- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- skoda12: Webshopos átverések
Aktív témák
-
westlake
félisten
lehet, hogy szarabb, mint egy e6300, de akkor is jobban mutat
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
Szerintem a hűtő jól van rajta. Az egyik oldal le van véve, ház szellőzés nincs. Szerintem is nagyon sok ez a hőfok, épp ezért akarok Ninja-t rátenni.
Valahol láttam, hogy lehet meg kellene polírozni a procit és az segtene. Sajnos nem szeretem az ilyen moddingokat. Féltem a procit. Plusz ugrik a gari.
Ti mit ajánlotok? -
Zull
senior tag
West!
Biosban 1.3375V-nal everest meg speedfan is 1.30V-ot ir, ha ennyivel tesztelek akkor mehetek a listara? -
Zull
senior tag
Imadom ezeket a monitorizalo progikat... Bios-ban most 1.525V, amit az everest meg a speedfan 1.46V-nak lat... Masik... Speedfan 74°C-nak latja ekkora feszen, loadba (10p megy az orthos most asszem) CoreTemp meg 70°C-nak... Ki erti ezt?
-
Zull
senior tag
Ugy nez ki hiaba orulok, valszoinu a lap nagyot droppol... Mindjart megnezem vmi monitorizalo progival.
-
Zull
senior tag
O, hat nagyon baba... 1.45V-on 64°C a load (10p orthos utan) Raadasul a venti silent modeba van (legkisebb fordulatszam) es ez a mode nem is engedi feljebbcsuszni a hangjat
-
Zull
senior tag
Csak hogy tisztan lassak, nyomtam egy bios resetet, es ugy bootoltam be. Ezek a hofokok mennyire mondhatok jonak?
Idle: 34°C
Load: 52°C
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
nem nehéz kitalálni, csak egy kis fejszámolás az egész:
''800-as ram, akkor az a gyári értéket biztos viszi, ami 400 fsb, az E6300 (7x) esetében az 2800mhz, az E6400 (8x) esetében 3200mhz, akkor elvileg ennyit mennie kell, ha a procim és a lapom birni fogja, de lehet h kell majd nekik adni egy kis plusz feszt, sebaj majd letesztelem h stabil-e ezzel a programmal: [link], a P5B 400fsb-t ugyis szinte biztos, hogy vinni fogja, feljebb meg majd kiderül ha kipróbálom. Hűtő nézzük csak, az Arctic Cooling Freezer 7 Pro vagy a Gigabyte G-Power nem is tünik rossznak ár/érték szempontjából.'' -
westlake
félisten
nem eri meg a +10k tobbletet az e6400 az e6300-hoz kepest.. a legtobb esetben egy e6300-at siman lehet addig huzni, mint egy e6400-at.. egyetlen egy elonye van az e6300-al szemben, megpedig az egyel magasabb szorzoja..
egy atlagos hutovel 1.45 voltot adhatsz a procinak es kb. 3300-3400mhz-re eleg... -
janee_
tag
Hali egy e6300-at vagy egy e6400-at meddig lehet tuningolni a max egy 1gb a-data 800mhz-es ramal p5b lapal azt hogy mien hütövel ti mondjétok meg csak azt hogy mennyi a max thx
-
westlake
félisten
nehogy vegyel gyarilag cl3-as 800-as kit-et.. annyiba kerul, mint egy ketszemelyes europai korutazas
ilyeneket nezegess
BUFFALO Firestix - FSX800D2C-K2G
Patriot - PDC22G6400LLK
SUPER TALENT - T800UX2GC4
G.SKILL - F2-6400PHU2-2GBHZ
CORSAIR XMS2 - TWIN2X2048-6400C4
ezekben biztosan nem fogsz csalodni! -
Achill3uS
nagyúr
Ezért utálom a Corsair-t
amugy ha meglátnád az árát annyira már nem tetszene, simán 100 fölött van még
amugy személy szerint a G.Skill 6400 HZ-t, GA-t ajánlom (előbbi fekete, utóbbi narancssárga) mind2 nagyon jó memó, árban még megfizethetőbbnek mondható, vagy Team Xtreem 6400, igaz abból még az 5300-as is D9-el szerelt, igazi tuning memók. OCZ-t nem ajánlom, hasonló okokból mint a Corsair-t, fene tudja követni melyik rev-en milyen ic van, és DDR2-ben nem is villognak úgy a ramjai már mint anno DDR1-ben sajnos (sok a hibás, az árához képest semmi extra..) ja igen Crucial Ballistix 6400 is jó, D9-es szintén nem vészes ára van.. csak ezeket tuti nem kapod meg itthon
[Szerkesztve] -
-
Zull
senior tag
válasz
Achill3uS #1058 üzenetére
Ez igy szimpi: PC6400C3 TWIN2X 3.0-4-3-9 @ 2.2V Micron D9GKX (B6-25E)
Egy baj van... Csunya boltosbacsik csak az irjak oda hogy corsair meg hogy 800mhz, meg hogy hagy mega... ARGHHH Vki vmi mas, tobbet hasznalt elnevezeset tudja esetleg ennek? Mert igy '' PC6400C3 TWIN2X'' nem nagyon irogatjak ki... Kivulrol meg lehet mondani hogy ezek mien chipeket tartalmaznak?
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Achill3uS #1060 üzenetére
persze.. en azert mondtam, hogy ilyen celra ne vegyen draga muszert.. logikus, hogy ha valaki itt kerdez ilyen dolgot es csak azert akar venni egy multimetert, hogy kimerjek egy cpu feszt, akkor az nem ipari celokra szeretne a nap 25 orajaban hasznalni a kis muszeret
apropo, minosegi cucc.. errol mi a velemenyed? [link]
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
-
janee_
tag
Hali szeretnék egy e6300-at,vagy egy e6400-et, és tuningolni maxra. Szerintetek egy p5b alaplapal meglehet ezt csinálni?
-
Zull
senior tag
válasz
RapUGround #1051 üzenetére
Allendale 965 Conroe 975. 965-bol P5B-D, 975-bol kerdezd westlake mestert, en mar nemtom meik a jo 975bol, annyifelet mondanak mar...
-
RapUGround
tag
Szerintetek melyik alaplap a legjobb egy túlhajtott Core 2-es rendszerhez? Én csak körbe tekintésem szerint P5B Deluxe. De szerintetek is? De én figyelembe vettem azt is hogy az alaplapi hangkari mennyire lassítja a rendszert ebben jelenleg a ASUS P5B D. a legjobb, de tuningban meg melyik a legjobb? Meg mennyi a valószínűsége annak hogy 400-420-as fsb-ét tudok elérni? De E6600-oshoz nézve mert E6400 várható de később majd az előző. Várom a válaszokat de inkább tapasztalatokat olyanoktól akik rendelkeznek Core 2-es rendszerrel. Köszönöm.
[Szerkesztve] -
-
vazimódó
senior tag
Köszi a tippet.Nem jó ez sem.Nincs benne Asus P5B támogatás,csak Deluxe.
Igazándiból csak a 3d Mark rekordom döntögetésére kellene. 3,93Ghz-en már nem akar bottolni a procc.Kifagy a win képernyőnél.Gondoltam belövöm win alól. A baj a lappal van BIOS-ból beállítok 1,7V procifeszt,ami terhelés alatt leeseik 1,47V-ra.
[Szerkesztve] -
Palika71
őstag
Sry!
Ezt privátban akartam.
De ha valaki hozzá tud tenni valamit, annak én is örülnék! -
Palika71
őstag
Szia!
A BIOS -ban:
Adj az MCH -nak +0.1V -ot, a DIM -nek is 0.1V -ot (ez az F6 BIOS -nál már nem feltétlen kell, de ártani tuti nem árt), és az FSB -nek is ugyanennyit. Ha megtaláltad azt a frekit, ahol majd használni fogod a procit, akkor próbáld meg ezeket az értékeket 0 -ra venni!
Ha nem szereted a zajt, és a házad jól szellőző típus, akkor a procinak ne adj többet 0.125V -nál többet, a gyári 1.325 -höz képest. Ennél a fesznél pl. egy 9500 -as lazán kihűti a procidat alapfordulaton. Ha a zaj nem számít, akkor add neki a kakaót addig, ameddig az ORTHOS -ban kb. max. 75-80C -ig nem melegszik.
A BIOS főmenüjében nyomj egy CTRL+F1 -et, így a tuningoló menüben hozzáférsz a ramok időzítéséhez. Az első négy értéket állítsd be: 5-6-6-18 -ra, a többit hagyd AUTO -n. Ha megtaláltad azt a frekit, ahol majd használni fogod a procit, akkor próbáld meg ezeket az értékeket csökkenteni!
Ha ezek megvannak, kezd el az FSB -t emelni 10 MHz -enként, mindig BIOS -ban. Ha elindítod az ORTHOS -t, és nem hal meg 2 perc alatt, akkor restart, +10MHz, és újra ORTHOS próba. Ha eljutsz odáig, hogy kifagy, akkor csökkents az FSB -n kb 30MHz -et, és akkor tartós teszt:
Az ORTHOS ram+cpu teszteje 7-es prioraítással fut 60 percig, úgy, hogy még közben megnyitsz 3-4 alkalmazást, amik ugyan nem nagyigényűek, de folyamatosan futnak (CPU-Z, core temp, everest, HDTune), és közben netezel is, akkor stabil a rendszer, akkor kb. ott a vége!
Az én OCZ -im rühellik a + feszt. A legjobb eredményeket AUTO -n értem el velük. -
Zull
senior tag
válasz
westlake #1035 üzenetére
Szal ha csinalok neked egy testet 1.35V-al, akkor mehetek a listara?
Amugy probalom kipuhatolni a mem veget, most tesztelem epp 850mhz-en, eddig stabil... Kar hogy 9x-es szorzoval nem tolhatom, de 8x-ossal azert igyis 3.4Ghz, az se gyenge, foleg ien ratyi ramokkal... Bar meg ne kiabaljuk el azt a 3.4Ghz-et...
-
Gerr'y
senior tag
Hi!
Kellene egy kis segitseg.
Van nekem egy Giga DS4, E6300, OCZ 800-as ramom, az alaplap BIOS-at frissitettem F6-osra.
Szeretnem meghuzni a procit, de nem tudom igazan honnan induljak el.
939-es rendszerem volt ezelott, ott eleg volt a memoriat, aztan a procit felhuzni es utana a kettot osszeloni, de itt ahogy lattam tobb fele feszultseget is lehet modositani.
A procit szeretnem alapfeszen hasznalni, mennyire emelejem az FSB-t, minek adjak tobb feszultseget esetleg?
Koszi elore is!
udv -
Zull
senior tag
Pontosan mennyi a 6600 alapfesze?
-
vazimódó
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki olyan progit ajánlani nekem amivel win alól tudom húzni a procit. A setfsb és a clockgen nem jó,mert nem támogatja a sima Asus P5B-t.
Köszi előre is. -
westlake
félisten
van egy opcio a bios-ban (cpu features kozott) ami arra jo, hogy ha engedelyezve van, akkor a lap ugyanolyan mertekben noveli a feszt, ahogy te noveled az fsb-t.. ezt en mindig kikapcsolom.. nem tudom pontosan a nevet, de az infoban le van irva.. ugy allitsd be a biosban a feszultseget, hogy windowsban terheles alatt kb. 1.296 volt legyen a fesz.. ez bios 1.32-1.33 volt szokott lenni
-
Zull
senior tag
válasz
westlake #1013 üzenetére
Hat nemtudom, elegge morcos ha 1.3V-ra allitom, ugy meg 3.2Ghz-en se indul el... En auto-n hagytam eddig... az lehet hogy az auto az az fsb meg az orajelnovekedes mertekeben allitja a feszultseget? Mert most nezem everestbe, es 1.54v-ot ir... Bar everestnek nem nagyon merek hinni feszultsegekben...
-
Zull
senior tag
3.304Ghz, alapfesz, eddig stabil... Meddig futtassam az orthost? Amugy browsolok is kozbe ezerrel
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
válasz
Overlocker #1009 üzenetére
WOW, erre nem is gondoltam
-
-
-
Mankó
veterán
-
Zull
senior tag
Amugy aza laplapnak ugy nezem nagyon is szamit hogy ki vagy be van e kapcsolva a ho''erzekelese'' (magyarul a hardware monitorban a hofok ignore-olva van e vagy sem) mert most megint 80°C-os (es be van kapcsolva az amit az elobb irtam)
Meg az lehet hogy telleg szar a proci kupakja, meg a hutes, meg minden, es ha ignore-olom a hofokot akkor vmiert sokkal kevesebbet mutat mint mutatnia kene, es tulmelegszik, es leallitja magat... Jobb 5letem nincs igy hirtelen... (mert ez nem tunik tul realisnak) -
Zull
senior tag
válasz
westlake #1000 üzenetére
Mit, a kisebb orajelet?
Mert ugye 356-os fsb-nel 712mhz, 400-nal meg 800mhz... es ugyanazok a beallitasok mind2onel (timing, fesz, minden)
De amugy elkepzelhetonek tartom hogy nem birjak, de miert pont a kisebb orajelet nem... Mindenesetre kell szereznem 1. Infinity-t 2. uj memeket... Szted P5B-be mi a legjobb 800as ram?
Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest