Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Chesterfield
őstag
AZ E6300 4*700-on ketyeg, az everesttel stresszeltem a cpu-t, és 65-67°C-ig megy fel. Az jó ugyi?
A mag 1-2 re mindíg 10fokkal többet kell hogy írjon? -
westlake
félisten
válasz
laragirl83
üzenetére
akkor gondolom lattad a feszultesegeket is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
plz, tanuld már meg használni a Link gombot
thx -
laragirl83
őstag
válasz
westlake
üzenetére
amúúgy meg, a modbox lap alján vannak emelet feszes eremények is....................

ja igen, és akkor itt is megkérdezem:
FSB Termination voltage, NB Core, SB Core és ICH chipset voltage most AUTO-n vannak, ezekkel érdemes vmit állítani, és ha igen akkor mit, mennyit?
[Szerkesztve] -
GanXstaZ
tag
válasz
westlake
üzenetére
Megmondom nállam most 400*9-on kell a biosbeli 1,6V (igy idle 50-60fok, terhelve 55-65)de pl 440-en is be tudok bootolni 1,675el csak win nem jon be
viszont 430-al látok win-t és nem melegszik jobban mint 1,6-os bios beállíttással.
Ez a szivárgás mit tesz?
+ Mcht meddig egeszseges feltekerni? 1,65ig probaltam
csak le ne füstöljön a lapról 
-
westlake
félisten
memoriateszteles miatt eljutottam odaig, hogy a procimnak nem eleg az 1.6 volt.. kenytelen voltam adni neki 1.7 voltot.. leghutessel! lehet marhazni, barmozni, hulyezni

majd meglatjuk, hogy mi igaz abbol a szivargasi dologbol![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
westlake
félisten
válasz
laragirl83
üzenetére
sorry, de mint tudod (illene tudnod) a modboxon 1.300 voltos eredmenyek vannak.. ez mar nem fer bele.. sorry

-
feka007
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
Éjszakás?
Nálam 1 óráig nemdob ki, és nem fagy game akkor stabil mint atom 
-
Nippon
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Próbáltad a 8x440-et alacsonyabb feszen?
-
Nippon
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Széép!
Jössz, mint a talajvíz.....
-
laragirl83
őstag
1.352V, FSB440MHz@3.52GHz!

http://kep.kepfeltolto.hu/487/1166724520.jpg
westlake, pls javítsd modboxot! thx
[Szerkesztve] -
keIdor
titán
válasz
laragirl83
üzenetére

-
keIdor
titán
válasz
laragirl83
üzenetére
Csak 60-62?
Gratula az nagyon jó!!
Nekem 74 alatt van kicsivel Zalman 9700 LED-el 2200RPM-en... Proci a konfigomnál de most ''csak'' 3,6-on megy. Karácsony után váltok P5W64 WS Pro-ra remélem azzal szebb eredményeket is elérek majd. 3,8GHz megvolt de elég ocsmány feszültséggel...
na majd az i975X. 
-
keIdor
titán
válasz
laragirl83
üzenetére
Gond nélkűl... de aki megteheti az szerintem használjon nyugodtan vizet.
[Szerkesztve] -
feka007
veterán
Amúgy ittvan kép: [link]
-
válasz
laragirl83
üzenetére
Igen.
-
feka007
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
Ezekszerint én is okos vagyok?

[Szerkesztve] -
válasz
laragirl83
üzenetére
Nem lesz semmi baja, csak mivel nekem is 52 fok körül van terhelve 1.45volton 3.34-en így soknak tűnik.

-
westlake
félisten
válasz
laragirl83
üzenetére
en is azt mondom, hogy siman lehet akar 85 fokos is a cpu... nem szamit.. akkor en is okos vagyok?

-
feka007
veterán
Na végre elértem a 400-as FSB-t 8x szorzó mellett, szal megvan a 3200 MHz
Fél órája megy az Orhos, a cpu 67°, alapfeszen 
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
laragirl83
üzenetére
akkor ideje uj kepet adnod.. modboxon ugye ez van
[link]
[Szerkesztve] -
KILLSCLAPS
csendes tag
Sziasztok ! Sikerült szereznem 6400 l629b623 procit 3gh 1.312v az orthoson megvolt a 20perces de valahol olvastam,hogy az NFSC zabálja a procit.Megnéztem párszor kilépett.Sajnos a ramom 533as 800 on már nagyon instabil.
-
-
Nippon
őstag
1.45V biosban
8x500-on lehal a win bootolás közben.
8x475-ön az Orthos hibázik pár perc után.
1.5V és fölötte nem próbáltam, mert ha a biosban 1.48xxx helyett 1.493xxxV-t adtam, még előbb megdőlt 4Ghz-en. Alatta nem is néztem aprólékosabban.
1.45V-on begagyizik 3.8-on, talán még meg lehetne fogni 1.5V körül de ezt most nincs kedvem próbálgatni, mert elég zűrösek a napjaim az év végéig. -
westlake
félisten
ez Nippon eredmenye, csak o lusta kitenni webre
szerintem ez a proci siman ut minden itteni 6400-ast [link] -
westlake
félisten
válasz
Szoszibá
üzenetére
esetleg nem fixaltad a pci-e sebesseget 100mhz-re.. az is elofordulhat, hogy rosszul tetted fel a hutot (vagy nem megy, vagy akarmi) es 350mhz felett aktivalodik a maglassulas.. az ilyen rendszerlassulas mindig akkor jon elo, ha valamilyen hardvernme birja az adott mukodesi frekvenciat
-
Szoszibá
tag
válasz
westlake
üzenetére
Még 1 kérdésem lenne és leszállok rólatok! Azt szeretném tudni, hogy 350 es FSB mellett (mert eljutottam odáig, de felette már ujraindul a win) MÉRT BOOTOL LASSABBAN A WINDOWS ÉS MÉRT LASSABB? Minden alkalmazás lassabban indul, és az egész gép lassabb lett... Ez miért van? Kérlek válaszoljatok...
Válaszaitokat nagyon köszönöm előre is... -
westlake
félisten
lol... ezt a baromsagot ki irta?? szerintem ezt a mondatot meg a hozzaertok sem ertik meg... en nem vagyok jaratos az elektronikaban, de ettol meg en is jobban megfogalmazom

a voltmod az, amikor hardveresen megvaltoztatjuk egy aramkor mukodeset.. peldaul egy alaplapi cpu feszultsegszabalyzo ic-jenek vezerlesebe beavatkozunk egy megfelelo helyre kotott ellenallassal..
[Szerkesztve] -
Nippon
őstag
3720Mhz
Westlake: küldtem a képet -
westlake
félisten
válasz
Szoszibá
üzenetére
rajtad kivul mindenki megertette, de azert en leirom neked..
elegnagy osszeget mernek arra tenni, hogy te a tuning miatt vettel p5w64-es lapot.. biztos, hogy nem veletlenul vetted meg a legdragabb c2d mobot..(esetleg ezidaig nme kerult szoba a 4 videokartyad
) tehat maradjunk annal, hogy te tuningolni akarsz.. vettel egy olyan processzort, amit meg atlagos hutokkel is lehet 3400mhz-en jaratni.. namost egy p5w64 (az i975-os chipsetbol kifolyolag) csak voltmoddal megy 480-at (nekem).. jol lathato, hogy egy i975-os lap nem valo 2 megas conroe procik tuningolasahoz..
ellenben az i965-os lapok nagyon jok erre, mert majdnem az ossezs (minosegibb) lap siman szalad fsb500 folott.. azt meg nem kell vedekezesul felhoznod, hogy hamarosan veszel masik processzort, hiszen mi a jelenlegi konfiguraciodrol beszeltunk -
feka007
veterán
3104 Mhz
-
Szoszibá
tag
Értsétek már meg, hogy mient lesz pénzem erősebb procira meg még egy memóriára megveszem...
ÉS akkor izmosabb proci lesz benne, meg 2*1 Gb és az DUAL-ban...
Értettem a célzást is és igen felfogtam...
Bár nem nagyon értem mért nem fér össze ez a két dolog. A proci meg a lap. Nincs ráírva hogy ebbe csak IZOMÁLLAT processzort rakjál...
De legalább válaszoltál és ezt nagyon köszönöm... -
westlake
félisten
válasz
Szoszibá
üzenetére
esetleg visszavehetnel egy pottyet es az igy felszabadult ''processzoridodted'' felhasznalhatnad arra, hogy gondolkozol egy kicsit.. en nem fikaztalak se teged, se a lapot..
(tobbek kozott en is ilyen lapot hasznalok, szal erdekes lenne, ha fikaznam) arra nem emlekszem, hogy barhol olyat irtam volna, hogy barmelyik i975-os lap jo valasztas lenne 2 megas conroe procik tuningolasahoz (direktnem irom azt hogy allendale)
ha alaposan korbeneztel a temaval kapcsolatban, akkor biztos tudsz nekem olyan hozzaszolast mutatni, ahol barki ilyen lapot favorizalna egy conroe 2m-hez... -
Nippon
őstag
válasz
Szoszibá
üzenetére
Szerintem nyugodtan vegyél vissza az arcodból.
Egyébként igazad van, tényleg nem tudjuk, hogy mire használod a géped, de nem is érdekel senkit. Tuningolni akartál de nem a legjobb párosítást választottad, erre többen megpróbáltak rávilágítani te meg felkapod a vizet.
Workstation lapba E6300-ast tenni már ne is haragudj de a legenyhébb esetben is ostoba húzás, memóriát single channelben járatni meg pláne. Tényleg, mire használsz egy ilyen gépet?
Adj egy kis feszt a procinak és az MCH-nak, de lehet, hogy a ram beállításaid szarok. A ramnek is adj legalább annyit, hogy 2V-ot kapjon. Valszeg egyébként kifogtál egy gyenge procit. -
Agyas
aktív tag
''Kell a +0.35 az MCH-nak és az FSB-nek? Mert mindenki azt mondja, hogy nem de a barátom gépe is úgy tudja stabilan a 7x500-at, hogy ezeket megkapja.''
Hát figyi ... minden lap más és más beállításokkal tudja. De kezdetnek tolhatsz mindennek ennyit. Ha stabil akkor elkezdheted csökkenteni a feszt. Nálam nem forró a heatpipe ennyi fesszel sem de azért van ott egy venti
''Adjak 1.45V a procinak, 0.35 az mch és fsb-nek és szóljon?''
Jaja. Bioszban 1.5V-ot a procnak az real 1.44V mch-nak mehet a +0.35.
De a hűtésedtől függ hogy mennyi feszt tudsz adni a procnak.
Kiváncsian várjuk az eredményeket

[Szerkesztve] -
válasz
Overlocker
üzenetére
Azta ez már tényleg tuning. Csökkentett mód?
Lapózófile 28mega, 300-alatt sosincs nekem.
[Szerkesztve] -
Szoszibá
tag
És maradt kérdés igen! Mért indul ujra a gép 310 FSB-nél, pedig ez még (úgy veszem ki a látottakból) semmi...
Itt más sem emelt még feszültség szintet, minden alapon megy náluk is...
Kérlek válaszoljatok! -
Szoszibá
tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Ne fikázzd a gépet! Te vagy beteg...
Attól hogy sokan úgy írják még nem biztos hogy úgy van...
Most ne gyere azzal hogy hány millióan állítják és biztos igazuk van...
Mit tudsz te arról , hogy mire használom a gépet... Semmit! Ha nekem ez így jó az mért fáj neked?!
És sok mindent találtam tőle csak ezeket másoltam oda te beteg ember... -
Yushchenko
őstag
Na bevitettem anyámmal a RAMot. Elvileg péntekre meglesz. Addig is kingmax 533 512mb

Vááá de hülye vagyok, ddr2 tuningba akartam tenni, lefárasztott ez a mai nap
[Szerkesztve] -
knajf
senior tag
gyerekek... csak akkor stabil egy procc ha lefut a 32megás superpi, megy az orthos sp2004 és 3dmark (mind3 egyszerre) legalább 4 órán át!!!!

-
KILLSCLAPS
csendes tag
Hi ! Zajlik az élet
Én átolvastam egy rakás topikot és a legnagyobb problémát a printscreen jelentette

-
Gorneck
legenda
válasz
Szoszibá
üzenetére
Te beteg vagy...

Ott a link olvasd át a topikot...ha mindig maradt kérdésed, akkor ott tedd fel...
Miért ne fikáznám? Mikor mindenki azt mondja, hogy 975->Conroe, 965->Allendale alá való...és ez így is van...
P5B vagy Gigabyte DS3 és 2*1gb/800-as Geil-t vagy Corsair-t rakhattál volna alá a lapok különbözetéből...
ui: Kár, hogy csak ezt az idézetet találtad tőle...
-
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Sokminden ki van belőle szedve,(pedig már ez is finomhangolt) de még lehet tökéletesebb, egyenlőre még nem lőttem be a drivereket sem, kb 10 percet használtam. Superpi-t néztem csak,de az lassabb volt, mint az általam használt mindennapi xp, illetve az eredeti finomhangolt még lassabb. Amit ez idáig se értek..De még nincsenek fennt a driverek, szval majd azután nyilatkozom bővebb..a hálózati szolgáltatások nagy része ki van szedve,felesleges win programok,témák...Ahogy a szabadidőm engedi, haladók majd ezen a vonalon is, cél egy jó bench xp, illetve egy jó gyors mindennapi xp..
-
Szoszibá
tag
válasz
westlake
üzenetére
Szia! Képzeld olvasgattam és olyan írásokra bukkantam amiben egyenesen istennek tekinted a lapot... Ki is jelentetted hogy ez az egyik legjobb lap Core 2 Duo pl: allandale alá...
Akkor megkérlek ne kezd el fikázni a lapot se engem...
470-es Fsb nekem bőven elég. 370 is bőven jó lenne csak jutnék el odáig...
Kérlek segíts (SEGÍTSETEK) , hogy a 310 nél se induljon ujra a gép...
Mit tegyek, mit csináljak...
Jah és a lap topikjában bezzeg segítettél mindenkinek...
NORMÁLIS válaszaitokat megköszönném és nagyon örülnék... -
Szoszibá
tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Westlake: kezdem kiismerni a lapot.. tenyleg a valaha nalam jart legjobb lap.. gyors, tabil, konnyen kezelheto..
voltmoddal isten ez a lap.. rekordokat dontok memoriatuningban...
a valaha altalam hasznalt legjobb lap! minden tekintetben
Ezt írta róla. Na most akkor ne fikázd itt nekem... A proci meg jó bele, nincs gond... Majd ha lesz pénzem lehet veszek bele nagyonnat, de most kielégít... -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Van hááát...csak tesztelni jó az ilyen oprenszer alatt...de majd over pontosít...
-
janee_
tag
válasz
gergely111
üzenetére
ugyan azt tudom nálad is kérdezni bios frisitést volt? nekem vite a 400 fsb-t is alap biosal csak 1.55 feszel most meg 1.53 feszel viszi a 3.56 ghz -t ami ugye 1.47 v körül winbe

-
gergely111
csendes tag
HELP!
Lassan megorulok! Vegigolvastam egy csomo topikot. A topikolvasgatas mar 3 munkanaponmba kerult es nem tudom mi a baj. Adva vagyon egy core 2 duo 6300 proci egy 800 Mhz 1 gb mem, asus p5b deluxe alaplap. Allitgatom az itt es mashol leirt feszultsegeket, de egyszeruen 380 fbs x7 fole nem tudok menni. a 380 meg auto beallitasokkal megy. mit ronthaztok el? Mindenkinek porog a proci mint az allat csak nekem nem boirja? a 400 lenne a cel! Megtenne valaki ,hogy leirja a tuning menetet? Mit es hol kell allitani? mennyire kell allitani? Valamit ki kell kapcsolni az alaplapon, hogy mehessen a tuning? Egy hulyegyerekeknek szolo how-to nagyon hasznos lenne. -
Stalker-2572
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére
Van ami nem megy rajta? -
Tuning xp by over

![[kép] [kép]](http://img314.imageshack.us/img314/6809/winxppfusagekfl6.jpg)
-
atis6969
csendes tag
Sziasztok
Van esetleg valakinek tapasztalata,hogy mennyit lehet kihozni c2d6600 ból,egy gigabyte dq6 lap van alatta,a ramok birják 1100-ig,köszike
ja igen vizes hütéssel menne.A régi procim c2d6400 birta a lapban 3500-ig,remélem a jól húzható tulajdonságát megörzi a 6600-is.. -
westlake
félisten
-
mycso
veterán
válasz
westlake
üzenetére
Ezek megvannak /pci/pci-e/.
Azt nemtom, hogy pl. ez a 3 menü mire jó: /ill máshogy fogalmazok, ezeket kell-e piszkálni/
FSB termination voltage
MCH Chipset Voltage
ICH Chipset Voltage
Ennyi amit abban a menüben még nem piszkáltam.
Van egy olyan oc profil is, hogy ''1333/834'' --> tehát 333FSB és ram 834-en, ezzel is megy a gép, de manuálisan még mindíg semmi.
-
westlake
félisten
nem egy gyakori lapot valasztottal, igy nem is fogunk neked tudni specifikusan segiteni.. biztos, hogy profilbol tuningolva valami olyat is allit a bios, amit te nem.. arra kell rajonnod, hogy mi(k) ez(ek) a dol(g)og/k.. vannak olyan altalanos dolgok, amiket tuningnal mindig at kell allitani.. ilyen peldaul a pci-e sebessegenek a 100mhz-re valo fixalalsa..
Aktív témák
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(everest 72% OC) asszem ez azért nem rossz...

Gratula az nagyon jó!!