- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Változások a Prohardveren
Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #297 üzenetére
szal.. az a helyzet, hogy az alapfeszes tuning kifejezest jelen esetben elhanyagolnam, mivel a celom pont az lett volna, hogy azonos feszultsegen hasonlitsam ossze a tuningpotencialokat.. van olyan proci, amelyiknek 1.25 volt az alapfesze es van olyan is amelyiknek 1.35volt.. ezert inkabb ugy dontottem, hogy egysegesitem 1.300voltban a feszt..
(berakjam ez elozo eredmenyed?)
tudom, hogy nem lehet leszedni, csak meg nem talaltam meg a 3.0-as linkjet -
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #296 üzenetére
Már beugrott ez a tápos mizéria...
-
Yushchenko
őstag
-
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #286 üzenetére
Alma? Mit rontottál el?
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #282 üzenetére
elmegy.. lehetett volna ez is 1.296 volt.. emelehettel volna bios-ban meg 0.025voltot
mindegy.. beraklak a listaba.. -
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #284 üzenetére
1:1be? Régebben nem ezekkel a ramokkal volt gondod?
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #282 üzenetére
Ultra vagy Value?
-
Yushchenko
őstag
Mond hogy ez így jó, mert addig nem állítom le orthost
[link]
-
Konflikt
addikt
na west kérésére vcpu-s printscreen [link]
Tehát e6300@7x440=3080Mhz, cpu alapfesz. sajnos ram miatt nemtudok feljebb menni (512/800as adata, adata chipes, 880Mhz@5-5-5-15; 2,15 v) a másik adata meg gariba egyből, meg se nyekkentszval single marad egy jódarabig.
ja a kodja: L628A775
[Szerkesztve] -
Travelos
őstag
egy gépvásárlás előtt állok (Gigabyte DS3, E6300 Core2, gyári hűtő, 2x1GB 666DDR2), és lenne néhány kérdésem:
ha 2 ramot teszek a lapomba, akkor dualban hasonló CPU tuningot lehet elérni, mint single-ben, vagy ennek semmi köze hozzá?
az 1:1 arány a memória és a CPU fsb-ben lényeges, vagy aszinkron módban gyorsabb egy magasabb fsb-vel a rendszer?
függ-e a CPU tuningteljesítménye a mem névleges órajelétől (533/666/800)?? érdemes-e inkább 800-as ramot venni 666-os helyett, megéri?
gyári inteles hűtővel meddig lehet kb. egy E6300-ast tuningolni DS3 lapban? megéri tuninghűtőt venni 8-10 k-ért?
előre is köszi! -
Lalaboy
őstag
-
westlake
félisten
sikerul tesztelnem egy jo regi b0-as (s4) e6700 procit.. ezek voltak a legelso szerias procik, amik kikerultek a koztudatba... erdekesmegfigyelni a cpu homersekletet.. na pont ezeert lett b1-es stepping
[link]
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
válasz
Yushchenko #270 üzenetére
lol az a venti
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #270 üzenetére
de hulye vagy
miert nem teszed mar fel vegre az f5-os bios-t? nem erted, hogy az f2-es bios tiszta bug? -
Yushchenko
őstag
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #264 üzenetére
i965-os lapoknal NEM lehet visszaosztani a memoriakat!
-
hanso
tag
elkezdtem 1 kicsit a memó szorzókkal(visszaosztókkal) játszani
nos itt tartok:
[link]
410 es bus speednél(2.5 es memszorzóval) már nem tölt a win be
köv lépés? -
Yushchenko
őstag
Hmm.. Hogy lehet leosztani a memoriát? Mert nekem nagyon nem megy(ds4).
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #262 üzenetére
micsoda? nem tudom mire gondolsz.. kifejtened bovebben?
az f2-es bios nem kicsit beteg az f3 es az f4-hez kepest
[Szerkesztve] -
hanso
tag
Sziasztok
nemrég tulaja lettem 1 e6300nak és atuning ismereteimet szeretném 1 kicsit bővíteni.
szal 1gb (1 db nem dual) GOOD RAM márkájú 800 mhz-es memó pörög a proci mellett...és a kérdésem az lenne,hogy most ...[link]
így állok tuning téren,amit ha jól sejtem lehetne 1 kicsit tovább''fokozni''.
alapfeszen megy a történet,sztem a ram miatt nem lehet húzni a gyereket tovább,de igazándiból bios beállításokat nem piszkáltam..
kérdés tehát,h jól sejtem-e a memó kérdést vagy valamivel tudnék még segíteni a dolgon(no nem arra gondoltam,h a bal v.jobb vállam felett dobjam e a memót a dunába
választ köszi -
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #254 üzenetére
megkeresel egy olyan feszbeallitas a bios-ban, amivel ha windows-ban tesztelsz (terhelve) a cpu fesz kb. 1.300 volt.. mondjuk az 1.296 meg elfogadhato
nezd meg a listaban a kepeket.. majdnem mind 1.296 volton keszult -
törölt tag
bocs az offért
megnéztem a listát.
westlake nem ember -
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #248 üzenetére
ugy, hogy csinalsz egy 1.300 voltos tesztet is..
-
Yushchenko
őstag
Ez k.va jó. F2 BIOS alatt megy a tuning, F5 alatt nem
-
#gab_
őstag
válasz
Yushchenko #248 üzenetére
-
Yushchenko
őstag
Hogy lehet bekerülni a listába?
-
Yushchenko
őstag
Ide is beteszem , mert büszke vagyok hogy 3300-ra fel bírtam húzni
[link]
-
Gorneck
legenda
Erre vmi? [link]
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #238 üzenetére
irjal privibe arakat es kondiciokat.. gar, oem/box. stb.
[Szerkesztve] -
L628 és L629-es szériáljú procik kaphatóak,akár nálam!
-
gombcomp
senior tag
válasz
Pietrosz #236 üzenetére
A core auton van,a hőfok valszeg azért magasabb,mert néhány órai tuning után
mértem ezt az eredményt. a a Zalman Reserátornak elég nagy a hőtehetetlensége,
és ha már a víz melegebb nyilván a hatásfok is rosszabb.
Hamarosan megismétlem alaphelyzetből is,mellesleg egy 1900xtx-et is hűt a víz,
és a vga borda ''hűti'' a fesszabályzó sort is (ami mint tudjuk alapon 55-60 fok).
De az is lehet ,hogy kevés a hűtőfolyadék(régen néztem már bele) -
gombcomp
senior tag
Hali Mindenkinek!
Tud valamit ez a széria az Inteltől...
[link]
Alapfeszen a proci,+vízhűtés.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Tomi84
aktív tag
Feszemlés nékül 444Mhzig vittem az FSB-t. (milyen szép kerek szám
)
FEsszel bírna még többet is, de egyenlőre nem nyúzom tovább. Ráadásul a memóriák így mennek 4-4-4-12-es késleltetéssel, 888Mhzen, úgyhogy minden okés.
A hőmérsékletek 59 és 57 fok a két magnak, 8 órás 100% terhelés után. -
AMATŐR
őstag
Ezt a táblázatot érdemes átnézi! Sok érdekesség van benne!
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2822&p=4 -
westlake
félisten
6600 es 1.304volt 3408mhz
[link] -
westlake
félisten
egy szerencsetlenebb e6300.. 1.296v 3145mhz
-
-
Tomi84
aktív tag
hmm... ahogy ezt beírtam, rájött, hogy nem akar 400mhz főlé menni az fsb.
Procinak 1.3V, memóknak 2.2V (1000mhz-en járnak) az alaplapnak meg +0,2V-ot adtam, de nem akar tovább menni.
Nemtom mennyi a nb alap feszültsége, nem merek neki túl sokat adni. vagy szerintetek lehet még emelni ott feszt? -
Tomi84
aktív tag
Helló
Egy e6300-mas procit húzok, ebben szeretnék egy kis segítséget.
gigabyte DS4 lapban van, 2x1gb Geil 800mhz Ultra memókkal.
Namost a pentium 830 hoz szokott lelkemnek elég fura volt, amikor az autó fan control leállította a ventit, a ac freezer 7 pro hűtőn, nem igazán vagyok tisztában a hőmérsékletekkel. A procinak mennyi a már nagyon sok? Most 400-as fsb-n 100% terhelés után 57 és 55 fokra megy fel (fura hogy külön méri a két magot). Feszt stabil 1.3V-ra állítottam. -
westlake
félisten
válasz
Achill3uS #215 üzenetére
olvasd mar el legyszi megint, amit irtam.. ugy latom nem tiszta.. pont azt mondom, hogy a trimmer csavargatos modszerrel nincs baj, mert a lap arra nem allergias.. de amikor kapcsoloval adod meg neki a feszt hirtelen, akkor leveri a lapot..
NEM lehet trimmerrel jatszani, ha a ramokat olyan idozitesekkel inditod pl. amikhez nem eleg a biosban adhato maximum 2.45volt es nem lehet trimmerrel feljebb csavarni 2.6 volto.. egy megoldas van, ha menet kozben csavarod feljebb 2.6voltotl.. de NEM tudod, mert nem indul a gep.. nem ertheto?
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
westlake #211 üzenetére
nemtudom mit kellett volna benéznem, én a DS3mon a vdimm-et ugy csináltam h bios-ban 1,8v belőve, vdimm megforraszt (persze nem on the fly
), utána ugye kell neki a cmos, majd egyböl 1.9-en indul, szépen elindult a win és feltekertem 2.5-2.6 körülig, nem kapcsoloval hanem a trimmert akkor állítottam be.. nem lett semmi baja, szóval nem tapasztam a fentieket, semmi power off.. de lehet h a DS4-ben már jobban kiforrott ez a funkció nemtudom..
-
Okoska2
aktív tag
Muhahaha. Jezusmariaatyauristen. Megvan az elso szakmai hozzaszolasa!!!! Grat. Pont temaba vag. (mint az enyem) Sry de ez hihetetlen.
huu de gyorsan toroltek! Akkor mehet az enyem is. Sry
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
ez most komoly? (nem a pepsi max reklambol ideztem)
-
westlake
félisten
válasz
Achill3uS #210 üzenetére
nem gondoltam, hogy benezed ilyen szinten a dolgot.. mondjuk azt vartam, hogy valaki feltegye ezt a kerdest.
megprobalom erthetoen leirni, hogy mikent mukodik ez a dolog..
a post utani feszemelessel ket gond is van.. tegyuk fel, hogy a memoriaknak mar olyan feszt adnek (2.8v+) ami nelkul a gep mar be sem postol (lattunk ilyet regebben a procifeszeknel)
ez az egyik, ami miatt nem megoldas.. a masik problema az, hogy mar regebben is eszrevettem, hogy pont az overvoltage baromsag egyik mellekaga az a funkcio, hogy akkor is power off-ba veri a lapot, ha tul nagy mertekben valtozik a feszultseg..
lehet, hogy a trimmer csavargatasaval a ddr2 feszt 2.4 voltrol win alatt fel tudod csavarni 2.9 voltra, de ha egy kapcsoloal egybol 2.9 voltot adnal 2.4v helyett, akkor lezuzza a lapot a vedelem..
ettol fuggetlenul dolgoznuk a voltmodon.. egy probat meger -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #208 üzenetére
igen, ezt modtam en is.. ez p5b deluxe-ban volt, nem pedig i975-ben, vagy ds4-ben..
-
-
westlake
félisten
válasz
Achill3uS #203 üzenetére
attol felek, hogy nem veletlenul nem publikaltak voltmodot a ds4/dq6-hoz..
az a baj, hogy valoszinuleg az elektroknika nem a bios-ban beallitott ertekeket osszesiti es nem engedi elindulni a lapot (folyamatos reset-eles) hanem post elott csinal egy feszultseg monitorozast.. ha tul magasak az ertekek, akkor nem engedi elindulni a lapot
azert en mindenesetre probalkozom tovabb.. a chipset kb. ugyanannyira huzhato azonos feszen, mint a p5bd-ben -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #200 üzenetére
mar mondtam, hogy alap tuningra nem a p5b deluxe valo.. lehet, hogy nitros tuningokat jol lehet a lapban csinalni, de normal tuningnal a giga szeria sokkal jobb..
es a p5w dh is
ha a giga szeriabol kikapnak azt az idiota overvoltage dolgot, akkor siman utne a p5bd-t..
csak eppen alacsony ddr, mch fesszel nem lehet az egekbe emelni az fsb-t..
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Flint 2 OFF topik
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest