Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Hadeska22: MSI Creator Z16 - szomorú konklúzió
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Aktív témák
-
Quentin Ruby
senior tag
válasz
keszegduda #3498 üzenetére
nem várható hogy sokkal olcsóbb lesz,mert jönnek a kisebb inteles procik az olcsóbb szegmensbe...(pl: E4300)
-
keszegduda
őstag
Köszi mindenkinek!
Remélem le fog menni az E6400 ára 1 hónap múlva.
Valószínűleg DS3 lesz és 1GB-os modul. Ramokból létezik jobb választás, ami a megfizethető kategóriába tartozik?Max amit rá tudnék áldozni, az 30-35K!
Köszi! -
Ribi
nagyúr
válasz
keszegduda #3494 üzenetére
3500Mhz-et E6300-al csak 500 fsb-n lehet elerni, amit az alaplap csak ritka esetekben tud esetleg kis Vmoddal. A ram sem mindig szeret 1000-en menni, szal marad a E6400. Viszont itt sem 100% hogy viszi a proci ezt az orajelet, de valoszinu. Hutes mar eleg jo kell ilyen frekin. ds3, 2x512, vagy inkabb 2x1G ram.
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
2 x 512, akkor később nem akarsz többet
ds3 talán kicsit jobb tuningra -
Quentin Ruby
senior tag
válasz
volt rá és van is rá példa hogy egy 6300-as viszi a 3,5ghz-et de egyáltalán nem garantált ez a szint. ellentétben a 6400-al aminél nagyobb a lehetőség erre a mhz-re stabilan..
mindkét alaplap nagyon jó választás a tuninghoz. -
keszegduda
őstag
Hy!
A közeljövőben tervezem egy Core 2-es rendszer kiépítését, amihez lenne néhány gyors kérdésem.
E6300 vagy E6400-ban gondolkodom, a kérdésem, hogy tuning szempontjából melyiket érdemes megvenni? Az a lényeg, hogy vigye a 3,5Ghz-et stabilan. A ram(ok) GEIL típusú 800 Mhz-es(ek) lesz(nek), azzal szerintem nem lesz gond.
2x512Mb-ot, vagy pedig 1X1GB-ot ajánlotok?
A lapnak egy Gigabyte DS3 vagy DS4-et szemeltem ki, itt jönne a másik kérdés, hogy melyik alkalmasabb tuningra? A kiegészítők nem érdekesek, mert van bővítőkártyám. (firewire stb.)
Még nem olyan fontos, csak érdeklődési szinten kérdezem, mert 1 hónap múlva lenne esedékes a vétel.
Előre is köszi! -
törölt tag
válasz
laragirl83 #3492 üzenetére
Vagy, ha szénné tuningolva a CPU, akkor lehet, hogy csak 10év.
-
-KoKeSz-
tag
Sziasztok!
Van egy Core 2 Duo E6300-as procim...Felhúztam 2450MHz-re (7x350)...Annyi lenne a kérdésem hogy ez mennyire röviditheti meg a proci élettartamát??? (Semmilyen feszültségemelést nem csináltam)...Nem át neki (lehet hogy hülye kérdésde azért érdekelne mert nem aprópénz volt
)
Kössz a választ!!! -
M3kk
őstag
válasz
C.Brigante #3475 üzenetére
Keress Zalman ZM-STG1 -t.
-
M3kk
őstag
válasz
Stalker-2572 #3477 üzenetére
MX-1 nel jobb az artic silver.. ( AS5 ).
Most a Zalman ZM-STG1 -et mondjak, hogy jo.
Meg a folyekony femek..
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
C.Brigante #3482 üzenetére
-
C.Brigante
veterán
válasz
Stalker-2572 #3477 üzenetére
az MX-1 az valami motorolaj??
-
cserkosz
tag
sziasztok
Az miért van hogy a cpu-z 1.344V-ot mutat a biosban beálított érték pedig 1.4V
hosszú távon mennyire káros a procinak ha mondjuk 1.4-re vagy többre rakom a feszt -
westlake
félisten
azert 1.6 volton ez a 6400 is jol megy.. [link]
-
Stalker-2572
veterán
válasz
C.Brigante #3475 üzenetére
Artic Silver elég jónak számít. MX-1 ha maximalista vagy
Ha táláltál szólj
-
C.Brigante
veterán
srácok,
hővezetőpasztában érdekelne, hogy melyik fajta (márka) az amit érdemes venni??
ja, és mennyibe kerül egy jobb fajta? -
westlake
félisten
válasz
Stalker-2572 #3473 üzenetére
nem tudom ra a magyarazatot, de igy van..el kell fogadni
-
westlake
félisten
válasz
Stalker-2572 #3470 üzenetére
nincs kedvem megint elmagyarazni
a lenyeg az, hogy sokkal jobb modszer 3 peldanyt futtatni, mint egyet.. legyen ennyi eleg
-
westlake
félisten
egy nem tul szivderito b-s 6400 [link]
-
MrSnake
tag
válasz
westlake #3462 üzenetére
Hali !
Igen, a Vista jobban teljesít minden számítási teszten !
Több újság is próbálta már winrar + multitask + cpu bench egyszerre több dolog is ment.
A vista csak a játékok futattásánál mutatott lassulást.
Pl. Xp alatt Quake4 68fps -> vista 29fps
Egy egy jó példa arra, hogy a driverekkel még gond van... -
-
Nyugdíjas
nagyúr
ok,köszi a gyors választ.
Nem gondoltam feltétlen,hogy ez mindenkinek egyértelmű,nekem pl nem az,gondoltam muszáj valamikor elkezdeni...
Azt egyébként én is vágom,hogy ez azt jelenti,hogy instabil a rendszer,csak én sajnos nem tudom,miért. Ramok (geil ultra@800,és most 2.1V-ot kapnak) esetében pl nem tudom,mennyi az ideális fesz ennyinél. De ha erre mindenkinek magának kell rájönni,akkor próbálkozok,nem tudtam amugy,hogy ez ilyen dolog.
Sorry a hülye kérdésért,és kösz a választ! -
westlake
félisten
válasz
Nyugdíjas #3460 üzenetére
minek ide hibauzenet? instabil a procid.. megmondja barki latatlanba
small ffts teszt, 9-es prioritason.. amig kiakad, addig instabli a rendszer.. mondjuk ez lehet memoria miatt is.. ezt neked kell kideritened..
#3461: mondjuk en azt gondoltam, hogy ez alap
[Szerkesztve] -
Nyugdíjas
nagyúr
Hy all!
Szeretném tapasztalt/hozzáértő kollégák segítségét kérni.
E6400-ról van szó,előző tulajdonosnál ment 3600-at,igaz vízzel,nálam egyelőre 3200MHz-nél tartunk,léggel (ASUS Silent Knight). Nem melegszik,simán megáll 50fok alatt valamivel. Viszont az Orthos kb 5perc után ''kiakad''. Sajnos nem vagyok othon most,de ha hazaértem elküldöm a hibaüzenetet,illetve hogy a teszt melyik részénél jelez hibát. Ha esetleg addig is valakinek igy látatlanban van 5lete,akkor szivesen veszem a segítségeteket!
THX előre is!
Ja,igen,most 1.4V-ot kap a proc. -
törölt tag
válasz
Kepi p4 630 #3455 üzenetére
Csá ! [link] itt válaszoltam a kérdésedre.
-
gyurczy
őstag
3600-on a win boot 1.44V-on összejön, de kér még egy kis feszt, hogy stabil is legyen.
[link] -
germanh
senior tag
válasz
Kepi p4 630 #3452 üzenetére
ne nyiss mert az első moderátor, aki meglátja, be is zárja...
itt a helye D szériának: Intel dual-core : [link] -
tlac
nagyúr
válasz
Kepi p4 630 #3452 üzenetére
neeeee
inkább itt próbálkozz: [link] -
germanh
senior tag
válasz
Kepi p4 630 #3450 üzenetére
pihent agyú...
-
laci06
senior tag
válasz
Kepi p4 630 #3448 üzenetére
a tied az pentium D, nem core 2
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
Kepi p4 630 #3446 üzenetére
ezt miért ide?
-
Kepi p4 630
tag
Sziasztok! Van egy D945 ös procim! 3400@4000Mhz re tudtam felhúzni! Tobább egyszerűen nem megy! Feszemeléshez nem igazán értek! Nem tom mennyit számít az emelés!
Hogy csináljam! Mennyi az a fesz a procinak ami még elmegy? Konfigomat az adataimnál találjátok! Előre is Thx
-
westlake
félisten
ja, egyebkent az e4300 kupakja is ritka szarul lett megcsinalva
-
laragirl83
őstag
nekem p5b-dlx-nél BIOS-ban beállított 1.4500V win alól nézve CPU-Z-al:
idle 1.408V
terhelve pedig 1.376V! -
nlq
aktív tag
Sziasztok!
felmerult egy erdekes kerdes a temaval kapcsolatban... szoval az a helyzet, hogy nekem negativ tuningot kellene csinalnom azaz a procit lejebb kellene vinnem frekiben es homersekletben, (foleg ez utobbi miatt kellene megtennem)
adva van egy asus p5pe-vm alaplap ami sajna eleg butacska es nem lehet rajta frekit allitani, (sajna a merethatarok miatt ez lenne a legalkalmassabb)
szoval valami szoftveres megoldasra lenne szuksegem...
persze ha tudtok esetleg lefele tuningolhato alaplapi vga val es egyebbel felszerelt mATX alaplapot ajanlani az is megfelelne!
a reklam dumaban ez a proci a terheles fugvenbyeben tudja kapcsolgatni a fogyasztasat a procinak... szoval ezt kellene valahogy meglovagolnom... ehhez van valami szoftver???
tudtok segiteni ???
Udv
NLQ -
westlake
félisten
hellooooo
[link] -
törölt tag
válasz
laragirl83 #3422 üzenetére
Nem kötelező.
Ez a virtualizációs marhaság igazából csak akkor kell, ha virtuális gépet akarsz futtatni pl. -
laragirl83
őstag
van ez a Vanderpool Technology BIOS-ban ez legyen disabled?!
-
törölt tag
-
Newyorker
addikt
Nagyon jól húzhatóak ezek a procik, asszem ebbe lesz a köv befektetésem
-
westlake
félisten
este kapok egy 4300-as procit.. tuti, hogy teszt utan le fogom kupakolni
-
Esetleg a gépet beviheted.
Másrészt, mivel írtad, hogy ajándék, így azt hittem, már megvan, sorry!
Ha single mode-ban futnak a modulok, akkor csökken az elvi sávszélesség (speciel feleződik), tehát lassul a rendszer (aszongyák a hozzáértők, hogy 775-ös rendszereknél 10-70% a különbség SC és DC között), viszont a nagyobb mennyiségű RAM jól jöhet memóigényes alkalmazásokban. Ha számokra vagy kíváncsi, akkor futass mem bench-t, majd nézd meg SC-ben is - ennyit fog lassulni a rendszered. -
AMG
tag
#3403?? valaki?
-
priti
addikt
válasz
lazydog #3402 üzenetére
na ez volt az első kérdésem (nyilván a közeljövőt tartva szem előtt) hogy mennyire lesz ram limites a gép, mert én is hallottam hogy vistácska a drága mindenből úgy eszik, hogy a klasszikus p4 teteje legyen a használható konfigok legalja, azaz pont engem cúrt ki a 3GHz/2MB prockóval következésképp muszáj eladnom még mostanában, mert én fogom a legnagyobbat bukni mert én még 47k-ért vettem a procim
nomeg persze a jobb procinak is több/gyorsabb ram kell hogy ne kelljen a ramra ''várnia'', szóval nekem is erős a gyanúm, hogy ez ram limites lesz, csak azt nem tudtam, hogy mennyire, ezért tettem fel úgy a kérdést, a legelején hogy ''2 gigával lenne az igazi, de egyel mit mutat?'' hátha valakinek van infója közelebbi körökből...
lazydoggal értjük egymást, nem örülök, hogy szerinte is, de egyetértek valahol csak a pénztárcám nem akar egyetérteni... valahogy át kéne csusszanni a léc alatt, lehet pici pénzért kéne vennem használtan még egy 512-es duálkitet úgyis 4 bank van, azok már biztos lementek... hjajjj fáj a szivem -
AMG
tag
hali, egy kérdés:
ha most duálban fut 2x512 800-as ram és mellé berakok egy ugyanolyan 800-as 512 ramot, akkor mi fog változni??? marad a régi kettő duálban, a másik egy pedig single-be nem??? tehát nem fog mindegyik single-re váltani emiatt??
(az + 512 ajándék lesz, nem kívánság műsor )
előre is köszi -
priti
addikt
Ribi én arra gondoltam, hogy a májkrémszoft el kezd arra alapozva ''fejleszteni'' , hogy többmagos a proci és a végén kidob egy olyan vistát, hogy egymagos procival bedobok egy kv-t meg egy krémest mire feláll a gép, abban nem is reménykedtem egy pillanatig sem, hogy majd egycsapásra megváltja a világot és pű de gyors lesz minden, hiszen neki az a dolga hogy muszáj legyen megvenni az új procit és virágozzon a kártell. ugyan-ugyan kis naív, még megvan benned a hit , hogy élnek emberek akik azt hiszik, hogy a vista jobb lesz? behhe, ne aggódj nem rémítettél meg
Aktív témák
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- ÚJ ÁRU 08.25. !! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- IPhone 12 Mini 64GB Szép Állapot! Akku:100% 6 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest