Hirdetés
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: VGA-im eddig - képekkel bővítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
AMG
tag
Hali, nem tudja véletlenül vki, hogy az E6300-mat miért írja minden progi másnak? a CPU-z conroe-nak látja, a core temp meg allendale-nek....
egyébként melyik a jobb mert különben Allendale... 
-
Stalker-2572
veterán
Hőméraéklet adatok érdekelnének. Ha bárki tudna saját összehasonlító eredményeket vagy netes táblázatot mutatni azzal sokat segítene

E6300 @ stock - x @ 2800 - x+? @ 3200 - x+??
E6400 @ stock - y @ 2800 - y+? @ 3200 - x+??
E4300 @ stock - z @ 2800 - z+? -
laragirl83
őstag
[link]
na ez már kezd stabilnak mondható lenni
-
laragirl83
őstag
most NBVcore-al játszom mert néha rebootnál csippant 1 hosszú, 3 rövidet, plusz random módon firefox böngészés közben gép csontra fagyott majd magától újraindult.
ezért most nb core-t feltettem 1.55V-ra, meglátjuk, ha így ok akkor 1-el visszább, aztán teszt, meglátjuk mennyi kell neki az egészséges működéshez
-
laragirl83
őstag
nah nekem a 440MHz-es FSBhez, hogy tényleg stabil legyen, kell a terhelés alatti 1.376V!
így ment 2 db sp orthos prio9, process mon, memeset, firefox, cpu-z fülek, winrar benchmark 4 és fél órát, proc max 67 fok
(aztán lezártam mert kellett másra gép)
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
Alapfeszen eddig ez ami sikerült
[link] még fut 
-
AMATŐR
őstag
Van nekem egy 6700 procim, amit pillanatnyilag 3400MHz-n üzemeltetek egy Zalman 9500 ös hűtővel. Azt kérdezném, hogy van e értelme a hűtőt Zalman 9700 es re cserélni, mivel egy kicsivel többet szeretnék a prociból kihozni. Vagy estleg tudnátok olyan hűtőt ajánlani amivel a 3700MHZ sem akadály?

-
afterburner_
őstag
válasz
afterburner_
üzenetére
vagyis 860 (2*430) nehogy valaki benezze, csak en iram el

[Szerkesztve] -
válasz
C.Brigante
üzenetére
Szállj le azokról a tűkről
, 400-at jó adag szerencsével menni fog, de a procin múlik. Szorzóval nem igazán érdemes C2D-nél variálni, ez nem AMD.
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
válasz
C.Brigante
üzenetére
Nekem most ezt bírja stabilan: [link]
3200-at már nem szerette
-
Möhe
addikt
Valaki a #2752-re?
-
harkai
tag
Szia!
Esetleg ha tapasztalat érdekel akkor 2*1 gb 800 ram, egyik ismerősömnek, ja meg vízhűtés, de 3200MHZ! -
C.Brigante
veterán
le tudná nekem valaki írni (esetleg tapasztalat) hogy kb. mit bír egy E6300, P5B, 2x512 800 ram együtt? hányas szorzóval, milyen fsb? holnap fogom összerakni a gépet és már tűkön ülök!!!

-
number666
tag
Hi all!
Létezik viszonylag jól tuningolható SLI-s alaplap Core2Duo alá? (30-40k körül)
[Szerkesztve] -
afterburner_
őstag
800-as samujaim 880-at mentek p5w dhban , p5b deluxeban 430... 2.25 memfesznel post sincs p5b d-ben
-
válasz
C.Brigante
üzenetére
Bajos? Miért lenne bajos? Mindössze be kell látni, hogy nem egy combos tuning rammal van dolgod, és bizony van olyan, hogy adott lap, adott modult nem komázza.
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
C.Brigante
üzenetére
az ilyen kérdések miatt irtam ujra a Core 2 Duo topic első hsz-ét szóval tessék olvasni: [link]
amugy sztem samsungok nem fognak 900 fölé menni az tuti, azt is 2v körül cl5-ben maximum, de a 400-as fsb azért meglesz vszinüleg ha elindul a rammal.. -
Ribi
nagyúr
válasz
C.Brigante
üzenetére
Egy ismerosnek nem ment az 1G-s samsung ram a gepeben, ugyancsak p5b, szal ha bekapcs es csak a ventik porognek, akkor tudd hogy a ramot valamiert nemszereti.
-
C.Brigante
veterán
válasz
C.Brigante
üzenetére
még új vagyok a c2d procik között, ha hülyeséget kérdezek nézzétek el nekem!

az allendale és a conroe között mi a különbség, melyik jobb, van mindkettő e63-ba?
nekem allendale van és remélem menni fog szépen!!! holnap jön hozzá a cucc, Asus P5B + 800-as samsung ramok, szerintetek el fog bírni egy 450-470-es fsb-t? -
afterburner_
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
nem
az ultranak annyi az alapfeszultsege..valu sztem 1.8 kb de 2.1-et birniuk kell siman -
laragirl83
őstag
én a 2x512mb ddr2-800-as GEIL ramoknak 880-on 2.1V-ot adok, az nem sok ugye?

-
válasz
C.Brigante
üzenetére
A lap nem bírja az FSB-t.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Eist visszaveszi a proci szorzojat 6-ra ha nem dolgozik, c1e pedig a proci feszt veszi lentebb ha nem dolgozik. Tuningnal ezeket ki szoktak kapcsolni, hatha tul leveszi a feszt vagy nem szereti ezt az ingadozast a proci de ez csak neha problema.
-
Gorneck
legenda
válasz
Motion_Blur
üzenetére
P5B topikba is írtam adj feszt a ramnak...1.9-2.0v kell neki.
-
Robi_73
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Memória időzítések és fesz? (pl 5/5/5/15 2v)
EIST,C1 disabled.
-
Motion_Blur
félisten
[link]
Légyszi segítsetek!
-
törölt tag
válasz
C.Brigante
üzenetére
Huhh, nem tudom, mi lehet a baj, majd a hozzáértők kiderítik.

Arra gyanakszom, hogy a RAM-jaidat nem szereti a lap...aztán lehet, hogy teljesen más gond lesz. BIOS frissítése megvolt?
Érdemes lenne egy másik gépben is letesztelni a procit, egy csapásra kiderülne, ő-e a lúdas.
-
Zull
senior tag
-
törölt tag
válasz
C.Brigante
üzenetére
Olyanról már hallottam, hogy valakinek nem megy 3 GHz-et, de hogy kettőt sem...ez gyakorlatilag kizárt!

-
C.Brigante
veterán
hali, megkérdezném tőletek is, szerintetek létezhaz olyan, hogy egy E6300-at nem lehet tuningolni, vagyis nem megy 2 giga fölé???
találkozott valaki ilyennel? -
Möhe
addikt
Hali!
Tervezem egy E6400 + Gigabyte DS-3 V. Asus P5B párost + G-Power pro hűtőt.
Arra lennék kiváncsi hogy 24/7ben megbírkózik 3-3.2ghz-el? (nem tervezem 3dmark rekord döntögetésre szénnéhúzni) -
cserkosz
tag
válasz
laragirl83
üzenetére
400fsb x7 ( 1:1 ) 5-4-4-17 időzitéssel
-
cserkosz
tag
válasz
laragirl83
üzenetére
lehet hogy azért mértem annyit mert ez 975-ös lap????????
-
cserkosz
tag
válasz
laragirl83
üzenetére
Pedig nekem ennyit ment
a winrar benchmark -ban is 1382kb/s volt a legtöbb amit vele mértem
Szerinted ha annyit mértem akkor most miér aggódnák hogy rosszúl választottam????????????

Lehet hogy inkább lapot kellett volna váltanom

-
cserkosz
tag
Sziasztok
Lenne egy kis gondom:- Volt egy E6400-om ami 400fsb x7 2800Mhz-en
everest 3.50-sel mért memóriaolvasása 8950mb/s
3d mark cpu pontjai 2563volt
Most lecseréltem E6600-ra 420fsb x8 3360Mgh-en
az everest szerint 5600 mb/s mem.olvasása
3D Mark cpu pontjai 2503
mi lehet a gond????????????

-
Achill3uS
nagyúr
válasz
BobChemistry
üzenetére
akkor pontosan addig
a Core 2 család egyelöre korántsem lezárt, már valahol láttam vmi 2 éves utitervet és nem szerepelt benne a 775 leváltása.. viszont alaplapokban dúskálni fogunk, különféle chipsetek ddr3 támogatással..stb -
BobChemistry
őstag
csak egy gyors kérdés:
előreláthatólag meddig fogja az Intel életben tartani az lga775 foglalatot? mert keresgéltem a neten, és nem találtam infót arról, hogy mikor hozza ki az új foglalatot
az AMD esetén már lehet tudni...legalábbis elméletileg -
laragirl83
őstag
itt meg megállt az élet?

-
Achill3uS
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
bios-bol talán?
cpu beállitásoknál - enabled a cpu ratio modify és leveszed amennyire jolesik.. -
Pietrosz
addikt
válasz
laragirl83
üzenetére
Igen, szorzót visszavenni és úgy

-
Pietrosz
addikt
válasz
laragirl83
üzenetére
Megnézted már mit bír a ramod?

Itt egy tipp, ha gondolod megfogadod, ha nem nem
Megnézed 5-5-5-15-ön pl mennyi a ram vége. Ha megvan, hogy pl 460(920), akkor megpróbálod erre emelni a procit. (8*460)emeled a feszt és figyeled, hogy orthos alatt 70 fok legyen max. Ekkor szinte mindig 70 alatt leszel rendes használat mellett. Ha nem megy, nem gond, csökkented az FSB-t addig, amíg nem bírja. A lényeg a magas FSB/ram mhz. időzítés nem fontos annyira. Így ki van hajtva rendesen a rendszered. Ezek a tesztek amit linkelsz nem igazán értem mire jók, bőven jó a hőmérséklet és a fesz is. A rendes tuningnak sztem úgy van értelme, hogy megkeressük a betonstabil határokat, onnan még kicsit visszább venni, és úgy használni a gépet. Csak tipp, nem leharapni a fejemet
-
laragirl83
őstag
próbálokozom még milyen legkisebb fesszel stabil a cucc 430-440 körüli FSB-vel

[link] -
sekli
addikt
Üdv
Meg lehet valahogy csinálni setFSB -vel azt, amit ColckGen-nel, hogy ikonokat létrehozok a beállításnak, és utána ha rákattintok minden kérdés, vagy állítás nélkül alkalmazza? -
denes242
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
kosz, az valoban nem tul magas

-
-
denes242
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
erdekes volna tudni, hogy coretemp 0.94 mit mond a VID-re,mert ez a regi bugos.
-
3542Mhz orthos, valós 1,304v [link]
[Szerkesztve] -
FireGL
aktív tag
Rivatuner Core 2 Duo Temperature Monitor Plugin [link]
-
ROBERTOH
őstag
válasz
Kareszpolo
üzenetére
Szia!
Hogy mennyire ''jó'' az általad említett proci, azt a proci saját topic-jában kéne megérdeklődnöd, de szvsz, az ugyanilyen árban lévő intel e6300-nak jobb a teljesítménye. És ha tunningolni is akarod, akkor pláne ezt ajánlom.
A két magos azt jelenti, hogy két processzor van egybe építve.
Az asus m2n-e -ről ugyancsak az alaplap topic-jában kéne utána kérdezni. -
Ribi
nagyúr
Teszteltem a rendszert.
370fsb-nel meg stabilnak tunt.
400-nal az orthos cpu stress ment 10 percig azzal nemvolt gond viszont a cpu+mem test kiakadt 1 perc mulva, szal szegeny 533-as ramok nem szeretik a 800 frekit
Procinak bioszban 1.325V-t allitottam be de szentem meg igy is 1.3V alatt van, de nemtom hol lehetne megmerni. Progik szerint olyan 1.28V-t kapott ekkor. Csak cpu stressnel 57-58 foknal allt meg. Majd vadaszni kell ramot es uccuneki.
[Szerkesztve] -
Kareszpolo
csendes tag
Sziasztok.Az lenne a kérdésem h akarok venni egy processzort.EZ egy AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4200+ lenne.Az lenne a kérdésem h ez mennyire jo processzor.És hogy mit jelent hogy kétmagos?Ehez jönne egy Asus M2N-E alaplap.Ez jo gép lesz vagy nerm?Vagy ha ilyen árba mint ezek vannak tudtok jobbat akkor segitsetek.Nem naon értek hozzá!
-
Tivi32
aktív tag
szerintetek van még kisajtolni való egy intel pentium 930+ 3GHz@4GHz en jár????

-
Sárpac
nagyúr
válasz
thomasthomas
üzenetére
Nem az everestbe az Orthosba!
Egyszerű a magyarázat a cpu képes leállítani azon ''részegységeit'' amit nem használ így jobban le tud hűlni!Az orthosban bonyolult matematikai műveletek mennek végbe ami a procit sokkal jobban megdolgoztatja pl SSE,SSE2-is! -
thomasthomas
tag
-
Ádyka
őstag
BUÉK mindenkinek!
Ennek az E4300 procinak nagyon szimpi az a 9x szorzója. Kisebb FSB, ergó nem kel ultra tuning ram, és még olcsóbb is lesz. Rosszul látom?
Mikorra várható, hogy kapható lesz? Vagy maradjak egy E6300-nál? -
Sárpac
nagyúr
válasz
thomasthomas
üzenetére
Winrar 3.62-es verzió!

-
Sárpac
nagyúr
válasz
thomasthomas
üzenetére
Az, hogy egy cor 2-es cpu 100%-on jár még nem jelent semmit sem hőmérsékleti maximum szempontjából!
Indíts egy Orthost 5perc múlva nézd meg a magokat, majd utána egy 3,62 rar tetszet és szintén 5perc múlva nézz rá hány c a 2 mag megfogsz lepődni!
-
thomasthomas
tag
No hát elindítottam, megszülettek az eredmények, nem lett valami mesés:
![[kép] [kép]](http://img65.imageshack.us/my.php?image=stabilitytesttj6.png)
a CPU magába 46 fokos volt, annál nagyobbat nem tudtam elérni (pedig 8percet vártam de semmi)a cpu inkább 44-45 fok között volt
Ráadás:
Az 1. és a 2. CPU-val ritkán 53 fokost sikerült elérni volt de itt is inkább 51-52 fokosak voltak a magok...
A processzor 100%-on volt mind2...ez most nagyon rossz eredmény, főleg ha tuningolni szeretném 3GHz-re??
előre is kösz a segítséget.
[Szerkesztve] -
e.vid
senior tag
válasz
thomasthomas
üzenetére
-
Sh4rKy
senior tag
válasz
thomasthomas
üzenetére
hát kérlekszépen én az everest beépített proci izzasztóját használom...
nagyon ajánlom =)
Everest Ultimate Edition
mod:
de ha folyamatosan izzasztod 50%-ra és úgy 25 fok akkor végülis nemlesz több 30-32 foknál sztem több ha 100%-ra is nyomod, nha de azért nézzed meg =)
[Szerkesztve] -
DoxaM
aktív tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
BUÉK! kicsit késve de akkor is.Csak a colt carabine XD
-
thomasthomas
tag
-
Yushchenko
őstag
BUÉK

-
Sh4rKy
senior tag
egy óra 100% terhelés után is 25 fok környékén van?
mer akkor énis veszek egy ilyen hűtőt

-
thomasthomas
tag
Mivel komplett gépet vettem, ezért a típusát nem tudom...de megyek a honlapjára és megpróbálom azonosítani....a 3 közül biztos hogy ez:
[link]
Magyar oldalon ilyet még nem láttam....igaz a fujitsu német gyártó, azaz náluk már
lehet(ett) kapni...19-24 fok az nagyon jó szerintem, 2200-2600 RPM között van a fordulatszáma..
[Szerkesztve] -
masterful87
senior tag
válasz
thomasthomas
üzenetére
Én annyit tudok neked mondani, hogy szorzót állíthatsz: 6-ra vagy 7-re.
Amúgy milyen Cooler-Mastert használsz ?
BÚÉK!
[Szerkesztve] -
thomasthomas
tag
Jah és tuningolni csak azért akarom , mert egyben gyorsabb legyen a játékokban a gép+nem nagyon félek a túlmelegedéstől, mert egy cooler-master ventilátor van rajta, amit az everest és a speedfan is 20-25 fokosnak lát---néha 19-nek---.....ez pedig nagyon jó eredmény szerintem...
-
thomasthomas
tag
Hi!
Cpu-t akkor csak a BIOS-ból érdemes tuningolni.....csak hát én még a BIOS-ból sohase semmit se tuningoltam!Megmondanátok hova menjek?
Amin szeretnék átnézni/módosítani:
FSB most 1066MHz
meg azt ami most van: 266MHz*7 azaz a szorzót + a nemtudommi a szakszerű neve(a másik(266))
#2701: tudom, az alaplap lesz a gond meg az 533MHz-s memo...de majd elválik
előre is kösz a segítséget.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
G.I.JOE
senior tag
Ide is beírom, mert végül is ide is kapcsolódik és ide többen jártok. P5B deluxot vennék. Kérdés: Szerintetek a SB és a NB-re is kell majd raknom egy-egy blokkot ha vízzel akarom hűteni vagy elég a NB-re és vmi légáram a SB-re? (Egy 12-es lesz a házban 500-on) Valamint ha a NB-ről leveszem a heat-pipe-ot, akkor kell legalább valami légáram oda ahol a bordák voltak, vagy nem? [link]
-
Yushchenko
őstag
válasz
thomasthomas
üzenetére
Hát... nem fogsz WR-t dönteni

Aktív témák
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Revolut
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Xiaomi Smart Band 8, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
egyébként melyik a jobb mert különben Allendale... 

)