- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Palika71
őstag
Szia!
BIOS főmenüben CTRL+F1, majd belépsz a tuningos almenübe, és már állíthatod is az időzítéseket.
1. PCI frekit fixáld 100 -ra
2. F6 BIOS (vagy jobb)
3. adj egy kis feszt a procinak -mondjuk +0.1V ot
4. ha még mindig nem stabil, próbálj adni az MCH -nak, meg az FSB -nek is +0.1V ot (bár szerintem ez az F6 -nál már felesleges)
Így már bírnija KELL a 3200 -at. SZVSZ. -
Brnz
csendes tag
üdv emberek!
lenne egy elég fontos kérdésem: hogyan lehet a memória időzítéseit állítani?mert 2db Corsair 1024 es 800MHz-m van, és 400@5-5-5-18 at bír, de az everest írta, hogy 4@4-4-4-13at tud.Ötlet?
nekem jeleneleg eg y6400asom van most 3133Hz-n műxik 1,3Von, és az Orthos 2perc után kiakad...
erre is valami ötlet!? -
Relic81
tag
Miért van az,hogy ha a biosban a cpunak feszt adok 1.45 akkor pirosra átvált a kiírás szine?vagy ha 1.25 ről az NB-t 1.45 re szeretném tenni?
P5B-D lap és E6400 es proci lenne... -
#gab_
őstag
hi.
mitol van az, hogy a jatekok 1 ido utan lefagynak?(kb 1 ora utan..)
a proci tuti stabil.. 2 ora orthos utan se hibazott.. max 63-64 fok.. (jatekban nincs 60 fok se. )
a ram is tuti stabil.. probáltam 824mhz CL4-4-4-12n is ... 2.3val.. 4:5 1030mhz CL4-4-4-12 2.4val is fagy...
mi lehet a gond?
az x1900 is max 75 fok...(690/1600on) az meg normalis ...
(kicsit krvara unom, hogy mindig van vmi baj...)
-
Lalaboy
őstag
Nagyon sok fugg a procitol sajnos! Kifoghatsz egy kivalo peldanyt is, ami 1.45V-on is betonstabil 3600-on, de kifoghatsz egy olyat is, aminek 3600-hoz 1.55V sem eleg es ekkor a leghutes bedobja a torulkozot, ha eppen jatszol. Gab-e es az enyem az atlagosnal jobbak koze tartoznak, ezek vizzel 3800-on betonstabilak! Kiprobaltam, orakat nyomtam a COD2-t, Oblivion-t, stabil, de 3850-en mar ''szall a kakukk feszkere'', ha ketmagra akarok komolyabb progival tesztelni! Pld. 3DMark06
-
Zull
senior tag
En stabilitast kicsit mashogy merek mint az atlag... Eloszor egy dual prime, hogy megtudjam mennyi a max homerseklet, meg futtatom 5-6 orat, vagy ameg meg nem unom, es ha ezt kibirja, akkor jon a multifunkcionalis DOW, 7 Insane geppel, addig ameg meg nem unom, es ha ez sem fagy ki, akkor semmise... Ez nekem mindig bevalt, bizom ebben a modszerben
-
Zull
senior tag
Hat meglassuk mert 1. nem mind1 hogy rakjak ra intelek a kupakot a procira, ezt mar west is irta... 2. meglassuk a tuningpotencialjat (megnezegetem majd alapfeszen mennyit bir) 3. a fesz amit kap az fugg azert par biosbeallitastol... (sok thermal managementes bizgentyu)
Amugy a nagy tesztelgetes remelhetoleg e7 penteken kezdodik majd, es valoszinu nem egyedul, mert baratomnak ha minden jolm1 egy P5BD-a es egy E6600-a lesz szinten, nem fogunk untakozni, az biztos... -
Zull
senior tag
-
-
Speed
addikt
Hiábba léggel ne számíts nagy tuningra nekem most a gyári léggel má 1,47v nél meghal pedig az még nem sok de má a win. sem nagyon tölt be malyd én is felpakolom a vizet
meghát a c2d nem fokozatosan melegszik hanem pillanatok alatt ugrik fel és a lég nem bírja ezt követni eléri a 80-at és vége bár nem tom meddig akarod a dolgot felhúzni mert ez már nem 1,5v-nél és 3500MHz-nél van
-
Relic81
tag
Érdeklődnék,hogy nekem Kingmax Mark 800Mhzes ramom van.6400 es proci,P5B-D lappal.Jelenleg 400FSB nél járok.De valamiért 6 óra intenzív izzasztás után lefagyott.A Ramok voltage auton van.Gondolom idelye volna feszt adni neki
Csak épp nem tom mennyit?Az NB oldalnak is adtam 1.25v öt annyi gondolom elég neki.a Cpu meg 1.32v öt kapott.
-
#gab_
őstag
hát. alapfeszen a c2d max 35-40fok.. kb 3300mhzn is max 55-58 fok.. de utána nagyon durván elkezd melegedni
már 1.55vn is leggel felmegy 77-82 fokra..
3600-3800hoz már víz kell.
20 percig nkem is futott az orthos 80 fokon.. aztan 4x percnél resetelt..
ha 1 oraig birja a terhelést akkor igen az stabil.. -
Zull
senior tag
-Igy talan erted: [link]
-A masik hoy mint mar mondtam az elozo hszben, za a gond hogy nekem emghalt a regi P5WD2-Premiumom, es elvittem gariztatni, es eddig bevettek emg ienek, szoval megnezik meg hogy muxik-e (es ugyebar nemmuxik, ezt mar tom) szal nem fogok meg1 iet viszakerni, hanem becsereltetem... Es itt jon a gubanc hogy az idiota garancia az aqua-ba szol, es naluk meg nincs egyetlenegy 975-os lap se, csak 965-os... Es it jon be az hogy lehet megtom kerni oket hogy hozzassanak nekem egy 975-os lapot, de az vszinu nekem plus penz, meg plus ido, es nekem nincs tulasgosan kedvem ezen az ocska celeronon rohadni plus 1-3 hetet, plus 50mhz-ert... -
Zull
senior tag
Hat figy, mivel E6600-am lesz, ami ugye 9x szorzo, akkor ugye 9x425 = 3825, es west meg elobb mondta hogy 965-el meg max 3800, hat az nem vmi sok, nemazert... Es az en helyzetemet az neheziti ebben a dontesben, hogy en csak egy raktarkeszletrl tok valogatni, mivel a gariztatott alaplapomat kell becserelnem, es aqua-eknal nem eppen nagy a valasztek (momentan egy 975-os lap sincs) de sztem kivarassal hoznak nekem, csak epp ezert kerdes hogy megerie a plus penzt meg a kivarasi idot, es addig meg az idiota celeronomon rohadok... (azan nemtok cs-zni, mikor 640x480-ban egy smoke-tol leesik 10fps-re... ARGHHH, pedig ''semiprokent'' tolom)
-
Zull
senior tag
Az a baj hogy a P5W-t max ugy 425-435 FSB-re lehet huzni... Legalabbis kulfoldi tesztekben ennyit lattam atlagban... (peg pl PH!-n is ennyi volt)
-
Zull
senior tag
Öhömköhöm... Jo latom hogy nincs rajta csak 4es proci feszcsati? Meg no plus vga feszcsati? ( az asuson) Bar fura, meg ezek nelkul is ezzzel a lappal tartjak a sub 8 wr-t...
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
valaki conroe-t akar tuningolni magasabb feszultsegen, meg veletlenul se vegyen i965-os lapot!! i975-os lappal sokkal tovabb lehet huzni a conroe-kat.. beigazolodott a sejtesem.. egyszerien nem tudtam tullepni azon, hogy i965-el nem tudok egy conroe-t 3800 fole tuningolni.. pedig kiprobaltam vagy 10 darabot..
[Szerkesztve] -
Fermat
tag
hi.
c2d alap hutoje mennyire birja a tunningot vagy felejtos ?
Ha igen akkor mit ajanlotok hozza?
ZALMAN CNPS9500 LED (Socket 478/775/754/939/AM2, 9cm-es venti, 1350-2600 rpm, 18-28 dBA, Heat Pipe)
valaki hasznal ilyen hutot ? (c2d 6400 menne)
-
Lalaboy
őstag
Nekem 3600-n az Asus lapokban BIOS 1.5V-bol 1.48V kornyeke lett. Az abit-ban BIOS 1.52V-ot kell adnom, hogy Orthos stabil legyen, ha 1.5V-ot adok neki, az leesik 1.47V kornyekere es az mar nem eleg a ketmagra stabilitashoz. 3800-hoz abit-ban BIOS 1.625V-on stabil ketmagra! Az Asus-ban eleg volt kisebb feszt adnom a procinak BIOS-ban. A mi feszeink nagyon hasonloak, ellenben M3kk procija ES, annak kevesebb fesz is eleg, ami altal vizzel 4000 kornyeken is stabil lehet a proci ketmagra is.
-
#gab_
őstag
[link]
6600 @ 3.7Ghz 1.55v (load) 63 fok -
Zull
senior tag
Itt P5W DH DELUXE-ot hasznalnak? [link]
Csak mert E6600-at szeretnek venni, es sokan mondtak (pl. west) hogy conroe ala 975x... Szoval most nemtom... Nemtom mit vegyek... Szal most inditok akkor egy ''poll-t'' hogy sztetek mien lapot vegyek? Mint mar mondtam E6600 ala kellene... Aztan majd a bejovo valaszok, meg kismillio netes test alapjan majd kifilozok vmit... -
Konflikt
addikt
válasz
Overlocker #718 üzenetére
jaj..ez a szombat délután...
-
-
M3kk
őstag
-
#gab_
őstag
[link]
E6600 L629A438
3.6ghz 1.5V(load)
+vízecske -
westlake
félisten
...mert sokan hasznaljuk.. core temp v0.93
[link] -
Nortid
aktív tag
Sziasztok!
kofigom: core2d e6300 ; ds3 ; adata ddr2 800 2x512mb
Az a gondom, hogy ha eljutok 2800mhz-ig, és a ramokat 800mhz fölé kéne vinni, nem bootol a gép. próbáltam én már mindennek feszt adni, időzítéssel babrálni, de nem megy 800mhz fölé. Valamit elrontok/ nem csinálok meg? Mi lehet a gond?
Aktív témák
Hirdetés
- Maximum két évet ad a 150 mm-es wafereknek a TSMC
- TCL LCD és LED TV-k
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple asztali gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3108, 100% Akkumulátor
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest