Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
afterburner_
üzenetére
nem csak az bugzik

hehe, enyém az összes Core 2 WR [link]![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Sh4rKy
senior tag
hopsz kimaradt az hogy egy asus p5d alaplapkára gondoltam és asszem valami pofásabb (chieftek vagy hasonló) tápra
-
Sh4rKy
senior tag
Heló mindenki...
Közeljövőben szeretnék beruházni egy e6300-as procira és azt szeretném tudni, hogy a gyári hűtővel meddig lehet eljutni stabilan biztonságosan egy átlagosan szellőző házban?
vagy esetlegesen megéri beruházni egy baromira egyszerű vízhűtéses rendszerre? (cooler master aquagate mini).
akinek esetlegesen ilyen hűtőről és kétmagos proci tuningjáról van valami kis tapasztalata megoszthatná velem
előre is köszike =) -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
semmi baj a p5w dh-val, szépen eltünt az összes bugja (ahogy én tapasztalom/hallom), azonkivül az enyém már uj rev és pokolian viszi az fsb-t is, valamint nem kellett ráfizetnem a p5bd-mre, és a DFI egy rakás.. cseresznye
(amellett h talán januárban meg is fog jelenni..)
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
nah, egyelöre ennyi az uj konfigombol elsö körben: [link]
de egy polir nagyon elkel a procin, iszonyat mod melegedik..
(bocs h csak alig fel orat ment az orthos, de elötte halt be 3410 körül és nem volt kedvem most tovább nyomni..)
stepp:
QT0A ES A4
C623754G
mod: westlake plz véss fel..
[Szerkesztve] -
janee_
tag
válasz
laragirl83
üzenetére
85 foknál van a maglassulás 80 ig elmegy simán csak 80 föllé ne menyen nagyon

-
MrCool
tag
Bocs, az Orthos 1'121 mp-ig ment,majd kibukott,a proci meg 69 fokra melegedik fel
-
MrCool
tag
Köszönöm szépen a tippeket.Az az igazság,hogy már próbáltam 1,5 V,akkor is kibukott az orthos,de a gép hibátlanúl mükszik,vizsont 52-54 fokra felemelegzsik.
-
kissdani
senior tag
Sziasztok volna egy hatalmas kérésem!
Mult héten vettem egy Asus p5b alaplapot Intel core 2 duo 6300 procit gyári hűtés dobozos Kingmax 1giga 800 mhz ramot!
Fel szeretném húzni a procit hogy kihozzam belőle a maximumot de a lényeg hogy stabilan mennyen!De nemnagyon értek hozzá valaki megtenné hogy leirná előlről hogy mit kell tennem milyen voltra kell álltanom meg hogy hogy csináljam a biosba mire kell odafigyelnem stb...!
Aki volna ilyen rendes hogy leirná privibe vagy ie is jó annak nagyon megköszönném!
-
zLL
tag
válasz
laragirl83
üzenetére
Szép eredmény!
-
zLL
tag
válasz
laragirl83
üzenetére
milyen hűtőd van és mennyin fut a procid ?
-
laragirl83
őstag
nah 1 órás SP Orthos 10k-s teszt rendben lefutott

-
zLL
tag
Jorus, felvettelek msn-en, tudunk ott beszélni tovább ?
-
-
Azt mondják, hogy ezeknél a prociknál vhol 1.7V valós fesz alatt van az átütési feszültség, ami nem hasznos a procinak, mivel kifekteti, tehát javasolt ez alatt maradni.
Na de komolyabban... nem tudom az AB9-Pro mennyit droopol, vagyis mennyi valós feszt ad egy adott BIOS fesz beállítása után idle és terhelve. Amikor elértem a lapom végét, 435-ös FSB-t, amivel a proci 3.9GHz-en ment, 1.65V BIOS feszt adtam neki, ez uguru szerint 1.7V volt, Everest szerint pedig 1.55V, tehát rendesen esik a feszültség a Max-nál. Én simán BIOS-ból szoktam húzni, a win boot már egy jó teszt arra, hogy valamennyire életképes-e az új beállítás. A vége felé persze egy biztonságos beállításon boot, aztán uguruval tovább finoman. Mondjuk uguruval nem nagyon javallot feszt állítani, mert nekem mindig egyből bedőlt a rencer, ha megpróbáltam.
[Szerkesztve] -
zLL
tag
Mert én nem biosban állítottam, hanem az abit micro gurujával húztam az e6400-et 3.2-re kb 1,305 feszen nem tudom már pontosan mennyin megy de az alap fesznél nem sokkal adtam többet és nem érte el az 1,4-et. Látom neked is Abit alaplapod van, te mivel húztad ?
-
Procitól függ, hogy mien feszen megy 3.6-ot. Van olyan példány, ami majdnem alapfeszen viszi, és van amelyik 1.6V-vel is csak 3.5-ön hajlandó futni. Ugyanakkor a középmezőny jó eséllyel viszi 1.4-1.5V közötti BIOS feszen. Ninjával meg nem hiszem, hogy gond lenne a hűtéssel.
-
zLL
tag
tomshardware-en azt írták tesztben, hogy faszán lehet vele tuningolni, csak mindenhol azt látom, hogy asus p5b és gigabyte s3-al húzzák szarrá a procikat
nem szeretném szét húzni, de legalább olyan 3,4 Ghz-et elkéne érni vele, csak gondolom ott már feszt kell emelni, nem kicsit
[Szerkesztve] -
zLL
tag
Hali!
Tud valaki esetleg olyan infot, hogy Abit AB9-Pro mit tudhat egy E6600-al, Scythe Ninja Rev B hűtővel és 800-as Corsair rammal ? Nem akarom 400 fsb fölé vinni, csak valamennyire megközelíteni
-
Sárpac
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
Igazság szerint a pb5-deluxal az a baj, hogy túl nagy a dropfesz!
ha van 3dteszt progid érdemes azt is elindítani alatta!
-
laragirl83
őstag
nah már 40 perce megy, eddig OK!

-
Sárpac
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
Futtasd az orthost úgy, hogy a stressprimeot kezdeti 8-ról 10k-ra teszed ás állítsd be 1órára ha az lefut szépen mind2 magon stabilnak mondható cpu-részről a rendszered!
10k-nál kerekítést is végez az orthos SSE2 miatt így az sokkal jobban megterheli a processort hamarabb el is száll! -
laragirl83
őstag
hm.
érdekes, hogy pl. a tesztelés alatt, mikor kerestem mit bír a cucc, több különböző órajelen is, a westlake szabta kritériumoknak megfeleően, 2 stessprime prio9-en, simán ment 20 percet hiba nélkül, de pl 2-3 óra után vmelyik SP-Orthos, a kettő közül hibázott...
érdekes, akkor miért nem mind2nél jelez hibát ugyanazon a magon? mind1. most pl 3520MHz-en is 2 óra 05 perc után egyik szálon bebukott orthos...
most 3.44GHz-en nézem, 1.320V-on, mert pl itt is 1.304V-on 1 óra 2x perc után hibázott....
-
-
válasz
Overlocker
üzenetére
Látom kiválogattátok.

-
MrCool
tag
Sziasztok srácok! Az én gépem most 9x400 Mhz-en fut(többnyire stabilan).
Alpafeszen 3,2-ig tudtam elmenni,ahhoz viszont,hogy 3,6-ot fusson 1,475V-ot kellett adnom.Igy mendegél a gép,de az Orthos a 2 mp-ben kivágja ''hardver failure''.
Van ötletetek mi a túrót csináljak,hogy ezt kiküszöböljem?
Előre is köszönöm a segitséget
[Szerkesztve] -
Hack3er
őstag
Esetleg valaki probált nitrogénnel hűteni, és tuningolni egy C2D E6300-ast

Kíváncsi lennék hogy egy jó lappal meddig lehetne felhúzni. -
-
Soak
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére
Komolyabb hűtés mellett elég durvát alakítana

-
-
Soak
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére

szerk : milyen hűtő?
[Szerkesztve] -
-
válasz
Yushchenko
üzenetére
THX

Lalaboy: Thx, már 975-el CL3-ba első lennék pi-be is.. -
-
-
G.I.JOE
senior tag
Ohh, köszönöm szépen!

-
G.I.JOE
senior tag
Srácok, ha most veszek a boltban egy tray vagy egy dobozos Core 2-t azoknál kb. mennyire számíthatok max. tuningban? Van esély, hogy egy dobozos (amik már asszem sötétebb kékek) jobban mennek mint a tálcásak? (P5B-E plus-t és 1000-es memcsit szánnék mellé)
-
GanXstaZ
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
27 fokos mag?
a hűtőben van a gép?
Nállam i 3,96nal vége a p5w dhnak, stabilan pedig 3,6-3,8 kozott lehet kihozni belőlle. 
-
masterful87
senior tag
Azért, hogy mégiscsak legyen egy témába vágó hozzászólásom is:
Ha vásárlásra kerülne a sor, tartalékaimból maximum egy E6400-ra futná, azért választanám ezt, mert úgy gondolom, hogy hasonló a tuningpotenciálja az E6300-hoz, viszont az eggyel magasabb szorzó megengedné alacsonyabb frekvenciájú RAMok vásárlását, és talán a CL4 elérését is
Ha mindez nem így lenne lécci' javítsatok ki.
Az alaplap pedig egy ASUS P5B Deluxe lenne, viszont hallottam a mostanában megjelent ASUS P5B-E Plusról is, nem tudom ez a lap miben tudna pluszt adni? Megérné esetleg jobban C2D tuning szempontjából?
A válaszokat köszönöm,
egy kezdő -
Lalaboy
őstag
válasz
masterful87
üzenetére
Mas tudni es mas tapasztalni! :Aki pedig mar tapasztalt, az nem irja azt, hogy tud(ja)!
Majd nehany memoria, alaplap, videokartya elvesztese utann mar lehet tapasztalatrol is szot ejteni!
A tapsot mindenkepp megerdemled az osszes hozzaszolas elolvasasa miatt!
[Szerkesztve] -
masterful87
senior tag
Elolvastam mind a 2508 hsz-t!
Nagy tapsot nekem
És ráadásul nincs is C2D rendszerem, csak áhítozok rá
De tök sok mindent megtudtam a tuningról... Szóval kezdem gyűjteni a zsé-t
-
westlake
félisten
válasz
Jóska Pista
üzenetére
ha lecsereled a ramokat, veszel egy brutalis cpu hutot es jo tuningpeldanyt fogtal ki, akkor osszehozhato a 3.5ghz... viszont szerintem te elegedj meg olyan 3.2 gigaval.. semmi szukseg gyorsabb gepre..
-
Jóska Pista
csendes tag
hát felvethetem nekik az örökbefogadást ha jó tippeket adtok
mert ahogy olvasgattam kilehet ebből is húzni a 800mhz-et csak ügyesnek kellene lenni ami én nem vok. meg a prociból is szivesen vennék olyan 3-3.5 ghz-et. sztetek összehozható? -
janee_
tag
válasz
Jóska Pista
üzenetére
ahh hozhatot volna nekem is egy 8800-ast

-
westlake
félisten
válasz
Jóska Pista
üzenetére
na akkor halas lehetsz a csaladnak, ha ilyen jo gepet vettek neked.. 8800gtx

anyukadek nem akarnak esetleg orokbe fogadni engem
ha nagyobb mertekben akarod tuningolni a gepet, akkor tenyleg kelleni fog egy 800-as ram.. (de szerintem ezt mar ne a jezuskatol kerd.. esetleg jovore
) -
Jóska Pista
csendes tag
Hello mindenkinek! Abszolut kezdő vok tuning terén, viszont anyáék megleptek egy nagyon óriási jó géppel karácsonyra. Asus p5b deluxe, core 2 duo 6300, 8800 gtx, viszont 667mhz-es
kingmax memória. Sztem a ram eléggé szűk keresztmetszet lehet a tuning során. Mit gondoltok meddig tom húzni így a procit és a ramot? Köszi a válaszokat előre is! Kellemes ünnepeket mindenkinek!!!!! -
westlake
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
megint egy erdekes gondolat motoszkal a fejemben.. az eddigi tapasztalatok alapjan, olyan, mintha leghuteses jo erdemenyt csak i965-os lappal lehetne elerni.. (lehet, hogy a p5w64 megsem birja olyan sokaig fsb-ben, mint hittem) mindenhol azt latom, hogy a 4ghz feletti eredmenyeket p5b deluxe-al erik el (persze vannnak i975-os eredmenyek is) nem tudom, hogy mennyire lehet valosagalapja, de egyszer talan kiderul..
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I7 14700KF - 20mag/28szál - Gari 2027.10.03. -ig - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Eladó Intel Core i7-4770 Processzor (LGA1150) több db
- Dobozos ÚJ ASUS TUF 17 Ryzen 9 7940HS 16 GB DDR5 512 SSD RTX 4070 (8 GB) 2.5K 240Hz Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nah előröl

(amellett h talán januárban meg is fog jelenni..)
verzió