Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
Ki kíváncsi, hányan eBay-eznek Magyarországon?
Egy kis data sniff.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
FuckeR19
senior tag
válasz
Studiossrác
üzenetére
A paypal nem írt ki semmit!
Claim + dispute nem tudom hogy működik ez az első ügyem.
Dispute nyitva van ott beszéltem sráccal. -
Ybron
senior tag
válasz
Studiossrác
üzenetére
Jaja, nekem is 5 nap volt mire jóváírta(megjött OTP-s számlára)
-
FuckeR19
senior tag
Nem kaptam meg 1 csomagom dispute-ot nyitottam és ígérte a srác hogy visszaküldi a pénzem de még semmi. 2 napja volt ez. Ha holnap se jön meg akkor mit tehetek?
Ha elküldte már a pénz akkor a receive payment-nél 1ből látom nem? -
ludsimon
veterán
Mikor lehet Magyarországon is végre confirmed address-re állítani a PayPal-t?
Mert Anglián, és USA-n kívül nem lehet sehol, mindenhol unconfirmed address.
Vagyis megerősíteni. -
ludsimon
veterán
válasz
Depression
üzenetére
Igazából az egész eBay-nek megvan a trükkje. Erre már csak neked kell rájönnöd.

Keresési trükkök, meg hasonló dolgok, most így hirtelen nem jut eszembe.Szerk.:
Meg persze a vám!45EUR, GIFT-ként vámmentes, felette már bonthatják, és akkor 25%-áfa, és 8% vám.
Ha nem GIFT-ként jön akkor 22EUR a vámhatár. -
válasz
ludsimon
üzenetére
Egy hét alatt összejött vagy 200$-nyi rendelés. Amikor eldicsekedtem vele, hogy miket vettem mennyiért, a rokonok rögtön jöttek, hogy nekik is kell.
Csak azt nem akarom, hogy az ő türelmük elfogyjon, mielőtt megérkezik a cucc. 2-3 hetet mondtam mindenkinek.Van még valami, amiről érdemes tudni? Ilyen apró, rejtett dolgokra gondolok, mint az előző.
-
ludsimon
veterán
válasz
Depression
üzenetére
"de így most jóval olcsóbb lesz minden."
Igen, a nagyobb értékű cuccok.
Ha csak ilyen 10 USD alatti cuccokat vettél úgy se fogod észrevenni, csak ha nagyon sokat rendelsz.. -
-
amargo
addikt
Igazából ezt az önbecsülésem nem engedi. Mármint, ha megkapja a pénzt, akkor még OK (biztosítás). Elvileg a postázásra ezt volt írva : "Standard Int'l Flat Rate Shipping", így azt gondolom erre nincs biztosítás. Noha 10$ volt a szállítási költség, és mind a 2 árúnál kifizettem és egy csomagba jött. Ha ezt nézem még mindig keresett rajtam (a termék maga 2$ volt).
-
ludsimon
veterán
válasz
Depression
üzenetére
A következő módon tudod megváltoztatni:
Profile -> Recurring Payments -> Edit Funding Options -> Conversion Options -> Bill me... hogy a bank váltson. a másik esetben a PayPal fog váltani.
De amikor a PayPal-al fizetsz, akkor is meg lehet változtatni.
Egyébként meg tökmindegy, mert ha forint alapú a bankszámlád, így forintot is fog levonni!
Szóval amit kérdeztél, az hülyeség.Csak nem mindegy, hogy a bank, vagy a PayPal váltja át a pénzt, mert a PayPal rádob 5-8Ft-ot.
-
-
ludsimon
veterán
válasz
Depression
üzenetére
A kínaiaknak megéri!
Vesznek tőlük heti 20-30-an, az nem kevés pénz összesen!Attól még, hogy ingyen van a posta, az nem jelenti azt, hogy sz.r is a szolgáltatás...
Most begyorsult a posta, 2 héten belül valószínűleg, még a free shipping-es is megérkezik.
Amúgy meg csak úgy elárulom, hogy a HongKong-i eladók 99%-a ingyen postáz.

Egyedül a registered airmail (ajánlott) kérnek pénzt, általában ez 2 - 2,5 USD. -
Szóval én új vagyok az ebay-en, de pillanatok alatt elköltöttem kismillió cuccra nem kevés pénzt. Persze minden hong-kong-i eladótól jön, ill. Van most egy kínai is.
Mennyi idő alatt fognak ezek megérkezni? Persze a hírdetők írnak dátumot, de ti csak jobban tapasztaltátok. A legtöbb free shipping-es.
Vettem microSD kártyaolvasót is 1$-ért postával együtt. (ez valaha is ide fog érkezni?)
Számomra kész rejtély ez az egész. Akkor sem mennék vele postára feladni, ha loptam volna. -
ludsimon
veterán
válasz
Depression
üzenetére

-
válasz
ludsimon
üzenetére
Köszi:
"We are currently performing regular maintenance of our security measures. Your account has been randomly selected for this maintenance, and you will now be taken through a series of identity verification pages.
Protecting the security of your PayPal account is our primary concern, and we apologize for any inconvenience this may cause."
-
ludsimon
veterán
válasz
Depression
üzenetére
Akkor az accountoddal van valami...
Ha belépsz a paypal.com oldalon, jobb oldalt nem ír ki semmilyen üzenetet?
-
-
Dave46
tag
válasz
Depression
üzenetére
Nem fagy az le pedig, próbálj más böngészőt,frissítsd a jelenlegit, mennie kell annak simán.
-
Dave46
tag
-
Dave46
tag
Szerintem inkább várj... Simán elképzelhető, hogy az eladó már a postai biztosításon belül visszakapta a csomag értékét. Ez kb egy a millióhoz dolog, de néha megtörténik, egyszer te is lehetsz szerencsés, nemde?
Ha pedig nem ez történt, úgy is keresni fog. Én a helyedben szépen csendben várnék. -
Sziasztok!
Nektek megy most a paypal-lal való fizetés? Nekem lefagy tőle a böngészőm. -
amargo
addikt
Jön a dupla csavar, ma megérkezett a csomag és a címre

Tehát most két vicc is van ebben, a címre érkezett meg, múlthéten még nem találták meg..
És hétfőn a pénzt is visszakaptam..Ilyenkor gondolom az eladónak írok, hogy megjött a csomag (2 hónap után, Nov 19.-én adták fel) és valahogy majd visszafizetem? Mi ennek a menete, hogy azért ne legyek felkészületlen.
-
Ybron
senior tag
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Érték függő a dolog.
Itt az én pédám.
Rá volt írva a csomagra 165$(valódi értéke 750$, ki is lett bontva) ennek ellenére...
Fizettem 25% adót és plusz vámdíjat. Vámdíj általában 3-8%.
Meg ugye a vámosokon is múlik mit szednek ki.
Adott egy kis könnyű csomag. Ha rá van írva hogy 50$(lehet több is) akkor azt nagy valószínűséggel meg se nézik. Ha nehéz az a csomag lehetséges.
Nagy és nehéz csomagokat általában átnézik.
Szerintem most már a távolkeletről érkező dolgokat is többet fogják bontogatni.
Sok mindennek a fügvénye hogy mit vámolnak és mit nem.
Szerintem itt mindenki csak a tapasztalatokra tud hagyatkozni, kiszámíthatatlanok a vámosok
-
Fancy-boy
addikt
Üdv!
Tudna valaki nekem mutatni táblázatot hogy mire, mennyi jelenleg a vám?
Illetve aki nagyon vágja a vám témát, sok tapasztalata van, kérem írjon nekem egy privátot,
mert szeretnék kérdezni 1-2 dolgot, és hálás lennék ha szánna rám pár percet. köszönöm -
Ybron
senior tag
Jah az lehet

Már 4 napja váro ma refundot.
Írtam is hogy ebayen kértem az eladót hogy küldje vissza a pénzt.
Ezt meg is tette. Múlthéten csütörtök 21 órakor
historyba ez van:Jan 14, 2010 Transfer To Credit Card Completed Details
Jan 14, 2010 Refund From SHUEIDO CAMERA LTD Completed Details
Írtátok a 2-3 munkanapot. Az ugye letelt már.
Volt már nekem ilyen refundom akkor egy nap alatt lezajlott az egész.
Kicsit kezd idegesíteni.. -
Flexy90
senior tag
Nekem meg azt hiszem most jött meg egy tavalyi csomag, ami nov.20.án lett feladva.. :S
de nem tudom mer azóta visszakaptam a pénzt, és újjat is rendeltem. Az új elvileg 10.én lett postázva, de még a 4.én feladott csomag sem jött meg, ezért gondolom h a régit kaptam.Dátum nincs a csomagon a név meg semmit sem mond nekem..
-
-
FuckeR19
senior tag
Most hozott a postás 10 csomagot 4-7.e között lettek feladva.

-
FuckeR19
senior tag
Volt egy hibás headset ügyem és küld nekem 1 másikat a srác, de kérte hogy zárjam be a dispute-ot. Ha bezárom és közben mégsem küldi el akkor tehetek valamit?
-
Ybron
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Nem fogjak vámolni. Én most hozattam 50$ értékben és nem foglalkoztak vele.
Annyi is volt az eredeti értéke. Igaz kongott a doboz és könnyű is volt
wwhy Ez változó. Lehet kereskedők nem nagyon adják fel, vagy egyáltalán... de én most hozatok egy 400$értékű csomagot és megkértem az eladót hogy 40$ és gift kén küldje.
Azt mondta úgy küldi. Valamint hozattam régebben egy lapot ami 250$ értékű volt. Akkor még nem tudtam hogy megy ez a vámolásé s csak megvettem vártam...az eladó meg magától ráírta hogy 30$. -
Luc001
tag
Hali!
Igaz hogy a eBay a paypal-os fizetést csak akkor fogadja el ha tartozik hozzá bankkártya is, nem elég hogy van pénz a számlán.
-
atuci
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene ebay account ügyben!
Már egy ideje kutatok a problémám megoldása után, de nem találok rá választ.
A gondom az, hogy az amcsi ebay-re regisztráltam (még anno 5 éve), de már vagy 2 éve folyton németül érkezik meg az összes hírlevél illetve a vásárlási/licitálási értesítő is. Amióta van google translate azóta egy kicsit értem a németet
, de jó lenne, ha újra angolul működne.A másik gondom az, hogy ha eladni szeretnék valamit, akkor hiába jelentkezem be az ebay.com-on, rögtön az ebay.de oldalon találom magam, és németül kellene kitöltenem az eladási oldalt, és ezen állandóan kiakadok.
Volt már valakinek hasonló gondja, vagy tud rá valaki megoldást?
Előre is köszönöm a segítséget!
üdv
Attila -
ludsimon
veterán
Ennyit erről.

Azért vettem tőle, mert régebbről ismerem az eladót, és nagyon rendes, meg amúgy pedig egy bolt.
26500 pozitívja van, 99.9%, és persze

A régebbi rendelésem is így jött, valós értékként, az még drágább is volt, valahogy 50USD volt, és bejött, nem volt semmi fennakadás.
-
ludsimon
veterán
Ma rendeltem egy cuccot, 40USD az ára.
Hely: USA, FloridaÍrta az eladó, hogy az amerikai állam tiltja az ajándékként való küldést, és alacsonyabb értékkel való küldést, pedig felvetettem neki, hogy nem küldené ajándékként.

Na mindegy. Csak reménykedem, hogy nem fogják meg.
Ja, és a 8.-ai HK-ból rendelésem még mindig SEHOL!
-
Winner_hun
félisten
.
-
amargo
addikt
Ma átvettem egy múlthéten megérkezett HK csomagot, a vicc az egészben, hogy a postán simán áthúzták a címet, mondván nem találták meg.. az utóbbi rendeléseim közül egysem jött meg a címre, pedig még ékezet sincs benne.Továbbá a címhez postafiók is tartozik, oda még nyáron érkezett meg 3-4 csomag.
Viszont a VÁM-ok is kinyitották a csomagot, de kb 30$ érték volt benne
Így vissza is zárták, eddig ez volt az első csomag, amit ki is nyitottak. -
Krissz88
csendes tag
Próbáltam máshogy is kifizetni, akkor meg azt írtha hogy "This card cannot be used for this transaction. You can complete the checkout with another debit or credit card. Please enter your new card information below."

-
angie212
újonc
Sziasztok!Segítsen valaki légyszi.
Ha ebayen eladok valamit,mert eladtam.Kaptam egy mailt hogy a paypalon kell valahova beírni a postai ID(tehát ha feladom az árut,akkor kapok egy kódot gondolom),de hova írjam be.Van paypalom,idáig csak fizettem rajta,most meg eladok(ráadásul nem magamért teszem),és nem tom hol kell beállítani ezt az shipping ID-t.
Ha valaki tudja,segítsen már.Előre is köszönöm.Üdv -
FuckeR19
senior tag
A paypal-os számlára utalás fölösleges de ezt pont pár hozzászólással előrébb már leírtál többen. Vásárlás esetén posta + a vételár a te részed, ha pedig 22 vagy 25 eurónál nagyobb akkor áfa de ezekről is van infó itt. Az utolsó 50hszben szerintem mindent +találsz ami csak érdekel.
-
ludsimon
veterán
Kártyás fizetésnek számít a PayPal-al való vásárlás (Mint minden országban), vagyis ingyen van!
Mostanában 190Ft/USD alatt van.
Úgyhogy minimum ennyi pénzt tegyél rá!Annyit kell még tudni, hogy a PayPal-on be kell állítani az átváltást, hogy NE a PayPal csinálja, mert az rádob még 5-8Ft/USD-t!
-
Luc001
tag
Hali!
Olvasgattam a fórumot de sajna a választ nem leletem.
Még soha nem vásároltam az Ebay-rő. A kérdésem az lenne hogy menyivel több pénzt rakjak a Paypal-os számlára A vásárolt termék ára dollárban van megadna gondolom közép árfolyamon váltsa át a playpal, de van e valami plusz tranzakciós költség a szállításon felül amit bele kell kalkulálni.
ha esetleg bővebb olvasnivalót tudtok az linkeljétek be.Köszönettel Luc
-
_ak_
addikt
Létezik az, h az ebayen nem lehet Genius SW-HF5.1 5005-ös hangcuccot kapni? Sőőt, igazából csak egyetlen egy típust találtam 5.1esből.

Egy front magas dómra lenne szükségem, de semmilyen formában nem találom meg.
-
Davey7
senior tag
Ma kaptam egy csomagot HK-ból amit 8-án adtak fel! Csak hogy ki tudjam próbálni várok egy másikra amit 11én adtak fel
Szerintetek nem gáz,ha addig nem hagyok feedbacket? -
FuckeR19
senior tag
Egy alap kérdésem lenne. Visszaküldenek nekem pénzt mert 1 termék nem érkezett meg és a srác kéri a paypal account ID-m. Ez az w-mail cím amivel bejelentkezek?

-
ludsimon
veterán
Hoppá!!!!
Jól van, megnyugodtam.

Ti itt múlt héten mondtátok, hogy mennyire begyorsult, meg minden.
Én meg most rákérdeztem, és most válaszolt:
"Hello, Thank you for your question, your item has been shipped on [**Jan.8th**]. "
Szóval akkor a héten meg kell, hogy jöjjön, I hope so.

-
Dave46
tag
Nem kell semmit sem visszakérni, ha nem teljesítette a tranzakció ráeső részét, ráadásul Te eddig türelmes voltál, akkor már teljes mértékben indokolt a negatív feedback. Ebben az esetben a paypal automatikusan vissza fogja adni a pénzedet.
Ha elfogadsz egy jó tanácsot, akkor még mielőtt ezt megtennéd, kattints a jobb felső sarokban a "help"-re, ott pedig a "resolution center"-re. Miután megnyílt az oldal, jelöld be a I bought an item alatt találhatóI "I haven't received it yet"-et, majd continue, Írd be a megvásárolt eszköz számát (a leírásban, vagy a rendelési részletekben megtalálod), majd folytatás. Így az ebay meg fogja vizsgálni, hogy mi történt, (ergo egy ebay-en belüli "eljárást" indítasz) és amennyiben az eladó továbbra sem küldi el a cuccot, kompenzálásra kerülsz. Az utóbbi megoldás formaibb és "hivatalosabb", ezért javaslom azt. A lényeg az, hogy nyugodj meg, mindenféleképpen visszakapod a pénzedet.

-
Bottor
csendes tag
Kifizettem.
7.én. Ok jött egy hétvége. Utána írtam. Azt válaszolta, hogy a következő héten biztosan elküldi, ne izguljak.
A 10. napon megint írtam, elnézést kért és megígérte, hogy a következő napon postázza. Eddig nem jelzett vissza semmit. Várok még egy- két napot és visszakérem valahogy a pénzt... -
Dave46
tag
válasz
Krissz88
üzenetére
Ha meg vagy győződve arról, hogy nem a bankod nem engedi a tranzakciót, akkor egyenlőre sajna egy lehetőséged van: Írj az eladónak, hogy mi a helyzet, és hogy esetleg lenne-e ötlete, hogy hogyan lehetne kifizetni a szóban forgó tárgyat. Esetleg kérheted, hogy küldjön neked egy invoice-t (számlát, vagy BIN-t). Valaki szerint ez akkor szokott megtörténni, amikor a paypal-ra beállított bankszámlád nincsen "megerősítve" (confirm), bár ettől még kellene működnie.
...véletlen nem egy iPhone-ról van szó egyébként?
-
Dave46
tag
válasz
Krissz88
üzenetére
Itt azt írja, hogy a fizetési tranzakció nem jött létre. (ez az a képernyő, ami a fizetés után fogadott?) Próbáld meg később. Azt ellenőrizd még esetleg, hogy a fizetésnek a kis ikonja (ahol az értékelést is írod-ilyen kis font vagy dollár jel alakú) milyen állapotban van, gyanítom, hogy semmilyenben, hiszem ezen üzenet szerint nem sikerült kifizetni.
-
Krissz88
csendes tag
A paymentsnél csak olyan lehetőség volt, hogy "bank transfer". Küldött egy szabvány összegző levelet, amin ott volt a szokásos Pay Now gomb, de miután rányomtam az alant látható kép fogadott. A My Ebay->Buying->Won menünél próbáltam kifizetni, és ott mintha sikerült volna ebayen keresztül megoldani, csak mint mondtam nem vonódott le a számlámról a pénz. Parázok, hogy nem sikerül kifizetni, és kapok egy negatív értékelést

-
Dave46
tag
válasz
Krissz88
üzenetére
Őőő, ha jól tudom, akkor ez az ebay-en belüli fizetés ez ilyen "direct debit-es" dolog. Egyszer így fizettem ki az ebay-es "listing fee-ket". Azt -amennyiben nem tévedek- azonnal le kellene, hogy vonja a kártyádról (az megint más kérdés, hogy neki mikor ér oda). Szerintem várj hétfőig, utána meg majd kitalálunk valamit. Nézd meg, hogy mely más fizetési lehetőségei vannak az eladónak. (bár ez nagyon furcsa, hogy nem lehet neki paypal-lal fizetni, ilyennel még nem is találkoztam...)
-
Bottor
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan lehet rávenni az eladót, hogy végre elküldje az árut. Állandóan hiteget de mégsem postázza el.
-
Krissz88
csendes tag
Köszi szépen a kimerítő választ. Végül a harmadik levélre méltóztatott reagálni.
Viszont van egy újabb bajom. Egy másik eladótól is vásároltam, és utólag vettem észre, hogy nincs paypalos fizetés. Viszont az ebay-en keresztül (sajnos nem figyeltem eléggé) azthiszem sikerült valahogy kifizetnem. Viszont a számlámról még nem jöt le a pénz. Mindez péntek délután volt. Ha nem megy le hétfőn a pénz gondolom nem sikerült. Ilyenkor hogy tudom kifizetni neki az árut? (OTP Juniorom van, VISA Electronnal)
-
Flexy90
senior tag
válasz
Studiossrác
üzenetére
Szóval ha szimplán utalni akarok paypalen, akkor nem kell h legyen rajta pénz, elég ha a hozzákapcsolt kártyámon van egyenleg?
-
DJTJ
tag
azt megtudná mondani valaki, hogy ha a paypal virtuális számlámon van pénz azt,hogy utaljam vissza a saját számlámra? nemtudom,hogy került oda az összeg de 1,5 hete ott van
és még ilyet nem csináltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X12 Detachable i5-11G I 16GB I 512SSD I FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 17 512GB Black Karcmentes állapot 100% akku (12 ciklus)
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- 2026.09.04-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

7.án rendeltem 10.ére van kiírva postázottként (igaz h vasárnap az) 

V/