- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
Szoszibá #2299 üzenetére
ez egyeleg bonyolult dolog.. ha telefonon beszelnenk meg, akkor is joval tobb lenne, mint fel ora..a tuning nem olyan dolog, amit le tudok neked irni 5 mondatban (de meg 50-ben sem)
ezekre a dolgokra az ember vagy magatol jon ra, vagy olvagatja a forumokat.. nem akarok en veled kikurni, de gondolj bele, hany kedzo toltott nem keves idot azzal, hogy atolvasson tobb szaz hozzaszolast.. ok is vettek a faradtsagot, te is kenytelen leszelesetleg lesz egy jotunder, aki elmagyarazza pontrol pontra, hogy mikent is mukodik ez az egesz
-
Szoszibá
tag
válasz
westlake #2298 üzenetére
Szia! Csak az a baj, hogy már 310 nél sem töltődik be a windows normálisan. Tekeri a kék csíkot és ujraindul.
Ez miért van? Nem írnád le nekem lépésről lépésre hogy mit kell csinálnom? Amúgy a 3 Ghz több mint jó eredmény (lenne) számomra.
JAH! És kikapcsoltam az EIST-et a bioszban de továbbra is lecsökkenti a szorzót és a feszültséget a proci... Mit csináljak vele?
Válaszodat előre is köszönöm!
Péter -
westlake
félisten
válasz
Szoszibá #2282 üzenetére
allendale tuninghoz rosszlapot valasztottal.. szerintem azert jobban korbe kellettvolnanezneda piacon, mielott lapot vasarolsz.. foleg ilyen dragan! a lap meg fog halni kb. fsb470-nel.. az legjobb esetben is csak 3290mhz.. ez meg nem a vegea procinak, de nezhetjuk ugy is, hogy 3300mhz boven eleg mindenre....
-
Bibor
csendes tag
Végre 1 jó hírrr
: http://pcworld.hu/story.php?sid=7581
-
adatfalo
senior tag
Noh, én is csatlakoztam azon népes társasághoz aki e6400-as t használ. Nemsokára megpróbálom húzni is , csak épp renderelek egy jóóónagyont
Amúgy feszültséget az elején már állítsak vagy csak a szorzót vegyem nagyobbra? -
ROBERTOH
őstag
Sziasztok!
Van infótok, hogy E6300-zal meddig jutottak el eddig max.?
És gyári hűtővel meddig érdemes húzni? -
laragirl83
őstag
ez az amit biztosan visz a kicsike
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=147929 -
Nippon
őstag
A 4.0Ghz-es POST az megvan. asszem 1.425V Biosban.
Kell a +0.35 az MCH-nak és az FSB-nek? Mert mindenki azt mondja, hogy nem de a barátom gépe is úgy tudja stabilan a 7x500-at, hogy ezeket megkapja.
Össze vissza teszteltem, de megpróbálom ezt is.
Adjak 1.45V a procinak, 0.35 az mch és fsb-nek és szóljon?
1.5V? -
-
jani1191
csendes tag
Annyit bitosra mondok hogy a ramok nem fognak határt szabni a tuningban mert nekem is ilyen ramjaim vannak csak éppen 2x512 vétek singlibe használni na mind1.
Nekem ezeka kingmaxok 5-5-5-15ös időzítésekkel 900-at viszik simán +0,1-et adtam neki de ha megnézed 7*450 is már 3150 az meg már egy elfogadható eredmény.
Javaslom procit állítsd alapfeszre és a memókat 1:1-be és emelheted az fsb-t
procit nembirod tönkretenni max elakadsz a húzásba egy idő után -
Szoszibá
tag
Sziasztok! Az EIST-funkciót hogy lehet kikapcsolni? Válaszotokat előre is köszönöm!
Péter -
Szoszibá
tag
Sziasztok!
Egy ASUS P5W64 WS Professional alaplapom, Kingmax 1GB-os 800 Mhz-es ramom és egy Intel Core 2 Duo E6300-as processzorom van. Szeretném tuningolni a procit és a memóriát is. Nem hajt a vágy hogy a legtöbbet kihozzam belőle csak tudni szeretném miket kell tennem...
Szeretnék egy átfogó mindenre kiterjedő leírást valakitől, aki lépésről lépésre leírja nekem, hogy mit kell tennem. Az FSB beállítástól, a feszültség emelésen át, a memória frekvenciájáig mindent tudni szeretnék. Sejtésem van mit kellene tennem, de jó lenne ezt profiktól hallani...
Nagyon örülnék ha segítenétek!
VÁLASZAITOKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!
PÉTER -
tlac
nagyúr
Nekem gyári hűtővel alapfeszen 3200-on 80 fok felé megy. Pedig már kétszer is felraktam a hűtőt.
Ennnyire rossz lehet a hűtésem vagy inkább a kupak? Az utóbbit, hogy lehet megállapítani? -
válasz
laragirl83 #2272 üzenetére
Mivel, ha a magasabbat nézed, akkor sincs gond, így tkp mindegy.
-
válasz
laragirl83 #2270 üzenetére
Nem sok. 85 a maglassulási határ.
-
laragirl83
őstag
úgy tűnik stabil ez a 3.4GHz, csak éppen 1.296V-on!
majd tolok képet, westlake, ezt esetleg javíthatod listában, az 1.288V helyett.
amúgy kérdés.
mi az ami mé elfogadható hőmérséklet ennek a cpunak? mert enyém orthos alatt eléri a 64 fokot! az nem sok? -
denes242
aktív tag
válasz
westlake #2267 üzenetére
igen, de lehet, hogy nagy vonalakban al az elmelet. Mondjuk ha csak az alapfeszes eredmenyeket nezzuk - hiszen az elmelet szerint az 1.3v-on lehet jobban hajtani az alacsony VID-u cuccot, a maxrol nem szol a fama - akkor valoban van nemi kavarodas, de a kimagasloan alacsony/magas VID-ek megfeleloen a lista elejere/vegere kerulnek.
na de mar nem spammelem tovabb ezt a topikot -
denes242
aktív tag
válasz
westlake #2262 üzenetére
itt egy cikk a coretemp szerzojetol
[link]
a 2.oldalon ezt irja a VID-rol:
''You can also see the VID state of the CPU. VID stands for Voltage ID, which is a value the motherboard uses to set a specific core voltage (in short, its not the actual VCore reading).''
de azota lehet, hogy megvaltozott a velemenye, hisz a coretemp is ertelmesebb ertekeket ir.
mindenesetre a listadban az e6600-akat nezve van kb. ot ahol uj coretemp volt futtatva, igy a VID szemre ok. hat ... nincs egyenes aranyossagban az eredmeny a VID-del, de azert valami korellacio talan van. -
westlake
félisten
válasz
denes242 #2259 üzenetére
latod, ez egy erdekes felvetes.. ezt en sosem hallottam.. persze ez nme azt jeletni, hogy nem lehet igy.. ezekutan elkezdem nezni ezt az erteket is.. de szeritnem az lenne a legegyszerubb, ha a core temp irojatol kerdeznek meg ezt a dolgot.. lehet, hogy a te procid a legjobb, viszont mivel nem azonos a tesztkornyezet, sajnos ilyen eredmenyek szuletnek
az lenne a legjobb, ha az osszes proci egy konfigban tesztelodne.. -
KILLSCLAPS
csendes tag
Sziasztok ! Gratulálok az ősszes versenyzőnek a mai nap nagyon eseménydús volt csak így tovább.
Aszem írok a Jézuskának -
westlake
félisten
válasz
laragirl83 #2248 üzenetére
sorry, de memoriabeallitasok jelen topikban nem lenyegesek
-
laragirl83
őstag
közben időzítésekkel jáccom', 5-5-5-12 helyett most 4-5-5-12-t tesztelem, eddig OK!
http://kep.kepfeltolto.hu/748/1166475564.jpg -
westlake
félisten
válasz
laragirl83 #2245 üzenetére
atjavitottam [link]
-
westlake
félisten
válasz
laragirl83 #2241 üzenetére
bocsanat, nem lattam... nem kell megenni egybol..
-
laragirl83
őstag
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=147813
-
westlake
félisten
válasz
laragirl83 #2236 üzenetére
nem igazan ertem, miert kellene erre frissitenem.. miben mas ez, mint amit kitettem a modbox-ra?
-
laragirl83
őstag
nah akkor itt van:
(4 fokkal melegebb így, mint 3.2GHz-en 1.26V-on)
http://kep.kepfeltolto.hu/392/1166470169.jpg
westlake, frissítsd eredményemet ezzel pls!
[Szerkesztve] -
Nippon
őstag
Beszállnék:
E6400@3600Mhz
CPU: 8x450
Ram: 1:1 900 (véletlenül by spd)
Vcore: Biosban 1.368 ---> terhelve 1.3V
Westlake: küldenék képet, nézd meg, hogy megfelelő-e.
Nippon -
westlake
félisten
beszereztem coolaler-tol egy olyan szerias procit, mint ami overnek is van.. az en elozo es 6600-am nem olyan volt..
termeszetesen azonnal lepolirozom
erdekes, de ahogy latom az osszes es procinak jobban meg van csinalvaa kupakja.. nem egeszen sik, de legalabb a magjanal domboru, igy meg normalisnak nevezheto a hoatadas..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
laragirl83 #2230 üzenetére
ugy ertettem, hogy akkor tobbet menne a procid.. a topik lenyege, hogy 1.300 volton mennyit megy maximum a proci
-
westlake
félisten
válasz
laragirl83 #2226 üzenetére
kuldjel neki 1.350 voltot bios-bol, aztan teszt megint
-
Gorneck
legenda
válasz
laragirl83 #2226 üzenetére
Igen.
-
laragirl83
őstag
BIOS-ban 1.325V van megadva asszem..... mingyá megnézem
UP:
nah, 1.325V van neki adva BIOSban, NB és SB Core meg alapfeszen.
ez normális?
mármint, hogy BIOSban több van megadva, de orthos terhelése alatt is csak 1.26-7V-ot ad neki?
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
laragirl83 #2222 üzenetére
beirtalak.. egyebkent meg te is adhattal volna +0.025 voltot a cpu-nak.. ugy lett volna 1.304volt terheles alatt
-
Lalaboy
őstag
Egy alapos alaplapos osszefoglalo linkekkel![link]
Segithet eligazodni az alaplapok, csipszetek egyre nehezebben kiismerheto dzsungeleben! -
mycso
veterán
Hali lenne egy problémám, kérdésem.
Adott egy asus p5ld2/se + e6300.
Biosbol manuálisan 299 fsb-ig tudom húzni, ha 300 vagy felé állítom az FSB-t akkor hiába csinálok bármit,/értsd: feszekkel, időzítésekkel, stb. .. hiába b@szakszok/ nem indul a rendszer /vagyis fekete képernyő/.
Ami érdekes, ha az asus Ai Overclocking menüt használom /pl a 2 legnagyobb tuninglehetőséget/.
1, Overclock 30% --> ezzel indul a gép, futnak a tesztek, stb....
2, FSB/RAM tuning 333/666 --> ezzel a ''gyári'' oc profillal is indul a gép, lefutnak a tesztek, stb. ... /itt 1.38 volt körül ad a procinak/
Tehát ha a gyárilag elmentett oc profilokat tudja használni, akkor vajon a manuális tuninggal mi lehet a baja???
Valaki ha találkozott hasonlóval, akkor adhatna tippeket.
Mondjuk mindjárt szétnézek, hogy van-e a lapomhoz valami újabb bios /lehet csak valami bios bug/
-
laragirl83
őstag
ittvane:
http://kep.kepfeltolto.hu/475/1166443304.jpg -
Stalker-2572
veterán
válasz
Overlocker #2212 üzenetére
LOL
-
laragirl83
őstag
westlake én küldök neked screenshotot, amin szerepel minden, coretemp, cpu-z, orthos, stb, de viszont a cpu sorozatszámát nem tudom, csak azok az adatok vannak amiket cpu-z kiír. gondolom azt még proci beszerelése előtt le kellett volna írni róla vagy mi?
[Szerkesztve] -
laragirl83
őstag
http://kep.kepfeltolto.hu/152/1166441273.jpg
-
-
Lalaboy
őstag
válasz
Az a 4300Mhz gyonyoru!
Grat!
-
válasz
oettinger01 #2215 üzenetére
..igyekszem
Thx
dbius:Thx
[Szerkesztve] -
oettinger01
őstag
válasz
új avatar, új rekord, így kell ezt csinálni
-
dbius
veterán
válasz
Congratulations, Man!
-
Dark_Crown
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, ugyanis nem boldogulok rendesen a procituningal.
Ha az fsb-t 320MHz fölé emelem, elindul a gép, de a monitorra nem küld jelet, és csak a bios reset segít...
Eléggé bamba vagyok (még) a témához... -
-
Alphacool blokkot fogok venni + egy csendes pumpát 300-600L/h+ 2db 12x26cm radi
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Darkness... #2209 üzenetére
jah azt még lehet egy jobb vízzel (Alphacool pl.), de sztem a Bigwaci kevés hozzá.
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Darkness... #2207 üzenetére
nekem a 6300-am 1.42v-on vitte a 3500-at, TT Sonic Tower-el 60C-ig el sem jutott load-ban soha, szóval ez még nem magas fesz, maxiumum gyenge hűtő van rajta
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Darkness... #2204 üzenetére
Nem rossz proci de a víztől még nem biztos, hogy menni fog, próbáld meg valahogy több ventivel hűteni, megnézni nagyobb feszen, hogy megy-e mert ha nem, fölösleges kiadás lenne, könnyen lehet, hogy a DS4 nem fogja bírni vagy a procinak fsb-ben lesz vége..
-
-
A teljes lelki békémhez a 7x533 1:1 1066 kellene.
Lehet hogy veszek jövő héten egy jobb vízhűtést és azzal talán ha nagy szerencsém van. -
DoxaM
aktív tag
válasz
Darkness... #2202 üzenetére
Darkness....
nem rossz, nem rossz.
-
A procik amit Nippon és én teszteltünk Giannitól vannak és tálcások.
-
laragirl83
őstag
konfig mai napon beújítva
E6400@3.2GHz alapfeszen, FSB400MHz, RAM-ok 800MHz-en 1.9V-on 4-4-4-12-ben!
Jhonny Lee ORTHOS teszt alatt max 60 fokig ment fel freezr 7 pro-val!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel core I7 8700k
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Pentium B980 2.4 Ghz Socket G2 (988B)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest