Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RohamBilly

    kezdő

    A klán vagy általánosítva csapatépítés témában leírt vélemények alapján tényleg megoszlanak rendesen a vélemények, hogy ki mit tart jónak egy klánban.

    Pár hozzászólásból egyenesen az jött át, ami miatt most a HE is szétment. Pedig, ha csak magatok köré akartok tenni embereket, akikkel majd azt tudjátok csinálni, amit Ti szeretnétek, akkor annak megint nincs hatása a teljes csapatra, csak arra a kis klikkre. Ha ezt friendlistről oldod meg vagy communityről az totál mindegy, mert a felfogással van baj.

    Lehet itt húzgálni határokat paragonban meg ranked eredményekben, de jó csapat azokból lesz akik képesek a kommunikáció alapvető formáira és az alábbi tulajdonságokkal rendelkeznek:

    - bíznak saját magukban (pár 100 hsz-el ezelőtt tettem be a képeket a helyezéseimről, 1300-1400 körüli paragon, 3-4 normal item az ancik mellett és lehet így is jó helyezése bárkinek én se vagyok top játékos, de tudom mennyit ér a kari meg saját magam mit tudok vele csinálni)

    - időről-időre feszegetik a határaikat (nem feltétlenül a GR, de a sima rift is tök jó ha 2 percenként képes valaki újat nyitni, mert annyira pörgős gyerek vagy jány, sajnálom és elnézést kérek előre is sokótoktól, de aki 4-5 perceket tölt el riftben az lassúnak számít, a farm az gyorsan jó :) )

    - leszarják a kudarcot és csinálják tovább (nem adta be a reforge? sebaj majd holnap beadja igaz Pitti? :))

    - kerülik a negatív embereket (ezt lehetne sorolni sokáig, de aki csak kritizál, nyavajog, mindig másokat hibáztat, céltalan, az még magát sem tudja előre lendíteni miért pont Téged tudna, van éppen elég ilyen ember mindenki személyes környezetében gondolom, játékon belül viszont el lehet határolódni tőlük, pár kattintás csak az egész :))

    - amikor az kell, kidolgozzák a belüket is (ha nagyot akar menni, akkor farmolni kell xp-t és itemeket is az RNG miatt mindkettő valójában csak idő kérdése, Aszuli egyébként jó lenne ha megosztaná végre a statisztikáit s10-ből, hogy a 2k paragon elérése közben mennyi panci esett meg ilyesmi)

    - segítenek másoknak is (akármekkorát is tudnak menni másokhoz képest, attól még nem csak magukban játszanak értve ez alatt az állandó 4-es partykat, lehet riftezni, bountyzni közösen is, akár Gr-ezni is és tanulni egymástól)

    Sokan nem így fogják fel és egy karit csinálnak, de én s4 óta tolom support barbárral és valamilyen farmolós karival, (és attól, hogy lehozom vele a gr100-at solóban attól még nem hívom dps karimnak :) ami s9 óta wizard előtte már nem is tudom mi volt. A napi játékidőm nem túl imba, így már akkor régen felfogtam, hogy ha én a játék legjobb részét, a pusholást szeretném csinálni, akkor bizony dps karival nem lesz esélyem, suppal igen. A hozzászólásokhoz visszatérve, sokaknál azt látom, hogy úgy képzeli el ezt a játékot, hogy van ő és a kis dps karija és majd biztosan talál olyat, akivel ő fog tudni menni nagyokat. Ha nem, akkor meg elégedetlenkedik és negatívkodik és mindenki más a hülye. Ez a játék pont ilyen, aki dps karit akar de úgy igazából, az sok időt is kell hogy bele tegyen és nem az xp-vel megy el az idő, hanem a jó gear összerakásával, ami a dps-nél számít igazán. Megint elnézést mindenkitől akire érvényes, de semmit se ér a tökéletes panci fegyó, ha egy 700-as karira teszed fel. Nézegetni nem rossz, de más anélkül is nagyobb eredményeket ér el. Supp karikkal 400-ason is lehet már 95+os GR-be menni, ha tényleg tudsz is játszani (ezt communityből sosem oldod meg, csak friend listből vagy a jó klánoddal) ellenben ha a dps gyengusz, akkor nem tudja leütni amit kell, hiába teszi elé két support, hogy nesze öljed :) (ezen viszont semmi sem segít, akármekkora jófej mindenki a friend listeden vagy a klánodon belül, communityben meg vissza se válaszolnak )

    Válaszolva pedig a nagy kérdésre: a klán azért jó, mert ha értelmes elvárások szerint működik, akkor bizony:

    - bárki játszik bárkivel (rift, bounty, lootshare, gemhúzgálás, push)
    - senki sincs a public és community partyzás íratlan szabályára bízva miszerint: Kicsi vagy bázzzeg? Eredj innen.
    - aki tud játszani és bármi miatt is késve kezdi a szezont, ha elkezdi és nincs teljesen magára hagyva, az a 2. hétre már utól is érheti azokat, akik időben kezdték... csak azért, mert akarja.
    - ha van némi versenyszellem, akkor pedig hamar el lehet lendülni a profi játéktudás felé is akár, mert lehet egymástól tanulni, abból hogy kinek mi/miért sikerül
    - emiatt a versenyszellem miatt kialakulhat másokban is hasonló érzés mint bennem... nem vagyok én rossz, csak dpst építeni nincs annyi időm mint másoknak
    - ha van elég supp a klánban akkor pedig minden van, xpzések, nagy gemek és sok-sok push
    - be lehet festeni a klánnal a ranglista egy részét is, ami 1. kurva jól mutat, 2. csipkebokor vessző, 3. mindenki érdeme is

    Bocsánat a hosszú levélért, de én nem tudok erről a témáról pár sorban beszélni és még így is sok minden maradt bennem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés