Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
Fori23
őstag
Lehet, hogy van egy kis PCI-E freki elmászás, amit a samu jobban elvisel, pláne ha PATA
-
tabrev
aktív tag
Sziasztok! Találkozott már valaki olyannal, hogy Raptor mellett nem tudott tuningolni C2D-t?
-
jani1191
csendes tag
No megszülettek végleges eredményeim kikisérleteztem mindent e6400+ds3+kingmax mars 800-as ramok. Ha úgy nézzük alapfeszen de mégse mert amit eldroppolt azt rákellett emelnem így 1,3V-on memóknak +0,1V (4-5-5-12)-be, 8x400(3200)-on, orthos 1,5h-ig ment semmi hiba max 69C volt a max (gyári hűtő). Én ezzel megelégedtem mosmár talán jobb ramokal meg hűtővel jóval többet kilehetne csikarni...de majd ha lesz rá keretem akkor csinálom tovább
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
most kaptam az infot, hogy van b szerias e6400.. ezzel dontottek meg nemregen a wr-t.. jelenelg 4600mhz

-
Ezek a procik támogatját a HT-t? Mert nekem a CPUz azt írta ki hogy nem támogatott

-
westlake
félisten
jatszunk

[link] -
vazimódó
senior tag
westlake!
Ahogy ígértem,megnéztem a procimon lévő számokat a teljesség kedvéért.
80557PH0564M
L617A901 -
Zull
senior tag
Az hogyha megnezem hogy alaporajelen mekkora fesszel kepes menni a procim abbol lehet a tuningpotencialra kovetkeztetni, korubelul ugy mint az alapfeszultseges max orajelbol? Mert a memjeim miatt nem tudnam kihajtani a gepet alaporajelen, de viszont stock beallitasokon meg tudnam nezni hogy mennyi fesszel stabil meg 2400-on...
-
westlake
félisten
nah.. beszelgessunk akkor kicsit ezekrol a b szerias procikrol.. a b szerias proci (csak en hivom igy.. szerintem megfelelo elnevezes) annyit takar, hogy a sokak altal legfontosabbnak tartott kodsorban nem ''a'' betu szerepel, hanem ''b''.. [link] alul lathato a kodsor..
nem akarok hulyeseget mondani, de kb. 15 gyartasi szeriabol 1 ilyen b szerias sorozat kerul ki.. ezek a procik (szerintem) kivetel nelkul kiba jol mennek.. meg merem kockaztatni, hogy jobabn, mint az es peldanyok! vettem 5 ilyen processzort, de meg csak az egyiket teszteltem.. attol eltekintve, hogy ennek a procinak is minosithetetlenul szar a kupakja, 1.300 volton 3440mhz-en megy.. valoszinuleg egy jobb leghutovel mennek 4 gigan is -
afterburner_
őstag
enyem feltamadt poraibol (p5w DH) miutan szejjelbarmoltam a hatuljat atvagtam a nyomtatott aramkoron egy vezeteket es westlake kolega megforrasztotta
es westlake xeonja muzsikal benne ami 6300-asnak felel meg, 435-ös fsb-vel siman bootol 1:1-ben ramok cl5-5-5-15-ön, jah es vmch 1.85V amugy ha bekapcsolva hagytam a qfant win inditasnal szetfagyott vagy ujraindult
de így azok offon megy siman;)
majd emg probalom feljebb is csak sztem ott mar a samu memok beadjak a kulcsot
[Szerkesztve] -
-
westlake
félisten
szervaltam tegnap egy B szerias 6600-at.. feszt meg nem tudtam emelni, mert a kupak rettento homoru.. 1.300 volton 3440mhz
megnezem mennyit adnak az ebay-en az ilyen betesztelt procikert.. ha viszik oket, akkor veszek meg 10 darabot..
[Szerkesztve] -
Ma lettem Allendale tulaj. 2*1 Gb 667-es A-data ramokkal karöltve. Remélem nem nyúltam mellé a vásárlásnál. Sajnos nem volt túl sok a keretem ezért OEM-es procit vettem. Hozzá vmi gagyia Artic Cooling hűtőt. Ezzel a hűtővel milyen órajelen érdemes járatni?!
Ha az FSB-t mondjuk 333-ra rakom a szorzót meg 7-re akkor milyen mem ídőzítést érdemes beállítani? -
westlake
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
baj, hogy megkerdeztem?
-
Zull
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Az hogy ti vagytok a tagjai az csak nekem tunik logikusnak?
(pl nevetekbol is latszik, es ha mas lenne meg a tagja az tuti ph-zna...
) -
-
#gab_
őstag
válasz
AndreWizard
üzenetére
hi
igen, csak órajelben különböznek...
ASUS P5B-E pl...
[Szerkesztve] -
AndreWizard
csendes tag
Sziasztok!
Lehet h ezt a kérdést nem ide a tuning témába kéne feltennem, de legalább ti biztos értetek hozzá
Szal, a core 2 E6300 és a 6400 között csak az órajelben van különbség?
illetve hogy ezek alá milyen lapot érdemes rakni kb. bruttó 35-ből?
-válaszaitokat köszi! -
Achill3uS
nagyúr
válasz
westlake
üzenetére
tessék, mégh nem akarsz kötözködni ez a hsz-ed csak arról szól

azért nem lehet benchmarkot futtatni, mert ez kb egy 2 perces teszt volt, csak beraktuk a 4 ramot hogy birja-e ugyanazt az órajelet amennyin a 2-vel teszteltünk, sávszélben ugyis tudod h nincs esélye 965-nek egy 975-ös eredménnyel szemben..
(amugy ha megnézed kicsit jobban, látod h E6600-al teszteltünk, nehéz lett volna a 10s 1M Allendale-el..)
OverClocking Team, XS-en pedig gondoltuk mellé írjuk Hazánk nevét is, nemtudom ezzel mi a gondod.. -
westlake
félisten
válasz
Achill3uS
üzenetére
kellene mar egy c2-es lap, amivel lehet cl3-al tesztelni.. ennek a cl4-nek mar nem sok ertelme van.. foleg nem i965-el.. meg ott van az allendale is, de nem kotozkodom..
en azt hittem, hogy csak over ''gyerekbetegsege'' volt, hogy egy memoriatuningnal miert nem lehet benchmarkot futtatni.. akarmit.. nem mondom, hogy winrar-t.. akarmit..
apropo.. mi az az oc team hungary? -
notweak
csendes tag
Hello! Asus P5B-Deluxe+E6400C2D+2x1gb Geil Ultra 800-am van és sehogy sem sikerül tuningolni... Legalább 400-as fsbt szeretnék elérni, de az orthos blend test mindig lehal 11-12 mp alatt, külön csak a procteszt fut le (fél óráig hagytam), a memória 18 perc után meghalt.
Beállítások:
8x400fsb
1,4Vcore (1,34et ír az asus pcprobe)
2,1 V ram
pci clock-33,33
pciE-100
spread-auto
többi fesz auton
mem időzítés 4-4-4-12-4-42-10-10-10-10
CPU settings:
C1Esupp - disabled
Max cpu ID value - disabled
vanderpool - enabled
cpu tm - disabled
executable disable bit- disabled
PECI- disabled
Hűtés Asus Silent Square - orthos alatt terhelve 54 C
Tippeket tudnátok adni?
Előre is kösz
-
#gab_
őstag
a 32bites winXp csak 3gigát lát a 4 giga rambol?

mert akkor lehet felrakok egy 64 bitest...
[Szerkesztve] -
Sh4rk
aktív tag
No sziasztok,
nem nagyon segítettetek, de megoldodott végül. Szal a kérdésem a következő.
Van nekem egy Abit Ab9, + e6600-as, végül sikerült a tuning, de csak úgy, ha a ram beállítás SPD-n marad, így össze jön a 3200, de ez a vége a ramnak. Nincs valami ötletetek, hogy állíthassam a ramot, vissza vehessem 800 ról, hogy tovább bírja az fsbt?
Üdv -
#gab_
őstag
i975 jól kezeli a 4GBramot?

pl lehetne használni 4*1 giga 800as A-data-t?
[Szerkesztve] -
Lujza1978
tag
Valki helpeljen erre pls

Sziasztok srácok,
A konfig P5W DH deluxe, 6400 Core2 2X1024 Geil ultra 4-4-4-12 Zalmi 9500
Lenne egy két kérdésem a huzással kapcsolatban
Tehát
Az alábbi beállításokat használtam
Chipsetnél,
A ram beállításnál 4-4-4-12-4-et állítottam be A Hyper path 3-at letíltottam a DRAM Throttling tersholdot is letíltottam. A többi auton.
A CPU configurationban Engedélyeztema Microcode ... és a thermal controlt is a többi letiltva.
A Jumperfrre configurationban beállítottam 400-as FSB-t , A ramot 800-rs.
A ramnak adtam 2,1 V-ot a a procinak 1,425-t A PCI freqencit 100-ra az alatta lévő beállítást 33-ra (sorry fejből még nem emgy a dolog)
Utánna a
vfsb:1,5V
vmch: 1,65/1,55V
vich:1,2V
A gépem néha így is kék halálla elszáll sőt mindíg. A bios 1602-es
Még lenne egy két kérdésem ezen kívül is a induláskor kb 5-6secig keresi az usb eszközöket ezen nem lehet segíteni hogy gyorsuljon. Letiltani nem akarom mert az egerem és a nyomtató is usb-s.
A windws betöltésénél a mikor fut a töltőcsik kb 8-9 szer fut végig míg megjön a betöltő/üdvözlő képernyő. Az A64 5000-es gépemen kb 2 v 3-szor megy el a töltőcsík.
Az everest szerint az alaplapi chipset 50 fokos a proci 52 ez megfelelő hőmérsélket?
Előre is köszönöm a helpet és bocsi a sok kérdésért.
Üdv
-
janee_
tag
hali itt is megkérdezem, egy infinity-hez, miet ventilátort ajánltok? pontos nevét tipust köccceee

-
Konflikt
addikt
válasz
Overlocker
üzenetére
dehogynem, de szereti a nyitott ablakot 5 fokban, akk okés

-
Zull
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Addig nem fogok uj coolert venni ameg nemkell... Memoriara amugyis nagyobb szuksegem van

-
-
Zull
senior tag
Na biosban 1.6V-os, 1.55-os idle, es 1.54-es load fesszel (mert meg ettol is droppol) 12p orthos utan 71°C! Itt jegyeznem meg hogy ez 3.3Ghz-en mar 80°C volt... Ja es itt a kep: [link] Espersze tovabbrais gyari coolerrel!
Mar varom hogy legyen jo memem, mar nagyon meg akarom rangatni a kicsiket, a feszelessel mint lathato, nem lesznek gondok 
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
Most biosba 1.6v, ez droppolt 1.55v-ra, az orthost most futtatom, mindjart rakom fel a kepet.
-
gamer2
tag
Normális hőmérsékletek ezek e6600@3200-n zalman 9500-el?
Terhelés nélkül: 49C
Terhelés alatt: 67C -
Sárpac
nagyúr
válasz
Balipapa
üzenetére
Üdv!
Más arhitectura.
A kevesebbe(Mhz-be) több elem van beleépítve(innen a plusz kakaó) ami azonos órajelen több utasítást képes végrehajtani mint a DC 945 processzor valamint több hardveres optimalizálás került bele ami még gyorsabbá teszi.
Pl. (Intel DC 945) 2ember 6km/h sebességgel 4kosár almát tud elvinni A->B-be 1óra alatt míg a (Core 2 E6300) 2ember 4km/h sebességgel 8kosár almát tud elvinni A->B-be 1óra (azért 1 óra mert a B pont közelebb került a Core 2-ben) alatt.
Szal Magyarul kb. ennyi. Bár a hasonlat nem túl jó, de talán érthető!
-
Balipapa
csendes tag
Segitene nekem valaki BÁRMILYEN MODON
, hogy melyik proci a gyorsabb
Link ,kép , bechmark teszt akármi , akármi ami bizonyiték.
Csak nekem még egy kicsit nehéz elhinni, hogya a 1,8Ghz core 2 duo ami kevesebb -több(Gyorsabb).
Intel P4 3.4 GHz/800MHz 2X2Mb Dual Core Socket 775 Dobozos 945 Pentium D tipus
vagy a
Intel Core 2 Duo 1.8GHz/1066MHz 2Mb Socket 775 Dobozos E6300
HELP -
Balipapa
csendes tag
Segitene nekem valaki BÁRMILYEN MODON
, hogy melyik proci a gyorsabb
Link ,kép , bechmark teszt akármi , akármi ami bizonyiték.
Csak nekem még egy kicsit nehéz elhinni, hogya a 1,8Ghz core 2 duo ami kevesebb -több(Gyorsabb).
Intel P4 3.4 GHz/800MHz 2X2Mb Dual Core Socket 775 Dobozos 945 Pentium D tipus
vagy a
Intel Core 2 Duo 1.8GHz/1066MHz 2Mb Socket 775 Dobozos E6300
HELP -
Palika71
őstag
válasz
afterburner_
üzenetére
Az infire gondoltam, hogy talán kitud hozni a prociból +100-200MHZ -et, mert brutál hűtése miatt, talán több feszt lehetne adni a procinak.
-
joshua7
veterán
Gyári hűtővel reális egy E6400-nál a 8x400? Normális hőmérsékletekkel...
-
Sh4rk
aktív tag
Sziasztok,
no meg van végre a E6600-as, a lap egy olcsóbb típus AB9 az abittól.
Nah a problémám az, hogy egy mhz-rt sem sikerül húzni a procit, mert hangol.
Nem bootol meg semmi. Sajna nem sikerül bele életet lehelni.
Segítsetek plz
Üdv
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Óra topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple MacBook
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen széket vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i3 / i5 6 7. generációs processzorok tesztelt, hibátlan, LGA1151 foglalat
- 4. generációs i5 és xeon (i7-4770 helyett) processzorok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(csak hiányzott neki a polír)

de így azok offon megy siman;)