Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1601) Yushchenko válasza YikeSS (#1600) üzenetére


Yushchenko
őstag

Köszi! Közben olvastam már valahol máshol is. Alig várom már hogy tesztelhessem :DDD

(#1602) Füge007 válasza Yushchenko (#1599) üzenetére


Füge007
senior tag

A lényeg amit a kolléga leírt előttem is a kiegyenlítés technikájának az elsajátítása. A búvármaszkon az orrzseb nem véletlenül puha gumiból van, azért hogy kényelmesen be tudd fogni azon keresztül is az orrodat. Lefelé menet fogd be és egyenlíts ki folyamatosan, ennek kihagyása dobhártya szakadáshoz vezethet ami fájdalmas és lassan gyógyul.

Itt egy videó, ezen jól láthatod a kiegyenlítést!

Mint minden ez is gyakorlás kérdése, de 8-10 méteres merülés simán kivitelezhető kis gyakorlással is.

[ Szerkesztve ]

Füge

(#1603) Yushchenko válasza Füge007 (#1602) üzenetére


Yushchenko
őstag

Köszi! Annyira felcsigázott, hogy holnap megyek is a tengerre :) Rutinom már van elég, ezzel talán nem lesz gond.

(#1604) Yushchenko válasza Yushchenko (#1603) üzenetére


Yushchenko
őstag

Kipróbáltam és tényleg nagyon jól működik, de most már kelleni fog egy békatalp is, mert így egy kezemmel már nem igazán tudok csápolni. Milyet ajánlotok esetleg? Valamit jó árban :D

(#1605) Füge007 válasza Yushchenko (#1604) üzenetére


Füge007
senior tag

Uszony kolléga, törekedjünk a helyes megnevezésre :D

Pár uszony, link

Vegyél egy jobb minűségűt, gondolom már nem nől a lábad, ha vigyázol rá évekig jó. A mostani uszonyom kb 5 éves, semmi baja, pár karcoláson kívül.

Ha van konkrét elképzeléásed lehet tudok segíteni kedvező árú uszony beszerzésében.

[ Szerkesztve ]

Füge

(#1606) Yushchenko válasza Füge007 (#1605) üzenetére


Yushchenko
őstag

Na itt elég széles skálán mozognak az árak. Tegnap azt hiszem 280kunáért láttam a parton uszonyt, gondolom eléggé felértékelve.
Ez a tartósság dolog nem tudom mennyire játszik. Én pl minden évben veszek egy új fürdőcipőt, mert széjjelszakad... Most is tele van süntüskékkel, oldala bomlik szét pedig vigyázok rá amennyire tudok. Nem hiszem hogy szeretik a sziklákat ezek a dolgok. Mire kell figyelni vételnél?

(#1607) Füge007 válasza Yushchenko (#1606) üzenetére


Füge007
senior tag

Egy jó uszony nem kínai vizicipő, ami 6 napra van tervezve :D ! Amit említettél az átszámítva kb. 11K, nos azért igen jó uszonyt kapsz amit min 10 évig használsz. Ezek a tengerparti noname uszonyoktól óvakodnék, silány minőségőek. Egyszer veszel egy jót, amit használsz évekig! Mindenképp kényelmes legyen, túlzottan ne szorítson, de ne is lötyögjön. Ha nagyon szorít begörcsöl tőle a lábad, szélességében is jól illeszkedjen. Ne legyen se túl kemény a pengéje, se túl lágy. Neked egy közepesen kemény uszony szerintem jó lenne.

Füge

(#1608) Yushchenko válasza Füge007 (#1607) üzenetére


Yushchenko
őstag

Értem. Azaz a pengét meg a keménységet annyira nem. :DDD Parton nem akartam én semmit se venni, de valahogy a nagy sportboltok se nagyon vonzanak. Milyen márkákat érdemes vásárolni, ill. Bp-en esetleg hol érdemes megnézni, ahol fel is lehet próbálni?

(#1609) Pompi válasza Yushchenko (#1608) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Ha normális búvár "szak"boltban vásárolsz, akkor ott olyan márkát fogsz kapni, amivel nem lesz gond. Azért nem célszerű konkrét márkát mondani, mert több is van amiből válogathatsz és megtapogatva, felpróbálva fog kiderülni, hogy melyik márka, melyik típusa lesz neked a kedvező. A teljesség igénye nélkül néhány nagyobb márka: Cressi, Aqualung, Beuchat, Oceanic, Seeman, Soprassub.

Van Budapesten pár kimondott búvárbolt. Nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen, direkt búvár témára szakosodott boltokban mindig kedvesen segítenek az érdeklődőknek, vásárlóknak, szóval bármelyik boltot tudom ajánlani, pl. amit Füge linkelt Aquanauta is jó választás.

Feel Good Inc.

(#1610) Yushchenko válasza Pompi (#1609) üzenetére


Yushchenko
őstag

Köszi szépen! Bár mire hazajutok még vagy 4x lent leszek a tengerparton, így elég nagy a csábítás, hogy vegyek 'valamit', de azt hiszem inkább emellett fogok dönteni. Nem akarok szart drágán.

(#1611) Füge007 válasza Yushchenko (#1610) üzenetére


Füge007
senior tag

Remélem kihasználod a jóidőt, és mégy merülni :D ?! Lassan már én is készülődöm Dalmáciába, végre merülhetek párat.

Füge

(#1612) Yushchenko válasza Füge007 (#1611) üzenetére


Yushchenko
őstag

Most Boszniába jártam, ott nem volt hol merülni, de a héten ha minden igaz megyek Krk-re, és keresek szép érintetlen helyeket!

(#1613) Yushchenko válasza Yushchenko (#1612) üzenetére


Yushchenko
őstag

Szuper... nyaralás eltolva, most megyek haza Bp-re. Legközelebb augusztus első felében látom a tengert. :(

(#1614) Peetry válasza Yushchenko (#1613) üzenetére


Peetry
senior tag

ne sajnáld. Tegnap este értünk haza Pagról, jelentem a víz k*rva hideg :S
5 méterig 23 fok körül, onnantól 18-19, 15 métertől meg max 15-16. De volt ahol 20on már csak 14 fok. Hát 5ös nedvesben nem izzadtam nah, de 5+5-ben se. Azt hiszem gyorsan beindítom a ruhavásárlós projektet. Amúgy a látvány szép, ha épp két hidegrázás között tudsz rá koncentrálni. szárazruha erősen javallott!!

(#1615) Füge007 válasza Peetry (#1614) üzenetére


Füge007
senior tag

Igen az Adria már csak ilyen, kutya hideg tud lenni! Az elmúlt évben 3 mm merültem augusztusban, 40 m környékén igazi élmény volt :D . Igen egy jó szárazruha jó, de az ára sajnos elég húzós. Aki keveset merül az nem biztos hogy áldoz rá.

Füge

(#1616) Yushchenko válasza Peetry (#1614) üzenetére


Yushchenko
őstag

Na ja, autópályán 20m-t nem láttam előre, akkora eső volt.

(#1617) Peetry válasza Yushchenko (#1616) üzenetére


Peetry
senior tag

ismét csak azt tudom mondani, örülj neki:) én 5öt se kb, mert folyton húzta előttem a vízfüggönyt a többi kocsi

(#1618) Peetry válasza Füge007 (#1615) üzenetére


Peetry
senior tag

szárazat nem tervezek, az eléggé drága, meg plusz tanfolyás meg megtanulni kezelni, mert a tanfolyami 2-4 merülés arra nem elég szerintem. Egy jófajta 7-es félszárazra gondoltam, akcióban ki lehet fogni akár nem is drágábban mint egy sima nedves. És akik használták DM-ek jókat mondtak róla. Ha meg kicsit fázok néha a 15 fokban az kibírható, de nedvesruhával nem járja.
Mondjuk a 3mm 40m-en... hát te is csak kompnak készültél :P

(#1619) Füge007 válasza Peetry (#1618) üzenetére


Füge007
senior tag

Igazából nem olyan veszélyes megtanulni használni, a kényelem és a biztonság pedig megfizethetetlen. Néztem ezeket a félszáraz ruhákat, nem igazán tudok róluk véleményt nyílvánítani. DIR rendszerben nem használják, ott szárazruhában merül mindenki.

Na ja, én igazi tengeri fóka vagyok, merültem már ruha nélkül is az Adrián 10m már nem volt kellemes, de ki akartam próbálni, annó az elődök milyen körülmények között merültek.

Füge

(#1620) deedee


deedee
őstag

üdv

régen írtam már a topikba....
sajnos a betervezett búvárkodás kimaradt az életemből,bizonyos változások miatt...

de pénteken megyek sarti-ra/görögország/ és ott egy nagyon nagy búvárbázis van,ahol levisznek kezdőket is 5-10 méterre.
ismerkedésnek ezt szeretném majd kipróbálni,aztán itthon a tavasszal tanfolyam és a nyáron irány a vöröstenger... :K

első merülésnél mire figyeljek?bár ez tudom,hogy hülye kérdés,mert merülés előtt úgyis elmondanak mindent ,de azért mégis....na...szóval??? :B

snorkel már volt párszor...egyébként....Szóval "azért úszni azt tudok" ;]

vettem egy síma légzőcsövet,nem szelepeset.......Fontos vagy célszerű a szelepes?Mármint elvileg elvoltam eddig is a snorkelezés során a síma csővel is...
A szemüveg a technisub/ventura asszem...

[ Szerkesztve ]

(#1621) deedee


deedee
őstag

mármint a síma légzőcsövet nem a merüléshez,hanem a snorkelezéshez vettem..... :B

a merüléshez adnak teljes felszerelést /40 euro csobbanás ára/

ja és venni akarok ilyen eldobható vízalatti fényképezőt,2-3 k az ára és 5 méterig vízállóak elvileg....

ezekről a gépekről valami tapasztalata van valakinek?első képekhez nem akarok komolyabbat venni/vinni...

[ Szerkesztve ]

(#1622) Peetry válasza deedee (#1621) üzenetére


Peetry
senior tag

Intro merülésnél (így hívják amire készülsz) én a helyedben arra figyelnék csak, hogy a dm csak tégedet vigyen. (Most mondták Pagon, hogy a németeknél az új divat az hogy egy dm levisz 3-4 embert 5 méterre, lerakja őket a homokba, leengedi a bcd-t, aztán kotorjanak a homokban. 5perc mulva ki 70Eur. hát no comment) Így szabályos, és biztonságos. A többit el fogják mondani, igazából nem sok dolgod lesz, mert a DM fog és visz, kezeli a dzsekidet meg minden. A többiek lehet tudnak még okosat mondani.
A fényképezőt viszont én nem ajánlom. Ezek az egyszer használatos cuccok csak marketingfogás szerintem. Semmit nem tudsz lefényképezni vele 5 méteren, amit nem látnál legalább olyan szépen a felszínről lebegve, vagy sznorizva. Ráadásul a DM visz, életedben először szívod a levegőt reduktorból - nem valószínű hogy egyenletes lesz a légzésed. Gyakorlatilag esélytelen használható képet készíteni így szerintem. Egyszerűen bemozdul. Nekem most van kb 100 merülésem, 70-80 körül volt amikor tokot vettünk a kis kompakhoz, ami mondjuk fényévekkel jobb ezeknél az eldobható sz*roknál. Az elmúlt 30 merülés alatt készült min 500 kép, ebből 1 jó. 80% Még most is elmosódott.
Persze ha neked 2-3K-t megér, nyugodtan. De szerintem felesleges. Elsőre az élmény is épp elég lesz, nem kell tetézni egyszerre fotózással:)

(#1623) deedee válasza Peetry (#1622) üzenetére


deedee
őstag

thx az infókat

fényképező csak arra kellene,hogy egy poén képet csináltassak magamról,kezemben egy kis a4-es laminált lappal,amin rövid üzi olvasható a munkatársaimnak :D

(#1624) Peetry válasza deedee (#1623) üzenetére


Peetry
senior tag

Azért akár még meg is éri:)

(#1625) F-ECT$ válasza deedee (#1623) üzenetére


F-ECT$
titán

Kérd meg a DM-et, hogy csináljon rólad képet. (Én Egyiptomban intróztam, és ott ez alap volt, merülés után pár dolcsiért meg lehetett venni a képet. Ott egyébként 1 DM-re 2 intrós jutott, végig usztunk, és lebegtünk, nem tettek le a homokba.)

Dive ever, work never.

(#1626) Füge007 válasza deedee (#1620) üzenetére


Füge007
senior tag

Szia!

Alapvetően próbálj nyugodt maradni, ha még nem merültél minden nagyon furcsa lesz. A lélegzés, a lebegés, van rá esély, hogy ösze vissza fogsz dőlni, ez teljesen normális. Nem várhatod el magadtól, hogy profi módon viselkedj. Nekem az első 10 merülésem katasztrófa volt, majd mikor lehiggadtam, és rájöttem, hogy ez egy hosszú út kezdete már minden jobban ment. Ragaszkodj hogy a merülésvezető csak 1 embert vigyen le, ez alap. Ezt előre tisztázd! Mivel nincs tapasztalatod, és tudásod az ő kezében van az "életed".

Az hogy tudsz uszni, itt mellékes, hiszen teljesen más technikát használsz az úszásra mint normál esetben. Itt nem használod úszásra a kezed, hiszen a technikát kezeled vele.

Légy nyugodt, és kipihent mikor merülni mégy!

Remélem jó élmény lesz, ha visszajöttél várjuk a beszámolót!

Jó merülést :DD

Füge

(#1627) deedee


deedee
őstag

thx mindenkinek :K

(#1628) Füge007


Füge007
senior tag

Tegnap dorogon voltam merülni, érdekes volt. Jó sokan voltak kinn, öröm látni ennyi megszálottat egy helyen :D

[link]

[ Szerkesztve ]

Füge

(#1629) deedee


deedee
őstag

hazajöttünk,holnap mesélek....
vannak képek is :C

(#1630) Füge007 válasza deedee (#1629) üzenetére


Füge007
senior tag

Várjuk a beszámolót!

Füge

(#1631) deedee


deedee
őstag

csak így elsőre.....

(#1632) deedee


deedee
őstag

szóval.....

ketten voltunk lennt kezdők a dm-el,úgyhogy volt ideje figyelni ránk.
bár szerintem eléggé egyszerű volt,6-7 méteres mélységben nem fél az emberfia.... :DDD

18 méteren már azért kicsit "izgulnék" :B

emelkedés,lebegés,maszkürítés stb nem egy bonyolult dolog....7 méteren.... :DDD
lejebb már nem tudom mennyire lennék "kemény" csávó :)

círka 40 percet voltunk a víz alatt és kifelé jövet találtam 3 méteren egy bizsu bokaláncot :C
poénos volt,ahogy kijöttem a partra,kezemben a zsákmánnyal és vittem a barátnőm felé,aki a partról kamerázott :DDD

(#1633) Peetry válasza deedee (#1632) üzenetére


Peetry
senior tag

gratulálok :)
csak nem hamarosan egy újabb kollégát köszönthetünk?! :)

(#1634) deedee válasza Peetry (#1633) üzenetére


deedee
őstag

a korábban említett poénos kép:

nem lett tökéletes,de a lényeg látszik.....
egyébként 10 euro volt a 4-5 kép és egy 1 perces video lemezre kiírva a dm által.
szerintem ennyit megért :K

150 bárt zabáltam meg 40 perc alatt... :U
kicsit sok,de az első 20 percben mindenre figyeltem,csak nem a lassú,nyugodt légzésre :D
aztán már belejöttem....

[ Szerkesztve ]

(#1635) Füge007 válasza deedee (#1634) üzenetére


Füge007
senior tag

Akkor jó gondolom, hogy bejöt ez a dolog neked? Látom voltak alapok is, így már mehetsz is OWD vizsgára :D Ha elkapott a gépszíj nincs megálás.

Jók lettek a képek is.

Füge

(#1636) deedee


deedee
őstag

üdv

lehet,hogy 2 hét múlva kimegyek egyiptomba,taba városába.
azért oda,mert át lehet ruccanni jordániába és izraelbe.... :)

úgy hallottam több helyről,hogy egyiptomban nem 6-8 méter az intrós merülés,hanem símán 18-ra is leviszik az embert... :D
azt hiszem bevállalok egyet.... :B
bár 18 méter az már több mint egy hatemeletes ház.... :U azért az már nem semmi.....kezdőként... :U

vagy felelőtlenség lenne? :B

(#1637) Peetry válasza deedee (#1636) üzenetére


Peetry
senior tag

IGEN, AZ!!

Te részedről is, meg a DM részéről is. Mondjuk azt nehezen hiszem el hogy levisznek 18-ra, de amelyik dm ezt megtenni, azt szerintem nyugodt szívvel lőné főbe bármely épeszű búvár, remélem ez eléggé érthető célzás.
Zárójelben jegyzem meg, az ilyen mentalitású búvárok szokták igen rövid ideig élvezni ezt a sportot, általában az első 3-4-500 méteres merülésük az utolsó is, amit persze nem terveznek, csak egy ilyen hirtelen kapott ötlet azzá válik, mint a tied is.
Alapvetően ez egy biztonságos sport, amíg tiszteled és betartod a szabályokat.
Mondjuk számodra egy 18as merülés most szerintem felér egy 500LE-s autóval való száguldozással, bukócső és biztonsági öv nélkül.

(#1638) deedee válasza Peetry (#1637) üzenetére


deedee
őstag

ééééértem.... :U :K

akivel merültem csaj,őt színtén 15-re vitte le egyiptomban a dm.....
neki az első merülése volt...büszkén mesélte...
intró nélkül rögtön egy 15-ös merüléssel azért nem kezdtem volna.... :K

[ Szerkesztve ]

(#1639) Peetry válasza deedee (#1638) üzenetére


Peetry
senior tag

15-ös intro volt, vagy tanfolyami, esetleg tanfolyam utáni első merülés? mert nem mind1.

(#1640) deedee válasza Peetry (#1639) üzenetére


deedee
őstag

első szűz ismerkedése volt a merüléssel..... :K
eddig csak snorki volt neki/ahogyan nekem is a mostani merülésig/

15-18 méter nem tűnik soknak,de ha úgy nevezzük,hogy egy hatemeletes háznyi mélység...akkor már kicsit "izgalmasabban" hangzik... :)

(#1641) Peetry válasza deedee (#1640) üzenetére


Peetry
senior tag

relatív, hogy nem tűnik soknak. a 11000 méteres árokhoz a 40 is semmi, de mondjuk egyiptomban hamar van legtöbb helyen párszáz méter, ahhoz sem sok.

Másik oldalról ha bepánikolsz mert először próbálod és 15 méterről felsprintelsz a felszínre, és kapsz egy tüdőembóliát, eldurranak a dobhártyáid, és folyik a vér minden testnyílásodon a fejeden akkor már az is sok. Nem véletlenül 5-6-7 méter a standard az intróknál. Persze a DM ott van meg vigyáz rád. De szerintem ha egy 80 kilós ember bepánikol, nem biztos hogy a DM megfogja. Főleg ha van olyan felelőtlen hogy nem egy embert intróztat egyszerre. Egy kezdő tanfolyamon megismerkedik mindenki az alapvető élettani kockázatokkal, megtanulja mire és miért kell odafigyelni, milyen szabályok vannak, elvileg megtanul végrehajtani vészhelyzeti felúszást. Ezek tudatában biztonságos egy 18 méteres merülés. De szerintem hiányukban a 10 méter a nagyon max határ. Ezek az én véleményeim, de ha tapasztalt búvárok véleményére vagy kiváncsi, hozd fel a témát divecenteren. Szerintem 10-ből minimum 9-en hasonlóan gondolják.

Ha komolyan érdekel, csinálj meg egy kezdő tanfolyamot, akkor nyugodtan merülhetsz 18 m-ig. Hozzáteszem elég sokszor előfordul hogy kezdőket is visznek 18 alá, ha a hely illetve a csoport olyan. Ezt tizedannyira sem tartom felelőtlenségnek és veszélyesnek, mint egy 15-ös introt.

A félreértések elkerülése végett, én csak egy százpár merüléses haladó képesítéssel rendelkezem. Nem tartom magamat tapasztalt búvárnak, keveset tudok a mentésről, de volt pár "élményem" merülések alkalmával, amikre a fenti véleményem alapozom.

(#1642) F-ECT$ válasza deedee (#1636) üzenetére


F-ECT$
titán

Minden intróztató más, nem hiszem, hogy kijelenthető, hogy Egyiptomban 18-ra visznek. Ott is vannak normális és hülye DM-ek.

Az is lehet, hogy levittek valakit 18-ra intrón, de az is lehet, hogy csak azt mondták, hogy 18-on voltak.

Én Egyiptomban intróztam, minket 6-8m-re vittek (nem láttuk, csak mondták), viszont nálunk 2 intrós jutott 1 DM-re. (Ez sem túl egészséges.)

Mellesleg mi azt gondoltuk, hogy 8m-ről lazán felúszunk ha gond van, de ezt hamar elfelejtettük, miután ránk került 10 kg ólom... 18-ról feljönni gond esetén 0 tudással szinte biztosan súlyos sérülésekkel lehet csak. Az más kérdés, hogy ha nincs semmi gond, akkor úgy érzi az ember, hogy fölöslgesen túl van biztosítva a búvárkodás. Olyan ez, mint az autóvezetés: mehetsz 250-nel az autópályán, nem feltétlenül halsz meg, de elég egy vízátfolyás, és akkor már nagyon nem mindegy, hogy 250-nel, vagy 130-cal mentél.

Dive ever, work never.

(#1643) deedee


deedee
őstag

thx a hozzászólásokat

viszont egyiptom nem jön össze a túlságosan hamari indulás miatt/céges ügyek miatt csak a jövő héten indulhattam volna,de last minute utak mind elkeltek.Mármint a nekem megfelelő helyek./
Taba-ra mehetnék,de onnan rohadt messze van kairó fakultatívon/20-22 óra/ és ezért sokszor el is marad.Én pedig ha már elmegyek oda,akkor látni szeretném a piramisokat. :K

egyébként ez eléggé batátságos ár az owd-re.
tanfolyam

[ Szerkesztve ]

(#1644) RedMan válasza deedee (#1643) üzenetére


RedMan
tag

Sziasztok!

Megvettem az ABC-t és vasárnap indulunk Horvátba. Első körben csak barátkozni fogok a dologgal és ha van rá lehetőség egy intrót bevállalok. :)

Megnéztem az iskolát amit linketél, de nem értem némelyik miért nem tünteti fel, mi tartozik az árban!? Hány merülés uszodában, mennyi nyílt vizen? Az általad linket lap pedig elég ilyesztő, mert ott alapból írják, hogy az ár merüléseket és felszerelést nem tartalmaz.

Pont az lett volna a kérdésem, hogy melyik iskolában lenne érdemes megcsinálni az OWD-t?
Eddig talán 1 oldalt találtam, ahol részletesen fel van tüntetve mi van pontosan az árban...

TFT tisztítás: ''Nagyon egyszerü a képlet: kirakni a kertben a füre, és gőzborotvával adni neki. után hagyni kell a napon állni, hogy jol kiszáradjanak az elektronikus alkatrészek.'' -by Vicces

(#1645) RedMan válasza F-ECT$ (#1642) üzenetére


RedMan
tag

Jééé, egy ismerős volt kolléga. :) Az előző munkahelyeden dolgoztunk együtt az Inf*****-nál.
Az egyetlen vörös hajú srác vagyok a cégnél, szóval nem lesz nehéz beazanosítani. Én is egy kép alapján tettem meg az egyik hsz.-edben. Na majd írok privátba. :) Sry az offért!

TFT tisztítás: ''Nagyon egyszerü a képlet: kirakni a kertben a füre, és gőzborotvával adni neki. után hagyni kell a napon állni, hogy jol kiszáradjanak az elektronikus alkatrészek.'' -by Vicces

(#1646) F-ECT$ válasza RedMan (#1644) üzenetére


F-ECT$
titán

Na hello itt is!

Az OWD elvileg minden rendszerben kb azonos kell, hogy legyen:
-1 könyv (100-150 o.) + az anyaga élőben is leadva 15-20 órában
-4 uszodai merülés
-4 nyílt vizes merülés
-1 elméleti vizsga
-1 gyakorlati vizsga (= merülés)

Én mindenkinek őket ajánlom, mind a tanfolyamokon, mind a túrákon egyértelműen fel van tüntetve, hogy mi van benne az árban és mi nincs, valamint szerintem ár/érték arányban is jót nyújtanak.

Dive ever, work never.

(#1647) Peetry válasza F-ECT$ (#1646) üzenetére


Peetry
senior tag

Őket én is csak ajánlani tudom, bár tanfolyamot nem csináltam náluk, de párszor már voltunk a bázison, és náluk vásároltuk a cuccainkat. Nagyon segítőkészek és korrektek voltak, gondolom a tanfolyam alatt is hasonló a mentalitás.
Az OWDről annyit, hogy elsősorban azt mondják oktatót kell választani nem iskolát vagy rendszert. Persze egy kezdő nem annyira tud ezzel mit kezdeni, maradnak az ajánlások. A 4uszoda meg 4 nyilvíz szerintem meg olyan, hogy az a normális ha annyi merülés van benne az árban amennyire az oktatód szerint neked szükséged van. Ha valaki 4 uszoda után nem tud maszkot üríteni az ne menjen nyílt vízre, hanem gyakoroljon usziban. A fent említett szám csak egy ajánlott minimum, vagy kötelező minimum. Nekem annó volt talán 6-8 nyílt vizi is, mire vizsgáztam. Az ár meg a legtöbb iskolában (de szerintem mindegyikben) tartalmazza a tananyagot, a tanfolyam idejére a felszerelést, palackot ólmot. Amivel még számolni lehet az igazolvány regisztrációs díja, nem akarok hülyeséget mondani de én vmi 10ezer forint körülre emlékszem.

(#1648) F-ECT$ válasza Peetry (#1647) üzenetére


F-ECT$
titán

Én meg úgy gondolom, hogy ha az alap tanfolyamban 4 uszodai merülés van, de valakinek 6 kell, akkor azt a plusz 2 alkalmat fizesse ki, mint ahogy pl a jogsi megszerzésénél is ki kell a külön órákat.

A kártyát szinte mindenhol külön fizettetik, 40Eu ~= 10k az ára általában.

Dive ever, work never.

(#1649) Pompi válasza F-ECT$ (#1646) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Jön tőlem is helyeslés az ajánlásra tanfolyam és egyéb ügyben is. Korrekt csapat. Én az AOWD-t végeztem náluk és jópár túrán vettem részt a szervezésükben, soha nem csalódtam.
Most is a szafari hajóról írok, amire velük jöttem ;)

Feel Good Inc.

(#1650) RedMan


RedMan
tag

Sziasztok!

Ezt írta vissza a búváriskola horvátból:

"we start every day at 1o,oo with discover dive course for beginner.
- 2o min. theorie (we speak hungarien too)
- 1 beachdive with instructor max 4 m depth
- cost 4oo kn/person

2.part boatexcursion
- 2 dives to the corallreef max 12 m depth with instructor
- cost 34o kn/person"

Az első az 16.000 Ft. a második 13.600 Ft..
Bár legalább foglalkoznak kezdőkkel OWD nélkül. :)
Amúgy ezek elfogadható árak, vagy keressek más lehetőséget?

TFT tisztítás: ''Nagyon egyszerü a képlet: kirakni a kertben a füre, és gőzborotvával adni neki. után hagyni kell a napon állni, hogy jol kiszáradjanak az elektronikus alkatrészek.'' -by Vicces

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.