Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Tuningra melyik prockó a legjobb? Az e4300-asból lesz valamilyen néven magasabb szorzójú változat? Egyelőre ez tetszik legjobban.
-
MrSnake
tag
Tesztelt valaki már Asus Commando-t ?
Furja az oldalam... -
Etzel
aktív tag
hali
az mitől van, hogy az asus p5b-ben, a 6300as conrót szerettem volna a véglatekig mehúzni
szépen haladtam felfelé az fsb növelésével, és 470nél nem indította el a windowst, és ami a legfurcsább, h nem megfagyott vagy vmi hasonló, nem, hanem kiírta, h telepítsem újra ezt az alkalmazást
(windows root)\system32\ntoskrnl.exe, nyomok entert, újraindul a gép, megint ugyan ezt csinálta, visszavetem az fsb-t 470ről, 460, és most meg vígan elindult...
Mi a f*szom egyáltalán az a ntoskrnl.exe
Na mind1, várok vmi választ, hátha valaki tud vmi okosat -
Vigneau
félisten
De gyakorlatilag már ez is két szálon tesztel, ugye? Nem kell kétszer elindítani, mint korábban? Én most kezdtem el futtatni, de ezt figyeltem meg. Itt az Orthos féle izzasztó CPU/RAM tesztnek a Large FFT felelne meg? Mert szokás szerint nem külön szeretnék tesztelni.
Egyedül a GO felirat hiányzik.
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Tudom nem elég a listához, de azé linkelek...[link]
-
harkai
tag
Úgy néz ki, hogy a héten megjön xcbiker tuning6300-a(1.6 volton 3600mhz) + ds3at tervezek és vmi olcsóbb 800as ramot.Vélemény?
-
Sárpac
nagyúr
Azért grat mindenkinek, hogy egy félig kész programra hagyjátok a döntést stabilitás terén!
-
Ribi
nagyúr
Ha fontos dolgot csinalok akkor vagy nem huzom, vagy olyan ertekre allok be ami booven a stabil tartomanyban van. Ha tudom hogy a ram nem szereti a 430-at akkor nem 425-re allitom hanem 400-ra es kesz. Ugyis jon a nyar es az a +10 fok szobaban seggberugja az eddig hudestabil 24 oraig ment az orthos dolgot. Teljesen felesleges napokat pocsolni ilyennel. A gep is öregszik, minnel jobban hajtod annal gyorsabban. Es ami tegnap meg 428 stabil ma mar lehet, hogy csak 427, mert +2 fok szobaban, mas a paratartalom es pakson 50Hz helyett csak 49.97-et nyomnak. Es nemerted mi a baj.
-
Soak
veterán
válasz
Overlocker #3259 üzenetére
Igen, ebben van valami, ha napközben vagyok én se hagyom , csak két órát futni az orthost ( mindjárt meg van
)
[Szerkesztve] -
-
-
Soak
veterán
[link] , 2óra 26percnél elszált.......1.5V-vel ment
szerk: mikor futattam abban a hitben éltem ,hogy 1,625V-vel ment ,de mikor kifagyott akkor szembesültem az örvendetes ténnyel
[Szerkesztve] -
törölt tag
2000-es vízbecsiszoló papírral. Üveglapon kevés víz segítségével csodákra képes.
A CPU érintketőpontjait ne nagyon fogd meg, mert eloxidálódik, és bizonytalan kontaktot ad, és nem utolsósorban a statikus feltöltődés meg is ölheti. Én ráraknám a védőkupakot amt hozzá adtak, és a védőkupakra rögzítenék valamit. Kétoldalas ragszalaggal pl. egy kupakot. -
PePe G
tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne a polírozással kapcsolatban:
1. Hanyas papírral ugorjak neki, hogy szép legyen?
2. Mivel fogjam a procit, hogy az ujjamból maradjon valami a végére?
Előre is köszi a választ -
Qru
MODERÁTOR
válasz
C.Brigante #3223 üzenetére
890-en is elindult (7x445) de sajnos ott már kevés a gyári hűtés a procin, pár perc Orthos után 85fokon van. Nem kockáztatok, hogy megsüljön a cucc. Kell egy erősebb proci hűtés.
-
Soak
veterán
[link] 1,525V , faszán stabil , 1,5V-vel viszont nem
-
sb
veterán
válasz
Quentin Ruby #3215 üzenetére
Ok.
Eleve nem voltak 1000mhz-es terveim. Sajnos akkor vettem pont tavaly, amikor épp alig lehetett ramot kapni és az ára is felment. Eredeileg GEIL-t akartam, de az nem volt sehol. Ezutóm már bármilyen normális 800-as ram érdekelt volna, de miután felhívtam kb. 12db boltot és mégcsak 800-as modult sem találtam. Úgyhogy a végén örültem az Adatának.
Ja és az akkori áron bizony olcsó se volt...
Az egyedüli probléma az volt, hogy nekem pont akkor kellett megvennem.
Nos ezért nem esett jól az írás.... meg azért sem, mert én nem is szidtam a ramot, tényleg inkább as többiektől jött a sok post, hogy ''ménem' húzom már meg 950-re, ez Adata!''
De ettől függetlenül én is azt mondom, hogy egy 900-at illene neki menni, sima desktop, borda nélküli ramként is. Ahogy olvasgattam neten, ezek is mennek annyit általában.
Persze nem 950-1000-et, mint a drágább Adaták...és persze a 900 sem garantált....
Ez már csak szerencse kérdése volt. Jó lett volna, de a lényeg akkor az volt, hogy legyen valamilyen ramom. -
Pietrosz
addikt
válasz
laragirl83 #3236 üzenetére
Elől hátul van venti+tápventi
Ja és a chipseten is van venti
Nem tervezem így használni, csak érdekes, hogy ezt is tudja. -
-
M3kk
őstag
válasz
Overlocker #3209 üzenetére
Lassuk az enyem mit tud annyi fesszel
Ideje mar leloni a gepet( Megy vagy 12 napja, ami ram nem surun jellemzo
).
-
M3kk
őstag
válasz
laragirl83 #3226 üzenetére
A windowsos memtest jobb! Sok esetben a ''Dos'' -os memtest nem jelzett hibat, de a win fel sem tudott allni
[link] -
Pietrosz
addikt
Aki passzívan szeretne tuningolni, annak mondok egy érdekeset
1,248V loadon 3200MHz-en 70 fok max orthos alatt a 6400-am Scythe Ninjával -
Stalker-2572
veterán
válasz
laragirl83 #3230 üzenetére
Nincs valami egyszerűbb program?
-
laragirl83
őstag
válasz
Stalker-2572 #3228 üzenetére
mindkettőhöz kell floppy, vagy CD, a memtest tud cd iso-t is csinálni.
-
válasz
MrSnake #3211 üzenetére
Asetek Waterchill szett, 12010-es csak triplaradival..szerencsére egy kedves ismerősöm által olcsóbban megúsztam...
De be kell vallanom az előnye csak magasabb órajel mellett jön elő, ezen az órajelen, kb csak 3-4fokot ver rá terhelve a léghűtésemre(ami mondjuk brutális)! -
Stalker-2572
veterán
válasz
Utóbbihoz kell floppy?
-
válasz
Én kizárólag az elsőt szoktam használni, abból pedig aszongyák, hogy a #2, #5 tesztekeet érdemes nyomatni, és hamar kibukik a hiba - ha van.
-
laragirl83
őstag
MemTest86+ v1.70 vagy GoldMemory v6.68 a jobb?
-
MrSnake
tag
válasz
C.Brigante #3221 üzenetére
Ja, nem, be vagyok lassúlva. Az everest home 2.20 van nekem meg de akkor frissítek.
-
Qru
MODERÁTOR
Tuning light: [link]
-
MrSnake
tag
válasz
C.Brigante #3219 üzenetére
Hmm... azt rég használtam a 2.20-as a legfrissebb??
-
MrSnake
tag
Ja a másik kedvencem a hőmérséklet!
Minden egyes progi mást mér. Pl. Pc Probe II is ír egyfajta eredményt a cpu temp egy megint másfajtát meg a Bios is saccol egyet. (jó mondjuk ő valós módban nézi.)
Nemto'm ezek a progoik miért pontatlanok ?! Mert akár 10fok is lehet a difi!
[Szerkesztve] -
MrSnake
tag
Nah látjátok, ilyen az élet.
Lehet akár ugyanolyan márkájú ram, proci, alaplap, nem lehet őket általánosítani !
Pl.: Egyik barátom vett egy E6300-mat Albatron lappal, rople táppal Pqi ramkokkal.
És a lényeg hogy 2,4-2,5 fölé még én sem jutottam vele!
Holott nálam a ramjai 980-ig hasítottak! Cl5-ön.
Konfig kérdése is lehet, ezért nem kell bántani senki sem. Ez így egyben nem megy többet!
(Az mondjuk más téma, hogy látva a tuningomat vérszemet kapott s lapot, tápot egyből cserélt.) -
Quentin Ruby
senior tag
Sorry ha megsértettelek volna nem direkt volt..
a lényeg..
A-datánál van egy sima desktop és extreme variáns..
a teszteket ezekkel végzik nem a dekstoppal...
A pénztárcát meg azért írtam,mert azt hittem hogy abban a hiszemben vetted ezeket az alap a-datákat hogy majd jól meghúzod...bár az ára nem ezt sugalta...
Na ezekkel a modulokkal nincs ilyen lehetőség... -
Vigneau
félisten
Ha hiszed, ha nem, de én pl. sokat köszönhetek Neked.
A postjaid olvasva döntöttem úgy, hogy 2.0V helyett csak 1.9V-ot adok a 2*1GB 800-as Zeppelinemnek. Korábban csak 410-ig volt minden teljesen oké, de most 425-ön tesztelek. Az Orthos CPU/RAM immáron 2 órája megy. Régebben 5 mp-ig nem jutottam vele. Igaz, lazítottam is az időzítéseken. De korábban így sem ment a dolog rendesen.
Persze, ehhez kellett még pár dolog, magasabb MCH fesz és a CPU Feature átfésülése. -
sb
veterán
válasz
Quentin Ruby #3208 üzenetére
Te se haragudj, de olvasd vissza a hozzászólásokat.
A többiek értetlenkedtek, hogy ilyen rossz nem lehet a ram. Én csak közöltem, hogy mennyit megy. Az Adatát meg végképp nem szapultam... sőt azt írtam, hogy sztem elég jó márka.
Azért az én véleményem is az, hogy mehetne többet, hisz ha elolvasod a hozzászólásokat mindenféle gagyi ram is elfutkos legalább ennyin, ha nem többön, de én ennek ellenére sem hisztiztem, hogy ménemmengymáezren!
A pénztárcafeltöltős részt meg egyenesen kár volt leírni mert csak magadat minősítetted vele. Nem tudod mennyiért vettem, mikor, miért, hogyan...ellenben én akkor is és most is tökéletes tudatában voltam a pénztárcám tartalmának és annak, hogy mennyiért és miért ezt a ramot vettem. Azt is tudtam mit remélhetek és mi az amit elvárhatok ezért. Reméltem, hogy jobban megy, mert sokaknál ez a helyzet, de tudtam, hogy el nem várhatom a tuningot.
Most meg csak szimplán leírtam a helyzetet, mert vmi téma kapcsán feljött a topicban.
Innentől fogva értelmetlen erről beszélni...
Ez a!
-
sb
veterán
válasz
#96302336 #3206 üzenetére
Írtam már, hogy az FSB term. feszt megemeltem és nem segített. Ram auto beállítással ennyit se megy (ezt is írtam). 1.9V fölött szintén instabilkodni kezd (ééééés ezt is írtam már
).
MCH fesz állítás nincs, hisz - ahogy írtam - ez sima P5B lap.
Biosból végig a legújabb volt fent, mikor kijött vmi.
1db ramot még nem próbáltam, de az igazat megvallva már nem is érdekel. Rossz darabot fogtam ki és ezzel vége... az hogy egyet vagy kettőt, már mind1.
Majd egyszer kicserélem... de akkor meg úgyis párban... -
MrSnake
tag
válasz
Ez szép!
Milyen fajta vízhűtéssel oldottad meg?
Az a baj velük, hogy szemtelenül drágák.... -
válasz
-
3600Mhz 1,328V orthos, víz.
[link]
[Szerkesztve] -
Quentin Ruby
senior tag
ez egy Module DeskTop 1GB modul....
[link]
Már ne is haragudj de mit vársz tőle??
Ez ennyin megy és kész.....nem extrem editiont vettél vagy igen??
De valószínű hogy nem mert az simám megy 1000-et is.
Ezért talán nem a modult és az a-datát kéne szapulni,hanem fel kéne tölteni a pénztárcát és venni egy olyat,ami húzható is...... ha már húzni akarod
[Szerkesztve] -
belahege
aktív tag
-
törölt tag
Az FSB termination voltage-t emeld meg, az MHC-t szintén, a spread spektum disabled legyen. A RAM legyen akkor auto beállítás mellett, és 1.9-2 volt körül próbálkozz.
Az is lehet, hogy a lap nem komálja a ramot. érdemes feldobni egy új biost.(ha az van akkor ok.)
Ha így sem megy, próbáld ki ha lehetséges másik alaplapban, lehetőleg más chipset legyen, akkor tuti objetív teszt lesz. ha itt is ennyit megy, akkor sajna belefutottál egy rosszabb szériába.
Azt is kipróbálhatod, hogy csak 1 db ramot dobsz a gépbe, és teszteled. Az is lehet, hogy az egyik nyüglődik csak. -
laragirl83
őstag
ugyan az 1el előző postban szereplő értékekkel sem volt semmi baj, de óvatos duhaj lévén kicsit visszább vettem, íme:
[link] -
laragirl83
őstag
nálam most 4-4-4-12 3-35-3-12-2-12-vel megy és kb 120KB/s javulás winrarban
[link] -
sb
veterán
válasz
laragirl83 #3199 üzenetére
Én pl ezzel is mahináltam.
Az említett 860-as, brutális tuningot 12-12-12-12-őn értem el. Az alap értékekkel nem ment. -
sb
veterán
válasz
Stalker-2572 #3191 üzenetére
Mi az, hogy teszteljem le rendesen? Le van! Ennyit megy!
Nem Vitesta, csak sima Adata 800-as 1gb-os.
5-5-5-18-as az SPD szerint. (ezt a múltkor elírtam: 5-5-5-15-nek)
Ilyen órajeleken 820 körül már behal. 6-5-5-12-őn pedig 860-on 1.9V-on megy. Jelenleg is, ahogy írtam már korábban.
Nagyobb órajelen ennél magasabb időzítéseken sem indul el. Ha 2V-ot adok neki, akkor 10-ből 2x el sem indul a gép. 2.1V-nál pedig kb. 10-ből 7x nem bootol be. Tehát ennyit a feszről is...
Borda nincs rajta, de abszolút nem meleg.
A lap sima P5B. Nem tudom meddig bírja az FSB, de mivel alapfeszen megy most 430-at és megemelt fesszel sem ment többet, gyanítom, hogy nem ez a hibás.
A procim pedig tuti, hogy nem FSB korlátos, mert ki lett próbálva másnál és 480-490x7-en is közlekedik. (E6300)
Lehet, hogy lesz majd egy ramcsere egyszer, de olcsóbbaknál nem vagyok benne biztos, hogy jobban járnék.
Zeppelin, TakeMS-ről jöhet info.
Amúgy nem egyedi az esetem: azért én olvastam már hasonlóan teljesítő Adatákról.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- PS Plus előfizetések
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Acer Aspire E5 - i7-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia 2GB I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest