Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Ugyebár én folyamatosan szopóágon vagyok a szélvédő takarítással kapcsolatban. Sajnos a fehér fényű led lámpáim minden egyes kis maszatot elém tárnak. Bár megjegyzem hogy bármilyen ismerős kocsijába ülök, hányadék módon néz ki a szélvédő, belül tiszta zsír, éjszaka elég szar a kilátás. Enyémbe beleülnek egy sima autómosás után aztán csak néznek hogy lehet ennyire tiszta egy szélvédő. Egy alapos belső tisztítás után tényleg 10/10-es. Viszont ugye bármilyen mikroszálast használok szöszölnek, illetve a mikroszálak jönnek ki belőle.
Egy másik helyen kaptam egy személytől segítséget hogy mit próbáljak ki. Ezek pedig a Vileda Professional termékcsalád, préselt mikroszálas kendői. Be is rendeltem 2-2db MicronQuick illetve PVAmicro kendőt. Ezeket elvileg vegyszer nélkül is lehet használni. A MicronQuick-et lehet szárazon is, a PVA-t viszont mindenképp be kell legalább egy kicsit nedvesíteni. Többet nagyon nem írnék róluk, aki szeretne többet megtudni, van néhány YT videó hogy milyen jók ezek.
Ha lesz időm ki is próbálom őket, elvileg valójában szöszmentes kendők! Remélem ezzel le tudom váltani a papírtörlőt, amivel amúgy nagyon szép eredményt lehet szintén elérni. Innen jöttek amúgy. De van többféle beszerzési lehetőség rá.Itt is van egy kép a 2 termékről.
-
-
Pardise
senior tag
Erről az eljárásról mik a vélemények? Egy plastidipel bevont felületen mennyire marad meg a kosz, illetve mennyire körülményes a tisztítása?
-
d4d
aktív tag
válasz
MunezXBK #34444 üzenetére
Kicsit fejtsük ki bővebben mégiscsak egy "klasszikusról" van szó. Hozza amit ígér, vagy olyanokat várunk el tőle, ami nem a feladata vagy amit senki nem állított róla, hogy tudja? Elvileg ez valami lakktisztító, polírozó waxos valami, de alapvetően normális állapotú fényezésre való, nem fogja helyettesíteni se a rendes lakktisztítási lépéseket se a normális polírozáshoz szükséges szereket egy elhanyagolt fényezés esetében. A fényező waxos hatását, tartósságát is lehet fokozni, erre van házon belül az EGP és a HD/UHD wax, akár mindhárom mehet az autóra. Próbáltam utánanézni, hogy mikor jelent meg eredetileg, de nem találtam meg az időpontot, mindenesetre 2002-es fórumos bejegyzéseket, teszteket találtam, ami azért nem ma volt, még akkor is ha közben változhatott (?) az összetétele, szóval milyen alternatívák vannak manapság ennyiért (kb 4e ft)? Detailing World-ön négyszer behúzta a "Polish of The Year" díjat (2011-2014 között), bár fogalmam sincs ez mit jelent vagy kik szavazták meg? gondolom a fórumozó felhasználók..
-
d4d
aktív tag
válasz
RP1980 #34440 üzenetére
Nekem is van SRP-m és EGP is még egy korábbi autóhoz vettem, de nagyon sok megmaradt, az EGP szinte teljesen tele van, az srp több mint félig, kb két éve vásároltam, erre jön rá a gyártási idő ugye ami ki tudja mikori, de semmi változást nem veszek észre rajta. Ugyanolyan krémes állagú, semmilyen darabkák vagy csomók nincsenek benne. Lakáson belül van tárolva.
-
Pardise
senior tag
válasz
BigBlackDog #34441 üzenetére
Köszi a választ, akkor szélvédőre marad csak a kerámia
Casco természetesen lesz!
-
RP1980
tag
Erre annyit reagálnék, hogy a super resin polish-ben 1év után olyan apró, kb.1mm-es csomók lett, hogy nem mertem már felhasználni.
Ha már resin pilish...Szerintetek lehet rá teflonos bevonatot (fusso-t/ netschieldet) dobni? Mert maga a AG is ajánlja rá az extra gloss-t. (igaz azt nem tudom, hogy szintetikus cucc-e) -
Pardise
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne!
A leendő új autóm szintén a Premium Carhoz szeretném vinni, de most a kővédő fóliázást nem Zámbóval, hanem a Nortekkel szeretném csináltatni. Szélvédőre is vállalnak kővédő fóliát. Erről mik a vélemények? Megéri? Ablaktörlő lapát nem ugrálna rajta? Fűthető lesz a szélvédő, nem okozna neki gondot a kővédő fólia?
Ha nem rakatok fel kővédő fóliát a szélvédőre, akkor kerámia menne rá (10 ezer ft, annyit megér), ez mennyire befolyásolná a fűthető szélvédőt. Ha bekapcsolnám a szélvédő fűtést nem tenne kárt a kerámiában vagy a kővédő fóliában?
Köszönöm a segítségeket!
-
d4d
aktív tag
Az Autoglym válasza a szavatossági idővel kapcsolatban, ugye ők a termékeiken ezt nem tüntetik fel,
Whilst Autoglym do not give a specific shelf life for any of our products, we do test all of our formulations for two years stability at room temperature. We also check hot and cold temperature stability. Based on these findings we can confidently advise customers that our products are expected to be fine for use when stored in unopened, original packaging for up to eighteen months.
The reason we do not state a definite period of time, is that the majority of our range will last for considerably longer than 18 months. In some cases packs can be more than ten years old and still deliver perfect performance. It would be a great waste if we gave an eighteen month shelf life and perfectly good stock was discarded at the end of that time.
google fordítóval,
Míg az Autoglym semmilyen termékskálát nem ad meg egy bizonyos eltarthatósági időtartamra, mindegyik készítményünket két éven keresztül szobahőmérsékleten ellenőrizzük. Ellenőrizzük a hideg és meleg hőmérséklet stabilitását is. Ezek alapján megállapíthatjuk az ügyfelek számára, hogy termékeink várhatóan finom használatra kerülnek, ha a bontatlan, eredeti csomagolásban legfeljebb tizennyolc hónapig tárolják őket.
Az ok, amiért nem határozzunk meg határozott időtartamot, az, hogy a tartományunk többsége több mint 18 hónapig tart. Bizonyos esetekben a csomagok több mint tíz évesek lehetnek, és még mindig tökéletes teljesítményt nyújtanak. Nagyszerű hulladék lenne, ha egy tizennyolc hónapos eltarthatósági időt adtunk volna, és a tökéletesen jó készletet elkoboztuk az idei év végén. -
MrRL19
senior tag
Helló
Kérdésem, hogy hol érdemes ezeket beszerezni Bp belül korrekt áron ? És hány alkalomra elég ?
HB body supercut /kemény szivacs
- HB body cut /kemény szivacs
- Autoglym SRP /közepes szivacs
- Autoglym UDS /puha szivacs
- Carnauba kemény waxköszi előre
-
Kereplő
csendes újonc
Nekem is noname van. Nincs velük semmi baj, csak rá kellett volna kérdeznem, milyennel jön.
Közben kiderült innen-onnan fórumokról, hogy a >1.1mm feletti furatúakat igen erős gépekhez ajánlják (benzinmotoros és/vagy Kranzle, ipari stb.)
Amit még megtanultam, hogy teflonszalagot tegyél bőven mindenhova, ahova lehet. -
lela
aktív tag
Sziasztok!
Melóhelyen fa alá kellett állnom és a fa levél tetves volt, ezért tele lett ilyen mézharmat cseppekkel, azt mivel lehet hatékonyan eltávolítani a karosszériáról/szélvédőről?(#34423) Pardise:
Ezt a Husqvarna maga gyártja, vagy gyártatja? Nekem Karcher van HD 7/18 as, nem volt olcsó, de ipari kategória (3 fázis stb...)(#34418) Kereplő:
-
jozsi252
veterán
válasz
Pardise #34428 üzenetére
Ja igen tényleg, habosítód van. Akkor ez lesz a jó csati elvileg.
MJJC Brand Foam Lance Brass Connector for Nilfisk Rounded Adapter also for gerni and stihle
A réz csatisat vegyed mindenképpen, mert az tuti hogy bírni fogja. Illetve a 2. képen vannak méretek is, így tutira tudsz menni.
-
Drughi
addikt
Ilyet keresek. A nagyobb multikat néztem már, de mindenhol a snacc vanilia és társai van..
-
Pardise
senior tag
A miskolci Praktikerben 2 hónap után jutottuunk el oda, hogy holnap visszaadják a NILFISK magasnoymárú árát. (2-t vettünk, első elromlott, cserélték, a második már be sem kapcsolt). A szomszéd utcánkban van husqvarna üzlet, husqvarna magasnyomásút fogunk vásárolni és ha gond van nem kell messzire menni. Kérdés viszont, hogy a husqvarnakhoz milyen csatlakozású MJJC kell. Szerintem nincs is hozzá való, nem találok sehol sem.
-
F_Zolee
nagyúr
Friss fényezésű elemeknél kell valamit figyelembe venni mosásnál?
-
weres78
senior tag
Én mások autóját takarítom vele, így csak következtetni tudok, illetve az ügyfelek elmondására támaszkodni. Ezek alapján is egyértelműen kevésbé tud megtapadni a szennyeződés. Ez akkor is látszik amikor használod az autót, és akkor is drámai a különbség amikor elkoszolódott és újra kell takarítani. Újra takarítani gyakorlatilag egy lépésben lehet, pár perc alatt.
Ha olyan cuccot keresel, ami egyértelműen távol tart minden szennyeződést, akkor külön tisztító és impregnáló szert használj.
Bár véleményem szerint saját autónál ahol tudsz rá vigyázni elég a 2:1ben Koch. Viszont ha külön veszel szert, akkor nem jó a Koch PO, mert azon kevésbé tud megtapadni az impregnáló szer is.Az az egyik legjobb termék a piacon amit linkeltél, meg is kérik az árát.
-
tlala
addikt
válasz
weres78 #34415 üzenetére
Mondjuk ennek a terméknek a videója meggyőzőnek tűnik.
-
weres78
senior tag
Ha konzerválsz vele egy nem teljesen tiszta, foltmentes felületet, akkor az olyan is marad hosszú ideig, hiszen a szövetet kosszal együtt zárod le. Vagyis a foltot is véded az impregnáló szerrel.
Szerintem az a legegyszerűbb megoldás, ha a Koch terméket használod, amit fent linkeltem. Az egyben tisztít és konzervál, egyszerűen használható, nagyon hatékony. 1l-ből kb 15-20l tisztító szer jön ki, ez Neked arra az egy autóra kb. 6 évig elég.
-
weres78
senior tag
-
Sty01
tag
Tanácsot szeretnék kérni. Nem vagyok fényezö és csak saját hobi célra szeretném használni. Kinéztem egy Einhell TE-AC 230/24 komresszort és szeretnék hozzá venni egy HVLP, festékszórót. A családban 2 autó is van igy olyan festékszórót szeretnék ami fényezésre is alkalmas ,mind festék és lakk szórására. tudnátok elfogadható áron festékszórót ajánlani?
-
RBJ
addikt
Wolf snow foam mennyibe kerül. érdekes nem mutatja az oldal. Majdnem végig vittem a vásárlást de nem szeretnék meglepődni, Kicsit szétszórt az oldal.
Már látom. 2e. De a minimal rendelés 4000. Na mit vegyek még innen? -
tlala
addikt
Opel Mokka textil bevonatú könyöklője 3 hónap után úgy néz ki, mintha több éves lenne, pedig nem vagyok egy igénytelen vagy koszos típus. Mivel érdemes tisztítani?
Van olyan kosztaszító ápolóanyag, ami meggátolja a textil kárpit gyors elkoszolódását? -
Formaster
addikt
Ha nem vagy fakezű (bocs) vagy van egy fúród, magad is tudod applikálni
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest