- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Én és a számítógép
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Aktív témák
-
adatfalo
senior tag
Hi
Köszi a tanácsot, amúgy megtudnád mondani,. hogy tuning szempontjából milyen különbségek vannak ezeke között?
ASUS P5B DELUXE, FW, R,2GL,775/1066,i965
ASUS P5B DELUXE WiFi, FW, R,2GL,775/1066,i965
ASUS P5B-E, 6SATA2, FW, R, GL,775/1066,i965,eSATA
ASUS P5B-V, VGA, 2PCIe, R, FW, GL,775/1066,iG965
ASUS P5B-V DH DELUX, HDMI/PANEL, GL,775/1066,iG965
vagy mondjuk a
ASUS P5W DH DELUXE, WF 2PCIe FW 2GL,775/1066,i975
között. -
adatfalo
senior tag
Hi azügyben kérnék tanácsot, hogy egy e6400 as procihoz melyik tuninglapot ajánljátok a legjobban, mivel lehet a legjobb eredményeket elérni?+ 800as ram elég hozzá, hogy húzható legyen egy elfogadható szintig? az alaplap kb a p5 deluxos árnál nemkéen hogy nagyobblegyen.Köszönöm előre is a tanácsokat.
-
Pietrosz
addikt
Lowfesz projekt
[link]
[Szerkesztve] -
Darkness
aktív tag
elgondolkodva a dolgon, lehetseges, hogy az egyik RAM kit felelos a hibaert? mivel 2 Kit 6400-as Geil ram van a gepben, de CPU-Z szerint az egyik kit csak 5300-as. a masik rendben 6400-as. lehet, hogy ez tesz keresztbe a tuningolasi kiserletemnek?
-
Darkness
aktív tag
Kiprobaltam az uj lehetosegeket szem elott tartva, hogy a PCI-E frekijet fixaljam. sajnos amint az FSB-t 270 fole emeltem (PCI-E 90) a gep meg bootolni sem volt hajlando, meg elindulni sem. egyszoval eme alaplappal semmire nem fogok egyenlore menni...
-
#gab_
őstag
ilyenkor érdemes tuningolni
[link]
3.7ghz 1.53v 60fok max. -
Darkness
aktív tag
elnezest, hogy kiselefant vagyok, de probalom a dolgokat atlatni.
ezek szerint, ha az FSB-t megemelem 300 ra es a PCI-E-t hagyom 90-95 on akkor van eselye, hogy a gepem elindul. (miert is kerestem valami nagy matematikai osszefuggest az PCI-E es az FSB kozott?). 6300 nal mikor erdemes emelni es mennyire a feszultseget? 1.4 tol kezdodik a lehetoseg nalam.
-
Darkness
aktív tag
az a gondom, hogy nem tudom mi az alap nala. 90-150 ig lehet fixalni. 90-95 ig allithatom es az FSB-t emelhetem 270 ig akkor indul a gep. amikor a FSB-t 300 ra raktam es a PCI-E 100 ra el sem indult a gepem. egyebkent auton hagyom akkor sem indul. persze a spread spectrum ki van kapcsolva. ebbol gondoltam azt, hogy ha az alaplapi videokartyat hasznalom akkor a PCI-E max 95 ben fixalhatom. egyebkent egy kulso vid.kartyaval megoldodik a problema?
-
válasz
Darkness #1268 üzenetére
Ezt a PCIe-s freki problémát nem értem. Nem lehet BIOS-ból fixálni? (Csak kérdem, nem ismerem az adott lap BIOS-át.) Azt nem kell emelgetni sehova, csak függetleníteni az FSB-től azzal, hogy fix 100-ra rakod. Nem lehetséges, hogy a lapod nem tud többet? Az ien integrált cuccosok általában elég harmatos tuning eredményeket szoktak produkálni.
[Szerkesztve] -
Darkness
aktív tag
hat, most en az alaplapi VGA-t hasznalom, es az FSB-t nem tudom 270 fole emelni. Irtak, hogy a PCI-E-t zarni kell, de 95 folott el sem indul a gep. FSB 266 es PCI-E Auto akkor megy, FSB 270 es PCI-E Auto, akkor is. FSB 296 es PCI-E Auto vagy 100 esetleg 110 akkor mar el sem indul...
-
Darkness
aktív tag
Udv.
kezdek rajonni - egyesek oromere - hogy kulon vid.kartya nelkul nem igen lehet tuningolni eme alaplapot. FSB-t 270 ig lehet emelni. a PCI-E-t max 95-ig. kulonben a gep a boot ig sem jut el. remelem, ha kulon vid kartya lesz benne akkor a PCI-E-t legalabb 100-110 ig az FSB-t 300-350 ig huzhatom. Egyebkent, ha 6400-as (800MHz) ramokat rakok bele akkor az FSB-t gondtalanul emelhetem 400 -ra feszultseg emeles nelkul? -
-
sanchy
aktív tag
Sziasztok! Hány voltot merjek adni egy e6400as prockónak? Jelenleg vízzel hajtom és 37fokos, Asus P5B-ben van és feljebb szeretném tolni az fsb-t 400-nál. A +voltokon kívül vmit állítsak még a biosban? Előre is kösz!
-
homola_m
tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne a P5B Deluxe / E6300 kombóval rendelkező tulajokhoz:
Létezik -e az hogy egy olyan rossz Core 2-es procit fogtam ki, hogy 310-nél nagyobb FSB mellett már nem hajlandó bebootolni? Nálam ugyanis ez a helyzet...
Azt hozzá kell tennem, hogy a processzor feszültségének állítgatásával még nem foglalkoztam, és hogy 4 x 512 MB DDR2 800-as Kingmax Mars memóriáim vannak.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Üdv: Máté -
Darkness
aktív tag
megkukkoltam, most mindent hagytam ugy es 270 en elindult. a PICE frekit 90 es 100+ kozott tudom allitani... laikus kerdes, mi az alap es hogy valtozik az FSB emelesevel. vgy min is kellene tartani. a tovabbi kerdesek:
advenced menuben: C1E Support, Max CPUID Value Limit, Vanderpool, CPU TM Function, PECI, Intel Speed Step tech. mit takarnak?
bocsi a lama kerdesert, de csak igy tanulhat az ember. -
Darkness
aktív tag
Udv!
Vagyon nekem most egz Asus P5B-VM es alaplap es hozza egy 6300 as C2D proci. a kerdesem, hogyan tudnek tobbet kihozni a procibol? a biosban az FSB-t 266 rol felnyomtam 300 ra de utana se kep se hang nem volt. csak a bios reset segitettvagyon valakinek valami otlete, hogyan is lehetne megoldani eme problemat? a memok 2x512 Geil 667 es 2x512 Geli 800.
-
westlake
félisten
van am ddr2 - tuning topik.. ha valakinek nem tunt volna fel
-
AMATŐR
őstag
válasz
Yushchenko #1246 üzenetére
Nálam minden rendben!
Ha leteszem a ram feszt normálra, rögtön ok. ra vált.
Nálam a biosban a DIMM volt értékek 03V tól pirosra váltanak. Ha ezen értékek közül választok , rögtön kiírja a fail-t.
De a corsair ramok 2,2V on járnak ekkora MHz-n. Ez van! -
AMATŐR
őstag
válasz
Yushchenko #1233 üzenetére
Nekem szintén ezt írja ki a DQ6 biosában!
Az én ramjaim 1067 en 2,2V on mennek gyári érték szerint. Akkor most mi a fene van?
Nálam a DIMM overvoltage +0,4 en van.
A lap alapból 1,8V ot ad a ramoknak.
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #1242 üzenetére
470-480 környékén más is beleszólhat...
Lehet jobb rammal se lennél előrébb.
-
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #1237 üzenetére
A hőmérsékletek miatt simán el tudom képzelni!
Ram: Mondtam, hogy sok a fesz!2.1v felé sztem nem is kell vinni, azzal egy darabig tuti húzható, de már válaszoltam a lap totyikjába.
-
bigdigit
addikt
válasz
Yushchenko #1238 üzenetére
nekem ilyen fail felirat a vcore mellet volt a ds4-be.le is gariztattam mivel nem múlt el...
