Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Sh4rk
aktív tag
Sziasztok,
Lehet hülyeséget kérdezek, előre is bocsi. Szokásomhoz híven ismét kapkodva akarok vásárolni. Szeretnék egy 6600 ast, P5B Deluxe al. A kérdésem a gyári venti elviszi ezt a proct? Szeretném 400 as fsb vel küldeni 1:1 rammal. Ha ez össze jön akkor szerény számításaim szerint 3.6Ghz a végeredmény. Ekkor a gyári hűtő elég neki? Vagy mindenképpen vízzel hűtsem? Mert lenne esetleg olcsón egy BW 745.
Üdv és előre is köszi.
-
Core2Duo
csendes tag
Ahham. Nos, pedig a Kingmax nem kifejezetten tuning ram, mint tudjuk, de sztem a pénzét megéri, mégis csak 1giga

De hogy az a alaplapi northbridge tudja-e ezt a teljesítményt, az még a jövő zenéje, mert állítólag az Asus P5B-b csak 46%-ot enged húzni. fingom sincs, majd holnap kiderül, megjön postán a ram
Úgyhogy1előre ennyi. Na csókolom
-
Core2Duo
csendes tag
válasz
Pietrosz
üzenetére
Szuper. De a gond, hogy a 800Mhz-es Kingmax mars nemhiszem, hogy bírja a 900mhz-et se

De ezeket a teszteket hol tudom nézni, illetve ha külön progi, akkor beszerezni?
Ha esetleg tudnál segíteni, és éjszak ráérsz, mert nincs jobb dolgod, akkor egy msn-t kérnék, és akkor segíthetnél lépésről lépésre. Mert videokari még nincs, azt kéek kölcsön éjszakára, és akkorcsinálom meg a gépet rendesen, szal ha gondolod,akkor számítok a segítségedre. Előre is köszi Csácsá -
Pietrosz
addikt
válasz
Core2Duo
üzenetére
Úgy megy annyit, hogy mindennek egy kicsit több feszt kell adni. És nem árt, ha a ram bírja a 930MHz-et

Szép lassan kell haladni, akkor nem lesz baj. Nekem 1,4V kell a 3,25GHz-hez.
Először pl meg kell keresni a ram végét, úgy hogy a proci szorzót leveszed 6-ra, a ram szorzót 2-re rakod, a ram feszt +0,3-ra(így 2,1V-t fog kapni, nem minden ran szereti...)
És emeled az FSB-t. Ram 5-5-5-15-ön. Futtatsz Orthos blend testet 20 percig. Ha bírja megint emelsz. Egyszer csak már nem fogja bírni. Na akkor kell vissza venni. Ha megvan a vége nagyjából, akkor lehet orthost futtatni megint, de már azt figyeld hogy 2 órát min. bírjon. Ha ez is megvan akkor jöhet a proci.
Szorzó vissza 7-re, FSB vissza 400-ra, ramfesz marad, proci fesz 1,35V pl. És emeled az FSB-t. Futtatod az Orthos small fft tesztet, nézed a hőfokot. 70 felé nem nagyon ajánlott menni. Ha nincs gond és bírja, akkor jöhet az 1,4V is.
Nem fog 1 hónap után elszállni
[Szerkesztve] -
Core2Duo
csendes tag
Hm...okay...akkor már értem naggyából hogy hogyan megy itt a dolog. De azt hadd kérdezzem már meg, hogy a te E6300-asod hogy megy 3250-en?
No meg a másik, hogyha netalántán nekem is sikerülne ekkora teljesítményt kihozni a prociból, akkor az élettartama mennyire csökken? mert számomra az is nagyon fontos, hogy ne szálljon el 1 hónap után. Na és a másik, ha az órajel kb 3ghz körül mozog, akkor ez kb hány fokot jenet a CPU esetében? És valyon ezzel megbírkózik a gyári hűtő, vagy érdemes venni rá venni faca hűtést, ami hatékony, még megfizethető is, és a házamban is elfér. -
Pietrosz
addikt
Kösz hogy válaszoltatok, nekem már nem kell

Ezt egy fórumtársnak írtam de másnak is jól jöhet
Recept 2800MHz-hez:
Szia!
Alapfesz is elég a 2800Mhz-hez általában. 1,325V manuálisan állítsd be.
Az FSB-t 400-ra rakd a szorzót 7-re
PCIE freki 100-ra
A ram szorzót 2-re. Az időzítéseket autora.
A ramfeszt +0,2V-re
Az FSB/MCH fesz auto.
Mennie KELL
[Szerkesztve] -
Core2Duo
csendes tag
válasz
Palika71
üzenetére
Valóban nem tudom, de majd holnap kiderül. Ugyanis holnap megjön postán a ram, azt megkezdődik a nagy kockulás, meg valahogy a sulibajárás elhanyagolása. Foggalam sincs ez miért van?

Na de a lényeg, hogy a boltban azt mondta csávó, hogy kb 46%-os túlhajtásra képes a P5B alaplapi northbridge, az kb olyan 2.5-2.6 Ghz körül mozog. Ez a max, amit most el tudok képzelni, többet egyszerűen ma még nem. Érdekes, hogy írták, hogy kb 3Ghz-ig még stabil a
rendszer, szóval télleg nem tudom. Hna mind1.Ami pedig a vieokarit illeti, kiváncsi vagyok, hogy a Gigabyte 7600Gt-m mire lesz képes, e azonban már kicsit off, bár valamilyen szinten azért összefüggnek, nem?
hna 1előre ennyi, legyetek jók, csákány!!
-
-
Mankó
veterán
válasz
Pietrosz
üzenetére
2.8on full stabil. Dehogy a 3.2 miért nem tetszik nkei, nem értem. Már extrém fesz értékeket is adtam neki, de úgyse megy.
Engem is érdekelne, hogy milyen fesz értékekkel sikerült felhúzni a 6300adat 3.2re!
Kellenének a fesz beállítások az összes és a proc. beállítások is, hogy melyik Enabled, melyik Disabled, illetve hgoy mivel hűtöd.
Köszi -
Core2Duo
csendes tag
válasz
Konflikt
üzenetére
Nos, Konflikt, a következő config áll rendelkezésemre:
Intel Core2Duo E6300, Asus P5B, Gigabyte 7600GT(még nincs meg
nincs lóvém rá)
1gb 800Mhz Kingmax Mars+ a ház, amit a linkben írtam, nagyon faca...hát kb ennyi szerintem. de már mind1 a ramnak, meg má megvettem, meg jobb szeretem 1et venni, mert akkor több helyem marad, mert te is tudod, hogy a P5B-be 8giga megy bele. ezért.
Szal ha később a dual 1gb-ot be akarom cserélni 1 db-ra, akkor rá kell fizetnem, ami mekkora szopás már, nem?
-
Konflikt
addikt
-
Core2Duo
csendes tag
Sziasztok. Nemrég vásároltam egy Core2Duo E6300ast, de még nem sikerült használatba vennem, mert ramom még csak ezen a héten lesz meg. szal sztetek mekkora a max órajel, amit az eredeti hűtő elvisel?
hja de a házam nem rosz, a hűtéssel nem lesz gond, ha vkit érdekel, akkor a link:
http://www.coolcomp.hu/shop/product_info.php?cPath=75_169&products_id=1945&osCsid=e1f4a7b7c3766185ab729f5f3cd538da
Szóvalmi lenne az ideális beállítás? na és ramnak, ami egy 1gb 800Mhz Kinmax Mars?
Fontos lenne a mihamarabbi válasz!!!
előre is THX
csöcs -
Mankó
veterán
válasz
Palika71
üzenetére
A 3.2 nem ugyanolyan feszültségbeállításokkal ment. Már minden fajta beállítást megpróbáltam, hogy menjen az Orthos, de semmi nem tetszett neki.
3.2Gigán simán tudtam vele játszani a Carbonnal, de az Orthos 3 másodperc alatt kivágott a blend tesztnél.
3Gigán több mint 3 órát ment az Orthos, de a Carbon vagdosott ki fél óránként. Erre mondtam, hogy most akkor nem értem az Orthost.
Fogalmam sincs már, hogy milyen beállítással menne stabilan 3.2-őn. Full tanácstalan vagyok.
-
Palika71
őstag
Azt nem értem, hogy ha 2.8 -on stabil, 3.2 -meg nem, ugyanolyan feszültségekkel, akkor az már miért lenne Orthos hiba?
Az meg nem anyira nagy gond, hogy instabil a rendszer, ha csak olyan dolgot csinálsz, amiért nem kár ha elvész. De a 3mp utáni kivágás, tuti nem programhiba.
De mondjuk BIOS -t frissíteni elég gáz, nem-orthos-stbail rendszerrel.
Nekem mondjuk 100% -osan bevált. -
feka007
veterán
Zalman CNPS7000B-Cu LED mennyire jó tuninghoz?
-
Mankó
veterán
Mondjuk nekem is volt úgy, hogy minden ment hibátlanul órákon keresztül, csak az Orthos nem. Meg fordítva is: az orthos ment, de utána 3dmark simán kifagyott.
Most úgy tünik 2.8on megy, de lehet leveszem alapra, s passzívan hagy szaladgáljon.
Szerinted alapon elmegy egy NInja-val passzívan? -
Mankó
veterán
Eljutottam 3.2Ghz-ig, de most már a 3Ghz se stabil, sőt még a 2.8 se. Bármit állítok sehogy se megy az Orthos. Már a 3. másodpercnél leáll. Most már lövésem sincs, hogy mi lehet a gond.
-
Mankó
veterán
Eljutottam 3.2ig. Az NFS Carbonnal lehet játszogatni, nem dob ki mint 3GHZ-nél, pedig ott órákiig szaladgált az Orthos.
Az Ortohs alatt megy a Small FFT - Stress CPU, de a blend teszt már az elején kidob.
Proci: 1,4
Ram: 2,25
FSB T.: 1,45
A köv 3: az auto fölötti beállítás
NB: 1,5
SB: 1,4 vagy 1,2
ICH: 1,057
Most itt mi lehet a hiba? Vagy jól van ez így, ne foglalkozzak az Orthossal? -
zetorg
senior tag
végre nekem is sikerült beszerezni egy core-t

[link] -
feka007
veterán
Ezzel a Clockgennel Core 2 Duo Allendale-t mennyire lehet túlhajtani?
-
Palika71
őstag
Kedves derth!
Az adatlapodon van egy rublika, ahova a konfigodat kell beírni.
Oda nem azért írunk ám, hogy többiek irigykedhessenek, mikor megnézik!
Hanem, mert ha van valami (alapvetően) segítő szándékú ember, aki olvassa a bánatodat (pl. én), és meglesi a konfigod, talán tudna segíteni...
-
derth
csendes tag
No Köszi szépen én a KINGMAX-al 3,2GHz ig jutottam, de a COD2 Kifagy azonnal vele, 2,94 en viszont megy mint zsir. most így hagyom de a cél nálam a 3,2GHz stabil lenne...
Derth -
Mankó
veterán
Sziasztok!
A következő a gondom. 430on meghajtottam a 6300at hogy elérjem a 3Ghz-t. Orthos több mint 2órát futott, közben hőfok max 62 fok volt. Orthos alatt winamp, net, MSN. Ezekután beléptem az NFS Carbonba játszani. Fél óránként kidobál windowsba. Gép újraindítás után is. Próbáltam több feszt adni a procinak, helyzet ugyanaz.
Visszatettem 2.8ra semmi gond.
Minek adjak még feszt, hogy menjen stabilan a 3Ghz?
Beállítások:
porci: 1.325V
ram: 2.1V
FSB termination: 1.4V
többi auto-n
A válaszokat előre is köszi
Üdv: Mankó -
derth
csendes tag
Ennyi volt az örömöm

Kikapcsoltam a gépet. 2 óra múlva be akartam kapcsolni 3* restartolt aztán 1,8GHz en indult.. Megpróbáltam állítani 7*440 re nem megy azóta sem
7*400on megy csak a felett vége. ezt nem értem... tehát megint 2.8GHz en vagyok. Nekem ez nem fog sikerülni... basszus...
Milyen feszültségeket állítottál be a 6300nak?
Derth -
derth
csendes tag
Ja és ezt alapfeszen értem el alap hűtéssel!!!!!!
Derth -
derth
csendes tag
CSő!
Boldog vagyok!
Vettem ma egy kitet GEIL 800DDR2 -ből, és simán megy most tartok 3,1GHz-nél a 6300asommal. bazz. Király
;-) -
Palika71
őstag
Szia!
1330 hozzászólás olyan sok?
Ennyit nem ér meg átolvasni? 3-4 óra alatt biztosan, lazán vézgeznél vele.
Én tutira nem álltam volna neki a tunignak addig, ameddig az összes felelhető infón át nem rágom magam. Igaz, én addig hardvert sem veszek.
Mikor a DS4 -es lapomat vettem, több ezer hsz -t olvastam el, pedig én sem vagyok időmilliomos, csak szeretem a tutit.
Ez a tuning elég kényes dolog. Nem az a kimondottan 1+1=2.
Olvass el mindent, mert addig kérdezni sem nagyon tudsz!
Nehogy a végén sokba kerüljön!

-
xmacx
csendes tag
Helló!
Segítséget kérnék, mivel hamarosan egy 6300-as tulajdonosa leszek és szeretném majd egy picit húzni, legalább 2-re.
Arra lennék kiváncsi (mivel a fórum elég hosszú), hogy kb. hányadik hozzászólások körül kapok átfogó segítséget (progi, hűtés, szükséges ram)
Ja, eleinte 1db 1024DDRII667-el lesz működtetve a gép (vagy jobban megérné egy 800-as??)
Előre is köszi,
üdv:
xmacx
[Szerkesztve] -
Konflikt
addikt
Több helyen is láttam, h tuningkor 120-as pci-exp frekit állítanak be. miylen jelentősége van ennek?
-
Zull
senior tag
Itt egy pic a procimrol:
[link]
Biztos semmire nem mentek vele
-
zLL
tag
Hali
Az en E6400-em 3 ghz-ig engedte huzni magat Abit AB9-Pro-val. Szerintem meg alapfeszen megy, de amint feszt emelek es huzom az fsbt tovabb ujraindul a gep.
Valaki otlet ? -
derth
csendes tag
szerintetek miért nem tudom állítani a X-ot csak 6 ra vagy 7 re?
Derth -
derth
csendes tag
Visszatettem a GIGABYTE Lapot ha tud valaki erre vagy arra megoldást előre is THX.
Derth -
derth
csendes tag
De itt nem lehet , vagy nem találom. Ha húzom a prociét visz a MEM et is. Ez a baj.

-
-
derth
csendes tag
KINGMAX RAM-ok vannak, mindenhol olvasom ezt az arányt. Egyébként igen 401 MHZ en már nem megy a RAM om. Pedig itt olyan értékeket látok erre a Configra, hogy lol. Vagy van még egy GIGABYTE GA-965P-DS4 lapom is ha ezzel tud valaki segíteni az is jó lenne.
Előre is köszi
Derth -
Speed
addikt
AZ 1:1 azt jeleneti hogy pl. ha 400fsb-n megy a cpu (2800MHZ) akko a ramod pont 400-at megy
Milyen ramod van? lehet az nem bírja 400 fölött me a lap és a cpu tuti megy
+ feszt esetleg adtál a ramnak? Ha 400 fsb-re állítod a procit és pont a duplája az fsb-nek az ram mhz vagyis 800 akko van 1:1-ben ami ajánlatos me így a legjobb ha pl leosztod 4:5-re akko má a ram csak 675 körül megy (nem tom pontosan ez P5B lapnál hogy van. Ha ez nem megy dobhatsz fel bios frisítlst az sem árt 
-
derth
csendes tag
Rájöttem DRAM
SB Arány, de nem találom a BIOS-ban Valaki tudja hol találhato ez?
ASUS P5B ez a lap.
Köszönöm -
derth
csendes tag
Sziasztok!
A következő gondom lenne srácok. Van egy ASUS P5B lapom egy Core 6300 as al. Nem tudok 2,8 GHz nél többet kicsikarni belőle. Azt vettem észre ahory a memória átlépi a 400MHz et már nem indul a buli. Olvastam valami ilyen beállításról, hogy 1:1 de fingom sincs, hogy ez mit jelent. tudna valaki segíteni. Köszi
Derth -
Pietrosz
addikt
Nálam a speedfan és az everest is ugyanazt méri

De akkor ezek szerint ennél kevesebbet kap kicsivel még idleben is. Köszi -
Travelos
őstag
most kezdtem el tuningolni a gépemet.
felnyomtam 350Mhz-re az E6400-ast, és a maghőmérsékletem terhelés nélkül 60 fok körül van gyári hűtővel alapfeszen.
szerintetek ez mennyire gáz? a 400MHz-et már meg se próbáljam?
a memóriám 2*1GB A-Data, ugye most 700-on megy dualban, és 5-7-7-17, ezt ő automatikusan ennyire állította
szerintetek mennyire vehetném ezt le, hogy még stabil maradjon ilyen órajelen? -
DeepDish
őstag
Hi!!
Amugy az tenyleg igaz, hogy mostani E6300-asok kozel sem olyan jol huzhatoak ,mint kezdeti peldanyok?
Remelem nem irtam nagy hulyeseget...
CSak vasarlas elott gondoltam tajekozodom!!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Pietrosz
üzenetére
na várj, attól amit cpu-z meg a többi monitorozó ír ne dőlj be.. bios-ban állítasz 1.55-öt az soha nem fog annyit adni még idle-ben sem.. legjobb multiméterrel kimérni a valós értékeket, ha nem áll módodban akkor a legujabb Everest-ben lehet bizni, de azis csak 1 program, nem ad teljesen pontos értéket..
amugy pedig annyi feszt adsz amennyit akarsz, csak azért 70 fok fölé menni már nem ildomos
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
Hi!
Az érdekelne, hogy tartósan mekkora feszt lehet max adni? Az a gondom, hogy tuningnál nem veszi vissza az EIST a feszt csak a szorzót. És 1,5V loadhoz 1,55V-re kell állítanom a feszt, és mivel a gép legtöbbet idleben megy így szinte mindig 1,55V-t kapna, ami nem tudom hogy mennyire sok
Hőfokban mennyi a max a magoknak?
Aktív témák
- 4. generációs i5 és xeon (i7-4770 helyett) processzorok
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

nincs lóvém rá)

Nézd már meg milyen proci van abban a lapban és milyen a tiedbe...a memót meg ugyanúgy kell állítani...nem boríts ki.