- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Aktív témák
-
westlake
félisten
a lilak lettek a b-s procik [link]
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
nesztek
[link] -
denes242
aktív tag
válasz
westlake #1897 üzenetére
lehet hogy en valamit rosszul csinalok? fsb term-et probaltam 1.2-1.4
eszaki hid 1.45 (mast nem nezegettem erre bevallom)
Lehet, hogy az nb-nek kevesebb kell? vagy tobb??
az lehet, hogy ha valamilyen feszt megnovelek akkor a proci feszt meg csokkenthetem? mert ha nem akkor tenyleg nem tudok mit csinalani.
hatha tud valaki tanacsot adni -
Atteszka007
tag
Sziasztok
Leszeretném tesztelni a gépem az orthossal, de nem tudom honnan tölthetném le a programot.Tudna valaki egy linket beszúrni, hogy honnan?
Előre is köszi a segítséget.
[Szerkesztve] -
denes242
aktív tag
bocs, hogy belepofazok, de szerintem ezek az ertekek akkor hitelesek
ha ment rajta az orthos small fft tobb orat. a small fft nyilvan azert, mert valoszinuleg akkor a legmelegebb a proci, a tobb ora meg azert mert nekem is volt, hogy egy ora utan hibazott. najo, a hiteles rossz szo, inkabb ekkor titulalhatjuk nagyobb bizalommal stabilnak a dolgot szerintem.
-
Zull
senior tag
De persze vagyok annyira maximalista hogy vizet tegyek ra
-
Zull
senior tag
Naja, karacsonyra lehet megajandekozom magam egy ien kittel
Amugy ha bios 1.6V az droppol rendszerint 1.54V-ra (sajat teszt) szal nem oan rossz az, lalaboy ES-e ment 1.54V-al 3.6Ghz-et (lala cafolj meg, en igy emlexem
) Ha batch kod alapjan egyezik a procink, akkor tulsok elteres nem lehet a ketto kozott... Szal vmi izom hutessel meglehet a 3.7-3.8... Enyem meg nem is egy melegedo tipus, 1.6V-on (dropp 1.54V-ra) 20p orthos utan 80°C gyari coolerrel, akkor arra rakok egy jobb leghutot, az is elviszi 3.7Ghz-en, remelhetoleg
-
Zull
senior tag
Ja es biosban 1.6 vagy by everest? (3.5) Mert ami biosban 1.6V az droppol 1.54V-ra, ugy mar az 3.6Ghz nem is oan rossz eredmeny... (ja, egy msn-t meg feldobhatnal, ahhoz nemkell vga
)
[Szerkesztve] -
válasz
Stalker-2572 #1869 üzenetére
Ha 6600-ban gondolkozol, akkor 975-ös lap kellene. A 4GHz-cel igazából az a gond, hogy azt ugye 450-es FSB-vel tudod elérni, amit azért nem sok lap tud mod nélkül kipréselni magából, plusz 975-nél nem tudod visszaosztani a RAM-okat, tehát 1:1-ben tudod őket hajtani, ami azt jelenti, hogy tudniuk kell a 900MHz-et.Ha 975, akkor Abit AW9D-MAX, aminek mod nélkül 435 a vége, vagy Asus P5WDH, aminek kevesebb, vagy veszel WS-t kicsit többért, viszont azok ugye jobban is mennek. A szűk keresztmetszet általában a chipsetnek adható max feszültség. Vagy várhatsz a 680-asokra. (Esetleg RD600). Kicsivel drágábbak ezek a procik, de a gond az, hogy nem kaphatók kereskedelmi forgalomban. tehát vagy szerzel egyet olyantól, aki kapott vagy így, vagy úgy, vagy pedig olyantól szerzel egyet, aki az előzőktől vette. Ezek elég jó procik, én biztos nem adom el egyelőre.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #1869 üzenetére
természetesen E6600-at akartam írni
-
janee_
tag
jah az nem lenne rossz ...
nekem is birja a procim a 3.5ghz-t 1.55 v feszel ...
de nem akkarok annyi feszt
most megy az orthos 1.53 v fesz 3456mhz 1 orája birja stabilan, a proci ram teszt egybe, és 66 fokos stabilan a proci ... [mondjuk, a hütést elég durván össze fabrikáltamegy ninja, és egy, nagyfordulati álo ventiböl
]
-
válasz
Stalker-2572 #1867 üzenetére
Általánosságban igen. Az ES az Engineering Sample rövidítése, vagyis a tesztelői változatok kapják azt a jelölést. A kupakjukra rá van gravírozva, hogy 'confidential' - CPU-Z is kiírja persze. Aszongyák egy proci minősége attól függ, hogy a magot a szílicium lap meik részéből vágják ki. A középről kikerült magok jobbak, a széléről kikerültek gyengébbek. A jobbakat kitesztelik a gyárban, és azokat küldik szét a szaklapoknak, tesztelőknek.
-
GG888
senior tag
E6600-nak mennyi feszt lehet adni biztonjságosan, illetve ti mennyit adtatok neki maxnak?
Nálam most 1,6-ról indul kereken (legalábbis bios szerint) -
válasz
Stalker-2572 #1862 üzenetére
Jobb E6600-ak jó környezetben mennek 4GHz fölött vízzel, de van, aki 4.5-ön hajtja Vapoval. E6700-ak 4.5 - 4.7 körül mennek. X6800 megy 5GHz fölött is. [link]
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #1857 üzenetére
Külföldi oldalakon láttam egy csomó 4Ghz-es eredményt meg pár 5Ghz-eset, lehet hogy nitróval volt
akkor sorry
[Szerkesztve] -
válasz
x6800. E6700 ES-ek 1.7V-n 4.6 körül max.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Vizzel szentem egyiksem. Nitroval sem nagyon jutnak el 5G-ig, csak neha neha.
-
Stalker-2572
veterán
Stabil 5Ghz melyik procival esélyes (vízzel) ?
-
GG888
senior tag
Sziasztok,
Most hétvégén (tegnap) szereztem egy P5B-DELUXE alaplapot és hozzá egy E6600-ast.
Ma reggel összeraktam a rendszert+új wint raktam fel, és egy picit megráncigáltam.
[link]
-a hűtés gyári coolerrel folyik, de összesen 10 venti van a gépben
-a mem amit használok, egy 512MB-Geil 800MHz ram
-a táp: Hiper Type-R 580W
kérdéseket és ötleteket várok -
westlake
félisten
az egyik b-s 6600 1.300volton 3510mhz-en megy.. a jelenlegi legjobb ''alapfeszes'' procim
-
denes242
aktív tag
te kiprobaltad par oran keresztul rajta az orthos-szal a stabilitast?
azert kerdezem, mert nalam (szinten ilyen b szerias e6600) ha nem adok 1.55 voltot, akkor 3.4-en nem volt stabil, volt hogy - igaz legalabb egy ora orthos utan - de rontott!
3.2-n meg kell neki 1.43 volt. Ezek a voltok mind everest ertekek (biosban kb 0.05-tel tobb). -
janee_
tag
-
xlaci
senior tag
Na felraktam a thermaltake big typhoon-t, az eddigi max 2.8-rol rogton feldobtam 3.2-re a procct, es nem szakadt meg az orthos 3 masodpercen belul
ugy nez ki menni fog a dolog, remelem elerem a kituzott atomstabil 3.5-ot
-
westlake
félisten
attol fuggetlenul, hogy meg nem teszteltem a 7 darab b szerias procit, a forumozok tapasztalata alapjan kijelentheto, hogy a b szerias procik alapjaban veve nem jobbak, mint az a szeriasok! azert hihettuk eddig ez, mert b szerias processzorbol sokkal kevesebb szeria latott napvilagot.. igy egyertelmu, hogy az a keves jo szeria egybol az egekbe emlte tuning szempontjabol.. meg mindig nem sikerult rajonnom, hogy a b szeria mit takar, de a kupakok itt is rendesen el vannak (neha) kurva..
szal a lenyeg az, hogy ezekutan is lehet a szeriat nezegetni, de felesleges b-s procikra vadaszni.. olyan szeriat kell keresni, ami mar valaki masnak bevalt! -
westlake
félisten
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Rég jártam már itt, mert megy a baxtatás az iskolába.
Szerintetek abból lehet hosszabb távon gáz, hogyha a a 6300-asomat hoszabb távon is 2.8Ghz-en üzemeltetem 1.2V-on, és a RAMokat CL4-be 2.0V-on. Most freezer 7 pro-m van, azzal 36fokos a mag terheletlenül, tehelve 60Mindez 20 fokos szobába. Esetleg vegyek rá valami normálisabb hűtőt?
-
gerlaip
addikt
Asus P5B Deluxe alaplap. A feszt emeltem 1,52V-ra.
