Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulemuless1
csendes tag
válasz fulemuless1 #63553 üzenetére
De itt van kapásból egy új átverés.
Vegyetek csak belőle és garantált a szívás.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz fulemuless1 #63675 üzenetére
Ezt kérdezted: egy tranzakciót törölni az Ebay-en,
Most ezt írod: A határidő lejárt, a terméket nem kaptam meg az ilyenkor szokásos Cast-t nem lehet nyitni, amivel Money back lehetséges.Akkor most mire vagy kíváncsi, mert ez két különböző dolog.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz fulemuless1 #63666 üzenetére
Tranzakciót akkor tudsz törölni, ha még nem küldte el az eladó a terméket. Ilyenkor lehet az eladónak küldeni egy "cancel purchase" elnevezésű tranzakció törlő kérést. Ha már elküldte a csomagot, letelt a határidő és nem kaptad meg, akkor van lehetőség rá, hogy írsz az eladónak, akik az esetek 99%-ban vissza adják a pénzt, ha nem volt tracking number. Ha volt tracking number az alapján nyomon tudod követni. Ha az eladó az 1%-ba tartozik és nem hajlandó visszafizetni a pénzt, akkor van lehetőség "open case" nyitására, ahol bejelölöd, hogy nem kaptad meg a terméket és kéred vissza a pénzt.
Egyébként a már postára adott termék postázási idő letelte utáni pénz visszafizeti igénylésére a menü:
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz fulemuless1 #63680 üzenetére
Akkor egyszerűsítsünk, a pénzedet szeretnéd visszakapni?
Egyébként hogy szól a delete szövegkörnyezete, mit kell törölni?
A Paypal-n indíthatsz dispute-t, ha az eBay megérkezési dátum utolsó időpontjától számítva letelt a 30 nap. Azon belül meg az eBay lenne az első, ha törölték az eladót akkor arról értesíteni szoktak e-mailben, ami tartalmazza a tudnivalókat az eljárás módjáról ilyen esetben.[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz fulemuless1 #63680 üzenetére
Ahogy V/ kollega írja, van Paypal-on dispute nevű opció amivel visszakérheted a pénzed. Viszont van egy határidő aminek a pénz elutalásától el kell telnie ahhoz, hogy "dspute"-ot tud nyitni. A pénzt vissza fogod kapni emiatt ne aggódj, csak paypalon tedd meg a lépéseket. A "dispute" amúgy ugyan olyan mint az "open case" ebay eseténen.
-
_q
addikt
válasz fulemuless1 #63693 üzenetére
Nálam is volt, hogy valami gond volt az eladóval miközben már fizettem. Mikor vissza akartam kérni a pénzt, akkor írta a paypal, hogy még időn belül vagyok el kell telnie 7 vagy 10 napnak mikor nyithatok dispute-ot, de úgy emlékszek ez ebayen open case-re is érvényes. Egyből pénzt visszakérni csak a cancel purchase-el lehet, ha az eladó nem törölte magát és készséggel törli a vásárlást. Viszont itt még a csomagot nem adta fel, addig kérhető vissza úgy tudom. Úgy látom te kifogod az ilyen eladókat/vásárlásokat. A paypal elég megbízható rendszer és ha az eladó törölte magát, ők ezt látni fogják valahogyan hiszem a paypalt az ebay üzemelteti, tehát a pénzt valamilyen módon vissza utalják. Azt nem mondom hogy 1 kattintás vagy 1 email lesz, lehet kell 3-4 mire összejön.
-
_q
addikt
válasz fulemuless1 #63697 üzenetére
Ezek a tesztek hogy zajlanak, nem ráfizetés neked? Vagy minden esetben visszakérek az árát, "átverésre" hivatkozva és vissza is szoktad kapni? Én a gyanúsakat soha nem mertem bevállalni, mert mi van ha tényleg átverés. Illetve a rosszabb az, amikor egy jónak, teszteletlennek írt darabot "nem működő" kategóriaként hirdetnek, ilyenkor még csak jogosan se tudsz reklamálni, hiszem nem "használt" vagy "új" kategóriaként hirdetik. Megosztod ezeket hogy oldod meg, hogy ne járj rosszul? Mert végül is ha visszakapható a pénz, akkor a gyanús termékeket is simán érdemes bevállalni, veszteni való nem lenne.
-
_q
addikt
válasz fulemuless1 #63711 üzenetére
Köszi. Lehet majd teszek egy próbát, viszont ha nagy valószínűséggel csalók, miért vadászod őket? Saját magad szórakoztatására, vagy csak bízol benne hogy még se átverés akkor viszont nyerhetsz vele?
-
Topikgazda
válasz fulemuless1 #63714 üzenetére
Jobbra alul Resolve a problem in our Resolution Center
-
_q
addikt
válasz fulemuless1 #63714 üzenetére
Értem, hogy tanulmányozod, de mi célt szolgál? Miért csinálod? A dispute-ot ha senki se válaszolja meg akkor ha hazaértem megnézem hol van, fejből nem tudom most, főleg hogy a paypal kinézete is átalakult. Mostanában nem kellett a "pay" gombon kívül más miatt belépnem a paypalra. Illetve tudsz példát rá, milyen esetben van csaló? Pár ezer esetleg több tízezer forintos termék esetén? Én vásároltam már elég széles skálán minden félét, de még sose találkoztam olyan csalóval aki fizetés után eltűnt volna.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz fulemuless1 #63717 üzenetére
100% pozitív értékelés 300+ eladás mellett maximum az hogy nem új, vagy kamionról leesett darabra tippelek. De ha új akkor tényleg gyanúsan olcsó. Mondjuk a pénz visszafizetés miatt akkor nincs rizikó, csak jól járhatsz vele.
-
Topikgazda
válasz fulemuless1 #63717 üzenetére
Az a trükk, hogy túl olcsó, nem írja hogy miért minimum 50%-os a leértékelés.
-
_q
addikt
válasz fulemuless1 #63729 üzenetére
Akkor lehet észrevette az eladó, hogy elgépelt valamit ezért törölte.
-
_q
addikt
válasz fulemuless1 #63735 üzenetére
Nekem az ilyen eladókhoz, de vevőkhöz ugyan úgy nincs türelmem sajnos. Csak felbosszantanak a butaságukkal. Ha nem válaszol akkor biztos nem fontos neki az eladás vagy csak valami kamu van a háttérben. Egyébként sikerült már valaha venned is valamit ilyen esetben, mikor a trükkös emberektől vásároltál?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz fulemuless1 #63748 üzenetére
Akkor nem értem, írtál olyat hogy: A határidő lejárt. A terméket nem kaptam meg.
Ha ez így van akkor ez nem stimmel: Még nem lehet dispute, mert nem telt le a 30 nap.
Ha a várható megérkezési határidő letelt és nem kaptad meg azonnal indítható -jó másnap- a dispute a PayPal-n vagy case az eBay-n, onnan ketyeg a PP (180 - vásárlás napjának dátuma) és az eBay 30 napos ideje erre.
Konkrétan mikor írja ezt a 30 napot ki?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz fulemuless1 #63763 üzenetére
Van akivel normálisan le lehet rendezni, ezért szoktuk javasolni, hogy probléma esetén egy sima üzenet váltás legyen az első és csak utána fokozni, case, dispute, claim.
-
fulemuless1
csendes tag
válasz fulemuless1 #63784 üzenetére
Nem hiszem, hogy a tranzakciós ID első nyolc számjegye egy valós telcsiszám lenne
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz fulemuless1 #63791 üzenetére
Betű és szám kombináció az ID, így ez nem nyert
Transaction ID
15472737MG3585022
8VA2461444183553A -
Topikgazda
válasz fulemuless1 #63795 üzenetére
Nem egészen értem mit akarsz kihozni ezzel, megvettél valamit, van egy számod, ha egyezik a visszaigazolt e-mailben lévő és a vásárlási történetben lévő és ez telefonszámnak tűnik, ha még fel is veszik akkor csoda történt.
Egyébként meg a véletlenek egybeesése, vagy frissítsd a mobil klienst. Szoktuk azt is.
De lényegtelen, nincs jelentősége.[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz fulemuless1 #63795 üzenetére
Mert a telefonod automatikusan telefonszámmá alakítja, mert pont megfelelő hosszú egy telefonszámnak. Az egy sima tranzakciós ID. Okostelefonok így működnek. Felejtsd el.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PayPal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Külpolitika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Mobil Felvásárlás!! Samsung,Iphone!! NAPI LEGMAGASABB ÁRBAN! ORSZÁGSZERTE!
- Macbook Pro 2023 M2 Pro 16/512
- új állapotú Panasonic laptop: Intel Core i5 / 512Gb m.2 SSD / 8Gb Ram / Windows 11
- Eladó HP 250 G6 832A notebook 15,6" FHD/Core i5-7200M/8GB DDR4/ 256GB SSD/HUN bill
- Nintendo Switch Lite 256GB + tok , Dual Boot (Eredeti SW vagy CFW) 19.0.1 Atmosphere, 3 hónap gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest