Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny02
újonc
A Német Ebay fizet eurót revolutra? Vagy a Wise -re jobb kérni?
-
Topikgazda
válasz Johnny02 #86451 üzenetére
Ha eladó vagy akkor az eBay-en egy EUR-os bankszámlaszámot kell megadni, a legtisztább (mert a legtöbben azt használjuk) a Wise egyedi, saját nevedre szóló EUR bankszámlaszáma. Ezért meg a magyar regisztrálók EUR elszámolásúak, csak abban kapod meg pénzed bármely valutában is adtad el.
Ha forintos számlát adnál hozzá akkor a bankod váltja át devizát és a legtöbb külön díjat kér érte, az árfolyam sem igazán jó mert devizavételivel könyveli.
A Revolut tudtommal valami gyűjtőszámlát ad meg és az annyira nem jó.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Johnny02 #86453 üzenetére
A vevő fizet áfát nem az eladó, csak akkor van 27% ha magyar venné meg Magyarországra történő szállítással, ha német a vevő és Németország a szállítási cím akkor 19% áfát kell neki fizetnie, persze ezt is csak akkor ha új a termék, a használt termék eladása nem áfa kötelezett általában.
[ Szerkesztve ]
-
attila199207
tag
Sziasztok! Topic összefoglalót elolvastam, de nem igazán értem. Szeretnék CPU-t vásárolni, 120-150e között mozog az ára. Fontos hogy kínából, japánból vagy USA-ból rendelem? Sajnos EU forrás nincs. Mennyi vámot + áfát kellene fizetnem?
Köszönöm.
-
Topikgazda
válasz attila199207 #86456 üzenetére
64000 Ft értékig (150 €) nincs vám. Felette attól függően hogy honnan van beszerezve lehet vám ami 0%-tól kezdve lehet pár 10 %, ott a Taric kereső meg kell nézni hogy mely országból beszerezve mennyi. ( De akkor írom USA 0%, Kína 0%, Japán 0%)
Ha nem valami specifikus CPU.
Az áfa az mindig van, kivéve ha EU-s és használt, de azt írod hogy nincs onnan.
Aztán a termékára és a szállítási költség és ha van konkrét vám érték az az alapja a 27% áfának.
Ezenfelül az itteni kézbesítő cég kérni fog kezelési költséget, Magyar Posta 4000 Ft, a futár cégek ennél többet 5500-10000 Ft -
mert_csokis
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék újra eladni eBay-en. Viszont most tudatosult bennem, hogy utoljára akkor indítottam eladást, mikor az angolok még az EU-hoz tartoztak.
Mindig a co.uk oldalt használtam. Most viszont nem tudom csak az EU-t beállítani a csomagküldési beállításoknál, mert helyi (domestic) opciót is kér.
Ugyanez igaz az ebay.com-ra is. Ott meg csak amerikai vonatkozás van ugye.
A német oldalt nem akarom használni, mert nekem baromi körülményes.
Ötlet? Melyik oldalon hozzam létre az aukciót, ha csak az EU-ba akarom postázni a terméket?Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
Topikgazda
válasz mert_csokis #86458 üzenetére
Egy EU-s oldalon, de mindegyiknél kell egy alap(domestic) szállítás az adott eBay hely szerinti országra és azután lehet nemzetközi szállítást megadni, ez eddig is így volt, ez nem változott. Lásd Összefoglaló 8.a pont szállítási részek.
Ha el akarsz adni akkor meg kell adnod egy bankszámlaszámot ahova utalják a pénzt és ahonnan esetleg vonják az őket megillető pénzeket. Mivel a magyarországi eladók az EU-s eBay felé számolnak el ez EUR-ban történik, ami azt jelenti hogy abban kapod meg a vételárat bárhol is adod el más devizában és EUR-ban kérik pénzüket is, ennek megfelelően egy EUR bankszámlaszám a célszerű, mert forintos esetén + banki költségeid lesznek a devizaváltás miatt.
Praktikusan Wise saját EUR bankszámlaszám megadását javaslom, kipróbáltan megy minden normálisan. -
mert_csokis
senior tag
Köszi a választ.
Most is csak azért tűnt fel ez, mert az angolok már nem tagjai az EU-nak. A csomagküldés is körülményesebb emiatt, amivel én nem akarok foglalkozni.
Akkor viszont marad a német oldal, nincs mese. Ott nem kell váltogatni, az alapértelmezett pénznem az euró. Vagy maradok a co.uk oldalon, de a termék leírásba beírom, hogy csak az EU-ba küldöm a cuccot.
Eddig PayPal-lal intéztem az eBay-t, de ez a Wise érdekes lehet a sarcok elkerülése végett.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
Topikgazda
válasz mert_csokis #86460 üzenetére
A PayPal-al az eBay felmondta a szerződést pár éve, csak fizetni lehet a PayPal-al és annak a pénzét is az eBay kezeli, de nincs külön pénzkezelési díj, a nekik fizetett (általuk levont) jutalékban minden benne van.
Nem Wise a lényeg, hanem hogy EUR-os IBAN számos bankszámla, ami a neveden van legyen megadva az eBay-n, csak épp a Wise-on ez ingyenesnek tekinthető. -
jojoando
senior tag
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkozok, hogy UK -ből rendeljek hasznalt laptopot ebay.co uk -n. Mekkora az esély, hogy vám+áfát kell fizessek?
Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
doni11
tag
Sziasztok!
EU-n kívülről vásároltam az ebay-en és fizetnem kellett vám/áfát.
A cucc, amit rendeltem nem lett jó és megegyeztem az eladóval, hogy visszaküldhetem. Ebben az esetben visszakérhetem a vámterhet, amit fizettem és ha igen, akkor hogyan és kittől?
Előre is köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
doni11
-
Topikgazda
válasz doni11 #86474 üzenetére
Az úgy működik hogy ha az eBay-nek fizetted az áfát a bruttó összeget kapod vissza az eBay-től, ha nem a teljes összeg akkor az áfa is részarányos.
Viszont ha te itthon fizettél áfát azt nem kérheted vissza senkitől ha magánszemélyként vásároltál, ha cégként azt pedig aki könyvel nektek az ismeri a módját.
Az adott szállító vámkezelési díja a te veszteséged. -
Bodor
veterán
Sziasztok! Nem eBay, de külföldi rendelésben kérném segítségeteket. Az alábbi Ausztrál oldalról szeretnék egy nagyobb értékű használt terméket vásárolni.
Egyeztetés után azt írják, hogy
"The price includes shipping and customs clearance, so there's no extra fees for you to pay.
Customs clearance will be done in Belgium/Netherlands, and then it will be delivered to Hungary." A checkout-nál is jelzik, hogy shipping: eu service (custom clearance included). Ettől függetlenül nem vagyok biztos abban, hogy nem kell vám-ot, és főleg ÁFA-t fizetnem itthon. Viszont ha igen, vagy van erre esély, akkor már nekem nem érné meg megvenni, mert elég magas az ár eleve. Paypal-on keresztül fizetnék.Szóval mit tanácsoltok?
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz rednifegnar #86478 üzenetére
Értem, de miért nézne rá a hatóság a csomagra, ha az eu-n belül, Belgiumból kapom?
"azt irjak is hogy az egyeb adokat a vamkezelo hatosag fogja kironi"
Ezt hol olvastad?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Azért nézre rá mert EU-n belül sem lehet mindent postázni és ha nem vámolják le Belgium/Hollandia területén akkor ott tranzitországnak kell tekinteni és itt kell nálunk az EU-ba beléptetni. Import esetén nem számít hogy új vagy használt, áfa köteles mindkettő. Ha ténylegesen Belgiumban kapja meg a DHL ideszállításra akkor persze nem lesz + költség, de ha Ausztráliában kapja meg akkor ők vámoltatni fogják és áfát beszedni.
[ Szerkesztve ]
-
f1RmW4r3
csendes tag
Üdv!
Japánból rendeltem, eBayen fizettem is áfát, de most a Posta is beszedné... Az összefoglalóban látom, hogy az eBaynél vagy a Postánál is reklamálhatok ezzel kapcsoltaban. A problémám az, hogy az áru értéke, és így a fizetendő áfa is más a két számlán, az itthonin a fizetett összeg kb. fele. Az eBay így is elfogadná a Posta igazolását?
[eBay] [Posta][ Szerkesztve ]
-
somnia
őstag
Sziasztok!
Indiából szeretnék rendelni de a cég nem szállít ide.
Olyan európai oldal címet keresek, mind a mailboxde, akihez szállítanák a cuccot és ők továbbküldenék ide.
Köszönöm. -
Topikgazda
Némileg off, de nem annyira. Nemrég kaptam az információt MADcat MODERÁTOR kollégától, használjátok, de mértékkel a képek méretét illetően. Ha véletlenül nem működik akkor meg a régi módszert használjátok, bár nekem megy rendesen.
Mostantól van drag and drop illetve copy-paste képfeltöltés.
Azaz automatikusan feltölti, a default képfeltöltési opciókkal. Ez pl ott is hasznos, hogy csinálsz képernyőképet, aztán csak másolás és beillesztés, nem kell külön elmenteni fájlba, majd feltölteni. De magát a fájlt is be lehet dobni ide a szövegmezőbe. -
rednifegnar
senior tag
ez mukodott regebben aztan utana nem, ezek xerint ujra mukodik (legrosszabb akkor volt amikor a szerkesztobe betette, de posztolas utan eltunt a hozzaszolasbol es lehetett vele utolag baxakodni modositasban).
a link beillesztes is olyan hogy van amikor copypaste mukodik, de van hogy csak a link gombbal.A camera does not make art, the artist makes art.
-
Dj Sügi
őstag
Üdv!
Kaptam ma egy csomagot, amire az ebayes eladó "elfelejtette" ráírni az e-mail címem, így a magyar posta nem tudott előértesítést kiküldeni online áfa befizetésről.
Ezt hol lehet megreklamálni, hogy visszakapjam a pénzem? Vagy vitát kell nyitnom az eladóval?
2. kérdésem az ebay hozzáadta az áfát a megrendelésemhez és szépen le is vonták a termék árával együtt, a posta szintén kiszámlázta rá a vámot pedig rajta van a csomagon a VAT Paid IOSS szám. Ezt hol kell megraklamálni?
Köszönöm a segítségeteket előre is🚗 FORD - First On Race Day 🚗
-
Topikgazda
válasz Dj Sügi #86489 üzenetére
Az eBay a GDPR miatt ezt nem osztja meg az eladókkal, szóval amiről nem tud azt nem tudja ráírni.
A telefonszámot is csak akkor kapjja meg ha az eladó azt külön bejelölte a fiókjában hogy adják meg neki.
Nekem is volt ilyen problémám addig,amíg a címsor folytatásba nem írtam be a telefonszámot és az e-mail címet, így amikor megkapja a küldési címet akkor látja és beírhatja mindenhová.
Sehol nem tudsz reklamálni a kezelési díj miatt ebben az esetben.Ha itthon beszedik újból az áfát (mert nem kapták meg ezt az IOSS információt) akkor kifizeted és azt amit az eBay-en fizettél visszakéred, csak az áfa jár vissza a kezelési költség a te veszteséged. Az eBay áfa visszakérés leírva az Összefoglalóban 17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné.
[ Szerkesztve ]
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
UK oldalon szerettem volna ma egy termékre ajánlatot tenni. Régen ez úgy ment, hogy beírtam az összeget, küldés és ment az eladónak, akinek X ideje volt reagálni.
Most úgy néz ki, hogy eBay alapból kéri, hogy majd mivel szeretnék fizetni, ha az eladó elfogadja az offert. Rányomtam, hogy Paypal-lal. Erre kéri a rendszer, hogy akkor jelentkezzek be a PP fiókba. OK, megtettem. Következő lépés, hogy csatoljak bankkártyát a PP fiókhoz. Itt feladtam...Ez most micsoda? Már nem használhatom csak a PP fiókomat úgy, hogy csak utalok rá pénzt, ha kell? Akkor, ha megveszek valamit, vagy licitet nyerek, akkor sem tudom majd kifizetni?
-
Topikgazda
válasz totyak #86491 üzenetére
Elméletben nem változott semmi, lehet fizetni egyenlegről is, de ez ajánlatos dolog egyedi. Van pénz a font egyenlegen és az lenen az alapértelmezett? Mert ha nincs és nem az akkor nem érzékel pénzforrást és ezért kér kártya hozzárendelést.
Ha adsz ajánlatot és elfogadják akkor ki kell fizetni, nincs az hogy meggondoltad magad és ezért jött be ez, bár nem mostanában úgy 1,5 éve talán.[ Szerkesztve ]
-
totyak
aktív tag
-
totyak
aktív tag
Mondjuk eddig nem volt gond fizetésnél, hogy HUF-ban volt. Fogta és valami saját árfolyamon átváltotta. Na, akkor megpróbálok váltani.
Szerk: Érdekes, gyorsan kipróbáltam az eBay-en, counter offert meg lazán tudtam küldeni. Eladó hülyének fog nézni, olyan kicsi ajánlatot küldtem próbaképpen
[ Szerkesztve ]
-
lacentos
tag
Kérnék egy kis segítséget rendeltem árut amit Kínából küldtek nem tudom a csomagon rajta van a telefon számom ? A posta kézbesíti a munkahelyemre de nem vagyok ott.
-
Topikgazda
válasz lacentos #86496 üzenetére
Nem tudni, mert a vevő telefonszámának megkapását külön opcióként jelölve kapja meg az eladó. Ha kéri is nem biztos hogy ráírja hiszen a postai küldemények esetén nem szükséges megadni. Pont ezt elkerülendő én kiegészíttem a szállítási címnél a címsor folytatásában (utca, házszám után) az e-mail címmel (ezt egyáltalán nem kapják meg az eladók) és a telefonszámmal. Így a szállítási címkére mindenképpen rákerül és legalább a helyi posta, a kézbesítő látni fogja.
-
lacentos
tag
Köszi a választ ez jó ötlet valóban. Itt úgy szokta a postás autó megáll az épület mögött és rácsörög arra akinek jött valami és lemennek hozzá. Jelenleg ez az infó a csomagról.
Szállítás: A küldemény továbbítása kézbesítésre
2023. 08. 23. 7:05Budapest - Pestszentlőrinc 1 posta|Budapest
Esetleg még 1 kérdés ha itt eltűnne a csomag akkor ki fogja ezt rendezni a posta ?
Ez a száma : LL560428339LU[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest