Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1641) Peetry válasza deedee (#1640) üzenetére


Peetry
senior tag

relatív, hogy nem tűnik soknak. a 11000 méteres árokhoz a 40 is semmi, de mondjuk egyiptomban hamar van legtöbb helyen párszáz méter, ahhoz sem sok.

Másik oldalról ha bepánikolsz mert először próbálod és 15 méterről felsprintelsz a felszínre, és kapsz egy tüdőembóliát, eldurranak a dobhártyáid, és folyik a vér minden testnyílásodon a fejeden akkor már az is sok. Nem véletlenül 5-6-7 méter a standard az intróknál. Persze a DM ott van meg vigyáz rád. De szerintem ha egy 80 kilós ember bepánikol, nem biztos hogy a DM megfogja. Főleg ha van olyan felelőtlen hogy nem egy embert intróztat egyszerre. Egy kezdő tanfolyamon megismerkedik mindenki az alapvető élettani kockázatokkal, megtanulja mire és miért kell odafigyelni, milyen szabályok vannak, elvileg megtanul végrehajtani vészhelyzeti felúszást. Ezek tudatában biztonságos egy 18 méteres merülés. De szerintem hiányukban a 10 méter a nagyon max határ. Ezek az én véleményeim, de ha tapasztalt búvárok véleményére vagy kiváncsi, hozd fel a témát divecenteren. Szerintem 10-ből minimum 9-en hasonlóan gondolják.

Ha komolyan érdekel, csinálj meg egy kezdő tanfolyamot, akkor nyugodtan merülhetsz 18 m-ig. Hozzáteszem elég sokszor előfordul hogy kezdőket is visznek 18 alá, ha a hely illetve a csoport olyan. Ezt tizedannyira sem tartom felelőtlenségnek és veszélyesnek, mint egy 15-ös introt.

A félreértések elkerülése végett, én csak egy százpár merüléses haladó képesítéssel rendelkezem. Nem tartom magamat tapasztalt búvárnak, keveset tudok a mentésről, de volt pár "élményem" merülések alkalmával, amikre a fenti véleményem alapozom.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.