Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6301) Ati1979 válasza Alvin_ti4200 (#6300) üzenetére


Ati1979
veterán

Vifa helsinki ha 130 még belefér.

(#6302) carl18 válasza soultrapp (#6299) üzenetére


carl18
addikt

Én is azt hittem a Sony megbízhatóbb mint a JLB, de úgy látszik manapság egyik hangszóró se életbiztosítás. :U

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#6303) syberia


syberia
veterán

Rendeltem egy akciós hangszórót. Volt régebb egy BT-os Medion, szerintem annál jobban kell szóljon. Szerintem jó vétel, szóval vigyétek. :D

https://howbad.info/

(#6304) csanady97 válasza syberia (#6303) üzenetére


csanady97
tag

Vajon milyen lehet a hangzása? Néztem hogy a több boltban is 14ezer körül van.

[ Szerkesztve ]

(#6305) syberia válasza csanady97 (#6304) üzenetére


syberia
veterán

Van róla egy rövid tesztvideó, abból megítélve számomra jól szól. Ez most gyakorlatilag egy 70%-os kedvezmény, ezért csaptam le rá. Na meg használnám is néhanapján. :)

https://howbad.info/

(#6306) Ati1979 válasza carl18 (#6298) üzenetére


Ati1979
veterán

Inkabb akkor mas markat kell valasztani szerintem. Ha sony és jbl egy 1 évig bírja csak, akkor nem érik meg az arukat. Sok 30-40 ezer arra, hogy minden évben kiadja az ember bt hangfalra.

(#6307) carl18 válasza Ati1979 (#6306) üzenetére


carl18
addikt

Szerintem egyik bluetooth hangszóró se hosszú távra készül, nyilván ha naponta max és ahhoz közeli hangerőn használják az megviseli. De hát erre van a garancia, máshogy nem igazán lehet ellen gazdaságosan védekezni. Például a JBL Xtreme 1-nek könnyen sokszor tönkre ment az akkuja és az akku pótlása cseréje 20-30E forint volt.

Bezzeg a 1993-as Hifim ami velem egy idős mai napig tökéletesen teljesíti a szolgálatot, abba az időbe még nem 5 évre gyártottak le valamit

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#6308) Ati1979 válasza carl18 (#6307) üzenetére


Ati1979
veterán

Tudom. De ezek a divatmárkák, már bocsánat sokkal lazábban veszik a tartósságot ahogy látom.
Lehet, hogy ennek fényében talán érdemes lehet, valami olyasmit nézni ami talán minőségibb, még ha drágább is, és tovább bírja.

Félhangerő fölött általában kezdenek torzítani valamelyest. (tisztelet a kivételnek) Olyat érdemes venni ami fél hangerő alatt is megfelelő hangerőt produkál.

(#6309) zsiz


zsiz
őstag

Sziasztok. Ezt a hangszórót be lehet még valahonnan szerezni újonnan? Enusic Soundcup

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#6310) Barell


Barell
senior tag

Sziasztok. A JBL Go 2 érezhetően jobban szól a GO hoz képest? Hangerőben méretei miatt nyilván nem várok különbséget de minőségben érezhetően jobb? Köszi. :)

(#6311) Viktor77 válasza Barell (#6310) üzenetére


Viktor77
titán

[link]

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#6312) Fuvaros válasza Barell (#6310) üzenetére


Fuvaros
senior tag

gondolom hogy szólhat egy 8 cm-es kütyü..haha

Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...

(#6313) tranceplanet válasza Fuvaros (#6312) üzenetére


tranceplanet
addikt

Viccet félretéve, méretükhöz képest elég tisztességesen szólnak. Nyilván nem a Bowers & Wilkins hifidet fogod ezekre cserélni, a helyükön kell kezelni ezeket a hangkeltőket. A lényegük a vezetéknélküliség, kompaktság, hordozhatóság és huzamosabb ideig ne igényeljen hálózati feszültséget. Jómagam is elégedetten használok egy JBL Charge 2 készüléket az edző szobában hangkeltésre (~4 éve, szóval még viszonylag tartós is). A nappaliban komolyabb Harman Kardon szett üzemel zenehallgatáshoz és filmezéshez. Szóval trollkodni szerintem felesleges ezekkel a készülékekkel kapcsolatban, a létjogosultságuk kétségtelenül megvan, a célközönség szintén.

Az megint egy más kérdés, hogy a gyártók elmentek a műanyag irányába a régi masszív fadobozok helyett, ez nem jó! Aki mondjuk igényes hifiben gondolkodik és veszi a fáradtságot, utánaolvas, az úgyis minőségi fadobozokat vesz a műanyag "bögreszettek" helyett. Szomorú látni a régi patinás nagynevű gyártóktól, hogy elmennek a kommersz irányba, kinában legyártott és sokszor ott is tervezett gagyi termékekkel kiszolgálják az alsó igénytelen szegmens igényeit.

Persze azért ebben a szegmensben is lehet igényeset alkotni:
Marley boombox

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#6314) ribarszki


ribarszki
őstag

Sziasztok!

Hordozható hangszórót szeretnék venni. Eddig egy Tronsmart Element T6 zenélt itthon, ettől szeretnék feljebb lépni.
Nem hallgatok hard rockot, és elektronikus zenét sem. Viszont rádiót, pop slágereket, gyerek dalokat igen, valamint lágy háttérzene.
Szobában, valamint összejöveteleken és kinti kisebb kerti munka során kint is lenne használva. (De semmiképp sem házibulira kell gondolni. Abból már kinőttem :) )
A mély dübörgős, mindent elnyomó basszus helyett többre értékelem a nyílt, tisztább hangzást. (Viszonyításként, itthon komolyabb hifi rendszerem van Dali-NAD komponensekkel, amiket nem tudok jelenleg kihasználni a 3. gyermekem születése miatt.)

Ezért szeretnék inkább az ott megszokott hangzáshoz hasonlító hangszínt. (Nem azt a hangot keresem, hanem csak hasonlót.) Nálam a JBL kilőve, nem az én világom. A Vifa Oslora nem szánok annyit. Köztes megoldásként a Harman/Kardon Onyx5-ös hangszóróját nézegettem.
Mekkora előrelépés lehet egy Tronsmart ElementT6 után? Vállalható ár/érték arányban az Onyx 5? Van róla valakinek saját tapasztalata? Tetszik a Go Play is, de teszteket hallgatva, nekem az Onyx nyíltabbnak, tisztábbank, szellősebbnek, színpadiasabbnak tűnt.

Ja igen, az fontos, hogy már kisebb hangerőn is legyen dinamikája, tisztasága és nyíltsága. Ne kelljen nagyon felhangosítani, hogy kinyíljon a tér. Szóval ilyen kondíciókkal keresek hangszórót :K

Köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#6316) Wendelke válasza Wendelke (#6315) üzenetére


Wendelke
senior tag

Kicsit furcsán linkeltem be a hangszóró tesztjét. :U :D

"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.

(#6317) tranceplanet válasza ribarszki (#6314) üzenetére


tranceplanet
addikt

Szia! Én is akartam egy kompakt minőségibb hangcuccot. Itteni ajánlásra az Onyx Studio négyes vagy ötös készülékét akartam megvenni. Aztán kíváncsiságból elkezdtem videókat nézni róluk:
Onyx Studio 5
Onyx Studio 4
Aztán elgondolkodtam, hogy tényleg ki akarok adni ennyi pénzt műanyag "szutykokért", elnézést a kifejezésért. Néztem teszteket, elhiszem, hogy szépen szól, de mégis a tudat.
Én vennék egy pillantást a Breki fórumtárs által sokat ajánlott GGMM M4 (WS-401) készülékre: Ez az M3 Az M4 kell neked, mert csak ebben van akku.

[ Szerkesztve ]

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#6318) ribarszki válasza tranceplanet (#6317) üzenetére


ribarszki
őstag

Hát igen, csak ez már 2 Onyx5 ára.. Nem tudom, meg kell hallgatnom. Amúgy múltkor voltam egy ismerősnél, ahol nagyon szépen, tisztán szólt Jazz zene. A fülem az itthoni hifizés miatt rögtön észrevette, hogy itt komolyabb hangfalak zenélnek. Elkezdtem keresni, majd mutatta, hogy egy Onyx 4 szól a sarokban. Sajnos tényleg csak beugrottam hozzá, és próbálgatni sem tudom nála, de az a 10 perc elégé megdöbbentett. Tudom műanyag, stb. De ami hang kijött az jó értelemben véve szemöldök húzogatós volt..

[ Szerkesztve ]

(#6319) tranceplanet válasza ribarszki (#6318) üzenetére


tranceplanet
addikt

Megértem az álláspontod. Nem ítélem el ezeket a termékeket, én is rendelkezem JBL bluetooth hangszóróval. Itthoni forgalmazói ára elég magas az M4-nek, Breki is külföldi akciós beszerzést említett.

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#6320) Breki válasza ribarszki (#6318) üzenetére


Breki
veterán

Nem pont fordítva, kettő M3-st lehet venni majdnem az áráért.

Ha jól látom az 60 ezer GGMM3 meg akciósan 30 szokott lenni. Írtam korábban nem a Magyarországi árat kell nézni!

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#6321) Breki válasza tranceplanet (#6319) üzenetére


Breki
veterán

Méghozzá német raktárból pár nap alatt vám nélkül.

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#6322) carl18 válasza ribarszki (#6314) üzenetére


carl18
addikt

Onyx nyilván mérföldeket ver a Tronsmart T6-ra. Onnan tudom hogy nekem is az van, tesómék Onyx 3-ja mellet már nem is akartam Tronsmartot hallani többször. Ha kell tud hangos is lenni, és jó a hang minősége is.
Tudod halkan is hallgatni ha beszélgetéshez kell háttérzaj, de az akkuja nem a legnagyobb.

Esetleg Harman Kardon mellet ott a Dockin D fine is, iponon láttam már ott is árulják. Túl sok újdonság nincs a piacon. A GGMM is megérheti, fa dobozos és jól is szól. Esetleg egy ilyet is merek ajánlani :)
Nagy akku és még nagyobbat szól mint egy Dockin/JBL Xtremet is.
House of Marley Bag of Riddim 2 ez is nagyszerű és ára sincs elszállva bátran merem ajánlani.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#6323) Catman


Catman
aktív tag

Sziasztok, szemezek én is az onyx 5-tel, de szeretném fürdőben is használni. Víz nem érné, de vajon a meleg párás levegőhöz mit szólna?

(#6324) Catman válasza Catman (#6323) üzenetére


Catman
aktív tag

Kicsit keresgettem ma, és inkább nem kockáztatnám, hogy a pára tönkretegye. Szimpatikus még a Denon Envaya is. Tudtok még esetleg ebben a kategóriában ajánlani valamit, amit érdemes meghallgatni?

(#6325) Ati1979 válasza Catman (#6324) üzenetére


Ati1979
veterán

Denon envaya, Minirig 3, vifa coppenhagen. Ezeknek van a legjobb hangjuk.

(#6326) ribarszki


ribarszki
őstag

Tegnap volt lehetőségem összehallgatni a HK Onyx5 és a GoPlay hangszórókat. BW és Dali test számokat vittem .flac kiterjesztéssel.

Go Play: Szélesebb, színpadiasabb hangzás, valamint jobban részletezi a zenét, de egyben laposabb is. Kell egy kis hangerő, hogy életre keljen és meglegyen a testesség, a dinamika.

Onyx5: Közelről hallgatva kijön/lehet érezni, hogy mono, de 4-5 méter távolságból ez már nem igazán jön át. Nem részletez annyira mint a GoPlay, de sokkal-sokkal dúsabb a zene. A közép-mély sokkal testesebb, és a magasakkal is nagyon szépen elboldogul. Valamint kisebb hangerőn is jobban összell a hanganyag. A GoPlay alacsony hangerőn kicsit dobozos, lapos. Az Onyx már ott is virít, de nyilván ez betudható a hangolásának és a méretesebb mély-közép hangszórónak.

1 órát tölöttem el, és nem tudnám megmodani egyértelműen, hogy ez vagy az a jobb. Inkább az én igényeimnek, benti, halkabb zenehallgatásnak az Onyx felel meg jobban. Jövő héten el is hozom.

(#6327) Catman válasza Ati1979 (#6325) üzenetére


Catman
aktív tag

A vifak nagyon jók lehetnek a youtube-os videok alapján. De ennyit nem szeretnék kiadni érte, úgyhogy inkább meg sem hallgatom őket élőben... :)

(#6328) ribarszki válasza Catman (#6327) üzenetére


ribarszki
őstag

Százalékos arányban mennyit használnád fürdőszobában és azon kívül? 5-95% Én nem ez alapján döntenék. Amúgy meg ha nem csukod be a fürdőszoba ajtaját, és a hangszórót a földre teszed messzebb a kádtól, akkor ott semmi páralecsapódás nem fogja érni. Legalábbis emiatt nem mondanék le az Onyxról.

(#6329) carl18 válasza Catman (#6327) üzenetére


carl18
addikt

+1 Én se halottam még, de kíváncsi vagyok rá azért az árért milyen hangzást nyújt. :))

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#6330) Ati1979 válasza Catman (#6327) üzenetére


Ati1979
veterán

A a vifa rejkjavik 65k, a denon is annyi. A minirig 3 olyan 55 postával. Jó a denon veheted. Nekem volt olyan.
Jobb mint bármelyik sony nal vagy jbl nel. Hk bol a go and play ami jobb lehet nála.

Hangban szerintem a minirig 3 jobb mint vifa rejkjavik, (de nem sokkal). A denon is ezen a szinten van kb, és még stereo is. Alacsony hangerőn van egy kis mély kiemelés ami nagyon jót tesz neki. Magyarul alacsony hangerőn is van basszus nem úgy mint általában többi hangfalnál ahol, hangosra kell venned ha ütős mélyeket akarsz. Mind a 3 hangfal párba köthető.

Hát pedig érdemes azért meghallgatni.

[link]

Devialet Phantom Reactor... (vs Vifa Helsinki and Harman/Kardon Onyx Studio 5)

Itt hallható mire képes az onyx studio a helsinki ellen, meg a sokkal drágább kis Devialet ellen.

(#6331) Digger válasza ribarszki (#6314) üzenetére


Digger
senior tag

A Tronsmartnak van sokkal ütősebb verziója is!
Nekem Tonsmart Element Force típus van.
Meg kellene ezt is hallgatnod, mielőtt döntesz!
Szerintem ég és föld, a T6-hoz képest!

Aztán van egy másik járható út is!
Ha vannak jobb minőségű hangfalaid, vegyél hozzá pár ezresért komplett BT erősítőpanelt, Kínából! Több nagyságrenddel jobb hangzást lehet elérni, bármelyik gyári skatulához viszonyítva! Gyakorlatilag csak tápot kell neki adni, rákötni a hangfalakat és máris tesztelheted! Ha van benned pici kreativitás, be is dobozolhatod!

De ha nem kívánsz ilyesmivel bajlódni, válasz egyet a nagyszerű Lepy féle konstrukciók közül!
Nekem van egy ilyenem. Nagyszerűen szól!

(#6332) Catman válasza ribarszki (#6328) üzenetére


Catman
aktív tag

Mondjuk napi fél órát lenne a fürdőben. Víz közvetlenül nem érné, csak a párás levegő...

(#6333) Catman válasza Ati1979 (#6330) üzenetére


Catman
aktív tag

Köszi, meghallgatom akkor a reykjavikot is, ha találok valahol.

(#6334) carl18 válasza Digger (#6331) üzenetére


carl18
addikt

Hát ez függ az árazástól, mondjuk kíváncsi vagyok az element Force torzít-e? Csak a T6 hajlamos volt rá nagyobb hangerőn. Én nekem ilyen Téren a Divoom márkával sokkal pozitívabb a az élményem.
Halottam a Tronsmart Megát és a T6-ot is, nem mondom rossz de már tuti nem vennék tronsmartot vakon.
A Divoom onbeat 500 2ND elég más kategória mint a T6 és basszus is sokkal jobb és a fő érdemi dolog hogy nem volt torzítás. Azért mire a T6-nak meg szoktam a hangját eltelt pár hét, és egyedi EQ-val volt csak elfogadható a hangja.

Persze 12E-ért nem nincs jobb mint a tronsmart, de akkor érdemes kicsit hozzá rakni és Divoomot venni például. :))

Úgy amit megéri megvenni valahogy így van a Sorrend :D
Tronsmart T6/mega 12E -
Divoom Onbeat/Voombox outdoor 15-20E Környéke +
Doss Sound XL 70 Euro emlékeim szerint +
Sony SRS 31/Charge 3 30E megérheti +
Dockin D fine +140 euro de akciosan szokott lenni néha 110 euroért is.
Esetleg a Harman onyx 4 + is jó cucc 40-50E környéke
Onyx Studio 5 + 60E környéke és elég durva mélyeket tud magából kicsikarni.
JBL Xtreme 1 - meg az akku miatt kilőve, nem egy életbiztosítás

Így hirtelen ennyi jutott eszembe, ezekből lehet mazsolázni. Oda rakom a + jelet amit még én is meg mernék venni, oda a minuszt amit nem :D

Ha meg nem budget és van keret ott a Denon DSB 250 vízálló jó a hangja stb. A Vifa is hasonlóan egy prémium termék minőségi hangzással. Oluv oldalán összehasonlítottam pár hangszóróval, valóban jónak tűnik a hangja.

[ Szerkesztve ]

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#6335) ribarszki válasza Digger (#6331) üzenetére


ribarszki
őstag

Köszönöm a tippeket. A bluetooth adapter a hifimhez már átgondolásra került. De több gondom is van vele. (Ezek inkább személyes, szubjektív problémák.)
- Ettől még nem lesz hordozható. Márpedig most érkezik a 3. gyermek, a két lánytesó, meg imádnak táncolni, ugrálni meglhetősen sokféle zenére :) Ezt így megtehetik az alsó szinten/konyhában, udvaron. Plusz én is többször kint vagyok, kivinném vendégeknek is háttérzenére a terszara, stb. Kell a hordozhatóság.
- Másrészt én mindig kihúzom az erősító-DAC-Jittercsökkentő-hálózati médialejétszó négyest. Akkor mindig be kell dugni, külön erősítőt bekapcsolni, dac bemenet váltót átállítani, csatlakozni, stb. Az utóbbi évben csak zenélésre kb 2x volt bekapcsolva a teljes stereo hifi rendszer, és 99x a kis Tronsmart.. És mivel újszülött érkezik, ez az arány nem fog változni :) (Elképzelhető, hogy a rendszer eladása lesz végül. Csak projektorhoz, filmekhez is ezt használom. De totálisan luxus fenntartanom ez tény. Pedig Fülelekkel (HiVox) tuningolt Dali dobozok: teljes belső csillapítás csere, teljes belső vezeték csere, teljes kondi csere. De hiába. Az az idő elmúlt, hogy leülök egy pohár borral és zenét hallgatok.. talán.. majd.. egyszer.. :) )

[ Szerkesztve ]

(#6336) carl18 válasza ribarszki (#6335) üzenetére


carl18
addikt

Szerintem a legjobb megoldás hogy elmész egy Média markba és ott meghallgatod őket :) Ott személyesen ki tudod próbálni és nem vakon vásárlod meg. Esetleg nem lesz csalódás a hangja, amúgy én is használtan a SRS 300-at fürdőszobába de a T6 se volt vízálló a kis pára még se ölte meg. Egy a lényeg víz közvetlen ne érje.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#6337) ribarszki válasza carl18 (#6336) üzenetére


ribarszki
őstag

Lsd hozzászólásom

Szerintem összekevertél, nem én akarok a fürdőszobába hangfalat, hanem a fórumtárs. Csak azt sajnálom, hogy az Onyx 4-et nem hallgattam meg. Nem is tudom miért, pedig ott volt az 5-ös mellett.. :U

(#6338) carl18 válasza ribarszki (#6337) üzenetére


carl18
addikt

Ja bocs már álmosodok, és nem igazán figyeltem a neveket :D Tudtommal gyengébb basszusba mint a Go/Play de súlyra könnyebb és olcsóbb is. Ahogy észrevettem mindegyik harmannak jó a hangja, szóval esetleg basszusba gyengébb de a hangja nagyon jó :)

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#6339) Catman válasza carl18 (#6336) üzenetére


Catman
aktív tag

Ez valószínűleg nekem szól. :) Szerintem meghallgatom a HK-t is, és ha jó, nem érdekel a pára...

(#6341) Ati1979 válasza redband (#6340) üzenetére


Ati1979
veterán

Én még nem hallottam, de állítólag szuper. Az egyik legjobb eszköz erre a célra.

(#6343) Ati1979 válasza redband (#6342) üzenetére


Ati1979
veterán

Én pont most vettem egy hasonlo eszközt, de azt csak a fülhallgatómhoz. Shure bt2 kábel. Így egy vezetékes fülesből vezeték nélkülit csináltam.

Ha vezétekes füles használsz és nem akarsz laptopot, akkor egy jó minőségű akksis dac+amp is jó lehetne. Hozzákötnéd a telefonhoz és sokkal jobb hangot kapnál mint így. A chord mojo a legjobb ezek közül.
Ebben a dedikált dac+amp sokkal különb mint egy abban az ak egységben.
Mondjuk az ára is kétszerese.

(#6344) s4tch válasza redband (#6340) üzenetére


s4tch
veterán

Nekem van egy. Nagyon jó cucc. Az ldac támogatás azért nem lenne rossz. Mennyiért jutnál hozzá?

(#6345) ftt válasza Ati1979 (#6343) üzenetére


ftt
tag

a SONY XB31 most 29,9

egy méterig vízálló (vajon ki viszi be medencébe ?? )

a hangja teljesen jó, a fényjátéka pedig nagyon szép

pár Ft-ért plusz 3 év gari vehető hozzá

(#6347) Ati1979 válasza redband (#6346) üzenetére


Ati1979
veterán

Bocs igaz. Én a használt árat néztem ami 100 körül van. Mondjuk még úgysem 2x annyi. :D

Ezt én nem tudom, a dac topic ban kellene inkább megkérdezni mit ajánlanak.

(#6348) Catman válasza Catman (#6339) üzenetére


Catman
aktív tag

Kicsit olvasgattam vásárlói review-kat, és az Envaya és Onyx 5 esetében is többen panaszkodtak akku gondokra. Mennyire lehet ez általános jelenség?

(#6349) ribarszki


ribarszki
őstag

Elhoztam ma egy Onyx 5-öt a MM-ból online rendeléssel. 2-3 órája hallgatom, de nem vagyok kibékülve vele.. Tudom ízlések és pofonok, de ez a hangszóró egyszerűen nincs jól hangolva. Nagyon-nagyon sok a mély benne. A közép már szűkül, a magas hangok pedig teljesen laposak. Nincs kicsengés, nincs tisztaság felül.
Tény, hogy testes és dinamikus a hangja, és van aki kimondottan ezt keresi, illetve elsőre eladja magát, de huzamosabb ideig hallgatni fárasztó.
Kát, hogy nem találták meg az egyensúlyt.. Holnap visszaviszem, ez nem jött át..

(#6350) Akron99 válasza ribarszki (#6349) üzenetére


Akron99
aktív tag

Durván 80eFt alatt egy hordozható rendszer sem hozza azt az igazán jó dinamika tartományt. Ennek feléért ki lehet alakítani egy elfogadhatóan jó nem hordozható (vagy félig hordozható) rendszer.
Hordozhatóban pedig nincs is értelme a hifi minőségnek (ez már csak az én véleményem).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.