Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Űrhajózás 2023 - Összefoglaló írás
- kilepoblog: Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
Üdv!
Sikerült gépet cserélnem, mk2 focus lett vásárolva.
Szeretném kérni a segítségeteket:
- Hova érdemes vinnem az autót kormány és kézifék újra bőröztetésére?
- Valamint hová érdemes vinnem az autót egy alapos políroztatásra? Ugyanezen a helyen a műanyagokat is le tudják ápolni? (kilincsek leginkább). Budapest és vonzáskörzete előny...
Köszönöm!
Kép:
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Ununqatrium #33896 üzenetére
Sonax Fényező Koncentrátum kell neked
tibbike01: +1
-
tibbike01
őstag
válasz
Dani_kp #33895 üzenetére
Bocsánat, de szerintem semmi értelme erre az autóra alufelni, pláne nem fehér színű. A rá szánt pénzből inkább vegyél 4 új gumit vagy cseréld le körbe a féktárcsákat, fékbetéteket és máris többet értél vele.
Vagy ma már nagyon szuper dísztárcsákat is lehet kapni, gyárit is. -
Ununqatrium
aktív tag
Hali. Korabban valakik emlegették itt a Sonax samponokat. Kéne nekem egy pH neutral, ami szereti békén hagyni a viaszt. De ne legyen viaszos, ne legyen benne semmi spéci összetevő, csak tegye a dolgát. Ha jol rémlik, narancs vagy piros, ugye? Ezekből is van több. Valaki leírná emlékeztetőként, konkrétan melyek a megvehetők, valamint melyek a kerülendők? Fusso van a kasznin.
-
Dani_kp
addikt
Sziasztok.
Remélem belefér a kérdésem ebbe a topicba. Nos kinéztem használtan egy alufelnit, amit valószínűleg megpadkáztak: kép, kép
Elvileg ez a legdurvább sérülés rajta.
Ezt el lehet valahogy tüntetni, vagy legalább mérsékelni a hibát?Illetve, elsőre arra gondoltam, hogy elviszem homokfúvásra, majd egy porfestésre.
Ebből kifolyólag, mennyire volna bazári az autóm a fent linkelt felnivel, fehérre porfestve?Jöhet hideg-meleg tanács, jó ötlet. Előre is köszönöm.
-
belashx
senior tag
válasz
Formaster #33892 üzenetére
Igen, tudom, de még nincs meg a Fusso, és az aplikálásához szükséges cuccok. Van pár nagyon gagyi mikroszálasom, de talán kibírja 1-2 hétig. Addig lándzsás mosóba viszem (Guld), hogy ne karcoljam össze véletlenül sem. IPA is beszerzésre vár. Későn eszméltem, már megvolt az időpont a polírozásra. Aztán lehet, nekiesek a gyári aplikátorral, jobb híján.
Meglátom, mit tudok csinálni a fehér pöttyökkel, de most épp esik errefelé. Van egy ismerős, bekéretőzök a műhelyükbe a nagy művelethez, hogy minél kevesebb szállópor legyen. Nekem csak csillaggarázsom van sajna, és ez nem is fog változni, mivel albérletben lakom.
-
Formaster
addikt
válasz
belashx #33891 üzenetére
Ha most volt polírozva, akkor csak rá kéne csapnod a fussot mihamarabb. Előtte ipával, ecettel vagy valami alkohollal áttörölni. Az hogy előtte nem volt fehér egy dolog. Koszos is lehetett, illetve ami be volt repedve, az a durvázásnál leszakadt. Nagy részébe persze ott ül a polir szer ez egész biztos, de nem fog mind eltűnni.
-
belashx
senior tag
válasz
Peti78 #33879 üzenetére
Köszi!
Olvastam, hogy még nem frissítették a webshopot. Tőlük csak Fusso-t, és valami normálisabb sampont szeretnék rendelni, ill. nem tudom, van-e olyan termékük, ami kb. azonos a CarPro Trix-szel. A gyurma használatától félek, bár javasolt. Japán autó, puha lakkal. Szerintem most nélkülözöm, aztán ha nem jön be a végeredmény, a következő waxolásnál megpróbálkozom vele.Ha jól olvastam itt az uccsó pár ezer hozzászólásban, az alábbiak esedékesek:
- amennyire lehet, kipingálom a felverődéseket
- mosás (ide kéne valami értelmesebb, könnyen beszerezhető pH semleges sampon)
- ha van valami Trixhez hasonló, akkor kap egy adagot
- zsírtalanítás isopropil-alkohollal
-gyurmázás
- waxolás
- örülünk (vagy nem)
(#33880) Formaster:
Azért gondolom, hogy polírszer, mert nem volt fehér pöttyös előtte. Majd kiderül. -
RP1980
tag
válasz
zeus_2k14 #33887 üzenetére
Szia!
Én épp pár hete szereztem be a magasnyomásúmat és az ebay-es ( MJJC nek is elmegy, kb. u.a.) habosítómat. Magasnyomásúnak K2-est választottam mert olcsó gép (20ezer FT) és nem ipari mennyiségű autót mosok csupán az egy szem kocsim
Snow foamnak eddig valet pro volt 50ml sampon/500ml vízhez, de most rendeltem shiny garage-t amit hétvégén le is tesztelek majd.A habosító kitűnően tette a dolgát és a fél literes töltettel bőségesen elég egy autóra. Még a kerékjáratokba is jutott bőven. -
Kereplő
csendes újonc
-
zeus_2k14
senior tag
-
weres78
senior tag
Apc megfelelő hígításban bárhol jó. Meg kell találni azt az arányt, ahol még szépen dolgozik, de a lehető legvizesebb. Ha túl tömény, akkor bizonyos anyagokat oldhat/marhat. (pl Volkswagen csoport matt feketére festett kapaszkodóit)
Bőrt túlápolni ugyanolyan káros mint hagyni szétszáradni. Átlagos használat mellett normális bőrt normális szerekkel tapasztalatom alapján fél évente bőven elég mélytisztítani/ápolni. Áttörölgetni valamilyen könnyű tisztító-ápoló cuccal a portól pedig ha takarítod a belsejét...gergo07
Milyen összeget szánsz rá?
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Segítséget szeretnék kérni. Eddig az előző kocsimat gépi mosóba vittem, de a mostanit még nem mostam le, mert még szinte új. Fekete , ezért nem merem bevinni gépi mosóba ( előző fehér volt ) . Ezért elhatároztam, hogy itthon szeretném karba tartani a kocsim, tehát itthon lemosni, gumikat leápolni stb stb.
Olyanba kérném segítségeteket, hogy milyen magasnyomású mosót érdemes venni itthonra, ami tud habosítani ?
Illetve még mit érdemes venni?
Köszöntem !
Szép napot
-
zsolti1
csendes tag
Sziasztok.
Köszönöm mindenki segítségét,
ha meglesz minden szükséges kellékem
neki is állok -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
APC-vel kapcsolatban lenne kérdésem: ezeket használhatom, fa, fém és plasztik felületekre is?
Illetve lenne még kérdésem a bőr felületekre... Vegyek egy tisztítót és egy kondiciónálót? Ezeket milyen sűrűn használjam? Nincs nagy kosz a kocsiban, inkább állagmegóvásra használnám... -
legionarcart
újonc
válasz
zsolti1 #33868 üzenetére
Semmi gond nincs az extol gépekkel...bátran ajánlom. A kis forgó gépét sokkal jobban szeretem mint a nagy nehéz makitát.Kb.2-3 éve megy a forgó hiba nélkül.A tyúkbél kicsit rövid, azt cseréltem ,plusz a gyári zsírt kicseréltem valami mol-os kék csodazsírra.Illetve használom az extol új orbitális gépét is...azzal sincs semmi gond.
A wolf-os pasztákat szerintem engedd el
-
Formaster
addikt
-
Peti78
őstag
válasz
belashx #33877 üzenetére
A polirtech-en lehet rendelni valetpro termékeket is, írd le nekik mailben mire van szükséged és kapod az árat a válaszban.
(#33878) joamilestoné SZerintem a wolf termékek jó ár/érték aránnyal rendelkeznek. A wite satin sampont, a gyorswaxot, a neutral felnitistítót , a silk milket, az APC-tvalamint a rim shildet próbáltam. A legutolsó tétel nem sokat ért, a fusso ezerszer jobb a felnire. A többivel nagyon meg vagyok elégedve. A vp bilberry felnitisztító nem éri meg azt a felárat amit kérnek érte.
-
szőröscica
addikt
Király ez a Wolf's Quickie, már 10 napja fent van a kocsin, nem egy zuhét látott, és még csak a motorháztetőn és a tetőn kezd elmúlni a hatása, a többi felületen dobja még a vizet szépen. Mindenesetre amilyen dzsuvákban járt azóta, ahhoz képest tök tiszta az autó, össze sem hasonlítható egy benzinkutas lándzsás mosással, ahol 2 nap után már vihettem megint.
Köszi a tippeket, nagyon szimpatikusak ezek a Wolf's termékek, mellettük fogok maradni.
-
belashx
senior tag
válasz
Formaster #33876 üzenetére
Köszönöm a választ!
Van 1-2 nagyobb karc, de még nem vizsgáltam át tüzetesen. Hajszálkarccal nem találkoztam, de mosáskor derül ki az igazság, akkor intim kapcsolatba kerülök az autóval.
IPA-t is kell rendelnem, jó, hogy mondod. Az is oldja a polírszert, ezek szerint? Elvileg gyári a fényezés a motorháztetőn. Itt van olyan kőfelverődés, ami teljesen leszedte a fényezést, kilátszik a fém. 0-ás ecsetet nem találtam itt Sümegen, csak 2-es méretűt, de majd beszerzem addigra.
Néztem pH semleges sampont, de nem mindenhol tüntetik fel, így ebben bizonytalan vagyok. Van Soft99-nek is, de az horror 600 Ft a polirtech-en. Van erre könnyen beszerezhető ajánlat? Polirtech-től fogok rendelni alapból, de ha ott nincs elgondolkodtató, mivel kb 1000 Ft szállítási költséggel szinte egyik se éri meg.
1-2 hét még biztosan eltelik, mire eljutok a waxolásig. Érdemes összebarmolnom addig a korábban vásárolt Turtlewax cuccal? Már korábban vettem az előző autómhoz és 2 eső után (mosás nélkül) kb. semmi látszata nem volt, igaz a felület előkészítés egy sima samponos mosásból állt. Folyékony verzió amúgy.
-
Formaster
addikt
válasz
belashx #33875 üzenetére
Azért csekkold majd napfényben, az UV-vel inkább hamis pènzt keressenek, ne hologramot. Ehhez más kell.
1 ipás/higítós rongy, esetleg fülpálcika. Újra fényezett elemeken a higító meglepetés lehet, csak saját felelősségre.
2 karceltávolításra a polír való, amit az nem szedett ki, azt a wax sem fogja, már ha normális munkát végeztek.
3 a kavicsok nagyját le lehetne javítani 0-ás ecsettel, hobbi boltból biztos tudsz rendelni, ha jól emlekszem színed van.
4 ezt a kérdést nem értem, javító színhez milyen gépet akarsz? Már hogy utána összepolírozni? Hagyd a francba, a lényeg a 0-ás ecset és a minimum anyag. Egyszerűen nem éri meg egyesével visszacsiszolni, polírozni egy ilyen javítás sorozatot. Többnyire nem is lehet. -
belashx
senior tag
Megvan a polír. Elnézést kértek miatta.
Elvileg nem tettek rá semmit, ahogy kértem, és még így is jobban néz ki, mint a múltkor. Nem sütött túlságosan a nap, de igyekeztem átnézni a karosszériát. Csekkolták UV-fénnyel a végeredményt. Príma, a lehetőségekhez képest, mivel elég rossz állapotú a fényezés. Van ezernyi apró kőfelverődés és vannak nagyobb karcok is, de sokkal jobb, mint volt.Nekifutok még egyszer, hátha megszán valaki, aki nálam sokkal több tapasztalattal rendelkezik:
1. A kőfelverődésekből mivel tudom kiszedni a polír maradványait?
2. Sokat olvastam a Fusso-ról, nagyon tetszik is, de talán jobban járnék egy karceltávolító waxxal. Nyilván nem olyan tartós, de ha kibírna 2-3 hónapot, azzal is beérném, mert cserébe jobban mutatna az autó.
3. Fusso mennyi nyomot hagy a felverődéseknél? Elég vékony, talán nem fehéredik ki. Jól gondolom, hogy a fényezési hibák befolyásolják a tartósságát?
4. Ha vennék javítószínt, és hozzá lakkot, csomagban, azt mennyire lehet gép nélkül helyrepofozni?Egyelőre ennyi jut eszembe.
Előre is köszönöm! -
válasz
Kereplő #33862 üzenetére
A gumikesztyűre nem Aldit írt a fórumtárs?
Ha vmi kurrens cuccot szeretnék a Lidlből, akkor Budapest általában nekem is bukta, reggel "felvásárolják", ill. kb. félóra autózás az első olyan Lidl, ahol parkolni is lehet. Az ilyen tételeket pl. Balatonbogláron vagy Keszthelyen veszem meg, ott szezonon kívül nincs tömeg. Autós hűtőtáskát tavaly pl. Székesfehérváron vettem (1x vagy 2x használtam). -
zsolti1
csendes tag
válasz
zsolti1 #33869 üzenetére
Elsőnek a szomszéd totálkáros autojának a megmaradt
elemein gyakorolnék.
(nehogy már bemattult fényezéssel vigyék a roncstelepre)
Majd ha lesznek sikerélményeim akkor nekiállnék a
mindenes 15 éves piros swiftnek. Videók alapján amiket
néztem a polírozó szivacsok tiszta pirosak lesznek
kimosható ez belőlük? Vagy tudnátok linkelni valami
olcsó egyszerhasználatosat, mert ha nem rontom el akkor még van apósomnak egy szűrke opelja,és utána
az én gyöngyházfehér sx4 sedan-om.
És a normális rupes korongokat amik már megvannak meghagynám a végére. -
RP1980
tag
Sziasztok!
Most találtam erre a fórumra és nagyon megtetszett! Régóta vagyok autóápolás fanatikus,de igazán csak kb 2 éve ástam bele magam mélyebben a matériába
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a sonax polír korongokról mi a véleményetek/tapasztalatotok? Piros és sárga padről egyaránt...
Egy excenteres Liquid Elements T3000 v2-es géphez vásároltam sárga koronghoz EX 04-06, a piroshoz EX 05-05 pasztával együtt. Megfelelnek, vagy inkább rendeljek valami nagyobb nevet pl Lake Country, CG Hex? -
zsolti1
csendes tag
Kérdezni szeretném.:
Van wolf's 5g, 3g, 1g, pasztám . A 3g, és az 1g, az
viaszpolírnak van írva,az fel is tölt és hagy valami
réteget? Csak mert fusso val szeretném lezárni
így nincs szükség viasz rétegre. Vagy befejezésként
menjek át rajta menzerna 3800-al? -
-
weres78
senior tag
válasz
zsolti1 #33861 üzenetére
A Wolf’s nagyon gyengéd, nem hiszem, hogy problémát okozna normális lakkon. Persze valahol ki kell próbálni, pici, nem látható és veszélytelen helyen.
Shiny Garage D-tox kiváló alternatíva szerintem.
A fényezés alól kiszedett rozsdát én is olvastam, vicces... Persze ha sérült a fényezés, akkor ok, bejut a repedésen és oldja a rozsdát. Na és utána?
-
Kereplő
csendes újonc
Sokat olvasom, hogy miféle kincseket találtok a LIDL-ben.
Azt is elmondanátok, hogy melyikben?
mert két budapestibe szoktam járni, és bár nem kicsik, kb semmi sincs azokból a csodákból (gumikesztyű, átcímkézett(?) sonax, igazi desztvíz, stb.) amikről írni szoktatok.
Előre is köszi!
-
bump3r111
tag
Azt tiszta hogy szélvérőre szívás a Fusso, de az oldalsó / hátsó ablakokra mehet? Oda mit használtok?
-
KisBundi
őstag
Ironx-en kívül van egyéb alternatíva? Nem gyurma.
-
Sanki
addikt
válasz
Formaster #33855 üzenetére
Többnyire gombostű fejnyi nagyságú hibákat szeretném magamnak javítani és a védelmet visszaállítani, hogy a rozsda az adott helyen ne okozzon több kárt.
Illetve van egy nagyobb hiba is, vezető oldali kilincs felett (pont a hajlítás után) van egy kb 20 mm széles és max 2-4 mm magasságú rozsdafolt. Erre akkor már nem alkalmas?
Holnap rakok fel képeket ezekről.@focvis: köszi, ennek holnap utána olvasok, ez is jó lenne, mert akkor 2 az egyben. Külföldi rendelés nem gond, mondjuk azt nem szeretem, amikor ugyanannyi a szállítás (vagy több), mint a termék maga.
-
-
Charley76
csendes tag
hali sracok kerestem az uzletekben ezt a dinitrol 1000 uregvedot nem talaltam az egyik uzletben viszont ajanlottak a sika markajut.Errol van valakinek valamilyen tapasztalata? Vagy esetleg melyiket keressem milyen markajut.
-
Sanki
addikt
Up a kérdésnek.
Van tapasztalat ezzel a korant rozsdaátalakítóval?
Bántja vajon a meglévő festést/fényezést?Illetve, ha van az összefoglalóból már üvegszálas rozsdaeltávolító tollam, akkor a fenti szert érdemes egyáltalán megvenni? Vagy, ha van toll, az felesleges?
Rozsdaátalakítóból mit érdemes használni?
Hirtelen én pl. ezt találtam: KORANT ROZSDAÁTALAKÍTÓ
Ha jól értem, akkor ez csak átalakítja a rozsdát és 1 minimális védelmet nyújt (kültéren 15 nap).
Emellé, ha veszek egy alapozót, akkor azzal megfelelő védelmet lehet visszaépíteni? Természetesen kisebb rozsdafoltok javításáról beszélek most.Vagy érdemesebb olyat keresni, ami egyből kialakít egy védőréteget is, ami festhető? Ez, ha jól hallottam drágább átalakítók.
-
belashx
senior tag
válasz
Formaster #33851 üzenetére
Kompenzációban nem reménykedek. Beérem egy jól sikerült polírral is.
Ha nem tennék rá az uccsó réteget, talán át se venném. Nem várok 100%-os eredményt, mert eléggé viseltes a fényezés.Apropó!
A tegnapi kérdéseimre tudna valaki válaszolni?
Sajna nem találtam, csak 2-es méretű ecsetet, de jó lesz az elsó lökhárító alján lévő nagyobb sérülésekhez. Nem tudom, lesz-e türelmem azt a rengeteg sok pöttyöt bepingálni. Van gyári javítószínem, kaptam az autóhoz, de hiányzik az a körömlakkos-szőrös része + van esély, hogy be is száradt. Eddig nem figyeltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest