Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1501) Füge007 válasza balog tiby (#1500) üzenetére


Füge007
senior tag

Nekem azt tanították figyeljek oda mindenkire, a merülésvezetőre is, mivel ő is tévedhet. Sajnos én sokat fogyasztok így mindíg jelzem hol tartok, sőt ha idegenekkel merülök ezt előre jelzem még a parton. Minnél többet tanulok annál elővigyázatosabb vagyok. Azt mondta az oktatóm, ha már nincs bennem egézséges félelemérzet akkor hagyjam abba a merülést. Nem csak Egyiptomban, az Adrián is felelőtlenek. Bevittek úgy roncsba minket, hogy meg sem kérdezték, van-e hozzá képesítése a csapatnak. A hajó alatti biztonsági stage plack hiányáról meg ne is beszéljek, és folytathatnám a sort.

Üzlet lett a merülés, és profitot kell termelni mindenáron, sajna ez van :(

Füge

(#1502) Füge007 válasza Pompi (#1498) üzenetére


Füge007
senior tag

Üdv itthon mázlista :D ! Képek videók lesznek?

Füge

(#1503) Paarthurnax válasza Pompi (#1498) üzenetére


Paarthurnax
senior tag

De volt Magyarországon egy szürke Punto II-esem, igaz nem HGT csak HLX és az indexes Punto topicban is aktív voltam. 2006 óta vagyok itt, szóval nem olyan régóta.

Én nem dolgozom mint divemaster, de barátaimat néha viszem merülni és ők aztán tényleg kezdők szóval oda kell figyelnem rájuk. Helytől függ persze a fordulási pont, de ha nehezen lehet csak vissza menni, akkor betartom az 1/3-os szabályt. Dekózásba sosem megyek bele. Én csak egyszer dekóztam és akkor csak azért mert ki akartam próbálni a computert, hogy mit és hogyan mutat a dekózáshoz.
Idén már nem jön össze a tech1 tanfolyam, de ott majd vár rám dekó rendesen. :D ..be is kell szereznem majd egy száraz ruhát előtte.

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#1504) balog tiby válasza Füge007 (#1502) üzenetére


balog tiby
csendes tag

Csá!
Megyünk vissza Razanjba kb jövő héten sok munka lesz: Új hajó HR honosítása, néhány új merülőhely bemerülése, igen szeretnék feltenni képeket és videókat a honlapra, meg szeretném csinálni a merülőhely térképet búvár végzettségekre lebontva nem ígérem hogy hamar kész lesz.
Amúgy a honlap informatikus szakmai szemmel hogy tetszik???

Te tibi sok nekünk ez a meló

(#1505) balog tiby válasza Füge007 (#1502) üzenetére


balog tiby
csendes tag

bocs most láttam hogy ezt már nem nekem írtad

Te tibi sok nekünk ez a meló

(#1506) balog tiby válasza Paarthurnax (#1503) üzenetére


balog tiby
csendes tag

Szia!
Egyébként a hírhedt index Technikai búvárkodás topikban már összefutottunk.
Régebben én voltam ott az egyik mumus ott saját néven írtam. De már itt is írogattam azidőtájt az itteni nevemen.
Ott sem mumusként kezdtem, sőt ott barátkoztam össze a néhány mostani merülőtársammal akik szintén mumusok :) . /állítólag miattunk nem mert már írni oda senki/ Az egész úgy kezdődött egyszer elegem lett abból hogy ha valaki leírt egy nyilvánvalóan szakmai hozzánemértést tükröző hszt és erre figyelmeztetted utána még ő akar idiótának beállítani másokat. Elszakadt a cérna és így reagáltam ja hát én is tudok akkora durung lenni hogy cölöpöt lehet verni velem és nem is esik ez nehezemre.
Visszatérve a hsz-edre. Köztünk és a dcn szereplő DMek között az a különbség hogy mi nem egy DM kártyával szeretnénk helyettesíteni a tech képzést /mintha az jolly joker lenne/. Tanulunk ami idő és pénz, de a gondolkodásunk is átformálódik ezidőalatt a merülésről.
Egy személyes találkozás alkalmával az érintettek csak azt a mantrát ismételgetnék minek ez a techdiving én ugyan oda megyek egy palackkal, ép ezért nem is érdemes velük vitázni................................

Te tibi sok nekünk ez a meló

(#1507) Paarthurnax válasza balog tiby (#1506) üzenetére


Paarthurnax
senior tag

Na igen, az az index topic meghalt. Párszor írtam én is oda, de heti egy válasz (se) érkezett, úgyhogy kihaltnak gondoltam.
Nekem egyébként csak azért van DM kártyám, mert gyakorolni akartam sokat és itt a tanfolyam úgy ment, hogy nincs limit mennyi idő alatt végzed el a tanfolyamot és amig csinálod, addig a felszerelés ingyenes. Nekem egy évig tartott. :D Nem fogok dolgozni sosem mint DM, de gyakorlásnak nagyon jó volt minden hétvégén menni merülni.
A tech1 meg akkor fetőzött meg, amikor a GUE Fundamentals kurzust csináltam, ami tkp. egy előkészítő kurzus a GUE technikaihoz. Ott az okatónk aki egyben az ismerősöm is mutatott pár videót, hogy hol voltak mostanában. Két video fogott meg nagyon. Az elso az volt, hogy fent északon van egy II. vh. alatt elsüllyedt roncs 100m-en. Oda mentek le és scooterekkel járták körbe a hajót. Fantasztikus video volt! ;) A másik meg arról szólt, hogy a szárazföldön lent délen egy farmer talált egy lyukat a földje közepén, kb egy méter átmérőjű. Kíváncsi búvárok leereszkedtek egy kötélen és vízet találtak kb. tíz méterrel a felszíntől. A lyuk egyébként pár méter mélyen elkezd szélesedni és egy hatalmas barlang lesz belőle ami két felé megy lefelé. Iszonyatos széles ez a két víz alatti lefefelé menő barlang és kristály tiszta víz van benne, de semmi élet. Az egyetlen fény a lyukon keresztül beszűrődő kevés napfény. Egy páran megpróbálták megnézni, hogy milyen mély ez a két barlang, de sosem jöttek vissza, úgyhogy azóta csak nagyon szervezetten lehet ott merülni.
Ez a két video jelentette nekem azt, hogy ez engem is érdekel. Lassan, de biztosan majd eljutok arra a szintre. Nem sietek, és a legtöbb technikai búvár bőven harminc felett van, szóval van időm. :D

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#1508) YikeSS


YikeSS
tag

Sziasztok,

En is voltam Pompival az El Farouk II-n, es szerintem sem volt semmi gond Ibrahimmal.

Kepek: ITT
1 video: ITT

Nem tul jo kepek, mert 1reszt se jo felszereles, se hozzaertes, es se jo ido nem volt :)

mergedes...

(#1509) Füge007 válasza balog tiby (#1504) üzenetére


Füge007
senior tag

Szia!

Szép átlátható honlap, grat! Viszont a merülőhely leírások csak angolul vannak? Mi ez a kötelező orvosi vizsgálat papír? Ez valam új a horvátoknál?

Üdv!

Füge

(#1510) Füge007 válasza Paarthurnax (#1507) üzenetére


Füge007
senior tag

Hali!

Furfangos voltál :D , lassan de biztosan egy évig merülgettél. Amit leírtál kb. valami ilyen fogott meg engem is. Nagyon rá vagyok katanva a hajóroncsokra, van egypár roncs amit élőben szeretnék látni, remélem ez nem csak álom marad!

Üdv!

Füge

(#1511) balog tiby válasza Füge007 (#1509) üzenetére


balog tiby
csendes tag

Csá!
Az orvosival ne foglalkozz aláír mindenki egy TDI/SDI nyilatkozatot és merülhet a honlapot majd módosítjuk.
Merülőhelyek: mint a 1504-ben írtam nem ígérem hogy hamar kész lesz.
Addig is feltettünk a környék merülőhelyeiről egy nagyjából általános leírást amit a nettről húztunk le. Na ezt eszem ágában sincs lefordítani hanem szeretnék egy sajátot készíteni róluk.

Te tibi sok nekünk ez a meló

(#1512) Füge007 válasza balog tiby (#1511) üzenetére


Füge007
senior tag

Szia!

Értem, mondjuk ha kell elmegyek orvoshoz, végülis az egézség nem csak a buvárkodásnál fontos. Húzz bele a merülőhelyek leírásába, nyakunkon a szezon :D ! Állandó magyar staff lesz ott? A főszezoni árakról tudtok már valamit?

Egész nyáron kinn leszel?

Üdv!

Füge

(#1513) Füge007 válasza Paarthurnax (#1507) üzenetére


Füge007
senior tag

Valami hasonlót érzek mint amit leírtál, ha ezt a videót nézem: link. Remélem egyszer élőben is meglátom, ezt a gyönyörű roncsot!

Persze lehet hogy csak álom marad, de ahhoz képest hogy egy alföldi ember vagyok aki vizet sem nagyon látott, onnan már messzire eljutottam. Innen már csak az anyagi kereteim határolnak be, az utat már látom merre kellene haladnom.

[ Szerkesztve ]

Füge

(#1514) Paarthurnax válasza Füge007 (#1513) üzenetére


Paarthurnax
senior tag

Nem semmi! 130 méter mélyen behatolni egy ilyen roncsba nem kis feladat. Egy ilyen környezetben nagyon jól jön a rebreather. Baromi izgalmas lehet egy ilyen roncsban úszkálni bent a folyosókon és termekben csak arra kell figyelni, hogy a kötél el ne szakadjon. ;)
Júliusban én is ki fogok próbálni egy rebreather-t. Nem tanfolyam keretében, hanem csak egy egynapos uszodai próba kör, de nagyon érdekel. Amiket eddig olvastam a rebreather-ekről azok alapján az első gondom a helyes buoyancy lesz, mivel nem befolyásolja az emelkedést ha tele szívom a tüdőm.

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#1515) Füge007 válasza Paarthurnax (#1514) üzenetére


Füge007
senior tag

Nos rebreather halottam jót illetve rosszat is. Pedig szerintem egy jó alternatíva lenne, csak egyenlőre drága, és a meghibásodás hatalmas kockázatot rejt.Sokan ezért is félnek tőle. Én még nem láttam élőben ilyet, de kíváncsi lennék egy ilyen merülésre. Majd jöhet egy beszámoló mit tapasztalsz vele kapcsolatban?!

Füge

(#1516) Füge007 válasza balog tiby (#1511) üzenetére


Füge007
senior tag

Szia!

Na hogy állsz? Merülőhelyek feltérképezésével haladsz? Agusztusban kinn leszel, akkora tervezzük a családi nyaralást. Mindenképp utba ejtenélek néhány merülés erejéig!

Üdv!

Füge

(#1517) balog tiby válasza Füge007 (#1516) üzenetére


balog tiby
csendes tag

Szia!
Lesz kint Magyar Staff mindíg
Én még nem tudom pontosan mikor leszek kint de ezt mailen egyeztethetjük
Ha tudom majd írok

Te tibi sok nekünk ez a meló

(#1518) Füge007


Füge007
senior tag

Mindenki elmerült?! Nagy itt a csend, pedig nyakunkon a szezon :D ! Agusztusban Adria ez már úgy néz ki tuti. Remélem ismét jókat merülök majd.

Füge

(#1519) F-ECT$ válasza Füge007 (#1518) üzenetére


F-ECT$
titán

Jó neked. Én idén már 99%, hogy nem megyek külföldre. Szerencsére meló már van (bár még próbaidőn vagyok), viszont házvásárlás miatt még minden Ft-nak van helye a búvárkodáson kívül :(

Na mindegy, ha az idei évet túlélem, akkor jövőre bepótolom a lemaradást.

Hévízről van valami hír?

Továbbra is áll, hogy egy gyékényesi hétvége befigyelhet még, de ennek sem túl nagy az esélye.

Dive ever, work never.

(#1520) Pompi válasza Füge007 (#1518) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Én este megyek Gyékényesre; hétvégén haladó tanfolyam. Az idő mondjuk nem lesz túl kegyes most sem, ha jók az előrejelzések.

Feel Good Inc.

(#1521) Füge007 válasza F-ECT$ (#1519) üzenetére


Füge007
senior tag

Na végre, már olyan csend volt itt! Hévízről semi hír egyenlőre, de nyáron nem is volt merülés, ha jó gondolom okt. - febrárig volt szezon. Remélem sikerül a próbaidőd! Gyékényes még nem merültem, de lehet majd egyszer kipróbálom.

Füge

(#1522) Füge007 válasza Pompi (#1520) üzenetére


Füge007
senior tag

Pontosan milyen tanfolyam ez? Majdcsak nem lesz vihar, az eső meg nem számít, úgyis vizes leszel :D

Füge

(#1523) Pompi válasza Füge007 (#1522) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

AOWD tanfolyam gyakorlatilag, UEF-es.

Feel Good Inc.

(#1524) Füge007


Füge007
senior tag

Végre ránk is gondoltak, itt az ideális merüléstervező :D

Füge

(#1525) Paarthurnax


Paarthurnax
senior tag

Nem nagyon volt itt forgalom, úgyhogy én sem írtam semmit. Én holnap megyek egy parti merülésre, de egy traningben lévő DM hölgynek mutatom majd meg, hogy a Halcyon wing-jét hogyan tudja jól használni. Nekem is ugyan az van. Persze azért majd körül nézünk, hátha látunk pár érdekes dolgot.

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#1526) Füge007 válasza Paarthurnax (#1525) üzenetére


Füge007
senior tag

Nem sajnos, nem vagyunk egy búvárnemzet :( De azért ne hagyj minket cserben, én pl nagyon szívesen olvasom az írásaidat, meg szterintem mások is! Most hétvégén a sulim Dorogi merülést tart, de nem megyek, a magyar vizek Hévíz kivételével nem vonzanak, na most meg hideg is lett, nincs kedvem megfázni. Az augusztusi Adriai útig nem fogok merülni, kivéve ha a nyakamba szakad az OTP.

Füge

(#1527) Füge007


Füge007
senior tag

Jövő héten indulok az Adriára. Már allig várom, végre merülés. A vékonyabb ruhám viszem, jobban tudok benne mozogni, viszont mivel ez kicsit kevés így veszek hozzá egy ilyen aláőltözőt: 1 MM THERMALSKIN FELSŐ, CSUKLYÁVAL . Remélem ez így már jó lesz. Ha hazajövök írok egy hoszabb beszámolót.

Másnál semmi merülés? Ne hagyjuk már ennyire leülni a kedvenc topicomat :D

Füge

(#1528) Peetry válasza Füge007 (#1527) üzenetére


Peetry
senior tag

mikor mész és hova? Mi kedden megyünk pag-ra, blue bay-hez.

(#1529) Pompi válasza Füge007 (#1527) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Én 3,5 óra múlva indulok Hurghadába, északi szafarira ;) Természetesen ha hazajöttem írok. Ha elkerülnénk egymást, akkor jó merülést!

Sajnos nehéz nem leültetni a topicot, kevesen vagyunk, keveset merülünk. Én mondjuk igyekszem, volt idén már egy szafari, egy aowd, most megint szafari, és ha minden jól megy lesz még egy ősszel. :D

Feel Good Inc.

(#1530) Füge007 válasza Peetry (#1528) üzenetére


Füge007
senior tag

Aug 17-én indulok. Nincs még célállomás, legurulunk dalmáciáig és majd ott keresünk szállást. Ott nézek valami dive centart, az elmúlt évben is így történt. Mivel ez nem kimondottan merülőtúra, így csak pár merülést tervezek. Barátnőmmel phenni megyünk ez a fő cél, de nem bírnám ki, hogy nem merüljek párat :D

Füge

(#1531) Füge007 válasza Pompi (#1529) üzenetére


Füge007
senior tag

Neked is jó merülést, mázlista :) ! A beszámolót és a képeket várjuk!

Füge

(#1532) F-ECT$ válasza Füge007 (#1527) üzenetére


F-ECT$
titán

Én is gondolkozok azon, hogy a 7-es ruhám mellé beszerzek egy 3-asat + 3-as aláöltözőt. (Persze nem idén...) Kíváncsi vagyok, hogy ez az 1-es mennyire véd, bár nekem néha nem is a hideg okozza a gondot, hanem amikor befolyik a víz a ruha és a bőröm közé. (Épp ezért már a felszínen be szoktam folyatni, és akkor 2 hőhatárral lejebb már nem tud.)

Ha még nem vetted meg: szerintem csuklya nélkülit vegyél, és legyen egy külön csuklyád. Nekem a shorty csuklyás, és sokkal kényelmetlenebb, mint a különálló csuklyám.

Dive ever, work never.

(#1533) F-ECT$ válasza Pompi (#1529) üzenetére


F-ECT$
titán

Aquanauta?

2 szafari és 1 tanfolyam már önmagában is szép, főleg ha még 1 túrával kiegészül.

Dive ever, work never.

(#1534) F-ECT$ válasza Füge007 (#1530) üzenetére


F-ECT$
titán

No, akkor én is írok egy kicsit.

Idén úgy néz ki, hogy tök száraz marad még a szabadtüdős felszerelésem is :( Egyelőre még heverem a melóelvesztés és keresés miatt kiesett bevételkiesést, no meg ingatlaneladás-vásárlás miatt amúgy is van épp elég kiadásom + szabadidővel sem állok túl jól.

Remélem jövőre be tudom pótolni az idénre tervezett merüléseket is. Viszont ha már előjött a (nem búvár) barátnő/feleség kérdés. Kíváncsi vagyok, hogy ki hogyan oldja meg a dolgot. Az mondjuk feltételezhető, hogy az embernek véges pénzügyi és időkerete van az adott évben a nyaralásokra. Ezen belül kell megoldani a barátnővel/feleséggel történő nyaralást és a búvárkodást is, kérdés, hogy hogyan:
-Közös nyaralás, közben beiktatva 1-2 nap merülés. Ez nálam nem nagyon járható út, ha már elmegyünk nyaralni, akkor legyünk együtt, az nem pálya, hogy én lelépek, közben a barátnőm meg unatkozik. Megoldás lenne, ha nem 1, hanem 2 hétre mennénk, de mondjuk engem nem elégít ki 4-5 merülés.
-Közös nyaralás 0 merüléssel, és külön búvártúra. Ez jól hangzik, viszont egyrészt több szabi, másrészt több pénz. Felmerülhet az is, hogy közös kassza esetén a barátnő is kérheti, hogy akkor ő is hagy költhessen el annyi pénzt, amennyibe a túra kerül, és ez már lehet, hogy nem fér bele a keretbe.
-Közös nyaralás, 0 merülés. Külön búvártúra, ami alatt a barátnő is elmegy valahova nyaralni. Ez utóbbi kicsit nehezen kivitelezhető, mert Ő kivel és hova menjen.

Szóval egyik megoldás sem 100%-ig jó, de valahogy mégis meg kell oldani. Ha van ennél jobb ötlet, azt szívesen várom.

Dive ever, work never.

(#1535) Füge007 válasza F-ECT$ (#1532) üzenetére


Füge007
senior tag

Ez speciális anyag, nem lesz vele gond, mások is ajánlották, a héten kapom meg. Majd beszámolok róla milyen is használat közben. Csukjám nincs, de most érzem kell, szeretnék pár mélyet merülni, és az elmúlt évben nagyon fázott a fejem.. Én a 7 mm ruhámat nem szeretem, nem tudok benne jól mozogni. Persze a végleges megoldás a szárazruha lesz, de nem idén.

Füge

(#1536) Füge007 válasza F-ECT$ (#1534) üzenetére


Füge007
senior tag

Én ezt úgy oldom meg, hogy általában mások is ilyen nyaralós társaságok, így délelőttre kimegyünk merülni, délután meg együtt vagyunk. Barátnőm még úszni sem tud, persze a tengert nagyon szereti, de csak derékig jön bele, persze ha ott vagyok mélyebbre is bemerészkedik. Viszont tudja, hogy én imádom a vizet, meg a búvárkodást, így nincs apelláta megyek úszni, merülni. Amíg merülök ő napozik, vagy ha van kedve kijön a hajóval. Az ő kedvtelése a virágok, így én is elmegyek vele kiállításokra, vásárokra. Mindenki megkapja amit szeret. Kimondott búvártúrákra magam megyek, ő csak unatkozna. Hogy addig ő mit csinál, általában melózik, meg barátnőzik. Szerencsére ezekből nincs gond. Pedig én mikor megismerkedtünk még nem merültem, de mindíg is nagy szerelmem volt a merülés, ezt tudta már az elején. Szerintem mindent meg lehet beszélni, csak hozzállás kérdése.

Füge

(#1537) F-ECT$ válasza Füge007 (#1536) üzenetére


F-ECT$
titán

Persze, mindent meg lehet oldani (mi is megoldjuk), csak kíváncsi voltam, hogy másoknál ez hogy megy. Jó lenne, ha mindketten merülnénk, de csak emiatt nem váltok :)

Én már voltam Gyékényesen vele, mondjuk épp fújt a szél, így napozni is hideg volt, de a végére már eléggé unta a dolgot, így többször inkább nem próbálkoztam ezzel a módszerrel, és az biztos, hogy búvártúrára sem fog velem jönni.

Dive ever, work never.

(#1538) Füge007 válasza F-ECT$ (#1537) üzenetére


Füge007
senior tag

Ismerek olyan párt ahol mind a ketten merülnek, de ott is gondok vannak. A feleség nem mer mélyebbre merülni, a férjet meg nem elégíti ki a "halacskanézés", így ez sem 100%-os megoldás :D. Kevés technikai merülő hölgyet ismerek, akad pár de ritka.

Füge

(#1539) F-ECT$ válasza Füge007 (#1538) üzenetére


F-ECT$
titán

Az már kisebb gond szerintem, hogyha 1 adott túrára el tudnak mindketten menni, de ott külön csoportba kerülnek. Persze ha már a túraigény is más, akkor ugyanaz a gond, mint a búvár-nem búvár pároknál.

Dive ever, work never.

(#1540) Paarthurnax


Paarthurnax
senior tag

Párom félt a búvárkodástól, aztán végül megszerettettem vele és most imádja és ha épp nyaralni vagyunk vagy csak van olyan hétvége akkor együtt megyünk. Mivel ő még nagyon kezdő ezért oda kell figyelnem rá és különösen azóta a hírhedt maláj baleset óta kizárt, hogy mással legyen párban. Ha akarok nehezebb helyen merülni, akkor megyek egyedül vagy ha nagyon hideg van éppen, de egyébként szeretek vele merülni. Azért is jó, mert a levegő fogyasztásunk nagyjából azonos.

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#1541) Füge007 válasza Paarthurnax (#1540) üzenetére


Füge007
senior tag

Szia!

Már hiányoltalak :) , merre merültél mostanában?

Na nálam ez kizárt, barátnőm semmi pénzért nem merülne, pedig már mondtam neki. Szerencsések vagytok a hasonló fogyasztással, így tényleg egy párt alkottok viz alatt, s felett :D

Füge

(#1542) F-ECT$ válasza Füge007 (#1541) üzenetére


F-ECT$
titán

Hát ja, az én páromat sem fogom tudni sosem rávenni, hogy merüljön:)

Más: én látom rosszul, vagy tényleg drágultak a merülések Horvátországban (is)? 1-2 évvel ezelőtt még 15-20 USD körül volt egy merülés (persze volt néhány feláras merülés már akkor is), most meg már csomagban is 20-25 EUR-ra jön ki 1-1 normál hajós merülés. (És ha ehhez hozzávesszük, hogy 2 éve még 250 körül volt egy EUR, most meg 270...)

Dive ever, work never.

(#1543) Paarthurnax válasza Füge007 (#1541) üzenetére


Paarthurnax
senior tag

Mostanában csak itt a parton merültem egy francia leányzóval aki most jött ide nemrég és keresett egy helyi DM-t, de szegény rosszul lett a hullámzástól és lemondta a második merülést. :DDD Aztán mentünk vissza Európába, nemrég jöttünk vissza.

Párom azért félt a merüléstől, mert nem tud egyenlíteni amikor sznorizik. Mondtam neki, hogy a scuba az más, nem olyan mint a szabad tüdős, szép lassan merülünk és fog tudni egyenlíteni, bízzon bennem. Aztán nekem lett igazam, szépen egyenlített és merült. Igaz mindig lassan megyünk le, de ez legyen a legkevesebb. Azóta vettem neki raját ruhát meg kiegészítőket, hogy ne mindig a dzsuvás bérelt wetsuitba kelljen merülnie. :)

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#1544) Füge007 válasza F-ECT$ (#1542) üzenetére


Füge007
senior tag

Igen, sajnos ennyi az ár. Én az elmúlt évben 300 kunaért merültem/alkalom. Rásásul igazi kutyaütő bandával :D . Még szerencse, hogy a német merülőtársam normális volt, gyorsan öszhangba kerültünk, jó volt vele merülni. Most 6 merülést tervezek maximum, de lehet szeptember elejeén kimegyek ismét egy merülőtúrára.

Füge

(#1545) Füge007


Füge007
senior tag

Ma jöttek haza nővéremék az Adriáról íme egy friss árlista, Pakostane búvárbázisról.

Link

[ Szerkesztve ]

Füge

(#1546) YikeSS válasza Füge007 (#1545) üzenetére


YikeSS
tag

Eleg huzos arak. Marhara nem eri meg Horvatorszagban merulni sztem. Ha osszeadsz 1 szafari-ra valo merulest (20-24) + odautazas + kaja + szallas, akkor siman ottvagy 1 jobb egyiptomi szafari aranal.

mergedes...

(#1547) F-ECT$ válasza YikeSS (#1546) üzenetére


F-ECT$
titán

Egy párszor már leírtam itt, hogy ki kell számolni, hogy mennyibe kerül 1 merülés az adott túrán. Mert hiába kerül 100e-rel többe egy egyiptomi szafari, mint egy horvát túra (250e és 150e) az előbbi esetben kapsz 21 merülést, az utóbbnál 12-t, így arányaiban olcsóbb Egyiptom, és szerintem az élmény is nagyobb.

Ezek alapján igazán a 2 hetes túrák az igaziak, mert azok esetén még jobb az 1 merülésre vetített ár.

Emelett Horvátországba ha előszezozonban mész, akkor hideg a víz, utószezonban könnyen belefuthatsz egy nagyobb viharba (erről írtam is pár éve egy "élmény"beszámolót), főszezonban meg iszonyat nagy a tömeg és így az utazási idő sokkal hosszabb is lehet, mint Egyiptomba repülővel.

És most kicsit ellentmondok magamnak: ha úgy tekintesz az árra, hogy mennyi pénzért érzed magad jól 1 hétig, akkor Horvátország ebből a szempontból olcsóbb. Emelett a 21 merülés nem mindenkinek jön össze (fáradtság, rosszullét, stb), és visszagondolva nehéz is elkülöníteni 1-1 merülést, mert annyi élmény ér 1 hét alatt, hogy a nagy részét azonnal elfelejted.

Szerintem érdemes mindkét helyre elmenni, mert vannak olyan helyek (főleg roncsok) Horvátországban, amik egyediek, no meg persze nem mindenkinek jön be egy 4*-os szafarihajó "nomádsága" és a teljes összezártság 1 héten át.

Dive ever, work never.

(#1548) Füge007


Füge007
senior tag

Drága, viszont közel van! És igen, vannak szép és érdekes roncsok, sok felfedeznivaló van az Adrián is. Nekem szívem csücske két okból is, egyrészt dalmát vér is csörgedezik bennem, a családom anyai ágon onnan származik, másrész ott vizsgáztam és ott kezdtem el a pályafutásom. Egyiptomnak is megvan a maga feelingje, és nem mondom, hogy nemszeretem, sőt. De sajna most nincs keretem egy szafarira :( , persze ez remélem változik.

Füge

(#1549) YikeSS


YikeSS
tag

Hat a kozel van az relativ. Mert igen kozel van, de nem ersz oda hamarabb. Nekem bejott a szafari eddig, es az 1 het alatt a 2x merules. Bar az adrian nem merultem meg, de sokkal erdekesebbnek tunik a voroson merulni.

Egyebkent Horvatorszagban regebben nagyon sokat jartam, imadtam is, de miota ennyire felkapott lett mar nem szeretem. Marha sokan vannak, es draga is.

mergedes...

(#1550) F-ECT$ válasza YikeSS (#1549) üzenetére


F-ECT$
titán

Ha még nem merültél az Adrián, akkor honnan gondolod, hogy a Vörös érdekesebb? :)

A többivel egyetértek, viszont ha mást nem is, de egy roncstúrát mindenképp ajánlanék Neked. Főleg a Baron Gautsch-ot érdemes megnézni.

Dive ever, work never.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.