Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
MrSnake
tag
válasz
keszegduda
üzenetére
Igazából nem sok érteleme van huzamossan tuningolni jelenleg. Mi nem megy megfelelően?
Én is csak a határok feltérképezése miatt szaladtam előre. De most is csak 2,6 körül mocorgok (6300). Inkább halk legyen, és igy nem is melegszik.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
keszegduda
üzenetére
Nem okoz ha jól van hűtve!
Átütési fesz elvileg 1,65Volt környékén van ha nincs legalább vízzel hűtve. -
keszegduda
őstag
Most 1,5V-ot kap, mert ugye a P5B eléggé pontatlan, de remélem nem okozhat problémát.

-
keszegduda
őstag
1,45V-on járatom a procim, nem okozhat hosszú távon problémát?
A hűtése megvan, max 55 fok. -
Sárpac
nagyúr
válasz
C.Brigante
üzenetére
Komolyan nem tom talán nagyon fűtötök.:
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nálam az volt a baj amit írtam egy vonalfűrészlapot simán át tudtam dugni a tolómérő és a procisapka között!
-
ROBERTOH
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Jah', nem rossz 940-en 4-4-4-12. De a proci órajele érdekesre sikerült, legalábbis az orthos és a cpu-z teljesen mást mutat

-
denes242
aktív tag
válasz
kicsivocsok
üzenetére
szerintem azt, hogy alapfesznel is kevesebbet kap kozben.

-
westlake
félisten
haha... [link]
-
Szoszibá
tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem: Egy Core 2 Duo E6300-as procinak mekkora az a hőmérséklet ami még belefér? Tehát ami még nem károsítja. Most épp 70-fokosak a magok 100%-os terhelésen. Ez sok? Meddig mehetek el?
-
krisz1234
csendes tag
Sziasztok! Core™2 Extreme QX6700 proci és egy 8800gtx karihoz elég egy Enermax Noisetaker II DXX 485W táp?

-
laragirl83
őstag
[link]
na milyen? FSB power
-
Bibor
csendes tag
Sziasztok
Kiprobáltam a proci közepére huztam egy csik pasztát nekem rosszabb lett az
eredményem eddig Everestel mérve Cpu 54 most Cpu 54
Cpu 1mag 42 most Cpu 1 mag 44
Cpu 2mag 41 most Cpu 2 mag 43
Azt hittem egy pár fokot nyerek de inkább vesztettem sajna ugy hogy vissza mindent !
[Szerkesztve] -
C.Brigante
veterán
válasz
C.Brigante
üzenetére
szal erre már nincs ötlet...
-
Sárpac
nagyúr
válasz
C.Brigante
üzenetére
Nekem a magok 3200on alapon 41-42C Cpu hőmérséklet 34C!
Alapon ha jól emléxem CPU 27 a magok 36C Fokosak voltak...
[Szerkesztve] -
C.Brigante
veterán
most a próba kedvéért felraktam rá egy másik pasztát nem valami márkás de lényeg, hogy másmilyen, na most csak az a módszer, hogy középre toltam egy csíkot és más paszta már számít 4 egész fokot! 55 volt a régivel, most 51. és hozzá teszem ez egy teljesen gagyi paszta. (papírzacsiba, szilikon) ebből már könnyen jön, hogy mit fog csinálni az AC silver 5,
az eddigiek alapján le fogja hozni remélhetőleg 41-42 fokra.
hát ennyit mutat a gyakorlat. -
Sárpac
nagyúr
válasz
C.Brigante
üzenetére
Én is kipróbáltam mindet 3féle pasztát stb xart sem ért 1-2C fokot tudott lehúzni, de Westlake barátunk több core 2 procit tesztelt és ő hívta fel a figyelmemet, hogy a 5prociból nála 3nak homorú volt a kupakja ezért a közepére nem feküdt fel a hűtő hanem csak a sarkokon és az éleken.
Ha rézhűtőd van és leveszed a prociról könnyen találhatsz rajta az élek által okozott bemarást ha ilyet találsz biztos lehetsz benne, hogy a procid hűtősapkája gané.
Amúgy egyszerű a dolog ha van tolómérőd fogod a procit és megnézed vele! -
gyurczy
őstag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
A vízhűtő blokk felfogatása olyan, hogy féloldalasan semmiféleképpen nem tudom még csak közel sem tenni a procihoz a blokkot, szal abban biztos vagyok, hogy jól nyomódik szét, léghűtésnél már nem ennyire egyértelmű a helyzet.
Amúgy meg ki kell tapasztalni ki milyen módszerrel tudja jól megoldani a feladatot. -
gyurczy
őstag
válasz
C.Brigante
üzenetére
Eddig énis kenegettem, most, hogy kipróbáltam jobbnak tűnik a csíkozós megoldás.
-
gyurczy
őstag
válasz
masterful87
üzenetére
Én a fehér trutymót hasonlóképpen hordtam fel, és iszonyat jók a hőfokok, szal mondhatom bevált.
-
masterful87
senior tag
válasz
C.Brigante
üzenetére
Valaki említette, hogy az AC silver 5-öt fellehet vinni egy csíkban mivel nem szemcsés, de akkor gondolom a többinél más az eset. Vagy rosszul gondolom?

-
denes242
aktív tag
válasz
C.Brigante
üzenetére
igen, ugyanugy szerintem - a speeze hutomhoz adott feher pasztat is a leiras szerint ugyanugy csikban kellet feltenni mint az as5-ot.
-
C.Brigante
veterán
egyébként amikor a pasztát felrakom akkor bármelyik fajtát felrakhatom úgy mint ahogy az AC silver5 pdf jében is mutatják, vagyis a mag fölé egy csík és a többit a proci kinyomja vagy más szilikon pasztánál inkább elkenés?
-
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante
üzenetére
Ha minden alapon van, akkor nem szokott ilyen problémát okozni az auto fesz, de ha vmit állítasz (pl fsb), akkor egyből felmegy a hő. Nekem pl 19 fokkal volt magasabb a core hőmérséklet auto vcore-n! Mindenesetre a helyedben kipróbálnám! Meg kéne nézni, hogy a cpu-z mennyit mutat, és a biosban kb 0,05V-al magasabbat fixálni -egy próbát megér, de nem biztos hogy segíteni fog.

-
C.Brigante
veterán
válasz
ROBERTOH
üzenetére
igen alapon van minden! de ha alapon van minden akkor csak a CPU-nak írjak be kevesebb feszt? mondjuk az alap 2.13-hoz mennyi fesz kell??? ugye CPU-Z és BIOS beállítás egymásnak ellentmond, ilynekor mi van?
vagy esetleg valamelyik CPU fícsör segít ebben?? mert disable-n van minden ott
[Szerkesztve] -
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante
üzenetére
Nekem a procim akkor ment rekord hőmérsékleten, amikor a cpu feszt auto-n hagytam, nem lehet, hogy nálad is ez a helyzet?
Bibor: maradhat így, ha neked megfelel ez a teljesítmény, de még sokkal többet is kihozhatsz ebből a konfigból!
-
Bibor
csendes tag
Sziasztok
Van egy Asus P5B alaplapom a proci Core2Duo E6400 a memo 2x512 DDRII667 samsung
a biosban egy picit fentebb emeltem az fsb-t mást nem emeltem igy most 2666Mhz fut a proci a memoria 5-6-6-18 megy azt kérdezném hogy maradhat e igy vagy valamit még állitsak rajta ?
Az Everest szerint a proci hömérséklete : Cpu 48
Cpu 1.mag 39
Cpu 2.mag 37
[Szerkesztve] -
abdul30
csendes tag
válasz
C.Brigante
üzenetére
Akkor valóban érdemes buzulódni vele lol
-
gyurczy
őstag
válasz
keszegduda
üzenetére
CPU-Z kiírja, de sztem stepping 6 rev B2, tuning kiszámíthatatlan, alapfeszen 3200 már jó. 2800-at valszeg fog menni.
-
keszegduda
őstag
Valaki tud steppinget leolvasni? Egy kis segítésg kellene, hogy mire is juthatok vele tuningkor...
Íme: 6400 SL959
L632B090 -
abdul30
csendes tag
Apám leált a PSS agyon kurogatnak érte.Inkább lennék core 2

Enyém is multkor 60 fokos volt és a fagyasztó ládát raktam inkább rá.
De ha elfogadsz egy tanácsot, szurkáld meg a fagyasztó késsel.Lehűlik majd szépen
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
C.Brigante
veterán
na akkor leírom, h miért alaptalan 50%-ban amit írtál:
a régi 6300-as procim alá tettem ugyan ebből a pasztából ami most van fent. alapon akkor 59 fokos volt a proci. ez ugye dúrva volt mondom megnézem egy AC freezer 7-el, azon ugye gyári paszta már fent volt, felraktam és láss csodát lement 59 fokról 40-re!
most procit cseréltem ezért a gyárit ugye lekapartam és csak ez a szar volt itthon ezért ebből kellett megint tennem rá, hogy legalább gyorsba leteszteljem a procit. Ha kicserélem egy rendes pasztára (ac silver5-re) lejjebb fog menni a hőfok..
egyébként köszi az ötletet!
[Szerkesztve] -
abdul30
csendes tag
Enyém 40 fokon megy.Nálad valami nagy baj lehet.
Nyisd ki az ablakot és jó lesz meglátod

[Szerkesztve] -
Sárpac
nagyúr
válasz
C.Brigante
üzenetére
Rakhatsz rá akármilyen pasztát nem érsz vele semmit 0,05mm vastagság felett rohamosan csökken a hőátadás képessége!A Procid kupakja horpadt és csak egy dolgot tehetsz fogsz 3 féle csiszólópapírt és nekilátsz szépen simára egyenesre csiszolni!
Én megcsináltam rég 15C fokot nyertem vele!
-
denes242
aktív tag
válasz
C.Brigante
üzenetére
westlake irt ilyet, hogy lehet, hogy rosszabb a kupakja a procinak, ''be van horpadva'' a kozepe es nem erintkezik annyira.
-
Quentin Ruby
senior tag
válasz
C.Brigante
üzenetére
nézd meg milyen feszem csinálja ezt...lehet ez a baj...állítsd be kézzel..
-
C.Brigante
veterán
ppssz...nem szóltam...ezek mind terhelt eredmények igaz?
De ha nektek ilyen kafa eredmények vannak terhelve, akkor nekem full alapon 2.13Mhz-n mi a jó retkes g*ciért 55 fokos a proci???? van rajta paszta és nem áll szarul rajta a ráadásul freezer 7 pro
valaki súgja már meg!!!
huuu ilyen 40 fokokat látva amit írtok, úgy be tudok rágni, h hihetetlen!!!! mi más nálam amitől 15 fokos különbség van???
a 6300-asom 40 fokon ment ugyanezzel a hűtővel...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Uppssz...nem szóltam...ezek mind terhelt eredmények igaz?
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Te figy már...biztos minden rendbe nálad hűtés ügyileg vagy 40 fok van a szobába?! Esetleg ennyire nincs levegő a házban vagy mi?
Vagy csak nekem tűnik soknak ez a hőmérséklet?!
A hőfok visszaesés természetes...
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Végeztem egy kis tesztelést, hogy a fesz hogyan hat a cputemp-re:
1,250Vcore temp: no pass | w/ Scythe Ninja @ 3200Mhz
1,275Vcore temp: 41|43-65|65°C | w/ Scythe Ninja @ 3200Mhz
1,30Vcore temp: 42|44-68|68°C | w/ Scythe Ninja @ 3200Mhz
1,325Vcore temp: 45|43-70|70°C | w/ Scythe Ninja @ 3200Mhz
1,350Vcore temp: 48|46-74|74°C | w/ Scythe Ninja @ 3200Mhz
1,350Vcore temp: 48|46-75|75°C | w/ Scythe Ninja @ 3360Mhz
75-ról ha kikapcsolom a tesztet azonnal visszaugrik 60-ra.
-
X@b3e
addikt
Srácok, előre mondom, hogy az első core2-es lapom (sőt, az első intel konfigom)

Szal nem jutok egyről a kettőre az Intel XBX2-vel... Most sikerült kiütnöm fél órára, mire magához tért
Szal 3 menüpont van, ahol tuningolni lehetne: CPU Override, Memory Override és System Bus Override... (vagy hasolnó). Na most a ramot visszaosztom 533-ra, manualra rakom az FSB-t és próbálnám emelni, de már 300-ig sem jutok el, beindul, jelzi, hogy volt pár sikertelen post kisérlete a lapnak, állítsam vissza a biost
Mit kellene trükközni? Abit AW9D-Max-nál is voltak ilyen mágikus beállítások, és beindult. Igaz, nem 300 FSB-nél... -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Hmm, ez elég érdekes...
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Rakj ventit a nindzsára...
-
Stalker-2572
veterán
laragirl83: akkor bocs
Gorneck23: majd polír utan, így eleg meleg
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Pls rakd már fel 1.35-re és utána nézd meg...néha nem értem az embereket...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
laragirl83
üzenetére
ahhoz, hogy egy eredmeny bekeruljon a listaba, a kovetkezoket kell tenni:
szuksegem van a cpu pontos parametereire (tipusjelzes, sorozatszam, egyeb kodok)... szuksegem van tovabba 3 cpu-z kepre (cpu,mainboard, memory fulek), egy stress test 2004 kepre, amin a small fft teszt ''porog'' 30 perce, es egy core temp ablakra..
jelen esetben csak es kizarolag a ~1.300 voltos es a ~1.600 voltos eredmenyekre vagyok kivancsi!
az a lenyeg, hogy mindenki probalja a feszultseget biosbol ugy beallitani, hogy terheles kozben cpu-z szerint (1.600 voltnal speedfan, vagy everest szerint) ne terjen el (nagyon) a ket emlitett ertektol.. minden lapnak van egy ''normalis'' feszultseg ingadorasa (drop), igy figyelni kell, hogy melyik a legalacsonyabb ertek... -
laragirl83
őstag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
2 db orthos kitétel. (westlake által)
ha jól tudom. -
Stalker-2572
veterán
elkezdtem tesztelgetni a procit 1.3V-on... latom 1,264V-ot kap... mondom ok, akkor legyen 1,3375V a vdroop miatt... erre megint csak 1,28V-or ír ki
mondom en nem jo ez a cpu-z fesz meres....
eredmeny: [link]
ps.: 2 Orthossal csinaltam a tesztet es pont a screenshot elott kapcsoltam le az egyiket, ezert van az a kis kiugras...
ps2.: nem kene 2 Orthos futtatasat is kitetelnek betenni? 1-el szerintem meglenne a 20min nagyobb orajelen is
-
Convex
aktív tag
válasz
C.Brigante
üzenetére
-
Gorneck
legenda
válasz
C.Brigante
üzenetére
Nem kötelező ilyet tartani, mert nem épp az olcsóságok közé tartozik...no meg nincs is rá nagyon kereslet...
Itt: [link] -
C.Brigante
veterán
hihetetlen, nem tudok sehonnét Artic silver 5 szerezni mert valahol azt sem tudják az idióták, hogy az mi, pedig mondom, h hővezetőpaszta...
mennyi állat számtek boltos van... nem tudtok valahol esetleg?? -
Fori23
őstag
válasz
C.Brigante
üzenetére
Sztem a képen egy D8xx van, kupak nélkül. A C2D talán nincs ekkora, de a lényeg, hogy ilyen az elrendezése. C2Q pedig erre merőlegesen van a két mag egymás mellett
-
Ribi
nagyúr
válasz
C.Brigante
üzenetére
Egybe van epitve a 2 mag, mivel 1 cachet hasznalnak nem lehet oket kulon rakni. 2 mag a core 2 quadban lathato ahol a 2x2 magot csak osszekabeleztek es nem igazi 4 magos proci.
-
C.Brigante
veterán
egy hülye kérdés,
a képen látható kupaktalanított procin nem egy mag van véletlenül? és azt írja, hogy ez egy core duo proci....
vagy én vagyok nagyon láma és így néz ki mondjuk a 6400-em belül?? nem 2 darabnak kellene lennie abból amin a képen egy van? bocs a lámaságért!
[link] -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572
üzenetére
100% terheltség mellett nem fogja...

-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Dehogynem....nem is kevés...pl cpuz teljesen jó...ahogy a 1.35V is. Nekem 1.31-re esik vissza terheléskor...több ilyen eredményt is láttam. Már bánom, hogy nem hagytam picit tovább az orthost, akkor most a dobogón lennék aszhem.
-
C.Brigante
veterán
Mi lenne velem PH nélkül....
-
Stalker-2572
veterán
westlake BIOS-ban mehet az 1,35V DS4 lapnal, ha 1,3V-os eredmenyt szeretnenk csinalni? semmilyen program nem írja ki normalisan mennyi feszt kap

Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)