Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Folytatva a paypal topikban feltett kérdés folytatását a vámkezelés.
A szabály tiszta csak egy nem a díjszámítás.Erről is van szabály igen, de szűrve egyet a topikban valaki írt egy olyan tényt, hogy 2014-től van a 6000ft a felett meg nem a szabályban rögzített árfolyam szerint hanem az évre vonatkozó árfolyam szerint kell számolni a vámot.Megadta a 2014-es és a 2015-ös árfolyamot is.
Nézek egy tételt(Amerikábol pl) az ebayon mi alatt fel van tüntetve az ellenértéke(22 eurónál többre jön ki a dollárban megadott értéke) és alatta a szállítási díja.
A vám szempontjából a 22 eurót az árú ellenértékére vagy a szállítási díjjal együtt véve kell nézni?
A másik kérdésem az áfa
Van egy termék mit vámkezelünk, de a terméknek a vámköltsége mellett van egy értéke és szállítási díja ezekre együttvéve kell a 27%-ot számolni?
-
Teodor52
senior tag
Csak elfelejtettem valamit!
Ha egy termékkel vámkezelésre kell menni akkor az ebay oldalon leadott vásárlás után mindjárt indíthatok egy kezdeményezést a vámra nem muszáj megvárnom míg a posta felkeres?
A szállítás módja és a szállító cég kiválasztása lehetséges és ha igen hol ez a funkció?
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
Ne haragudjatok az alábbi kérdésemért, de muszáj feltennem mert valamit szerintem nem veszek figyelembe!
Az összefoglaló leírásában található [link] alatt részletezve van a 2016-os vámhatárok.
Nos nekem a 22euró 252,19-es árfolyammal sehogy nem jön ki 6000ft-ra,de másik példát említve 150euró 312,8-as árfolyammal a 47000ft sem jön ki.
Mit hagyok ki?
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
E-bay regisztrációval kapcsolatban volna egy kérdésem.
Hol találom a nick név megadását mert csak a vezeték és a keresztnév van feltüntetve regisztrációs űrlapon?
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Mai nap beléptem az ebay-re kiválasztottam a vásárolni kívánt terméket rányomtam a vedd meg most majd felkínált két lehetőséget vagy paypal-al vagy bankkártyával vásárolok.
Nos én a paypal-t jelöltem ki kidobta hogy lépjek be beléptem és töltött egyet majd ugyan azt az oldalt láttam mint mikor felkínálta a két lehetőséget.
A fizetés viszont nem történt meg.
Mi lehet a baj?
-
Teodor52
senior tag
Ti tudtok vásárolni mert én már azóta nem amióta legutóbb posztóltam!
Nálam lenne a gond,de mi?
Valaki tud segíteni?
-
Teodor52
senior tag
Volna egy nagyon kezdő szintű kérdésem!
Kínából oly sok minden rendelhető pl Ebay-on keresztül úgy hogy szállításért nem kérnek semmit és az ára tizedannyi.
Miért?
Nem mintha ellene lennék de hogy éri meg nekik?
-
Teodor52
senior tag
Köszi az infót.
Tegnap írtam a fentebb említett problémámmal kapcsolatban az ebay supportnak kaptam is két üzenetet, hogy megnézték a fiókom nincs semmi probléma jól van összekapcsolva az ebay-paypal fiók tehát tényleg semmi.Annyit írtak még,hogy böngészési előzményeket töröljem mindet és ha akkor sem jó,akkor készítsek egy fotót a kijelzőről.
Nos eddig nem kellett eljutni mert jó lett,de hát, hogy mondjam, többször kellett rákattintani a fizetés megerősítésre, hogy végre elfogadja.Igazából ma adtam le az első olyan rendelésem ami eu-n kívülről jön.
Felvettem az eladóval a kapcsolatot abból az okból kifolyólag hogy tud-e adni tracking számot, de ehelyett + feedback-et adott.
Van valami különdíja esetleg ennek a plusz szolgáltatásnak?
-
Teodor52
senior tag
Volna még egy kérdésem!
Nagy segítség lenne!
A gyors szállítás iránti igényünket hogyan, milyen formában és mikor kell közölni az eladóval?
-
Teodor52
senior tag
Volna egy észrevételem amire választ szeretnék kapni.
Kínából rendeltem egy adott terméket és GBP-an fizettem.
Ez hogy lehet?
Ugyan ez egy másik esetben de ott Dollárban kell majd fizetnem.
-
Teodor52
senior tag
Ebay fiókom rendelés menüpont alatt a rendelt termékek adatait látni.
Fel van tüntetve a várható érkezési idő is és alatta a Tracking number(nem fizettem plusz árat a nyomon követésért és nem alfanumerikus karakterekből áll). Erre katt várok egy kicsit és kidobja szállítmány adatait.YANWEN
ACCEPTED>IN TRANSIT>DELIVERED
Az állapotok alatt van egy sáv és ez akkor lesz frissítve, mikor a termék eléri a fuvarozót.
A visszaolvasások alapján kamu,ellenben olyan hsz is olvasható miszerint biztosan megérkezik,sőt hamarabb mint a TN szám.
A legutóbbi bejegyzés ezzel kapcsolatban hogy a csomag érkezhet de a nyomon követés kamu.
Mire számolhatok: fifti-fifti az esélyem hogy megkapom vagy nem vagy már most írjam meg hogy vissza az egész mégsem kell mert kamu tracking számot adott?
(Pedig direkt néztem mennyi pozitív visszajelzést kapott,az így generált %-os értéket is egy két véleményt+ a listát végignézve az adott eladó második helyen van ami a terméket illeti)[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
Rendeltem egy másik terméket is standard szállítással és kaptam is egy TN-t csak az összefoglalóba a kínai posta linken illetve az azáltal kidobott oldalon nem találom a nyomon követéstGoogle nem fordítja le kínaiul meg nem tudok
Megtudná valaki mutatni egy képernyőfotóval, hova kell beírni?
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Ezúttal vettem US $3.00 összegért TN-t ami ezúton már az összefoglalóban szereplő és annak megfelelő formátumú.Ennek már jobban hiszek.
R kezdetű tehát levélként adta fel az eladó és HK végződésű vagyis Hong Kongba történt a feladás,ellenben ha rámegyek a hon-kongi postára és beírom a TN-t magyarra fordítva ezt az üzenetet kapom:-Nincs rekord a témában elemet.
Kérjük, ellenőrizze, hogy adja meg a helyes cikkszám, vagy olvassa el a GYIK annak az okát, nem rekord.
Az az oka talán hogy még nem rögzítették a posta adatbázisába,de akkor hogy kaphattam TN-t?
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni,hogy 4-én megrendeltem egy terméket, de sajnos lehet, hogy nem olvastam el teljes figyelemmel a leírást és ezért visszaszeretném mondani úgy, hogy vissza is kapjam a pénzem.
Ezt hogy lehet megoldani?
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
válasz somnia #62326 üzenetére
Nem!
Kijelzővédő üvegfóliáról van szó és megrendeltem, de a leírásban nem szerepel, hogy kapok hozzá itatott illetve száraz kendőt avagy sem.
Mivel nem írja nem biztos, hogy kapok,de ráírtam az eladóra majd délelőtt ír mert 6 órával előrébb vannak!
Igazat megvallva azért is estem bele ebbe mert elötte nem volt még egy okostelefonom se(ez az igazság) és mivel most vettünk 2 db lenovo a1000-et és egy samsung galaxy s4 minit gondoltam bevédem őket,de mivel hogy még üvegfőliát sem raktam fel csak most néztem meg a youtube-on, hogy hogy is kell csinálni így a kendők is kellenek.
Csak a lenovora nem oké a samu-ra igen,tehát ott írja hogy van.
Kicsit ciki
(#62327) V/: Köszi nagy vagy!
Azért remélem azt írja délelőtt, hogy van mert elméletileg üvegfólia mellé kellene adni szerény véleményem szerint,de lehet nincs igazam!
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
Igen leszedtük.
Már össze lett egy kicsit maszatolva!
De amúgy ha nem kell mivel zsírtalanítsam?
Mert így gyorsfuttában ráolvastam egy két cikkre és valamelyik azt írja, hogy ecet-desztillált víz 50-50%-os keverékével felitatva mikroszálas törlőkendővel is rendbe lehet hozni másik meg azt hogy csak desztilláltvízzel!
Te mit ajánlasz?
-
Teodor52
senior tag
Húha az 52-es az húzós így hétfőre de sok dióval probléma nem lenne
Így van
Pl az almaecet!
20 perccel korábban 2-3 evőkanál 5% almaecet 3 dl vízzel megiszod és egyrészt csökkenti az éhséget felgyorsítja az emésztést mert savat juttatsz be továbbá
vércukorszint,vérnyomás,bőrminőség javítása, felveszi a harcot a tumorokkal .[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
este pedig egy kis citrom zárásként
(#62333) V/ : Gondolom!
Ja és nincs ám elfelejtve az unicredites történet az utalással csak megvárom az eredményt a holnapi napot és akkor majd egyszerre a két utalásról megírom mi a helyzet!
De azért azt megemlíteném hogy amit szombaton elutaltam 12:30-kor ma reggel 7:44-kor kaptam visszajelzést sms-ben az Unitól hogy terhelés történt és rászámoltam 11 órát az eddigi tesztből eredően és nem jött ám meg 18:44-kor[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
Mivel hogy kíváncsi természet vagyok megnéztem google maps-al hol adják/adták fel a csomagom.Teljesen jó ez a Hong-Kong
Egyenlőre maps-al remélem lesz majd egyszer pénzem valóságban is ott lenni.
Egyszer csak arra lettem figyelmes hogy a hong-kongi postahivatal tetején áll valaki!
Miért?
Mit szimbolizál?Plusz nem minden képen szerepel!
Elnézést az offért, de ezt muszáj megkérdeznem mert a látvány meglepő volt elsőre!
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
Szia!
Hol sikerült ezt megnézned mert én itt nézegetem az árakat igazából már tegnap óta mert szerintem lesz egy visszaküldés az én részemről is mert egy tok fehér színű mit rendeltem és nekem angol nyelven átlátszó vagyis translation kellett volna.Ebben az esetben jó az a sorrend, hogy felveszem a kapcsolatot az eladóval megbeszéljük a címet visszaküldöm neki a terméket,közben az ems feladóvevényt,a számlát,nyugtát mellékelve az online felületen kitöltött formanyomtatványhoz elküldöm a PP-hez és ha minden oké 5 napon belül megkapom az árát.?
Igen azt tudom, hogy PP fizet 9300ft-ig ebbe belefér az ems print(ezt nem tudom, hogy mi mármint a print) 250g-ig így a tok bőven benne van ebben a súlyban már csak a nyomkövetés opciót kellene megnéznem, de a linkelt pdf-ben nincs.Hól az ára?
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
A mai napon jár le a szállítási határidő egy termék esetében mit Düsseldorfban adtak fel 5-én.
Rákérdeztem az eladóra merre jár a csomag,de azt írta hogy ellenőrizzem a címet,illetve írta még az alábbiakat amit nem értek a google fordító segítségével sem.
If nessescary we will contact the post to check your item.
Mit jelent?
-
Teodor52
senior tag
válasz japunk #62441 üzenetére
Köszi!
Írtam neki azért hogy a deutsche post az gyors hogy lehet az hogy még nem érkezett ide 1 hét alatt.
Írta hogy külföldre 4-10 munkanap is lehet,de ha 08.24-ig nem érkezik meg tudassam velük és küldenek egy másik terméket azt amit meg előzőleg elküldtek 5-én elkezdik kinyomozni hol van!
Elméletileg ő most is tudja szerintem.
Nem egy csomagot adtam fel dhl-el és mindegyik mellé kaptam egy fuvarlevelet (most is van nálam egy köteggel) számmal ellátva amit a dhl oldalán a nyomkövetés részbe beírunk kidobja hol jár ki vette át mikor vették át kézbesítési igazolást is lehet nyomtatni tehát elég sok mindent.
Ezért vagyok egy kicsit tanácstalan!
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
válasz Teodor52 #62442 üzenetére
Megjött a csomag.
Nővérem most hozta be a postaládából.
Hát, de ezt nem személyesen kellett volna átadnia a postásnak?
Meg most írtam meg az eladónak hogy számla nincs a csomagban azt nem szokás mellékelni?A levél jobb felső sarkában 08.08.16 Deutsche post 0,54 euro és van egy kék színű matrica a bal alsó sarokba priority feliarttal / luftpost.
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
Elfelejtettem megkérdezni valamit!
Említetted az ajánlott és tértivevény-es levélfeladást méghozzá együtt.
A tértivevény nem a legerősebb?
Mindvégig azt gondoltam hogy a tértivevény mivel visszaigazolást ad az átvételről jogilag erősebb bizonyíték nincs is, ha esetleg arról lenne szó hogy nem küldte el a csomagot.Nem értem az ajánlott módban történő feladást ebben az esetben?
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
Szia!
Lenne egy kérdésem a nyomonkövetéssel kapcsolatban.
Írtátok hogy kell hagyni frissülni ahhoz hogy valós adatokat kapjunk de valami nem világos számomra.
Az ebay felületén az adott termék mellett van több ikon hogy fizetve,feladva visszajelezve stb.Na most ha megtekintem a feladás dátumát az 2016.08.08. a Tn szám alapján meg 2016.08.13.
Melyik az igaz?
-
Teodor52
senior tag
válasz pulutodurumo #62576 üzenetére
Köszi az infót!
Ui:
Mivel a shipping time ugye értékelhető külön, az az érdeke hogy elhidd hogy gyorsan feladta.
Ezek szerint az ebay felületén az említett feladási dátum szabadon választható?
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
válasz badabum #62578 üzenetére
Nem semmi!
Épp ma délután nézegettem 24/12voltos invertereket ebay-en mert az itthoni árak 6000ft-körül vannak igaz Voltcraft márkával de kicsit sokalltam és próbálok olcsóbban nézegetni .
Ezt meg ezt néztem ki de nem tudom hogy merjem megvenni az eseted után.
Elnézést a dupla hsz-ért!
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
Nem az Estimated delivery-re gondoltam hanem erre és erre.
Időbeli eltérés van a feladást illetően.
Ui: Most nézem a magyar posta honlapján hogya csomag megérkezett Magyarországra!
Trackitonline.ru kicsit le van maradva.Biztos nem frissült még.[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Minipc vásárlás előtt állok és az az igazság nincs sok tapasztalatom!
Van itt aki minipc-ét vásárolt már ebay-en?
-
Teodor52
senior tag
Szép napot Mindenkinek!
Lenne egy kérdésem!
Találtam egy olyan eladót akinek székhelye Kínában van, de sok terméke Németországban azon belül is több városban(Wuppertál,Frankfurt stb),Amerikában (Los Angeles,Sacramento)és ugye Kínában (Hong-Kong,Shenzhen) van meg amiről még nem tudok.
Ezt hogy csinálja?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Debian GNU/Linux
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Nfortec Sagitta Gold RGB 1050w Moduláris Tápegység
- Új Szines Tápegység Moduláris Kábel Szettek És Toldók Pcie Cpu Alaplapi 12VHPWR Sata Molex Cablemod
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Mobil Felvásárlás!! Samsung,Iphone!! NAPI LEGMAGASABB ÁRBAN! ORSZÁGSZERTE!
- Macbook Pro 2023 M2 Pro 16/512
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest