- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Mankó
veterán
Nem jutok sehogysem 400 fölé (400on 1.325). Már 430al megelégednék.
Bármilyen fesz értékeket adok neki, az Orthos még egy percig se jut el. Nincs resi, meg hülyéskedés, csak leáll az orthos.
Adjatok 5letet! Mi lehet a gond? -
Avicularia
veterán
ennyi jött össze eddig
[link] -
Ati007
őstag
hát az ES 6600 nem tuning bajnok finoman szólva, söt átlagosnak mondanám: 1.54v kell neki hogy 3.6gigán stabil legyen
, nekem több kell ha valaki szeretné megveni szóljon.
-
Mankó
veterán
1.5V-al mennyi az a hőfok ami még elviselhető Orthos alatt?
Bár én eddig még csak Orthos alatt láttam ilyen 70fokokat, win alatt, játék alatt még 60at se.
Szerk: Egyszer már próbáltam de akkor el sem indult.
Akkor procinak 1.5, ramnak mondjuk 2.3V és 18-5-5-5 ?
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
Megjött a Scythe Ninja-m. Orthos megy másfél órája, mellete MSN, 2-3 net, winamp. 400as FSB-vel eddig max 57fok volt. Rendszerhűtés nincs, csak a borda a 12cm-s ventije, meg a táp megy a gépben, levett oldallap (a borda 2-4mm-el kilóg a házból
).
Szerintetek így már túrhető?
Konfig: 6300 c2d 400as Fsb-n 1.325Val
P5B Deluxe
2*1Gb Geil Ultra
500as FSB-hez mennyi feszt adjak a procinak, memnek?
Tényleg elég sz@rul kezeli a memeket a lap, de hát ez van. Alkalomadtán lehet én is lecserélem a P5B Deluxot, viszont egy másik lapban lehet nem vinné a 3Ghz-t sem a proci.
Üdv:
Mankó -
ktommy91
addikt
Sziasztok. Tudom,hogy láma kérdés,de egy Intel Core 2 Duo 1.8GHz/1066MHz 2Mb Socket 775 Dobozos E6300 procit gyári hűtővel fel lehet atom stabilan húzni 2 GHZ-re? Ismerősnek kéne konfigot összeállítani,(bár én AMD párti vagyok) de úgy tudom hogy azonos órajelen a core 2 duo 20-30%-ot ver az X2(3800+ 2 GHZ)-re.
-
westlake
félisten
válasz
Gorneck #1168 üzenetére
mennyire en tudom, csak a p5b deluxe-ban bugos a cl3.. viszont a tobbi lapnal igenis sok ertelme van a cl3-nak.. sokkal tobbet dob a teljesitmenyen, mint pl. a cl5-rol cl4-re valo valtas.. igaz, hogy a tesztek nem nevezhetoek mindennaposnak, de az is igaz, hogy a real world tesztek lenyege pont az, hogy olyan muveleteket hajt vegre, amit az emberek altalaban hasznalnak is..
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
válasz
Gorneck #1166 üzenetére
nem. én azért váltottam p5w64re mert elegem volt a 965 bugjaibol / számomra ''lassu'' mem kezeléséböl. a ramom 3 lapba se vitte a CL3-t se a gyári 1000 CL4-t.
''és ha teheted 3as időzítés miatt ajánlasz ramot...'' nem
nem a CL3 miatt ajánlom azt a ramot... hanem azért mert felveszi a versenyt a 120/130ks ramokkal.
''ha jól emléxem talán West pont ezt boncolgatta és ahogy elnézem az anand tesztje is ezt bizonyítja. 20-30k-nak van értelme amit elkérnek a gyártók?''
west azt boncolgatta, hogy P5B DLXnél buggos a CL3 mert kb semmivel se gyorsabb a CL4nél. -
Gorneck
legenda
Savanyú a szőlő?! Nem hinném. Miért is lenne az?! 70k-s lapra váltottál, mert a ramjaid nem vitték a 3as időzítést...most rendelsz másikat amik lassan érkeznek és ha teheted 3as időzítés miatt ajánlasz ramot...aminek azonos órajel mellett alig van értelme...ha jól emléxem talán West pont ezt boncolgatta és ahogy elnézem az anand tesztje is ezt bizonyítja. 20-30k-nak van értelme amit elkérnek a gyártók?
1-2k volt a value és az ultra között a difi és biztos akartam lenni, hogy 400at vinni fogja...no meg ennél ismertem, hogy milyen chippel lehet szerelve (D9GMH). Szted, akkor miért van nekem ultram?!
Dehát én csak egy csóró ''savanyú a szöllő'' arc vagyok.
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
válasz
Gorneck #1164 üzenetére
hehe most 1 giga A-datam van kölcsönbe
''mégse te vagy a legjobb max szenvedsz látványosan...''
1. ki a rák mondta, hogy a legjobb akarok lenni?
2. gyárilag hibás rammal sokra megyek..
3. neked meg mi a sz@rnak van Geil ultrad ?nem jó a value CL5 ''Általános használatra'' ?
tipikus olyan arc vagy akinek ''savanyú a szöllő''
de nn több off -
válasz
he7edik. #1149 üzenetére
hali!
bár én még kicsi vagyok, de az a véleményem, hogy ha megteheted, feltétlenűl megéri a 6600! A 6600 ast is lehet tuningolni szépen, de a 4 mega cache igen is érezhető és ezt már egy enyhe tuninggal (zaj, hő, kockázat, stabilitás) is magasabbra tudod húzni mint a 6hármast küszködéssel!
szvsz
''csak'' még azt is ved számításba, (én is bele estem abba a hibába, hogy elöször nem,)
hogy mind a két procihoz elengedhetettlen a jó táp és a jó hűtés. Mondjuk egy jobb táp egy 20as alaphangon, egy jó hűtő pedig saccperkábé egy 10 es. (Persze ha nem vagy Te is Beteg)
-
Zull
senior tag
válasz
he7edik. #1149 üzenetére
En belefeccolnek... Bar ez szemelyes... En azert mert a 4mb L2 cache meg kesobb jol johet, nemcsak alkalmazas szinten hanem pl az eladaskor is... Es memoriabol se mind1 hogy miet veszel... Sztem egy markasabb es jobb 800assal siman elboldogulsz... De vard meg a ''nagyok'' valaszait is
-
he7edik.
addikt
Sziasztok urak
Tom nem ez a megfelelő totyik de lenne egy gyors kérdésem Core tuningban járatos emberekhez E6400+2x1024 1066MHz
E6600+2X1024 800MHz
röviden van ''értelme'' az E6600-ba belefeccőni sok pízt?
Előre is -
Zull
senior tag
Sracok, egy iennel ki tom hajtani az E6600-amat?
G.Skill 2 x 1 GB DDR2-800 PC2-6400 4-4-4-12 F2-6400PHU2-2GBZX
Amugy mas velemenyt is mondhattok mint hogy igen nemde meg nincsmeg, de dolgozom az ugyon...
-
Flashman
tag
Picit off leszek, nézzétek el, de lenne egy kérdésem. A két memória közül melyiket szeressem: A-Data vagy kingamax? (1 gigás, 800as modulok) Melyikkel van jobb tapasztalat tuning terén?
-
fiATHaLON
őstag
Egy kis móka...
(Mindamellett, hogy nekem is AMD-m van)
-
Flashman
tag
Egy régi tartozás félét róttak le vele, ennyi a történet.
Kösz a tippet srácok, ezt már 430MHz alól írom.Északi híd feszt megküldtem.
Holnap pórbálom tovább, ha esetleg van meg 5let, szívesen látom, de valszeg átköltözöm a deszka topicjába, mert azzal kapcsolatban is van pár kérdés.
Thx! -
westlake
félisten
a kisoccs xeon
[link] -
Flashman
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, mert picit elkenődtem.
Elöljáróba hozzátennem, hogy 6 évnyi AMD után váltottam Intel konfigra és csak tegnap kezdtem hozzá a fórumok Inteles részének átolvasásához.
Van itt egy 6300-as proci, ami az istennek se akar 415MHz fölé menni. Ami egy picit furcsa, hogy ott mintha elvágták volna. Akárhova emelem a feszt, visszaosztom a memóriát, vagy trükközök bármit, nem segít.
Létezek ez? Vagy van valami opció a biosban, amit mindenképp ki kell kapcsolni a jobb tuning érdekében?
Bármilyen tanácsot, segítséget szívesen venne, mert már semmi 5letem.
A konifg: deszka: Asus P5W64 WS Prof, proci: a már fent említett 6300-as, mem: 2*512/800 A-Data, hűtés: víz idle: 16C. (nem elírás, valóban hideg az a víz)
-
westlake
félisten
xeon 3040 1.3 volton 3332mhz.. a masodik legjobb e6300-as processzorom
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #1104 üzenetére
majdnem kozelharcot kellett azert vivnom, hogy a cpu-z normalisan detektalja a cpu-t..
eddig full e6300 volt -
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #1102 üzenetére
csak p5bd-ben van ertelme alacsony szorzoju procikkal foglalkozni
lassan eljutok odaig, hogy 2 gep lesz az asztalomon.. egy allendale-es es egy conroe-s..
megjon a masik huto, a tobbi memoria es akkor mar nem kell cserelgetnem a gepeket -
-
Speed
addikt
válasz
Overlocker #1107 üzenetére
minden mhz számít mi
-
#gab_
őstag
válasz
Overlocker #1107 üzenetére
akkor szvsz nem éri meg polirozni...
-
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1102 üzenetére
bármiben megy.. egy az egyben E6300
Aktív témák
Hirdetés
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- 3D nyomtatás
- Motoros topic
- Macska topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Fogyjunk le!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest