Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Diablo 3 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
válasz Wolverine #16458 üzenetére
csak hogy tisztázzuk: a tárgyak nem a kliensben kelettkeznek (sőt, nem is gondolnátok, hogy milyen dúrván vékonykliens a D3 ami a gépeteken fut), hanem a szerveren. Ott sorsol a rendszer egy egyszerű signed integer számot, amit úgy hívnak hogy SEED, majd ebből inicializál egy random generátort, és az aktuális disztibúciós tábla alapján ez a random generátor "sorsolja" az itemeken a rollokat. A kliens nem kéri, és nem kérheti a szervert, hogy hozzon létre egy itemet, sőt a kliensedben még csak annyi információ sincs, hogy te mennyit sebzel egy szörnyre. Annyi van hogy castolsz valamit, és minden, az utolsó szögig, a sebzésektől a DOT-okon keresztül minden a szerveren számítódik. Amikor egy mob meghal, a szerver eldönti, hogy lesz-e drop, és ha igen, akkor jönnek a SEED számok és az item generálás. Mégegyszer: nincsen mód arra hogy a kliens item generálást kérjen. Arról sincs szó, hogy "ott van az, de titkosított", hanem egyszerűen nincs ilyen a protokollban. Annyira vékony a D3 kliens hogy 99%-ban kizárólag megjelenítést végez, és a kamerán illetve castolásokon/egyéb user-kezdeményezett műveleteken kívül semmilyen információ nem megy a szerver felé, onnan pedig blokkokban acd, actor és UI element listák jönnek lefelé, ráadásul azok is csak a karaktered közvetlen környezetéből. NINCSEN DUPE. A sok kiskölyök rage-elhet, de hála az égnek akkor sincs dupe
Hozzáteszem, hogy több SEED számból lehetséges ugyanazt az itemet "kikeverni", viszont egy disztribúciós tábla alapján egy SEED számból mindig ugyanaz az item lesz, innen tudja a Blizzard, hogy a szerveren mely itemek a dupe-ok. Tenni nem tesz semmit, mondjuk Ázsiában a rollback után ha jól tudom már account bound lesz minden. Ezt bevezethetnék mindenhol, és akkor egy csapásra megoldódna a probléma, remélhetőleg minél hamarabb. Nem mintha olyan nagy reccs lenne az economynak az a pár barom aki hetente rollback dupeol 200M értékben egy mempo-t...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest