Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Aktív témák
-
Atteszka007
tag
Szóval, valaki segítene?!!

[Szerkesztve] -
Sh4rKy
senior tag
köszi szépen
egy olyan kérdésem még had legyen hátha itt előbb kapok választ, hogy mivel tudom megnézni a cpu hőmérsékletét bioson kívűl? -
Sh4rKy
senior tag
Helló
Azzal szeretnék hozzátok fordulni hogy milyen alaplapot ajánlanátok egy E6300 -as core 2-es procihoz, ha én szeretném igen erőteljesen felhúzni...? -
Palika71
őstag
válasz
wilsonxxx
üzenetére
Nem birizgáld a szórzót!
Hagyd 7x -en. Ennyi a gyári érték.
Az FSB -t állítsd 400 -ra (ha a RAM -od bírja a 800 MHz -et), és máris készen van a 2.8 GHz -es proci. Ennyinél nem kell semmi plusz feszkó.
Ha van még kérdésed, írj nyugodtan, de majd csak holnap válaszolok.
Sok sikert!
MOS: ezt privátba akartam...
[Szerkesztve] -
xlaci
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Bocs a hulye kerdesert (lama vagyok meg ilyen teren), de mivel tudod ezt megnezni?
-
-
xlaci
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
1.6v a bios szerint vagy valojaban?
-
-
-
xlaci
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
1.138v? Az meg hogyan
[Szerkesztve] -
4248Mhz, ON AIR
5C-n 
[link] -
wilsonxxx
csendes tag
Hy!
Vettem egy E6300-at egy Gigabyte DS3 alaplappal, és overclockingolni akarom BIOSban
Ha alapbeállításokon (minden alapfesz, FSB alapon) csak a CPU szorzóit állítom mondjuk 6x-osra, akkor 1x-es lépésekben kell feljebb állítanom a szorzókat az nem sok neki? Vagy mehet egyből 6x-osra? (esetleg ilyenkor memó szorzókat vagy FSB:MEM vagy miket kell állítanom?)Ja, és még annyit, hogy 6x szorzónál az említett alapbeállításokkal mekkora lesz a CPU órajele?
Csak ennyi lenne, én is kezdő vagyok a tuningban, de várom a válaszokat, előre kösz.
[Szerkesztve] -
Atteszka007
tag
Sziasztok
Vettem egy Abit AB9-et és hozzá egy e6400-es procit és kingmaxmars 2*512 memot.
Kérdésem az lenne, hogy tudnám gyárihűtővel tuningolni.
Probáltam az uguru szoftverrel de 300fsb a határ. Amit elszeretnék érni 2.6 ghz.
Mivel életembe most foglalkozok elösször tuningolással ne lepődjetek meg ha hülyét kérdezek, vagy írok.
Az elméletem szerint ahogy a forumokat olvasom nekem a memori lehet a visszahuzó erő.
Lehet rosszúl sejetem de az uguru szoftverrel az a gond hogy nagyon emeli a memo mhz-ét is amikor tolom az fsb-ét.(300nál memo már 900mhz).
Na most az lenne a kérdésem hogy a memeo beállításoknál kell az arányokat állítani estleg, hogy a memo ne 800-ról induljon-(ezt szabad? ).
Másik kérdés: esetleg a voltokat mennyire kell piszkálni?- úgy, hogy ne okozzak károsodást még a procinak meg a ramnak se.
Milyen beállításokat kell végezni még a biosban, hogy ha hülyeséget csinálnék lekapcsoljon vagy defaultra álljon?(ha létezik ilyen).
HA hülyeségeket írtam sorry mindenkitől
-
janee_
tag
az miért van hogy 3 ghz-n orthos 20 percig 55 fok, és cod2 fél ora neten 85 fok, és leblokol a rendszer? [1.32v a procinak 1.9 volt a ramnak]

-
janee_
tag
nah most járok 3008mhz-nél a proci fesz 1.32 v a ram fesz 1.9v [link]
orthos közbe nem megy 58fok fölé, ha nem megy semmi, esetleg valami telepités, 45-48 fok,
ha tovább akkarom huzni, álandoan ujra indul a gép, minek adjak több feszt? chipset? vagy ...

-
janee_
tag
most [link] holnap folytattom .

-
janee_
tag
hány voltot adhatok egy e6400-nek, hogy ne legyen még baja, 1.5v már nem túl sok neki?
2*512mb a-data ramnak mennyi feszt adjak? 1.9? 2.0? köcce
-
denes242
aktív tag
nekem van egy L629B002-es E6600-as proci de vagy en vagyok fakezu, vagy ez nem egy tuning bajnok szeria. P5B deluxe-ban 1.31 volton (biosban 1.35) 3.0 Ghz-ig volt (orthos) stabil, 1.55 volton (biosban 1.6) max 3.4 Ghz-en volt stabil.
1.6 volt (biosban 1.65)-nal meg 3.5 Ghz nem stabil, tobbet feszt meg mar nem akartam neki adni.
Viszont leghutessel 70 fok fole nem ment ekozben, tehat gondolom a tokjaval legalabb nincs gond. 
-
sanchy
aktív tag
Asszem akkor rosszul fogalmaztam! 8x-os szorzóval 395FSB= kb 3,2ghz ramok 975-ön. 6xszorzóval 430FSB 2,5ghz ramok csak 800körül, ha feljebb állítom az arányt, akkor a ramok már jóval 1000felett mennének, de azt már nem bírják. Asszem így már tisztábban fogjátok látni a szitut.
-
Atteszka007
tag
sziasztok
Újkonfigot építetettem. lap:AB9 prov:e6400 ram:2x512 kingmaxmars 800mhz
3dmark2006-ban teszteletm.
Kérdésem hogy lehet előhívni a régi eredményeket amiket elmentettem?
előre is köszi a válaszokat -
xlaci
senior tag
Mivel tudom megnezni hogy mennyi v megy a ramnak es az fsb-nek

-
Lásd konfigom.
(Coolink u8-120) Egyébként azért ien kellemesen hűvös, mert westlake tükörpolírozta ezt a példányt anno, így nagyon szépen felfexik rá a hűtő. 85 fok a maglassulási határ, egy-egy teszt erejéig szerintem nem vészes a 70+ fok, de 24/7-ben azért nem használnám ien hőmérsékleten. -
janee_
tag
Sziasztok!
Olvastam több tesztet is ASUS P5B-vel (sima) kapcsolatban, és mindenhol azt írták hogy hogy a lapnak simán kell mennie 480-500-as FSB-n is. Volt ahol még 530-at is ki tudtak belőle csavarni. Nos nálam vízzel hűtve, 1,4V FSB fesz mellett, egy E6400-as procival (szintén vízzel hűtve) mely 1,45-1.5V-ot kap, 6x-os szorzóval, az istenért sem akar 430-as FSB fölé menni. Tudnátok valamit tanácsolni, hogy mi lehet a baj? Ja és a memóriát is visszavettem (800mhzest 700mhz körülire, 5-6-6-15 időzítésre) tehát az sem lehet a gond. Légyszi segítsetek ha tudtok! köszi előre is!
Ezt irtad te ... de 6*430=2580ghz tehát 2.58ghz, és nem 3.2, nem piszkálni akkarlak, csak ugy mondtam, hogy te mit irtál ...
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
most 7darab b szerias proci van nalam.. ot 6600-as es ket 6400-as (egy talcas es egy box)
mind a hetnek rettentoen rossz a kupakja! scythe infinity hutovel (velemenyem szerint a legjobb leghuto) 1.4 volton mar 78 fokos a proci! ez durvan verlazito...
eppen egy 6600-ast polirozok, de az egyik sarkaban olyan arok van, hogy siman lehetne benne krumplit termeszteni
mar elzsibbadt az egesz kezem.. egyre jobban hiszem azt, hogy az intel ezt szandekosan csinalja.. igy akar gatatszabni a mertektelen feszemelesnek.. ha belegondolunk, a vilagon a legegyszerubb megoldas.. nem kell semmit a prociban lezarni, csak siman elkurjak a kupakokat..
ha keszen van az osszes polirozasa, akkor letesztelem oket es beirom a listaba.. az allendale-ekel kenytelen vagyok varni a p5b-e plus-ra..
egyebkent en nem inram le a komplett b szeriat.. ha leteszteltem az osszes mostani procit, akkor majd tudok velemenyt formalni.. most nem
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
kernek mindenkit, hogy tenyleg sziritkozzon a core2 tuningal kapcsolatos temakhoz
van kulon alaplap, memoria, huto topik.. ez nem az! ide kell irni az eredmenyeket, a szeriakat, az azonositokat..
koszonom -
westlake
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
igen, a fluke muszerek tenyleg errol hiresek
egyebkent ezt az eredmenyt en sem tartom hihetonek -
westlake
félisten
polirozom ezt a 6 darab b szerias 6600-at, de a tudomet kikopom lassan.. ennel szarabb, homorubb kupakot meg valoszinuleg senki sem latott.. lassan ott tartok, hogy egy papir nem lesz eleg, mert idokozben elkopik egy proci alatt..ezt az intel vagy direkt csinalta, vagy a bszerias procikra veletlenul kerult ilyen kotvany kupak.. egy biztos, 1.300 volton ezek a procik mennek a legtovabb! 3450mhz+
-
varga911
senior tag
Visszatérve a ''B szériás'' procikhoz, van vmi hír hogy mikor érkeznek kis hazánkba ezek a csodák?
-
Zull
senior tag
Jolenne ha a sok ujonc venne ea faradsagot es ha mar huzni akarja a gepet akkor olvassa at a topicot... Vagy hasznalja a topicon beluli keresot... Minden masodik post az hogy hogy huzzam a vadiuj C2D rendszeremet...
-
SziAtee
csendes tag
Sziasztok!
Ha az itt lévők közül van akinek tuningolt e6400-e van légyszi segítsen nekem, szintén tuningban. priviben vagy akár msn (atee85@hotmail.com) -
kiszu
senior tag
Sziasztok.
Vettel egy Asus P5LD2 SE alaplapot és egy intel core 2 6300 as procit és 2x512 667 es memóriát.(kingmax mars)
Szeretném kicsit húzni,de még nem csináltam ilyet.
Írja le légyszi valaki,hogy miként tudom ezt tunningolni valamelyest.
Pontosan hol és mit állitsak a biosban?És milyen értékekkel -
ebron
tag
C2D 6300 minden alapon gyári hűtéssel fpu Julia alatt 63 c fok!
Nem sok ez egy kicsit?
Egyszer mertem 2,5 ig húzni akkor terhelés nélkül is 61-62 volt...
Mennyi a max hőmérséklet amit még kibír a proci? -
kiszu
senior tag
Ja,azt elfelejtettem leírni,hogy ''kingmax mars ddr2 667-es'' memória van hpzzá-
-
sanchy
aktív tag
Sziasztok!
Olvastam több tesztet is ASUS P5B-vel (sima) kapcsolatban, és mindenhol azt írták hogy hogy a lapnak simán kell mennie 480-500-as FSB-n is. Volt ahol még 530-at is ki tudtak belőle csavarni. Nos nálam vízzel hűtve, 1,4V FSB fesz mellett, egy E6400-as procival (szintén vízzel hűtve) mely 1,45-1.5V-ot kap, 6x-os szorzóval, az istenért sem akar 430-as FSB fölé menni. Tudnátok valamit tanácsolni, hogy mi lehet a baj? Ja és a memóriát is visszavettem (800mhzest 700mhz körülire, 5-6-6-15 időzítésre) tehát az sem lehet a gond. Légyszi segítsetek ha tudtok! köszi előre is! -
kiszu
senior tag
Sziasztok.
Vettel egy Asus P5LD2 SE alaplapot és egy intel core 2 6300 as procit és 2x512 667 es memóriát.
Szeretném kicsit húzni,de még nem csináltam ilyet.
Írja le légyszi valaki,hogy miként tudom ezt tunningolni valamelyest.
Pontosan hol és mit állitsak a biosban?És milyen értékekkel.
Köszi előre is
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
Es az L628A988-rol mit tudsz?

-
-
Dada(SzB)
tag
megjött ma a procim...
(gépet ha minden jól megy pénteken tudom öszerakni, nincs még meg egy két dolog)
ez van rágravírozva: l628b105
tehát ha jól értettem ez is abból a bizonyos B s körből került ki...
lehet már tudni mit is jelent ez pontosan?
és a b utáni számok mit jelölnek?
és tényleg jobban húzhatóak?
-
Palika71
őstag
válasz
afterburner_
üzenetére
[link]
Van itt 126 köbméteres is... -
janee_
tag
válasz
Overlocker
üzenetére

-
Ribi
nagyúr
válasz
afterburner_
üzenetére
Akkor vegyel egy fuldugot is melle

-
afterburner_
őstag
válasz
bigdigit
üzenetére
3700-on tudok super pi 32m-ezni is igaz az inkabb a memot terheli? de igazan stabil csak 3500 kornyeken!! ott ki lett tesztelve vagy 4 orthos 4 prime, meg everestel egyutt
igaz a procim kemenyen 70 C folott mozog , valahonnan be kellene szervalnom egy 100 CFM feletti ventit a ninjamra 12 cm-est(Lalaboy ajanlotta) csak nem talalok, hol lehet venni, tudtok segíteni?
[Szerkesztve] -
-
bigdigit
addikt
válasz
Overlocker
üzenetére
mi a max terhelés nélkül
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
én meg belekezdek egy olyan versenybe mennyin bir még bevillanni a bios
-
-
bigdigit
addikt
válasz
Overlocker
üzenetére
jövőhéten lehül az idő és napokig 10mhz-es emeléseket fogunk tőled olvasni
tegyél rá végre vizet és majd olyan képet nyomass be amin látszik az 1 óra orthos is
Aktív témák
- Netfone
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Hagyd 7x -en. Ennyi a gyári érték.

Hogy lehet ilyent kerdezni? 

Viszont leghutessel 70 fok fole nem ment ekozben, tehat gondolom a tokjaval legalabb nincs gond. 

mar elzsibbadt az egesz kezem.. egyre jobban hiszem azt, hogy az intel ezt szandekosan csinalja.. igy akar gatatszabni a mertektelen feszemelesnek.. ha belegondolunk, a vilagon a legegyszerubb megoldas.. nem kell semmit a prociban lezarni, csak siman elkurjak a kupakokat..
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)