- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
Aktív témák
-
DoxaM
aktív tag
válasz
Yushchenko #2680 üzenetére
Melyik szerveren szoktál lenni?amúgy SOurce???Lamas , cs2hu?
-
thomasthomas
tag
válasz
afterburner_ #2696 üzenetére
nevemre katt és ott van(most írtam be)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
thomasthomas #2694 üzenetére
stabil tuningot csak bios-bol lehet normálisan csinálni, de ha tesztelni akarod a procid / ramod végét vagy hasonlók, akkor egy darabig célszerű bios-ban elmenni és utána windows alol pl systool, clockgen, setfsb valamelyikével tovább növelni az fsb-t szükség esetén memset3.0-val idözitést álltani, aztán tesztelni a kivánt programmal..
-
afterburner_
őstag
válasz
alaplapod topicjaban kerdezz ra a tuningra...vagy esetleg valami konkretabb info konfigod teren?
-
Yushchenko
őstag
válasz
BIOS mér nem jó? Annál jobb program nem sok van
-
thomasthomas
tag
Hi!
Core 2 Duo E6300-am van és szeretném valamilyen programmal tuningolni.....ajánljatok már nekem olyanokat:
-amelyek lehetőleg magyar nyelvűek, mert vannak olyan dolgok, amelyeket még magyarul is alig értek nemhogy angolul.De ha ilyen nincs akkor jó az angol is.
-valamennyi megbízhatóság legyen benne, azaz ne legyen noname.
-lehetőleg legyen freeware, de shareware csak akkor legyen ha még nem elavult, azaz le tudom tölteni.
előre is kösz a segítséget. -
mcwolf79
veterán
Üdv!
Vajon miért nem akar 1-nél több orthos elindulni a gépemenHa próbálok 1-nél többet indítani,akkor a 2. és 3. leáll(9-es prioritásnál).
Az új coretemp másnál is leáll fél perc után hibaüzenettel -
-
laci06
senior tag
válasz
Overlocker #2688 üzenetére
passzolok, majd ő megmondja, de még asszem annó ő írta itt, hogy azt használ, de lehet én emlékszek rosszul
egyébként én is úgy tudom, meg úgy láttam, hogy az jobb hűtő, mint a sonic, meg fene tudja hogy hány ventit rakott rá... -
-
laci06
senior tag
válasz
Overlocker #2685 üzenetére
asszem scythe infinity-t használ...
-
westlake mivel hűtötted a 6600-ost, amelyik az első helyen szerepel? Mert nagyon alacsony a hőmérséklet, nekem legalább +6-7fokkal több..
-
toM517
aktív tag
Sziasztok!
Keszulok atallni a sotet oldalra, a kerdesem milyen proci, milyen lappal? (e63 vagy e64 az ara miatt, de az e66 is tetszik
Most annyira nem szeretnek megabrutal FSB-ket elerni, csak annyit, hogy simanlazan menjen vele amit eppen csinalok.
Mondhatjuk, hogy hossszutavra tervezek, 2evnel tovabbra.
Van ramom 2x1gb corsair 800mhz
Na johetnek a tippek&trukkok
Ja amugy e66 mindegyik 'ES'?
Fognak mostanaban esni az arak? ) Akar 1-2 honapon belul, tovabb nem szeretnek varni a cucc beszerzesevel, gep nelkul igy szar.. -
Pietrosz
addikt
válasz
laragirl83 #2671 üzenetére
Na megszólalt a főguru
Honnan tudod hogy mi futott a háttérben? Volt ott opera 10 ablakkal, winamp, utorrent, total commander, bla bla. Nem tudom miért kellene prio 9 meg 3 orthos meg a többi izé, ettől is kifekszik simán.Akkor látnám értelmét, ha nem terhelné 100-ra a magokat, de így sztem felesleges.
Persze bele kellett kötni, elvégre top3-as eredmény -
westlake
félisten
pont az a lenyeg, hogy ussek egymast.. mar jonehanyszor volt olyan, hogy a harom peldanybol valamelyik hibazott, a masik ketto pedig nem.. es nem 33-33-33%-ot ettek a cpu-kbol, hanem az elso evett 99%-ot, a masik ketto pedig osztozkodott fel-fel %-on.. megsem a az elso peldany hasalt el.. sot, legtobbszor a masodik, vagy a harmadik fekudt meg!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
laragirl83 #2671 üzenetére
Azon feszen nem biztos, de ha mellette 3d plussz net meg még egy hdd teszt valszin elhasalna!
3db orthos szvsz semmi értelme üthetik is egymást rendesen! -
-
gcsaszar
csendes tag
Kezdő-kérdés:
Ezekkel a progikkal (SetFSB, MemSet, ClockGen) menet közben tudjátok állítani az időzítéseket, vagy kell a restart itt is? Nekem a ClockGen nem csinált semmit, mikor feljebbtoltam a csúszkát, hanem visszaugrott alapra (PLL-t elvileg jól állítottam be, mert a mérés stimmelt), az Asus saját tuning-progija meg restartot kért minden állítás után. -
westlake
félisten
válasz
laragirl83 #2658 üzenetére
az nem a processzortol fugg.. en i965-os lapoknal vettem eszre, hogy a cpu-z kiir ilyen idozitest is (mint a 939-es amd-knel) mondjuk allitasi lehetoseget nem talaltam a gigabyte dq6-os lapnal
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
válasz
BlueAthlon #2655 üzenetére
Most akkor nem mind1?
800as ram és kész , ennyiből 0 tuningpotenciál sem kel l,hogy legyen
-
BlueAthlon
senior tag
Mesterek! Nforce 680i hez ( Asus Striker Extreme ) milyen ramokat ajánlotok? 2*1G kiszerelésben.
Amúgy 1 marha nagy előnye van ennek a szutyok nforcnakMéghozzá, hogy lehet függetleníteni az FSB /DRAM értékeket. Gyönyörűen Dual DDR2-800 on futkosnak a ramok, közben meg oda variálom az FSB-t, ahova akarom.
1:1/3:2 blablalba osztók( sose ad ki normális értéket , mert vagy sok vagy kevés az eredmény)....... Hál' istennek, ilyen gondjaim nincsnenek.
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
Van egy ilyen is:
[link] -
Ronin_
tag
válasz
Lalaboy #2651 üzenetére
Látom még kell költeni erre a gépre.
Na szóval a jelenlegi állás, hogy már erről a gépről írok és sikerült beizzítani, de nem tudtam húzni rajta. 320Mhz az FSB, 800Hhz a Ram, de megy legalább. Most terhelem majd kicsit, meglesem stabil-e és hogy a VGA műkszik-e, vagy ott is gáz lesz a táp miatt.
Amúgy RAM is furán viselkedett. Hiába áramtalanítottam az egészet, kiszedtem az elemet, nem volt képem. Majd kiszedtem az egyik memóriát ezek után, ahogy itt javasoltátok és úgy már elindult. Valószínűleg múltkor sem a VGA tápja volt a gond, csak épp akkor kötöttem át és pont akkor indult be, de szerintem nem ott lesz a gond.
Holnap Biost cserélem, meg a feszeket fixre állítom. Jövő hét meg valszleg új táp. (hány wattosat érdemes ide venni?)
Amúgy a Ram sem egy nagy durranás, lehet hogy azzal sem jön jól össze az alaplap. TwinMOS 2x1Gb CL5-ös kit. -
Ronin_
tag
No megvan a hiba. A VGA nem kapott elég áramot. Átkötöttem egy másik tápcsatira és megy.
-
tlac
nagyúr
8
3200-on el kellene indulnia, ha nem is teljesen stabil.
Időzítéseket piszkáltad?
Bár ennél a lapnál van vmi pci-e bug, (a lap topicjában nézelődj szét) és mivel nálad nincs kép, ezért gyanús, hogy ekörül kell keresni a hibát. Ha van másik videókártyád akkor próbáld ki azzal is. -
Ronin_
tag
Az meg a másik, hogy most már a memória sebessége jó, szóval ott nem lehet gond. A CPUnak is elméletileg kéne futnia akkora frekin. A lapnak is bírnia kéne, de akkor most ez miért?
Mennyi is amúgy a gyári szorzó? mert ha 9, akkor a proci ott már csak fesz emeléssel kéne hogy menjen esetleg, bár én 8-ra emlékszem és ara is lőttem be a 400 Mhz-et, viszont ha valóban 8, akkor ott még elméletileg működnie kéne mindennek, -
gcsaszar
csendes tag
Köszi az eddigi válaszokat, akkor azt hiszem, hagyom a gépet, ahogy van, a RAM miatt úgysem lesz nagy változás, ha tovább erőlködöm se. Az alapfeszhez: valóban auto-n van hagyva, de cpu-z és az asus saját monitorprogija szerint is 1.26V körül van a vcore, ez szerintem alapon is ilyesmi volt.
Szerk.: durva, hogy pont a RAM a gyenge láncszem, az a 70ezer fájt talán a legjobban....cserére sajnos nincs lehetőség.
[Szerkesztve] -
Ronin_
tag
Ugy sem megy sajna (mindkét memóval megnéztem).
Na még valami, hátha segít:
A lap pár napja lett meg. Akkor még a memó és a VGA más volt, de tuti nem ez a hiba frrása. Akkor is megnéztem talán 420-as FSBvel. Ott is minden autó, de a ram csak 533Mhz-es volt, azért is cseréltem le. Ott egyértelmű volt, hogy nem fog menni, de abba csak utólag gondoltam bele. A lényeg, hogy a gép ugyan azt csinálta mint most. Akkor az elemet kiszedtem, 5sec után visszaraktam és már ment is. Akkor most mi lehet? -
Ronin_
tag
Kéne nekem egy nagy help!
A lapomhoz megvettem egy X1950XT karit, ami ment is. Vetem ma továbbá 2 Gb 800Mhz-es ramot. Na mondom meglesem mit tudok rajta húni. Szorzó alap beállitason, FSB 400mhz, RAM 800mhz-re állitva és minden más auto. A gép elindul, de semmi nem történik. Nincs képem. Elem kiszed, dugó kihúz, jumper átrak, 30sec után vissza, gép bekapcs és ugyan az a helyzet. Ezt megismtlem vagy 5x, de semmi. Na most mivan? Feszt nem emeltem, csak nem égettem le 1 sec alatt egy szimpla túlhúzással. Vagy ha auton van a fesz, és a többit felveszem, akkor odapörköl a procinak, vagy most mivan? -
Pietrosz
addikt
Egy kis frissíteni való:[link]
-
mcwolf79
veterán
HALI!
Konkrétan nem procituningról van szó,de azért idevág.
Az Orthosban melyik opció gyilkolássza legjobban a RAM-ot? Mert a 675-ös Corsair Twinx ramjaimat meg akarom nézni,hogy bírják a 850 Mhz-et.Időzítést eddig nem piszkáltam,hagytam 4-4-4-12-őn,feszültség 2,1 volt.
Thanks a helpet -
Lalaboy
őstag
Akkor leirom a szemelyes velemenyemet!
Kiindulasi alapnak azt a szituaciot veszem, amikor valaki mar eljutott odaig, hogy ''merjen'' nagyobb teljesitmenyt kisajtolni a meglevo konfigjabol. Szamomra beleposzintu ram nincs. Ugyanis a viszonylag olcso ramok minosege valtozo, nem kiszamithato a viselkedese a rendszerben. Ezalatt azt ertem, hogy valaki xx ramja a konfigjaban gyonyoruen megy DDR900-on, ugyanaz a tipusu ram, ugyanolyan alaplapban, ua. idozitekkel, ua. fesszel a havernak DDR850-nel behal. Azok a ramok amik biztositjak a folyamatosan jo minoseget, megbizhatosagot, magyarorszagon 70E-80E felett kezdodnek. No ezert is nemakartam en ebbe belemelyedni.
En 975-os laphoz ebben az arkategoriaban a Team Group 5400 C3-asat, a G.Skill 6400 GBHZ-t, a Crucial Ballistix C4-est, a super talent 800-asat, ... tartom joknak! 965-be maskepp alakulnak a dolgok, mert ott inkabb a magas FSB miatt a magasabb Mhz-t jobban biro ramok dominalhatnak. Ezek kozul nehany: Crucial Ballistix 1000-es, Corsair TWIN2X2048-6400С4, Crucial Ballistix PC2-6400-akat vennem meg. Ezeken kivul is vannak persze szobajoheto ramok! Valamivel dragabban ott Corsair 8500 C5-ose, a ''fekete'' Mushkin ramok mindket plattformon kivaloak, de meg is kerik az arukat rendesen!
-
Lalaboy
őstag
En nem azt irtam hogy ''nem jo'', hanem arra celoztam, hogy nem illik a rendszerbe.
A ''jo ram'' fogalma nagyon sokmindent lefed! A Geil nemszereti a szuk idoziteseket, ami 975-os lapnal fontos lehet es biztositja a teljesitmenybeli folenyet a 965-os lapokkal szemben. Roviden es velosen fogalmazva gyenge teljesitmenyt nyujt abban a rendszerben! A ''jo ram'' a penztarca fuggvenye! Olcson johoz jutni szerencse kerdese. Ha leirnam, hogy en melyik ramokat tartom jonak, sokak ferdeszemmel neznenek ram az elkovetkezendo idokben! -
Yushchenko
őstag
westlake! Már az 1.312V is ér?
-
Lalaboy
őstag
válasz
gcsaszar #2613 üzenetére
Az alaplap kituno (ha nem a legjobb 975-os) tuninglap! Ellenben a ramok kilognak a sorbol!
Ha a proci uzemi feszultseget nem is bantod, az NB feszt mindenkepp emelni kell! A 6600-ak tobbsege alapfeszultsegen 3300 kornyeken teljesit. Ez 366-os FSB-t jelent, aminel a vmch feszt emelni kell. A ramok ha 1:1-ben vannak hajktva ekkor DDR732-n mennek. Ezt meg az SPD-hez allitott idozitesekkel 1.8V-os ramfesz meg eleg lehet. De itt hiaba menne a proci 3300-on, igazi teljesitmeny a visszafogott ramok miatt nincs! Es itt elojonnek megint a feszultsegek! Ha a ramokat jo idozitesekkel szeretned hasznalni, akkor nem eleg az 1.8V!
[Szerkesztve] -
gcsaszar
csendes tag
Bocsi, nem tudom szerkeszteni a fentit, 1:1 FSB:RAM aránnyal is megy, így Memory Speed: 350MHz (ezt lehetne még tolni felfelé 800MHz-ig? vagy szorozni-osztani kell az a 350-et még valamivel?)
-
gcsaszar
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kéne, elkezdtem olvasni a topikot az elejétől, de annyi hsz van, h idén már nem végeznék, sz'al inkább kérdezek:
Van egy e6600-am egy asus p5wdg2 ws pro lapban, geil ddr2-800 memóriával (2x1GB). Nem szoktam húzni a gépeimet, de látva az eredményeket, most próbálkozni kezdtem. Feszültséget nem szivesen emelnék sehol, amit alapfeszen megy a gép, azon szeretném használni, gyári hűtéssel. Ennek megfelelően a BIOS-ban átállítottam az Overclocking-ot Manual-ra, majd FSB-t (ill. a lap szerint: ''CPU Frequency''-t) vittem csak feljebb és az FSB:RAM (a lap szerint: ''DRAM Frequency'') arányt piszkáltam, a többit hagytam Auto-n, ahogy volt. A legjobb eredmény csak ezeket a kapcsolókat állítgatva (cpu-z):
Bus Speed: 350MHz, Rated FSB: 1400MHz, CPU Speed: 3155MHz, FSB:RAM: 4:3, Memory Speed: 262MHz (stabil, core temp.: ~ 40-50C dolgoztatás közben)
Ha tovább emelem az FSB-t, hibajelzés nincs (pittyegés vagy ilyesmi), monitor sleep, restart után reklamál az overclocking miatt (load defaults/enter setup). Ennél azért többet kéne bírnia nem?
Amúgy elég furák az alaplap beállításai, az FSB:RAM arányt is egy olyan listából tudom csak kiválasztani, ahol DDR2-xxxMHz értékek vannak felsorolva, ahol az xxx számok az FSB többszörösei (ill. ''többfélszeresei''), ebből kell kitalálnom, hogy melyik jelenti majd az 1:1, 4:3, stb arányokat. Jót piszkálok egyáltalán?
Ami még a nemindulást befolyásolhatja (nem szedtem ki a kártyákat húzás előtt):
- ATI x1900 gt PCI-Express-ben
- Adaptec RAID-5 kártya PCI-Express-ben
Szóval tanácsot szeretnék kérni a hozzáértőbbektől, elsősorban olyanoktól, akiknek ilyen lapjuk van, vagy volt (láttam a listában, vannak páran), mit állítsak (feszültségen kívül).
[ Esetleges flame-et külön post-ba légyszi, tudom, noob vagyok) ]
Köszi!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
DoxaM
aktív tag
válasz
Yushchenko #2611 üzenetére
nekem hálistennek 480-on 5-5-5-15tel gondnélkül megy.még kb +5 mhz van benne szerintem
-
N4r4ncs
aktív tag
válasz
Yushchenko #2607 üzenetére
háát nem igazán vinném túlzásba a tuningot a Core2-mel..
amúgy 2Gb DDR2 800 Kingmax-om van
[Szerkesztve] -
N4r4ncs
aktív tag
Azt szeretném megtudni hogy van egy GA-965P-DS3 alaplapom és benne egy E6300,eza lap mennyire jó tuning illetve megbízhatóság szemponjából
-
válasz
laragirl83 #2602 üzenetére
Ja, olyan randa piros, és még rikácsol is.
-
GanXstaZ
tag
Kérdés othos gurukhoz
Játékok, minden fut fagyás nélkül, orthos mégis kivag 1mp utanTömörites minden okés amit neztem több óra után is stabilnak mondható a rendszer. Ötlet?
420 fsb valós
vcore 1,63 valós
mch 1,65 bios
memória 2,1 bios
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest