Hirdetés

2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Majd holnap...

  Majd holnap...

  Depression 2 hónapja 29

 • Változatos ajánlások hiánya

  Az internetes nyomonkövetés már óriásivá nőtt, mégis egy hatalmas nagy űrt hagy maga után.
  Sajnos olyan gyorsan folynak a bitek a különböző oldalak között, és annak ellenére, hogy mindent tudnak rólam, mégsem képesek megérteni engem.
  És itt nem csak a reklámokról van szó, hanem ha megnézem egy oldalon egy videót, a másikon már csak azt ajánlja.
  Öregem! Azért megyek másik oldalra, mert mást akarok látni. Ráadásul nem akarom hetekig ugyanazt nézni, hanem kíváncsi lennék új dolgokra. És azért legyen már ajánló, hogy hátha érdekel, és ne csak azokat ajánlják már nekem, amikre rákerestem egy másik oldalon.

  Depression 2 hónapja 37

 • 10 poloska

  Pontosan ennyi poloskát sikerült kirázni ma az erkélyen lévő napernyőtartó csövéből, ami max 20mm átmérőjű, és nincs egy méter hosszú. Már véletlenül is öltem meg egy párat, mikor sötétben ráléptem. És a papucsomon marad a szaguk.

  Utálom őket, és azt írják, hogy invázió majd csak pár év múlva lesz igazán...

  Depression 4 hónapja 22

 • Hű, bakker

  A párom szerint:" én nagyon szeretek Mr. Bean 2-vel lakni. Nagyon észlény, mint Hawkins, és ezzel nem bántalak, de hogy hogy kell begyújtani egy kazánt, ahhoz nem ért. Csak egy bérházi gyerek. Sete-suta, de az akarat megvan."

  Élőben közvetítettem, amit le tudtam írni.
  Bakker, erre mit mondhatnék...

  Depression 4 hónapja 21

 • A gépek és szerszámok tényleg az ördögtől valóak?

  Legalábbis a párom szerint, aki szerint mindent el kell dugni a szekrény legaljára, arra minden mást rá kell pakolni. Ha valamire szükséged lenne, akkor egész szekrény kirámolásával kell kezdeni.
  Aztán, ha szükséged lenne egy gépre (pl. egy dekopírfűrész), akkor meg jön, hogy az milyen drága, van (egy ezeréves) kézifűrész, azzal is simán meg tudod oldani.
  Viszont én vagyok a férfi a háznál, mindenhez kell értenem, és mi az, hogy 5 perc alatt nem oldottam még meg???

  Depression 4 hónapja 45

 • Szolgálnak, és... nem csinálhatnak semmit???

  Sziasztok!

  Előre leszögezem, hogy egy konkrét esetről van szó, nem kérek semmilyen politikai dolgot, vagy általánosítást!

  1, Anyósom kertes házával szemben van egy éjjel-nappali dohánybolt. Ott van is kialakítva egy jó nagy parkoló, ahol az úttal merőlegesen egy sorban akár 15-20 autó is elférhet.
  A portáról nézve jobbról érkező autók még csak-csak beállnak, a balról érkezők a ház előtt állnak meg, a füvesített részen. Az igazán bosszantö persze az, amikor minden este, és hajnalban van jópár egyén, aki a bömbölő zenével áll meg a ház előtt, a motor az jár, és az anyósülésről "csak beszaladnak" valamiért. Ami csomagolás felesleges számukra (legyen az kávéspohár, cigis fólia, vagy feles üveg) , azt persze a kocsiból a mi füves területünkön helyezik el egy határozott mozdulattal.

  2, A dohánybolt előtt kialakítottak asztalokat, padokat, ahol a boltban vásárolt mindenféle italokat elfogyasztják a vendégek. Persze egy szép tábla ki is van rakva a padok felett, hogy a bolt előtt szeszes ital fogyasztása tilos. Egy éjjel-nappali előtt kialakított helyen persze, hogy nem megy a nagy buli minden nap hajnalig.

  Folytatás...

  Depression 5 hónapja 24

 • képméret számláló

  Sziasztok!

  Sokan elvesznek a számok bűvöletében, és csak a képernyő átlóját veszik figyelembe, és szent meggyőződésük, hogy egy 6"-os 18:9-es kijelző szélesebb, mint egy 5,5"-os 16:9-es.

  Csináltam egy táblázatot, ahol csak a képernyő méret van kiszámolva, és néhány méretet már bele is írtam.
  A zöld területen adjátok meg a kijelző méretét és képarányt, és meg is kapjátok a méreteket.

  Íme a link: [link]

  Működik monitorokra is, de itt kérlek a 16:9-et inkább 9:16-nak adjátok meg, úgy egyszerűbb.

  Illetve még annyi, hogy pontot kell írni tizedesjegynél. Tehát 6,5 nem működik, csak a 6.5.

  Üdv,
  Depression

  Depression 5 hónapja 6

 • Elszálltak az árak, vagy most mi van?

  Gondolom a drasztikus hardverárak emelkedése mindenkinek feltűnt. Ez itt most nem panaszáradat akar lenni, hisz van a használt piacon egy szlogen: "Minden annyit ér, amennyiért el lehet adni."
  De erre akkor most rájöttek a gyártók is?
  Közel 25 éves pályafutásom első 20 évében volt egy másik, mi szerint egy jó számítógép 1000€-ba (eleinte 2000 Márka) kerül, ebben benne volt a monitor is. Mára ez már inkább csak a belépő szint.

  De ha megnézzük, amikor egy vacak telefont is el lehet adni ennyiért, akkor miért ne zsebelnének be a pc gyártók is rendesen lóvét?
  Miért van az, hogy én is belenyugodtam, és annyira nem is zavarnak már ezek az árak?

  Az első igazi luxus telefonom 99k-be fájt, a Siemens S55. Tényleg fájt, de imádtam. A mostani, 3x annyiba kerülő telefonokat meg bármikor eldobjuk egy újabbért, amiben szinte semmi új nincs már.

  Depression 6 hónapja 106

 • Alig várom, hogy összetörjetek!

  Igen ti, ha magatokra ismertek. Elegem van belőletek, akik jobbról előztök, akik betolakodtok, akik akkor előztök be, amikor én betartom a követési távolságot, majd satufékkel álltok meg!
  Veszek egy ócskavasat, ami qrva nagy, belerakom a kamerát, és szabályosan ragaszkodom az elsőbbségemhez. Rommá foglak törni, és te fizeted majd az én káromat is. Az enyém jelentéktelen lesz a te Lexusod, BMW-d, Audid kárához képest.
  Hogy miért? Mert lexarom, hogy nekem nap, mint nap rád kell vigyáznom. De bakker, a párom, a szerelmem, a gyermekem életét is kockáztatod, csak, hogy 5 méterrel előrébb légy. Meg fogod szívni!!!!
  Nem a dudát fogom nyomni, csak 1 másodperccel később veszem le a lábam a fékről, ha egyedül vagyok.
  Nincs olyan nap, hogy ne lássak balesetet, pedig 5km-ert megyek melóba, meg haza, és nincs olyan nap, hogy ha én nem figyelek, akkor ne ússzam meg baleset nélkül.

  Depression 7 hónapja 269

 • Sz@rban a haza

  Gondolom már mindenki hallott arról, hogy mennyi munkás lépett le, irány külföld!

  Na ez a cikk, csak félig szól erről. Ugyanis nekünk sikerült, nem kellett mennünk, vettünk egy lakást Miskolcon.
  Persze mindenre nem volt pénz kapásból, de az alapvető dolgokat majdnem sikerült megcsinálni rajta.
  Szóval majdnem másfél hónapja boldogan éltünk, míg a fel nem újított wc eldugult. :(
  Komolyan, egy hete pöcegödörben élünk, mert nincs az a vízsszerelő/duguláselhárótó, aki egy héten belül vállalná a wc cserét.
  Nem, itt nem anyagi dolgokról van szó, mert bármit megadnék, csak ne lenne ez a szag a lakásban.
  Esély sincs rá, a becsületes vállalkozók (komolyan, tényleg azok), annyira tele vannak munkával, és semmilyen felárért sem jönnek ki korábban, mint jövőhét kedd (ez konkréten pont egy hét).
  Addig oldd meg, ahogy tudod. Hát ez tényleg sz@r helyzet, és nincs mit tenni, mint mobil wc, és folyamatos lehordás egy lakásból.
  Becsületesek, mert semmilyen felár ellenében sem vesznek előre (itt már 6 számjegyről beszélek), és ez 3 helyen is megpróbálva. Szomorú, hogy egy ilyen városban sem lehet megoldani.

  Depression 1 éve 133

 • aláírásnak valóak....

  "A filmstúdió arra kérte a Google-t, hogy távolítsa el a saját, hivatalos oldalát a keresési találatok közül, mert az sérti a saját szerzői jogait. Egyéb hivatalos filmstreamelő oldalak linkjeinek a törlését is kérte a Warner Brothers, például az Amazonra, a Sky-ra vagy az IMDB-re mutató hivatkozásokét. " [link]

  Depression 2 éve 1

 • magyar eb siker

  Depression 2 éve 25

 • Egy 2000km hosszú út tapasztalatai

  Miskolc-Drezda retúr: 26 óra

  Waze-t kukázni kell, 4,5 órás dugóba vitt be be Prága melletti autópályán, ez megbocsájthatatlan.

  A cseh autópálya a régi M7, egy fél centis aszfalttal. Azt hittem, hogy kiszakad a futómű alólam, pláne másfél tonnával megrakott kisfurgonnál.
  Szóval a magyar autópálya hiába drága, de minőségi hihetetlenül jó.
  Ja, a cseheknél autóút 90km/h, autópálya elvileg 130, de azt 2 km-en tuti belül megszakítja egy 80-100 közötti tábla.

  De azért mégiscsak Magyarország a szemétség nagybajnoka. Hatvannál leterelték a teljes autópályát Hatvanba, ahol egészen a sebességmérő autóig volt irányítás, utána már nem érdekelte őket hogyan jutsz vissza.

  A telenornál előfizettem eunet-re: a cseheknél Orange roaming van, az ország 80%-ában nincs hálózat. Nem net, hanem en bloc semmi térerő.

  A németek megállítottak kifelé a határon, és meglesték, hogy van-e migrénes a raktárban.

  Németek: na azok tiszta szemetek: belépve az országba megszünt a zörej a kerekek felől. Csend lett, hát úgy bealszik az ember!
  Az út elején ki van rakva egy táblán, hogy melyik cég felelős a karbantartásért. Volt ott is foltozás, de olyan sík, semmi pukli, csak egy kicsit fényesebb.
  Aztán a szemetek berakták az aknákat a záróvonalra. Hát így hogy menjen rá az ember?

  És persze kifogtam , végig szakadt kedden a hó és az eső.

  Depression 2 éve 12

 • Én vagyok rosszul összerakva? vagy inkább a telefonok...

  Ami már régóta bosszant, és szinte kivétel nélkül ez a sablon:

  A telefont magam előtt tartom álló helyzetben. Ha fekszek, akkor a mellkasomra/hasamra rakom. Persze a töltő csatlakozója ott van az allján, ami kegyetlenül útban van.

  De persze a füles csatlakozóját felülre rakják, hogy ha használom, akkor a képernyőt eltakarva jöjjön a vezeték a fejemhez.

  Tényleg nincs olyan tervező, aki ezt átgondolná??? Vagy csak én használom így, és senki mást nem zavar?

  Depression 2 éve 26

 • szlovák álláshírdetés

  Annak javaslom, aki munka hiányában teljesen csődbe akar menni.

  Hírdetnek itt Magyarországon magyar nyelven szlovákiai összeszerelői állást. Kimész hétfőn, ellezdesz dolgozni. Pénteken az orrod alá dugnak egy tesztet szlovák nyelven. Ha nem sikerül, mindenféle térítés nélkül hazazavarnak.

  Depression 3 éve 28

 • Kedves állásra jelentkezők!

  Ha már veszitek a fáradságot, és megjelentek nálam, hogy beszélgessünk némi munkáról, legyetek szívesek józanul megjelenni!

  Depression 3 éve 23

 • segítsetek megtalálni mp3

  Szia kedves olvasó.

  Nagyon régen hallottam egy olyan vicces audio fájlt, amiben egy férfi mond valamit, és egy kislány mindig csak azt kérdezi, hogy "miért?". De vagy 30X, és a férfi mindig válaszol rá.

  Ha tudnád, hogy hol, vagy hogyan tudnám megtalálni, nagyon hálás lennék.

  Köszi előre is.

  Sajnos a gugli nem segített.

  Depression 6 éve 4

 • Szerzői jog kérdés

  Mivel ez a bejegyzés nagyon közel áll a warezhez, így megkérlek titeket, hogy NE!!! Írjátok meg, hogy ki mit, hogyan szokott megoldani. Mert ez nem arról szól.

  A kérdésem pedig a következő: Van-e joga egy kiadónak/szerzőnek megtagadni a művének az elérését, megtekintését, meghallgatását, stb.?

  Mi alapján perelhet, ha megtekintek olyat, ami számomra semmilyen hivatalos formában (beleértve a külföldi dvd megrendelést is) nem elérhető?

  Mégkényesebb kérdés, ha olyat tekintek meg eredeti nyelven, ami itthon hivatalosan még nem jelent meg, és csak szinkronnal lesz elérhető?

  Jelenleg az a helyzet, hogy nekem van egy igényem, amit a kiadók nem akarnak kielégíteni, de tűzzel-vassal harcolnak az ellen is, hogy én megoldjam magamnak valahogyan. Végeredményképpen megtiltják nekem, hogy megtekintsem a művüket. Ilyet megtehetnek? Ez diszkrimináció!

  Depression 7 éve 20

 • Ingyen SÖR!

  Na jó, nem egészen.
  A SPAR-ban 64Ft+üveg a giebelhof sör, és teljesen a fogyasztható kategóriába tartozik, kellemes az íze, nincs utóíze.

  Depression 7 éve 20

 • Iphone 4s vs androidos hypertelefonok

  Munkatársammal vitatkoztunk, hogy melyikünknek van jobb mobilja:
  Mutattam neki a siemens s55-öt, hogy hatalmas színes kijelző, csatlakoztatható kamera, polyfonikus csengőkang, stb.
  Ő a 6210-es Nokiájára meg ezt mondta: Na jó, de az enyém Nokia!

  Depression 7 éve 5

 • Vesszen a TN panel!

  Esküszöm, hogy soha többé nem veszek tn panellel rendelkező szórakoztató eszközt! (TV, tablet, monitor, ilyenek) Nem támogatom a pénzemmel ezt a szörnyű technológiát tovább, és másnak sem fogok ilyet ajánlani.

  Ha egyetértesz, és TE is megfogadod, akkor lehet +1 -ezni.

  Depression 7 éve 167

 • Ment Pu.

  Hardveraprón legelterjedtebb szöveg.

  Kérdés: Hol van helyileg?
  Válasz: Ment pü.
  Garancia?
  Ment Pü.
  Stb, stb, stb.

  Mit titkolnak ezek???

  Majdnem nekiálltam írni 'ment pü'-ket, csak úgy, de gondoltam inkább itt tombolom ki magam.

  :W

  A másik lehetőség, amire gondoltam, hogy megkérdezek minden lényeges dolgot, persze pü-ben, és bemásolom a választ a hírdetésbe.

  Depression 7 éve 56

 • Napi kérdés: csillagászat #1

  Milyen sebességgel halad a naprendszerünk a tejútrendszer központja körül?

  Depression 7 éve 12

 • Mikróhullámú sütő-sűrgős segítség!

  Ma délelőtt kell vennem egy mikrót, de milyet?
  Mint tudjátok, engem soha sem a táblázatok érdekelnek, ez most sincs másképp.

  Tehát segítsetek találni egy olyan mikrót, ami:
  1, garantáltan kapható, azaz nem akciós, és üzletláncban árulják. (tesco, MM, euronics, auchan)
  2, semmit nem kell tudnia, csak melegítse meg a kaját
  3, miután megmelegítette az ételt kussban marad!!!

  Nincs idegesítőbb, mint az a zaj, csipogás, csörrenés a végén!

  Tud valaki olyat, amiben ez lenémítható?
  Ha nem, akkor legalább halkan jelzi?

  A tekerős mikróknál ez ugye fizikailag lehetetlen, a digitálisakat meg egyértelműen nem lehet kipróbálni vásárlás előtt.

  Depression 7 éve 13

 • Chuck Norris vs Bear Grylls

  Téma adott:

  Depression 7 éve 29

 • Okostarifa? Kamu!!!!

  Váltottam okostarifa 90-re, mivel telefonálni nem szoktam, a netezésre meg úgyis Opera minit használok. Az előfizum már lejárt, gondoltam addig, amíg vissza nem vonják a csomagot jó lesz ez.

  Beválalltam a 900 Ft-os csomagváltási díjat, hisz az eddigi csomagom percdíjait felemelték, az 500 megás net csomagot meg mondom úgyis az opera minivel használtam eddig is.

  A csomag a telenor szerint az OM forgalmát nem számolja. Persze!!! Megkaptam a korlátozó sms-t, a net meg használhatatlan.

  Köszi telenor! Jól csőbe húztatok!

  Én le tudok lépni, de mivan azzal a sok szerencsétlennel, akik még hűséggel tartoznak feléjük? Újra 900 Ft, mert visszaakarnák csinálni a váltást?

  #&@!!!

  Depression 7 éve 14

 • Budapest rettegj!!4!!négy

  Érkezem.

  Depression 7 éve 13

 • Do NOT feed the troll!

  Trollok mindig is voltak, mindig is lesznek!

  Egy ideje észrevettem magamon, hogy teljesen hidegen hagy a troll bejegyzése, viszont ami igazán feldühít, az az, hogy még mindig milliószámra vannak itt is olyanok, akik képesek leállni velük vitázni.

  A troll benyög valamit átugrom, le van tudva. Hű, de jó lenne így élni itt a forumon. De nem! Itt a rengeteg 'hű de megmondom neked a tutit, és letrollozlak' ember, akik nekiállnak, és gajra vágják az egész topic-ot.

  A trollok legnagyobb ellenszere az, hogy nem válaszolsz rá.

  Legjobb lenne, ha a temp-bant a troll hsz-ekre válaszolóknak is adnák. Mert aki válaszol, ugyanolyan troll, ugyanúgy élvezi, hogy élvezhetetlenné tesz egy forumot, csak ő a 'nagy igazság' mögé bújva teszi ezt.

  De unom már, hogy minden topicból ez lesz, ha az alma valahol szerepel a cikkben.

  Depression 7 éve 7

 • Szeretem a piát

  A sör, a bor, a pálinka, folyjon le a torkomba!
  Csak 'a' betűs italokat iszom: a sör, a bor, a pálinka, alcohol, abszint...

  És még sorolhatnám.

  Nem vagyok alkoholista, de ha bármikor egyik pillanatról a másikra ki tudnék józanodni, akkor sosem lennék józan.

  Piánál már csak kávét iszok többet.

  Jó-e ez így? Kit érdekel, inkább iszok még egyet, és nem foglalkozok vele. Erről jut eszembe:

  Az alkohol nem válasz, de legalább egy ideig elfelejted a kérdést is.

  Ma keddet kellett ünnepelni, de holnap Gábor nap lesz.

  Hű, de nem bírom a piát! Látszik is ezen a bejegyzésen.

  Depression 8 éve 35

 • Nem tudok írni

  Tudtok még úgy, folyamatosan írni, mint ahogyan azt az iskolában tanították? Azaz úgy, hogy a szavakban a betűk össze vannak kapcsolva?
  Nem tudom pontosan mikor szoktam át, de ma megpróbáltam, és nem áll már rá a kezem. Az aláírásomon kívűl mindent nyomtatott betűkkel írok.

  Depression 8 éve 38

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.