Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Antibá
tag
Szeretném tudni mennyit kell ezeknek a prociknak tudni 1,5-1,6 Volt körül?
-
Antibá
tag
Na végre én is megszereztem a magam kis E6400-es kis prociját.
Nem teszteltem ki teljesen ,de itt egy kép gyorsba.[link]
Ha lesz időm tovább nyomatom a tesztet.
a proci:E6400SL9S9 (L626A320)
[Szerkesztve] -
Palika71
őstag
Azért ez így egy kicsit csalóka eredmény ám!
A teszt ebben a formában nem terheli a ramot, hanem csak a procit izzasztja, így majdnem mindegy, hogy milyen időzítéseket adsz neki.
És egy 7-es priorítást is adj neki, hogy örüljön.
És ne felejts el közben aktívan firefox -ozni, mert mint ahogy westlake barátunktól értesültem róla (és ki is próbáltam), az nagyon megingatja a procidat, a stabilitásában!
NYOMJAD NEKI! :
És a 75 fok meg nemis olyan sok.
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
válasz
afterburner_ #685 üzenetére
Kipróbáltam az összes proci ficsőr letiltásával, de nem változott a helyzet.
Van még valakinek ötlete esetleg? -
marcee
addikt
válasz
vazimódó #686 üzenetére
SPD-n volt a memó végig, 5-5-5-18 az SPD-je 400-on. (nagy genyóság amúgy, a partnumber ''CL4-4-4DDR2-800'', de ez a 266-os sebességének megfelelő késleltetés)
afterburner_ : mch fesz állítási lehetőséggel nem találkoztam, illetve nem vagyok benne biztos, hogy az ''FSB termination voltage'' mit állít. Mindenesetre ennek az 1.4V-ra állítása sem segített.
''eist cpu enhanched halt, sppedstep virtualization, ezek vnanak?offon?'' Nem, ezeket nem kapcsolatm ki.Lenne közük a tuninghoz?
Speedstep nekem például kifejezetten kellene. Napi 1-10 órát 100%-on használom a gépem, de 7/24 jár, a fentmaradó időben szeretném ha valamelyest kevesebbet fűtene. -
marcee
addikt
Létezik, hogy kifogtam a legfosabb 6600-ast? 9x333=3000MHz-en még elketyeg, de fölötte már meg sem mukkan. Asus P5B sima van alatta, legújabb bios-szal, 1.03G pcb revizió. A proci L629A415, B2-es revizió. A 3GHz-hez az auto beállításon hagyott vcore beállítással leterhelve 1.36V-ot kap, amikor fölötte néztem, akkor 1.5V-ig mertem elmenni manuális beállítással, de a gép meg sem nyikkan, illetve a monitor bekapcsolásáig már nem jut el. Amit eddig minden próbálkozásnál elkövettem, hogy a PCIE sebességet 100~, a PCI sebességet 33.33MHz-re állítottam és a memóriát mindig a gyári 800MHz alatt tartottam. Ezek után csak az FSB-t és a VCore-t piszkáltam. Szeretem a kerek számokat, szóval 333 fölött a 345, a 356 és a 400MHz-es fsb-t néztem (ez utóbbit nyolcszoros szorzóval is), egyik sem jött be.
Mi lehet még a gond, nem akarom elhinni, hogy ennyire gyenge a proci?!
(gyári intel hűtő van rajta és 4 darab 80mm-es venti szellőzteti a házat(plusz kettő a tápban)) -
ohmano
csendes tag
Haliho így végigolvasva mind a 700 commentet 1 kérdésre adjatok választ minimum mekkora tápot kéne vegyek egy 6300-as giga ds3-as 2*512 ram-al kevert vashoz?
-
AMATŐR
őstag
válasz
afterburner_ #677 üzenetére
Az okosok szerint a CPU-Z szerinti érték a valós.
-
AMATŐR
őstag
válasz
afterburner_ #675 üzenetére
Szinte az összes lapnál 0,04-0,05 az eltérés a biosban beállított és a CPU-Z szerinti érték között.
-
afterburner_
őstag
cpu z annal az erteknel kiirja?
nezd meg mennyire droppol terhelve. nalam 1.45V-n most van hogy 1.408 terhelve!
snook jah de azert kapcsold ki a cpu enhanched halt c1e-t
cpu eist functiont , és a virtualization technologit is, mert mondjuk nalam ez bezavar...
tuningnal
meg lehet a rmaok idoziteset is majd manualban kell belőnöd!szal arra sema rt gyurni es azt is megnezheted mit bir kulon a ram, úgy kisebb a hibazasi tényező hogymost ''vajon a mem, a lap, vagy a proc nem birja''
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
válasz
afterburner_ #673 üzenetére
nincs vmi progi ami jól irja ki a feszt?
kiváncsi vagyok , hogy bios 1.5375V terhelés alatt mennyi.
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
Core 2 duo mi? Jajj ugyanmar, ez a meno: [link]
Amugy lassan csatlakozom a klubbhoz, csak gariztassak meg a lapomat, mert nemtom mennyire lesznek joszivuek, aqua ugy kozepes szinten all gari teren... (mert anno ezt a sz*rt meg ott vettem... dehujeisvagyok...) szal gari meglesz jovok vagizni az E6400-eladdigis szep eredmenyeket
-
#gab_
őstag
3600mhz jónak számit bios 1.536von?
mert az Xsen érdekes eredményeket lehet olvasni -
#gab_
őstag
nah teszteltem kicsit...
[link]
E6600 L629A438 @ 3600mhz 1.536V Biosban !
ram 1:1 800mhz CL3-3-3-8 2.35V
sajnos qrva forro a proci
erre a cukorfalatra érdemes lenne vizhutest rakni , nem ? -
válasz
afterburner_ #667 üzenetére
oké, és utána ezt kéne húznom, CPU HOST FREQUENCY(MHZ) 266 ?
-
CPU CLOCK RATIO 8X
CPU HOST CLOCK CONTROL DISABLED
CPU HOST FREQUENCY(MHZ) 266
PCI EXPRESS FREQUENCY AUTO
C.I.A. 2 DISABLE
SYSTEM MEMORY MULTIPLER AUTO
MEMORY FREQUENCY(MHZ) 800
DRAM TIMING SELECTABLE AUTO
CAS LATENCY TIME AUTO
DRAM RAS TO CAS DELAY AUTO
DRAM RAS PRECHARGE AUTO
PRECHARGE DEALY (TRAS) AUTO
ACT TO ACT DELAY AUTO
RANK WRITE TO READ DELAY AUTO
WRITE TO PRECHARGE DELAY AUTO
REFRESH TO ACT DELAY 0
READ TO PRECHARGE DELAY AUTO
MEMORY PERFORMANCE ENHANCE NORMAL
SYSTEM VOLTAGE CONTROL AUTO
CPU-Z [link]
CPU-Z mem[link]
CPU-Z spd [link]
CPU HOST FREQUENCY(MHZ) 266 elég ha ezt húzom ? Ezzel húzom a cpu-t és a ramot egyszerre ?
Amit nem értek CPU-Z alatt a memory fülnél az FSB : DRAM, miért 2:3 és miért nem 1:1 ?
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Ha nem gond az angol, akkor ebben a forumban megtalalod a valaszt!
Leirni nagyon hosszadalmas lenne sajnos. [link]
Te is epp az egyik ''nehezfiut'' vetted meg.Azok a forumokban lathato gyonyoru, latvanyos eredmenyek es a lezser hangvitel komoly felkeszultseget es sok-sok ora keseruseget es kinlodast is takarhat. Nemtunik soknak a 400-as FSB, de elerni nem olyan egyszeru. De aki szereti ezt csinalni, az eleri es jocskan tul is szarnyalja.
-
Relic81
tag
Szeretném a segítségeteket kérni !
Sikerült végre beszereznem egy 6400-as procit és Asus P5B Deluxe alaplapot.Hozzá 800Mhz-es DDR2 ramot.
Viszont már sírőgörcsöt kapok,mert Biossal nem boldogulok.Frissítettem az Asus honlapjáról a Biost is.De a beállítási opciókban nem tudok kiigazodni.Teljesen más mint...ilyet még nem láttam.400 as FSB szeretnék elérni max.De amint hozzáérek...jaj
Szóval ha valaki leírná mit állítsak és hogyan azt megköszöném!Ramoknál is érdekesen korigálja a mhzet -
Lalaboy
őstag
1000-es ramot nemtudsz kihajtani 6400-al es 965-os lappal, ami biztositana az altalad igenyelt 500-as FSB-t! 975-el mar igen, de ott is csak az idozitesekkel lehet jatszani, de ahhoz meg nem illik a 6400-as proci! Felesleges penzkidobas 1000-es (jominosegu) ram, jobban jarsz egy kituno jol huzhato 800-assal.
Hiaba mentek 1200-on a ramjaim az Asus P5B Dlx-ben, amikor a 975x-es lapban 900-on jobban teljesitenek!
-
Fido01
aktív tag
illetve ha ugy van ahogyan leirtam akkor az 1000mhz-es ramokkal (533/1000 =477) ellehet érni a durván 500as FSB (ha ram terheltőségét nézzük ) illetve az alplapokban a fsb mekkora skálában állítható ? ugy általánosságban
természetesen decemberig van még 2 hónap de szeretnék mindent tudni és csak várni a jó árakra -
Fido01
aktív tag
hali
gondolkozok rajta hogy karácsony környékén ujra visszatérek Intelre (azért kezdtem már mos tnézegetni hogy lássam mi a fejlődés és nyomon birjam követni) szóval mostani gondjaim nagyon alapvetőek tehát láttam ezt az alaplapot elfogadható árban Asus P5N-SLi ellenben a P5W és a Gigabyte DS4-Ds3 al ennek viszonylag megfizethető ára van. tehát tuningolni ezzel is lehet (ramból kb ilyemsire gondoltam OCZ DIMM 1 GB DDR2-1000 Kit de ha szerencsém van akkor visszaesik normálisra a memóriák ára és tudok venni 2*1gb-ot nem pedig 2*512mb ot) a proci egy E6400 lenne azer tmégse a legkisebb legyen nah és itt kezdődik az elméleti bajom AMD után kicist huzos ez az effeketív FSB szóval elképzelésem van de javítsatok ki ha rosszul gondolom szóval lapból 266 FSB je a procinak amit szorozva 4 el kapjuk meg az 1066 ot a ramoknál pedig FSB*2 az efektív jel tehát (nah és itt kezdődik baj) elméletileg 533 on üzemelne az összes ram ésha tuningolnám innen tudnám megindítani ? ami anyit tenne hogyha felhuzom 800ra (277mhz ezt 2 vel kellene leosztanom és akkor kapnám meg avalódi fsb jét a procinak ami ebben az esetben 266+138 =404 Mhz ) ez az én teóriám de igazából fogalmam sincs hogy miként vannak ezek az órajelek mostanság . ha van aki eltudja olvasni és segiteni is tud azt emgköszönném -
Konflikt
addikt
ehhez az 1,6os vcore témához igen erős ramok kellenek, még alapfeszen se tudom kipörgetni a procim
-
Tocke
csendes tag
Helló! Bocs, ha valaki megtenné, hogy leírja privátban, mit hogyan állítsak be Gigabyte 965-S3 lapnál E6300-as C2D-hoz a legjobb tunninghoz, azt megköszönném. Bármilyen segítség jól jönne, mert én max. csak összevissza próbálkozni tudok
A RAM-ok 2x 512MB Kingmax Mars DDR2/667. Videótömörítés maximális gyorsításához kellene. Köszi!
-
#gab_
őstag
-
#gab_
őstag
nah. végre összeraktam a cuccost
E6600 L629A438 3300mhz 1.296vn orthos stabil
majd rakok fel képet.. most szar a kepfeltoltes.hu -
afterburner_
őstag
válasz
westlake #620 üzenetére
igen ez érdekes, latod en is egybol ravagtam hogy a retailomhoz kepest az ES-ed huvosebb volt
ugyan azon a feszultsegen...sapka-mag illeszkedese valszeg nem minden esetben lehet tökéletes ?vagy a hőérzékelőnek ekkora a szórása?
lehet egy kentsfieldet kaptal kezhez abban a 6300-asbancsak a selejt mag letiltasa félig meddig sikerult
-
westlake
félisten
az egyik es e6600-as procim 1.6 volton [link]
-
westlake
félisten
egy masik 27. heti e6300 1.6 volton [link]
igen, jol latjatok.. a cpu 90 fokos.. epp most vitazunk azon fiery-vel, hogy ez mennyire lehet valos ertek.. a lenyeg az, hogy magas..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
afterburner_ #616 üzenetére
termeszetesen valos.. egyebkent pontosan 1.590 volt..
mas: egy erdekes dolgot figyeltem meg.. a multkor, amikor leszedtem egy cpre 2 proci kupakjat, letisztogattam, bepasztaztam es megneztem hogy melegszik, rakellet jonnom, hogy az intel jol hasznositotta ezt a hovezeto ont.. gyari ''kupakolassal'' alacsonyabb volt terheles alatt a proci homerseklete, mint miutan en ''meghekkeltem''...
viszton az ido mulasaval ra kellett jonnom, hogy hatalmas szoras van a jol alkalmazott hovezetesben.. en azt hittem, hogy ezzel a forrasztasos modszerrel az intel tokeletesitette a hoatadast.. hat nem.. adott ket 27. heti e6300-as processzor..az egyik 1.6 voltal, full terhelessel, majdnem azonos sebessegen 77 fokre melegszik fel, a masik processzor meg tullepi a 85 fokot is -
Agyas
aktív tag
Szeva westlake
[link] felírsz a listára? Jó így a kép?
L628A418 a kód. A másikat is beírom ha cserélem a procihűtőt. Nem szedném most szét a nem baj. -
westlake
félisten
válasz
manitu666 #608 üzenetére
van asztali es mobil szegmens.. az aztaliba szanjak azokat a procikat, amiket az atlagfelhasznalo hasznal otthon a pc-jeben.. a mobil procikat a barebone pc-kbe es a laptopokba rakjak.. adott most egy processzorcsalad, a core 2 duo.. ebbe bele tartozik az allanedale (asztali proci, 2mb l2 cache), a conroe (asztali proci, 4mb l2 cache) es a merom (mobil), es majd a most debutalo quad core processzorok..
valoszinuleg nem fogsz olyan progit talalni, amivel megoldhatnad a tuningot.. a notebook lapgyartok egyedileg gyartott orajelgeneratort tesznek a lapokra..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
manitu666 #605 üzenetére
szia.. az asztali szegmenbe szant processzorok kodnevei allendale es conroe (cache meretben ternek el egymastol) ezek a processzorok is core 2 duo-k
viszont mar a mobil merom processzorokat is core 2 duo-nak ''hivjak''
valojaban a merom megegyezik az azonos kaliberu asztali procikkal.. valoban, a mobil procikat is lehet tuningolni (talan meg jobban, mint az asztali testvereiket), DE a notebook-okban mas orajelgenerator ic-t hasznalnak, mint az asztali alaplapokon, igy valoszinuleg egyprogival sem tudod majd tuningolni a notit (mivel kizart, hogy a bios-aban legyen tuning opcio)
[Szerkesztve] -
manitu666
tag
Hello mindenki!
Olvastam, hogy az új Core 2 duo-s processzorokat jól lehet tuningolni! A következő lenne a kérdésem: szeretnék venni egy ACER Travelmate 4222nWLMi-t, melyben egy Intel Core Duo T2300 (2MB L2 cache/FSB667) 1660 MHz-es processzor van => ezt is lehet húzni és meddig? Sorry, ha láma dolgot kérdeztem, nem értek a laptopokhoz...
Thx -
westlake
félisten
en megertelek benneteket, hogy az 1.6 volt az sok.. viszont azert nem fogom 1.5 volton futtatni, mert azalapfeszhez kepest a masik ''vegeletet'' akartam tesztelni.. az biztos, hogy 1.5 es 1.6 volt kozott van kulonbseg tuningban, de a nevekedes allando.. tehat ha van egy sorrend 1.6 voltal, akkor aza sorrend megmarad 1.5 voltal is..
sorry sracok(mar megcsinaltam 4 procit 1.6 voltal, 1.5-el viszont nem.. nincs kedvem megint cserelgetnia procikat)
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- Elektromos autók - motorok
- E-roller topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Megreformálja az otthoni AI-t a Framework Desktop
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest