- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Pietrosz #4515 üzenetére
Az ötlet brilliáns, csak az árak durvák
TuningT:
Ha pedig azért kértek ennyit, hogy a kezdő HW guruk tönkreteszik a kisérleti eszközt, az pedig nem egészen tisztességes.
Gondolom értetek a dologhoz, egy ilyen kurzus esetén nem a t. hallgatók esnek egyből a géphez, hanem Ti mutatjátok a fortélyokat.
Ezért is sokallom az összeget, továbbra is tartom, hogy szerintem, ami egy kezdőtől elkérkető, az max 5000. Már csak azért is, mert a célközönség átlagos életkora 16-25 év, ami jórészt feltételezi, hogy tanulók, akik nem keresősképesek.
[Szerkesztve] -
C.Brigante
veterán
válasz
Pietrosz #4476 üzenetére
ja, most ezt képzeld el, hogy ilyen ritkaság számba megy a csaj vagy srác nem tudom, 29 fokos neki 3200-ön, az enyém meg 1600-on mindenféle CPU feecsör bekapcsolása mellett 40 fokos, na ehez mit szólsz???? ekkora különbségek vannak 6400 és 6400 kötött??? azért az a 11 fok különbség elég szélsőséges beállítások mellet elég soknak tűnik nemde??? na erre válaszoljon valaki logikusan!
ja és hyper TX van a procimon!
már milliószor kérdeztem, hogy mi lehet nálam a probléma a hőfokot illetően, de még érdemben választ nem kaptam rá. (esetleg egy kis radiátor van beépítve a procim alá amit még nem vettem észre?) ehhhhh -
attika80
aktív tag
válasz
Pietrosz #3386 üzenetére
Na jo akkor vegyen 6600 bele nem erdekel a tovabbiakban. Mennyi a kulombseg otthoni viszonylatban? 30k. A ph-s tesztekben egyertelmuve valt, hogy a plus 2 mb cache nagyon keves hasznot hozott a konyhara. Tehat ha ez neked meger +30k akkor hajra, de valakinek szamit. Ne csak tuningban gondolkozzal. Te most azt hiszed, hogy jobbnak tartom a 6400 procit mint a 6600-at. Nem igy van, tudom, hogy jobb a masodik. De annyi plusz penzt nem er meg. Miert olyan nehez felfogni szamodra, ha valaki arrol erdeklodik, hogy megeri e azt a penzt avagy sem. Tehat a velemenyem ugyan az annyi plusz kiadast nem er meg, mivel nem sok a teljesitmenybeli kulombseg.
-
attika80
aktív tag
válasz
Pietrosz #3383 üzenetére
Erre jott a valasz hogy szorzo es cache a kulombseg es nem eri meg.
Mi ez a hülyeség már bocs Ezt ne tolem kerdezd, hanem attol aki irta, hogy nem eri meg.
Mondd már meg hány 6400 szaladgál 3600 felett, mert én úgy tudom nem sok.
6600-al több MHz-et lehet elérni, ezért igenis megéri.
Nagyon sok szaladgal annyin.
Tehat mivel arak felol erdeklodtek a valasz ebben a formaban az, hogy a 965-os lap melle jobban megeri az olcsobb proci.
Ez megint BS. Azért mert valaki az árak felől érdeklődik, az nem jelenti azt, hogy a drágábbat nem venné meg. Mitől evidens ez?
Szerintem, ha arra kerdez, hogy megeri e a kulombozetet akkor evidens a dolog.
Miert nem erted meg mit irok? O megkerdezte, hogy megeri e a plusz penzt a 6600. Ha nem 975x lapja van akkor nem eri meg ennyi, kesz befejeztem. Na beveszek egy nyugtatot megiszok egy kavet es elszivok egy jointot
Egyebkent miert is olyan trivialis, hogy a 6600-bol tobb megahercet lehet kihozni? Olvassal kicsit. A 6300/6400-ben pont ugyan azok a magok vannak mint 6600/6700-ban. Sot mindegyikben 4mb cache van csak allendaleknel le van tiltva 2mb. Pont arrol volt szo regebben, hogy a 4mb cache visszafogja a tuningot. Sokan igy tapasztaltak. Szoval nem gyozol meg ugy sem.
[Szerkesztve] -
attika80
aktív tag
válasz
Pietrosz #3378 üzenetére
Te el is olvasod amit irok egyebkent? Volt egy kerdes, hogy mi a kulombseg a 6400 es a 6600 kozott es hogy megeri e az arkulombseg. Erre jott a valasz hogy szorzo es cache a kulombseg es nem eri meg.En ezt kiegeszitettem annyival hogy attol fugg milyen alaplap van hozza. Ha 965-os alaplapja van es arakrol erdeklodik akkor jobban megeri a 6400. Mint ahogy a tesztekben is minimalis kulombseget jelentett a 2-4 mb cache. Tehat mivel arak felol erdeklodtek a valasz ebben a formaban az, hogy a 965-os lap melle jobban megeri az olcsobb proci. Ellenben a 975x lapok ala mar elegge keves a 8x szorzo miatt, mivel koztudottan kevesebb fsb-t mennek a 975 chipsetek. Na most innentol a valaszod elegge semmitmondo. Felolem akar x6800-at is rakhatsz az S3 lapodba, egy szoval sem mondtam, hogy nem lehet belerakni. De szerintem ertetted mit irok, ez csak egy ilyen hozzaszolas volt reszedrol, unalmas perceidben
mod: Groneck23 megeloztel
[Szerkesztve] -
-
-
westlake
félisten
válasz
Pietrosz #2413 üzenetére
erre mar en is raharaptam, de azt a valaszt kaptam, hogy az intel xbx cpu feszultseget az osszes letezo monitorozo progi hibasan irja ki.. mondjuk azt nem ertem, hogy pl. miert nem veszi fel a kapcsolatot firey mesterrel, hiszen neki kellene elpanaszolnia a problemajat.. en szemely szerint nem hallottam ilyen inkompatibilitasrol, de ettol meg lehet..
-
westlake
félisten
válasz
Pietrosz #1977 üzenetére
oooo lol.. sorry.. en tenyleg remenyt olvastam.. valoban almos vagyok
#1978: en azthitem, hogy ismered az st2004-et.. ennek a proginak a mhz detektalasa nem dinamikus, mint a cpu-z -nek, vagy az everest cpuid-nek.. azok 2 mp-nkent kiolvassak a sebesseget.. a st2004 csak log on-nal mert sebesseget jelzi ki.. olyan, mint a crystalcpuid.. az sem frissiti magat..
[Szerkesztve] -
Core2Duo
csendes tag
válasz
Pietrosz #1394 üzenetére
Szuper. De a gond, hogy a 800Mhz-es Kingmax mars nemhiszem, hogy bírja a 900mhz-et se
De ezeket a teszteket hol tudom nézni, illetve ha külön progi, akkor beszerezni?
Ha esetleg tudnál segíteni, és éjszak ráérsz, mert nincs jobb dolgod, akkor egy msn-t kérnék, és akkor segíthetnél lépésről lépésre. Mert videokari még nincs, azt kéek kölcsön éjszakára, és akkorcsinálom meg a gépet rendesen, szal ha gondolod,akkor számítok a segítségedre. Előre is köszi Csácsá -
Mankó
veterán
válasz
Pietrosz #1376 üzenetére
2.8on full stabil. Dehogy a 3.2 miért nem tetszik nkei, nem értem. Már extrém fesz értékeket is adtam neki, de úgyse megy.
Engem is érdekelne, hogy milyen fesz értékekkel sikerült felhúzni a 6300adat 3.2re!
Kellenének a fesz beállítások az összes és a proc. beállítások is, hogy melyik Enabled, melyik Disabled, illetve hgoy mivel hűtöd.
Köszi -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Pietrosz #1304 üzenetére
na várj, attól amit cpu-z meg a többi monitorozó ír ne dőlj be.. bios-ban állítasz 1.55-öt az soha nem fog annyit adni még idle-ben sem.. legjobb multiméterrel kimérni a valós értékeket, ha nem áll módodban akkor a legujabb Everest-ben lehet bizni, de azis csak 1 program, nem ad teljesen pontos értéket..
amugy pedig annyi feszt adsz amennyit akarsz, csak azért 70 fok fölé menni már nem ildomos
[Szerkesztve] -
gombcomp
senior tag
válasz
Pietrosz #236 üzenetére
A core auton van,a hőfok valszeg azért magasabb,mert néhány órai tuning után
mértem ezt az eredményt. a a Zalman Reserátornak elég nagy a hőtehetetlensége,
és ha már a víz melegebb nyilván a hatásfok is rosszabb.
Hamarosan megismétlem alaphelyzetből is,mellesleg egy 1900xtx-et is hűt a víz,
és a vga borda ''hűti'' a fesszabályzó sort is (ami mint tudjuk alapon 55-60 fok).
De az is lehet ,hogy kevés a hűtőfolyadék(régen néztem már bele)
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpársportok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Spórolós topik
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD A10-9700 / 4 mag / Integrált Radeon R7 / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen R5 5600G / 6 mag / 12 szál / IGP-s /Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest