Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1651) Peetry válasza F-ECT$ (#1648) üzenetére


Peetry
senior tag

Nekem ilyen volt a tanfolyam, és korrektnek tartom. Kötelezni nem kötelezhet az oktató hogy márpedig még fizessek, és azért köszönőviszonyban sincs szerintem a búvárkodás a jogsival. Ha te friss jogsival bizonytalan vagy, és kimész az utcára, jó esetben is "CSAK" tízezrek életét veszélyezteted, rosszabban 100ezrekét. Búvárkodásban, maximum a társadét. Én úgy gondolom a mai rohanó, néha felszínes, profitorientált tanfolyami rendszerben jó dolog, ha az oktató ahelyett hogy levizsgáztatja a tanoncot és jöhet következő, inkább azt mondja, hogy barátom ugyan vizsgázhatnál már, de merüljünk még 2-t, hogy magabiztosabb legyél. Plusz órákat nem nagyon vetetnek, én legalábbis nem láttam.

(#1652) F-ECT$ válasza Peetry (#1651) üzenetére


F-ECT$
titán

Én intenzív tanfolyamon voltam, ami 4 napig tartott. Volt aki nem jutott el a megfelelő szintre, így nem is vizsgázhatott. Az oktató javasolta, hogy a következő csoportnál kapcsolódjon be a gyakorlati részbe (azon a hétvégén már nem volt idő többet merülni), viszont a levegőt és a felszerelés bérlést akkor külön ki kellett fizetnie. Ez szerintem így korrekt, nem várható el az oktatótól, hogy kvázi ingyen több szolgáltatást nyújtson csak azért, mert valaki nem jól teljesít.

De a legfontosabban egyetértünk: addig ne kapjon senki kártyát, amíg a tudása nincs meg hozzá.

Dive ever, work never.

(#1653) F-ECT$ válasza RedMan (#1650) üzenetére


F-ECT$
titán

Ezek az ún. intro merülések. A második korrektnek tűnik, de az első kicsit drága sztem. (Bár gondolom a másodikra csak az első után visznek el.) Kérdés még, hogy hány perc maga a merülés, és hogy egy instruktor egyszerre hány embert visz magával.

Dive ever, work never.

(#1654) F-ECT$


F-ECT$
titán

Most hallottam a rádióban, hogy meghalt egy búvár a hétvégén Horvátországban. Van már írás is róla. :(

Dive ever, work never.

(#1655) Füge007 válasza F-ECT$ (#1654) üzenetére


Füge007
senior tag

Sajnos én is hallottam a szomorú híreket! A sznorizás is fulladhat tragédiába, ezt sokan figyelmen kívül hagyják. Komolyabb szabadtüdőzéshez sem árt merülőtárs!!! Ne hagyjuk figyelmen kívül a kihűlést, illetve az elfáradás tényét sem, illetve ez is kemény fizikai munka. Ezeket szem előtt kell tartani. Nem tudom a 2. tragédiában mi volt a probléma.

Figyeljünk oda magunkra és másokra is, hogy ne kelljen ilyen szomorú híreket olvasnunk!

[ Szerkesztve ]

Füge

(#1656) Füge007


Füge007
senior tag

Szombaton egy évzáró egyiptomi túrára megyek, mivel idén igen keveset merültem így nem hagyhattam ki ezt a lehetőséget. A cél Sharm el Sheikh lesz.

Amikor megjöttem írok egy rövidebb beszámolót az élményekről.

Füge

(#1657) Pompi válasza Füge007 (#1656) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Have fun! :)

Egy kis kedvcsinálóként (bár szerintem ez neked nem nagyon kell ebben a helyzetben :) ) mutatok egy jópofa videót, amit egy kissé "bolond" tűzhalról készítettem: [link]

Eladó a kamerám ha esetleg érdekel valakit: katt

[ Szerkesztve ]

Feel Good Inc.

(#1658) F-ECT$ válasza Füge007 (#1656) üzenetére


F-ECT$
titán

Gl & hf! Én már nem merek semmit sem biztosra mondani. Az elmúlt 2 évben esélytelen volt, hogy merülni menjek, most már látszik a fény az alagút végén, de ilyenkor szokott jönni a pofáraesés. Azért a Submarine még jár, remélem merülni sem felejtettem el, és ha minden úgy alakul, ahogy elterveztem, akkor jövő tavasszal nekem is irány 1iptom!

Dive ever, work never.

(#1659) Füge007


Füge007
senior tag

Boldog, békés karácsonyt minden búvárnak, illetve hozzátartozóiknak!

A beszámolóval el vagyok maradva, de pótolom hamarosan!

[ Szerkesztve ]

Füge

(#1660) F-ECT$


F-ECT$
titán

Jó, hogy nem most februárban akartam búvárkodni... :U

Dive ever, work never.

(#1661) F-ECT$


F-ECT$
titán

Elképzelhető, hogy nem külön búvártúra megyek, hanem a feleségemmel 2 hétre megyünk Egyiptomba nyáron (ha normalizálódik ott a helyzet), és amíg Ő elmegy piramist nézni, addig én elugrok párat merülni. Tudom, hogy több magyar bázis is van kinn, Ti kit ajánlanátok? Egyátalán hova érdemes menni napi kihajózás szempontjából: Sharm vagy Hurghada?

Dive ever, work never.

(#1662) Peetry válasza F-ECT$ (#1661) üzenetére


Peetry
senior tag

mi a lighthousenál voltunk többször is, nekem bejöttek.
És hurghada nekem jobban tetszett, vhogy kevésbé lepusztultnak tűnt az élővilág, de ez szubjektív vélemény.

(#1663) Pompi válasza F-ECT$ (#1661) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Sharmban még nem voltam. Hurghadánál vannak jó merülőhelyek, amik napi kihajózással is elérhetőek, persze a jobbaknál általában tömegnyomor van (szó szerint!), kedvencem a térségben a Gota Abu Ramada, itt mindig hatalmas halrajok vannak (és mire egy napi kihajózós hajó kiér már hajórajok is) [link] [link]
Volt, hogy szafarin ide értünk estére vagy reggelre és mire feljöttünk a reggelire merülésből már ott volt vagy 20 hajó, alig találtuk meg a sajátunkat :)
De ettől függetlenül érdemes párszor merülni ott. Ott van az El Mina roncs(ocska) is a közelben. [link] [link]
Giftun szigeteknél is vannak szép zátonyok. Hirtelen ennyi jut eszembe, mint emlékezetesebb hely HRG közeléből. De itt egy összeszedett lista: [link]
Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy a napi kihajózással elérhető zátonyok eléggé le vannak "lakva" :(
Bázisból nekem csak a Deep Dreamsesekkel van tapasztalatom, mert beváltak. Többször merültem velük, alkalomszerűen is meg szervezett heti szállodás, kihajózós túrán is. Korrekt csapat szerintem.

Egyébként én is remélem, hogy hamarosan helyreáll a helyzet, mi májusra terveztünk, Brothers felé (remélhetőleg cápákban bővelkedő) szafarit.

[ Szerkesztve ]

Feel Good Inc.

(#1664) Füge007


Füge007
senior tag

Nos tartozom egy beszámolóval, kicsit megkésve de pótolom. Az elmúlt év zárása Sharmban történt. Itt még nem jártam, így izgatottan vártam a merüléseket. Maga Sharm nem nyűgözött annyira le, de nem is ez volt a cél :D . Viszont a merülőhelyek sokkal szebbek voltak mint Hurghadán. A Ras Mohamed nemzeti park területén 3 nap merültünk, hihetetlen mennyiségű hal, gyönyörű korallok, jellmezték. 2 nap voltunk kinn Sharm partjainál, itt több korallszirtet látogattunk meg. 1 napot a Tirán szigeteknél merültünk, na ez gázos volt, ennyi búvárt egy helyen én még nem láttam. Tiszta káosz volt, össze vissza a csoportok, rázzák a shékert, nagyon idegesítő volt. Itt találkoztunk egy kicsi tengeri teknőssel is, szegény halálra volt rémülve, a sok búvártól. A vezetőnk egy szlovák srác volt aki 12 éve egy túra után ott marad kicsit :) , hihetetlen jó arc volt. 8 éve merülök, de ez alatt ő vitte magasan a csúcsot. Igazi fanatikus, aki imádja amit csinál, és hatalmas tudásanyag van mögötte. Nagyon jók voltak a merülés előtti eligazításai, és a víz alatt is nagyon segítőkész, és figyelmes volt. Sok érdekes dolgot megmutatott, sajnos a korallok pusztulásást is, évek óta melegebb a víz a kelleténél, és ez kihat a korallokra is. Szerencsére emberi pusztítással nem találkoztunk, aminek nagyon örülök! Az utólsó merülési napra hagytuk a fő attrakciót, a Thistlegorm roncs merülését. Hihetetlen élmény, ezt senki ne hagyja ki aki Sharm illetve a környékére megy! Igaz korai keléssel történik az indulás, de megérte. Szerencsénk volt, aznap, nem durvult el az áramlás, és bár a látótávolság nem a parti megszokott, de azért mindent jól láttunk. Már a merülés megkezdésekor hihetelen látványt nyujtott a roncs. Az első merüléskor a hátsó sérült rakteret vettük szemügyre, megnéztük a lerepült mozdonyt, majd a hajócsavar után visszatérve jöttünk fel. A második merülésnél az első raktereket néztük meg belülről, szintenkét fölfelé haladva. Hihetelen élmény egy világháborús roncsban élőben látni a felszereléseket, motorokat, teherautókat! Ezt senki ne hagyja ki aki eljut oda!

Végül néhány kép: 1, 2, 3, 4

Füge

(#1665) Pompi válasza Füge007 (#1664) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Köszi a beszámolót ;)
Thistlegorm tényleg nagyon jó! Szerencsémre már 2x jártam ott (igaz egyszer sem Sharmból). Az utóbbi alkalommal háromszor is merültünk ott; délután, éjszaka és hajnalban. Az éjszakai merülés félelmetesen jó volt ott, hihetetlen élővilág lepi el ilyenkor a hajó környékét. Ennyi kékpöttyös ráját, tűzhalat, krokodilhalat egyszerre még nem láttam előtte egy merülés alatt, mint akkor ott. És legnagyobb csodálkozásunkra a délután (és aztán a hajnali) irtózatos áramlással szemben éjszaki teljesen nyugodt volt a víz.

Feel Good Inc.

(#1666) F-ECT$


F-ECT$
titán

Lehet Sharm-ba kellene mennünk, mert Hurghada környékén már voltam kétszer. A Thistlegornt már én is merültem, tényleg hatalmas élmény, bár nálam még a Baron Gautsch a Top 1 roncs.

szerk: Gota Abu Ramada - ezt is merültem már, tényleg teljesen akvárium feeling. Szerencsére a tömeg előtt értünk oda, kb 3 hajó volt ott mikor megkezdtük a merülést, és olyan 23 mire befejeztük :D

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#1667) Pompi válasza F-ECT$ (#1666) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Ezt a Baron Gautsch-t felraktam a búvár todo listámra köszi :) úgyse merültem még az Adrián, és Rovinj még a közelebbi horvátországi részeken van, tehát nincs is annyira messze.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kár, hogy úgy látszik nem lehet felpörgetni ezt a topikot, én mindig ideugrok, amikor látom, hogy írt valaki, igyekszem mindig reagálni, hátha beindul valami diskurzus, de hárman nehezen tudjuk életben tartani sajnos.

Feel Good Inc.

(#1668) F-ECT$ válasza Pompi (#1667) üzenetére


F-ECT$
titán

Ha nem ismernéd: divecenter. Mondjuk azzal meg az a baj, hogy az "Általános napi beszélgetés" nem más, mint egy chat, a többi szakmai topic pedig ott sem igazán pörög.

Itt korábban volt 8-10 ember, akik szép lassan eltűntek, de hátha lesz még pörgés, főleg hogy lassan beindul a tavaszolási/nyaralási szezon, és idetalálnak új emberek is.

Dive ever, work never.

(#1669) Füge007 válasza F-ECT$ (#1666) üzenetére


Füge007
senior tag

Baron Gautsch már rég a listámon van, de felkerült egy ujabb is, mégpedig a Zenobia! Na ezt nem hagyom ki, az tuti. Viszont pár roncs amit szeretnék megnézni sajnos anyagilag elérhetetlen, főleg mostanában :O

Trimix vizsga kellene álmaim roncsához is, meg min egy telitalálat a lottón :D

Egyiptomban a következő uticél Dahab.

Füge

(#1670) Füge007 válasza Pompi (#1667) üzenetére


Füge007
senior tag

Sajnos nem vagyunk búvár nemzet, lásd adottságaink. Nekem már mondták, ti magyar búvárok igazi fanatikusok vagytok, na ja mondom. Én pl a puszta közepéről lettem búvár, ahol a nagy tó is csak 1,60 cm + 10 cm iszap. De vannak azok a napok mikor csak merülök, és ezekre várok oly sok hónapot. Ez van, sajnálom, hogy nem olyan helyre születtem, ahol nap mint nap hódolhatnék a szenvedélyemnek.

De mi itt vagyunk, és azt is tudom sokan csak olvasnak minket, mivel ők nem tudnak hozzászólni érdemben. Viszont élvezik a beszámólókat. Így azt mondanám talán többen vagyunk mit 3-6 fő.

[ Szerkesztve ]

Füge

(#1671) Peetry válasza Füge007 (#1670) üzenetére


Peetry
senior tag

én is itt vagyok, csak inkább only read állapotban, mivel mostanában sajnos nekem nem jut ki a jóból. Talán nyáron egy horvátországi hosszú hétvége belefér, több nem hiszem.

Dahabban voltam 2szer. Annyira nem vágyom vissza, általában sok a küzdés a parti merülések miatt, én jobban szeretek hajóról csobanni. Persze egyszer azért ki kell próbálni, másnak lehet az jobban bejön. Na meg aztán ugye a blue hole, meg azt hiszem a kanyon van általában aznapra tervezve. Előbbi persze akkor igazán csúcs, ha az ember elég képzett és mondjuk meg lehet úszni egy alsó kijáratot. Mi csak a tetején úszkáltunk, meg a külső falon, ami meglepően gazdag élővilágú volt a sok turista ellenére. Én jobban lelakottra számítottam. Utóbbit nagyon sajnáltam hogy 0m-es látótávolságban merültük kezdővel a csapatban. Ilyen enyhén lejtős kanyon, amiben lehet szépen úszni, fejünk felett hol összeérnek a sziklák, hol kilátni egy kisebb repedésen a felszínre, nagyon jó lehet. Csak mi nem úsztunk bele a rossz körülmények miatt:(

(#1672) Füge007 válasza Peetry (#1671) üzenetére


Füge007
senior tag

Dahab na igen a Blue Hole, pont az vonz oda. Előbb vagy utóbb meglesz a trimix vizsgám, és szeretnék majd mélyeket merülni. És ez ott pont ideális terep erre. Meg van ott pár szép merülőhely amit meg tudnék nézni már most is.

Mivel a cuccom megvan, vagyis szépen alakul, nekem tanfolyamokat kellene nyomni ezerrel.

Füge

(#1673) Pompi


Pompi
MODERÁTOR

Na, azért mégiscsak megindult itt egy kis élet kéremszépen, csak kicsit sírnom kellett miatta :DDD

Tudom vannak más oldalak / fórumok, azért én szeretek itt fórumozni, ha lehett ebben a témában is ;)

Most nézem, hogy éppen picivel több, mint 3 éve "jelentkeztem" be ide, és lassan 4. éves lesz az első palackos merülésem jubileuma :) Búvárkodás szempontból igazából a 2009-es évet sikerült egy kicsit meghúzni, volt 3 hajós vörös-tengeri szafari és egy gyékényesi haladó tanfolyamos hétvége. Nem bántam meg, azt gondolom, hogy jó, hogy így alakult, legalább sikerült egy kis gyakorlatot szerezni, érezhetően fejlődtem sokat mindenben, jött a tapasztalat. Aztán sajnos hozzám is elért valamilyen szinten a válság, sajnos tavaly már nem tudtam, azt a szintet produkálni és ez idén sem lesz másképp, de azért tavaly is volt egy túra és idénre is be van tervezve egy. További tanfolyamokat egyelőre nem tervezek, inkább merülök. Nincsenek komolyabb terveim a merüléssel kapcsolatban, ami pl. a rocsmerülést illeti, így is eljutottam jópár roncshoz (az egyik 2009-es úton, szinte csak roncsokat merültünk), nekem elég volt azon a szinten megmerülni ezeket, amit a jelenlegi tudásom megengedett.

Feel Good Inc.

(#1674) michelin


michelin
csendes tag

Helló!
Érdeklődnék hogy Oceanic Vortex V12 tapasztalatok vannak?

(#1675) Füge007 válasza michelin (#1674) üzenetére


Füge007
senior tag

Szia!

Ha hobbi merülő vagy, ennyit ne adj ki egy uszonyért, ha technikai búvár szeretnél lenni akkor meg nem veszel ilyet :D

De itt egy hosszab bejegyzés erről, van aki szereti, én még DIR rendszerben merülő búváron ilyet nem láttam.

[ Szerkesztve ]

Füge

(#1676) F-ECT$ válasza michelin (#1674) üzenetére


F-ECT$
titán

A V12-t sajnos még nem sikerült kipróbálnom, nekem V16-om van. A leírásokkal ellentétben én nem fedeztem fel akkora különbséget ("fele akkorra erővel kétszer gyorsabban úszol"), de valóban könyebb hajtani, mint a simát. Hogy megér-e ennyi pénzt, az jó kérdés, de ha van rá lehetőséged, akkor 1 merülés erejéig kérj kölcsön egyet, és utána biztos el fogod tudni dönteni.

Dive ever, work never.

(#1677) michelin válasza F-ECT$ (#1676) üzenetére


michelin
csendes tag

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat,közben utána olvastam a dolgoknak.
Sajnos kölcsön kérni nem tudok senkitől (nagy a lábam 48-49-es) :(
Nem vagyok kezdő (vizsga előtt álló DM vagyok),csak szeretném lecserélni egy lágyabb uszonyra a Cressi-m.
Túl nagy és hosszú és túl merev.Valami lágyabbat szeretnék.
Aqualung Slingshot vagy Jet Fins ezeket néztem ki.
Tapasztalatok vagy vélemények???

(#1678) Füge007 válasza michelin (#1677) üzenetére


Füge007
senior tag

Szia!

Nem kérdés, a Jet Fins, mivel ez uneverzális használatot biztosít! Gondolj bele előbb vagy utóbb beszerzel egy szárazruhát, ahhoz meg csak ez jó! Én merültem már ilyen uszonnyal, és a következő uszonyom, valószinőleg ilyen lesz. Teljesen jó nedves ruhához is, kényelmes, jó haladást biztosít, a súlyánál fogva könyebb vele megtalálni a helyes testtartást.

Mivel DIR vonalon tanulok, nem kérdéses milyen felszereléseket vásároljak.

Füge

(#1679) Füge007


Füge007
senior tag

Hívtak Sharmba merülni húsvét után, elég kedvező árat mondtak. Sajna most nem engedi meg a keretem, hogy utazzak, pedig de mennék :D

Füge

(#1680) F-ECT$ válasza Füge007 (#1679) üzenetére


F-ECT$
titán

Mit jelent a kedvező ár? :DDD

Dive ever, work never.

(#1681) Füge007 válasza F-ECT$ (#1680) üzenetére


Füge007
senior tag

Egy hét, napi 2 merülés, szálloda, repjegy 200 ezer.

Füge

(#1682) Pompi válasza Füge007 (#1681) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

No offense, de szerintem ez azért nem annyira jó ár. Deep Dreamstől - akik rendszeresen szerveznek szállodás túrákat - folyamatosan kapok hírleveleket, Hurghadában egy ilyen egy hetes (5 merülőnapos) program 150e-től van.

Egy hetes hajós túra - általában napi 4 merüléssel - pedig már szokott lenni 220e körül (pl. Aquanauta).

[ Szerkesztve ]

Feel Good Inc.

(#1683) Füge007 válasza Pompi (#1682) üzenetére


Füge007
senior tag

De ott nem merülsz technikait, itt igen. És ebben a stage palck ár is benne van, meg a gázkeverék töltés. Így bizony jó ár.

Füge

(#1684) Pompi válasza Füge007 (#1683) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Igen, de ezeket nem írtad elsőre ;)

Feel Good Inc.

(#1685) Füge007 válasza Pompi (#1684) üzenetére


Füge007
senior tag

Igazad van :D , de már ismertek, én mindíg belecsempészek egykis technikait is a merüléseimbe.

Füge

(#1686) F-ECT$ válasza Pompi (#1682) üzenetére


F-ECT$
titán

A technikai rész nem tudom, hogy mennyire dobja meg, de úgy már gondolom baráti a 200e.

A 150e/220e-s ár a 2 féle túránál az alja, ennél azért egy picit több is lehet, főleg mivel 1-2 apróság nincs benne a túrák árában (vízum, 1 napi kaja, reptérre kijutás, biztosítás, stb.)

Én most ezzel szemezek, a Ras Mohamed már régi álmom, a Cassion sem voltam még, és a Thistlegormot is jó lenne újra látni.

Dive ever, work never.

(#1687) Füge007 válasza F-ECT$ (#1686) üzenetére


Füge007
senior tag

Na ez jól hangzik, egy ilyenre beneveznék én is szívesen! Hajós túrán még nem voltam, pedig nincs bajom a hajón alvással, csak még soha nem jött ki úgy az időm.

Füge

(#1688) F-ECT$ válasza Füge007 (#1687) üzenetére


F-ECT$
titán

Mondjuk itt a technikai merülés kimerül a nitroxban, viszont 200e -> 240e Ft mellett a 10 merülés helyett 20-at kapsz :)

Dive ever, work never.

(#1689) Füge007 válasza F-ECT$ (#1688) üzenetére


Füge007
senior tag

A technika merülés nem feltétlen mély merülést jelent. Hanem egy más szintet a sima búvárkodás melett. Én nagyon gyorsan DIR felé fordultam, sokmindent máshogy csinálunk, mint az átlag. Nem mintha az nem lenne jó, csak én szeretnék bonyolultabbakat merülni. Nemhiába a felszerelésünk is más. Már a tanfolyamokon is sokkal bővebb oktatást kaptam, mert valljuk meg őszintén a tananyagok kicsit elavultak. Évek óta ugyanazon anyagokból oktatnak, pedig azóta sok minden változott szemléletileg, illetve technikailag is.

Nem a merülésszám a döntő, mert a hévizi merülésem nekem felér 20 simával. Mert az jóval öszetetteb, dekós merülés. Nem beszélve arról lehet nem is lehet oda menni ismét. Merülések alkalmával is ha belenéznek a merülésnaplómba arra kapják fel a fejüket nem az egyiptomi túrákra :)

Füge

(#1690) TomDog


TomDog
tag

sziasztok!

Mars Alam-on ismertek magyar búvárt aki kint dolgozik, és válal intro merülést?

És a fő kérdés: Ha az összes férfi ugyanolyan, akkor a nők miért válogatnak http://30bt.venroka.com/news.php

(#1691) Füge007 válasza TomDog (#1690) üzenetére


Füge007
senior tag

Szia!

Sajnos én nem, Hurghadán vannak kinn magyarok Deep Dreams, ők jók. De linkeltem neked az elérhetőségüket, írj nekik mailt, hátha ők tudnak ajánlani valakit neked!

Füge

(#1692) TomDog válasza Füge007 (#1691) üzenetére


TomDog
tag

Köszi a Hurghadaiakat tudom, ott szinte minden bázison van magyar.Tavaly a Black Sharkkal merültünk, ott egy kedves lány volt a segítőnk.

És a fő kérdés: Ha az összes férfi ugyanolyan, akkor a nők miért válogatnak http://30bt.venroka.com/news.php

(#1693) F-ECT$ válasza Füge007 (#1689) üzenetére


F-ECT$
titán

Én sem írtam, hogy a technikai merülés = mély merülés :)

Hévizet nagyon sajnálom, nekem kétszer sikerül megmerülni, talán majd pár év múlva ismét engedélyezik.

Dive ever, work never.

(#1694) Füge007 válasza F-ECT$ (#1693) üzenetére


Füge007
senior tag

Jó lenne, de megmondom őszíntén nem sok reményem van hozzá. Talán pár kutatómerülést engedélyeznek, de mi abba nem férünk bele :O

Füge

(#1695) F-ECT$ válasza Füge007 (#1694) üzenetére


F-ECT$
titán

Olvastam a Submarine-ben a 3 részes hévízi cikksorozatot, és a kezdeti idők óta folyamatosan az volt, hogy pár évig merültek, utána pár évig tiltották a merülést, és ez a 2 szakasz ismétlődött.
Szóval én bízok egy szebb jövőben, bár az legyezi az egomat, hogy én jártam ott, és nagyon sokan nem :B

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#1696) Pompi válasza F-ECT$ (#1686) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Azért írtam a 220-at, mert gyors rápillantottam az Aquanauta honlapjára és láttam, hogy nemrég volt északi szafarijuk 217 ezerért, jó ehhez még hozzájön pár apróság, amivel felmegy 230-ra, de tegyük hozzá, hogy ez a túra a Cassiopeia hajóval van, ami jelenleg az egyik legtopposabb hajó.

Jónak ígérkezik a Tirán szafari tényleg. Ha jól tudom tavaly valamiért nem sikerült oda eljutniuk, idén már csak összejön :) Mondjuk én az Abu Nuhas reefnél és a Ras Mohamed részen már 2x jártam, csak a Tiran szoros lenne ami igazán újdonság lenne. A Cassiopeia, mint ahogy az előbb is írtam szuper hajó. Én a testvérén, az Andromédán voltam párszor, de a két hajó nagyon hasonló. Én azóta csak azzal mennék mindenhova, annyira bejött :)

Tavaly novemberben volt egy Brother-Deadalus-Elphinstone túrájuk, amivel sokáig kacérkodtam, de végül nem fért bele az anyagiakba, ezért idénre a májusi Brothers túra lett betervezve, remélem jó lesz. Két éve ugyanilyen tájt voltunk a St.Johnson és annak ellenére, hogy elég rossz időjárás volt, nagyon szép dolgokat láttunk a vízben. Ilyenkor a víz sem olyan meleg még, így nagyobb az esély a nagyobb testű élőlényekkel való találkozásra :)

Feel Good Inc.

(#1697) YikeSS válasza Pompi (#1696) üzenetére


YikeSS
tag

Csak mennyünk mán' :)

mergedes...

(#1698) F-ECT$ válasza Pompi (#1696) üzenetére


F-ECT$
titán

Én talán áprilisban voltam Brothersen és láttunk pörölyt is :)

A Ras Mohamed milyen? Szép még, vagy már nagyon lemerülték?

Dive ever, work never.

(#1699) Pompi válasza F-ECT$ (#1698) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Meg kell néznem a logbookot, most, hogy rákerestem a térképen, lehet a Ras Mohamedet keverem valamivel :B , mert eddig talán egyik északi túrán sem mentünk fel, úgy rémlett, hogy közelebb van az Abu Nuhashoz, de nem.

Feel Good Inc.

(#1700) YikeSS válasza Füge007 (#1689) üzenetére


YikeSS
tag

Én másként látom a dolgokat, mert én inkább merülök 20 szépet, mint 1 "öszetetteb, dekós merülés"-t. Én nem azért merülök, hogy az nehéz legyen, hanem azért, hogy szép elővilágot lássak közelről.

Monhatjuk úgy is, hogy fun-búvár vagyok, azaz nem érdekel, hogy minél több vizsgám legyen, csak addig a szintig, hogy a mindennapos merülések simán menjenek. Nem érdekel, hogy nehéz merüléseim legyenek, csak azért, hogy elmondhassam olyan is volt. Stb.
Én egyszerűen csak merülni akarok minél többet, minél szebb helyeken, minél több élőlénnyel és pár érdekes, de nem extrém helyen, pl. normál roncsok, pár kissebb barlang, stb.

Ja és mindezt ha lehet hajóról, szafarin, mert úgy kényelmes, és lehetőleg minél távolabb a tömegtől. A szállodából eljárunk merülni oda, hol millió másik hajó is van, állandóan jönni-menni, meg cuccolni, az nekem nagyon nem jön be...

Viszont leírhatnátok, hogy miben más egy "technikai" merülés, ami nem mélymerülés, nem speciális roncs, barlang, stb, hanem egy sima merülés. Télleg érdekelne. Mást láttok? Vagy gyakorlatoztok a vízalatt? Nem nagyon tudom elképzelni, hogy pl. 1 drift dive 1 gyönyörű fal mellett 10 és 35m között miben más nektek? Milyen ez a "más szint" a sima búvárkodás mellett? Mit csináltok másként mint az átlag? Másként nézitek a falat?

mergedes...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.