E6600-as proci és 667MHz-es hynix memóriák.
Eddig ment:
3,465GHz 385MHz fsb.
[link]
Alapfeszen 3,2GHz-ig megy gond nélkül.
[Szerkesztve] -
xlaci
senior tag
Na felrakom a thermaltake big typhoon-t oszt meglatjuk mi lessz
-
wilsonxxx
csendes tag
[link] A -képen- a szorzót (System memory multiplier) hogyan állítsam át 1:1-re? (bocs ha nagyon hülyét kérdeztem, de most próbálkozok először
)
[Szerkesztve] -
gamer2
tag
Én is az Orthos-t szoktam használni+ böngészek közben. Tegnap találtam még egy progit amivel lehet pocit terhelni, a neve Intel Thermal Analysis Tool, erről valakinek vmi tapasztalat?
Janee_: Szerintem ''A'' szériás... L629A415
Speed(R): A BIOS-ban az MCH-nál ezek a lehetőségeimvannak: 1.50V 1.60V 1.70V 1.80V
Próbáljam 1.50-en?
A P5WDG2-vel és a P5W64 WS PRO-val elég szé eedmények szoktak születni tuningban...
Legalábbis tudtommal. -
Speed®
titán
válasz
Palika71 #1805 üzenetére
Thx_a lot of_but:
1. Bízom benne hogy 3200MHz nem fog gondot okozni,bőven e feletti eredményeket látni.-hallani ettől a proctól,sőt,ugye a kisöcsi E6300mas tól is. Nomeg a P5B Deluxe-al sem bízom a véletlenre azthiszenm,bár ha az árát nézem,lehet jobb lenne egy Giga 965P-S3,csak ne lenne olyan ''bugyutakék'' és ''ocsókondis''. ASUS a fekete nyák és a nyolcfázisú CPUtáplálás miatt favorit nálam. Remélem sikerül egy alapfeszen vagy ehhez közel ennyit teljesítő procit kiemelni.
2. GeiL Value lesz akkor,feleslegesen minek kidobni 10kt
3. 60km lesz VGAra -
Palika71
őstag
1. Ha a procid egy kicsit is tuningos, akkor igen. De ezt nem tudhatod előre. Vagy vegyél a PH! -n használt, de garis procit, és akkor nem zsákbamacska.
2. Tesztek biztosan kimutatnak valamit, de a hétköznapi használatban =0.
3. MSI 7900GTO. Még ha a fenti feltételekkel is a PH! -ról. De szerintem még boltból is van. -
Speed®
titán
Hi4All! Lenne egy-két kérdésem:
Új konfigot építek és nem kéne mellényúlnom,a terv ez:
ASUS P5B Deluxe I965 DDRII-800,LGA775
Core2Duo E6400 2,13GHz 2x2MB,LGA775
Coolink U8-120 +2db X12-1200 Ultra Silent -már megvan
2x1024MB Geil Ultra DDRII-800 CL4-4-4-12
eVGA 7900GT OC SuperClocked 580/1580
vagy
Sapphire/HIS X1950Pro+Thermalright HR03
1.: Bírja fogja az E6400es a 8x400as beállítást,szinkronban a RAMokkal a P5Bben?
2.: Mennyire érezhető a lassabb időzítés ennél a platfomál(CL4-4-4-12 vs. 5-5-5-15)?
3.: Azonos árban VGA terén melyik a nyerőbb szerintetek?
4.:. A jövő heti 5ös lottó nyerőszámai,de ezt privátban írja meg aki tudja -
xlaci
senior tag
Nekem csak 350-ig ''atomstabil''. 370-re azt mondod tuti stabil, ezt mivel tesztelted? En pl siman fel tudom rakni 400, 420 fsb-re, a gep mukodik normalisan, meg jatszani is tudok vele, de az orthos nevu program par masodperc utan hibat ir ki - ez azt jelenti hogy nagy megterheles alatt nem biztos hogy olyan stabil
-
gamer2
tag
Vmi szaki pls válaszoljon...
FSB 370-ig húzva atomstabil, de 380-on már Win boot-kor kékhalállal elszáll...
Mem 2,1V-ot kap
Proc 1,3250V
Mch,Ich,FSB T. pedig auton van hagyva
Minek adjak feszt, hogy az FSB-t feltornázhassam legalább stabil 400-ig?
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 3
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Star Trek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest