Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1951) EkSYS válasza F-ECT$ (#1950) üzenetére


EkSYS
senior tag

küldtem privit.

Eki - az eredeti

(#1952) Pompi válasza EkSYS (#1951) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Nagyon szűszavú vagy publicban, érdekelnének engem is a részletek, ha eddigi válaszaimból nem derült volna ki ;)

[ Szerkesztve ]

Feel Good Inc.

(#1953) Krynn válasza Pompi (#1948) üzenetére


Krynn
csendes tag

Hát sajnos az eddigi hétvégék 2/3-án rossz idő volt, mióta lehet merülni. Ha mindig a jó időre várnék, kb. merülhettem volna kétszer. Szóval engem már nem tántorít el az idő, persze azért mindig felkúrom magam rajta kicsit, hogy megint rossz idő lesz, míg most meg hétágra süt a nap.Jelen esetbe kedd-csütörtök, és hétvégére elromlik. :W

(#1954) Pompi válasza Krynn (#1953) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Jó hát azt látom, hogy te egy kanál vízbe is lemerülsz, hogy ha lehetőséged van rá ;] de nincs is ezzel baj, főleg az elején.
Lehet olyat kérdezni, hogy hány merülésed van, és abból mennyi a valódi nyílt víz (tehát nem bányatavak és társaik)?

Feel Good Inc.

(#1955) Krynn válasza Pompi (#1954) üzenetére


Krynn
csendes tag

Hello!

Most jöttünk meg Gyékényesről, elég jól sikerült. Szerencsére az idő se volt olyan rossz mint előrejelezték. Csütörtök bomba idő, és elég jó látás volt. Föntről látni lehetett a gyakorlőtrepnit. A péntek az borús és szeles, de az eső egyész hétvégén elkerült. Aztán szombatra már javult az idő, de a látás meg romlott, köszönhetően a majd 20 búvárnak ki lent volt. Ha még nem beszéltél volna az ismerőseiddel, akkor jelentem mindenki sikeres vizsgát tett, és átlagon felüliek voltak, ahogy hallottam.
Egy elég vicces sztorim volt az egyik merülésnél, illetve csak utána derült ki. " Elkezdjük az egyik merülést pár perc és telik a maszk vízzel, ürítem, de megeint telik pár perc múlva. Nem értem mi a gond, mert bajszom levágva, tehát ott nem folyhat. A másik érdekesség számomra, hogy egy idő után az orrom alatt szokott nyomni a maszk, de most a homlokomnál szorít rendesen. Leveszem-visszaveszem üritek, de csak nem jó. Mivel annyira nem vészes végigcsináljuk a merülést. Kimegyek mondom barátnőmnek, valami gebasz van a maszkommal mert folyton folyik. Nézzük, kiderül, hogy az az ő maszkja, nem az enyém. Ez eddig ugye semmi extra, mással is megeseik, csakhogy az ő maszkja,1.5 és -3.5-ös dioptriás lenycsével van felszerelve, és ezt nem vettem észre a 67 perces merülés alatt, pedig a szememnek semmi baja :DD :C "
A tóban egyébként nem nagy halválasztékot találtunk. Naphal, és sügér dögivel, az éjszakain egy törpeharcsa, illetve az egyik trepni alatt egy nagyon nagy ponty, meg arrébb kér kisebb. Valamint rengeteg rák, több száz. Az édesvizi medúzák sjanos még nem jelentek meg, pedig tavaly ilyenkor már voltak. Talán ha melegebb lesz a víz majd lesznek. Az alsó határon 13-14 C fok volt a víz.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, még elég kezdő vagyok. Úgyhogy nem is biztos osztogathatnék itt tanácsokat. Jövő héten lesz egy éve, hogy az owd-m meglett. Azóta már haladom is megvan. Most hétvégén meg megmerültem az első "roncsomat" be és átúsztam az éjszakai merülésen a barkaszon. Hát vezetőkötélre azért itt nem volt szükség :)
Azóta 33 merülésem van, de az év végére a célom, hogy meglegyen a száz. Ebből össz-visz 2 tengeri van egyenlőre, de júli-31 és aug 7 között megyek Pagra, ott erre még tuti rá jön 12-15, és ha úgy lesz pénzem még szeptember végén is megyek oda egy 4 napra 6 merülésre.
Üdv.

(#1956) F-ECT$ válasza Krynn (#1955) üzenetére


F-ECT$
titán

Azóta 33 merülésem van, de az év végére a célom, hogy meglegyen a száz.

Szép célok :) A tengeri merüléseket is érdemes szokni, mert bár a látótáv miatt könnyebbek, de az áramlás, és a helyismeret hiánya miatt ott új dolgokat is meg lehet tanulni a búvárkodásról. Emelett nagyobb a mélység, így jobban oda kell figyelni a nodeco-ra, levegő fogyasztásra és a persze arra, hogy mindezek mellett azért gyönyörködj a sok látnivalóbban is :)

Dive ever, work never.

(#1957) deedee válasza Krynn (#1955) üzenetére


deedee
őstag

üdv

akkor ugye rólam se feledkeztél meg.... :DDD
elvileg jövő hét vége a nyerő?helyileg mi lesz a célpont?

(#1958) Krynn válasza deedee (#1957) üzenetére


Krynn
csendes tag

Nem felejtettem el. Megyünk persze, csak még nem tudom, hogy szombat vagy vasárnap, mert holnap megyek először melózni, és akkor látom melyik napom szabad.
Majd felhívom Dorogot és Szalkszentmártont is, hogy kb. mennyien lesznek más búvárok kint, és oda megyünk ahol nem lesznek annyian.
Az idő remélem jó lesz, bár engem az eső sem zavar, csak villámlás ne legyen, mert akkor nem mehetünk vízbe.
Aztán meglátjuk, ha jó lesz a látás akkor nézelődünk, ha meg nem akkor lehet gyakorolgatni, vagy vegyesen. Két merülésre gondoltam, és akkor még nem alszom el hazafele a volánnál :))
ABC-d megvan?
Meg kellene a magasság-testsúly, és lábméreted. Vagy ha tudod milyen méretű cuccban tanultál akkor az (ruha,mellény).

(#1959) deedee válasza Krynn (#1958) üzenetére


deedee
őstag

üdv

uszony+csizma+maszk az van,természetesen.csak a lényeg hiányzik :DDD

ruhából xl,54-es méret és jacketből is xl kell /185 cm és 96 kg/,valamint csukjám és kesztyűm sincs

már nagyon nézegetem a boltokat a neten....elvileg az oktatóm is a napokban fog jelentkezni és segít vásárolni az ő kedvezményes kártyájával...

a legközelebbi merülésnél már valószínüleg teljes cuccot fogok tudni vinni :K

(#1960) deedee


deedee
őstag

mivel minden bázison adnak az ólomhoz övet is,ezért felmerül bennem a kérdés,hogy érdemes saját övet venni?van valamilyen előnye a sajátnak?

(#1961) Pompi válasza deedee (#1960) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Szerintem súlyintegrált jacket kellene... :K és akkor fel sem merül ez a kérdés :DDD

Feel Good Inc.

(#1962) deedee válasza Pompi (#1961) üzenetére


deedee
őstag

az lesz,de tartaléknak nem lenne jó?vagy tök felesleges......

(#1963) F-ECT$ válasza deedee (#1962) üzenetére


F-ECT$
titán

Max az övnek van értelme. Ólmot tényleg szinte mindenhol adnak, az az 1-2 hely, ahol meg nem (pl asszem Hévíz volt ilyen, de ott most úgysem lehet merülni), az egyrészt menjen a francba, másrészt gondolom kb 300 Ft a bérlés ára, így csak nagyon sok alkalom után térülne meg. (Repülős utakon esélytelen, hogy bármilyen súlyt magaddal vigyél.)

Dive ever, work never.

(#1964) Peetry válasza deedee (#1962) üzenetére


Peetry
senior tag

ha integrált a BCD akkor totál felesleges az öv, de mondjuk ez ilyen apró tétel, szóval ha annyira akarod vehetsz. Nekünk mióta megvan a dzseki, sehova nem vittük az öveket.
Esetleg úgy tudom elképzelni mellény mellé, ha nincs trim zseb a dzsekin, akkor mondjuk 8KG-ból 4-et övre raksz, 4-et mellényzsebbe, hogy vész esetén osztva lehessen eldobni. De ha ezt nézed akkor meg öv helyett teheted a sima zsebbe is ami nem oldható.
És akkor itt meg is jegyzem, hogy ha lesz rá lehetőséged akkor figyelj hogy ne minden súly az oldható zsebekbe legyen, mert ha para van és 30on eldobsz mindent, akkor lehet megfejeled az ISS-t. szerintem bőven elég, ha a súly fele dobható, így az emelkedés könnyebben kontrollálható.

(#1965) deedee


deedee
őstag

ezt néztem ki és kevesebb mint féláron megtudom szerezni

tudom,hogy kicsit "erős" cucc,de ha esetleg gond adódna odalenn,akkor ebben azért mégiscsak van egy kis plussz emelőerő a 60 ezres alap jacketekhez képest

vagy rosszul gondolkodok? :U

redo-ból inkább a gömbcsuklóst,mint a dugattyúst,igaz?

(#1966) Krynn válasza deedee (#1960) üzenetére


Krynn
csendes tag

Üdv!

Megnéztem, júli 10-én (vasárnap) vagyok szabad, tehát akkor tudunk menni. Írtad, hogy kesztyűd és csuklyád nincs. Lehet érdemes lenne beszerezni, mert ezeket nem biztos, hogy tudnak adni a bázison. Dorogon külön csuklya nincs, csak ruhával egybe, de nem tudom minden mértben van-e. Olyan 6-6ezer forintból már kapsz. A kesztyű akár el is hagyható, mert a Dorogi és a Szalki tó ilyenkor már alul sem olyan hideg, de azért jó ha van. A csuklya már csak a fül érzékenysége miatt is ajánlott, illetve ha jól tudom a test hővesztesége 70% körül a fejnél történik (vagy valami ilyesmi) :)
Ólomöv elvileg csak egy esetben kifejezetten jó ha van, ha valamiért le kell venni a felszerelést a vízben. Gyakorolsz, vagy valamiért egyedül merülsz (ami ugye nem lehet) de rossz vagy és bementél 5-10m-re fotózni, amit más nem asszisztál, aztán pl. beakadsz, vagy kicsúszik a palack és csak cucclevétellel tudod kiszabadítani, megigazítani magad. Ilyenkor azért jó ha van az övön is súly, mert amúgy nagyon kell kapaszkodni a mellénybe, hogy ne szállj el.
Ha túrára mész, akkor elvileg ólmot-övet-palackot mindig ingyen kapsz (illetve benne van az árban), viszont ha itthon merülsz, már nem minden bázison van ingyen az ólom. Dorogon pl. 50ft/kg, Gyékényesen 300ft/nap (súlytól független), Szalkon meg tavaly még ingyen volt, illetve járt a palackhoz.

(#1967) Krynn válasza Peetry (#1924) üzenetére


Krynn
csendes tag

Úgy néz ki július 23-24 megyek Neufeldre, még sosem voltam. Meg tudod mondani kb. mennyi a belépő (ha van),bázis használat, palackbérlés, lehet ott éjszakait is merülni. Tehát kb mennyi euro-t vigyek?
Köszi.

(#1968) Peetry válasza deedee (#1965) üzenetére


Peetry
senior tag

ugyanilyenem van és nagyon szeretem. Maximum wingre cserélném, de erre nem mostanában kerül sor. Szerintem nagyon kényelmes, tele van D gyűrűvel, nagy zsebek, trim zsebek... Van egykét olyan apróság is ami nekem szimpi, pl hogy a háttámlába van kialakítva fogantyú, így a kész cuccot annál fogva tudom vinni, nem kell a palack csapját vagy a redot fogni, ami szerintem nem éppen egészséges. csak ajánlani tudom.
A súlyzsebek rögzítője monjduk nincs a legjobban eltalálva, előfordult már ki kinyílt a pöcök, de mivel kétlépcsős az oldás, ezért még így sem estek ki a zsebek.

(#1969) Peetry válasza Krynn (#1967) üzenetére


Peetry
senior tag

éjszakairól nem tudok nyilatkozni, szerintem éjszakára bezár a hely, bár ha előre le van beszélve a bázissal akkor lehet hogy megoldják. Belépő búvároknak 7,4 €, palacknak 1 €/L, tehát a 10es 10€, a 12-es 12€. Ólom úgy rémlik 3€, de erre nem esküszök meg. Nem tudom miben viszed a cuccod, de úgy készülj, a parkolótól 100-150m-rel kézben kell vinni. A legtöbb merülni készülő kiskocsikon tologatja ládában, amit viszont nem tudok hogy lehet-e ott bérelni, vagy mindenki maga viszi. A vízhőfokról meg a korábbi beszámolóban írtam. Ha nem akarsz mélyre menni, akkor egy 12es palack ajánlott és azzal lehet merülni kettő 40 perceset, mi legközelebb tuti azt csináljuk.

(#1970) Krynn válasza Peetry (#1969) üzenetére


Krynn
csendes tag

Köszi.
Az az 1€/L nem semmi. 4db 10L-es palack majdnem 11rongy, míg itthon 4000. Akkor lehet viszek sopronból palackot. A kis gurulós kocsit úgy tudom ott lehet bérelni, de azért kerekes bőröndben viszem a cuccomat.

(#1971) Peetry válasza Krynn (#1970) üzenetére


Peetry
senior tag

remélem nem emléxem rosszul a 1€/L-el :s
hol kapsz 1000Ft ért 10es palackot? mi tavaly 3000 kaptunk az oktatónktól 12est

(#1972) Krynn válasza Peetry (#1971) üzenetére


Krynn
csendes tag

A töltés/literre írtam. 100ft/liter. Most gyékényesen 600-ért adták a 10-es palackot/nap, és 1000 volt a töltés. Tavaly Szalkon 1200ft volt a 12l töltött palack.

(#1973) Peetry válasza Krynn (#1972) üzenetére


Peetry
senior tag

akkor bizony a %*.^" anyját a volt oktatónak :S

(#1974) deedee


deedee
őstag

üdv

pegaso márkárol tudtok valamit?
15-ért tudnék vadi új 6.5-ös ruhát+csukját..../nem volt használva,de másodkézből lenne/
vagy felejtős? :U

[ Szerkesztve ]

(#1975) deedee


deedee
őstag

(#1976) deedee


deedee
őstag

közben megjött az oktatóm árajánlata is:
Cressi Aquaride jacket + Ellipse Black / AC 2 reduktor, octopus és nyomásmérő 115 ezer

ez eléggé jó árnak tűnik nekem :K

esetleg észrevétel,tanács,vélemény? :R

(#1977) F-ECT$ válasza deedee (#1976) üzenetére


F-ECT$
titán

Nekem Cressi jacketem van, hobbi búvárkodáshoz tökéletes. Az össz ár is jónak tűnik.

Dive ever, work never.

(#1978) Ferdzsoo


Ferdzsoo
addikt

Sziasztok Búvárok!

Sajnos én még nem tartozom a búvárok körébe, de valószinűleg jövőre tudok elmenni egy kezdő tanfolyamra. Van egy nagyon nagy búvár ismerősöm, (6-8 hét merülés évente!) tőle már elég sokat megtudtam a búvárkodásról.

Komolyabbnak mondható maszkot és snorkelt már sikerült vennem pár éve,
azonban most a következőben szeretném kikérni a véleményeteket:
Jelenleg csak snorkeling játszik nálam azonban tudok fázós lenni, és a 20 fokos vízben már nem tudok ellenni 2-3 órát. :D
Gondolkodtam egy Shorty beszerzésén. Érdekelne hogy csak kizárólag snorkeling-re ilyen 18-20 fokos vizekig milyen vastagságút érdemes nézni. Illetve hogy hol.?!

Előre is köszönöm!
Ha jól tudom van valamilyen táblázat? :U amiben benne vannak a vízhőfokok és az ajánlott ruha típus/vastagság is.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#1979) Krynn válasza Ferdzsoo (#1978) üzenetére


Krynn
csendes tag

Ezt elég nehéz megmondani, mert nagyon változó tud lenni személyenként a hidegérzékenység. Amit nem árt tudni a snorkeles ruhaválasztásnál a kövi:
Ha 2,5-3mm-as ruhát veszel, ahhoz nem kell semmi más, gondolok itt az ólomra, övre. Ha viszont 5mm-est vagy 7-est, oda már kell a plusz súly, mert nem tudsz benne alámerülni, illetve a nagy felhajtó erő miatt jobban kiemelkedoik a tested a vízből és úgy nem olyan hatékony az uszonyozás, tehát ezt is kis plusz súllyal lehehet korrigálni.
Én azt mondom, hogy elsőre 3-ast vegyél, mert jóval ólcsób mint az 5-7, és nem kell hozzá pluszban vásárolni ólmot és övet. Viszont akár vehetsz 3-as hosszút is nyugodtan a 18-20 fokos vízbe, ami még mindig nem kerül sokba.

(#1980) Krynn válasza deedee (#1976) üzenetére


Krynn
csendes tag

Akkor ezek szerint mégis csak búvár leszel végleg? :K :C

(#1981) Ferdzsoo válasza Krynn (#1979) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Konkrétan tudnál ajánlani valamilyet?
Pl ez?

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#1982) F-ECT$ válasza Ferdzsoo (#1981) üzenetére


F-ECT$
titán

Nem jön be az oldal, amit linkeltél, de ha javasolhatom, akkor nézz rá a Bare ruhákra is.

Dive ever, work never.

(#1983) Ferdzsoo válasza F-ECT$ (#1982) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Temporary down van az oldalon, most nekem sem jön be.
Aqualung Mahe volt amit linkeltem.
Sokkal nagyobb melegérzete van egy teljes ruhának mint egy shorty-nak?

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#1984) F-ECT$ válasza Ferdzsoo (#1983) üzenetére


F-ECT$
titán

Melegérzet is más, meg nem árt ha a teljes tested fedve van: csípések/horzsolások ellen is véd.

Dive ever, work never.

(#1985) Krynn válasza Ferdzsoo (#1981) üzenetére


Krynn
csendes tag

Nekem se jön be az oldal, de ha a hosszú 3mm-esek közül linkeltél valamit, azok szerinten jók. A shortykból rengeteg van azon az oldalon. A Bare ruhák is nagyon jók, nyugodtan vehetsz azt is.

(#1986) F-ECT$ válasza Ferdzsoo (#1983) üzenetére


F-ECT$
titán

Na ez bejön, ahogy látom 20k. 25k-ért van hosszú Bare, én azt venném. (Ha meg vastag vagy, akkor a Velocity-t 35k-ért, nekem abból van 7-es és teljesen meg vagyok vele elégedve.)

Dive ever, work never.

(#1987) Ferdzsoo válasza F-ECT$ (#1986) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Vékony vagyok mondhatni 182 /80kg.
Mire kell figyelnem felpróbáláskor, vásárláskor?

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#1988) Füge007 válasza Ferdzsoo (#1978) üzenetére


Füge007
senior tag

3 mm Bare-t tudom ajánlani. Sznorihoz, és meleg vizű merülésekhez ideális választás. Nagyon kényelmes viselet, jó kopásállóság jellemzi. Mindenképp egész testet fedő ruhát válassz, előttem már leírták miért!

Sajnos vízhófok/ruhavastagság táblázat nincs mert ez egyedi. Van aki 28 fokos vizben is fázik, én meg merültem már 3mm-esben 16 fokos vízben.

Füge

(#1989) Füge007 válasza Ferdzsoo (#1987) üzenetére


Füge007
senior tag

Passzoljon mindenütt, ne lötyögjön! Guggolj le benne, akkor is kényelmesnek kell lennie, nem jó ha túl szűk, illetve a túl bő ruha sem. Vedd fel és mozogj benne, érezni fogod, hogy kényelmes.

Füge

(#1990) deedee válasza Krynn (#1980) üzenetére


deedee
őstag

sajnos a jacket és a redószett nem jön meg jövő vasárnapig a cressi-től olaszból :(((
úgyhogy bérelnem kell mindenképpen.
ruhából 35-ért lenne cressi arctic 7-es,de a fenntebb linkelt pegaso egy hozzá való csukjával 15-ért meglenne.
azt hiszem ez utóbbit választom.
legfeljebb majd veszek hozzá egy 3-as shorty-t,ha már öreg rozmár leszek és széthűlt "azagyam" a sok merüléstől :D

apropó merülés......
a helyszín már alakul esetleg?dorog jobb lenne,mert akkor útbaejteném pestet is egy kis bevásárlásra:kesztyű,kés,tartalék maszk .....

a bázison,bármelyik is lesz,étkezés-wc-zárható szekrény stb megoldott?
engem levisznek és otthagynak,úgyhogy a cuccokat tárolnom kellene valahol.... :B
fényképezőt is akarok vinni,mert vízalatti képek vannak rólam,videó is,de felszíni "teljes harci díszes" még nincs... ;] és hát valamit mutogatni kell az asszonynak,mert nem hiszi el,hogy hol kujtorogtam.... :DDD

2 merülést tervezel?délelőtt és délután?vagy csak rövid pihenőket a kettő közé?

(#1991) Krynn válasza deedee (#1990) üzenetére


Krynn
csendes tag

Még nem hívtam őket, mert másfél héttel előre szerintem még nem tudnak létszámot mondani arra a vasárnapra. De ha neked Dorog jobb, akkor megetünk oda. Sem távolságban sem árban, nincs szinte különbség, és ha van látás akkor itt több halat találunk.
Sajna a múzeumot pont most újítják föl, és az ott lakó bőven méter fölötti harcsa elvileg elment nyugisabb helyekre, de hátha szerencsénk lesz.
Kaja (lángos,hamburger,hotdog,stb.) és wc a strandon van. Zárható szekrényről nem tudok, de arra ott a kocsi csomagtartó. A kulcsot meg majd elrakatjuk a bázisvezetővel.
A két merülés közötti idő, meg az időjárástól függ. Ha rossz akkor nem sokat tökölünk, ha jó akkor meg minek sietni.

(#1992) Krynn


Krynn
csendes tag

Egy-két M.o.-i bázis néhány tavunknál. Hátha valakit érdekel...

Szalkszentmárton:[link]

Dorog: [link]

Ecséd: [link]

Gyékényes: [link] A kastélyon kívűl van bázis is, de annak üzemeltetését most vette át az önkormányzat, így nem tudok jelenleg elérhetőséget.

Nyékládházi Búvárbázis:
3433 Nyékládháza, Vadvirág u. 15-17.
Telefon: +36 20 966-7747
E-mail: mindentbt@freemail.hu

Remélem még mindegyik aktuális :))

(#1993) deedee


deedee
őstag

na....megvan a fenntebb említett pegaso ruha....
6.5mm-es és meglepően jónak tűnik első próbálásra.
viszont érezni a különbséget az 5-ös vastagsághoz képest....
el se tudom képzelni,hogy milyen lehet egy 3-as shorty-t még ráhúzni....
szerintem inkább egy thermo aláöltözőt veszek majd hozzá ha fázok majd az itthoni merüléseknél.

a tengerre meg egy bare arctic lesz majd,7 mm-es,nagy sűrűségü neoprénből.
ez a pegaso tuti,hogy jobban összenyomódik mint a márkás bare.

szóval kíváncsian várom,hogy milyen lesz a vízben a hétvégén a cucc :K

(#1994) Füge007 válasza deedee (#1993) üzenetére


Füge007
senior tag

Na kíváncsi vagyok, szerintem ebben nem szabadna fáznod! Ráhúzni, olyan lennél mint egy Michlen baba, ezeknek a ráöltözéseknek nagyon nem vagyok híve, max egy vékony mellény alá.

Várjuk a beszámolót a hétvégi merülésről.

Füge

(#1995) busman válasza deedee (#1993) üzenetére


busman
addikt

Nyugodtan húzd rá ,ha fagyos vagy! Hévízen én is 7mm félszáraz ruhában merültem...
mindenki kiröhögött,persze amikor visszafelé dekózás közben meg majd bexartak annyira fáztak akkor már nem vigyorogtak... :DDD

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#1996) F-ECT$ válasza busman (#1995) üzenetére


F-ECT$
titán

Én sima 7-esben merültem decemberben, és visszafelé tényleg nem ártott ez a vastagság, de lent egy "picit" meleg volt benne :)

Mellesleg én sem szeretem a shorty-s föléöltözést, de 20 fok alatti vízben azért jól jön, főleg ha 40+ perces a merülés. (Száraz ruhára egyelőre nem költök.)

Dive ever, work never.

(#1997) busman válasza F-ECT$ (#1996) üzenetére


busman
addikt

Amúgy én is fázós vagyok,sokszor vettem a 7-es alá is shortit,főleg Neufelden kellett jég alatt... :DDD

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#1998) Füge007 válasza busman (#1997) üzenetére


Füge007
senior tag

Hehehe, na ná jég alá merülni az teljesen más kategória. Én pl megmondtam, jég alá csak majd ha lesz szárazruhám akkor fogok menni, addig ne is hívjanak :DDD

Füge

(#1999) busman válasza Füge007 (#1998) üzenetére


busman
addikt

Csak én voltam olyan bátor,hogy bemásszak a jég alá félszárazban....
Láttam olyat is hogy valaki(karesz)egyszál fecskében úszott egyik lékből a másikba... :DDD
A gyékényesi volt egyébként a legjobb jég alatti merülésem!
Egy órát voltunk lent,körbejártuk a kötélpályát.....a biztosítókötelet beakasztottuk az első stégnél...örültek is fennlévők...

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#2000) Füge007 válasza busman (#1999) üzenetére


Füge007
senior tag

Igaz én se beszéljek, mikor az Adrián kipróbáltam a merülést ruha nélkül, 8 m alatt azt hittem betojok, viszont 15 körül volt egy roncs, azt csak meg kellett néznem közelebbről is, így hideg ide vagy oda lementem. Pislogtak is a többiek ki ez az őrült 1 szál fürdőnaciban :D

Füge

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.