-
Yushchenko
őstag
Hát megvan. A memo nem bírta a feszt
-
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #1231 üzenetére
Vmi nem kerek nálad...
Ablakba van a géped?!
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Ma gondoltam kicist húzom a cpu-mat, ezért kapott 1.55 feszt eleinte, a RAM +0,5-öt, az MCH +0,2-t. Erre belép win-be, mindenféle hibák, stb. Belenéztem BIOS-ba és ezt láttam. [link]
Ezek után visszavettem cpu fesz 1.45-re, memot 0.3-ra, de ugyanez. Csak alapfeszen volt hajlandó normális lenni. Az a lol hogy ez ment nekem néhány napjaValami ötlet? Vagy hogy mitől lehet. DS4-em van, lehet hogy már kevés neki a táp?
-
Mankó
veterán
Bios: 0711. Úgy állítottam be, ahogy a linkelt képen voltak a beállítások.
Kicsit elbizonytalanodtam a tuningot illetően. 400ig jó minden, utána meg sehogy se. Lehet kell egy bios reset és utána menni fog megint.
Ha egy 430as FSB-t akarok beállítani, akkor is kell a hidaknak feszt adni? Mert szerintem vinnie kellene. A 400 már auto beállításon se akart menni, így lett belőle 1.325.
Nem tudom mi lehet a bibi. Próbáltam 430on 1.45V-al úgyse volt jó. Memót 2.3Volton 18-5-5-5-el, az se tetszett. Nekem már nincs 5letem, remélem majd a nagyok ellátnak tanácsokkal! -
Yushchenko
őstag
[link] melegedtünk reggel óta, de legalább a feszek stimmelnek
De mintha az alaplap meg a CPU fel lenne cserélve
mod: szép magyar beszéd
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
válasz
Yushchenko #1226 üzenetére
alaplap 8fok lol
-
Yushchenko
őstag
Jó ez a freezer 7 pro.
jah és kép, de szerettem volna ilyet látni nyáron[link] -
#gab_
őstag
válasz
Yushchenko #1220 üzenetére
-
Yushchenko
őstag
Milyen szép tuning időnk van!!! 16 fok a szobámba
25 fokos a CPU!!! Lassan updatelem az eredményeimet
-
Mankó
veterán
de nem viszi s nem tudom, hogy miért. Lehet kellene neki adni valami sb vagy nb feszt. De már azoknak is volt. 1.45-ön nem vitte a proc a 430at. Szerintem nem ott van a gond. A memónak meg 2.3Vot is adtam és 18-5-5-5-ön se ment. Szóval furcsa.
400on meg 1.325 proc, 2.1 mem, többi auton és vígan szalad.
Szerk.:lehet, hogy a 400as táp lesz neki kicsi, vagy hogy nem 24pines a tápom, csak 20.
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
#1200-ra valaki?
-
#gab_
őstag
válasz
LEPreassure #1208 üzenetére
-
LEPreassure
csendes tag
Sziasztok!
tudnátok esetleg alalplapot ajánlani ahol az FSB-t gond nélkül tudom 400 ig emelni viszont valahol 30000 e ft körül mozog az ára. kössze
(szerk : 6400 szeretnék húzni) esetleg ram ajánlatokat is jónéven vennékTHX
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
nagyon nagyon szépen köszi az infót!!
mot készültem szerezni valahonnan egy ninját, de így már biztos, hogy kevés lenne az
P5W64, E6600, 2x512 Adata EE Vitesta.
Mem: 2,25V
CPU: 1,55
FSB: 1,5
MCH: 1,8
ICH: 1,2
ezen elindul 435-ön, ott stabil, de 70 fokos a proci. Most egy réz zalman van rajta. És az a gáz, hogy hiába veszem vissza drasztikusan az fsb-t, nem követi a hőmérséklet. még 3200on is 55-60 fokos
vagyis ha nálad 1,325-el 57 fokos, az kevés nekemtényleg kell rá egy komolya vízhűtés, hogy éjjel nappal be lehessen kapcsolva a gép.
Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Milyen légkondit a lakásba?
- World of Tanks - MMO
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Formula-1
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest