Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33651) d4d válasza ReFleXx (#33646) üzenetére


d4d
tag

Pont ezért utáltam mindig is ablakot pucolni, de nem csak az autónál, itthon a vitrint is hiába vakartam, pedig itt nincs, pontosabban itt sincs nikotin és hasonló ocsmányságok. Akármilyen kendőt próbáltam akármilyen ablakmosószert, de most úgy néz ki a Meguiar's APC végleg megoldotta ezt a kérdést. Ez, legalábbis ahol teszteltem eddig tényleg nem hagy maga után semmit. De nem csak úgy használom mint egy ablakmosót, hanem ecsettel szépen fel is habosítom az üvegen aztán jöhet a préselt mikroszálas vileda kendő. Youtubeon is láttam ilyen módszert, hogy először apc-vel mennek át rajta, csak ott még azután használtak külön ablaktisztítót is.

[ Szerkesztve ]

elemlampa.blog.hu

(#33652) KisBundi


KisBundi
őstag

Egyébként tudtok valami jó megoldás tarra, hogy menet közben a rengeteg bogár ne kenődjön annyira szét a szélvédőn? Vagyis inkább arra megoldást, hogy az ablaktörlő minél többet tudjon leszedni a szétkenődött dögökből. Eléggé bosszantó, hogy 50km után 130-as tempónál már tiszta bogár a szélvédő.

Másik: Nekem a mazda 3 klímája elég gyengus pl a VW modelljeihez képest. Voltam már töltetni tavaly , de akkor sem fúj olyan igazi jéghideg levegőt mint pl az említett márka modelljei. Nem sok hiányzott belőle és nem is szivárog és nem is büdös stb csak nem fúj annyira hideg levegőt. Tapasztal már valaki hasonlót?

(#33653) Petyyyyy válasza Formaster (#33650) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Say waaat?

Tisztelettel nem az van megírva a nagy könyvben hogy évente kell tisztíttatni a klímát, ha nem óhajt az ember ilyen-olyan gyulladást összeszedni?

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#33654) MunezXBK válasza Formaster (#33650) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Nem tudom. Nekem rendben volt a klímám, mégis megcsináltattam évente.

Sose volt büdös.

(#33655) BigBlackDog válasza KisBundi (#33652) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Biztos, hogy nem fúj olyan hideget? Mérted a befújt levegő hőmérsékletét, vagy csak "érzésre" mondod? Amit el tudnék kézpelni, hogy sötétebb szín miatt érzed esetleg melegebbnek, vagy pedig a kevesebb szigetelés miatt könnyebben át tud melegedni, lassabban lehet lehűteni a belső teret.

(#33656) zsolti1 válasza zsolti1 (#33644) üzenetére


zsolti1
csendes tag

Sziasztok
Valaki erre? (#33644)
Köszönöm.

(#33657) jozsi252


jozsi252
veterán

Ha mondjuk csak a bogarakat akarom eltávolítani a tükrökről illetve kocsi elejéről, és mondjuk spricnibe raknék ioncserélt vizet, akkor van rá esély hogy karcolja a fényezett felületeteket szerintetek? Mert az a helyzet hogy a kocsi tiszta igazából, de ez a sok genyó bogár tükrökön illetve orron rajta van, szeretem minél hamarabb eltávolítani, de unom az állandó mosást. Így gondoltam áttérek arra hogy 2-3 naponta eltávolítom a bogarakat az említett helyekről.
Fusso miatt ugye annyira dörzsölni nem kellene, de összekarcolni sem akarom a lakkot. Van aki esetleg így távolítja el a rovarokat? Bogároldó kihúzva mert öblíteni nem akarom.

iPhone 13 Pro Max

(#33658) Formaster válasza Petyyyyy (#33653) üzenetére


Formaster
Topikgazda

Ha már valami, akkor használat függő. Nálam télen is be van kapcsolva, így gyakorlatilag folyamatos üzemben megy (télen is kapcsol, ha az utastér melegedik), ami sokkal jobb, mint ha fél évig meg sem mozdul benne a levegő. Eddig nem volt panasz sem szagra, sem megbetegedésre. Másrészt télen nyáron mélygarázsban áll az autó, ez megint csak pozitív, nem párásodik tele, nem kell folyamatosan rekkenő melegről teljes teljesítményen hűtenie. Ha már poshadt szag indul, akkor takarítom. Eddig friss szaga volt. Soha nem volt klímabajom, pedig egy autóm klímáját sem takarítottam évente.

Az évente takarítást akkor tartom ésszerűnek, ha ilyen klíma bombával/ózonnal, meg szellőzőn benyomott trutyival próbálkozik valaki tüzet oltani. Egy öreg autó esetében ez biztos nem bír 1 évnél többet.

[ Szerkesztve ]

(#33659) focvis válasza jozsi252 (#33657) üzenetére


focvis
veterán

Én így szoktam autópályázás után, még frissiben, ha amúgy tiszta az autó. (IKEA spricnibe ioncserélt víz, picit beáztatom vele, majd mikroszálassal finoman letörlöm az elejét és a tükröket.)

Azt nem tudom, hogy minek vettem a habosítót + az előmosót mellé. Ötlet? :)

A még frissiben alatt azt értem, hogy megérkezés után kb. azonnal előveszem a spricnit, nem adok esélyt, hogy ráégjen. 2-3 nap alatt odakozmál.

[ Szerkesztve ]

(#33660) jozsi252 válasza focvis (#33659) üzenetére


jozsi252
veterán

Akkor kipróbálom én is. Van itthon frankó led lámpám aminek nem spotos a fénye, így le tudom ellenőrizni hogy karc lesz-e esetleg. De mivel a Fusso miatt elég könnyen lejön, így talán kicsi az esély a karcra. Én csak napi 80-90km-t megyek, autópálya nem nagyon van, szóval annyira nem gázos a helyzet, de nagyon tud zavarni ha szép tiszta a kocsi, de a tükrök meg orr bogaras. :(((

Lehet áttérek a szélvédő terén is ioncseréltre. Mert ki nem állhatom ha bogaras a szélvédőm, ezért pár naponta azt is takarítom, de elég szépen fogy így a jóféle Lotus ablakmosóm. Aztán gondoltam hogy a port bogarakat meg egyéb szennyet úgy mosom le hogy ioncserélt vízzel bespricnizem a szélvédőt, mikroszálassal kicsit megdörzsölöm, majd utána finish-ként jöhet a Lotus + papírtörlő.
Nemsokára tesztelem a Vileda Professional PVAmicro meg MicronQuick préselt mikroszálasokat a szélvédőre, hátha azok nem szöszölnek végre. Bár a papírral semmi gondom, így nem gond ha annál kell maradnom. :K

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#33661) ReFleXx válasza KisBundi (#33648) üzenetére


ReFleXx
addikt

ezt megfogom probalni, ugyis kell vennem IPA-t. milyen aranyban kevered desztvizzel?
koszi a tobbieknek is

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#33662) TaylorPro válasza Peti78 (#32906) üzenetére


TaylorPro
addikt

Jó lett a tisztítás, de nem ajánlom őket. Még két percet váratnak és otthagyom őket. Kábé lese tojták hogy ott vagyok, vagy miért mentem. Levolt beszélve hogy megyek. Köszönni nem tudnak, úgylátszik nem mindenhol divat ha megy az ügyfél. Jó 20 perc várakozás után miután végig hallgattam a tulaj telefonbeszélgetését amire nem voltam kíváncsi, közölte velem hogy egy ember lebetegedett ezért most nem tudnak velem foglalkozni. Klímatöltés, ózonos tisztítás volt lebeszélve. Nagy kínnal megcsinálták a tisztítást. Soha többet nem megyek oda az is tuti.

[ Szerkesztve ]

Pixel 8 Hazel

(#33663) Peti78 válasza TaylorPro (#33662) üzenetére


Peti78
őstag

Sajnálom, hogy rossz tapasztalatot szereztél, én meg vagyok velük elégedve.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#33664) Kereplő válasza ReFleXx (#33646) üzenetére


Kereplő
csendes újonc

A hosszú szálú MF kendő helyett használjunk olyat, ami ablaktisztításra való.
Na nagyon maszatos (szélvédő belsején a műszerfal kipárolgásai miatt elég masszív mocsok tud lerakódni), akkor érdemes ChrisFix idevágó tanácsaira hallgatni, jót mond:
1. MFkendővel vagy papírtörlővel szárazon letörölni a nagyját
2. IPA+MF kendő gyakori forgatásával törölni
3. ablaktisztóval való áttörlés

Régebben ajánlották itt a zöld Mr. Muscle-t, és tényleg verhetetlen ár/érték aránya van, kiválóan tisztít.

(#33665) KisBundi


KisBundi
őstag

Szélvedő polírozással próbálkozott már valaki? Mennyire nehéz vagy szívas? :)

(#33666) Formaster válasza KisBundi (#33665) üzenetére


Formaster
Topikgazda

Próbálkoztam, de nem szeretnék rá visszaemlékezni ;] Teljesen felesleges, csiszolás nélkül 2 óráig políroztam fél szélvédőt. Nagyon kitartó voltam, de semmi eredménye.

(#33667) Kereplő válasza Formaster (#33666) üzenetére


Kereplő
csendes újonc

Megnéztem a témában ezt a videót és kommentjeit, és eldöntöttem, hogy ha valami ilyesmire lenne szükségem, akkor inkább veszek egy újat :DDD

(#33668) Formaster válasza Kereplő (#33667) üzenetére


Formaster
Topikgazda

Őszintén szólva egy deka karc sem jött ki. Egyre jó, esetleg mélytisztítani, leszedni a vízkövet, ha annyira makacs, hogy máshogy nem jönne le, de a 0000 acélgyapjú leszed mindent igazából. Próbáltam ceriglassal, mirka üveg polírozóval és mirka filcel, de halottnak a csók.

(#33669) zsolti1


zsolti1
csendes tag

Sziasztok
Az Ulra Glaco-t mivel tudnám letakarítani
a szévédöről?

(#33670) tibbike01


tibbike01
őstag

Mosás után és waxozlás előtt mivel menjek át az autón? Nincs pénzem drága szerekre, teknősös bogároldó vagy prevent kátrányoldó vagy kínai gyurma megteszi vagy kb semmit nem ér?
Mivel tudnám kis pénzből megfelelően előkészíteni a felületet a waxnak?

[ Szerkesztve ]

(#33671) MPowerPH válasza tibbike01 (#33670) üzenetére


MPowerPH
félisten

Amit irtal, az jo. IPA -t vegyel meg, azzal zsirtalanitsad.

Don't Tread On Me

(#33672) BigBlackDog válasza KisBundi (#33665) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Kézzel és ceriglassal az UFO Civicnél sokra nem mentem, inkább csak tisztított.

Viszont Volvóka szélvédőjét a volt "kozmetikusomnál" políroztattam géppel (szintén Ceriglass nevű polírszert használva), azután érezhetően jobb lett az eredmény, az ablaktörlőkarcok nagy része eltűnt. De állítólag kva nagy szívás volt, 3-4 órát pöcsölt vele, ha jól rémlik. :D

[ Szerkesztve ]

(#33673) jozsi252 válasza tibbike01 (#33670) üzenetére


jozsi252
veterán

Én a helyedben egy CarPro TRIX-et megpróbálnék azért valahogy beszerezni, a többit meg tudod oldani otthoni szerekkel is. TRIX a beégett fékporra jó, illetve kátrányra.
Ezeket fontos lenne azért eltávolítani. A gond nem a bogarakkal van, hanem inkább a szállórozsda, kátrány, egyéb dolgokkal amihez jól jön egy ilyen spéci szer. De ha nagyon nem megy, akkor kátrányra sebbenzin jó. Szállórozsdára nincs tippem otthoni barkács módszerekkel hogy mi lehet jó. A zsírtalanításra a sima konyhai JAR mosogatószer tökéletes.

iPhone 13 Pro Max

(#33674) KisBundi válasza Formaster (#33668) üzenetére


KisBundi
őstag

Akkor mivel lehetne a karcokat csökkenteni valamennyire? Vagy akkor új szélvédő inkább? Zaino üvegpolír?

[ Szerkesztve ]

(#33675) tibbike01 válasza MPowerPH (#33671) üzenetére


tibbike01
őstag

Köszi!

1. Lecsapatom vízzel majd JAR-os, vödrös mosás majd szárazra törlés.
2. Kátrányoldóval befújom és közben mikroszálassal törlöm.
3. IPA-val áttörlöm az egész autót.
4. Fusso.

Ez így rendben van? Elég az IPA vagy kell a kátrányoldó is?

jozsi252: sorry, de nem ér meg nekem 5300ft + postát a Carpro Trix. :(((

[ Szerkesztve ]

(#33676) Formaster válasza zsolti1 (#33669) üzenetére


Formaster
Topikgazda

Amit linkeltél elvávolítót az elvileg erre való. Viszont kitartónak kell lenned vele, biztos nem fog gyorsan menni. Mást nem tudok javasolni, mert a teflonnal hivatalosan nincs oldószere, csak idővel kopik, felbomlik a szerkezete. Ez a roll-on compound egy abrazív cucc, valamilyen segédanyaggal. Egyébként mi a gond a Glacoval?

(#33677) jozsi252 válasza tibbike01 (#33675) üzenetére


jozsi252
veterán

Persze megértelek teljes mértékben, elég drága szer, viszont ezt leszámítva elég jó. Főleg ha nem szeretnél gyurmázni.
Én úgy állnék a dologhoz hogy a helyedben becsatlakoznék majd egy külföldi rendeléshez, ahol 11 font (4000ft) az 500ml-es TRIX. És keresnék egy ismerőst akinek szintén szüksége lenne rá, aztán elfeleznétek. Így meg már csak 2000 ft-ba kerülne maga a szer, annyit meg megér szerintem hogy a gázosabb helyekről könnyen eltudj távolítani minden oda nem való dolgot. Nem rábeszélni szeretnélek, csak mondom hogy azért van lehetőség hogy olcsóbban jussál hozzá. :K

A szélvédő polírral meg az a gond ha túl durván csinálja az illető, akkor fénytörés keletkezhet ami baszott módon zavaró! Rosszabb mint a karcos szélvédőt nézni.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#33678) zsolti1 válasza Formaster (#33676) üzenetére


zsolti1
csendes tag

Szia
köszönöm a választ.
Szerintem user error.
Aplikáláskor szélvédőtakarítás: sampon,
nitro higító, ipa, ablaktisztító.
Majd aplikálás már ősz volt kicsit hideg
volt időm bőven visszatörölni.
Utána bementem ittam egy kv.-t ,
oldalborda addig belülről takarította az autót
és beletörölt a bevonatba az ablaktörlővel.
A nyomait már nagyon nehéz volt visszatörölni.
A vizet a mai napig pergeti szépen ,csak nagyon
ködös főleg este ha jönnek szembe.
De megpróbálnám újra aplikálni a
nulláról mert egyébként tetszene.

(#33679) Formaster válasza zsolti1 (#33678) üzenetére


Formaster
Topikgazda

Ez biztos, hogy user error. Legalább még napon is volt az autó? Én ősszel tettem fel és direkt teszteltem, hogyakár fél órás letörlési idővel sem sült rá, teljesen egyszerűen le tudtam szedni. A roll-on valószínűleg annyit leszed, talán az egészet is.

(#33680) zsolti1 válasza Formaster (#33679) üzenetére


zsolti1
csendes tag

Olvasom a fórumot már régóta.
Olvastam az írásaidat is és
azért döntöttem a glaco mellett.
A rainx volt még akkor téma,
de azt csak egy embernek sikerült
problémamentesen felvinni.(poén)
Így azt nem mertem bevállalni.
Nem volt gond visszatöröltem szépen
csak már megszikkadt mikor az ablaktörlő
beletörőlt és azt már gáz volt visszatörölni.
De a vizet dobja szépen a mai napig,
csak "ködös" sajna.

(#33681) Formaster válasza zsolti1 (#33680) üzenetére


Formaster
Topikgazda

Csak ott ködös ahol beletörölt? Lehet h a gumin levő trutyival lépett reakcióba. Az első szélvédőn 15 fokban hagytam 7 percet, de annyira könnyen jött, hogy a hátsón 28 percet hagytam fent, direkt teszt célból. Semmivel nem volt nehezebb leszedni, ezért is ajánlom nyugodt szívvel.

(#33682) focvis válasza tibbike01 (#33675) üzenetére


focvis
veterán

2. pont gazdaságos barkács (a.k.a. focvis) verzió: veszel egy üvegcse sebbenzint 350 Ft-ért a gyógyszertárban; szerzel némi vattapamacsot (feleség / barátnő / dm ~ 200 Ft); a kátránypöttyöket benedvesíted a benzines vattával, kicsit hagyod hatni, majd letörlöd a vatta tiszta részével.

Az IPA nem szedi le a kátrányt.

[ Szerkesztve ]

(#33683) zsolti1 válasza Formaster (#33681) üzenetére


zsolti1
csendes tag

Látod azt nem is figyeltem, hogy mindenhol ködös-e.
Megpróbálom a roll -al eltávolítani majd újra
aplikálni (lehetőleg malőr mentesen)
mer amúgy bejövős.
De emlékszem valaki a rainx eltávolításával
sokat szenvedett még régebben még a cascós
szélvédő csere lehetőségét is megemlitette
de azthiszem valami ebay-es löttyel sikerrel
járt.

[ Szerkesztve ]

(#33684) tibbike01 válasza focvis (#33682) üzenetére


tibbike01
őstag

Köszi, jól hangzik. Fekete színű autó lévén kb esélytelen hogy észrevegyem/megkeressem a kátránypöttyöket ezért valami hígabb/ásztatósabb szert keresek. Amiben "fürödhet" az autó.
14 éves és soha nem volt még rendesen megtisztítva.

(#33685) zsolti1


zsolti1
csendes tag

Vagy a rainx silicon alapu,
a glaco meg teflon?

[ Szerkesztve ]

(#33686) KisBundi


KisBundi
őstag

Rainx-et el lehet távolítani szilikon lemosóval? :U

(#33687) Fboy válasza Fboy (#33484) üzenetére


Fboy
aktív tag

Senki ajánlott nincs a környéken?

(#33688) ReFleXx válasza focvis (#33682) üzenetére


ReFleXx
addikt

ezzel a megoldassal meguszhato a gyurmazas is? lehet waxolni a kocsit utana (persze mosas/ IPA-zas utan)?

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#33689) ReFleXx válasza zsolti1 (#33680) üzenetére


ReFleXx
addikt

anno nekem is az volt a bajom a rainx-el, hogy fatyolos maradt az ablaktorlo utan par masodpercig a szelvedo azon a reszen ahol torolt es az tok zavaro volt.

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#33690) Charley76


Charley76
csendes tag

hali sracok meg szeretnem csinalni az ureg vedelmet spray formaban tudnam az anyagot megvenni mert kompreszorom sajna nincsen.Adott ez a ket fajta anyag: szerintetek melyik volna a legg tutibb.Koszi :F

[ Szerkesztve ]

Aki apolja a kocsijat rosz ember nem lehet

(#33691) Czimby válasza Charley76 (#33690) üzenetére


Czimby
addikt

Dintrol jó cucc!

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#33692) focvis válasza ReFleXx (#33688) üzenetére


focvis
veterán

Lakktisztító gyurmát még csak fotón láttam; a barkács szekciót képviselem a topikban. :D

Mosás -> sebbenzin a kátrányra -> esetleg ecet a vízkőre -> esetleg IPA (vagy alkohol a dögökre) -> wax a sorrend. Ha nincs ecet, akkor nem kell IPA előtt mosni. Ha van ecet, akkor én leöblíteném utána, majd IPA, wax.

[ Szerkesztve ]

(#33693) Formaster válasza zsolti1 (#33683) üzenetére


Formaster
Topikgazda

Többek között én is benyaltam. Cascoig nem jutottam, mert este ritkán vezettem és csak akkor veszélyes. A rainx szilikon, a glaco teflon.

kisbundi nem, pedig nekem van olyan szilikon eltávolítóm ami a szilikont konkrétan taknyosítja, még az ujjadról is lekapja a bőr, ha nem vegyi kesztyűben használpd, de a rainx körberöhögi. Az a gond h ez az anyag kikristályosodik. Elvileg a petróleum/benzol származékok oldhatják a legjobban, de leginkább lepolírozni lehet

(#33694) KisBundi válasza Formaster (#33693) üzenetére


KisBundi
őstag

Benzolom van, azzal megpróbálom. :)

(#33695) RBJ


RBJ
addikt

TUdom nem ez a wax a nivó ezen a fórumon de nem bírtam fuso ra várni így bevetettem egyet.
Hát hirtelen ötletöl vezérelve arra gondoltam váltom a Sonax brilliant shine detailer wax ot.
Szerettem mert gyorsan lehet vele eredmény elérni de viszont nem tartós.
Így gondoltam, hogy a fentebb említett tartós wax ot alkalmazom.
Nem volt nagy elvárásom max 2-3 hónapot kibír az is jó.
Hát ebből a második mosás után pofára :Y esés, lesés lett. Két hetet nem bírt, vízlepergető funkció nulla.
KÉrdezem én user error, vagy a wax ilyen gyatra vagy esetleg összeverekedett a majd két éve használt brilliant wax al amit kétlek mert az nem tartós.
BÁnom, hogy amikor akciós volt a soft99 fusso coat 12 a magyar honlapon, hogy nem vettem.
Hol a legolcsóbb most?
Találtam ebay en 7200 körül csak azt nem tudom, hogy original vagy nem.

Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#33696) weres78 válasza RBJ (#33695) üzenetére


weres78
senior tag

Nem könnyű hamis fussot venni, csak keress sok eladással jó visszajelzéssel eladót, és nem lesz gond.
Melyik az a wax, ami nem jött be?

(#33697) jozsi252 válasza RBJ (#33695) üzenetére


jozsi252
veterán

Polirtech-en 8700, még ennyiért is nagyon megéri. Gyorsan megkapod illetve tuti eredetit kapsz! Én pár száz vagy akár 1000 ft spórolása miatt tuti hogy nem kintről venném. Annyival itthon azért nem drágább hogy megérje rá várni 1 hónapot, aztán meg ki tudja hogy milyet kapok. Megsérül szállítás közben, levegőt kap, azt kakukk.
Nem írtad le hogy melyik waxot próbáltad ki.

iPhone 13 Pro Max

(#33698) RBJ válasza weres78 (#33696) üzenetére


RBJ
addikt

Bocs kihagytam. sonax extrem wax 1.

Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#33699) JHONNY 79 válasza Formaster (#33668) üzenetére


JHONNY 79
aktív tag

Hogy kell hatékonyan az acélgyapjúval üveget tisztítani, illetve mire kell vigyázni?

(#33700) tibbike01


tibbike01
őstag

Holnaptól akciósak a zöld teknős termékek a Tescoban. Szerintem egy fokkal jobbak mint a prevent, dr marcus és társai.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.