomain_ válasza MittuDomain_ (#36547) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Kicsúsztam az 5 percből, szóval:
Tényleg érdemes forintban fizetni a cuccokat a GB-nél, 259,32-es árfolyamon tudtam megvenni a jelenlegi közép 265,88 helyett, 2.907,- Ft lett a vége.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#36550) FBLLMAG válasza ZozzV6 (#36537) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Köszönöm a kiegészítést. Magyarul elmagyarázni az igazi. :R

Úgy néz ki, hogy hiába mutattam róla oldalt, elfelejtették megnyitni. :O

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.